Hizb ut-Tahrir i Diamanten: Lallende ytringsfriheds-fundamentalisme

Af Uffe Ellemann 190

Hvordan vil man i verden omkring Danmark monstro tænke, hvis der på fredag i Det Kongelige Biblioteks fornemme lokaler i København afholdes et møde, hvor en fundamentalistisk islamisk organisation opfordrer til kamp mod danske soldater i Afghanistan? Vil man sige: Det er vel nok flot, at danskerne nægter at gå på kompromis med ytringsfriheden – som de heller ikke gjorde dengang de trykte de-der-tegninger-De-ved-nok? Eller vil man (igen) ryste på hovedet af de lidt verdensfjerne danskere, der er havnet i den rene fundamentalisme, når det gælder ytringsfrihed?

Jeg tror, der er mindst ét sted, hvor man vil have endog meget vanskeligt ved at forstå, at et sådan møde skal nyde den fremme, der ligger i at kunne anvende Det Kongelige Biblioteks lokaler: Det er i de lejre i Afghanistan, hvor danske soldater er stillet over for den farlige og vanskelige opgave at forsvare en lovlig afghansk regering og FN-systemet mod de anslag mod den internationale samfundsorden, som også mødearrangørerne i København ønsker at omstyrte. De soldater – og deres pårørende – kan let få indtryk af, at man hjemme ikke tænker på deres sikkerhed med den alvor, situationen kræver.

Danmark er stadig et af de tre lande, som stiller med det største antal styrker i Afghanistan i forhold til vores størrelse. Og vi er stadig et af de få lande, som bidraget til indsatsen uden forbehold – og som betaler prisen i form af store tab. Det høster vi ære for blandt vore venner og allierede. Derfor skylder vi også de soldater, der gør os den ære, ganske særlige hensyn.

Man kan ikke beskylde den organisation, som arrangerer mødet på fredag – Hizb-ut Tahrir i Skandinavien – for at skjule hensigten med mødet. Mødet er indkaldt under overskriften  ”Afghanistan: De skandinaviske regeringer i USA’s tjeneste” – og det fremgår af mødeindkaldelsen, at der skal sættes ”fokus på pligten til at yde væbnet modstand for muslimerne i Afghanistan og Omegn” – og at man vil orientere om, ”hvad muslimerne i Skandinavien i praksis kan gøre”.

Det er helt lovligt at have synspunkter, der går imod krigen i Afghanistan. Og det er helt lovligt at holde offentlige møder om sagen – forudsat naturligvis, at der ikke sker en eksplicit opildnen til angreb på danske soldater ude eller hjemme. Sådan et møde er altså lovligt, så længe man ikke har forbudt organisationen Hizb ut-Tahrir. Ligesom det i sin tid var lovligt at tegne karikaturer af Profeten Muhammed.

Jeg trækker karikaturerne frem igen, fordi der er en klar parallel mellem de to sager. Det vil være forkert, hvis politikerne griber ind og forbyder fredagens møde – ganske som det ville have været forkert, hvis politikerne i sin tid havde forbudt en avis at trykke nogle karikaturer.

Derfor er vi i den slags sager i høj grad henvist til at stole på den sunde fornuft – og det kan jo engang imellem være en gyngende grund at bevæge sig på.

Den respekterede norske diplomat Kai Eide – der som få kender til problemerne i Afghanistan – har skrevet noget meget præcist og klogt om anvendelse af ytringsfriheden: Man skal spørge sig selv, om det nu også er nødvendigt – og om det er klogt.

Har de, der har lejet lokalerne ud til arrangørerne, stillet sig selv det spørgsmål?

Hvis nogen er bange for at tabe ansigt ved at fortryde i sidste øjeblik, kan de passende grave Piet Heins lille Grook frem, som handler om ”the noble art of losing face…” Og så vil de forhåbentlig begynde at øve sig.

190 kommentarer RSS

 1. Af Politik Bulle

  -

  @ Daniel L
  Jeg er ikke så sikker på at jeg deler din ideologiske analyse af Hizb ut Tahrir. Når det så er sagt, så står jeg lige så langt fra deres samfundssyn som du gøet..

  Det er svært at spekulere om hvad der ville ske, hvis den katolske kirke holdte fascistiske møder på det Kongelige Bibliotek, men jeg kan ikke tro andet end at de ville få en rimelig hård medfart. Det gør fascisterne jo også når de holder møder i København.

  A Hansen påpegede en til tider manglende konsistens i vort demokratiske livssyn. Hvis vi vil være konsistente må vi behandle alle ideologier ligeligt og efter principper der er i overensstemmelse med almindelige demokratiske principper. Såvel smagelige som usmagelige. Hvis vi som samfund tillader fascister at holde møder – i ytringsfrihedens hellige navn – eller hvis vi mener det er OK at Jyllands Posten publicerer tegninger – også i ytringsfrihedens hellige navn – så må vi også give Hizb ut Tahrir lyttetid.

  Desværre er vores verdenshistorie fyldt med eksempler, hvor vi ikke lyttede til politiske undertoner og konsekvenserne er grim læsning i historiebøgerne.

 2. Af Kristian Andersen

  -

  99% af debattørerne i denne debat debatterer med hjertet (forståeligt nok). Men de overser totalt jura, grundloven samt retten til forsamlings og ytringsfrihed. Som jeg har sagt før glæder jeg mig til at se en lige så stor protest fra disse debattører samt politikere (Der igen udnytter debatten til egen vinding) når Nazierne indtager Diamanten.

 3. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Kristian Andersen, 22. januar 2011 kl. 15:04)

  Nu er jura jo som bekendt kun systematiseret sund fornuft. Og sund fornuft, hvor hjertet ikke er med, vel nærmest utænkeligt. Jura er menneskeværk, ikke noget gudgivent :-)

 4. Af Kristian Andersen

  -

  @ John

  Ja du har da ret. Men jeg er sikker på, at du fattede min pointe ;)

 5. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  VENDEPUNKT FOR KRIGSMODSTANDEN?

  Vi i Danmark er Hizb ut-Tahrir stor tak skyldig for at organisere det debatmødet om vores krigsdeltagelse i Afghanistan – den første større manifestation af kritik mod regeringens følgagtige, landsforræderiske krigspolitik. Efter 10 års håbløs krigsdeltagelse blev mødet i Den Sorte Diamant den første klare manifestation af modstand mod regeringens politk.

  Regeringen såvel som oppositionen glimrede kun ved deres fravær. I stedet for at tage debatten op med krigsmodstanderne – som trods alt ikke kun omfatter Hizb ut-Tahrir! – stod ministre og andre politikere udenfor Den Sorte Diamant, i kulde og uklædelig blanding med småfrysende borgere og aggressive, uartikulerede skaldepander m.fl. Med folk som Haarder, Støjberg, Lykke Friis og Søren Pind i spidsen stod det borgerlige Danmark med fakler i hænderne, lange bange sange og ingenting i tankerne – som det svage ekko af det politisk aktive og kritiske Danmark, der var engang.

  Men hvor var f.eks. Pia Kjærsgaard? Hvor var kulturminister Per Stig Møller (K), der ellers forholdsvis energisk har søgt at stille sig i spidsen for at hindre Hizb ut-Tahrir’s møde i Det Kgl. Bibliotek? Hvor var vores forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech (V)? Og hvor var statsministeren, der som Anders Fogh Rasmussen’s arvtager på mødet blev citeret for den forslidte floskel om, at “de danske soldater gør et utrætteligt arbejde for at forsvare vores sikkerhed, frihed og demokrati”?

  Havde man haft svageste forhåbning om, at i det mindste SF’s formand, Villy Søvndal, trods alt ville have mandsmod og hjerte – civil courage! – til at møde op og tale åbent om – og for? – den aktive krigspolitik, blev man skuffet. Det nærmeste dagens begrædeligt reaktionære, følgagtige Danmark kom til at markere disse sidste måneders krigeriske mediehetz mod Hizb ut-Tahrir, var fire ferske, pinligt velklædte og tavse løjtnanter fra Hæren.

  Villy Søvndal, som ellers samme morgen i TV2-debat med Hizb ut-Tahrir’s talsmand, Chadi Freigeh, havde lovet at overveje at deltage i debatmødet, valgte i stedet angiveligt at “tage hjem for at hjælpe datteren Anna med at flytte”…

  Det er der måske flere stemmer i? Men Søvndal gavner nu nok hverken sig selv, valgkampen eller fremtiden overhovedet ved at stille sig i spidsen for et korrumperet, konformt og næsten komplet intetsigende Danmark.

  Godfred Louis-Jensen
  f/ OKTOBERBEVÆGELSEN

 6. Af Ole Juul

  -

  Jo mere denne HuT-li-Hut bevægelse kommer til orde, jo mere må man (nødigt og modstræbende)erkende, at HA`s “Sjakalmanifestet” (Google den og læs) har substans der ikke kan kommes udenom.

  Og så savnes liste Ø`s og alle medløberne der nasser stemmer på dette plat stillingtagen til dette udanske væsen (læs skab).

  Og nej G L-J ikke dig; du opfordres blot til at tage din medicin rettidigt.

 7. Af Ole Juul

  -

  Hvis man kobler HuT og de diktatoriske styreformer i araberverdenen op mod, at det nu (smerteligt) breder sig med selv-afbrænding i protest mod den totale hån mod helt almindelige mennesker, der blot ønsker “at leve”, og Tunesien m.v. Så spirer håbet om, at denne verdens mest modbydelige solformørkelser -imamerne- går en sværere tid i møde. Normale folk, som også rummer muslimer, ønsker at leve værdigt og ikke trådt for fode af middelalderlige åndeligt retarderede selvudnævnte knallerter, -på baggrund af “en bog”.

 8. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  VENDEPUNKT FOR KRIGSMODSTANDEN?

  Vi i Danmark er Hizb ut-Tahrir stor tak skyldig for at organisere debatmødet om vores krigsdeltagelse i Afghanistan – den første større manifestation af kritik mod regeringens følgagtige, landsforræderiske krigspolitik. Efter 10 års håbløs krigsdeltagelse blev mødet i Den Sorte Diamant den første klare manifestation af modstand mod regeringens politk.

  Regeringen såvel som oppositionen glimrede kun ved deres fravær. I stedet for at tage debatten op med krigsmodstanderne – som trods alt ikke kun omfatter Hizb ut-Tahrir! – stod ministre og andre politikere udenfor Den Sorte Diamant, i kulde og uklædelig blanding med småfrysende borgere og aggressive, uartikulerede skaldepander m.fl. Med folk som Haarder, Støjberg, Lykke Friis og Søren Pind i spidsen stod det borgerlige Danmark med fakler i hænderne, lange bange sange og ingenting i tankerne – som det svage ekko af det politisk aktive og kritiske Danmark, der var engang.

  Men hvor var f.eks. Pia Kjærsgaard? Hvor var kulturminister Per Stig Møller (K), der ellers forholdsvis energisk har søgt at stille sig i spidsen for at hindre Hizb ut-Tahrir’s møde i Det Kgl. Bibliotek? Hvor var vores forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech (V)? Og hvor var statsministeren, der som Anders Fogh Rasmussen’s arvtager på mødet blev citeret for den forslidte floskel om, at “de danske soldater gør et utrætteligt arbejde for at forsvare vores sikkerhed, frihed og demokrati”?

  Havde man haft svageste forhåbning om, at i det mindste SF’s formand, Villy Søvndal, trods alt ville have mandsmod og hjerte – civil courage! – til at møde op og tale åbent om – og for? – den aktive krigspolitik, blev man skuffet. Det nærmeste dagens begrædeligt reaktionære, følgagtige Danmark kom til at markere disse sidste måneders krigeriske mediehetz mod Hizb ut-Tahrir, var fire ferske, pinligt velklædte og tavse løjtnanter fra Hæren.

  Villy Søvndal, som ellers samme morgen i TV2-debat med Hizb ut-Tahrir’s talsmand, Chadi Freigeh, havde lovet at overveje at deltage i debatmødet, valgte i stedet angiveligt at “tage hjem for at hjælpe datteren Anna med at flytte”…

  Det er der måske flere stemmer i? Men Søvndal gavner nu nok hverken sig selv, valgkampen eller fremtiden overhovedet ved at stille sig i spidsen for et korrumperet, konformt og næsten komplet intetsigende Danmark.

  Godfred Louis-Jensen

  f/ OKTOBERBEVÆGELSEN

  PS: Da jeg kom til Den Sorte Diamant i går aftes, skridtede jeg ellers “den danske front”, som med flere af regeringens medlemmer i spidsen demonstrerede “imod det, de diskuterede på mødet” (Sic!), af – men uden at få øje på vores forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech (V).
  Jeg ser nu i dagens BT, at hun faktisk var til stede under “demonstrationen”, og har derfor rettet mit indlæg ovenfor på dette vigtige punkt (1).

  Det hele er jo, som fru Lillelund Bech slår fast, alt i alt “en alvorlig sag”! Hvori det aller-alvorligste egentlig vil vise sig at bestå, må historikerne måske tage sig af, når de får tid og lejlighed gives, men eftersom det, som “de diskuterede på mødet”, var krigen i Afghanistan – og herunder især den 10 år lange, idiotiske danske krigsdeltagelse! – slutter jeg mig med nogen forbavselse (men bestemt osse med stor indre glæde) til, at selv forsvarsministeren nu er blevet modstander af sin egen regerings krigspolitik?

  PPS: Måske var selv den sjove Ole Hjul med foran Diamanten – med gratis eksemplarer af HA`s “Sjakalmanifestet”…

  (1) http://www.bt.dk/politik/otte-ministre-til-demo-ved-diamanten

 9. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  VENDEPUNKT FOR KRIGSMODSTANDEN?

  Vi i Danmark er Hizb ut-Tahrir stor tak skyldig for at organisere debatmødet om vores krigsdeltagelse i Afghanistan – den første større manifestation af kritik mod regeringens følgagtige, landsforræderiske krigspolitik. Efter 10 års håbløs krigsdeltagelse blev mødet i Den Sorte Diamant den første klare manifestation af modstand mod regeringens politk.

  Regeringen såvel som oppositionen glimrede kun ved deres fravær. I stedet for at tage debatten op med krigsmodstanderne – som trods alt ikke kun omfatter Hizb ut-Tahrir! – stod ministre og andre politikere udenfor Den Sorte Diamant, i kulde og uklædelig blanding med småfrysende borgere og aggressive, uartikulerede skaldepander m.fl. Med folk som Haarder, Støjberg, Lykke Friis og Søren Pind i spidsen stod det borgerlige Danmark med fakler i hænderne, lange bange sange og ingenting i tankerne – som det svage ekko af det politisk aktive og kritiske Danmark, der var engang.

  Men hvor var f.eks. Pia Kjærsgaard? Hvor var kulturminister Per Stig Møller (K), der ellers forholdsvis energisk har søgt at stille sig i spidsen for at hindre Hizb ut-Tahrir’s møde i Det Kgl. Bibliotek? Og hvor var statsministeren, der som Anders Fogh Rasmussen’s arvtager på mødet blev citeret for den forslidte floskel om, at “de danske soldater gør et utrætteligt arbejde for at forsvare vores sikkerhed, frihed og demokrati”?

  Havde man haft svageste forhåbning om, at i det mindste SF’s formand, Villy Søvndal, trods alt ville have mandsmod og hjerte – civil courage! – til at møde op og tale åbent om – og for? – den aktive krigspolitik, blev man skuffet. Det nærmeste dagens begrædeligt reaktionære, følgagtige Danmark kom til at markere disse sidste måneders krigeriske mediehetz mod Hizb ut-Tahrir, var fire ferske, pinligt velklædte og tavse løjtnanter fra Hæren.

  Villy Søvndal, som ellers samme morgen i TV2-debat med Hizb ut-Tahrir’s talsmand, Chadi Freigeh, havde lovet at overveje at deltage i debatmødet, valgte i stedet angiveligt at “tage hjem for at hjælpe datteren Anna med at flytte”…

  Det er der måske flere stemmer i? Men Søvndal gavner nu nok hverken sig selv, valgkampen eller fremtiden overhovedet ved at stille sig i spidsen for et korrumperet, konformt og næsten komplet intetsigende Danmark.

  Godfred Louis-Jensen

  f/ OKTOBERBEVÆGELSEN

  PS: Da jeg kom til Den Sorte Diamant i går aftes, skridtede jeg ellers “den danske front”, som med flere af regeringens medlemmer i spidsen demonstrerede “imod det, de diskuterede på mødet” (Sic!), af – men uden at få øje på vores forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech (V).
  Jeg ser nu i dagens BT, at hun faktisk var til stede under “demonstrationen”, og har derfor rettet mit indlæg ovenfor på dette vigtige punkt (1).

  Det hele er jo, som fru Lillelund Bech slår fast, alt i alt “en alvorlig sag”! Hvori det aller-alvorligste egentlig vil vise sig at bestå, må historikerne måske tage sig af, når de får tid og lejlighed gives, men eftersom det, som “de diskuterede på mødet”, var krigen i Afghanistan – og herunder især den 10 år lange, idiotiske danske krigsdeltagelse! – slutter jeg mig med nogen forbavselse (men bestemt osse med stor indre glæde) til, at selv forsvarsministeren nu er blevet modstander af sin egen regerings krigspolitik?

  PPS: Måske var selv den sjove Ole Hjul med foran Diamanten – med gratis eksemplarer af HA`s “Sjakalmanifestet”…

  (1) http://www.bt.dk/politik/otte-ministre-til-demo-ved-diamanten

 10. Af Ole Juul

  -

  G. L-J nu er det vel ikke således at du tror du tillægges nogen betydning i nogen sammenhæng.

 11. Af Kim Olsen

  -

  Godefred(Sic!)

  Det vigtigste er at du havde en dejlig aften i gode venners lag.

  Er det ligefrem nødvendigt at poste samme indlæg 3 gange? Spam??….

 12. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  “…nu er det vel ikke således, at du tror, du tillægges nogen betydning i nogen sammenhæng?”
  (Ole Juul, 22. januar 2011 kl. 19:14)

  Næ – “betydningen” er givetvis begrænset til tænkende mennesker (der beklageligvis er få, og bliver stadig færre).

  gl-j

  PS: Men stillet overfor den massive, konforme dumhed, som præger Danmark idag (og som den sjove Ole Hjul så tydeligt repræsenterer!) må jeg tro, at selv et beskedent bidrag fra en ubetydelighed trods alt her en vis, omend naturligvis begrænset virkning.

  gl-j

  PS: Hvad med dig selv, din latterlige abekat!

 13. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  “Er det ligefrem nødvendigt at poste samme indlæg 3 gange?” (Kim Olsen, 22. januar 2011 kl. 19:20).

  Ja – det var det så!

  gl-j

  PS: Anledningen til den tredobbelte “post” var (som det vil fremgå for en intelligent læser!), at forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) i dagens BT giver udtryk for, at hun betragter (den danske deltagelse i) krigen i Afghanistan som “en alvorlig sag” – og ligefrem er imod den…

  Vauww? Den danske forsvarsminister er imod vores deltagelse i krigen i Afghanistan? Denne bemærkelsesværdige ko-vending er nok gentagelse værd (selv om den alligevel går hen over hovedet på Kim Olsen og hans angiveligt yndige hustru m.fl.).

  (1) http://www.bt.dk/politik/otte-ministre-til-demo-ved-diamanten

 14. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Kim Olsen, 22. januar 2011 kl. 19:20)

  3 gange? Du mener vel 5.

  Man tør næsten ikke nævne, at hr. Per Stig Møller skam også var til stede. Så kommer der bare 5 til :-)

 15. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  FLUEKNEPPERNES VAGTPARADE

  “Per Stig Møller var skam også til stede…” (John Ulrich Poulsen, 22. januar 2011 kl. 19:49).

  Nå, var han så osse det? Fortæl mig nu, at selv Uffe Ellemann stod foran Den Sorte Diamant i aftes og gnækkende spurgte om, hvorfor Hizb ut-Tahrir’s debatmøde “skal gives den prestige, som følger med, når det holdes i det fornemme Kgl. Bibliotek”…

  Hvorfor dit og dat? Hvorfor kom den flok narhoveder ikke selv indenfor til debatmødet for at tale for “hensynet til de soldater, vi har sendt ud, og deres pårørende”?
  Som det nu blev, lå den opgave på skuldrene af fire nydelige unge mennesker fra Hæren – som så ud, som kom de direkte fra rekrutskolen, og viste sig ude af stand til at sige noget som helst…

  Den danske krigsdeltagelse i Afghanistan er uden sammenligning vores alvorligste politiske problem! Derfor diskuteres det med rette i Dronningesalen på det Kgl. Bibliotek – mens vores forløjede og bovlamme regerings medlemmer med urette står udenfor og “demonstrerer” som en flok børnehavepædagoger fra 60’erne…

  …i spidsen for fluekneppernes vagtparade.

  gl-j

  PS: Måske vil Uffe Ellemann sætte sig i spidsen for et initiativ til at få “Diamanten lukket op” for et alternativt debatmøde om “Afghanistan” – i regeringens regi?
  Det kommer jeg da gerne til – og jeg tror såmænd osse, at de kvikke og velformulerede folk i Hizb ut-Tahrir med glæde vil deltage (i tiltro til, at den danske regering nok kan godkendes som ganske vist lettere inkompetent, men dog en “ikke-ulovlig organisation”).

  (1) Uffe Ellemann, 20. januar 2011 kl. 09:34

 16. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (yil hr. Godfred Louis-Jensen, 22. januar 2011 kl. 20:24)

  Tænk alligevel at orangeade kan have sådan en virkning!

  http://www.youtube.com/watch?v=j2pg9b4w32o

 17. Af Kim Olsen

  -

  Den sidste nyttige idiot døde ikke med murens fald!

  HuT strategiske mål er stadig kalifatets komme. Talibans kontrol med Afghanistan er et vigtigt element på vejen mod det endelige mål.

  Her et par dage efter det famøse møde i diamanten, må de stadig juble i HuT. De formåede at få en del danske jubelidioter som Godfred(Sic!) med på den galej.

  Faktisk udtalte denne støtte til den islamistiske antisemitiske forening at: “Vi i Danmark er Hizb ut-Tahrir stor tak skyldig….”

  Godefred(Sic!) tal for dig selv, du har ikke mandat til at tale på Danmarks vegne!

 18. Af Kim Olsen

  -

  Taliban truer nu med at henrette franske journalister der holdes som gidsler.

  Før sulen da, sikke en flok heroiske frihedskæmpere!

 19. Af Peder Bisgaard

  -

  Ifølge et svar fra forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) til Folketingets forsvarsudvalg lyder prognosen for 2010 på, at de samlede udgifter kommer til at løbe op i 1,439 milliarder kroner, mens budgettet for 2011 er på 1,474 milliarder kroner.Til sammenligning var de samlede udgifter i 2009 på 1,440 milliarder kroner.Den reelle pris for det danske bidrag til krigen i Afghanistan ender dog sandsynligvis på et langt højere beløb.

  I 2009 var den endelig pris således 2,327 milliarder kroner, når man blandt andet medregnede den ekstra nedslidning og afskrivning af materiel i forbindelse med kampene i den uroplagede sydlige Helmandprovins.

  2006: ? mia. kr
  2007: ? mia. kr
  2008: ? mia. kr
  2009: 1.440 mia. kr. , reelt 2.327
  2010: 1.439 mia. kr. progn., reelt 2.327
  2011: 1.474 mia. kr. budg.,reelt 2.327

  Engagementet i Syd-afghanistan begyndte i juni 2006. Forsvarsministerens udtalelser ser kun ud til at vedrøre 2009-11, og skellet 2009 er rimeligt for så vidt at optrapningen med IED’s intensiveredes væsentligt dette år. Baseret på de kendte reelle omkostninger i 2009 — og at 2010 har været værre, så er 7,5 mia. kr — eller 3.000 kr. pr hustand hvis der regnes med 2,5 mill. hustande — et rimeligt bud på de reelle omkostninger for de tre år. Hertil kommer juni 2006-08 og diverse erstatninger til efterladte, drift af veteranhjem, og pleje og genoptræning af soldater, herunder ikke mindst de anslået 20 % af alle udsendte (baseret på amerikanske erfaringer) som har fået psykiske skader. Så i omegnen af 10 mia. kr. er nok ikke helt forkert skudt (for nu at blive i jargonen)
  – svarende til 4.000 kr. pr hustand. Men kære du husejer/lejer – husk på at verden så også er blevet et sikrere sted at være, og at truslen mod Danmark er minimeret, fordi vi til at lede os haver så vise eksemplarer af menneskeracen, som Uffe E. Jensen og hans arvtager, Anders Fogh og ikke at forglemme den ensrettede Gade.

 20. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Peder Bisgaard, 23. januar 2011 kl. 14:13)

  Som den amerikanske flådekommandør Stephen Decatur (1779-1820) udtalte som en skål ved en banket i 1816: “Our country! In her intercourse with foreign nations, may she always be in the right; but our country, right or wrong”. (“Vores land! Må det altid have retten på sin side i sin omgang med fremmede stater, men vores land – retfærdigt eller uretfærdigt”).

  Det er dette motto, der i 1938 blev så skrækkeligt misbrugt og forvansket som absurd prydelse over portindgangen til SS-koncentrationslejren Buchenwald som: “Recht oder Unrecht – Mein Vaterland”, selv om koncentrationslejrens andet motto indflettet i gitterporten “Jedem das Seine” selvfølgelig er langt mere berømt – eller måske snarere berygtet.

 21. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  Vil Uffe Ellemann sætte sig i spidsen for et initiativ til ny debat om vores krigsdeltagelse i Afghanistan – evt. i regeringens regi?

  gl-j

 22. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  LAD IKKE VORES MINISTRE FRYSE PÅ KAJEN…

  Mindst otte af regeringens ministre deltog i “demonstrationen” mod Hizb-ut-Tahrir ved Den Sorte Diamant i fredags, den 21. januar 2011.
  Det fortalte forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) i hvert fald Ritzau (1).

  Hvis henimod halvdelen af regeringens ministre, herimellem videnskabs-, social-, indenrigs- og sundheds-, samt udenrigs-, skatte-, beskæftigelses- og udviklingsministeren virkelig alle stod på kajen og frøs, så er det da med fru Bech’s ord “en alvorlig sag”?

  Og var hun og de andre tapre folk enige om, at være “imod det, de diskuterede på mødet” (nemlig: krigen i Afghanistan, og især den danske krigsdeltagelse!), så ville det da kun være rimeligt – og langt mere behageligt for alle parter – at fortsætte diskussionen på Christiansborg?

  gl-j

  PS: Jeg føler mig overbevist om, at ikke alene Hizb ut-Tahrir, men en hel stribe danske foreninger og enkeltpersoner (herunder i al beskedenhed osse jeg selv) med fornøjelse vil deltage i et nyt debatmøde med henblik på at stoppe vores krigsdeltagelse i Afghanistan!

  Hvad jeg her foreslår Uffe Ellemann, er altså, at han sætter sig i spidsen for et initiativ til ny debat om krigen – evt. i Landstingssalen og i regeringens regi…

  (1) http://www.berlingske.dk/politik/otte-ministre-til-demo-ved-diamanten

 23. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Godfred Louis-Jensen, 23. januar 2011 kl. 16:23)

  Jeg havde udtrykkeligt anmodet Københavns Politi om, at demontranterne i forbindelse med Hizb ut-Tarir-mødet på Det kongelige Bibliotek skulle blive anvist pladsen foran Tøjhusmuseet på landsiden af Christians Brygge, så der ikke var nogen risiko for, at du skulle blive smidt i havnen. Den var de helt med på. Vi lever vel i et demokratisk og tørskoet samfund :-)

 24. Af Godfred Louis-Jensen

  -

  S.U.!

  Hvad jeg foreslår vores tidligere udenrigsminister, er altså, at han (evt. i samarbejde med andre) sætter sig i spidsen for et initiativ til et nyt debatmøde om den danske krigsdeltagelse i Afghanistan (16:23).

  gl-j

 25. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Godfred Louis-Jensen, 23. januar 2011 kl. 18:55)

  Kan du ikke råbe lidt højere? Vi kan dårligt høre dig :-)

 26. Af Kim Olsen

  -

  UEJ

  Du skal altså svare Godefred(Sic!), han bliver stiktosset når han bliver ignoreret eller ikke får sin vilje:)

 27. Af Camilla Langberg

  -

  Uha, barnet smider stadig sit legetøj ud, rammer andre i hovedet, til sidst gider ingen tage det op til ham. Han må sidde og vræle alene. Så kan han lære det, kan han. Nej, han lærer det aldrig.

 28. Af Bjarke Hansen

  -

  Det var vel heldigt, at Godfred ikke nævnte, at han sympatiserede med Mladic, som lod 7000 muslimer myrde i Srebrenica. Det var bestemt ikke faldet i god jord!

 29. Af Anja Jensen

  -

  Camilla, kim og Bjarke

  hahaha jeg ligger omdrejet af grin :))))
  jeg er enig med jer :)))

 30. Af Anja Jensen

  -

  Godfred Louis-Jensen
  Hvem f… siger alle er enige med dig i Afgahnistan krigen.
  Ærgeligt at vi ikke valgte at tæppe-bombe grænselandet fra dag 1 af. Når jeg skriver tæppe-bombe, så mener jeg at der ikke burde have været noget der var højere end 10cm tilbage. Hurtigt ind/hurtigt ud og tak for sidst.
  Demokrati ! hm det kan de for min skyld selv slås for

 31. Af T HA

  -

  Hvordan ka det egentlig være, Godfred, du deltog i det, angivelig fremragende og lærerige, møde?
  Medlem af den rettro forening?
  Specielt indbudt?
  God muslim?
  Sympatisør?
  Eller var der måske åben adgang? Også for utildækkede kvinder?
  Bare nysgerrig

 32. Af Sjætte .

  -

  det var et stort reklame-stunt!

 33. Af Kim Olsen

  -

  Godefred(Sic!)

  Ingen herinde gider vist diskutere med dig.

  Henvend dig hos dine nye venner HuT.

 34. Af Camilla Langberg

  -

  @Kim Olsen. Nemlig! Vi gider ikke mere samle barnets “legetøj” op.

 35. Af Camilla Langberg

  -

  JEG ER NETOP BLEVET RINGET OP AF GODFRED-LOUIS JENSEN, DER TRUEDE MIG TIL AT STANDSE SOM BLOGGER I BERLINGSKE. HVIS JEG IKKE STANDSER, VILLE GODFRED-LOUIS JENSEN “TAGE HÅND OM DET”. JEG SPURGTE, OM DET VAR EN TRUSSEL. “DET VIL DU FÅ AT SE”, SVAREDE HAN.

  HVAD MENER UFFE ELLEMANN OM DET?

  JEG OVERVEJER EN POLITIANMELDELSE.

 36. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Godfred Louis-Jensen, 25. januar 2011 kl. 16:53)

  Nu slukker du på hovedafbryderen. Husk lommelygte. Skifter alle sikringerne og tænder forsigtigt for anlægget igen. Så skal du se, det sikkert kører helt normalt igen!

  Min tid på Annettevej i Charlottenlund ligger mange år tilbage, men mon der ikke stadig findes en beværtning eller to på Jægersborg Alle, hvor man kan træffe rigtige levende mennesker, der kan slå en proper næve, hvis man fornærmer dem?

 37. Af Kim Olsen

  -

  “TO OG TO I OLSENS VIRTUELLE VERDEN?”

  Glem det Godefred(Sic!) Du får ikke mere opmærksomhed.

 38. Af Kim Olsen

  -

  Camilla,

  Glem ham, han har storhedsvanvid og tror han styrer bloggene herinde. Politianmeldelser og trusler hører åbenbart til i Godefreds(Sic!) værkktøjskasse til brug når argumenterne slipper op.

 39. Af Kim Olsen

  -

  Googlede lige “Oktoberbevægelsen” som Godefred(Sic!) skriver på vegne af.

  Bevægelsen består af….. Godfred Louis Jensen, og ingen andre.

  Manden er rablende vanvittig:)

 40. Af Lucas Hjortshøj

  -

  hej.
  super fed blog, jeg har også en, tjek den ud:D
  http://8klblaabjerggaardskolen.wordpress.com/

Kommentarer er lukket.