Hårdt slag mod Indien

Af Uffe Ellemann 56

Indien blev ramt, hvor det gjorde virkelig ondt: Mumbai’s glitrende centrum rummede alle symbolerne på den fantastiske fremgang og dynamik, Indien står for. Og her slog terroristerne til i et åbenlyst forsøg på at lamme økonomien og ødelægge Mumbai’s tiltrækningskraft for internationale investorer.

Mumbai blev udsat for en usædvanligt velorganiseret kommandoaktion. Derved adskiller denne terrorhandling sig fra, hvad man hidtil har oplevet. For der har været adskillige terroraktioner i Indien i de senere år, også med større tab af menneskeliv. Angrebet på Mumbai finder også sted på et tidspunkt, hvor der er særligt stor risiko for destabilisering, både internt i Indien og i Indiens ømtålelige forhold til naboen Pakistan.

Der skal være valg til fem indiske provinsparlamenter. Valgkampen har været præget af en usædvanligt hård tone mellem Kongrespartiet og det hindui-nationalistiske BJP (Bharatiya Janata Party). BJP beskylder det sekulære Kongresparti for at være “bløde” overfor terroren i et forsøg på at hverve stemmer i Indiens muslimske mindretal, mens Kongrespartiet beskylder BJP for at dæmonisere muslimerne. Religiøse spørgsmål er et stort tema i den indrepolitiske strid. Og BJP’s slagord – “ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer” – er både farligt og forkert.

Der har været terroraktioner, begået af både muslimer og hinduer. Muslimerne hævder, at hinduer slipper billigt fra religiøs vold, mens der slås hårdt ned på muslimer, og resultatet er en voksende radikalisering blandt unge muslimer. På den anden side hævder hindu-nationalisterne, at regeringen (dvs. Kongrespartiet) fører retssager mod nogle religiøse hinduledere for at tilfredsstille muslimerne. På den måde svækkes tilliden til staten og til retssystemet i begge lejre.

Risikoen er overhængende for, at angrebet på Mumbai kan føre til voldelige sammenstød mellem hinduer og muslimer rundt om i Indien, sådan som det er set efter tidligere terrorhandlinger. Faren synes at være gået op for lederne af de to store partier – premierminister Singh fra Kongrespartiet og BJP’s Advani – for de har meddelt, at de sammen vil besøge Mumbai og besøge dem, der blev ofre for angrebet.

Også forholdet til Pakistan er kommet op i det røde farefelt. Den indiske regering har meddelt, at der er klare indicier på, at terroristerne kom fra Pakistan. Den pakistanske udenrigsminister, som var på officielt besøg i Indien, er rejst hjem til krisemøder i den pakistanske regering. Den havde meddelt, at den magtfulde chef for efterretningstjenesten ISI ville tage til Mumbai for at bistå med opklaringen af terrorangrebet, men efter de indiske anklager er det nu besluttet, at han skal blive hjemme.

En krise i forholdet mellem Indien og Pakistan kommer på et meget farligt tidspunkt. Den nye pakistanske regering, som tog over efter præsident Musharraf, er svag – og Pakistan er særdeles hårdt ramt af den internationale finanskrise. Pakistan har åbenlyse problemer med at kontrollere stammeområderne langs grænsen til Afghanistan, og kritikken er voksende fra USA og NATO, som kæmper mod Taliban i Afghanistan. Der har været flere episoder, hvor der er rettet angreb mod Taliban-baser på pakistansk område, hvilket har fremkaldt stærke pakistanske protester. 

Oven i det hele er der så den skrøbelige våbenhvile langs kontrollinien i Kashmir, hvor indiske og pakistanske tropper tidligere har stået overfor hinanden. Vi har her to atommagter – den ene med en svag regering og et militær, der synes at have alt for tætte forbindelser til terroristkredse -og det kan alt for let ende i noget meget ubehageligt.

Det er Indien, der er blevet ramt – hårdt. Men det er også Indien, der først og fremmest har mulighed for at forhindre situationen i at eskalere. Forhåbentlig vil det lykkes, trods alle de indre problemer. Vi andre – og det vil sige Vesten – kan kun opfordre til moderation. Og så i øvrigt intensivere indsatsen mod Taliban og for den nation-building i Afghanistan, som kan lette presset i regionen.

56 kommentarer RSS

 1. Af Jens Bjerre

  -

  Nej, det er Jer andre som har medvirket til at skabe destabilitet i Afghanistan/Pakistan. Det kan slet ikke nytte noget, at du prøver at forbigå, hvor lavstammede og uden for enhver pædagogisk rækkeviide du, Anders Fjogh, og Den ensrettede Gade er. ”Nation building i afghanistan’ – my ass. Du kan da ikke ‘builde’ noget som helst dér. at du ikke skammer dig over at have gjort forsøget.

  Det, som er påkrævet nu, er en fredslutning med Taliban – noget som Per Stiv-Øller, Anders F.Jogh og dig selv er imod – fordi det vil udstille hvor forkert på den I har været lige fra begyndelsen.

  Briterne har længe advokeret for en fredslutning med Taliban. OG SÅLEDES BLIVER DET!!!

  SDu kan lige så godt vende dig til det, først som sidst. Britisk fornuft are gonna prevail!!

  Hvad der ALDRIG kan tilgives er Uffe Elleman, som engang udtalte til DR, at ‘Storbritannien handler ud fra deres egne interesser’. Disse ord kommer du til at ÆDE – er du med?

  For hvis der findes en ledetråd – en rød tråd – i historien, så er det at Storbitanniens handlemåde og interesser i den grad er sammenfaldende med hele menneskehedens og den civiliserede verdens interesser. At du aldrig har forstået det udstiller dig som en forfærdelig amatør, som KUN skal ignoreres. Det et bedste een kan gøre med dig : Ignorere dig.

 2. Af Kim Olsen

  -

  Ville ønske at Uffe Ellemanns indlæg var lidt længere. Det ville give ham mulighed for at underbygge påstanden om at det Pakistanske militær har alt for tætte forbindelser til terroristkredse. Hvilke? På hvilket niveau i det Pakistanske militær? etc.
  Til Peter Bjerre: Tak for et sagligt og velargumenteret indlæg. Der er blot en ting du glemmer. Nationer handler ALTID ud fra snævre egoistiske interesser. Der kan være spill over effekter der gavner andre nationer, men generelt handler nationer i egen interesse, og det skal de da også gøre!

 3. Af Janni Pedersen

  -

  Tja, endnu et muslimsk terrorangreb – dem vil der komme flere og flere af. At det denne gang var Indien der ramtes, skal man ikke lægge for meget i, det kunne lige så vel være et hvilket som helst vestligt land.

  Samtidig fortsætter flertallet af danskerne med at stemme på partier, som ikke for alvor vil stoppe indvandringen af muslimer til Danmark, end mindre repatriere de muslimer, der desværre allerede er sluppet ind.

  Danskerne advaredes utallige gange mod at åbne grænserne, men flertallet VILLE ikke lytte, VILLE ikke se og VILLE ikke tænke. Resultat: mere end 85 ghettoer, hvorfra terrorhandlinger og anden kriminalitet vælter ud over resten af Danmark.

  Det sidste nye er, at EU, (Ellemanns hjertebarn) vil importere endnu 10.000 irakere, hvoraf vi nok kan regne med, at flere hundrede skal “integreres” i Danmark.

  Men ok, danskerne ligger som de redte, og fortjener “what’s coming to them”.

 4. Af Kim Olsen

  -

  Nu kommer terrorister jo sjældent pr. invitation, så jeg kan ikke helt se at lukning af grænsen skulle kunne løse problemet.

 5. Af Kim Olsen

  -

  Iøvrigt er det vel ikke et muslimsk terrorangreb men snarere et islamistisk – eller er det samme ting Janni/Jonnie?

 6. Af Lestat de Lioncourt

  -

  Det er vel centralt for Indien at bevare illusionen om et stabilt demokrati for at opretholde det nuværende FDI-niveau, selvom terroraktivitetsniveauet i landet næppe overgåes af andre lande end Irak.

 7. Af Janni Pedersen

  -

  @Kim Olsen

  Åh hold dog op! Islam og islamisme er da ét og samme. Det er da kun kulturradikale, humanister, socialister, apologeter m.fl., som stadig forsøger at skelne.

  Og jo, terroristerne kommer pr. invitation – flertallet af de muslimer som deltog i terrorangrebene i f.eks. London og Madrid, var indvandrere eller afkom af indvandrede muslimer. Det samme gør sig gældende om de muslimer, som fløj tre fly ind i WTC og Pentagon. Disse muslimer havde amerikanerne da selv sluppet ind i USA.

  Så jo, hvis Vesten aldrig havde åbnet grænserne for muslimerne, så havde vi haft MEGET mindre terror (og anden elendighed, for den sags skyld). Ikke sandt?, IKKE SANDT Kim?

  Venligst, Janni Pedersen

 8. Af Kim Olsen

  -

  OK, der er en pointe i at “homegrown” terrorister også er aktive – indrømmet.
  Og jo, der havde da sikkert været mindre terror hvis vesten havde været “muslim-fri”. Du glemmer bare at en del af terroren er, eller hævder at være, en reaktion på vestens aktivistiske udenrigspolitik i f.eks. Irak og Afghanistan. Det engagement kan vi da ikke bare opgive fordi vi for øjeblikket bliver afpresset via terror på den mest uhumske måde. Terror er med andre ord noget vi bliver nødt til at leve med, og bekæmpe med alle midler, hvis vi vil forhindre at f.eks. Afghanistan bliver arnested for noget meget værre en de nålestiksoperationer, som islamistisk terror jo trods alt er.
  Også venlig hilsen til dig Janni

 9. Af Tom Clark

  -

  Janni Pedersen,

  Du mener, at der kommer terror fordi man lukker muslimer ind i de vestlige lande? Det er noget af det mest absurde, jeg endnu har hørt. Lytter man til vestlige efterretningstjenester, er der en direkte korrelation mellem vores handlinger i mellemøsten og islamisk terror såvel som hvervningen i islamiske terrorgrupper. således konkluderede et udvalg nedsat af USAs pentagon, at krigene i IRak og Afghanistan har fremmet terror, hvervning til terrorgrupper både i Afgh. og Irak og i omverdenen, og har fremmet samarbejde mellem elleres adskildte grupper.

  Og for at få det på det rene undskylder aldeles ikke terror, uanset om det kommer fra muslimer, ETA, USA eller fra Israel. Min pointe er, at man er nødt til at kigge på de bagvedliggende årsager hvis man skal have en chance for at begrænse det (man vil nok aldrig helt kunne standse det).

 10. Af Jakob Schmidt

  -

  Regeringen saboterer i praksis Indiens kamp mod grænseoverskridende, religiøs terror, når den nægter at udlevere hinduistisk terrorist til retsforfølgelse.

  Vil Justitsministeren fortsat sabotere den internationale kamp mod religiøs, grænseoverskridende terrorisme, ved fortsat at nægte at udlevere den hinduistiske terrorist Niels Holck, tidligere Niels Christian Nielsen, til retsforfølgelse i Indien?

  Det var efter alt at dømme pakistanske islamister, der stod bag terrorattentaterne i Mumbai i for et par dage siden.

  Men da hinduistiske terrorister står bag en stor del af terroren i Indien og da islamistisk terror ofte er ”svar” på hinduistisk terror, er kampen mod hinduistisk terror en nødvendig del af Indiens kamp mod islamistisk terror.

  Alligevel holder regeringen hånden over en hinduistisk terrorist, der gemmer sig i Danmark, selvom han står bag terror i Indien.

  Den ændring af terrorloven, som regeringen gennemførte i sommers, betyder, at regeringen kan udlevere den danske, hinduistiske terrorist Niels Holck til retsforfølgelse i Indien.

  Indien har garanteret, at Holck vil få en fair retssag, der overholder alle internationale normer, at han ikke vil blive tortureret, samt at han kan afsone straffen i Danmark.

  Når regeringen ikke har noget imod at udvise tunesere, der ”kun” er mistænk for at planlægge terror, til Tunesien, der rutinemæssigt torturerer islamistiske terrorister, burde Indiens garanti være mere end god nok.

  Holck medvirkede i den største nedkastning af våben, som danskere har deltaget i, siden Anden Verdenskrig, over den indiske delstat West Bengal, som har holdt Holcks guru fængslet på falske anklager i tredive år.

  Formålet var at starte en borgerkrig, der skulle vælte delstatens demokratisk valgte regering. Holck var altså ikke ”kun” en terrorist, der forsøgte at afpresse en demokratisk valgt regering til at efterkomme sin vilje på enkelte punkter, ved hjælp af terror.

  Holck forsøgte at styrte en demokratisk valgt regering, hvilket er en langt større forbrydelse.

  I øvrigt var det også Holcks sekt Ananda Marga, der oprettede partiet Humanisterne, der stillede op til et par københavnske kommunalvalg i firserne, uden at afsløre for de menige medlemmer, at det var en hinduistisk organisation, der stod bag partiet …

  Her er to andre eksempler på international terror, som Ananda Marga står bag:

  Kort uddrag fra “Terror attacks remain a mystery 30 years on”:

  “On September 15, 1977 the military attache at the Indian Embassy Colonel Singh and his wife were attacked in Canberra. Just over a month later an Air India employee in Melbourne was stabbed.
  In both cases, the perpetrator was a member of the Ananda Marga – literally path of bliss – a Hindu spiritual sect whose founder Prabhat Ranjan Sarkar had been locked away in an Indian jail since 1971 on what were regarded as trumped up charges.

  The group had been banned in India in 1975, but the worldwide network of adherents had taken up the cause of pressing India for Sarkar’s release.”

  Læs hele artiklen på: http://www.news.com.au/story/0,23599,22993590-2,00.html

 11. Af Shivraj Patil

  -

  http://www.hindu.com/2008/11/28/stories/2008112854791000.htm

 12. Af Peter T

  -

  @Kim Olsen
  Hvad terrorristerne hævder er årsagen til deres handlinger han være lidt ligegyldigt.
  De vil altid kunne ‘opfinde’ en grund til at forsøge at slå uskyldige ihjel med begrundelser spændende fra at det er fordi USA og det øvrige vesten angrab Afghanistan efter at terrorrister trænet der fløj fyldte passagerfly ind i en bygning og til at være krænkede over karrikaturtegninger eller bare manglende ‘respekt’ for deres (adjektiv udeladt) lovreligion.

  Venligst Peter

 13. Af Kim Olsen

  -

  @Peter.
  Du har fuldstændig ret. Islamisternes nonsens omkring kalifatet der skal indbefatte hele verden er et andet godt eksempel. Grunden til at jeg skrev mit indlæg var blot at gøre opmærksom på at hvis vi bare havde “dæmmet op” for indvandringen, havde vi efter al sandsynlighed oplevet terror i dag alligevel.
  Jeg mener at den øgede terror er prisen vi (vesten) betaler for vores engagement i f.eks. Irak og Afghanistan, som jeg iøvrigt synes er indiskutabel rigtig.
  M.v.h.
  Kim

 14. Af Anders S.

  -

  Det er ikke helt tilfældigt, at Indien er målet for islamisternes terror. I hele bæltet fra Nord Afrika i Vest til Indonesien i Øst, er Indien et af de få lande, der er fuldt demokratisk og er ved at hve en veludviklet økonomi. Det er en torn i øjet på islamisterne, at det netop er et “ikke-muslimsk” land i bæltet, der fungerer, for det kunne jo få det til at se ud som om, at det er Islam, der er problemet.

 15. Af Karl K

  -

  @Bjerre
  Jeg er normalt tilhänger af en “höjt til loftet”-retorik men nu er bunden vist nået – godt gået.

 16. Af jenni

  -

  En enkelt af attentatmændene er pågrebet levende.
  Han er pakistaner.

  De satsede på at myrde 5000 dennegang – overgår 11. september – og 11.marts !

  http://www.berlingske.dk/article/20081130/verden/811300310/

 17. Af jenni

  -

  OBS! OBS!!
  Hvor er det her indlæg henne, som man kan se på forsiden, men IKKE herinde.
  ???

  “jens christensen skriver d. 30.11.08, 11:40
  Sgu sjovt at man ikke ser det relle problem i det her … Islam …Pakistan….50.000 madrassaer der prædiker det værste had og vestfobi til millioner af pakier. Det drejer sig om islams overlegenh…
  Læs kommentar “

 18. Af jens christensen

  -

  Tror mine indlæg er censureret bort. Måske fordi den er meget uenig med konklusionen lederen og Uffes indlæg. Den er tilmed sharia og islamkritisk.
  Pakistan er kilden til uro mange steder i verdenen incl. afghanistan og indien og resten af vesten. De pakistanske efteretningstjenester er jo af hamid karzai blevet beskyldt for at sabotere alle forsøg på en normalisering i afghaninstan. Landet er en paria og en international skændsel. Tænk om andre lande havde områder hvor “stammer” og terrostier gjorde hvad der passede dem incl planlægning og logistik til at dræbe vantro i andre lande. Udlove milliondusører på tegnere og det der er værre.
  Det bliver sjovt at se hvad de 50.000 madrasser kan få produceret af muslimske terorister om 10-20 år. Med tanke på at en stor del af deres BNP kommer fra expats er muligheden for at de svinske og perverse ideer der undervises i madrassaerne expoteres til andre lande stor.
  Gid de humane en dag ville læse en skolelærebog fra pakistans normale skolesytem. Så ville de forstå hvad det er for en volds og islamsupremacykultur folk prøges med.

 19. Af Jakob S

  -

  En gang i mellem kan man undre sig over om disse terrorister overhovedet ville eksistere, hvis ikke vi havde en “breaking news” sensationsliderlig presse som straks og ubekymret gav dem udelt og eksklusiv dækning af deres ugerninger på TV, net og papir.

  Verdenspressen er jo en væsentlig del af årsagen til at terror er effektiv. Terror bygger på frygt. Internationalt set fungerer den kun hvis den distribueres effektivt. Jo mere ekstrem terroren er, jo bedre er dækningen… og jo flere vil kommentere og (over)fortolke ugerningerne efterfølgende.

 20. Af Peter T

  -

  @jacob s
  Ja, hvis jeg var diktator over den vestlige verden ville jeg undertrykke alle medier som ikke skrev det jeg mente og jeg ville bruge min fritid i en oprørsbevægelse mod mig selv, for en sådan verden ønsker jeg ikke :-)

 21. Af Oscar J.

  -

  Vi burde forme en koalition der kan invadere Pakistan.De har gang på gang bevist, at de ikke har kontrol over landet. Hvis Indien angriber før koalitionen er formet, bør vi hurtigt tilkendegive vores støtte. Krig er desværre den eneste rationelle løsning.

 22. Af Ivan

  -

  @ Oscar

  Det er ret enkelt at løse. Indien bør stille krav til Pakistan om at alle deres “madrassa’er” skal opløses, at alle der prædiker had mod Indien eller vesten skal bures inde og at islam skal væk fra det offentlige rum i Pakistan og gøres til en privatsag. Muligvis har Pakistan nogle få snese nukleare sprænghoveder. Vesten har mindst 9.000 og de burde allesammen stilles til Indiens rådighed…bare sådan for at skabe lidt vægt bag Indien.

 23. Af Carl-Erik. Pedersen!

  -

  At der findes nogle indläg, der pröver, at retfärdiggöre terrorist handlingerne i Indien, er noget af det mest usmagelige jeg länge har läst.
  Bare tanken at retfärdiggöre, at uskyldige mennesker bliver dräbt, er jo i den grad absurd, at det gränser til hjerneskade.

  Det er pinligt, at vi i vort land, har borgere der i det hele taget, kan komme på den idé, at der kan väre nogen retfärdighed, i at slå uskyldige mennesker ihjel.

  Desse venstre orienterede personager, har efterhånden komprimiteret, og skudt dem selv i foden så ofte, at ingen normale mennesker, kan se dem som andet, end de psykopater de er.

  M.v.h.

 24. Af Arif

  -

  Det er i den grad forstyrrende at læse, at der ser elementer i Danmark, som ønsker at starte endnu en krig i denne verden og når man ser på de 2 store krige, som er igang (Afganistan og Irak), ikke ligefrem har været nogen særlige successer, så vil en krig mod Pakistan være et problem. At tænke sig, at nogen ligefrem foreslår at bruge atombomber mod Pakistan med 160 millioner indbyggere, viser nok mere hvem der er de reelle terrorister?
  De fleste af jer (næsten alle) har nok ikke fulgt med i den indiske presse, men de har den samme dag terroristerne startede deres aktion, pegede på Pakistan, uden reelle beviser eller andet. Velvidende, at de sidste 4 terror angreb i Indien var planlagt og udført at ortodokse hinduer. Hvis der er nogen som prædiker had, så prøv at være med til hinduistiske forsamlinger, så vil I få haddet til at føle. Hinduer har gennem de sidste 6 måneder forfulgt og dræbt en masse kristne, men det er ikke noget medierne i vesten har råbt særlig meget om. Prøv nogen af jer at google omkring det og find nogle svar på det.
  Også ved disse attentader er der en masse spørgsmål, som vil blive besvaret når en uvildig undersøgelse af sagen vil blive forelagt.
  Hvis nogen følger med i dette område så skal I vide, at Pakistan har gennem de sidste 6-8 måneder kun haft forsoning med Indien i deren agenda, med både nedbringe atomare trussel, større samhandel mellem landene og end da forslået visum fri mellem landende.
  Inden nogen her foreslår at gå i krig mod Pakistan for Indien, så husk lige, at Pakistan har 160 millioner indbyggere, verdens 5. største millitær og hvis koalitionerne i Afganistan med 15 millioner indbyggere og ingen millitær, har kunne få success, så er chancerne i Pakistan ikke eksisterende.
  Jeg håber, at folk tænker sig om, når de skriver indlæg, det ser indtil videre ikke sådan ud :-(

 25. Af Jakob Schmidt

  -

  Er der slet ikke nogen, der har en kommentar til, at Danmark faktisk beskytter den hinduistisk terrorist, Niels Holck,der står bag et af de mest ambitiøse terrorattentater i Indien i nyere tid?

  På trods af, at terrorloven giver regeringen mulighed for at udlevere Holck, og på trods af, at Indien har garanteret terroristen en retfærdig rettergang?

  Er grænseoverskridende, religiøst begrundet terror kun et problem, hvis det er muslimer, der står bag?

  Det er jo islamofobi ….

  Men i øvrigt er Ananda Margas politisk-religiøse filosofi, PROUT (“progressiv utiliserings teori”) en del mere sympatisk, end sharia. Læs om den her: http://www.prout.org/Summary.html

  Der er ctonsvis af andre terrorgrupper, med religiøs baggrund,

 26. Af Jan Larsen

  -

  Intet nyt under solen. Indien og Pakistan har lige siden Pakistan blev selvstændig haft problemer, som skyldes en håbløs engelsk overdragelse af deres tidligere kolonier.

  Hvad er så terroristernes mål. Det er naturligvis at Pakistan og Indien kommer så meget på kant at der enten bliver krig eller Pakistan må svække deres engagement ved grænsen til Afghanistan.

  De får dog ikke held til at destabilisere regionen. Inderne og Pakistanerne er ikke større idioter end de kan se sammenhængen.

  Frem for at Indien skulle begynde at bekrige Pakistan, skulle de hellere med pisk og gulerod få deres mindre nabo til at åbne op for et samarbejde om bekæmpelse af terroristernes baser.

  Så har begge parter vundet konflikten og ikke terroristerne.

 27. Af .Balther J.Jensen

  -

  Muslimerne i Afganistan,eller i noget andet Muslim land, er ikke intereseret i hvad di vestlige lande kalder ‘Demokrati’.

 28. Af .Balther J.Jensen

  -

  @ Til: Jan Larsen:

  Det er de demokratiske kapitalister som er ‘ Terrorristerne’.

 29. Af KCH

  -

  @Balther J.Jensen: Jeg tror nu nok, mange af muslimerne i Afghanistan og andre muslimske lande er interesseret i demokrati. Det er deres ledere, der ikke er interesseret, de ville jo miste deres magt.

  Kapitalismen er den værste af alle samfundsformer – for mange, der aldrig har prøvet andet!

 30. Af Kim Olsen

  -

  @Balther J. og KCH
  Rart at høre fra et par ægte socialister efter så mange år. Det kunne være interessant med blot antydningen af en argumentation for jeres påstande. I glemte lige at slutte af med hvor godt det går i Albanien som jo i mange herrens år var det strå som de danske socialister klamrede sig til. Se jer dog omkring og vågn op. Hvordan kan det være at den værste af alle samfundsformer har overlevet stort set alt andet. Noget rigtigt må alle vi demokratiske fæhoveder (som i parantes bemærket har stemmeret) gjort rigtigt. Vi i Danmark har mindst hver fjerde år muligheden for at bringe enhedslisten helt frem til regeringsmagten – gad vide hvorfor det ikke sker?

 31. Af Ivan

  -

  @ Arif

  Ja det må ikke være morsomt at være pakistaner i disse dage. Men inden du får pudset glorien alt for meget, så er den eneste overlevende terrorist fra Mumbai jo af pakistansk oprindelse. Der findes 50.000 madrassaer i Pakistan, hvor unge mennesker får indprentet had og uforsonlighed overfor vesten. Masser af de terrorister, der senere begår uhyrligheder mod civile har fået deres træning i Pakistan. Pakistan må se at få orden i eget hus og slå ned på de fristeder, som terrorideologerne har fundet i landet, lukke madrassa’erne og se at komme ind i det 21. århundrede.

 32. Af Arne Bandier

  -

  Om den tro-baserede terror.

  Interview med Hirsi Ali:

  http://youtube.com/watch?v=HLmkHMBsls4

 33. Af Carl-Erik. Pedersen!

  -

  De forbryderiske teorister/muslimer, kommer med argumenter om, at hinduerne forfölger muslimer i Indien.

  Så syntes jeg faktisk, at det er på tide, at nogen begynder at forfölge dem, for muslimerne selv tolererer ikke andre religioner.

  Og selv om nogen begår en forbrydelse mod muslimerne, retfärdiggör det ikke at fra muslimsk side, at begå en ny forbrydelse, mod uskyldige mennesker.

  Hele den sindsyge muslime idé med hävn, svarer til at jöderne idag skulle begynde at gasse tyskere, som hävn for II verdenskrig.

  Det er en flok gale mennesker, med deres imaner i spidsen!

  M.v.h.

 34. Af Jens

  -

  Så slog ‘fredens religion’ til igen, og atter engang med en helt ufattelig afstumpethed, hvor ‘de evigt krænkede’ i flæng myrder alle der er så uheldige at opholde sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Og medierne prøver igen-igen at gøre morderne til ofre ved at tale om undertrykkelse af muslimer i Indien, selvom alene angrebet på det jødiske kulturcenter taler imod denne ‘teori’. Hvor meget undertrykker de Indiske jøder mon muslimerne i Indien?? Nej, det her er en global jihad mod alle der ikke vil underkaste sig islams herredømme.

 35. Af Kim Larsen

  -

  “Terroren skyldes krigene i Afganistan og Iraq” siger de kulturadikale????

  Taenk jeg viste slet ikke at Indien havde styrker i Iraq og Afganistan???? Men hov….det har de jo heller ikke.

  Saa nu venter vi spaendt paa de naeste (bort)forklaringer fra Islamoappologerne.

  Har i ioevrigt bemaerket hvorledes Uffemanden, naesten med kirugisk praecision, formaar at undgaa at kaede ‘Islamister’ sammen med ‘Terrorister’ i hans blog….

  Er sandheden ilde hoert Uffe??

 36. Af Jakob S

  -

  Helt ærligt!!! Handler denne diskussion kun om vestens forhold til Islam, eller kan diskussionen ikke komme op på et mere principielt niveau, hvor vi diskuterer grænseoverskridende religiøst begrundet terror, uanset om den er begået af islamister, eller ej?

  Den borgerlige regering har hidtil nægtet at udlevere Holck, der er en religiøs terrorist, der står bag det værste terrorattentat i Indien hidtil!!! Manden forsøgte at starte en opstand, der skulle vælte en lovligt valgt delstatsregering; de fleste islamistiske terrorister håber “kun” på, at få enkelte krav tvunget igennem med vold.

  Harmonerer det med krigen mod terror? I bekræftende fald – hvorfor?!

  Er der ikke én af Jer, der har en kommentar til, at Danmark beskytter en hinduistisk terrorist, der er etnisk dansker og som står bag en af de værste, religiøst begrundede terroraktioner i Indien?

  Skal vi udlevere Holck til retførfølgelse i Indien, eller ej?

  Og hvorfor?

 37. Af Kim Larsen

  -

  Fortael os noget mere on ham Holck, gerne noget dokumentation. For det er vel ikke bare det saedvandelige Islamappologi (Det gamle “Det er der ogsaa andre der goer” argumentet).

  For for at sige det rent ud har jeg aldrig hoert om ham og tviler staerkt paa sandhedsvaerdien i dit inlaeg. Jeg ret overbevist om at de kulturadikal i DK nok skulle raabe op, hvis en saadan terrorist virkelig skulle findes i DK.

 38. Af Carsten Munk

  -

  Citat fra Uffe E. Jensen “Der har været terroraktioner, begået af både muslimer og hinduer. Muslimerne hævder, at hinduer slipper billigt fra religiøs vold, mens der slås hårdt ned på muslimer, og resultatet er en voksende radikalisering blandt unge muslimer.”
  Tja hvis det nu var så farligt at være muslim i Indien, eller forfærdeligt at være muslim i europa for den sags skyld, hvorfor flytter de så ikke bare hjem til Pakistan eller et af de andre muslimske hjemlande? Nå nej der er der jo hverken jobs eller føde til at brødføde de hastigt voksende befolkninger…

 39. Af Jakob Schmidt

  -

  Synes Du, at Danmark burde udlevere Holck til retsforfølgelse i Indien, Uffe Elleman Jensen?

 40. Af Lestat

  -

  Muslimer mig her muslimer mig
  Paranoia så det støjer
  Terrorister er kriminelle hvad enten de er sorte, hvide, røde, gule eller blå

 41. Af Arif

  -

  @Ivan
  Igen så er det vigtigt at følge med i medier i hele verden og du vil finde ud af, at den eneste overlevende har de sidste dage skiftet sin identitet op til flere gange. Nogle gange siger han, at han er fra Pakistan andre gange, at han har udført angrebet for hinduerne. Bottom line er, at som eneste terrorist, som er i live vil han sige under forhør, hvad man ønsker at høre. Hans udsagn kan man desværre ikke tage for sandheden.
  Angående at slå ned på terrorister i Pakistan, så har det foregået i meget lang tid. Men min tese er, at en væbnet kamp desværre ikke er den eneste løsning, i langt de fleste tilfælde vil en social indsats medvirke til, at fattigdom og analfabetismen falder og derved kan man undgå de fælder, som denne gruppe falder i, når ekstremister tilnærmer dem.
  Angående Holck, så skal han helt klart retsforfølges i Indien. Hvad ligner det, at et demokratisk land som Danmark ikke udleverer en terrorist, ligesom Storbritanien har givet ly til en af de allerværeste pakistanske terrorister, Altaf Hussain.

 42. Af Jakob Schmidt

  -

  Mere dokumentation for at Danmark rent faktisk beskytter en hinduistisk terroist, der har forsøgt at omstyrte en lovligt valgt delstatsregering:

  Uddrag fra artiklen ‘Hvad nu hvis det var en inder, der havde kastet våben ned over Nørrebro?’:

  (Hele artiklen kan læses på http://www.information.dk/144842)

  “Niels Christian Nielsen erkender at have kastet våben ned over Nordindien, og Indien kræver ham udleveret. Sagen om den terrormistænkte dansker giver grå hår i justitsministeriet og splitter de danske retsordførere

  Smuglergods. Danskeren Niels Christian Nielsen har erkendt at have deltaget i nedkastningen af et ton våben til oprørere i delstaten Vestbengalen i Indien. Delstaten er til stadighed præget af politisk ustabilitet.

  Niels Christian Nielsen alias Niels Holck alias Kim Peter Davy alias omkring 42 andre dæknavne var for 12 år siden sektmedlem i Indien og hjernen bag den største våbennedkastning siden Anden Verdenskrig.

  Sammen med en brite og fem russere kastede Niels Christian Nielsen den 17. december 1995 ca. et ton våben ned over landsbyer i den indiske delstat Vestbengalen.”

 43. Af Jakob Schmidt

  -

  Der var jeg godt mere aktuel, end jeg havde drømt om!

  Berlinske Tidendes netavis har netop publiceret en artikel om Holck!

  Link: http://www.berlingske.dk/article/20080517/danmark/705170041/

  Uddrag fra artiklen: “Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gav under et officielt besøg i Indien i februar i år udtryk for, at Danmark er parat til at udlevere Niels Holck til retsforfølgning i Calcutta. »Det er et spørgsmål om, hvordan han vil blive behandlet i Indien – inklusive en garanti for, at han ikke bliver dømt til døden,« sagde statsministeren på indisk TV.”

  Når regeringen kan udlevere en kvinde, der har smuglet ecstacy, til USA, hvor hun risikerer fyrre års fængsel, kan regeringen selvfølgelig også udlevere Holck til Indien, der HAR garanteret at han ikke vil få dødstraf.

 44. Af J.P.Lorentzen

  -

  Hinduer og muhammedanere i Verden omkring os.

  Som saa ofte er det roerende at laese UEJs
  lille praediken over temaet fred og konflikt i verden omkring os.
  Dennegang gaelder det saa de helt store , aarhundredgamle modsaetninger mellem muhammedanere , hinduer , parser og joeder.

  Fra en dansk synsvinkel er det umuligt at opfatte det muhammedanske myrderi af civile i Bombay som andet end et nyt skraemmende bevis for det fuldstaendig futile , ja direkte counterproductive i forsoeg paa aendring af sociokulturelle forhold i ikke-europaeiske og ikke vestlige dele af verden.

  Og naar UEJs enfoldige kommentarer , der
  lyser af opgivelse overfor Indisk indenrigspolitik , det uloeselige Kashmir og Pakistan i galopperende oploesning, saa bliver brugt til en slags konklusion om ekstra vestlig indsats for fred og “nation-building” i Afghanistan ,saa er det man tager sig til hovedet og spoerger: jamaend kan I da hverken se , hoere eller taelle?

  Se, hvad der rent faktisk sker politisk, oekonomisk og befolkningsmaessigt overalt i den tidligere 3.verden.
  Hoere , hvad der rent faktisk bliver raudenfor socialtmed befolkningerne i

 45. Af Harry Vinter

  -

  Mumbai er symbol på hindu-Indiens success modsat muslim-Pakistans mangel på success. Det skal hævnes.
  Den samme misundelseslogik kendes fra børnehaven: Kan man ikke selv bygge et flot sandslot, så kan man i det mindste sparke de andres sandslot omkuld.
  Muslimer kan ikke skabe. Til gengæld er de gode til at skabe sig.

 46. Af jens christensen

  -

  Det med Holck har jo med dødsstraf og tortur at gøre. Fortæl mig lige, I der skriger på udlevering af Holck. Skal vi så til at udlevere alle de skide kriminelle der sidder i sandholm til tortur og død i deres muslimske hjemlande alle tunesien.
  Personligt har jeg ingen problemer med det, men alligevel bør man tænke sig om. Skal vi udlevere Thøger Seidefarden til Jordan ? Tegneren til Iran eller hvad. Skal vi kræve pakistanere og andre udleveret for at udlove dusør på millioner for at dræbe Kurt eller true danskere eller andre med vold og trusler.
  Skal vi forbyde koranen for alt dens opfordring til krig og vold. Hævn og æresdrab ?

  Pakistan piber og fralægger sig ansvaret for terrorlejre i eget land. Angriber usa når de forfølger AQ ind i landet.
  Pakistan er kilden til uro mange steder i lokalområdet og resten af verdenen bla. fordi de moderate i paki har stor sympati for de “militante” er det ikke det terrorsvinene nu kaldes i berlingske og andre taletilpassede.

  Jeg mener at man til en lille symbolsk start bør inføre internationale love der garanterer at alle der er involveret i islamiske terror skal begraves indsvøbt i svineskin på en hundekirkegård.

  Det vil effektivt stoppe selv jihadister fra at komme i paradis. Selvom jeg ikke tror på skidtet er jeg sikker på at rettroende muhammed troende ville finde tsnken afskrækkende hvis de tror de arbejder for allaha…
  Ingen muslim ville berittiget kunne indvende noget mod den tankegang hvor primitiv og latterlig den måtte være.

  Vi har med folk at gøre der virkelig tror at muhammed talte med gud og at gud findes. Ergo ram dem i døden med evig straf og vanhelligelse.

 47. Af J.P.Lorentzen

  -

  bliver raabt fra dybet af mellemoestens , afrikas og asiens enorme befolkninger , overvejende analfabeter med religio- kulturelle forestillinger og faktiske
  livsvilkaar , fuldstaendig forskellige fra Europa og Vesten.
  Taelle vaeksten i disse befolkningers hastigt voksende milliarder af normale og derfor potentielt aggressive unge mennesker.

  Der er ingen jordisk chance for vestlig politisk og kulturel eller nogen somhelsst anden missionsvirksomhed i “Verden omkring os”.

  Nu , hvor krisen kradser og befolkningerne i Europa og Vesten ikke laengere kan fyldes med enfoldige illusioner om vestlige vaerdier, vestlig belaering og vestlige interventioner (som mange i vesten selvfoelgelig lever fedt paa), er det paa hoeje tid at stoppe med afghanske og lignende aeventyr , det vaere sig i Asien , Afrika eller Mellemoesten.

 48. Af Sisse

  -

  Harry Vinter skrev:

  “Mumbai er symbol på hindu-Indiens success modsat muslim-Pakistans mangel på success. Det skal hævnes.
  Den samme misundelseslogik kendes fra børnehaven: Kan man ikke selv bygge et flot sandslot, så kan man i det mindste sparke de andres sandslot omkuld.
  Muslimer kan ikke skabe. Til gengæld er de gode til at skabe sig.”

  Alleførst: Der er ikke fremlagt nogen beviser på at de var fra Pakistan. Den ene som blev taget til fange er sdandsynligvis blevet udat for tortur –there the great democracy for you – og i en sådan situation lirer man hvad som helst af – for eksempel hvad ens plageånder ønsker at høre – for at slippe for torturen.

  ________

  Med hensyn til at Pakistan og pakistanere evt. føler sig forfordelt. så prøv lige at se på et kort, hvor stort og frugtbart et område Inderne har, og de 170 millioner pakistanere har kun Indus-dalen, hvortil mange af dem måtte flygte over hals og hoved i 1947. Dette område er samtidig det som er mest udsat for jordskælv på hele det indiske subkontinent, fordi de fremkaldes af at Den indiske Plade presser sig ind i den Eurasiatiske, hvorved Himalaya og Hindu Kush bjergene er opstået.

  Ydermere så har mange pakistanere følelsen af at Vesten er på indernes side, og for nylig endda har åbnet for Atom-samarbejde, medens Pakistans A-våben betragtes med mistænksomhed.

  Så kommer hele situationen i Pakistans naboland, Afghanistan, som især Pastunerne betragter som et og samme land; de bebor begge sider af Durand-linjen og anerkender ikke denne kunstige grænse. Pastunere på begge sider af grænsen udsættes dagligt for amerikanske angreb, og dette var iflg. de fleste iagtageres mening den direkte grund til terror-angrebet på Hotel Marriot i Islamabad, og muligvis også den danske ambassade i juni, idet angrebene lignede hinanden – og for sidstnævnte tilfælde havde det additionelle motiv, at bl.a herværende chefredaktør i februar dette år lod Berlingske koncernens 9 aviser trykke den mest infama af KW’s tegninger.

 49. Af Sisse

  -

  Læs alt om Durand-linjen her, se satelit-fotoet, som viser at Indusdalen er det eneste grønne område, og som endvidere viser Himalaya og Hindu Kush bjergene, dannet af Den Indiske Plades hamren ind i Den Eurasiatiske Plade.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Durand-linjen

  Når du er på wikipedia, søg da på ‘Indiske Plade’ eller ‘Jordskælvet i Quetta 1935’

 50. Af Kim Larsen

  -

  Hahahahahahahahhhah!!!!! Nu kommer de Kulturradikale, Islamappologerne, Proislamisterne og direkte terroristsympatisoere paa banen.

  “Det er ikke bevist at terroristerne er fra Pakistan” siger een af moentkvinderne Gudhjaelpeme. Hahahahahah!!!!! Det var dagens 12’er…. paa en skala fra 1-10….

  Hvor Sat.. i Hel…. tror du ellers de kommer fra kvindemenneske??? Naahre ja de kommer sgu nok fra DF, det havde jeg helt glemt.

  “medens Pakistans A-våben betragtes med mistænksomhed”

  Ja og ikke uden grund! Baade Irans og Libyens Atomprogrammer bygger paa Pakistansk teknologi, aabenlyst smuglet ud af den pakistansk Atombombes fader. Han blev doemt og straks efter benaadedet af Praesidenten. Gad vide om ikke ogsaa Al ‘Kvaj dig’ har faaet et par planer af ISI…. Saadan ganske diskret.

  “Ydermere så har mange pakistanere følelsen af at Vesten er på indernes side” Fortsaetter hun.

  Hahahahahahahhaha! Det er ikke historiekendskabet der trykker hvad?? Samtlige Pakistanske vaaben (- Atomvaabene) er solgt/foraeret til Pakistan af USA. Indien har ALDRIG modtaget Amerikansk stoette. Kasmir (der VAR 100% Indisk) blev beordret afmilitariseret af Vesten, EFTER at Pakistan havde TABT krigen, som DE SELV startede. FN beordrede de Indiske styrker trukket tilbage og ummiddelbart derefter invaderede de Pakistanske. Vesten saa den anden vej. Sandsyneligvis fordi Indien ikke tillod salg af Coca Cola eller anden commerciel aarsag.

  Kom igen….. eller endnu bedre: lad vaere. Lad mig gaette… Du har en Pakistansk kaereste/mand ikke sandt?

Kommentarer er lukket.