Tysklands valg: Keine Experimente!

Af Uffe Ellemann 40

Mon ikke fru Merkel har draget et lettelsens suk, da det omsider stod klart, at hun ikke ville få et absolut flertal i den nye Forbundsdag? Og mon ikke de tyske socialdemokrater i SPD har ærgret sig over, at hun ikke fik et flertal på bare et par mandater?

Hvis CDU/CSU havde fået deres eget flertal, ville de i SPD have sagt: Værsgo’, I har fået hvad I ønskede, så kan I selv regere Tyskland! Og så kunne kansler Merkel bruge de næste år på at banke sine egne på plads, med krav om uendelige indrømmelser – sydtyske vejskatter på udenlandske biler og hvad der nu ellers ville dukke op. Det ville afskære hende fra at sætte den dagsorden, resten af Europa sukker efter: At skabe vækst i tysk økonomi og påtage sig det lederskab i EU, som der er så brændende behov for.

Men nu manglede hun et mandat eller to – og så fanger bordet for SPD. Så kræver situationen, at SPD findr sammen med CDU/CSU i en ”stor koalition”.

Det bliver vanskelige forhandlinger, før det kommer hertil. SPD vil tage sig godt betalt i form af centrale ministerposter og indrømmelser i regeringsprogrammet. Og de sejrsberuste unionspartier vil have vanskeligt ved at aflevere kronjuveler til det parti, der jo reelt var et af valgets tabere.

Men det er vanskeligt at få øje på andre muligheder. Selv om SPD endnu ømmer sig over de tæsk, de hentede hos vælgerne efter den sidste store koalition med fru Merkel.

Nogen vil måske også skele til det liberale FDP’s skæbne: For første gang siden Forbundsrepublikkens oprettelse er FDP ikke repræsenteret i Forbundsdagen. Men det vil ikke være rimeligt at skyde skylden på kanslerens hårdhændede afvisning af at ”forære” koalitionspartneren den berømte ”zweite stemme”, som kunne have hjulpet FDP over spærregrænsen. FDP har kun sig selv at takke for valgnederlaget: Partiet kludrede godt og grundigt med det fornemme mandat, vælgerne gav det ved sidste valg. Der var lammende personstridigheder, og så glemte partiets førende politikere tilsyneladende, at FDP i sin oprindelse ikke bare er et liberalt erhvervsorienteret parti, men også et parti der bygger på liberale værdier. I tilgift fik nogle af partiets spradebasser lov til at mundtre sig med EU- og Euro-kritiske synspunkter, og det gør man ikke ustraffet i Genschers, Lambsdorffs og Scheels gamle parti!

Interessant var det også, at det nye stærkt EU-kritiske parti – Alternative für Deutschland (AfD) – ikke kom over spærregrænsen. Så kan vi måske blive fri for at høre på snakken om, at tyskerne er mindst lige så euro-skeptiske som danskerne, de har bare ikke noget parti at stemme på. Det fik de – og de stemte ikke på det. I tilgift kom både Angela Merkel og socialdemokraternes Peer Steinbrück i valgkampens sidste fase ud med meget kraftige Europa-politiske meldinger, som bekræftede Tysklands interesse i og ansvar for at styrke Euroen og det europæiske sammenhold.

Siden Konrad Adenauers dage har overskriften på tysk politik været: Keine Experimente! Tyskland ved man, hvor man har. Det indebærer naturligvis en risiko for, at man så løber tør for ideer og visioner. Men her giver det tyske engagement i den europæiske integration grund til at tro, at det vil gå anderledes.

Derfor sidder man nu i resten af EU i spændt forventning om dannelsen af en ny og stærk koalitionsregering, der vil sætte nyt skub i Europa. Både i den europæiske vækst – hvor de gældsplagede sydeuropæiske landes situation kan lettes ved at efterspørgslen stimuleres i Tyskland – og ved at planerne om en bankunion i EU bliver fremmet.

På et tidspunkt vil det indebære, at andre lande, som hidtil har tøvet – herunder Danmark – skal melde ud, om de vil være med. Ikke noget med at pille rosiner ud af kagen, sådan som vi har haft for vane i mange år. Nej: Er I med eller ikke? Sådan vil spørgsmålet lyde.

Og det kan vi lige så godt begynde at forberede os på i god tid.

40 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Holm

  -

  Nu sejrede Merkel og CDU/CSU ad helvede til.
  Ja de fik 8% tilvækst og næsten det absolute flertal.
  Deres ønskede koalitionspartner FDP blev dog offer for den sejr.

  Men:
  SPD fik også tilvækst. Og SPD sidder på Bundesrat og kan der blokere alt hvad derkommer fra Bundestag. Glæden af et to-kammersystem. Kansleren bliver holdt i skak af 16 ministerpræsidenter.

 2. Af Helge Olsen

  -

  Hmm – Tak for endnu et interessant indlæg! Uffe Ellemann kender uden tvivl mere til tysk politik end undertegnede, så jeg skal ikke anfægte påstanden om FDP’s interne problemer og kævlerier.

  En anden årsag til FDP’s nedtur kunne vel også være det problem, der opstår når et mindre parti kommer i regering sammen med et stort parti med en stærk og dominerende ledelse. Sådan som vi kender det fra dansk politik i 00’erne med de konservative, og i øvrigt også fra 90’erne hvor to støttepartier forsvandt fra landspolitik, og hvor de radikale nærmede sig spærregrænsen.

 3. Af Niels B. Larsen

  -

  Se det i øjnene, Ellemann.

  Danskerne køber ikke hele EU-pakken i hverken din eller min levetid. Heldigvis.

  Nogen skal holde igen indtil England forhåbentlig får lavet så meget rav i gaden, at Lissabontraktaten falder til jorden.

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Meget enig Uffe – hvor interessant det så kunne være….

  Holm: Får fat i det væsentlige indenrigspolitisk aspekt. Bundesrat har et massivt SPD flertal. Det har flere gange blokeret for væsentlige reformer:
  – Spørgsmålet om Eurobonds.
  – Spørgsmålet om en skattereform med lempelser i indkomstskatteskalaen for de laveste indkomster.

  Der er et stort overhængende offentligt investeringsbehov – som altid i Tyskland – der dels afventer at Kina lukker ned, dels at entreprenørerne finder en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet: Man kunne her nævne Berlins lufthavn og Siemens problemer med at få strømmen til at smutte den rigtige vej gennem togene.

  Det skal i en dansk sammenhæng fremhæves fordi jernbanedrift er et forbundsanliggende; mens strømforsyning er lokalstatsanliggende – det er altså praktisk at løse de to ting samtidig.
  Det hænger sammen med ikke alene Femarn-forbindelsen; men også med renoveringen af togdrift i Jylland. Det er jo ikke passagerer, der skal køre på de jernbane i Danmark: Det er transitgods til Tyskland – og videre ud i Europa.

  Man skal lægge mærke til Mærsk McKinney Møller og Majestic Mærsk. De vil ikke bruge én havn i hver ende; men en seks/syv stykker. Vi taler hele den tunge transport fra Nord- og Østeuropa (Rusland). Der er det altså om at have et transportnet, der kan tage belastningen – det er der ikke i dag.

  Danmark skal have sine X-procent i honorar for at være dørmand; men det bliver meget af det, vi skal leve af.

  Elforsyningen skal man have revet ud af miljøidioternes deforme klør. Det kunne passende være noget af det SPD kunne få lov til at rode med.

  Den tyske vækst hænger i væsentligt omfang på et konstruktivt samarbejde mellem Land og Bund. Dansk vækst hænger i voldsom grad på tysk vækst.

  Det andet væsentlige er kampen mod bankerne, hvor Rangvid udvalget både påviste hvor skrøbeligt banksystemet er. Vi KAN ikke tumle Danske Bank, Nordea og realkreditten alene – det kan ikke lade sig gøre.
  Tyskland er i tilsvarende problemer – omend lidt mindre relativt.
  Det er givet, at vi ikke får lov til at halte videre med det smadrede realkreditsystem, vi har i dag. Hvorfor skulle de andre i Europa støtte danske banker, der sviner med penge til overbelånte flextumper?
  Det gør de ikke.

 5. Af Christian Knudsen

  -

  At der ikke kan komme et tysk parti mod EU igennem, er da ret let at forstå. Tyskerne VIL jo styre Europa om og om igen. At vi i Danmark ikke vil se i øjnene at der IKKE er et flertal i befolkningen for at lade sig styre af EU i 85% af alt er kun og kun politikernes skyld kære Uffe Ellemann.
  En afstemning idag om medlemskab af EU ville med garanti ende med en dansk udtrædelse. Og efter 41 år, ville det vel være i orden at spørge os skatteydere!!!

 6. Af Ole Brockdorff

  -

  ”I tilgift fik nogle af partiets spradebasser lov til at muntre sig med EU- og Euro-kritiske synspunkter, og det gør man ikke ustraffet i Genschers, Lambsdorffs og Scheels gamle parti”, skriver Uffe Ellemann nærmest triumferende om politikerne i FDP, der havde formastet sig til under valgkampen, at komme med kritiske synspunkter om euroen samt EU, og som derfor ifølge vores tidligere udenrigsminister mistede deres politiske repræsentation i Forbundsdagen, ligesom han jubler over Alternative für Deutschland heller ikke fik 5% af vælgerne, så EU-kritikernes synspunkter fremover kan blive hørt.

  Denne åbenlyse nedgørelse af politisk anderledes tænkende mennesker, udelukkende fordi de udtaler sig kritisk over for euroen og EU som Europas Forenede Stater, bekræfter sørgeligt nok den uhyggelige sandhed anno 2013 i de vesteuropæiske stater med demokrati som politisk styreform, at den liberale og fordomsfrie debat om alt mellem Himmel og Jord, efterhånden har trange kår i det samme Tyskland, der for bare 70 år siden prøvede at underlægge sig hele Europa gennem omfattende militær besættelse, og nu skal alle vi andre så blindt anerkende Tyskland som den kommende ”førernation” på det europæiske kontinent.

  Men …

  Uanset hvor meget Uffe Ellemann griner af tilfredsstillelse over andres politiske nedtur kan han ikke ændre ved den ubestridelige historiske kendsgerning, at det er fuldstændig politisk legitimt og en del af de personlige frihedsrettigheder som borger i et demokratisk land, at være kritisk overfor religioner som islam, kristendommen, buddhismen, hinduismen, euroen, globaliseringen, Europas Forenede Stater, den ukontrollable indvandring i ly af flygtningekonventionerne, indvandrerkriminaliteten generelt, herunder den grænseoverskridende kriminalitet på grund af de pivåbne grænser med Schengen-aftalen fra 2001, for ytringsfriheden er gældende for alle borgere, og står nedfældet i EU-landenes forfatninger og EU’s egne konventioner.

  Næh, kære Uffe Ellemann, den liberale og fordomsfrie debat er ved at dø i EU-landene, fordi den bliver voldsomt indskrænket af mennesker, der har den kedelige opfattelse af ytringsfriheden som ”kronjuvelen” i et demokrati, at denne rettighed naturligvis kun gælder for de mennesker, der blindt efterlever den af magteliten opbyggede politiske korrekthed omkring EU og globaliseringen, alt imens de politisk ukorrekte skal udstødes på alle niveauer i samfundet, hvis de ikke bare makker ret og følger takten hos EU’s magtelite.

  Her behøver man bare at tænke på den tidligere SPD-politiker og forfatter Thilo Sarazzin, der skrev den opsigtvækkende bog ”Deutschland schafft sich ab” (Tyskland afskaffer sig selv) fra 2010 om den muslimske indvandrings konsekvenser for det tyske folk, der lige som danskerne er på vej mod et massivt historisk-kulturelt selvmord af dimensioner, i særdeleshed hvis Peer Steinbrück og SPD i et nyt regeringssamarbejde får gennemtrumfet deres store ønske over for kansler Angela Merkel om, at Tyrkiet med sine 75 millioner troende muslimer hurtigst muligt bliver det næste medlem af EU.

  Mon ikke vi bør pille rosinerne ud af kagen først?

 7. Af Jan Petersen

  -

  Meget enig, absolut flertal til ét parti fører normalt intet godt med sig i længden …. samarbejde er nu ikke det værste …. :)

 8. Af Ole Skovgaard

  -

  Godt indlæg Borgsmidt, især det du skriver om Finans sektorern og Real Kreditten. jeg er sgu enig med både dig og Uffe den her gang. Jeg skriver det ned i kalenderen.

  Dog tror jeg ikke at SPD kommer til at danne koalission med Merkel, det tør de ikke. De er skræmt af det der skete sidst de var i regering med merkel, hvor de havde katastrofe valg. De kommer til at stille så urealistiske krav til et samarbejde at det i stedet bliver et Grønt cirkus, men lad nu se, som de siger på DR, “GAK GAK Vrøvl er noget vi giver til hianden”

 9. Af Niels B. Larsen

  -

  Vel talt Ole Brockdorff.

  Og på et tidspunkt får europæerne nok og rejser sig i oprør mod en vanvittig politisk elite uden virkelighedsfornemmelse – fornemt repræsenteret af Uffe Ellemann.

 10. Af Bjørn Sørensen

  -

  Nu har tyskerne efterhånden nået det mål som Bismarck satte for 150 år siden, at de ville have en plads i solen.
  At Tyskland næsten er det eneste land i EU som har en sund økonomi, fordi de har bevaret deres industri.
  Og ikke som danskerne har foræret store dele af den til kineserne og andre, fordi hovmodet tog over.
  Tyskerne og kineserne lukrerer af at deres valuta er undervurderet, hvilket gør dem meget konkurrencedygtige. Så selvfølgelig vil man bevare EUroen fordi det er til deres fordel.
  At sund fornuft således har haft det store ord er deres styrke. Hvor imod de fleste af Tysklands randstater godt nok har lallet så det gør noget.
  At Die Dumme Dänen i deres arrogance har kløjset i det så meget, vil de kommende generationer få at føle.
  At tyskerne har bevaret en vigtig detalje, nemlig den korporative tanke, som var at gavne samfundets interesser og ikke intersseorganisationer er blevet deres styrke.
  Vi tillod der imod interesseorganisationernes egoistiske hersen, resulterende i at vi mistede den industri som kunne beskæftige de ufaglærte og lavt uddannede.
  Vi har lige oplevet at verdens højest lønnede slagteriarbejdere sagde nej til at gå ned i løn for at bevare arbejdspladser til trods for at arbejdsstyrken er blevet halveret de sidste ti år.
  At vi dermed fortsætter med at sende arbejdspladser til Tyskland er i deres favør.
  Tænk hvis vi ville tage ved lære af tyskerne, så havde vi en chance for at løse vores økonomiske problemer, men sådan forholder det sig ikke indtil videre.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu bliver jeg altid nervøs, når folk er enige med med: Jeg kunne være kommet til at sige noget forkert.

  Der er det aspekt i det, at får vi kantet kysen på vore entreprenører og håndværksfirmaer, der trænger til en god portion ydmyghed både i ledelse og blandt medarbejdere – noget, der ikke helt lykkedes for Pihl & Søn.
  Så er der eksport i tysk infrastruktur – af mange slags. Tyskland er om nogen klar til at betale – og betale for kvalitet – hvis der altså er kvalitet.
  Der skal bygges nogle broer og veje og ledningsnet. Selvfølgelig giver det mest beskæftigelse lokalt i Tyskland; men så ligger Tyskland altså heller ikke længere væk end, at en byggebisse kan overnatte i en campingvogn.

  Det næste er at med de elendige papirer som Danske Bank har ruller af på toilettet, så kan pensionssparerne ikke få bare et minimalt afkast. Jeg ville være åben overfor forslag til hvordan Danmark og danske Pensionskasser kunne investere i tysk infrastruktur – bare sikkerhed og tilbagebetaling er i orden. Der er masser af formler for afregning.

  Tyskland vil ikke lade sin egen vækst kvæles af utilstrækkelig infrastruktur. Tro mig: De accepterer det ikke. Varerne skal jo blive BILLIGERE, så lønstigningerne holdes i ave.

  Jeg tror ikke på jernbane til Rusland – godset overlever ikke de polske og russiske baner. Varer skal stuves og losses i Skt. Petersborg – og betalingen falde samtidig. Hvad russerne så gør med skramlet derefter – det bliver deres sag.
  Varer skal transporteres til søs i Østersøen, jernbane er som nævnt håbløs – og veje endnu værre.

  Når vi nu får smidt svenskerne ud af SAS, så er der også persontransport og det skal gå i luften – og udenom Sverrig. Problemet med lufthavne i Berlin er: De har aldrig virket – aldrig. Tempelhof virkede under luftbroen – lige akkurat. Lufttrafik til Berlin har altid været et helvede.

  Politisk: Forbundsdagen yder ikke socialhjælp til tåbelige landdage – det gør de ikke.

  Så skal vi heller ikke glemme, at vi har faktisk en udmærket statsminister, når det drejer sig om at snakke med Tyskland – for at danske virksomheder og arbejdspladser får en fair chance på det tyske marked.
  Den måde Hellepigen klaskede Merkel i måsen med sin “milliard” – den var der ikke mange, der sluppet fra med tænderne i behold – inklusiv Putin.
  Vi kom da selv til at betale den “milliard” i mindre landbrugsstøtte: FINT – nu retter landbrugspriserne sig, så den havde vi mistet alligevel.
  Så alle anti-EU tåberne her: De kan godt trække kloakdækslet til og blive dernede.

  Den anden ting er, at Merkel faktisk har ryddet op blandt sine ministre, så der er faktisk relevante poster til SPD – hvis de kan stille med kvalificerede kræfter.

 12. Af Thomas Jensen

  -

  Don´t mention the war
  Tyskland tabte krigen men vandt magten. De fik overherredømmet over Europa og os. Alle de lalleglade jubeleuropæere er helt sikre på at det er godt for Danmark, men hvorfor er alle tilbederne af imperiet så sikre på at de er ufejlbarlige og har ret til at tvinge os andre med på den galej.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er en væsentlig faktor som man skal være opmærksom på:

  Die Kanzlermehrheit: Det er lidt forskelligt efter hvilke spørgsmål, det drejer sig om.

  Normalt er et flertal af Forbundsdagens mandater og ikke stemmer. Dermed kan man tilbagevise at Forbundsrådet blander sig – med mindre Forbundsrådet har 2/3 flertal – mod normalt bare flertal i Forbundsrådet.
  Det gælder i spørgsmål, hvor Forbundsrådet ikke nødvendigvis skal høres.
  Det kan også i visse spørgsmål være 2/3 af stemmerne og endelig i andre spørgsmål være 2/3 af mandaterne i Forbundsdagen.

  Der er således en betydelig fordel ved en stor koalition, der råder over 2/3 af mandaterne. Det var et ideligt problem for regeringen, at den i Forbundsrådet kun kunne regne med under 1/3 af stemmerne (der stemmes ikke efter parti i Forbundsrådet; men efter Bundesland).

  Det har således ikke så forfærdelig meget med filosofiske betragtninger omkring “bredt samarbejde” at gøre; men alt om et to-kammersystem med forskellige flertal.

  At SPD vil klemme citronen – givet; men i sidste ende kan det meget vel være prisen værd, fordi den siddende regering har været plaget af obstruktion fra Bundesrats side.
  Jeg tror godt, at vi kan glemme en CSU/CDU koalition med de “Grønne”, for den vil IKKE komme uden om et besværligt Forbundsråd. Blandt andet har selv de mest absurde sager været bragt for Forfatningsdomstolen i Karlsruhe.

  Det vil give en anderledes slagkraftig tysk regering med SPD i den. Specielt da alternativet med en mindretalsregering er vanskeligt med alle muligheder for diverse mistillidsdagsordner.

  Man bliver helt glad for den danske valglov, der er enkelheden selv i sammenligning med den tyske. I Danmark skal kun kunne tælle til 90, så der kan endog enkelte medlemmer af Dansk Folkeparti finde ud af det.

  En bemærkning til Uffe: Det “EU-skeptiske” alternativ er ikke så meget EU-skeptisk som ECB og Bankunion skeptisk. De fik stort set kun stemmer omkring Frankfurt.
  Det er som de Konservative herhjemme, hvis EU-skepsis alene kan føres tilbage til, hvad de får besked på at mene af Finansrådet og dermed Danske Bank.

 14. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Thomas Borgsmidt

  “Man bliver helt glad for den danske valglov, der er enkelheden selv i sammenligning med den tyske. I Danmark skal kun kunne tælle til 90, så der kan endog enkelte medlemmer af Dansk Folkeparti finde ud af det.”

  Din hentydning til at den danske valglovs enkelhed gør at selv DF kan håndtere den fortæller mig at dette nationale parti ikke er din kop te.
  Nu var oprindelsen af partiet en protest mod det bevidstløse flertals misregimente. At de så siden hen blev afgudsdyrkere som de andre af velfærdssamfundet, som man troede var det nye tusindårsrige. Det holdt i 40 (fyrretyve) år, så var det bankerot, men hvad andet kan man forvente af et system som er baseret på ansvarsløshed og gratisydelser.
  Det forekommer mig at tyskerne i langt højere grad er ledet af almindelig sund fornuft, som længe har været en mangelvare her.
  Danskerne i deres lidenhed tror at enighed gør stærk, hvorfor de har det med at tryne anderledes tænkende selv om de har ret. At Glistrup blev gjort til en syndebuk, fordi han gjorde oprør mod tåbelighederne fortæller lidt om hvor små vi er.
  Tyskerne har siden middeladeren været den ledende dynamiske kraft i Europa, om vi kan lide det eller ej, vi andre har bare været for slappe.
  Sankt Petri Skole er en tysk-dansk privatskole i det indre København. Skolen er en af landets ældste med traditioner tilbage til 1585, fra dengang halvdelen af Kbh’s befolkning var tyskere. Tilsvarende fandtes tyske byer overalt i østeuropa.
  Og siden vi smed tyskerne ud, dvs fordanskede landets universiteter og administration er er det gået ned af bakke for landet.
  At die dumme Dänen troede at de kunne selv, har vist sig at føre til forfaldet. At de fleste danskere i århundreder var fæstebønder og således lod sig beskytte og administrere af kronen og godsejerene.
  Er det ikke tankevækkende at socialdemokratismen genskabte dette patriarkalske forhold.
  At de ikke var kloge nok skyldtes at de troede på de falske profeter.
  Ak ja, sådan går det når skidt kommer til ære, at Holberg så fornøjeligt har beskrevet det i Jeppe på Bjerget, viser blot at historien gentager sig og folk bliver ved med at gentage de samme dumheder generation efter generation hvis man ikke vil tage ved lære af erfaringen.
  At tyskerne trods alt har udvist visdom trods megen historisk tumult forklarer hvorfor de stadigvæk er det dominerende folk i europa.
  Men tumult er vel menneskets skæbne, som falske profeter ikke kan forhindre eller løse.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Sørensen: Jeg kender en anelse til Skt. Petri.

  Det er så en afsporing af emnet; men nok så væsentlig!

  Det, der sker under Glistrup med Fremskridtspartiet er, at fascistiske elementer var ved at tage over. Det tog en djævlens tid at få dem udrenset af Dansk Folkeparti. Man måtte også have Hans Engell som chefredaktør af EkstraBladet, der var ved at gå rablende.

  Det er så lykkedes rimeligt – og med store omkostninger – at få pacificeret og udrenset de værste. Det er nok Pia Kjærsgaards fortjeneste. De konservative havde et tilsvarende problem i 1930érne, hvor det var Christmas-Møller, der redede de konservative.

  Problemstillingen i dag ligger på den anden fløj, hvor socialdemokraterne ikke – indtil nu – har ryddet op i deres pestkule. At Thorning så går i regering med nogen af dem – for at se om der er nogen, der kan bruges: Det er noget andet. Ellers ser Du i lærerkonflikten, hvordan man fører kampen i de enklaver i fagbevægelsen hvor de har overvintret – dvs. Danmarks Lærer Forening. Sømændenes Forbund er blevet nakket på en mere traditionel socialdemokratisk vis – ved at blive ruineret.

  I Tyskland gør man det på en anden måde: Man holder en afgået Kanzler i Forbundsdagen: Konrad Adenauer sad jo som menigt medlem – og det gjorde Ludwig Erhardt også – netop i de år, hvor der kunne være en fare for at de gamle nazister dukkede op igen. Helmut Schmidt har mere haft med kommunisterne at gøre. Kohl var ikke rigtig noget, fordi han er konservativ – og kommunister kræver specielt uddannede.
  Altkanzleren er en vigtig uofficiel kontrollant af demokratiet i Tyskland (og den virker), hvorfor den kvalmende anti-tyske tone som anslås af visse frastødende personligheder blandt kommentatorerne er fuldstændig malplaceret.

  Som om tyskerne ikke skulle have tænkt over, hvordan man holder øje med muldvarpe? Selvfølgelig har man da det! Man laver da ikke den samme fejl to gange?
  Læg mærke til at den eneste Peer Steinbrück har nægtet at samarbejde med er “die Linke”, som stort set kun har stemmer i det gamle Østberlin. Det er kommunister, som Enhedslisten er kommunister – herhjemme – så tilsat stormtropper fra indvandrernes kriminelle narkoforhandlere. Et ret komplekst samspil: Det var Nyrup, der IKKE tog opgøret med den fløj af socialdemokratiet, hvorfor Nyrup får den kolde skulder – altid.

  Det jeg har imod Dansk Folkeparti er deres ubeskrivelige dumhed: Med en Villy Søvndal og en Anette Vilhelmsen er vi godt nok vant til åndsevner så små, at man undrer sig over, at de kan trække vejret uden assistance.
  Tåberne i Dansk Folkeparti forstår NETOP ikke, at EU er det værn for Danmark med røvballegardiner og radiser i vindueskarmen, som dansk nationalisme har så utrolig brug for. Den er så heller ikke altid sivet ind hos Søren Espersen, at Nato og dansk engagement i fjerne steder kun foretages, når det tjener danske sikkerhedsinteresser: Man lader da ikke danske borgere blive slagtet i f.eks. Afghanistan hvis det ikke tjener danske sikkerhedsinteresser! Selvfølgelig gør man ikke det!

  Morten Messerschmidt som sidder og lufter sin uvidenhed og dumhed i EU-spørgsmål med samme iver som en syg blotter udstiller sin ynkelighed i parker. Han er næppe farlig: Dum som et bræt; men dem er der unægtelig nogle stykker af.

  Desværre bliver den dumhed kostbar for os, fordi den vanskeliggør det samarbejde på det finansielle område som er så nødvendigt – fordi vi står uden for EUR – det sikkerhedspolitiske har vi dækket på anden måde.
  Oven i oprydningen efter nazisterne og kommunisterne har vi så fået den trussel mod landets eksistens som hedder finanssektoren – hvis nogen tror at de ikke er en trussel har ganske enkelt ikke fulgt med: Landet blev afpresset til at stille en bankgaranti på 2 gange vores BNP.

  Det må aldrig, aldrig nogen sinde gentage sig!
  At Danmark skulle komme til at hæfte for f.eks. grækernes gæld? Det gør tyskerne da ikke: Deres tåbelige banker og platte investorer – de kommer til at få den fulde fornøjelse af begge løb!
  Bare fordi en debil jysk bankdirektør braldrer op om at hans gesjæft med at svindle nogle griseavlere vil lide skade: Det er faktisk meningen, at det griseri skal holde op – med tilbagevirkende kraft.

  Der er nogen, der ikke har fattet, hvor raslende ustabilt vort finansielle system er – fortrinsvis destrueret og ruineret af Danske Bank – andre har skam også deltaget i løjerne; men Danske Bank er det primære skadedyr.

  Hvad bilder Danske Bank sig ind? Tage hele landet som gidsel! Som en anden terrorist, der driver narkotikahandel som legitimt erhverv!

  Det skal blive løgn, skal det!

 16. Af j b

  -

  “”Mother? Turn the cooling unit back on. Mother?!”
  “The ship will automatically self-destruct in T-minus 5 minutes.”
  “You bitch!”
  ?Mother and Ripley (from Alien) ”

  Mutti: Europe has 7 per cent of the world’s population, produces around 25 per cent of global GDP and has to finance 50 per cent of global social spending.

  Germany:
  Demographics,
  Energy,
  Labour markets,
  Beggar-thy-neighbour.

 17. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Thomas Borgsmidt

  Tak for underholdningen.
  At vores politikere ikke er de skarpeste, beror jo på at befolkningen lader sig nøje, men hvad andet kan man forvente når 2/3 er offentligt forsørget.

  Når et samfunds elite gemmer sig eller forlader landet, er det et tegn på at samfundet er i forfald.
  Der er tegn på at vores eliter er gået i eksil, ligesom i Romerriget hvor de dominerende familer forsvandt ud på landet og lod skidtet falde. Også i dag sørger alle for sig selv. Eliterne er optaget af et rigere og bedre liv, men der er ingen virkelig ledelse.
  At man har overladt det til grønskollingerne med ideologier som høre fortiden til, til at regere landet viser at befolkningen har opgivet, måske fordi de godt ved at at løbet er kørt, men kan vi ikke bare vente lidt endnu til vi er gået bort.
  For nu er vi trætte og orker ikke mere.
  Det er den generationen som ville forandre verden, men som ikke formåede det, fordi de troede på de falske profeter, hvis ideer ikke duede.

  Fortjener de slapsvanse at få fred? Dem som har påført samfundet så mange skader som vil blive meget svært at udbedre, hvis overhovedet.

 18. Af Jan Andersen

  -

  Altid “fornøjeligt” at læse UEJ´s indlæg, skrevet i en tidsboble fra en fjern fortid.

  1) “Det ville afskære hende fra at sætte den dagsorden, resten af Europa sukker efter”

  Tyskland har det senste årti sat dagsordnen i EU, selv italienere på gaden sætter Tyskland = EU.

  2) “At skabe vækst i tysk økonomi”. Der har kun været vækst det sidste årti, krisen mærkes ikke i Tyskland.

  3) “Er I med eller ikke”. Dette er ikke et spørgsmål om JA eller NEJ, SORT eller HVIDT, INDE eller UDE. Men denne forklaring tror jeg er for kompliceret og virklighedsnær for UEJ.

  Generelt set, synes jeg dette indlæg fra UEJ er en bemærkning på “falderebet”, hvor UEJ burde trække sig tilbage til sit endelige otium og tidsboble.

 19. Af Søren Andersen

  -

  Thomas Borgsmidt, 24. september 2013 kl. 14:48

  Nu er du ikke ligefrem kendt for at skrive intelligente indlæg, men den du lige skrev er nok den mest idiotiske hidtil.
  LOL, det er underholdende at se dig udstille dig selv som den idiot du er, men efterhånden lidt trivielt.

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu er jeg så idiot; men når den vurdering kommer fra Sørensen, hvis det er det den åndeligt nedgroede negl hedder, så er jeg straks mere rolig.

  Alene det at jeg skulle være “kendt” – Vorherre bevar’s!

 21. Af Hans Usi

  -

  Jeg synes det var en formidabel ide, da man introducerede begrebet eksportambassadører.

  Specielt ift. Tyskland – som jo er vores nabo – men endnu ikke har haft besøg af en ambassadør.

  Kunne vi ikke få den taget op igen? Der er masser af penge i det har jeg hørt.

 22. Af Christian Knudsen

  -

  Hvor HAR du ret Thomas Jensen!
  Og grotesk, at du har en navnebroder “Thomas Borgsmidt” der er helt, helt ude i hampen!:
  Dansk folkeparti er dumme iflg. oraklet Thomas Borg., og Villy søvnigdal og a.wilhelmsen er super!!
  Du – mister Borgsmidt er totalt uden fornemmelse og viden om hvad der foregår i lille Danmark p.t.!
  Operation X har lige i Tv-2 vist at de søde, søde kulturberigere har skammeligt trynet gamle, syge, ældre borgere med deres firma “Tryghedsplejen”!
  Sort skat. Uuddannet personale. Snyd, snyd og snyd!!!! Ældre som ofre. Hvad GØR politikerne? Og hvad synes mister Borgsmidt om det=? Ja, jeg ved det godt. Han er p….-ligeglad.

  “Don´t mention the war
  Tyskland tabte krigen men vandt magten. De fik overherredømmet over Europa og os. Alle de lalleglade jubeleuropæere er helt sikre på at det er godt for Danmark, men hvorfor er alle tilbederne af imperiet så sikre på at de er ufejlbarlige og har ret til at tvinge os andre med på den galej.

  Skrevet af Thomas Jensen, 23. september 2013 kl. 23:”

 23. Af Christian Knudsen

  -

  “Søren Andersen” – ja, hvor HAR du ret! Se mit indlæg. Borgschmidt er ikke særlig dansk-venlig! No doubt.

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Til Sørensen, Jensen og Knudsen: Tror I virkelig, at man er holdt op med at følge hvad sådan nogle nazityper som Jer kan udvikle sig til – efter Breivik?

  Selvfølgelig ryger I jo i kartoteket – med Jeres rigtige navne. Det går ganske automatisk. Man har allerede plukket et par stykker siden valget i Dansk Folkepartis Folketingsgruppe.

  Tror I virkelig at politiet helt er holdt på med at gøre deres arbejde?
  For så vidt angår Jer, der går under falske navne, så overlader jeg det trygt til politiet, de må udføre efterforskning, jeg må ikke. Lykkeligvis. Tænk at slippe for sådan nogle subjekter som jer!

 25. Af Hans Usi

  -

  Der er mange der bruger ufattelig megen krudt på at fjerne fokus fra det politiske ansvar mht. finanskrisen. De får desværre nok endda løn for det.

  Men der er ingen tvivl. Det er 100% politikerne der har ansvaret. De har skabt rammerne. Og det er det de bliver fyrsteligt betalt for.

  Blot det at høre den ene politikere efter den anden skyde skylden på banker, marsmænd og Amerikanske subprimelån er så klamt, at man får kvalme.

  Vil de ikke tage ansvaret for deres gerninger må de gå, og i øvrigt helst efterbetale enhver ydelse de har modtaget i deres egenskab af MF’er.

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hans Usi:

  Inden Du bruger et fin ord som “ansvar”, så burde Du lige sætte Dig ind i, hvad det betyder – det er nemlig ikke ligegyldigt i sammenhængen (hvis Dit fjollede brøl kan kaldes en sammenhæng…).

  Bankerne vidste eller burde have vidst, hvad de foretog sig: Derfor er der tale om overlæg i det tilfælde.

  Politikerne kan tillægges uagtsomhed – evt. grov uagtsomhed – men heller ikke mere.

  2) Du er ydermere ikke orienteret i tid og rum: Der er faktisk ikke mange politikere tilbage fra 2008. Enten er de flyttet andre steder hen, eller også er de ikke i Folketinget mere.

  Nogle er gået, andre er blevet gået; men der ryddes gevaldigt op i folketingsgrupperne.

  Nogle har kunnet bruges andre steder – Anders Fogh f.eks. Andre har man ikke kunnet pålægge tilregnelighed p.gr.a. manglende åndsevner: Bendt Betjent f.eks.

  Noget tilsvarende er jo sket i Tyskland; Röttgen røg jo ud af regeringen kort tid før valget.

  Men for nu at vende tilbage til sagen som Uffe lægger op til:

  Man skal heller ikke fornægte, at det kunne være en god idé med en bred regering – alene fordi det kunne bringe nogle ministre frem som har et bagland, der på den ene eller den anden måde kan bidrage positivt.
  Merkel regering, som den så ud inden valget, var bestemt ikke en ønske holdopstilling. Meget er faldet tilbage på Merkel, fordi mange af ministrene har bestemt ikke været en styrke. Der er lidt for mange administrative skandalesager.

  En stor koalition vil give begge partier en mulighed for at rense dummernikker i egne rækker ud.

 27. Af Hans Usi

  -

  Ja det var det jeg mente Thomas Borgsmidt. Der bliver brugt megen krudt på at sikre, at ingen af de ansvarlige bliver stillet til regnskab. Og de “nye” kan jo så sige: Det var alle de andres skyld.

  Så nej, der er intet nyt under solen.

  Og Rangvid rapporten kan vi så passende bruge til at fyre med i brændeovnen, når latteren har lagt sig.

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Usi: Nu skal der gerne være en vis indre sammenhæng i retsplejen. Det er meget svært.

  Hvis vi ser på de svindlere og platugler, der nu får 5-6 års fængsel – ikke noget argument imod det – det er rimelig banal berigelseskriminalitet. I den lidt tungere ende.

  Sammenlignet med det Straarup et alia har gjort – og her kunne man også tage Spanien, Irland og Tyskland med tilsvarende problemer, så taler vi her en ganske anden størrelsesorden.

  En ting er beløbet, hvor vi taler om en ubegrænset garanti på 2 gange bruttonationalproduktet, som man fik afpresset Regering og Folketing.
  Vi taler vitterligen beløb, der bragte landets eksistens i fare. Meget kan man sige om Klütz & Co.; men det er nok end ikke været noget, der har passeret de indskrænkedes hjerne på noget tidspunkt. Så ambitiøse har de slet, slet ikke været.
  Dertil kan man se på erhvervelsen i 2006 af National Irish Bank, hvor en overfladisk undersøgelse af udlånsbogen havde afsløret en mere end dubiøs bank. Vi ser også i sagen om Stein Bagger, som givetvis har haft Straarups personlige godkendelse, en bevidst tilsidesættelse af alt hvad, der hedder kreditvurdering.
  Indtil videre (og man er langt fra færdig) må vi konstatere, at egenkapitalen har været væk mindst 3 gange. Det overser man ikke som bankmand – det gør man altså ikke.
  Der er helt specifikt indgået muligheden for afpresning i overvejelserne fra Danske Banks side.

  Når man ser på karakteren af forbrydelsen, omfanget og forsættet, så kan man ikke bringe straffen i forhold til hvor længe man burer dværgplatuglerne inde.

  Vi skal nok tilbage til Corfitz Ulfeldt for at finde noget tilsvarende.
  Nu halshugger vi ikke længere offentligt på Kgs. Nytorv. Det kan man så mene om, hvad man vil; men der er ikke noget forhold mellem konsekvenserne.

  Det Straarup lavede var et decideret statskup, som i de værste bananrepublikker.

  Det er så ikke enestående: Vi har noget tilsvarende i Spanien – og formentlig Frankrig.
  Jeg har stærkt på fornemmelsen at dette kommer til at koste Schweiz eksistensen som selvstændig nation.

  Schweiz vil næppe kunne udbetale de beslaglagte midler fra skattesvigerne. De vil ganske enkelt ikke kunne finde likviditeten.
  Schweiz vil heller ikke kunne dække tabene i deres udenlandske afdelinger.

  Jeg tror simpelt hen ikke, det kan lade sig gøre.
  Sverrig er lige så slem.

  Vi kan se, at Island er for praktiske formål ophørt med at eksistere som selvstændig nation.

  Danmark har en chance, hvis vi ikke dummer os. Sådan som vi har svinet EU til, så er der ikke store chancer for at vi ikke fortsætter – i hvert fald noget af dumheden.

  Det er en ringe trøst, at det går de andre værre.

 29. Af Hans Usi

  -

  Problemet for os almindelige Danskere (uden politikere i ryggen) er dog stadig, at vi ikke ved hvad vi skal bruge alle forklaringerne til, andet end at konstatere, at politikere og Straarup Co. er blevet skamløst velhavende på svineriet.

  Benny Bræk fra SocialAkrobaterne er måske i virkeligheden den der siger det mest ligeud:

  “Vi er søreme kede af, at vi igen igen er stukket med jeres penge, men tager i dem fra os igen, så går det jo udover beskæftigelsen, og hvem ønsker dog det?”

  Nu skal man så godt nok være udpræget alternativt begavet eller ualmindeligt socialAkrobatisk anlagt for helt at kunne forstå det budskab! – Døm selv.

  Nå, men jeg er jo bare så naiv og dum, at jeg ikke helt forstår gevinsten ved igen at have mistet alle mine sparepenge til “systemet” – For når bare man beholder sit “gode” arbejde, så behøver verdens lykkeligste folk jo slet ikke tænke på andet – Det har vi jo vore topbegavede og hæderlige politikere til – Ikke sandt…

 30. Af Hans Usi

  -

  Ps,

  Skal vi ikke lige tage Lars Rohde med det samme.

  I dag melder han ud, at han ikke forstår politikernes ulyst mod at regulere finanssektoren, og fortsætter så:

  Der skal ikke være tvivl om Nationalbanken vil gøre alt hvad der skal til for at redde alle gældsrytterne(læs flextumperne) Vi opkøber flex-lortet(der er jo pensionskroner nok at stjæle af).

  Er det mon en test udi hvor meget lort man kan hælde ud af ørerne, inden nogen reagerer.

 31. Af Søren Rasmussen

  -

  Ak ja – Neuropa – så fik pølseæderne alligevel ret som de har magt – godt hjulpet af UEJ og andre naive medløbende tåber, der så gerne vil belære deres medborgere om EUs uundgåelige herligheder.

  Lad mig minde om at tyskland var besat op til slutningen af 1991, og at denne nation i min optik ikke er parat til at lede andre nationer – hverken politisk eller moralsk.

  De opportunistiske fjolser, der med deres begrænsede åndelige kapaciteter, som blandt andet er medlemmer at Danmarks parlament, og som hele tiden agiterer for et forenet Europa, glemmer jo historien (i bedste fald – ellers forvansker de den) og dens forudsætninger.

  Mon ikke UEJ synger sin svangesang – disse tider er forbi, hvor begejstringen for Neuropa havde genklang hos de Europæiske folk.

  Når jeg betragter EU’s forkrøblede demokratiske institutioner og dets nærmest karrikerede ledere, får jeg minder om tidligere generaler og andre dubiøse medløbere fra tidligere mellemamerikanske stater i 1960’erne og fremefter.

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Usi: Nu er det en udenrigspolitisk blog, men med de-internationaliseringen af bankerne (for det bliver resultat) og næsten direkte adspurgt, så lad gå.

  1) Jeg tror ikke, at de politikere som havde ansvaret er blevet så forfærdelig personligt velstående. Vi ser hvordan etablerede politikere sprøjter ud af Folketinget som roer, når en kampvogn kører over marken.
  Det er ikke noget vælgerne bestemmer! Det har ramt fra SF til de Konservative: Intet parti er gået ram forbi. Det gælder ikke bare i Danmark; men i hele Europa!
  Prøv at lægge mærke til hvor mange, der lige pludselig skal lave noget HELT andet end politik.
  Vi har i de fem år siden OKT08 faktisk udskiftet HELE toppen i dansk politik. Vælgerne er i den udrensning IKKE blevet spurgt. De vil få valget, når det kommer, mellem leverpostej og leverpostej.

  Vælgerne må mene, at månen er en grøn ost; men de får ikke én skive af den. Man kan som vælger bestemme meget; men man kan ikke afskaffe tyngdeloven ved en folkeafstemning, selvom Dansk Folkeparti gør sig de hæderligste anstrengelser.

  2) Hvad angår bankerne (og deres ledelser), så får de godt nok nogle fratrædelsesgodtgørelser – på papiret; men lad os nu se hvor mange, der hæver den? Der kunne jo komme en antydning – under hånden – om, at man måske ville kikke nærmere på visse forhold, som smider dem i fængsel. Der er nok, at tage frem. Udsigten til 6 år i buret eller tvangsudvisning til Sverrig (det sidste læner sig op ad en krænkelse af menneskerettighederne) – begge dele har det med at hjælpe gevaldigt på samarbejdsviljen.
  Læg mærke til, hvordan sagerne, der er blevet ført mod f.eks. Kenneth Schwartz-Thomsen er skåret til, så det ikke berører bankerne: Det “guf” skal vente til senere: I mellemtiden vil vi gerne vide, hvor platuglen befinder sig!

  3) Det tredje forhold, som har været meget lidt omtalt og meget ukvalificeret behandlet – men som Nationalbanken har dokumenteret – og jeg kolporteret i egen bloddryppende version – andetsteds – er:

  Bankerne anede rent faktisk ikke, hvad det var de foretog sig – altså bogstaveligt talt: De havde end ikke en opfattelse af, hvad de rodede med.
  Som Wolfgang Pauli’s mest foragtende kritik af kolleger: “Det er end ikke FORKERT!”

  Direktioner og bestyrelse har opført sig som spædbørn, der leger med atomvåben.

  Beviset, som kan findes på Nationalbankens hjemmeside (søg på “Fedhalede fordelinger”) er meget teknisk og kræver noget over gymnasiematematik, men i korthed er beviset populært sagt:

  Bankerne (faktisk dem alle) er i deres risikomodeller gået ud fra at variationer i værdiansættelser er normalfordelte som højden på værnepligtige er det. Det i øvrigt uden nærmere begrundelse – som at antage, at jorden er flad, for det kan alle jo se, den er – ikk’?

  Det viser sig nemlig, at den fordeling, der er relevant er “fedhalet”! Dvs. at ekstreme begivenheder er langt mere sandsynlige end en normalfordeling er – og vi taler virkelig meget: Jo mere ekstrem en begivenhed er, jo større er afstanden fra en normalfordeling.

  Det er HELT centralt!

  Ikke nok med det; men alle andre forklaringer – så som moderne teknologi – er forkerte, de har ikke noget med sagen at gøre.

  Hvis den erkendelse siver ind hos regulerende myndigheder, når de præsenteres for “risiko-modeller” – som bare kan kasseres, som det de er: Vrøvl.

  Hvis det sker, så har vi måske en begyndelse til et gennembrud, der kan forvandle bankvæsen fra at være en fornøjelse for opblæste småsvindlere fra Fredericia til noget, der hviler på et rationelt grundlag.

  Jeg er ikke optimistisk, fordi det skal trænge igennem en mur af dumhed.

  På den anden side, så må vi erkende, at Niels Bohrs papir fra 1913 – ikke særlig langt – ændrede menneskehedens opfattelse af verden omkring dem – for altid.

  Vi får se! Måske.

 33. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Usi: Du har ikke forstået en hujende fis af NOGET som helst, men brækker bare Din dumhed ud over almenheden.

  Baseret på erfaringerne fra de pengepolitiske udlån, så er lån i Nationalbanken det dyreste lån en bank kan optage! Sikkerheden i form af gode udlån, som banken kan tjene penge på vil nemlig søge anden finansiering. De 40 mia. som Danske Bank lånte i Nationalbanken – der er virksomheder så forskellige som Ambu, Danish Crown og Haldor Topsøe blevet refinansieret med 3½ % virksomhedsobligationer på 5-10 år.

  Det kan ses på Danske Banks indtjening.

  2) Anvendelsen af flexlort som sikkerhed for pengepolitiske udlån til kridterne: Det skal de nok holde op med. Det kan reguleres med udlånsrenten.
  Kridterne har alle opkøbt eget flexlort til fantasipriser og dermed ubeskrivelig lav rente – så lav at de ikke kan sælges til investorerne.
  Det skal de nok holde op med når udlånsrenten i Nationalbanken kommer over renten på flexlortet – gennem længere tid.

  Jo det træk er der tænkt over, hvilket Du ikke kan forstå, da Dit nervesystem (termen er med vilje anvendt løst) lige siden Du kom ud af ægget i inkubatoren har været marineret i træsprit. Så Du er af indlysende grunde afskåret fra at have en opfattelse – endsige mening.

 34. Af Ole Skovgaard

  -

  Det er krystal klart Borgsmidt banebrydende forskning han er naturligvis bare en klovn fra Sverrig. Lidt lige som når Lars Rhode går ud og siger at vi (National Banken) nok skal støtte flex tumberne hvis det bliver nødvendigt, det svarer til at der en flue vægter vil hjælpe en af sine venner fra svær vægts klassen ved at gennembanke ham en aften, han endte med en tur igennem “Kødhakkeren” DR LICENS Vrøvl er noget noget vi giver til hinanden.

 35. Af Søren Rasmussen

  -

  Det tjener ikke et ædelt formål at erobre Uffe Elleman Jensen’s blog – det er nok for det meste små dummernikser uden et egentligt formål, der forstyrrer en dialog imellem voksne mennesker.

 36. Af Søren Rasmussen

  -

  Når en Amerikansk general siger Nuts til omringende Tyskere- så gør jeg også – specielt når jeg forventer hjælp:

  Fra Wikipedia:
  General Anthony Clement “Nuts” McAuliffe (July 2, 1898 – August 11, 1975) was the United States Army general who was the acting division commander of the 101st Airborne Division troops defending Bastogne, Belgium, during World War II’s Battle of the Bulge. He is famous for his single-word reply of “Nuts!” in response to a German surrender ultimatum.

  After the Battle of the Bulge, McAuliffe was given command of his own division, the 103rd Infantry Division, which he led from January 1945 to July 1945, after the war in Europe ended.

  Måske det er forbigået nogle menneskers opmærksomhed, men USA havde i 1945 depoyeret 5 millioner tropper (mest unge mænd) i Vesteuropa – ligesådan yderligere 5 millioner mænd (og kvinder) på den Asiatiske krigsskueplads.

  I would say Nuts to the most coming out from the American Government – except from the Medicare Program.

  I øvrigt blev 101 befriet af detachementer/brigader fra Pattons undsættende divisioner – og herefter fik Tyskerne nye tæsk.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Så trækker Peer Steinbrück sig.
  http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE6019520/spd-s-kanslerkandidat-traekker-sig/

  Ser man det.

 38. Af Hans Usi

  -

  Hvad er der mon blevet af Berlingskes debatregler?

  Hvorfor kan en dybt psykopatisk person som Thomas Borschmidt gang på gang få lov at svine andre mennesker til, uden at det har konsekvenser.

  Manden er tydeligvis ikke rask, men derfor bør reglerne vel gælde alligevel.

 39. Af Claus Andersen

  -

  @ Hans Usi 28. september 2013 kl. 13:53

  Helt enig!!

  “Psykopater” som Borgsmidt vil altid være EU-modstandernes bedste kort!!

 40. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tjaa…. Andersen, hvis det virkelig er tilfældet, så har Du det godt nok så svært, at slaget må siges at være endelig tabt – på forhånd.

  Men jeg skal da ikke sige, at Du ikke har ret!

Kommentarer er lukket.