EU blev taget på sengen i Mali

Af Uffe Ellemann 180

Det burde ikke være kommet som den store overraskelse, at det ville gå galt i Mali (og omegn): For mens europæerne hvilede på laurbærrene efter den succesfulde (?) indsats i Libyen, væltede lejesoldater og våben over grænsen mod syd og ind i Mali. I det sidste år har den nordlige del af Mali været i hænderne på islamistiske militser med rod i Al Quaeda og andre af samme surdej plus oprørske tuareger. Det var først da de satte sig i bevægelse mod hovedstaden Bamako, at man vågnede op og skred til handling.

I EU’s fælles udenrigstjeneste (EEAS) har man længe været opmærksom på, at regionen syd for Sahara – Sahel – rummede en særlig udfordring på grund af den hastigt voksende islamiske fundamentalisme. Efter mange forsinkelser blev der for halvandet år siden vedtaget en ”strategi for sikkerhed og udvikling i Sahel”, og der blev sat penge af til udviklingsbistand og samarbejde om sikkerhed og kontraterrorisme. Der skulle gives støtte til opbygning af regionale styrker, som kunne gøre det praktiske arbejde – men det blev ved planer og hensigtserklæringer. Onde tunger siger, at det er bureaukratiske grænsestridigheder i EU-apparatet, som har forsinket det hele.

Men andre og mere blodige grænsestridigheder gjorde det nødvendigt at gribe ind – og selv om Frankrig længe havde tøvet, blev det til en direkte militær indsats med støtte fra FN’s sikkerhedsråd: FN Resolution 2085 siger, at en afrikansk styrke skal tage sig af problemet – og det er da også håbet, at en styrke fra nabolandene på et eller andet tidspunkt kan tage over fra franskmændene.

Det var godt, at den franske præsident vågnede til dåd – og at nogle europæiske lande, herunder Danmark, straks gav praktisk støtte eller tilsagn herom. Det var mindre godt, at EU-apparatet svigtede. Og franskmændene var alene om at levere ”støvler på jorden”. Det blev illustreret i det franske dagblad Le Monde i en karikatur, hvor præsident Hollande som Tintin drog i kamp med tegneseriens to politimænd Dupont&Dupond siddende på en sofa i baggrunden, råbende: Vi er med dig!

EU’s forsvarssamarbejde – som Danmark jo har sit triste ”forbehold” overfor – burde have været på pletten. Tanken var, at stående fælles udrykningsstyrker (”battle groups”) med meget kort varsel skulle kunne sættes ind i den slags situationer, hvor der er brug for en hurtig militær indsats. I begyndelsen var der to kampgrupper, som i et halvt år af gangen skulle stå til rådighed for hurtig indsats – i dag er der kun én. Det er p.t. ”Weimar Battlegroup”, som ledes af Polen, med bidrag fra Tyskland og Frankrig. Tidligere har der bl.a. været en ”Nordic Baltic Battlegroup” under svensk ledelse, med deltagelse fra de nordiske og baltiske lande (minus Danmark, men plus ikke-EU-landet Norge!) samt Irland (på trods af traditionel irsk neutralitet). Ret skamfuldt for Danmark – som også trak sig ud af samarbejdet om minerydning på Balkan, da EU overtog ledelsen fra NATO. Det viser hvor absurd den danske undtagelse er! Og hvis EU på et tidspunkt kommer til at stå for indsatsen i Mali, må Danmark vel også trække sit Hercules-fly hjem…

(En sidebemærkning: Da Danmark i sin tid krævede og fik sin undtagelse fra det militære samarbejde i EU, var argumentetg, at vi ikke ville risikere at underminere NATO. I dag har amerikanerne gjort det klart, at de ønsker en stærkere europæisk indsats i løsningen af regionale konflikter, som f.eks. Libyen og Mali… Hvorfor pokker har skiftende regeringer bare set den anden vej, i stedet for at spørge befolkningen, om vi kan være det bekendt?)

De voldsomme nedskæringer i forsvarsbudgetterne over hele Europa har ført til, at det efterhånden kun er Frankrig og England, der er i stand til at foretage en hurtig militær indsats som den, der blev nødvendig i Mali. Det burde sætte yderligere skub i EU’s militære samarbejde – med eller uden Danmark. Amerikanerne har gjort det klart, at de ikke automatisk står til rådighed, hver gang der opstår en regional krise. De er mindst lige så klemt som vi andre af stramme budgetter – og har i øvrigt nok at gøre andre steder på kloden. Derfor er Nordafrika først og fremmest et europæisk anliggende – rimeligt nok, for det er først og fremmest Europa, som får det at føle, hvis fundamentalistiske terrorgrupper skaber sig fristeder i f.eks. Mali.

Der bliver brug for et langt og sejt træk i Mali – og andre steder, hvor den islamiske fundamentalisme har givet terrororganisationerne medvind. Udviklingsbistand og træning af lokale militærstyrker er nødvendigt – men ikke tilstrækkeligt. Erfaringerne fra Irak, Afghanistan og Libyen viser, at man skal være forsigtige med at opstille for ambitiøse mål. Vi skal ikke tro, at det lader sig gøre at etablere vel fungerende demokratiske systemer eller at udslette modstanderne. Hvis bare vi kan skabe sikre og ordnede forhold, skal vi være glade – men det kræver en langt større og mere målbevidst indsats, end vi har set hidtil. Og det kræver først og fremmest en fælles europæisk indsats!

180 kommentarer RSS

 1. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Ja, så klart vil en større Europæisk militær indsats mod yderlig gående muslimer i Afrika, sætte gang i økonomien i Europa.

  Og, ikke at forglemme, at vi samtidigt redder os selv fra kommende problemer med muslimsk fundamentalisme i EU, med hårdt slåen militær engagement i Nordafrika!

  Til alle vore venstreorienterede pacifister der nu græmmes over mine indlæg, vil jeg sige, at vore modstandere overholder ikke Geneve konventioner om krigsførelse, og de giver også fanden i menneskerettigheder!
  Så hvis vi ikke vil stå som tabere, er vi nødt til at møde dem på lige vilkår!!!!!

  Derud over, vil jeg påminde om, at soldater der har været i live efter krig, har fuldt dette kloge råd om: “at hvis du er i tvivl, om det er fjende eller ven, så skyd”, dette er simpel overlevelses strategi!
  M.v.h.

 2. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Enig med Morten Lynge 15:05 og Hans O’Jokumsen 15:12.

  Som en engang i 1980’erne lidt brutalt sagde det: Lad fanatikerne udrydde hinanden, hvis de ikke kan tolerere hinanden!

  I hv f – hvorfor skal vores sønner leveres til en ukendt slagmark. Danmark er et lille land, så vi kan hjælpe humanitært og ikke blive ved med direkte militær indsats, fodfolk forstået.

 3. Af Niels B. Larsen

  -

  Jeg kan kun erklære mig enig med Carl-Erik Pedersen.

  Jeg har erfaringer fra andre muslimske lande.

  Og jeg vil aldrig stole på en muslim eller yde ham hjælp.

  Jeg er fuldt og fast overbevist om, at det i sidste ende vil være til skade for mig selv og dem, jeg holder af.

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Sørensen: Mali selvstændig for 50 år siden – og franskmændene have fulgt med?

  Ikke på vilkår!

  Jeg tror faktisk, det er rent kaos.

  Og slet ikke noget under fransk ledelse!

 5. Af Finn Bjerrehave

  -

  Proppen af flasken,eller det såkaldte Arabiske forår, hvor styrets venner, blev venner med oprørene uden at kende disse personer.
  Tænk vi Danskere er med i dette ukunststykke, og så har vi glemt at proppen aldrig kommer i flasken igen, og intet var som før,eller som vi fremover kunne ønske,hvis ønsket måske er ustabilitet og borgerkrigen,hvor de involverede parter er Iran og Saudi Arabien, og Shiamuslimerne og Sunnimuslimerne, er magtkampens krigere.
  Vi idioter valgte at fjerne Gadaffy, som endelig var blevet ven af Vesten, og åbnede Libyen for borgerkrig, med for mange våben, og disse våben og krigere er nu taget tilbage til Mali, netop fordi der ikke er nogen Gadaffy mere at forsvare.

  Vi ligger som vi har redt, og i Mali er det som skrevet Saudi Arabien, som finanserer oprørene, og våbenhandlerne har gyldne tider, og hven ønsker ikke bedre tider i depressionens svære år.
  Syrien , denne menneskelige tragedie er 100 procent ligeledes vores ansvar, hvor 60 000 civile siges har mistet livet, netop fordi vi igen støtter oprørere som vi ikke kender, samt ikke åbenlyst tør hjælpe, fordi Syrien er allieret med Rusland og Kina, og dette kæmpeslagsmål, ønskes nok ikke foreløbig, og Tyrkiet har valgt sin egen dårlige rolle, måske fordi de i 400 år styrede landene i det Ottomanske rige, og denne rolle kommer nok aldrig ud af blodet.
  EU, vi er ikke en krigsmager ,men en handelsog., og derfor er vores rolle defensiv, og tak for det.
  Vores to søfolk, samt de andre indespærrede søfolk, dem får vi desværre aldrig råd til at løskøbe, men at blande os i tåbelige konflikter, der sidder pengene løst i regeringernes lommer, og hvad er meningen.
  At FN, har bedt Frankrig og Danmark om at hjælpe Mali,s regering, gør ar vores land er udråbt til de største idioter , og nævnt er altid bedre end glemt, men påstanden står til trone.
  Utak for indblanding.Finn Bjerrehave Vig

 6. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Birgit Hviid Lajer.
  At vi har soldater rundt om i verden, er ganske klogt, da vi tager konflikten i udlandet, i stedet for på egen mark!

  Angreb er bedre en forsvar, for da man har initiativet!
  (Dette er grundlaget for konflikt håndtering)!

  Hvorfor du abselut vil yde vore fjender, anarkister, og fundenmentalister humanitær hjælp fatter jeg ikke! (Hvis den da ikke er forgiftet).
  M.v.h.

 7. Af Anders Johansen

  -

  Det er fantastisk, at danskere ikke kan skelne imellem især wahabitter i de arabiske lande, og muslimer generelt! Indonesien er verdens største mulsimske nation mht indbyggertal. Ser man bort fra Java, som er notorisk plaget af “pladsmangel”, så lever de forskellige religioner fredeligt sammen: muslimer og hinduer på Bali; muslimer, hinduer og animister på Lombok; Muslimer og kristne på Mulukkerne. Jeg har sågar mødt en kristen derfra som havde to sønner med en muslimsk kvinde. Den ene søn havde valgt kristendommen og den anden Islam. DET KAN KRAFTEDEME IKKE BLIVE MERE TOLERANT END DET!!!

 8. Af Palle Eghjort

  -

  Uffe Ellemanns venner – DE NYTTIGE IDIOTER – i EU-parlamentet, var vel ved at flytte alle deres ting fra Bruxelles til Strassburg, eller omvendt. Det er squ lidt dyrt for os skatteydere at betale for dette stupide cirkus, for at undgå at de laver ulykker. Specielt på globalt plan. Vi bør huske på, at mange EU-parlametarikere, specielt fra Italien, kun sidder der for at undgå at blive retsforfulgt for mafioso- aktiviteter, eller andre bedragerier. (Det ved Ellemann iøvrigt godt).

  At deltage som menig soldat i en “såkaldt” EU-hær, som Ellemann så brændende ønsker sig, vil være det rene selvmord.

 9. Af jens sander

  -

  Har du hørt om Aceh AndersJ ? Der er Sharia. Læs lidt her

  BEKASI – A Christian community in Indonesia, the world’s biggest Muslim-majority nation, is preparing to spend Christmas mass on the street as sectarian attacks keep them locked out of their church.

  The Filadelfia Batak Christian Protestant Church has since 2009 held Sunday services under the blaring sun as Muslim hardliners and community members physically block them from their property.

  The weekly intimidation in Bekasi, on the capital’s outskirts, has often erupted in violence — in May a mob of around 300 people hurled bags of urine, rotten eggs and stones at worshippers marking the ascension of Christ.

  Such cases of religious intolerance are on the rise in Indonesia, according to Jakarta-based civil rights group Setara Institute for Democracy and Peace, which recently released a study recording 308 incidents in the first half of 2012 against religious minorities.

  Incidents, including attacks and forced closure of places of worship, have risen steadily since 2009, when 491 cases were reported, rising to 502 in 2010 and 543 in 2011, the group said.

  The year has been particularly rough for Christians, who have seen dozens of churches sealed, particularly in the Islamic stronghold of Aceh province, where partial Islamic sharia law is enforced.

  “Every Sunday I see people in my congregation cry. But we aren’t scared — the ones who should be afraid are the intolerant, including the government and the police,” church leader Reverend Palti Panjaitan told AFP.

  “Indonesia is supposed to have a secular government. This is not an Islamic country, so just like Muslims have the right to pray in their mosque, we too have the right to pray in our church.”

  Panjaitan said that his congregation would march to their church on Christmas day, even though police had warned them to stay away, worried another protest would end in violence.

  If they are barred from entering, they will set up as usual on the street, he added.

  Religious minorities and rights groups have criticised the Indonesian government for inaction on sectarian attacks, calling for legal protection and a revision of what they say is discriminatory law.

  Under a 2006 ministerial decree, houses of worship must have the approval of the heads of at least 60 households of other religions, and much of the authority rests with the Interfaith Harmony Forum, perceived as favouring mainstream Islam.

  But according to the Filadelfia church leaders, their proposal had garnered enough support from the community, which helped them win a Supreme Court challenge to the legality of their church.

  On a recent Sunday, members of the church joined other Christians in prayers outside the presidential palace in Jakarta and delivered to President Susilo Bambang Yudhoyono sacks of 7,000 Christmas cards from supporters.

  Most cards had come from the Bekasi community, and one sack was full of cards from as far as the Netherlands.

  “Sir, do you want to go to heaven? Free all people who believe in god and want to worship in peace,” one of the cards for the president read.

  “Mr. President, let’s show our love and give a gift of freedom on this holy day of Christmas,” another supporter wrote in English.

  But those against the church say they were angered that they were not consulted before the land was purchased and that they disapproved of Christian activities in their neighbourhood.

  “We’re not saying the Christians can’t pray. They can, but not here,” said Aseng Sobari, who regularly takes part in the protests.

  The Filadelfia church was established in 2000 by a community of Bataks, a mostly Christian ethnic group hailing from northern Sumatra.

  Their prayer sessions in followers’ homes were constantly shut down by the district government, prompting the congregation to buy a building, with plans to use it for worship before constructing a complete church in the future.

  The congregation has faced opposition since 2007 when they bought land for their place for worship.

  December 25 has since become not only a day to mark the birth of Christ, but also a day to remember when their troubles began — the first time they were stopped from entering their church was on Christmas day in 2009. Prayers have been held on the street ever since.

  “My three children often come to the prayer services, and they too have had stones and urine thrown at them. We are tired of this and hope the president and other leaders take action,” said church member Binarsen Sinaga, 49.

  “Indonesia is supposed to be a free country, but it doesn’t feel that way, especially at Christmas.” – Agence France-Presse

 10. Af Anders Johansen

  -

  @ Jens Lander

  Selvfølig har jeg det :-) Dog skrev jeg med vilje intet om Sumatra, da denne ø er udenfor lov og orden. Du kunne ligeså godt skrevet om forholdene i Østtimor før selvstændigheden. Sagen er bare den, at uroligheder i Indonesien generelt har sin oprindelse i lokalpolitik, hvor “ambitiøse” politikere betaler fattige for at lave ballade.

  Der er intet af det du skriver, som ændrer på dét, jeg har beskrevet om Bali, Lombok og Mulukkerne. Man skulle tro, at du tror på en muslimsk arvesynd!
  Jeg fik for ca. 1 år siden forelagt et andet “bevis” på, at muslimerne i Indonesien er lege så slemme som f.eks. de arabiske: En kristen mand blev idømt 7 års fængsel, den maksimale straf for blasfemi, ved en ret i Jakarta. Efterfølgende var der en muslimsk demonstration i byen, som krævede dødsstraf for den kristne mand. Jeg læste artiklen i Politiken, og noterede mig med det samme antallet af demonstranter: 5000. Helt ærligt! Der bor 8 mill. mennesker i den by! Jeg er sikker på, at jeg kan finde flere hel eller havle nynazister på danske debatsider på nettet!

  Hvordan kan det være, at det er så populært i dette lille legetøjsland at i den grad udstille sin uvidenhed samt at snakke udenom?!

 11. Af Anders Johansen

  -

  PS Finder det forunderligt, at du mht muslimer tror på alt, hvad pressen skriver. Det gør du med sikkerhed ikke mht andre ting. Endvidere, har du ikke læst den franske tekst. En seriøs fransk journalist vil skrive i conditionel, hvis han har sin information fra kilder, og ikke selv har set det, han rapporter.

 12. Af Filip Schwartz Kirkegaard» Blog Archive » Uffe og Morten har samme mål

  -

  […] Uffe Ellemann-Jensen: EU’s forsvarssamarbejde – som Danmark jo har sit triste ”forbehold” overfor – burde […]

 13. Af Henrik Knage

  -

  Til kamp mod de ”skæggede” AQ ekstremister i Mali, alt andet lige må de da være lette mål, da negere så vidt jeg har erfaret ikke gør det store skæg ud af sig selv, og krydser i samme forb. fingre for, at Julemanden overlever 2013.

  Men er der overhovedet kommet meldinger om, hvorvidt Herkules flyet overhovedet er nået frem?

  Der går rygter om, at Villy Søvndal (Danmarks svar på Sarah Palin) – skulle have send det danske bidrag til Østafrika ca. 5-6000 km. i den forkerte retning. Mali ligger vest på.

  Kraftig afdrift må man sige. Det ender med at det bliver en moderne udgave af Jorden Rundt På 80 dage. Så ja – hvad i hede hule h skal vi der – når vi ikke engang kan finde ud af hvor vi selv er.

  Vi kan også bare læsse Herkules flyet (såfremt det nogen sinde vender tilbage) med Mohammed tegninger – og kaste dem ud over området, så samler de ”skæggede” sig på ét sted og gør sig synlige. Bum – slut, næste levende billede.

  Hvis de ”skæggede” skal udryddes, skal de lokkes med egen medicin. Så får vi den krig nogle går og sukker efter. Den hedder 3. Verdenskrig.

  Så alle med skæg, det være sig skovsnegle under næsen, til five o clock stupper – søg dækning – nu kommer vikingerne, men hvor f ligger Afrika i grunden???????????????

 14. Af olsen kim

  -

  Jokumsen,

  Nu har du flere gange skrevet, at gidseltagningen i Algeriet ikke ville have fundet sted hvis ikke Frankrig havde interveneret i Mali.

  Påstanden bliver ikke mere korrekt af at du gentager den.

  Gidseltagningen er planlagt lang tid før Frankrig gik ind i Mali.

  Norge er ikke i Mali, og derfor giver din teori om, at terroraktionen er specifikt rettet mod Norge ingen mening.

  Din og terroristernes påstand om at norske liv gik tabt på grund af Danmarks støtte til Frankrig er absurd….

 15. Af Anders Johansen

  -

  Mod uvidenhed kæmper selv den mest standhaftige forgæves …

  Islam er Abraham profet nr. 2 efter Muhammed. Jesus er nr. 3, og Johannes Døberen er også profet. Der flere andre. Dessuden er både det Gamle Testamente og det Nye Testamente hellige bøger indefor Islam. Forskellen imellem disse og Koranen er, at de to første er skrevet for en bestemt tid og befolkningsgruppe, hvorimod Koranen er universiel, dvs henvender sig til alle sam til enhver (frem)tid.

  At en boligbestyrelse bestående af et muslimsk flertal ikke ville have et juletræ sat op, er ikke andet end et udtryk for disse muslimers uvidenhed omkring deres egen religion: hvorfor skulle de have noget imod, at deres egen profet nr. 3s fødsel fejres.

 16. Af V. Jensen

  -

  Som et lille apropos til denne artikel: I debatten vedrørende ‘Foreign Politics’ mellem Barack Obama og Mitt Romney op til det amerikanske præsidentvalg, gjorde Mitt Romney bl.a. opmærksom på, at:
  “Mali has been taken over, the northern part of Mali, by al-Qaida-type individuals.”

  Og at:
  “We want — we want to make sure that we’re seeing progress throughout the Middle East. With Mali now having North Mali taken over by al-Qaida …”

  For dette, at bringe Mali op, blev han af TV2s to bisiddende eksperter fuldstændig latterliggjort og beskyldt for “namedropping”.

  (Man kunne have ønsket sig, om ikke andet så for igen i danske medier at få en kritisk dækning af den amerikanske præsident, at Mitt Romney havde vundet valget.)

 17. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – 16:14

  Joh, da bedre end på egen mark kan det siges; men vi i DK er mere og mere med, hvor jeg ser, at vi også øger til konflikter el forstørrer visse.

  Det er rigtigt, at angreb kan ses som værende det bedste forsvar – og nu i Mali, så var det måske alt-i-alt klogest med dette overraskelsesangreb for at befri de mange gidseltagne, fordi det var så hurtigt efter gidseltagningen, selv om der sikkert kan siges ét og andet, de kunne have gjort anderledes og måske med endnu bedre resultat.

  Men – humanitær hjælp, siger du. Det er vi nødt til, hvis vi også intervenerer og visse steder, hvor civilbefolkninger er i nød, mener jeg, hvis vi stadig skal kunne kalde os for mennesker el noget i retning af noget menneskeligt.

  Og – måske kan vi og andre med humanitær hjælp øge en forståelse for færre krige og anden levevis og håndtering/er.

  Men svært, fordi der altid ses at være for stor interesse for konflikter og krig i det hele taget.

  Der bør være nogen, der kan sætte sig for bordenden og forhindre disse yderligertgående regimer og deres tyranner rundt omkring i al deres magt og vælde og berigen sig på deres befolkningers bekostning – og samtidig se til, at cirkus ikke bare fortsætter med en ny tyran/bandit.

  Det kræver bla uddannelse, oplysning, infrastruktur og i det hele taget sociale strukturer, der kan give mest mulig også refærdighed.

  Alt sådant kan kun ske, hvor mennesker er frie – mest muligt frie til at tænke, handle, videreudvikle osv. – ellers holdes disse i fattigdom.

  Den bør først afskaffes, så folk kan leve deres egne liv og udvikle deres samfund. Det kan kun frie mennesker.

  Og – det er en mangelvare.

 18. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – fortsat

  Jeg ser ikke alle krige som uundgåelige, det ville være naivt; MEN – der altid nogen, der på den måde skal have poleret 1-tallet i deres impotens eller afmagt, sagt lige ud, så det det kan forstås – og her tænker som et ex på den nu afdøde tidligere leder af Nord-Korea.

  Eller af andre irrationelle grunde som en Hitler mfl

 19. Af Henrik Knage

  -

  Der er bare noget man må prøve at forstå – når man kaster sig ud i en konflikt. Målet har nødvendigvis ikke gået i ”flinkeskole” – og vigtigere endnu – er der en parat hed, til at betale prisen?

  Tyskerne fik så mange tæsk under 2. Verdenskrig, at de har lært lektien – men det har vi tilsyneladende ikke, så vi må jo – efter kommentarerne at dømme, have en hel masse til gode.

  Jeg ved de færreste af os overhovedet har fantasi til at forestille sig, hvad der kan ske, når vi hele tiden går og ”rasler” med sablerne – rundt omkring i Verden.

  Vi er tilsyneladende intet anende på vej til, at gøre os selv til et direkte mål, for terror – det er bare et spørgsmål om tid.

  Personligt er jeg skide ligeglad – for jeg kommer aldrig til at opleve det – men hvis jeg var jer, ville jeg tænke på dagen i morgen.

  Jeg tænker på mine børn, og mine børnebørn – og synes pludselig det går den forkerte vej.

  Friheden og freden, der før var en naturlig del, af hverdagen – er med ét slag blevet en skrøbelig ”størrelse”. Og åbenbart ikke noget, der kan tages for givet.

  Tænker i samme forbindelse på vores Statsminister – troede ellers jeg havde sluppet hende. Jeg er begyndt at analysere på hende – og det er noget rigtig skidt, især for hende.

  Jeg er begyndt at spekulere over hvorfor hun gør det dér – leverer en elendig energiforladt nytårstale, og efterfølgende optræder ”upassende” i rollen.

  Der findes efter min mening kun ét svar. Hun har erkendt, at ”slaget er tabt” – og erkendt hun ikke egner sig som leder af regeringen.

  Lige for tiden – synes jeg, at vores folkestyre er overbefolket af godtroende idioter – og ”flinkeskolekandidater” – der bare sidder og ”sutter ben” i stedet for at komme i gang.

 20. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Birgit Hviid Lajer.
  Jeg er af den opfattelse, at når religions fanatiske
  mennesker begår uhyggelige overgreb mod andre mennesker verden over, og mener de har ret til dette ifölge deres religion, så er der intet, at diskutere, sådannne vanartede afkomme af menneskeslægten, skal uden bamhjertig, og medfølelse afrettes!

  Der kan i min bibel ikke være tale om humanitær hjælp, eller nogen form for diskussion, med den slags banditter. Spørg bare Israel, som kender dem indgående.

  Jeg er heller ikke tilhænger af, at vende den anden kind til hvis jeg bliver angrebet. Tvært imod!

  Derud over vil enhver eftergift fra vestlig side blive betragtet som svaghed, og fra muslimsk side udråbt som en stor sejr!

  Så vorherre bevare os. hvor mange flere terrorist angreb skal der til, og hvor mange uskyldige fra vestlandene skal myrdes og masakreres på bestialsk vis for at åbne øjnene på dig Birgit?
  M.v.h.

 21. Af Anders Johansen

  -

  @ JEP

  I Israel er halvdelen af befolkningen facister, nu hvor du har modtaget et stort antal russiske jøder.

  Man kan ikke køre i visse dele af Jerusalem om lørdagen uden, at din bil bliver “stenet” fordi du ikke må “bruge ild” under Sabbaten. Af samme årsag flyver El Al ikke om lørdagen.

  Der var endda et forslag oppe Knesset om, at alle palæstinensere, der arbejdede i Knesset skulle bære et mærke på deres tøj, så de nemt kunne identificeres. Forslaget blev dog stemt ned, da det mindede for meget om nazisternes “gule stjerne”!

 22. Af Anders Johansen

  -

  Hvordan i alverden er mantraet i dette lille legetøjsland blevet “Min mening er ligeså god som din”?! Ralf Pittelkows bog “Mit liv som dansker” kan umuligt være hovedårsagen.

  I lande som Tyskland og Frankrig mfl. er der respekt omkring uddannelse, mens det i DK nærmest er diskvalificerende …

  Er danskere klar over, at tvangsægteskaber blev praktiseret i indremission i tresserne, og muligvis gør det stadigvæk; at vi efter WWII nægtede tyske læger at behandle tyske flygtninge, og danske læger havde forbud imod det; at vi oprettede Minekommando Dänemark med kun tyskere for at rydde miner nord for Esbjerg, og sikrede os, at det var blevet gjort ordentligt ved at lade tyskerne gå med 1m afstand henover det ryddede område; at vi tvangssterileserede evnesvage, alkoholikere mfl helt op til sidst i 60’erne; at Folketinget begik Grundlovsbrud, da de vedtog Tvind- og rocker-lovene; at der ikke er en 3-deling af magten i DK, da ministre kan beholde deres plads i Folketing, og dommere i 90% af tilfældene rekrutteres fra Justirsministeret, og således kender anklager osv osv

 23. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – 21:25

  Jeg har øjnene vidt åbne; men det vanskeliggør selvfølgelig samtalen, hvis vi ikke taler om den samme krig osv.

  Men – jeg mener ikke, at alle mennesker med en anden baggrund, religiøs/politisk, er vore potentielle fjender, så skulle vi jo tage anderledes fat, udrydde alle – og lade folk sulte og lade naturkatastrofer være, fordi vi skulle så se vores fordele her, mindre overbefolkning, og samtidig ophøre med enhver hjælp direkte i fx afrikanske lande og lade folk lide sultedøden, fordi de havde et uheldigt klima og uheldige omstændigheder i det hele taget.

  Det er meget vanskeligt, og nu i Afrika, så er landene også meget forskellige i mange forhold, så der skal naturligvis særlig viden til for at kunne begå sig der uaom.

  Det sidste har jeg ikke nok af, såvel som vi ikke får alt serveret af viden på et sølvfad, hvor vi tillige er underlagt mangehånde aftaler nationer imellem, FN og NATO ligedan,og når der er tale om storpolitik, så er alm borgere en del prisgivet- hvor fjende bliver ven, for en stund, eller det skifter.

  Ang. Israel fx – så kunne det formentlig også være løst for længe siden, hvis nogen havde trådt hårdt og brutalt ind overfor de vekslende forhold i form af fredsforhandlinger, som ingen vil gå med til alligevel.

  Uanset – hvilken part, vi kunne finde på at holde med, så tør ingen træde markant ind, hvorfor cirkus kan fortsætte – også i mellemøsten iøvrigt, hvor mennesker indenfor islam (som protestanter og katolikker fortsat i Irland), altså i f den samme religion også slås, som vi har haft flygtninge fra bare syd i Europa tidligere, fordi deblev tvangsindlagt til en bestemt tro, den katolske fremfor den protestantiske.

  Vi kunne blive ved – og naturligvis synes vi, at vi har mest ret, fordi vi ser, at vi større frihed; men det har vi heller ikke altid haft, hvor Gud hele tiden var i fokus, hvor folk stadig kan anråbe Gud, så alle bliver angste, føler retten på deres side til også at straffe og lade andre underkaste sig deres opfattelser.

  Der kan sikkert med ret trædes ind i Mali nu – men det er ikke ensbetydende med, at vi som også så lille et land, skal være med direkte militært med fodfolk, Vi kan hjælpe også humanitært hjælpe de af ‘vore egne’, forskellige lande, der er med her.

  Vi skal ikke underminere os selv og Europa, som Amerika egtl i mange år har undermineret deres egne muskler, og vi får ikke færre flygtninge og færre problemer, som vi har rigeligt af i forvejen med en indvandring, som kan værre svær at håndtere og integrere, såvel som vi har mennesker, der ikke er på vor side og med på vores livsstil og frihed.

  Det er bagsiden af krige og konflikter, at folk er nødt til at flygte, hvor de heller ikke ønsker det nødvendigvis.

 24. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – fortsat

  Frankrig og Tyskland har allerede store problemer med den muslimske indvandring, hvor den er særlig dogmatisk, og det passer ikke ind i vores, så vi er ikke bedre end andre, der bekæmper andres tro – fordi en sandhed er, at vi finder os bedst tilpas med ‘vore egne’.

  Sådan er det verden over, og nogen tror bare, herhjemme, at vi kan mestre anderledes og bedre end de mange steder i verden, hvor det ikke er lykkedes.

  Det er ikke tilfældet, hvis vi selv kommer i et markant forhold til andre religioner – og slet ikke systemer, der er undertrykkende,

  Så – på en vis side har vi retten på vor side, fordi vi lever med større frihed for mennesker.

 25. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – fortsat lidt igen :-)

  Der er heldigvis kræfter i diverse lande, der forsøger at opnå yderligere frihed, såvel som rigtig mange mennesker sukker efter den og misunder os sådanne forhold.

  Derfor må vi også yderligere bekæmpes af diverse autoritære/totalitære systemer, fordi de føler sig truet og visse også misundelige, såvel som magt og dermed hovedet, livet for den enkelte, kan risikeres, hvis de ikke selv vinder.

  Det kunne måske nytte at afskære visse for yderligere i Vesten af uddannelser for ikke at tale om teknik, sygdomsbekæmpelse, hvis det ikke er for sent, så længe de ikke laver bedre for hold for deres egne, der endog holdes i analfabetisme osv.

  Altså ikke disse daglivarer som i Irak, der rammer de fattige og alm borgere.

  Nå – det hele går ad H til, hvadenten vi siger, vi har ingen indflydelse, ideologier hersker ofte for meget.

 26. Af Anders Johansen

  -

  Mht Israel, så blev der ingået en god aftale imellem Rabin og Arafat, men Rabin blev myrdet … af en ekstremistisk jøde.
  Israels Højsteret har flere gange erklæret landets “forsvarslinie” ulovlig på visse strækninger.
  Mht ulandsbistand så viser undersøgelser, at den nytter vel og mærke den gives til fattige kvinder, som føler ansvar overfor deres familie. Endvidere anslår man, at lande med endemisk malaria hvert mister 3-4% af BNP pågrund af sygdommen. Havde vi en vækst på 2% i DK, ville vi være euforiske.

 27. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Henrik Knage – 20:43

  Anders Fogh sagde også, at friheden ikke er givet – for en del år siden; men vi skal alligevel passe på, hvor vi træder ind direkte militært, fordi vi natop har haft nok krige i Europa, hvor vi nu kan få så mange utilpassede indvandrere, som – hvis vi ikke havde haft nazismen og dens konsekvenser i Europa – nemt kunne blive ‘vor tids jøder’.

  Afghanistan var uden mål og med i en del år. Og – ligedan har vi også rare og venlige indvandrere med muslimsk baggrund.

  I dag ville vi måske blot kunne sende dem hjem, hvadenten de ville det eller ej, hvis de direkte var imod os permanent med sharia og trusler osv. – i en slags selvforsvar, fremfor at liv skulle lades hos os, vi selv, fremfor mennesker, der ikke passede tilstrækkeligt i vore miljøer – men bedre i andre landes.

  For at undgå krig, borgerkrig i Europa, hvor mennesker også er kommet for fred og frihed for deres liv.

  Jeg går ind for, at mennesker i f helst kortere tid vil kunne indse vores fordele, så de med den religionsfrihed, der trods at er, kan slippe en fanatisme, hvor den huserer – medmindre de er bestilt til at være her fra det hjemland, de har forladt. Så er det ikke så svært.

  At de kunne se, hvorfor de selv eller deres forældre havde måttet flygte, hvor også religion spiller en vis rolle! Og forstå mere af vores verdslige og sekulære tiltag, fordi vi har være alt sådant igennem, en udvikling vel over 200 år, hvorfor vi er, hvor vi er i dag – med mindre religion, dvs også uhensigtsmæssig dominans af sjæl/sind!

  Vi skal ikke have flere gudshuse efter min mening – og slet ikke nu, fordi forholdene i DK heller ikke indbyder til sådant. Og jeg mener ikke, at 5-7 forkølede politikere i Københavns Borgerrepræsentation skal sidde og bestemme sligt, fordi vi er udsat for en kultur, som har endog meget aggressive islæt i sig, der er parate til dominans. Og – det ene tiltag vil medføre det næste ret hurtigt.

  Og – et sted er vi allerede på den! Som de indvandrere, der kan finde ud af at leve fredeligt med os.

 28. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Helle Thorning er ikke af potentiale til jobbet – længere er den ikke, og derfor får vi ikke andet.

  Heller ikke for vore børn – nu en heldagsskole, og hvor forældre stadig skal have ansvaret.

  Hvor tåbeligt kan det være, det strammer heldigvis børns frihed og ligedan følelsen hos deres forældre overfor frit at kunne disponere over en eftermiddag og andre interesser, bare at kunne slappe af og gøre tingene tilfældigt og i det hele taget besøge dem, de kender – eller hvis de bare vil være sammen to og to – og ikke stimlet sammen med stort set de samme kammerater, de måske ikke kan med altid – eller de samme lærere ditto.

  Alt er blevet vrang i DK – fremfor ret og dermed også fremadrettet, bedre.

  Det er forældres behov for pasning, der ses til – og så blæse være med resten. Puh ha. Slut herfra for nu. Mvh BHL

 29. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Anders Johansen – ser lige dit indlæg:

  Ja, det er altid de, der kan lykkes med noget positivt, der bliver myrdet.

  Og – Afrika kunne være kommet langt mere på fode i løbet af de sidste mange årtier, hvis Vesten havde villet.

 30. Af Anders Johansen

  -

  “Det er forældres behov for pasning, der ses til …”

  Da dette emne er super relevant for denne tråd, bliver jeg nød til at kommentere ovenstående:

  I DK har befolkningen et fælles forsikring system. Dette er baseret på, at mennesker i gennemsnit har bidrage mere til nationaløkonomien end har belastet denne. Hvert menneske betaler sig således for sig selv. Når vi er unge “låner” vi af staten Når vi bliver ældre betaler vi af på vores gæld til staten plus forhånetligt lidt mere.

  For at skære det ud i pap, så vil børnenes pasning på et senere tidspunkt, hvor de nu voksne børn er i arbejde.

  Såre simpelt og derfor ikke særligt svært :-)

 31. Af Anders Johansen

  -

  Og?

 32. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Anders Johansen – 23:06

  Mangler du ikke nogle ord i næstsidste afsnit, for jeg er ikke helt med.

  Og tænker du kun i penge, så er vi milevidt fra hinanden – eller? I sidste ende kommer det an på, hvordan børn er blevet behandlet, hvis de skal være selvstdnige, kreative, harmoniske og alt det, vi ønsker og bare kræver ind på.

  Nå, det er ikke bloggens emne, men det er lige dér, det begynder for ethvert menneske, verden over!

  og 23:08

  “Og?” Hvad ..?

  Jeg må løbe for i aften. Mv og Godnat herfra :-). BHL

 33. Af Anders Johansen

  -

  Betales tilbage når

  Pinligt :-(

 34. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Ja Birgit, meget af hvad du skriver er rigtigt. Med hensyn til Afrika er problemerne hovedsageligt nu koncentreret til det muslimske nord Afrika.

  Vor civilisation er grundet på lovgivning, og i denne lovgivning er indbefattet, at man har pligt til, at ind gribe, (efter formående), hvis vi ser nogen blive udsat for overfald eller andre kriminelle handlinger. Ja det er endog straffebart ikke at yde nødstete hjælp!

  Derfor er Frankrigs indgribende i Mali fuldt acceptabel, da der forekom begyndelse til folkemord på indbyggerne!

  Vi oplevede begivenhederne i Rwanda hvor ingen handlede før det var for sent!

  Nu er det desværre sådan, at i muslimske lande ønsker magt eliten ikke uddannelse til befolkningen; men derimod, at holde dem i en religiøs undertrykkelse, for at kunne beholde magten!
  Dette er medvirkende til fundamentalistisk fanatisme, som nu rammer os!

  Og jeg ser faktisk ikke nogen anden udvej end, at angribe dem militært, til der ikke er flere religiøse fanatikere tilbage.
  At diskutere, eller forhandle med dem er nytteløst, hvilket historien beviser.

  Så hele problematikken er en gordisk knude!
  M.v.h.

 35. Af Anders Johansen

  -

  Så er den der sgu igen

  “hovedsaglig muslimske lande i Afrika”

  Hvad med Sydafrika, hvor der er større sandsynlighed for, at kvinde bliver voldtaget end end, at hun lærer at læse.

  Hvad med Zimbabwe, hvor en stor del af befolkningen næsten sulter eller er flygtet fra landet.

  Hvad med Sierra Leone, Elfenbenskysteb …

  På den positive side invilgede den MUSLIMSKE regering i Kartoom at dele landet i en muslimsk del og en kristen del.

 36. Af kim olsen

  -

  Anders Johansen,

  Arh, styret i Khartoum havde ryggen mod muren, og havde ikke anden mulighed end at lade befolkningen i det nuværende Sydsudan vælge selv.

  De mest destabiliserende elementer i Afrika er desværre islamisterne.

  Boko Haram i Nigeria, al-Shabaab i Somalia og hele bæltet nord for Sahara som er inficeret af islamister.

  Der er problemer i mange Afrikanske lande, men de bliver aldrig en trussel mod os, som islamismen er.

  Verden er blevet et bedre sted efter de første 100 islamister er blevet tilintetgjort i Mali.

 37. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – 20.1. – 23:46

  Ja, en gordisk knude; men jeg mener stadig, at nogen bør træde ind og for verdenssamfundet meddele, at ikke blot atomvåben skal minimeres – men også krige, at krige ikke er velsete, såvel som
  der bør sættes ind overfor ekstremiteter, hvor man skader sin egen befolkning som mit et af mine indlæg ovenfor udtrykker det.

  Man kunne måske ligefrem indføre, at krige skulle der søges om?

  Men – verden over skal vi ikke respektere nogen religion el politisk system, der udøver ekstremisme over dets egen befolkning, ligesom mennesker i dag skal kunne skrive og læse, alle.

  Nå, nok om det.

 38. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Anders Johansen

  Du er lidt for kryptisk og taler nok ikke lige med den rette om tilbagebetaling, da jeg ikke har en uddannelse, andre end jeg selv har betalt for.

  Nogen skylder mere mig noget, da det var ulideligt at gå på universitetet p gr af disse religiøse marxister her og der, der også ødelagde mange forhold i årevis på universiteterne.

  Og – hvad børn angår, så vil samfundet som helhed gerne have et par stykker, så dem er der nogen, der skal tage sig af og bedst forældrene. Ellers spørg børnene! Tid alene! Mvh BHL

 39. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Birgit Hviid Lajer.

  Jeg er lidt i vildrede angående dit indlæg!
  Du vil ikke have krige!

  Men du vil have. at nogen træder til og hjælper når det går befolkninger ilde.

  Det er det vi har FN til, men FN har jo ikke nogle soldater, det er derfor, at FN gav tilladelse til Fransk intervention i Mali!

  Gud ske lov, at der findes lande som Frankrig, England, USA, og også lille Danmark, der uden tøven sender soldater og materiel, til hjælp, når det brænder på, ude i verden!
  Derimod er jeg skuffet over Tysk engagement. De burde skamme sig!

  Når forskellige katestrofer indtræffer, skal de selvfølgelig evalueres, nogle har brug for nødhjælp, og andre for militær indgribende!
  Så det kan jo ikke hjælpe, at en flok venstreorienterede hjerneblæste pacifister, råber og
  Skriger, når der er brug for militær indsats!

  Nu har vi de sidste mange år, hørt på personer der går vore fjenders ærinde, mod vores demokratiske livstil, og agerende, så det ville være oplivende hvis nogen med en anelse hjernekapasitet erkender de fakta, der eksistere i verden, og ikke konstant er imod kloge og velmenende indsatser, som noget gør med livet som indsats for at hjælpe andre!
  M.v.h.

 40. Af John Lykke Kristensen

  -

  Jamen. Tænksig hvis Uffe var udenrigsminister.
  Så var alt vel.
  Uffe taler ingen efter munden.
  Indsigtsfuld, vidende og intelligent.
  En nydelse at høre / se ham og Lykketoft på News.
  I øjeblikket har vi en udenrigsminister og tre hjælpe-udenrigsministre.
  Uffe og Lykketoft klarede det selv.
  Tankevækkende!!!!!!

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen

  Ikke unødvendige krige.

  Og – dit spørgsmål til mig, nu du ikke henviser til et konkret indlæg, det har nok været, at vi hjælper humanitært, hvor det kan være påkrævet, og at denne også kan gælde vore egne udsendte, hvor du nok tidl i vores udveksling her, forstod det som kun ‘fjender, som jeg forstod, at du også kunne opfatte de mennesker i Mali nu, som vi hjælper fra at blive rendt over ende, fordi de har islam som religion.

  Mali er jo ret udviklet i forhold til nogen demokrati-forståelse i hv f. Det tog århundreder i DK, men de skulle kunne komme mere og tidl, dvs hurtigere på forkant, p gr a deres forhold til et vestligt land, Frankrig. Jeg må desværre løbe – men du kan have ret i, at lige nu med Mali, ekstremisme, så burde Tyskland jo netop være med.

 42. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carl-Erik Pedersen – alt har nu ikke været lige klogt! :-)

 43. Af Carl-Erik PEDERSEN

  -

  Uffe Ellemann Jensen.

  Dit indlæg er glimrede, på nær ideen om en EU hær!
  At man fra EU’s side skulle styre militære operationer lyder som galimatias!

  Derud over vil jeg rose dig, for jeg syntes, at du er den bedste udenrigsminister Danmark har haft i min leve tid (72 år)!

  Men jeg forstår ikke din holdning til Islam i dag!

  Vi har historiske beviser for, at man kan pacificere en krigsgal og dominerende befolkning. Se bare på Tyskland i dag!

  Når de hører ordrene: “Deltagelse i militær intervention”, så kan man ikke se bagen på dem, for bare skosåler!
  Dette er jo afgørende bevis for, at vi også kan pacificere muslimer!

  Hvor mange terror aktioner mod vest verdenen, skal der til før vi gør det?
  M.v.h.

 44. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er det problem ved et fælles EU forsvar: Hvad er opgaven?

  Et militært forsvar kræver en veldefineret trussel at dimensionere sig efter.

  Nato har jo nogle helt klare opgaver i at sikre Europa mod angreb fra Rusland og sikkerheden til søs.

  De opgaver er så overordnet set af begrænset omfang, så det meste er overvågning på forskellig plan og med forskellig tidshorisont. Her bliver det egentlige så at sørge for en uddannelses- og planlægningskapacitet. Evt. evnen til at indfase nye våbensystemer.

  Endelig skal man skille militære opgaver fra politimæssige: Politiarbejde anvender netop den tilstrækkelige magt. Militært anvender man den fornødne magt. Planlægningsmæssigt to helt forskellige grundlag.

  Sydamerika har utallige eksempler på, hvordan det udarter i det absurde. Det ene militærkup af underbeskæftigede oberster, det kupper den anden. Uforholdsmæssig store hære: Dårligt uddannede og værre udrustet med en føringsstruktur, der beskæftiger sig med alt andet end det, de har forstand på.

  Det er dér Frankrig er endt.

  Alene den løbende uddannelse gør, at man har den fornødne styrke til at imødegå Al-Qaida o.lign. Dertil har man så også en vis basal planlægningskapacitet. De 40 mand, der er sendt af sted har så en overkommelig opgave, for vi taler om militære operationer på et meget basalt niveau.

  Det, der er fidusen er at gribe ind i tide: Set i et større perspektiv, så taler vi en “mobbing up” efter Iraq og Afghanistan. Det er der så nogen, der får til at lyde som om vi bliver overfaldet af et helt vaskeri af håndklæder – det er jo ikke tilfældet.
  Sådan er det altid: Tabere trækker sig tilbage til øde områder, hvor de enkelte gange slår til helt andre steder.

  At fremstille det som om verdenscivilisationen var faldet sammen og inderligt voldeligt kaos truede: Vorherre bevars!

  I sammenligning har vi problemer nok med at regulere rollatortrafikken på Kgs. Nytorv.

 45. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvad har Vesten opnået ved krigen i Libyen? Hvad har Danmark opnået ved at bruge 900 millioner kr. på bombninger i Libyen? Hvad er det gode ved at titusinder af kraftigt bevæbnede soldater er flygtet fra Libyen og ind i omliggende lande, herunder Mali?
  Hvad har Vesten og Danmark opnået ved at trække krigen i Afghanistan i langdrag i årevis? Og angrebene på Irak og Serbien, hvad med dem? Og hvor mange milliarder har det kostet danskerne i alt?

 46. Af Aron Weinstein

  -

  Den gordiske knude blev som bekendt løst af Alexander på en effektiv måde.

  De, som vil undgå krig for enhver pris bør huske, at den sikreste måde at undgå krig på, er at undlade at sætte sig til modværge.
  Et slagsmål starter først, når man slår igen. Sålænge den ene part tager tæskene uden modstand, er der kun tale om et overfald, og erfaringsmæssigt vil overfaldmænd gentage deres handlinger, så længe de har fordel og ingen risiko.

 47. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  EU’s “udenrigsminister”, den røde baronesse – Catherine Ashton – har bøjet sig for de islamistiske terroristers krav om, at det skal være strafbart at kritisere islam.

  Uddrag fra “Dansk tænketank: EU-chef sælger ud af ytringsfriheden” af Ole Damkjær, Berlingske 5. oktober 2012:

  “Uden den store bevågenhed har EUs udenrigspolitiske chef, Catherine Asthon, givet den muslimske verden en afgørende indrømmelse i den efterhånden årelange kamp om ytringsfriheden versus beskyttelse af religioner mod hån og spot.

  Sådan lyder kritikken fra den borgerlige-liberale tænketank, CEPOS.”

  “- Der er ingen tvivl om, at regeringerne i de islamiske lande nu har fået et nyttigt værktøj, som de kan bruge i kampen for at få et internationalt forbud mod film som den meget omtalte »Innocence of Muslims« og de karikaturtegninger, som et fransk satireblad for nylig bragte, siger Jacob Mchangama.”

  “Den fælles erklæring fra EUs udenrigschef og de islamiske lande er netop vedtaget og offentliggjort i forbindelse med den omstridte amerikansk-producerede film og profettegningerne i Frankrig.

  Bekymringen i CEPOS skyldes ikke mindst, at de islamiske lande bruger FNs Menneskerettighedskonvention som juridisk basis for at beskytte profeten Muhammed og andre religiøse symboler.

  Mere præcist handler det FNs konvention til beskyttelse af de civile og politiske rettigheder (ICCPR), som forbyder “enhver støtte til … religiøst had, der udgør tilskyndelse til diskrimination (eller) fjendtlighed.”

  “- Nu kan de islamiske lande så tilmed henvise til, at EU er enig i, at ting som filmen Innocence of Muslims og profettegninger kan forstås som strafbar hate speech, siger Jacob Mchangama.”

  – Dermed har EU stort set efterkommet de islamistiske terroristers hovedkrav om, at det skal vre forbudt at latterliggre – eller blot at kritisere – islam og Muhammed i ikkemuslimske lande.

  De “mislykkede” terrorattentater mod de danske aviser, der bragte Muhammed-tegningerne, har altså båret frugt!

  Al Queda udnævnte som bekendt karikaturkrisen, til at være helt central i Al Quedas kamp.

  Og nu har EU vist terroristerne, at deres terror virker efter hensigten, ved at efterkomme deres krav om, at f.eks. islamkritisk satire også skal være strafbart i EU!

  Det opmuntrer selvfølgelig kun de islamistiske terrorister til at begå mere “hellig” terror.

  Derfor er det desværre mere end naivt, at forestille sig, at en EU-hær skulle være i stand til at bekæmpe islamistisk terror.

  For en EU-hær ville blive styret af naive og principløse EU-politikere, som den røde baronesse – Catherine Ashton, der er blevet EU´s udenrigsminister.

  Baronessen er endda rent faktisk aldrig blevet valgt til en politisk tillidspost af almindelige vælgere:

  Baronessen overtog sin mands plads i det britiske overhus, og siden da er det andre politikere, der har givet hende mere og mere magt.

 48. Af Anders Johansen

  -

  @ KO
  Masser af lande har haft ryggen imod muren uden at skifte holdning eller i det hele taget indse det.
  Mht trusler, så er den største af dem alle befolkningsvandringer pågrund af nød. Nøden skæver ikke til etnicitet eller religion.
  Hvorfra har du iøvrigt denne tommestok, som sætter dig i stand til at afgøre, hvad der er godt eller dårligt for Verden?

  @ BHL
  Hvert menneske betaler for sig selv. I starten af livet låner dette menneske af staten for at betale for daginstitution, skole, uddannelse … Senere i livet betaler vedkommende af på denne gæld over skat og afgifter.
  Ingen skylder nogen noget. Der er altid et valg for den enkelte. Selv, hvis man ikke vil vælge, vælger man. Som Satré sagde “Vi er fordømt til frihed”. Man kan vælge at påtage sig et ansvar for andre, men igen er det et valg.

 49. Af kim olsen

  -

  Johansen,

  Jeg behøver ingen tommestok for at afgøre, at verden er blevet et bedre sted nu hvor mindst hundrede islamister boltrer sig blandt de lovede jomfruer et andet sted. Jeg håber hare, at dette umenneskelige afskum får følgeskab af mange flere.

  Du må benytte din egen målestok for hvad der er godt eller skidt for verden. – og hvis du synes, at fraværet af islamister er et tab for os allesammen, så er det sådan set helt fint med mig.
  Det er fordelen ved at leve i et vestligt demokratisk land… Den meningsfrihed er lige præcis hvad islamister kæmper imod.

  Fedme er et større problem end sult i Afrika!!!

  “Nød skæver ikke til etnicitet eller religion” Så er det da mærkeligt, at folk ikke ligger og kradser af på grund af sult på den nordlige halvkugle. Så er det da mærkeligt, at der ikke var nød i det daværende Rhodesia, men kaos og nød i det nuværende Zimbabwe….

 50. Af kim olsen

  -

  Rettelse: Fedme er ved at blive et større problem end sult i Afrika….

Kommentarer er lukket.