Slå ikke Øresundsregionen i stykker

Af Uffe Ellemann 96

Mange års energisk arbejde for at skabe en stærk og konkurrencedygtig Øresundsregion risikerer at blive slået i stykker af den grænsekontrol, som startede mandag. Det forekommer ubegribeligt, at det tilsyneladende er sket uden at der har været kontakt på topplan mellem de to landes regeringer for at finde løsninger, som undgår denne situation – eller i det mindste udsende klare signaler om, at det ikke må gå ud over det regionale samarbejde.

Man får en fornemmelse af, at den svenske regeringsledelse er blevet grebet af panik, da virkeligheden bankede på døren. Invitationen var ellers klar nok, da den tidligere svenske statsminister for lidt over et år siden sagde til Politiken: ”Jeg flyver ofte rundt over det svenske landskab. Det vil jeg anbefale andre at gøre. Der er uendelige marker og skove. Der er så meget plads, man kan tænke sig.” Det blev hurtigt opfanget flere tusinde kilometer borte, og mange startede rejsen mod nord i tillid til, at det var alvorligt ment. Nu blev døren så smækket i – og det risikerer at starte en dominoeffekt, hvor grænserne lukkes ned gennem Europa.

De første dages erfaringer ved Øresund tyder på, at det er lykkedes at finde pragmatiske løsninger, så det helt store kaos er undgået. Men hvis det bliver en del af hverdagen, vil stadigt flere mennesker indstille sig på, at nu hænger de to sider af Øresund altså ikke længere sammen.

Jeg husker, da jeg som dreng var i Sverige for første gang. Det var i 1940’erne. Min mor måtte først anskaffe sig et pas, hvori min søster og jeg var opført, for at vi kunne komme ind i det forjættede land, hvor man kunne købe appelsiner og bananer. Det var min første udlandsrejse, og jeg glemmer aldrig turen til Malmö. Siden kom jeg til at holde utroligt meget af Malmö, med den pragtfulde opera og de dejlige restauranter – og af Skåne og Blekinge, hvor jeg nyder naturen og oldtidsminderne og de gamle slotte i Österlen, der er omdannet til charmerende gæstgiverier… Og da vi fik Broen, kunne vi takket være den nordiske pasunion fare frit frem og tilbage i det gamle danske kerneland. Mon ikke mange som jeg har den faste tradition at tage til efterårsmarked i Kivik på ”æblets dag” og nyde cider og Nordens bedste fiskeforretning…

Samtidig blomstrede erhvervslivet på begge sider. Videntunge industrier benyttede sig af den koncentration af lærdom, som findes i regionen. Havnene blev lagt sammen. Og servicefagene blomstrede: Pludselig var der høflig betjening i de københavnske stormagasiner.

Nu skal alle pendlerne lægge tid og besvær til transporten, og det kan hurtigt føre til ændrede livs- og erhvervsmønstre.

I en årrække er der arbejdet på at nedbryde alle de bureaukratiske barrierer, der stadig findes mellem vore to lande. Det arbejde kan man nu skrotte, fordi man i det fjerne Stockholm har vedtaget, at der skal laves personkontrol ved grænsen med ”transportøransvar” – et begreb som EU-Kommissionen forhåbentlig snart kigger nærmere i sømmene.

Vi har tidligere haft uoverensstemmelser mellem Sverige og Danmark. Der var i sin tid en strid om grænsedragningen til søs omkring Hesselø – en sag der blev løst i mindelighed, da vi begyndte at tale sammen i stedet for at snerre af hinanden – og der har været andre stridigheder, som har fundet pragmatiske løsninger.

Alt dette må ikke sættes over styr, fordi det svenske politiske establishment er blevet ramt af virkeligheden, og har vanskeligt ved at se den i øjnene. Og vi andre skal lade være med at hovere, og i stedet række hånden frem til et forsøg på at undgå langtidsskader i forholdet.

96 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jørgen F,

  Du har fuldstændig ret: Stockholmere, ikke svenskere.

  JVM: Som jeg har sagt, er der mange gode betragtninger hos dig,

  men Bjarne Munk Christensen,

  Du plejer at være mere præcis med historien: Bernadotte blev ikke udnævnt af Napoleon. Sidste gang Napoleon mødtes med Bernadotte, lovede Napoleon, at han ville skyde ham, hvis de sås igen. Det var efter Wagram i 1809, hvor Bernadotte forsøgte at tage æren for slagets heldige udgang. Bernadotte blev valgt af svenskerne, fordi svenskere i Stralsund i 1806 blev franske krigsfanger, men blev bahandlet overordentlig elskværdigt af denne makal.

  Karl den XI har intet med Store Nordiske Krig at gøre. Det var Karl den XII, der i øvrigt havde en dansk mor. Karl den XI slog os ved Lund under Skånska Kriget. I øvrigt var det umuligt, at danskerne skulle have tabt slaget ved Helsingborg i 1710; men Stenbock var så meget bedre en general end hans danske modparter. Han fortjener al hæder, men ikke danskerne, der behandlede ham forfærdeligt efter, at han måtte overgive sig i Tønning i 1713.

  Og så glemte du lige Sverige som tilflugtssted for modstandsbevægelsen og de danske jøder under den 2. Verdenskrig. Men sådan går det, når ens hadeobjekt er på programmet.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  Gode UEJ,

  Nu har jeg tre indlæg i dit filter. Er jeg bandlyst?

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  Nej, ikke helt. Det sidste kom på.

 4. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Ja, Hr. Ellemann Jensen, nu når vi ser sandheden i speglet, angående muslimsk kultur (Køln), og indvandring, burde du så ikke være så meget mandfolk, at du indrømmede nogle af dine fejltagelser?
  Danmarks indvandrer problem, kommer væsentligt fra Sverige, og Tyskland, som har taget imod uakseptable mængder af muslimske indvandrer, grundet en total vanvittig og tåbelig indvandrer politik!
  Så nu er Danmark blevet taget som gidsel mellem de to indvandrer lande, på grund af Schengen-aftalen.
  Deres importerede muslimer kan nu frit vandre ind i Danmark, hvor den sociale velfærd er væsentlig bedre end i Tyskland!
  Jeg ser gerne at du nedværdiger dig og svarer!
  M.v.h..

 5. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt bliver Øresundsregionen – efter plan 2020 – vel bare fristaden Christiania i lidt større målestok. Hærget af forskellige illegale udlændinge med hver deres agenda. Har lidt ondt af de tumper der har investeret penge i Ørestaden. “Udkantsdanmark” rykker unægtelig tættere og tættere på hovedstaden!

 6. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt forbereder FNs “Sikkerhedsråd” en resulation mod Nord Korea. ISIS er de hamrende ligeglade med. Den bande mordere styrer USA, Tyrkiet og andre “frihedselskere” helt suverænt. Går lige på lokum og kaster også op!

 7. Af Jan Andersen

  -

  Køln ( og de øvrige byer ) er kun en forsmag på hvad der venter Europa.

  Merkel formaster sig til at udtale at England er en “naturlig allieret” …… det er Tyskland der er en naturlig fjende i Europa, og for Danmark har Sverige siden løsrivelsen fra Danmark været en ærkefjende af Danmark – glem ikke det.

  Så lad os få ting på det rene – kald en skovl for en skovl – en landsforrædder for en landsforræder.

 8. Af Jan Andersen

  -

  Kan det virklig passe at vores børn og børnebørn skal gribe til våben, uddannes i bykrig, for at forsvare deres familie – hvordan er det kommet så langt, og det ser ud til det vil komme endnu længere iom Europa er ude af kontrol via EU og folk som Uffe E.

 9. Af Jan Andersen

  -

  Problemet er er man ikke ser frem i tiden – hvad vi ser idag vil 10 dobles i fremtiden.

  Der er kun én ting som holder disse “flygtninge” i skak og respekt; voldelig magt, tortur, halshugninger etc, som det ses i Nordafrika – som ikke har været en del af den Europæiske kultur siden middelalderne. Gør man ikke det, bliver man selv “halshugget”.

  Derfor kommer man til et punkt i Europa, hvor man må tilbage til middelaldernes metoder for at overholde ro og orden – meget beklagetligt, og “skyd ikke på pianisten”, det er jo den fremtid vi ser ind i.

 10. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu roser Martin Henriksen svenskerne……. hvis vi nu kan deportere ham dertil, så har flygningekrisen da været godt for noget.

 11. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  De muslimske lande bliver nødt til at have hensynsløse og brutale ledere, for selv at overleve og holde befolkningen i tøjler ellers bryder helvede løs, som vi har været vidende til, efter vi fjernede Saddam Hussein, Gadaffi, Assad og Mubarak. En stortudende Barack Obama ville hurtigt blive slået ihjel i disse barbariske lande.

 12. Af P. Torbensen

  -

  citat “.så har flygtningekrisen da været godt for noget”citat slut.Næsten som at tale i datid,i nutid er den først lige begyndt med katastrofale følger som konsekvens.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Der er jo det ved det, at situationen på hærens område er meget flydende i øjeblikket.

  Jeg så, at Norge forærer – reelt set – Estland 37 gamle CV9030., som esterne så vil sætte en 120 mm mortér på – udmærket i skove. Det vil så kompensere for, at vognens motor er lidt klein. Men vægten vil heller ikke blive den store.

  Det første spørgsmål, der så melder sig er: Hvad så med de øvrige undervogne? Ja, der ser vi jo på forsvarets hjemmeside, at der er 20 120mm morterer, som har undret mig lidt – det er forbundet med livsfare at så med sådan en dims i fri luft, så det kunne jo tænkes, at man også satte dem på en tilsvarende dansk løsning. Det må så blive et spørgsmål om pris, hvem der skal lave arbejdet.

  Det ville imidlertid betyde at artilleriet formentlig skal have både mortérer på bælte – og (vildt gæt) PzH 2000 på hjul – f.eks. Piranha.
  Det vil så betyde, at artilleripersonellet skulle uddannes på både kanon og mortér – mon ikke, man kan finde en uddannelsesplan for det?
  Sagen er jo, at CV90 er rigtig godt egnet til det baltiske (og finske) terræn og på bælte.

  Det andet er så: Hvad pokker har nordmændene så tænkt sig at gøre med de Bushmaster II kanoner, de har pillet af deres CV9030?
  Det kunne jo evt. sættes på en Piranha – og så taler vi om at den ikke længere er en PMV på hjul; men en IKK på hjul. Der skulle være nok til en bataljon til værd – hvis vi nu bytter os lidt frem.

  Der er så mange hvis’er, at en vurdering på den nuværende offentliggjorte situation er rent hazard.

  Her skal vi også tage tidsplanen i betragtning. De tidshorisonter vi opererer med taler om 3-4 år. Det er det forsigtige skøn for, hvornår russerne kan være klar til en storkrig. Det bliver de så ikke, fordi med oliepriser på under 34 USD/brl. – for nedadgående – så får de ikke råd. Helt seriøst: Det klarer russerne ikke – de vil nok forsøge; men de bliver nok for forpustede til at gennemføre det ræs.
  Hvis vi så taler 3 fulde brigader til Polen og én brigade til de baltiske lande, så taler vi i Baltikum om 4-5 brigader fra landene selv plus en brigade fra Danmark, Norge og Holland – hver. I Baltikum altså 7-9 brigader med materiel, der ikke er russernes underlegent. Hvis russerne skal angribe det, så skal de op på noget, der minder om 3 korps. Så taler vi om noget i størrelsesordnen rigtig mange mand – slag på tasken 1/4 mio. mand – bare til de baltiske lande (hvoraf nogle af dem skal være nogenlunde ædru). Det klarer russerne ikke; men så længe Putin lever, kommer det nok an på en prøve.

  Det bedste af det hele er, at det kommer slet ikke til at koste det store. Det er netop fordi man har rigtig meget af materiellet i forvejen – det skal bygges om, javel; men ammunitionen er der. Hvordan det stumpemarked kommer til at virke – det er et spørgsmål, men priserne skulle være til at tale med.
  Det er derfor jeg ikke giver meget for jammerklagerne fra Nato – og lad os være ærlige: De er reelt en skideballe til Tyskland: De kan ikke BÅDE få sikkerheden i Nato OG tjene kassen – sådan spiller strygekvartetten heller ikke. Putin-versteher eller ej.

  Det bliver en helt anden hær end den I kender: En hær, hvor man ikke spilder penge og værnepligtiges tid på støvlepudsning.

  Purtins planlægning og budget hænger IKKE sammen.

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Torbensen: Krise??? Tag lige og få Din recept fornyet! Så kan Du måske snakke med, når de voksne taler.

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  Thomas Bogsmidt,

  Ja, ikke helt dumt, specielt det med ammunitionen. Se nu bare, hvordan det går med russernes krigsførelse i Syrien: De er nærmest udgået for bomber og missiler. Ren arabisk logistik!

  Jeg skriver ikke mere, for jeg får alligevel ikke noget igennem.

 16. Af Jan Andersen

  -

  Det værste er nok manipulationen og censuren i Europa. Hvor politikere manipulerer befolkningen, hvor medierne udøver censur for ikke at befolkningen får at vide hvad der reelt foregår i Europa.

  Jeg tror heller ikke folk som Uffe E fuldt ud er klar over hvad der sker rundt om i Europa, Uffe E ved kun hvad der sker på Strandvejen i Hellerup, og måske på routen ind til byen.

  Hellerup og Danmark er ikke stedet hvor man opdager hvad der sker i Europa, man skal til Bruxelles, Paris, Køln, Marseille og hundre vis af andre byer hvor det nu er livsfarligt at gå rundt som “hvis mand”.

  Danmark er nok det land i Europa der har integeret mest – men man glemmer helt resten af Europa, hvor selv 3. generations indvandrer bliver hold ude af samfundet – det VIL få en konsekvens når tilflyttere bliver holdt uden for !

 17. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Er den tanke så verdensfjern at vi i det mindste forsøger redde vores eget land, selv om landene omkring os i forfald i undergang, når hverken Schengen eller Dublin aftalen fungerer mere, at Danmark forsøger redde hvad reddes kan!
  For at se det lidt fra afstand, idag Newsroom Tokyo/ NHK World tv, en professor universitet i Tokyo : ” Dette er en lektion for Europa, den islamistiske flygtningestrøm op i Europa vil skifte magtforholdet i Europa!”

  Måske en ide den danske regering et besøg hos Victor Orban : se, lyt, lær lektien………ligesom Tyskland der også disse sidste dage blevet klogere:……..Tyskland vil nu have et forbud imod tasketyve!!!

  Danmark burde redde hvad endnu reddes kan, om vi kan!

  Iøvrigt flot Uffe, i et helt blog indlæg undlade at nævne Rusland & Putin ved et eneste ord, det kræver selvdiciplin ud over den sædvanlige diciplin, men det har du Uffe, det har du, herfra respekt Uffe, respekt!

 18. Af t. sørensen

  -

  Hvem ødelægger regionen København/Malmø? Er det svensken eller dansken? Jeg mener at tysken også har en aktie i foretagenet. Fru Merkel og svensken har i et utilgivelig naivitet sat Schengen ud af kraft og kørt deres eget løb. Nu skal vi så høre på at EU og FN er enedes om at give svensken og dansken skylden. Frau Merkel er holdt helt fri af de beskyldninger. Er der nogen der efterhånden tror på at dette ragnarok kan finde sin fredelige løsning.

 19. Af Jan Petersen

  -

  Jeg befinder mig iøvrigt selv i Østen og følger daglig nyheder her om EU / Europa. Stort set ingen her fatter en meter af, hvad der foregår. Men alle er dog enige om, det er ikke en ny vestlig outsourcing, de under nogen omstændigheder ønsker implementeret i Østen!

 20. Af P. Torbensen

  -

  Det er ikke kun Øresundsregionen men hele Europa som vi kender fra vores barndom med mange dejlige minder som ødelægges og går i opløsning,når de ydre grænser ikke forsvares.
  Eliten som styrer er blevet for elitær i sin arrogante optræden,vi har manglet en debat om Europas problemer og visioner i øjenhøjde med dens befolkninger og nu har vi kaos.

 21. Af Jan Petersen

  -

  Måske et planlagt koas – who knows? Der er mange aktuelle begivenheder, mainstream medier holder snotten langt væk fra!

  Bevidst eller ubevidst – who knows?

 22. Af Søren Rasmussen

  -

  Uffe…manden minder mig lidt om andre forhenværende politikkere, der ryster deres bukser, når krisen er overstået.

  Nogle gange glemmer de at kigge ned langs deres ben og se hvad der kom ud.

  Det er ikke en unik position at ‘være en lille lort’ – mange personer har igennem historien båret denne titel.

  “Man får en fornemmelse af, at den svenske regeringsledelse er blevet grebet af panik, da virkeligheden bankede på døren.”…citat fra Uffe’s indlæg!

  Nogle gange tror jeg simpelt hen ikke på hvad jeg læser – jeg mister lidt mine referencer til anstændighed og en almindelig ærlighed, der let kan verificeres.

  Som sivet i vinden – der på tørre sommerdage let kan antændes og forsvinde…

 23. Af Jan Andersen

  -

  EU udmelder man forsøger at redde Schengen – men projektet er jo dømt til undergang på forhånd. Det meste af Europa er i krig, i krig lukker man grænserne, og kontrollerer hvem der indrejser – gør man ikke det får, man 3 og 6 kolonne ind i Europa, som det sker nu.

  Dertil er man snart træt af at gentage, “luk dog de ydre grænser” – når man end ikke kan finde ud af at lukke og forsvare de ydre grænser, er der kun tilbage hermetisk at lukke alle landegrænser.

  EU overlader problemet til Tyrkiet, og tror blot man betaler Tyrkiet gør Tyrkiet det de skal, har man hørt mage til amatører – sætter Tyrkerne til at forsvare EU´s ydere grænser, og tror på de vil gøre det LOL – fæhoveder.

  Tilbage står mere og mere mistanken om dette er en planlagt invasion af Europa – ingen kan være SÅ dumme, selv ikke Uffe E

 24. Af Jan Andersen

  -

  Men det er vel planen fra Barcelona traktaten som er igang – det forklarer hvorfor Merkel i årevis har haft travlt med at fortælle Spanien de SKAL lukke alle ind der kommer sydfra !

  Men Spanien har nægtet at følge Merkels ordre, og bygget høje hegn, patruljer der forhindre folk kommer ind i Spanien sydfra.

  .. nårrh, det vidste man ikke …

 25. Af Jan Andersen

  -

  Iøvrigt læser man der var slåskamp på Slagelse Sygeshus – nå tænker man, det var da usædvanligt, politiet måtte trække kniplerne hvis man læser videre – intet om hvem de 25-30 personer var – man må Google Slagelse Sygehus indvandrere for at få mistanken bekræftet og få hele historien fortalt.

  Censur overfor befolkningen kalder jeg dette – hvorfor må vi ikke få at vide hvem disse 25-30 var ?

 26. Af P. Torbensen

  -

  Nej ikke nødvendigvis planlagt kaos-Europas befolkningstal falder-fertiliteten er lav og fremtidig mangel på arbejdskraft-betaling af pensioner og bla bla bla-EU underprioriterer derfor kontrollen for ikke at diverse parametre falder,andre bud på deres manglende lederskab og undskyldninger og det manglende demokrati ?

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det tror jeg nu ikke, at Du er blevet lukket ned som sådan.

  At jeg rabler løs om noget, det har man så vænnet sig til.

  Der blandes to ting sammen:

  1) Flygtningespørgsmålet, der i hovedsagen er en politisag, hvor Sverrig er i færd med at skubbe narkokriminelle terrorister af på Danmark.
  Det er én ting, der er forbundet med, at Sverrig er ved at lukke ned som et land – overhovedet.

  2) Nato’s strategi med omfordeling af våben, som vedrører sikkerhedspolitikken i Østersøen.
  Iflg. pressen siger Nato:
  “Købet af nye kampfly vil være en ressourcemæssig udfordring, og Danmark bør sikre sig, at købet ikke påvirker andre dele af Forsvaret negativt, lyder det videre.”

  Som mange Nato-udtalelser skal den læses omvendt.

  Det er en klar besked til tyskerne om at sænke prisen på Taifun til noget, der minder om det rimelige.
  Det kan ikke være rigtigt, at Tyskland dels vælter større forpligtigelser over på Danmark:

  a) Tyskland har ikke styr på sine muslimske terrorister, hvorfor de strømmer til Danmark, da de ikke kan komme ind i Sverrig, hvor de hører hjemme.
  b) Sverrig er ikke et land mere, hvorfor luftforsvaret af Danmark er blevet udvidet med svensk territorium. Det er én af mange ting, der gør at Sverrig aldrig kommer med i Nato.
  c) Nationalbanken hæver indskudsbevisrenten med 0,1%; men sænker samtidig indlånsrammerne med halvdelen (ca. 30 mia.). Netto er der tale om en RENTESÆNKNING svarende til et beløb i merprovenu til Nationalbanken på 100 mio.kr. på årsbasis.
  Det peger på, at stormløbet mod kronen i begyndelsen af 2015 er Nordea, som er en svensk bank, hvorfor Sverrig (og det bliver dem) kommer til at betale for det ”nummer”.

  Det på den ene side. På den anden, så skal Tyskland ikke tjene kassen med sine “Putin-versteher” på at sælge kampfly til Danmark – til ågerpris. De afsatte 15 mia. på Finansloven skal jo dække – ikke 30 eller 24 fly – 45 fly (efter min hovedregning).

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu har jeg lige lavet nogle overslagsberegninger på tallene:

  Tysklands IMPORT ligger på ca. 1000 mia. EUR, heraf er 10% energi, dvs. 100 mia. EUR.
  Tysklands EKSPORT til RUSLAND lå på ca. 40-50 mia. EUR.

  Nu er olieprisen så langt faldet med 2/3 (og dermed også andre energiformer) dvs. en besparelse for Tyskland på 60-70 mia. EUR.

  Bortfald af AL eksport til Rusland er blevet kompenseret 2 gange ved faldet i energipriserne.

  Tyskland skal ikke have både i pose og sæk!

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Vi skal også tage i betragtning, at det svenske aktiemarked er ved at gå i sort, fordi investorerne flygter. Sverrig er ved at bryde sammen. Det har så ikke noget med flygtningene at gøre! Det er udelukkende Sverrig, der retter bager for smed.

 30. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Ja, de kære russere finder ud af, at slæbe bomber på kameler er noget, der alvorligt minder om hård arbejde.

  Jeg synes så også, at det er smartere at ramme med én lille. Men ok – ikke så meget til husarerne i det.

 31. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Kunne Hr Lemche ikke finde på at inviterer Hr Thomas til hinsidan, en inspektion det forjættede land, Hr Thomas vil gerne have Sverige udleveret i rengjort tilstand, vil tro en fabriksrunde et overblik den massive svenske våbenproduktion vil interessere Hr Thomas ovenud…….selv Uffe i grønne birkelunde fremkommer i vers, evigt kun det tabte, for Danmark vores tabte vores elskede ‘Kalavala!’

 32. Af Jan Andersen

  -

  JP´s leder idag mener man blot skal se på, iom man alligevel ikke kan gøre noget.

  Det bliver nok grunden til Europa ender ud i borgerkrige, fordi ingen gør noget. Dags dato er EU´s ydere grænser stadig ikke lukket, og invasionen af Europa fortsætter uden nogen gør noget, ellerhar tænkt sig at gøre noget.

  Medens andre fortsætter med at fable om Rusland, bliver der ikke noget Europa at forsvare i fremtiden. Europa bliver splittet i tusinde stykker, med tusinde områder uden lov og ret – vi så forsmagen nytårs nat i Europa, hvor politi står magtesløse når 1.000 mand samler sig – hvad vil der ske når det bliver til 10.000 mand, eller 100.000 mand i en by ?

  Hvordan bliver en by som Bruxelles i den nære fremtid når Rådhuset er med muslimsk flertal ? Den bliver da til et kalifat !

 33. Af Jan Andersen

  -

  Og man kan stille spørgsmålet direkte til Uffe E:

  Tror Uffe E at alle disse der invaderer Europa, plus de der allerede er her, vil indordne sig under landets regering, eller under EU ?

  Det tror jeg ikke, de vil da oprette deres egne “lande” inde i Eruopa, de vil ha deres egne kommuner, byer, domstole, politi, banker, butikker, skoler osv – egne betalinganlæg på motorveje der går gennem deres områder/kommuner, kontrol over de lokale elværker, vandværker, lufthavne etc – man kan blive ved med en liste over de installatioenr som vil komme ud af de enkelte landes kontrol, og EU´s kontrol.

 34. Af Jan Andersen

  -

  … disse nye “lande” inde i Europa vil blive brugt til at financiere genopbygningen af deres hjemlande, til at smidde EU og USA ud som jævnede deres hjemlande med jorden.

  USA´s og EU´s plan om at overtage kontrollen med og indlemme store dele af Nordafrika og Mellemøsten i EU vil dermed fejle, istedet bliver store dele af Europa ude af deres kontrol og indlemmet i Nordafkrika og Mellemøsten, måske ovenikøbet indlemmet i et international Kalifat, en Islamisk Stat.

 35. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvis vore nuværende politikere ikke får ødelagt Øresundsregionen helt, kan vi se frem til, at dansk folkeparti gør arbejdet færdigt. Hvis fremgangen for partiet fortsætter – og hvad skulle forhindre det, sker der noget voldsomt. Ingen er i tvivl om nationalisternes holdninger til naboer. De er umennesker, der skal holdes nede, og med DF som regerende parti vil Sverige og alle andre nabolande få den ondeste nabo nogensinde. Overvågningen af alt og alle vil få højeste prioritet. Kun rigtige danskere får adgang til goderne.

  Danmark er i gang med at udvikle til en kopi af DDR. Alle danskere skal blive hjemme og alle udlændinge skal holdes ude. Grænsebomme, grøfter og pigtrådsspærringer vil blive placeret alle vegne. Allerede nu er det lykkedes partiet at gennemtvinge en forøgelse af politistyrken og forøget overvågning af danskere her og i udlandet, Ligesom hær, flåde, luftvåbnet og hjemmeværnet kan forvente betydelige tilskud til anskaffelse af overvågnings- og sporingsudstyr. De er alle så glade. Der vil blive bygget nye og større fængsler og givet længere og grovere straffe, lover partiet. Er det det vi ønsker? Nu er muligheden der i hvert fald for at få det.

 36. Af Håkan Andersson

  -

  Vi svenskar hjälper fler flyktingar än vad Danmark gör som bara är ett transit land.
  Visst har vi stora ytor av skog och mark men det betyder inte att alla ska kunna komma hit utan att identifiera sig.. Vi måste få veta vem som bor i vårt land. Synd att vissa pendlare ser det negativt med nationell säkerhet. Dom kunde kanske operera in ett “bropass” chip så kan dom ju ta snabb kön!! Med vänlig hälsning, Håkan i Malmö

 37. Af Jan Andersen

  -

  Jørgen Villy Madsen – Ørstadsregionen er allerede ødelagt, det kan ingen ændre på.

  Sverige lukkede alle ind i Sverige, giver dem svensk pas – alle kan derefter indrejse og bosætte sig i København, for hvem vil frivilligt bo i Malmø eller inde på ødemarken når man har en hovedstad lige for. København bliver om nogle år som Køln, eller måske endnu værre som Bruxelles.

  Det kan ingen stoppe, kun en hermetisk lukning af de danske grænser mod Sverige, og visum for svenskere til Danmark – hvilket naturligvis ikke vil ske, derfor er Ørestaden ødelagt, og København ser ud til at blive det nordlige brændpunkt i Europa, som Bruxelles allerede er det, hvorfra terror udgår og bliver planlagt.

  ALEA IACTA EST

 38. Af Jan Andersen

  -

  .. hvorfor har man ikke fattet det – Europa er i krig, og bliver invaderet, også Danmark.

 39. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Intet tilbage der hindre islamisterne den dag imorgen om vælger at sende millioner af islamister ind i Europa, ingen der hindre dem, NATO vil holde sig i sikker afstand, hverken USA eller Rusland vil blande sig, Frankrig deres legionærer vil kæmpe en rund tid, en sidste salut så længe de kan, ellers intet der forhindre det sker, og det sker!
  Merkel vil lette med US airforce 1, forsvinde i røgen over os for altid, efterlade et flammehav under sig, ingen vil nogensinde savne hende!

 40. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  @ Jan Friis, Jan Andersen med mange flere.
  Lad falde hvad ikke kan stå, siger et gammelt ord. Er et splittet Europa i nationalistiske småstater overhovedet værd at forsvare? Det der ville kunne forsvares, og som det ville være værd at forsvare, ville være et Europa forenet i en union med Rusland rettet mod den amerikanske militarisme, den islamiske fundamentalisme, asiatisk ekspansionisme og afrikansk migrationisme.

  Disse fire stridbare monstre kan besejres, hvis europæerne står sammen skulder ved skulder. Det er EU’s opgave at skabe dette sammenhold, der vil kræve blod sved og tårer, men som skal gøres, hvis man vil et frit, uafhængigt, selvstændigt Europa for alle europæere. Vil vi være herrer i eget hus, må vi slås samlet. Der er ikke andre muligheder.

 41. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jeg forstår så ikke, hvorfor Uffe ikke forholder sig til dannelsen af Joint Expeditionary Force med deltagelse af Norge, Holland, Storbritannien og Danmark – sammen med de baltiske lande.

  Det var da et emne med et perspektiv i – fremfor sammenbruddet af endnu en kommunistisk stat som Sverrig.

  Hvorfor er f.eks. Holland med? Hvilke interesser har de i Østersøen? Hvorfor er det af afgørende betydning for EU – langt, langt mere end spørgsmålet om en snoldet million muslimer eller to: Det er jo en politimæssig opgave, som vi – enig – burde have samarbejdet om; men ikke kan i fornøden udstrækning p.gr.a. idioterne i Dansk Folkeparti.

  Kære Uffe: Kan vi ikke få en debat med noget perspektiv i? Det EU-knalder, det kommer vi nok over efter den obligatoriske jamren og stønnen.

 42. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Håkon Anderson.
  Jeg bor også i Malmø ,og har nu gennem 25 år med stor undren betragtede Svensk politisk korrekthed!
  Med hensyn til ytrings friheden, og den frie presse, er dette et” fata morgana” i Sverige !
  Eksempelvis, hvis en muslim overfalder en person ved Søderværn og knivraner vedkommende, så står dette ikke i avisen; men der står en ung mand har overfaldet o.s.v.
  Man må nemlig ikke skrive, at det er en muslim! Så, jeg spørger mig selv, hvor er sandheden? Hvor er ytringsfriheden?
  Er den Svenske befolkning en flok får, der skal jages rundt af deres politiske korrekte politikere?
  Hvorfor er det i Sverige forbudt at kalde en spade for en spade?

  Med hensyn til Sveriges problemer med ankomst af for mange flygtninge, kan man ikke laste Danmark, som fuldt bevist har ført en restriktiv flygtninge politik!
  Sverige har selv forårsaget sine flygtninge problemer med, at inviter flygtninge til, at komme til Sverige, og nu hvor lokummet brænder, begynder Svenske politiker gud hjælpe mig, at lægge skylden på Danmark.

  Så i mine øjne, kan det siges kort og godt, nemlig: Sverige har ikke noget flygtninge problem; men Sverige har et politiker problem, af aller højeste potentiale!
  I den tid jeg har levet har, Sverige aldrig haft så imbecile politikere, og dårlig regering!
  Så læg ikke Svenske fejltagelser over på Danmark!
  M.v.h.

 43. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lad falde hvad ikke kan stå, siger et gammelt ord. Er et splittet Europa i nationalistiske småstater overhovedet værd at forsvare? Det der ville kunne forsvares, og som ville være værd at forsvare, ville være et Europa forenet i en union rettet mod amerikansk militarisme, islamisk fundamentalisme, asiatisk ekspansionisme og afrikansk migration.

  Disse fire stridbare monstre kan besejres, hvis europæerne står sammen skulder ved skulder. Det er EU’s opgave at skabe det sammenhold, der vil kræve blod sved og tårer, men som skal gøres, hvis man vil et frit, uafhængigt, selvstændigt Europa. Vil vi være herrer i eget hus, må vi slå fra os. Der er ikke andre muligheder.

 44. Af Jan Andersen

  -

  Det største problem man har i Europa er den manglende forståelse for hvordan andre kulturer fungerer og tænker, og især at kunne sætte sig i andres sted.

  Det er fejlagtigt at antage man kan “integrere” den muslimske kultur i Europa, denne kultur er 95% ikke-integrerbar med een europæiske. Men alligevel fortsætter man blåøjet med at behandle muslimer som var de med dansk kultur og tankemåde – det kan man ikke. Der er en grund til man bliver kaldt for “blåøjet”.

  Især folk i Nordeuropa har en afstumpet egenopfattelse af at være overmennesker med et storhedsvanvid uden grænser, men man er reelt primitive, uciviliceret og meget provincielle i Europa – medens man i sydeuropa har en helt anden mere civiliceret og social opførelse.

 45. Af Jan Andersen

  -

  Tyskland har altid været overherren i Europa, der gang på gang har forsøgt at overtage Europa og Nordafrika – men denne gang har de gabt over for mget på én gang – nu bliver de selv overtaget, ikke idag, men langsomt kvadrat kilometer for kvadrat kilometer.

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er nok kendt stof for Uffe; men alligevel:

  en.delfi.lt/opinion/man-on-a-mission-an-insiders-account-of-the-cold-war.d?id=70141886

  En belysning af svenskernes uhyggelige fortid som kommunisternes nikkedukke og trussel mod Danmark.

Kommentarer er lukket.