Endnu en ”Putin-versteher”…

Af Uffe Ellemann 136

Den tyske vicekansler Sigmar Gabriel, formand for de tyske socialdemokrater i SPD, og altså regeringspartner til fru Merkel’s CDU/CSU, har været i Moskva. Her mødtes han med Putin for at diskutere Ukraine, og Gabriel erklærede efter mødet ifølge tyske medier, at det er ”fuldstændig uklart”, hvorfor Tyskland og Rusland er på kant med hinanden.

Man kniber sig i armen: Har han glemt Krim? Har han troet på Putins løgnehistorier om, at han intet har med krigen i Østukraine at gøre? Vi taler om en tysk VICEKANSLER, for pokker!

Fru Merkel må have haft lyst til at lægge Gabriel over knæet til en vel fortjent afklapsning, men hun er desværre så svækket af stridigheder i sit eget parti, at hendes muligheder for at lede regeringen synes hæmmet. CSU er rasende over hendes invitation til alverdens flygtninge om at sætte kursen mod Tyskland – ikke mindst fordi hovedparten af dem kommer via Bayern, som er CSU’s hjemsted – men også i CDU er der uro over den tyske flygtningepolitik. Gabriel og socialdemokraterne har spændt ben for hendes forsigtige forsøg på at stramme situationen op – og nu melder han sig så i koret af ”Putin-verstehere”, som svækker den tyske opbakning til de fælles EU-sanktioner mod Rusland.

Sigmar Gabriel trasker i hælene på sin forgænger som SPD-formand – den tidligere forbundskansler Gerhard Schröder – der fik en vellønnet post i Gazprom af sin ven Putin i forbindelse med sin udtræden af tysk politik, og lige siden har været trofast forsvarer af kammeraten i Kreml, uanset hvad denne har begået af skarnsstreger. Schröder fik en domstol til at hindre den tidligere FDP-leder Guido Westerwelle i at tale om ”korruption” – selv om det er vanskeligt at finde bedre udtryk. For som den nu afdøde congressman Tom Lantos sagde om Schröder: ”I would have called that political prostitution, but the sex workers in my constituency might have objected…”

En “Putin-versteher” er et særligt begreb I Tyskland. Nogle af dem er købt og betalt af Kreml. Jeg stødte i sidste uge på sådan en ved et seminar i Norge: En mand der er seniorrådgiver i Gazprom’s Nord Stream selskab – og som indtrængende opfordrede til, at vi ser tingene gennem Putins briller, for vi skal respektere hans mange ”legitime interesser”. Han pustede også til myten om, at det i forbindelse med den tyske genforening blev lovet Rusland, at NATO ikke ville blive udvidet mod øst. Det er en sejlivet myte, men den er ikke sand. Gorbatjov har også afvist den.

Andre Putin-verstehere finder vi i tysk erhvervsliv, som har store forretninger med Rusland, og ømmer sig under sanktioner og modsanktioner. Og i den tyske offentlighed er der bred modstand mod sanktionspolitikken overfor Rusland.

Det har utvivlsomt noget at gøre med den anti-amerikanisme, som i de senere år er blevet ganske udbredt i Tyskland. Og det er trist – og farligt – for det gør Tyskland til en nølende partner i det NATO, som skal overbevise sine østligste medlemmer om, at de kan regne med solidaritet overfor det Rusland, der har demonstreret sin vilje til at blæse på indgåede aftaler, og som optræder groft provokerende med militærmanøvrer, indflyvninger osv.

Man må håbe, at fru Merkel styrker sin position, så hun kan håndtere Gabriels undergravende virksomhed.

136 kommentarer RSS

 1. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Vicekansler Siegmar Gabriel ( SPD) Onsdag : ” Om vi skal bygge hegn eller mur rundt Tyskland, skal vi være villige til at forsvare den, da vil jeg nødtvunget blive nødsaget til at give ordre til at skyde!”

 2. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  US Forbes Magasine har netop igår udgivet listen: verdens 74 mest magtfulde mennesker. For tredje år i træk topper Putin listen som nummer 1, det vil sikkert glæde mange især denne blog at vide, at Putin ‘versteher’ Uffe har hånden på pulsen, altså Ruslands præsident Vladimir Putin igen verdens mest magtfulde ifølge amerikanske finansmagasin Forbes udgiver, Uffe selv har sikkert ikke tid til lykønskninger, men et TILLYKKE herfra via Uffes blog til en suverænt nummer 1, …..langt ned til nummer 2 på listen terminator: Merkel!

 3. Af Jan Andersen

  -

  Onsdag kom den svenske statsminister, Stefan Löfven, med en direkte appel til resten af Europa om omfordeling af de mange asylansøgere, som befinder sig i Sverige.

  “Vi synes absolut, at det er et rimeligt krav at stille, særligt når der kommer så mange børn alene.”

  Ja det er jo utrolig som svenskerne vil rende fra ansvaret for deres egne handlinger, og smørre det af på andre.

  Godt vi har folk med en sikker hånd i den nuværende danske regering – Skåne, Halland og Blekinge er jo egenlig kun til låns, men nu hvor svenskerne har misrygtet disse områder, er det nok bedst svenskene beholder dem – og vi ikke har fast landforbindelse med Sverige.

 4. Af Jan Andersen

  -

  … “særligt når der kommer så mange børn alene.” Jammen er svenskerne ikke utrolige, hvor får det dog fra – læser man ikke aviser i Sverige – nårh nej, Sverige har indført censur.

  Journaliter har påpeget at mange af disse “børn” lyver iom deres alder, og reelt ikke er børn. Men svenskerne kontrollerer ikke om alderen er korrekt – Europa kontrollerer ikke længere pas, eller hvem og hvorfra folk kommer. Jeg kedner ingen fortilfælde i Europas historie hvor man systematisk afskaffer pas og kontrol for de der ankommer ved grænserne.

 5. Af Jan Petersen

  -

  Enhver lovlydig borger, der rejser ind og ud af EU-området, må føle sig dybt til grin. Sidst jeg fløj fra København til Østen fik jeg konfiskeret et glas fabriksfremstillet og forseglet jordbærsyltetøj fra håndbagagen. Det kunne jo være en bombe.

  Hvor mange våben, sprængstoffer, narko og andre ulovlige effekter, har tusindvis af illegale udlændinge slæbt med ind i EU?

  Retstilstanden i EU/Danmark er pt så fuldstændig grotesk, at man tror det er løgn. Sidste nyt er, at en anonym CIA-kilde hævder, at Islamisk Stat placerede sprængstoffer i en kuffert og høvlede det russiske fly ned.

  De eneste, der hidtil har været i stand til det, er stater og deres efterretningstjeneste. Så det med “stat” er sikkert korrekt nok. Det er bare ikke Islamisk Stat. Det er de simpelthen ikke i stand til. Med mindre den ægyptiske efterretningstjeneste har spillet med i ugerningen!

 6. Af Hul igennem?

  -

  Jeg ved ikke om jeg verstehrer Putin.
  Jeg ved heller ikke hvorfor cia og mi6 tror der er bomber,isis eller andet der har fået et russisk turistfly til at styrte på vejen hjem fra Røde havet.
  Jeg ved slet ikke hvorfor de ikke bare spørger russerne? De er sgu da de nærmeste til at vide det?
  Cia var jo ikke nærmest til at vide hvorfor isis havde alle de toytaer, de kørte rundt i; de viste sig at dem havde cia selv givet til yallahgupper i Syrien! Altså, vågn nu op.Vi er sgu allierede.
  Ja, så skulle vi så ikke høre mere om de toyotaer. Hvor mange våben er der blevet foræret til Taleban?
  Men jeg ved at russerne har givet yallaherne nogle ordentlige bank med det man har militær til.
  Det virkede så godt at en masse yallaher fik rigtig travlt med at klippe mæhskægget af og forklæde sig som hættemåger..
  Måske vi kunne få foræret nogle km pigtråd og lidt kanoner? Vi skal nok lade være med at forære det væk..
  mvh

 7. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  /Jan P,/Mon ikke denne anonyme CIA kilde afslører sig selv, ved simpelhen for meget, om hvem der placerede sprængstoffer i en kuffert!( ISIS trænes af CIA!)
  /Jan A ” – Skåne, Halland og Blekinge er jo egenlig kun til låns, men nu hvor svenskerne har misrygtet disse områder, er det nok bedst svenskene beholder dem – og vi ikke har fast landforbindelse med Sverige.”
  Jan A…. det virker som om Berlingske & Uffe allerede nu har taget forskud på virkeligheden, at Sverige tabt for Sverige, og for deres omverden:
  >Af Niels Peter Lemche- 4. november 2015 15:08
  “er jeg i karantæne?”

 8. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hul igennem?: Altså: Mellemøsten er konflikter, der går langt længere tilbage – og som i princippet kan læses i biblen.

  Set fra vores perspektiv – såfremt “vores” udelukker skidtvigtige og underbegavede skolelærere med totalitære tilbøjeligheder – så har Rusland rodet sig ind i noget, der er kostbart og som de ikke kan overskue – og slet ikke med de få åndsevner og overblik, de råder over, håndtere. Det er jo ikke engang religiøst.

  Vi har så i Europa – som så ofte før – et administrativt problem med at sortere skidt fra kanel. Det hjælper så ikke at præmieidioterne i Dansk Folkeparti spænder ben for det arbejde.
  En million flygtninge er jo ikke et problem (som sådan) for Europa: Ikke hvis det er almindelige mennesker. der lige skal finde deres ben (dem kan vi jo godt bruge); men er der 1000 voldspsykopater derimellem – og det er der tilsyneladende (ikke overraskende med vræleriet fra de ondskabsfulde og underbegavede i SF og Enhedslisten, der aldrig er tilfreds med at belaste offentlighedens tålmodighed) – de er et politimæssigt problem. Det giver en belastning af vores administration – enig.

  At rode Rusland ind i det rod – det kan kun gå galt. Putin er jo en idiot, der går på lokum – hiver slipset frem og pisser i bukserne.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Et velment råd til evt novelle skribenter der forvirrer sig ind på en voksen blog – bliv på fjæsbook eller Google lidt nyere historie – tiden før og efter mediestunt 9/11-2001!

 10. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jan Petersen: Nå, Du kunne ikke finde ud af at holde Din underlødige og skidtvigtige kaje – ikke overraskende, jeg kender stupide kværulanter som Dig fra min skoletid – i er aldrig blevet voksne. Bliver det heller aldrig..

  Du KAN ikke bidrage med noget!

  Du er på alle måder kompost.

 11. Af Jan Petersen

  -

  Jeg synes stadig, det er ret underholdende, at en novelle skribent kan udpege sig selv prompte, uden at blive nævnt ved navn …. godt gået!

 12. Af Jan Andersen

  -

  Mht paradokset at nogen kan frit krydse grænsen til Europa, kan vi andre ikke uden pas, vores bagage bliver scannet og checket for kontrabande – havde jeg samme tanke.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jan Petersen: Du forsømmer ingen lejlighed til at udstille Dig selv som den underlødige og kloakkultiverede skolelærer Du er.

  Fordi Du hænger fast i kloakrensningsanlægget, så berettiger det Dig ikke til nogen udmærkelse. Jeg kender Din type fra børneplagerne i Folkeskolen. Stupid og ukvalificeret – selvhævdende nullitet.

 14. Af Jan Andersen

  -

  I et helikoper perspektiv, kan man konkludere at EU ikke bestod prøven da det gjalt.

  Dette var blot et spørgsmål om at sende skibe til Middelhavet og patruljere og stoppe flygtningen inden de kom ind i Græsk terrotorialfarvand – at sørge for skibe og gummibåde ikke kunne købes og frasejle. At sætte et hegn op mellem Europa og Tyrkiet.

  Når man har et dige, og der er hul, og man ikke stopper hullet, men istedet bygger volde omkring hvert hus – er byen jo uegnet til at være by, og bør blive skyllet væk når diget brydes igennem.

 15. Af Jan Petersen

  -

  For blot et par måneder siden, ville bare tanken om at en terrorist kunne krydse grænsen til EU, få enhver politiker og alle mainstream propaganda medier – helt op i det røde felt!

  Idag gider ingen “ansvarlige” dårlig beskæftige sig med muligheden – blandt potentielt millioner af terrorister.

  Spørgsmål. Er det hele bare et stort tilrettelagt show – eller er det idioter, vi har valgt til at lede os?

  NB: Personlig tror jeg ikke på idiot teorien!

 16. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt som jeg læser EU politikken lige for nærværende, så er det et administrativt “statskup”, der er i gang. Med tyske Merkel som overgangs fører figur. Hun bliver uden tvivl udskiftet, men af hvem?

  Total kaos er formentlig eneste farbare vej for et forenet Europa under en fælles fører. Historien gentager sig for tredje gang. Tro det eller ej!

 17. Af Per Torbensen

  -

  Ja historien gentager sig,første gang som en tragedie anden gang som en farce og tredje gang lykkens gang som undergangen og den totale opløsning.Merkel er ikke truet af socialdemokrater eller kommunister ,men af hendes egen inderkreds-læs tyske aviser.Merkel bør afsættes som kansler og tysk militær indsættes for at forsvare landet mod opløsning og kaos-Putins gasaflæser er meget tavs forøjeblikket Gerhard Schrøder.

 18. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ved eftertanke, så må man give Uffe ret:

  Det er en vanvittig udmelding for Gabriel og det er ikke til at blive klog på, hvorfor han vælger den specielle måde at begå politisk selvmord på.

 19. Af Jørgen F.

  -

  … I Danmark har jeg hjemme , herfra min verden går.
  – I Danmark må man som indvandrer hente danske skoleelever til henrettelse,og overvære eksekutionen, uden end at blive varetægtsfængslet.
  – I Danmark kører vi enhver fra Mellemøsten gratis med DSB fra Flensburg til Hovedbanegården, mens vores egne hjemløse borgere bliver sat i spjældet og afkrævet millionerstatning for at sove i togene.

  Ich bin Putin fersteher! – Warum? Wir sind Idioten!

 20. Af Jan Andersen

  -

  Dagens overskrift på Berlingske er Rusland er en stor trussel mod Europa og Danmark, jammen hvor får de det dog fra ?

  Trussel hvor, invasion af Danmark ? Er man ved at bygge op til at udvide krigen mod Rusland, og skal bruge støtte i befolkningen – man kunne jo tage nogle billeder af russikske togvogne, og male en historie der er kemiske våben, nårrh nej, den historie er brugt ført – eller hvad med atomvåben, og de er på vej ind i Europa.

  Hvad med at lave et trusselsbillede om USA, EU og Nato mod den øvrige verden – der må man sige denne trussel er helt oppe i det blodrøde felt, og har været det i ganske mange år – det gik ud over det meste af Mellemøsten, Nordafkrika, Ukraine og nu hele Europa med “kom bare ind og koloniser os” beslutningen.

  Det står nu så galt til, at de tidligere østeuropæiske lande er nødt til at sætte hegn op til USA, EU og Nato, for at holde 3. verdenskrig og en invasion ude – vi må huske Europa er stadig besat af USA siden 1945.

 21. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er jo ikke nogen krig mod Rusland. Det er Rusland, der helt på eget initiativ taber alt – igen.

  Mærsk regnskabet er sørgeligt; men hvordan ser det ud alle andre steder. Nu er det ikke alene olieprisen, der går ned; men også leverede mængder.

  Den med 7% vækst i Kina – den holder ingen steder. Gættet ud fra faldende fragtmængder, så må faldet i Kina’s BNP være på noget, der minder om 5% i 2015. 2016 bliver meget, meget værre.
  Det er uheldigt, for der skal positiv vækst til i Kina for at undgå sociale uroligheder – Kina står på randen til et kollaps – om det går så galt? Det er svært at sige; men alle Kinajublerne kan forberede sig på specielt dårlige tider – som de nok ikke overlever – og jeg har ikke ondt af dem.

 22. Af Jørgen F.

  -

  ..Kina er rigtig svær at greje. Måske er det alene en bevidst, politisk bestemt, overgang fra produktionssamfund til servicesamfund , der rykker i verdenshandlen.

  En pudsig ting er at man nu har opgivet at få kinesiske leverandører til at sende tilstrækkeligt med skakbrikker til Europa til konkurencedygtige priser.

  Tyske leverandører har overtaget leverancerne af dette vigtige forbrugsgode.

  Det virker mere som en bevidst ændring i produktionskapaciteten end faldende efterspørgsel.

  Mærsk beretter også om at skakbrikker til USA’s bugnende marked nu produceres i Mexico.

 23. Af Jan Andersen

  -

  Udfra rygter i markedet, som skulle være bekræftet af OECD, kan Kina nu heller ikke levere hulahopringe, især i rød version – man forventer det vil kaste verden ud i en dyb krise når den store efterspørgsel især efter røde hulahopringe ikke kan håndteres.

  Der går rygter om disse hulahopringe nu produceres til halv pris, også de røde, i Europa på en kendt, men ikke navngivet ø, af ikke navngivede personer uden pas og papirer.

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hmmm…… ja, noget sker der:

  1) Putins partifælle håner Forsvaret. Det kan han da godt; men er det nu klogt?
  Hvad skete der efter Lavrov truede Danmark? Tja…… der lagde en Huitfeldt-klasse til i Stettin: MIDT i byen – at det så viser at en Huitfeldt kan løbe hækkeløb, det er så sin sag (hvis jeg ellers kan se grundene på Google Earth), men det er også et sted, der er bekvemt for rekreative faciliteter – værtshuse mm. Sådanne skal jo naturligvis beskyttes med højest muligt beredskab mod kommunisternes angreb. Det betyder så, at mandskabet kun kan bestille små fad; men er der nok af dem…….
  Så landede der også F-22 på Ämari….. Den kunne Putin have undgået, hvis han have tænkt sig om: Hvor er det nu hans landssted ligger????

  2) Sønderborg Lufthavn har lukket – formentlig p.gr.a. et par uafhentede pilsnere: Det er i sig selv mistænkeligt, men upålidelige rygter vil vide, at der skulle være tale om Faxe Fad. Det afgør sagen! I Sønderborg kører man over grænsen efter øl – af princip – så det må med al sandsynlighed være undergravende virksomhed og sabotage!
  Når man nu er i gang, så kan man jo få de lokale hjemmeværnskompagnier til at gennemsøge hele Sønderborg Lufthavn – i weekenden – med hunde. Så skulle den være renset for grillbarens pølser mm….
  Sjovt nok øver den Flyvende Hjemmeværnsenhed på Lolland i weekenden.
  Nok er “Putin-verstehern” godt nok en afgjort mindre begavet og ondsindet del af befolkningen; men efter grundig overvejelse skulle man kunne fatte sammenhængen i FSB.

 25. Af Jørgen F.

  -

  …jeg tror på at Obamas snarlige afgang, og de seneste dages begivenheder i Egypten, får nogle overraskende effekter på samarbejdet mellem USA og Rusland. I positiv retning.

  Dels ved man jo i alle hovedsteder at Putin intet havde at gøre med nedskydningen af MH-17 – ud over måske at have leveret materiellet.

  Men dels er der jo lige nu meget stor sandsynlighed for at det er CIA, der – tilsvarende uforvarende – har leveret sprængstoffet , der bragte det russiske fly ned. Syrien flyder med våben og sprængstoffer, der har skiftet ejermand mindst 2 gange.

  Det er altid lettere at tage en øl sammen efter en 1-1 kamp – og et par udskiftninger i holdsammensætningen.

 26. Af Anders Brun

  -

  Jørgen F han leverede både materialet og personalet til mh 17 plus leverede personalet til krigen. Er det ikke mærkeligt at våbene stilner når han går ind i Syrien….

  Nej det er det ikke. Det russiske forsvar kan ganske enkelt ikke understøtte mer end 5-10000 mand i felt.

  Men Jørgen F du har ret det var ikke bevidst at han skød mh 17 ned, det var en fejl….

 27. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lad os se kendsgerningerne i øjnene. Det amerikanske århundrede er slut og et europæisk har taget sin begyndelse. IS kæmper en desperat kamp for at frigøre Mellemøsten fra den amerikanske besættelse af deres territorium, og det kan kun være et spørgsmål om tid, før også europæerne tager sig sammen og fjerner de 100 000 amerikanske besættelsestropper der stadig befinder sig på europæisk territorium. Det bliver blodigt, men det skal gøres, hvis Europa og verden skal blive et bedre sted.

  Engang var USA mulighedernes land, hvor millioner af migranter søgte hen for at få muligheder for at udfolde sig frit, men det har ændret sig. Nu er USA et militaristisk, rigidt samfund, stivnet i dyrkelse af sig selv som herrefolk. Og Europa gav dem lov. Det var forkert, men nu har vi sonet forbrydelsen.

  Det er tydeligt, at det i dag er Europa, der for millioner af migranter står for håbet om en fremtid i frihed og fremgang. Lad os ønske dem velkomne og udtrykke håbet om, at de vil opnå det og lad os medvirke til at det sker. Dette tilskud af et helt nyt potentiale af menneskelig virkekraft og viljestyrke viser frem til en stor europæisk fremtid.

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Brun: Det er nemlig lige præcis rigtigt!
  Russerne kan ikke understøtte mere end en brigadeekvivalent. Det med at flyvemaskiner ikke bruger så mange mand: Det er ikke rigtigt. Der skal bruges noget, der minder om en bataljon let infanteri til at passe på en flyvestation – og en luftværnsbataljon, hvis det skal påregnes at nogen ikke bryder sig om at de opererer.

  Allerede nu har de forsyningsvanskeligheder. Allerede nu begynder de på bombefabrikkerne i Rusland at gå i treholdsdrift. Der er tilsyneladende det problem med de russiske præcisionsvåben – de rammer ikke særlig godt. Dem fra det Kaspiske Hav havde problemer med at finde det rigtige land.
  Det jeg har set russerne flyve med af transportmaskiner er gamle Candid – sådan set et udmærket fly; men bestemt ikke vedligeholdelsesvenligt.
  Det, der nemlig har undret mig mest er så mange fly, russerne har med. Men det er man jo nok nødt til, når man rammer så meget ved siden af.
  Det største problem man har med russerne er at de ikke ved, hvad de foretager sig – rent simpelt teknisk.

  Inden man begynder at stable op med sammenligninger med Libyen, hvor vi også skulle have genforsynet midtvejs, så er det nok værd at huske på, at man fra dansk side i sin tid havde problemer med at få udleveret det software der overførte målinformationerne til bomben/missilet fra USA (at det så nok havde mere at gøre med, at USA ikke var alt for begejstret for at udlevere det til bl.a. Columbia i deres kamp mod narkobaronerne – det er noget andet). Hvorom alting er, så klarede man det med at slagte en mobiltelefon til hver bombe. Det, der så skete i Libyen var, at beholdningen af Georg Gearløs løsningen blev brugt op – og man så fik det man skulle have haft i første omgang.

  Da Uffe snakker om Danmark og omverdenen, så er det værd at bemærke, at her kom man med et lille bitte; men usigelig vigtigt strategisk træk: Man fik fortalt vores store allierede, at vi faktisk godt véd hvad vi fumler med.
  En ting er at vores piloter kan deres metier – det har vi (og alle) godt vidst længe: Flyvevåbnet er altså ikke Saudier med røven fuld af penge; men betjener en F-15 som om den var en kamel.

  Danmark er blevet baseområde. Det er det, der er pointen – det er i øjeblikket diskussionen om vores teknikere og organisation af klargøring og vedligehold.

  Problemet med vore kære allierede er – også mht. anskaffelse af nye fly – er, at “nogen” skal finde ud af, hvad der egentlig er i deres nationale interesse. Det noget barnagtige råberi om større forsvarsudgifter er i virkeligheden, at Danmark – i vores egentlige nationale interesse – godt kan og vil påtage os et større ansvar; men vi gider altså ikke samtidig betale socialhjælp til deres våbenfabrikanter.

  Sagt på en anden måde: Det KUNNE jo være, at den amerikanske standardløsning ikke nødvendigvis var den bedste og billigste. De fleste problemer kan klares bare man smider penge nok efter dem; men resultatet er ikke altid specielt overbevisende.

  Vi kan faktisk se det i den amerikanske finanslov, hvor hæren (så vidt jeg husker) er gået ned fra 25 til 23 brigade combat teams. Det passer med de to brigade ekvavilenter som blev vedtaget i Wales. Den ene skal briterne komme med, den anden skal skrabes sammen andre steder – bl.a. de baltiske lande, Polen, Danmark og Norge – evt. suppleret med noget tysk.
  Jeg forstår så amerikansk skepsis – specielt på baggrund af den rodekasse i høj søgang, som Irak, Afghanistan og hvad man eller har haft af narrehoveder, der leger lande.
  Vi kan godt sætte noget sammen til formålet, der er mindst lige så godt, som det amerikanerne kan komme med – og en hel del billigere i drift. Det er et spørgsmål om planlægning og nogle fornuftige snakke omkring et krus øl.

  Formålet er jo ikke, at USA trækker sig tilbage og surmuler i en krog – det er ikke mindsket amerikansk evne til at hævde deres nationale interesser (når de får fundet ud af, hvad det så er). Tværtimod: Der vil være noget at forsvare uden man skal foretage en invasion som den i Normandiet – meget, meget lettere (og ikke mindst billigere). Her er der få, der som Estland har fået en amerikansk præsident til at spærre øjnene op og sige: “HVA’? Det havde jeg sgu ikke troet.”
  Rimeligt nok: For man roder med 7-8 nationaliteter og 6-7 forskellige sprog, hvor amerikanere – til nød – kan tale to.

 29. Af Jan Andersen

  -

  Russerne sender 44 fly til Egypten og hender russiske statsborgere hjem – kufferterne flyve separat. Det viser sig jo gnag på gang hvem der har styr på tingene, hvem der handler, hvor andre skændes.

  Uffe kan komme med så mange propagandaer mod russerne han vil, det rykker ikke på EU og USA har en dårlig sag, hans blog om England er rene spekulationer, England vil aldrig afgive sin suverænitet, og al snak om andet er spild af tid og splateplads.

 30. Af Anders Brun

  -

  Det ved jeg nu ikke, vi ved endnu ikke om det er en bombe. Men ja indicierne tyder på det men det er jo nok mere usa som opsnappet den kommunikation, Ikke russerne. Men vinved endu ikke om det var en bombe.

  Gællende russernes bombetugter i Syrien ja så flytter de ikke så meget. Så nej russerne har ikke styr på noget… Men hvis det er en bombe hvad vi russerne så gøre gå ind med markstyrker… Det kommer ikke gå det er prøvet tidligere indet område. Med dårligt resultat.

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Brun: Jeg er meget enig.

  Objektivt betragtet, så er den russiske indsats i Syrien ikke mere end, hvad Danmark og Norge skramlede til i Libyen. De har mange fly, som holdes sammen med gaffatape og tyggegummi – smider en masse bomber, der formentlig rammer ved siden af (ellers var der ikke så mange civile tab) – de aner reelt ikke ret meget om, hvad de skyder på.

  Det, der tæller militært er, at dem man vil ramme i skalden med en bombe de får den her, nu og kun dem. Det er ikke målt i flyvetimer, døde eller bomber fældet.
  Syrien er mere en barnagtig demonstration af primitivitet og dokumentation af afmagt overfor et problem, som Assad og russerne kun gør værre.

  Det var så den positíve side af sagen – set fra russisk hold.
  Den negative er, at det IKKE holde de militante islamister væk fra Rusland og “stan’erne”, det lopper IKKE olieprisen op, det strækker en russisk logistik, der allerede er revnet i røven: Man bruger civile færger som nok havde en anden funktion, man fjerner flere og flere penge fra russerne – Saudi er ikke glad og har ingen hensigt om at hjælpe russerne (hverken finansielt eller med olieprisen). det koster det hvide ud af øjnene – f.eks. Libyen og Irak-bombningerne har for Danmark været et greb i lommen.

  Det er typisk Putin – alle hans stråååålende sejre har vist sig at være eklatante dumheder. Nu har han så knaldet sin tidligere chefpropagandist ned i London – det er noget de stupide klakører her på bloggen burde tænke lidt over – de leger med kræfter de ikke kan overskue fra skolelærersumpen.

  Putins personlige hån mod Danmark, som jeg ikke har læst i fuld udstrækning – den MÅ komme fra Putin personligt. Den charmerende ræben er ikke til at tage fejl af. (og stadig forstår Uffe ikke, hvad det har med opera at gøre!).

 32. Af J Hansen

  -

  “Købt og betalt af kreml…”…..

  Ja, det er meget fint, men mener du ikke Bruxelles? Hvem har købt og betalt DIG? Du er sgu selv en handskedukke af format, så hvad med at du lukkede din islamleflende, beskidte, landsforræderiske kæft, eller fortæller os hvem det er der trækker i DINE tråde? Du er en skændsel for Danmark.

 33. Af Ulf Timmermann

  -

  “Skramlede til i Libyen”, det kan du ikke mene, Borgsmidt, noget så sjældent som et 100% enigt, dansk Folketing stod bag. Iøvrigt husker jeg det som, at det foregik over Libyen, ikke “i”, din fusker.

 34. Af Ulf Timmermann

  -

  Hvor lå vores base iøvrigt, hvad hed den?

 35. Af Jan Petersen

  -

  Jeg er iøvrigt meget enig i udtrykket “skramlede til i Libyen”. Hvad er landet idag? En total opløst stat “regeret” af forskellige kriminelle bander med IS i spidsen. Var jeg libyer, ville jeg forbande et næsten enigt Folketing, langt ind i helvede!

  Google iøvrigt “Libya today” og se med egne øjne, om I kan finde en eneste positiv artikel!

 36. Af Sune Kaat

  -

  Et spørgsmål til Uffe Ellemann:

  Så vidt jeg husker, blev der ved Tysklands genforening fra USSR-side stillet den klausul, at der uden en NATO garanti for et forblivende neutralt Østeuropa (eller mere korrekt: ex-warzawa-pagtområde) ikke kunne blive tale om sovjetisk accept af et genforenet Tyskland under NATO.

  Du, som var helt tæt på begivenhederne den gang, hvad blev der specifikt krævet fra russisk side, og hvor meget/ lidt lovede NATO efterfølgende?

  Mvh. Sune Kaat

Kommentarer er lukket.