Putrumpen

Af Uffe Ellemann 196

Når man hører navnet “Putrumpen” ser man for sig noget bamsesødt og lidt rart tumpet… Sådan en fyr, man kan fortælle sine børnebørn godnathistorier om. Men sådan en størrelse er Putrumpen slet ikke. Det er et modbydeligt monster, der har sneget sig ind i international politik.

Fænomenet Putrumpen blev lanceret af den fremragende britiske historiker og forfatter Timothy Garton Ash, hvis skarpsindige analyser af Europas allernyeste historie kan anbefales varmt. Navnet kommer af Putin-Trump-Le Pen. Og så kan enhver se – eller burde kunne se – at her har vi at gøre med en alvorlig trussel mod den verdensorden, som blev skabt efter den kolde krigs ophør, med det sæt af internationale aftaler, alliancer og forpligtelser, som er selve grundlaget for vores frie vestlige samfund.

Den ene af de tre sidder allerede ved magtens bord, og ærlig talt: Sporene skræmmer! De to andre kan risikere også at være blevet præsidenter i løbet af det næste årstid eller to. Og det er fra dem, den virkeligt alvorlige trussel kommer: For truslen mod vore frie vestlige samfund kommer først og fremmest indefra, ikke fra autoritære ledere i Rusland – eller for den sags skyld Kina eller den muslimske verden.

Le Pen familien kender vi jo efterhånden, og selv om Marine Le Pen er en blid udgave af faderen, så må vi forudse, at hun ved næste franske præsidentvalg kan blive en af de to kandidater, vælgerne bliver stillet overfor i sidste valgrunde.

Fænomenet Donald Trump kan nu regne med at blive Republikanernes præsidentkandidat ved efterårets præsidentvalg, og selv om sandsynligheden taler for, at han ikke kan vælges, så ved man aldrig. Hvem havde troet for få måneder siden, at han fejede alle sine modkandidater af banen i Lincolns og Reagans gamle parti?

Hvis man følger, hvad Trump har fået sagt om alliancer og aftaler og normer i international politik, må det løbe koldt ned ad ryggen på enhver, der tror på de grundlæggende frihedsbegreber, vores verdensorden bygger på. En ting er hans utroligt vulgære og platte behandling af politiske modstandere – og i det hele taget enhver, der tillader sig at sætte spørgsmålstegn ved Trumps ageren. Men langt værre er hans trusler om at løbe fra aftaler og forpligtelser.

Her er det værd at bemærke, at det er han allerede kendt og berygtet for i forretningsverdenen: Trump har gentagne gange i sit forretningsliv benyttet sig af den rummelige amerikanske konkurslovgivning for at tørre tab af på andre. Og han er berygtet for at kræve ekstra rabatter, når en aftale først er indgået – hvilket har efterladt et blodigt spor af fallitter hos små leverandører til hans projekter. Ikke desto mindre er det hans evner som forretningsmand, og hans evner til at indgå aftaler, der oftest trækeks frem, når folk skal forklare, hvorfor de kan finde på at stemme på ham.

Mærkeligt nok deler han på en række områder holdninger med den erklærede socialist Bernie Sanders, der med forbløffende succes søger at gøre Hillary Clinton rangen stridig som demokratisk præsidentkandidat. Både Sanders og Trump tordner mod internationale handelsaftaler, fordi de mener, at frihandel har kostet arbejdspladser i USA. Og dermed har vi set, at valgkampen allerede har skubbet amerikansk politik et stykke i protektionistisk og isolationistisk retning, for Hillary Clinton har nu også følt sig presset til at lægge afstand til både den frihandelsaftale, der er skabt mellem USA og en række asiatiske lande, og den aftale – TTIP – som firhandles med europæerne.

Præsident Obama har på sit nylige afskedsbesøg i Europa forsøgt at stive TTIP af – men det er vanskeligt at tro på, at den kan blive til virkelighed, efter at den tyske opinion er svinget stærkt i negativ retning. For efter præsidentvalget i USA må man forudse, at det politiske vindue for den store frihandelsaftale, som ville gøre både amerikanere og europæere rigere, vil blive lukket.

Obama talte også om vigtigheden af et stærkt europæisk samarbejde – med særlig adresse til briterne, som om en måned skal stemme om, hvorvidt de vil melde sig ud af EU.

Putrumpen har længe gjort sit bedste for at fremme opløsningstendenserne i Europa. Putin bruger alle midler – og finansierer også Le Pen i Frankrig – mens Trump har sagt, at briterne nok vil have det bedst uden for EU. Og de udtrykker alle tre gensidig beundring for ”stærkt lederskab”….

Som sagt: Truslen kommer indefra. Og den er ved at være uhyggeligt nærværende.

196 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Vedrørende JAN PETERSEN – 20. MAJ 2016 9:35: Jeg har imødegået dette vrøvl om Bibelen og kristendommen ovre på Kasper Støvrings blog, så jeg behøver ikke gentage det her.

  Jeg behøver vist bare at henvise til Dødehavsteksterne, hvor alle gammeltestamentlige bøger findes, minus én.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Lemche, som jeg skrev på den anden blog, så er det – jeg henviser til – romersk kildemateriale. Hvad er der, helt konkret, af fejl i det?

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN – 20. MAJ 2016 9:50: Se selv efter på den anden blog

 4. Af Javier Martinez

  -

  Der er ikke tvivl om at forsvarssamarbejdet i Europa skal udvikles, således vi kan kæmpe mod USA,Kina, eller Rusland hvis nødvendigt.

  EU er verdens største økonomi, og burde ikke blot betale jagerfly priser til USA, som så puddellufter os derefter som lyst, og i deres egne interesser kun!

  Alt andet EU skal nedlægges! Især den fri bevægelighed der løndumper og velfærdsforringelser i Danmark!

  Således spytter men mest effektivt putrumpen og Kina i hovedet. De tre lande forstår kun militærmagt. Og Europa er den oplyste, rige men ubetydelige verdensmagt.

 5. Af Javier Martinez

  -

  Trump ansætter kun udenlandske løndumpere der underbetales på sine projekter.

  DF er samme alen i dk!
  Et parti opfundet af højrefløjen til at løndumpe og velfærdserodere via indførelsen af indvandre!!!

  Under VKO mere end fordoblet indvandringen pr. År over LO år, end de 10 foregående år.

  Løkke og DF gør det hele igen nu. Indvandrer fra EU og verdens lande strømmer end igen!

  Uej og hans regering i 1983 startede det hele med den berømte “verdens mest humanistiske indvandrerlov”! Der er total inhumanidtisk over for ægte danskerne! Også de indvandrer, der har efterladt religion på den mødding den hører hjemme!!!

 6. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt hedder projekt EU globalisme – multikulturalisme ……. løndumpning, uanset politisk farve. Det danske folk har givet suveræn magt til EU/FN, selv om de måske ikke selv er klar over det. Kaldes også suverænitetsafgivelse!

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ – 20. MAJ 2016 11:40:

  Ja, og alle på én gang! Du er bindegal.

 8. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg ser nu, at Claude Junker, fra EU direkte truer England, gennem Franske aviser!
  Claude Junker udtale, at hvis England d. 23 juni stemmer nej til medlemskab af EU, så skal England blive betragtet som et ikke EU land, og kan ikke regne med aftaler som eks. vis Norge og Schweitz har!
  Hvis jeg kender mine Englændere ret, så er det værste han kunne gøre, er at true dem!
  Så hans udtalelser vil højst sandsynligt virke kontra produktive!
  Jeg mener hermed at flere vil stemme nej til EU. Så velbekomme Junker!
  M.v.h.

 9. Af P. Torbensen

  -

  Claude Junker er bare så klam-skattely og elitær,håber hans tid med hans følge snart er forbi.

 10. Af Anders Brun

  -

  Carl-Eric han fortæller bare sandheden. Problemet er at så snart der er et problem så tørres det af på EU. Dem der gerne vil at DK skal ud af EU bedes fortælle hvor de vil spare 30-50 milliarder om året, det er den pris som vi skal betale her i Danmark.

  Det bliver spænnende at høre Ukip hvis storbritanien stemmer nej, så skal de nok skifte navn til EIP, da det nok ikke er noget united kingdom tilbage….. Men de skal til at finde 300 milliader i budgetet. Plus england bliver tvunget til at inføre alle de reglercsom EU har.

  Bare se på Norge det er nok det land som implementeret flest eu regler i europa……

 11. Af Thomas. Borgsmidt

  -

  Hvis man kun spiser pølse med vedhæng kan man så få aids?
  Jeg er begyndt at lyse grønt om aften?

 12. Af Javier Martinez

  -

  Ja ja. Du er en radikal religiøs tosse lemche!

  Vi ved det godt!

 13. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til Niels Peter Lemche og Niels Larsen:

  Det beklager jeg. Jeg kunne ikke se mit indlæg efter den første afsendelse, og derfor sendte jeg indlægget flere gange på grund af det automatiske filter.

  I sammenligner mit seneste indlæg med konspirationen, men hvad er en konspiration? Konspiration i jeres optik, er, når den ikke har en aner- og godkendt (vestlig) kilde henvisning og når den lyder som overtroisk, overnaturligt og dystopisk som hr. Kasper Støvring smukt udtrykker det.

  Jeg tror vist det var hr. Kasper Støvring, der engang havde været inde på dette emne – nemlig om konspirationer.

  Vi kan vel alle være enige om, at både George Soros og Rothschild familien eksisterer. Og vi kan vel også være enige om der findes pålidelige kilder om deres unormale rigdom og indflydelse i hele verden.
  Så langt så godt.

  Men når Forbes Magazines udgiver hvert år de første top 100 rige mennesker, så er det mystisk og typisk nok ikke muligt at se navnene fra disse familier, altså familier som Rothschild, Rockefeller, J.P. Morgan osv.? Så spørger man hvorfor? Hvorfor er de så indelukkede, hemmelige, gådefulde og mystiske? Der er ligefrem visse personer, som spørger om disse familier har en eller anden form for forbindelse til mystiske organisationer og logoer som Illuminati, Bilderberg, Malteserridderordenen, Frimurerordenen og m.v., som er ligeså hemmelige.

  F.eks. hvorfor er Israel så småt, stille og roligt igang med at grave huller i jorden under klippe moskéen i Jerusalem under dække af arkæologi? Er det mon for at jævne klippe moskéen med jorden og dernæst genopbygge Salomons templet og dermed bane vejen for det store Israel (det bibelske Israel) i Mellemøsten? Og hvordan vil den muslimske verden reagere overfor sådan en katastrofal og dæmonisk plan?

  Vi har i mange år diskuteret alverdens problemer, men jeg har bemærket det, at når vi diskuterer og kommenterer om en politisk problemstilling, så er der ikke ret mange, der nævner et eneste ord om de rige oligarker i verden. Vi diskuterer altid tingene ud fra de rige oligarkers politiske marionet kandidater. Vi ser ikke på kernen, men svømmer helst udenom. Enten er det fordi vi ikke ved og aner en brik om dem eller også fordi vi har vænnet os til at leve sort og hvidt i livet med en naiv tillid og tiltro til politikere, medier og de intellektuelle. Og dog kan vi stadig insistere på vores kritiske, spørgende, analyserende og reflekterende sans uden at vide vi dybest set er midt i en søvn. Der foregår så meget i verden, og vi sover faktisk i timen og bruger vores dyrebare tid på meget andet og unødvendige emner som det muslimske mindretal osv.

  Om I vil det eller ej, så kan Europa simpelthen ikke gøre det uden det muslimske mindretal, fordi etniske europæere har en høj alderdom. Europa er et gammelt kontinent, og derfor er nødt til at vinde det muslimske mindretal eller bare skal acceptere sin egen dødsdom. Og derfor har europæerne brug for Tyrkiet. Det er derfor briterne vil ud af EU, og derfor har USA, Rusland, Kina osv mistet håbet om Europa – det er den pure sandhed, selvom det er svært at indrømme og acceptere…

 14. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Niels Peter Lemche og Niels Larsen:

  Det beklager jeg. Jeg kunne ikke se mit indlæg efter den første afsendelse, og derfor sendte jeg indlægget flere gange på grund af det automatiske filter.

  I sammenligner mit seneste indlæg med konspirationen, men hvad er en konspiration? Konspiration i jeres optik, er, når den ikke har en aner- og godkendt (vestlig) kilde henvisning og når den lyder som overtroisk, overnaturligt og dystopisk som hr. Kasper Støvring smukt udtrykker det.

  Jeg tror vist det var hr. Kasper Støvring, der engang havde været inde på dette emne – nemlig om konspirationer.

  Vi kan vel alle være enige om, at både George Soros og Rothschild familien eksisterer. Og vi kan vel også være enige om der findes pålidelige kilder om deres unormale rigdom og indflydelse i hele verden.

  Så langt så godt.

  Men når Forbes Magazines udgiver hvert år de første top 100 rige mennesker, så er det mystisk og typisk nok ikke muligt at se navnene fra disse familier, altså familier som Rothschild, Rockefeller, J.P. Morgan osv.? Så spørger man hvorfor? Hvorfor er de så indelukkede, hemmelige, gådefulde og mystiske? Der er ligefrem visse personer, som spørger om disse familier har en eller anden form for forbindelse til mystiske organisationer og logoer som Illuminati, Bilderberg, Malteserridderordenen, Frimurerordenen og m.v., som er ligeså hemmelige.

  F.eks. hvorfor er Israel så småt, stille og roligt igang med at grave huller i jorden under klippe moskéen i Jerusalem under dække af arkæologi? Er det mon for at jævne klippe moskéen med jorden og dernæst genopbygge Salomons templet og dermed bane vejen for det store Israel (det bibelske Israel) i Mellemøsten? Og hvordan vil den muslimske verden reagere overfor sådan en katastrofal og dæmonisk plan?

  Vi har i mange år diskuteret alverdens problemer, men jeg har bemærket det, at når vi diskuterer og kommenterer om en politisk problemstilling, så er der ikke ret mange, der nævner et eneste ord om de rige oligarker i verden. Vi diskuterer altid tingene ud fra de rige oligarkers politiske marionet kandidater. Vi ser ikke på kernen, men svømmer helst udenom. Enten er det fordi vi ikke ved og aner en brik om dem eller også fordi vi har vænnet os til at leve sort og hvidt i livet med en naiv tillid og tiltro til politikere, medier og de intellektuelle. Og dog kan vi ironisk nok stadig insistere på vores kritiske, spørgende, analyserende og reflekterende sans uden at vide vi dybest set er midt i en søvn. Der foregår så meget i verden, og vi sover faktisk i timen og bruger vores dyrebare tid på meget andet og unødvendige emner som det muslimske mindretal osv.

  Om I vil det eller ej og om I kan lide det eller ej! Så er det faktisk en videnskabelig kendsgerning, at Europa simpelthen ikke kan gøre det uden det muslimske mindretal, fordi etniske europæere har en høj alderdom. Europa er et gammelt kontinent, og derfor er nødt til at vinde det muslimske mindretal eller bare skal acceptere sin egen dødsdom. Og derfor har europæerne brug for Tyrkiet. Det er derfor briterne vil ud af EU, og derfor har USA, Rusland, Kina osv mistet håbet om Europa – det er den pure sandhed, selvom det er svært og gør ondt at indrømme og acceptere…

 15. Af Anders Brun

  -

  Mehmet, det EU skal gøre er spille hårdt overfor Tyrkiet. med andre ord økonomiske sanktioner. Præcis som man gør mod Rusland så kam man få den despot Erdogan væk. Jeg er sikker på Putin er med på den. Det vil virke….

  Og Mehmet så meget magt har Rothschild ikke….

 16. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Mens de rigtige farer er i fuld gang med at fortære Europa kævles europæerne om helt ligegyldige grænseændringer, suverænitetsafgivelser og nationalistiske særheder. Alt sammen ligegyldigt, når de 4 store monstre har opædt os, og det vil de med sikkerhed gøre, hvis europæere ikke danner fælles front i et fælles forsvar. Europa står på spil. Fortsætter vi som nu, er vi døde.

  Så vil intet stoppe den imperiale amerikanske militarisme, den fundamentalistiske islamiske hærgen, den asiatiske økonomiske ekspansionisme og den afrikanske indvandring. Kun et forenet Europa – politisk, socialt, økonomisk og militært – vil kunne opbygge de muskler, der kan hindre ødelæggelsens fuldendelse. Fort Europa er livsnødvendigt – netop nu.

  Europa må danne samlet front, hvis vi skal overleve. Vesteuropa og Østeuropa skal forenes på alle områder. Alene splittelsen mellem de to sammenvoksede parter er så sygeligt ødelæggende, at den ikke må opretholdes, hvis Europa skal udvikles. Danmark kunne gå forrest og nægte at medvirke til, at splittelsen vedligeholdes, selvom det er USA’s interesse og 1. prioritet.

  I stedet for at sende 150 krigere til de baltiske lande og medvirke til, at russerne øger oprustningen, burde vi sende 300 forhandlere til Moskva for at finde måder, der kan samle Europa i frihedskampen. Vi har for meget tilfælles til at uenighederne kan fortsætte. Napoleon forsøgte at gøre Rusland fransk – Danmark hjalp ham. Hitler ville gøre Rusland tysk – Danmark hjalp til. Nu vil Nato gøre Rusland amerikansk – og vi hjælper til. Hvornår stopper vi? Hvem er vi?

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 21. MAJ 2016 10:59:

  Svaret er danskere.

  Det er ret enkelt, selv om du vil have os til at ligge på ryggen for dine mestre, som alligevel ikke er mere.

 18. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Din stædige fastholden af lavpandet primitivitet i debatten gør dig ære. Du fortjener et kors.

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  JVM, som sædvanligt, når du ikke har nogen replik at komme med, går du og dine over til personlige angreb.

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til Anders Brun:

  Tro mig de har…

  Uanset hvad jeg siger m.h.t. denne familie, så ved jeg det bliver betragtet og opfattet som konspirationsteoretisk. Så, lad os bare sove videre i vores lyserøde drømme…

 21. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Anders Brun – 21. maj 2016 6:09
  Faktisk ser det ud til, at EU er på vej til at slække på sanktionerne mod Rusland. Italien og andre EU-lande fører aktivt kampagne for få ophævet sanktionerne helt.Tyskland stiler mod et kompromis, hvor sanktionerne bliver delvist ophævet.
  Vel også for at tyskerne kan få deres egen Nordstrøm 2 gasledning med Rusland ?
  Sanktionerne skulle have varet indtil Minsk 2 aftalen bliver gennemført. Det bliver den nok aldrig, for Rusland vil ikke. Eller rettere: Rusland vil kun, hvis Ukraine accepterer russisk interventionsret i ukrainsk indenrigspolitik. Sanktionerne var vestens undskyldning for ikke at sende våben til Ukraine under den russiske invasion i vinteren 2015-16.
  Amerikanerne står ved deres ord og slækker ikke på sanktionerne for deres vedkommende.

 22. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til Anders Brun:

  Sanktioner mod Rusland, når EU er afhængig af energien fra Rusland? Hvor meget påvirker den såkaldte sanktion Rusland egentlig?

  Derfor er EU nødt til at søge alternativer i energi fra andre lande, og her har EU brug for Tyrkiet, fordi Tyrkiet er et transit-bro land for energi- veje og rørledninger. Så, derfor kan EU endnu engang ikke sanktionere tyrkerne!

  Overdriver du og de andre ikke EU’s kapacitet og evne i magt og styrke?

 23. Af Anders Brun

  -

  Mehmet jeg ved ikke hvilken planet du lever på. EU får ikke specielt meget via Tyrkiet.
  Generelt kan EU kvæle fanatikern Erdogan, grækerne er helt sikker med på den. Ja sanktioner vil gøre ondt det gør dem vi har mod russerne også. Men de vil gøre mere ondt på Tyrkiet. Præcis som de gør på Rusland.

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Brun: Jeg forstår heller ikke, hvorfor vi skulle sanktionere Tyrkiet. EU har skam udmærket gavn af tyrkerne. At Erdogan er idiot – tja…. når man har selv har haft en flok infernalske nazistiske skolelærere i regering i Danmark, så skal man altså ikke pege fingre af nogen, der gør noget ved disse kommunistiske monstre. Det er jo disse udyrs terrororganisation i PKK, der skal slagtes.
  Det er så Erdogan opfattelse af det spørgsmål – og her er det så svært at være uenig med ham.

 25. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til Anders Brun:

  Jeg tror vist det er dig, der lever langt bagude i tiden og i en planet, som hedder Bruxelles og som er delt op i 28 portioner.

  Hallo hr.! Vi snakker altså ikke om 90’ernes Rusland med alkoholikeren Yeltsin som den russiske præsident, men vi snakker om et Rusland med Putin som statsleder, og som kan måske sammenlignes med Stalins USSR.

  Og vi snakker heller ikke om 50’ernes Tyrkiet, men måske om et nyt Osmanner land få minutter før storhedstiden. Hele verden forandrer sig og du bliver altså nødt til at følge med i tiden og du bliver lige nødt til at lande tilbage på jorden…

  EU er faldet ned på knæ og tigger for Tyrkiet! Kan du ikke se det?

  EU bryder sammen kl. 12.00, og klokken er 5 minutter i 12 – tik tak…

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det grinemorsomme er, at forstærkning med tunge enheder til de baltiske lande indenfor 48 timer er gået på plads – på sådan en måde, at USA’s præsident bare kan gøre det! Også uden at det koster penge.

  Det er den de ondsindede kommunistiske trolde og skolelærere ikke har fået ind i deres mikroskopiske hoveder.

  Det er så også sådan, at der ikke skulle blive problemer med at få forlænget – evt. skærpet sanktionerne mod det nazistiske Rusland.

 27. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Når det kommer til Tyrkiet, har EU virkeligt også her koblet hjernen helt fra, EU nu blevet som et skib der driver hjælpeløst for vind og vejr, EU vil med besætning forlise, ellers skal Erdogans Tyrkiet nok hjælpe EU den rigtige vej til hurtig undergang, i masse islamistisk folke kaos, og et blodigt jihad!
  Erdogan har EU i sin klamme hånd!

  Juni og 80 millioner extra islamister over EU……..klokken nu kun nogle få sekunder i 12:00……and counting down for the fail states peace project EU !
  ….tik..-..tak – gak – gak!

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Gür: En PKK terrorist, som Dig har ikke fattet en hujende fis af det hele.

  Sagen er, at EU kommer til at hænge endnu bedre sammen. Nu kommer Tyrkiet nemlig med pinlige oplysninger om PKK-terrorister og deres forbindelser med Putin-Versteherne i Tyskland.

  Det er selvfølgelig en hjælp, at Tyrkiet vil levere gas udenom Rusland – ingen tvivl om det; men EU er så langt fra afhængig af Tyrkiet! Dels er der den græske LNG terminal i Thessaloniki – eller som Du kalder den: Selanik – men havde grækerne troet, at de kunne spille fandango, så tog de fejl! Der er nemlig også en terminal på Krk i Kroatien, som hverken Grækenland eller Tyrkiet kan blokere for! Den går direkte til Ungarn.

  Dvs. der er ikke nogen i EU, der ønsker sanktionerne mod Din Herre og Mester i Moskva, løftet – undtagen Putin-Versteherne – og lad os gætte på, at de har lidt travlt med at forklare deres kriminalitet til politiet.

  Så nej: Du og de andre terrorister kan glæde Jer til en fremtid som blodpølse i Syrien og Irak.

 29. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Muligvis må jeg trække en anelse i land, for det er svært at finde ud af situationen med sanktionerne. Nogle kilder citerer EU-udenrigskoordinatoren og anonyme folk for, at sanktionerne må fortsætte uændret, simpelthen fordi Minsk 2 uændret ikke er gennemført. Amerikanerne truer med at skærpe deres sanktioner. Andre kilder siger, at Tyskland stiler mod en lempelse som et kompromis.
  Der er to ting i det. Den ene er, at USA truer med at skærpe sine sanktioner. Hvis jeg ellers husker ret, begynder det at ligne et tilbagevendende mønster hvert halve år. EU og USA koordinerer deres sanktioner. Når så nogle europæiske lande kræver EU’s sanktioner stoppet eller lempet, truer USA med at skærpe sine. Hvorefter man lander på den fælles linje, at EU og USA fortsætter deres respektive sanktioner uændret.
  Den anden ting er, at Italien m.fl. muligvis har tænkt en kommende afskaffelse af EU’s visumpligt for Ukraine som en art ‘kompensation’ til ukrainerne for at standsning eller lempelse af EU’s sanktioner mod Rusland. Det er i hvert fald nogle ukraineres mistanke efter den – indledende – overvældende italienske imødekommenhed i visumspørgsmålet.
  Men nu er der sket det, at EU-Kommissionen har accepteret Tysklands og Frankrigs ønske om et forstærket nødbremse i EU’s planlagte afskaffelse af visumpligten for Tyrkiet, og det kommer samtidig til at gælde for EU’s afskaffelse af visum over for Ukraine, Georgien og Kosovo.
  Dermed forsvinder en del af den ‘kompensation’, som Italien m.fl. – måske – havde tiltænkt Ukraine til gengæld for en standsning eller lempelse af EU’s sanktioner mod Rusland. Hvilket politisk svækker Italiens argument for at standse eller lempe sanktionerne.

 30. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ellemann gør hvad han kan for at fremme konflikterne mellem Vesteuropa og Østeuropa til glæde for USA, ligesom Fogh gjorde og Løkke gør. Hvornår mon de indser, at de burde gøre det modsatte, hvis de vil fred og fremskridt for regionen.

  Europa må på et eller andet tidspunkt inden for længe bryde afhængigheden af USA, hvis man tror på, at Europa kan selv. Vi behøver ikke flere femstjernede generaler som støttepædagoger. Det var direkte pinligt at overvære 5 europæiske statsministres bukken og skraben i Washington.

  Man kunne til en begyndelse udskifte de 100 000 svært bevæbnede amerikanske soldater, der befinder sig på europæisk territorium med 100 000 loyale europæiske soldater. Det ville være et vigtigt skridt i en begyndende afspænding.

  Europa kan ikke bruge amerikanere, der er loyale overfor USA til noget fornuftigt. De er alene utryghedsskabende. Utryghed er også nødvendig, hvis det skal lykkes for USA at bevæbne Europa til tænderne – med amerikanske våben rettet mod Rusland.

  Hvorfor deltager vi overhovedet som lakajer for USA? Amerikanerne vil en ny krig på europæisk territorium. De vil under ingen omstændigheder have svineriet derhjemme. Det er der ingen stemmer i. Europa er derimod som skabt til den slags. Det har vi vist før.

  Ideen er, at europæerne skal forbløde i hinandens arme, mens en amerikansk general udråber USA til sejrherre. Det har vi også set før. Er vi fødte tabere?

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 23. MAJ 2016 9:54: Tja det egentlige problem er bare, at Putin opfører sig på en måde som ingen anden siden Adolf Hitler. Han fik sanktionerne på halsen, fordi han ikke kunne holde nallerne væk fra et andet land. Man kunne jo ikke bare smide ham ud igen, som man gjorde med Saddam. Derfor den langsomme kvælningsdød. Det er i essensen hele historien, alt det andet du/I kommer med, er ikke andet end afledningsmanøvrer.

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja… det er som det østrigske præsidentvalg: Dødt løb mellem en hjernedød småfascist og kommunistisk psykopat.

  Det er meget almindeligt – overalt.

  Det sker, når undermålerne har tabt. Der er ikke nogen gevinst ved at vinde over dem.

 33. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Der kan ikke være tvivl om, at du arbejder i en fremmed magts tjeneste. Dine besynderlige udtalelser er afslørende. Ingen kan være i tvivl om, at små blå CIA-agenter i Ukraine i tusindvis bearbejdede og udstyrede lokale fascistiske militser med våben og dollars. Formålet var at fjerne den demokratiske valgte præsident og indsætte et amerikanskvenligt styre, som så mange andre steder. Målet var natoficering – dvs. den moderne udgave af nazificering – af Ukraine. Det ved russerne.

  Russerne havde to muligheder. Enten at gøre ingenting og lade Nato rykke ind og bygge missilbaser rettet mod Moskva eller reagere, som de gjorde. Troen på at dialog med amerikanerne kunne føre til sameksistens, eksisterer ikke i den virkelige verden. Den forsvandt under den kolde krig, hvor Nato leverede den ene Hitlerkopi efter den anden. Danmark leverede selv et førerprodukt.

  VI ved jo godt, at det russerne foretager sig er simpelt selvforsvar, som Danmark burde støtte op om. I stedet sluger vi den sædvanlige perfide anti-russiske eller snarere antikommunistiske propaganda. De amerikanske fordomme er støbt i beton. Vi lader som om vi er med på spøgen, men hvad er det, vi er bange for? Hvis vi ikke siger farvel til USA bliver vi deltagere i en endeløs række af krige, der skal øge imperiets magt. Det er forræderi mod os selv. Er det det vi vil?

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hmm… jeg lægger mærke til, at Stoltenberg vil prøve at tage kontakt med russerne inden Nato-topmødet – og efter udenrigsministermødet med Frederica Mogherini.

  Der er åbenbart noget, man har tænkt sig at meddele russerne.

  Formentlig angående hvordan man formentligt vil reagere mere håndfast på russiske provokationer i Østersøen, hvor russernes opførsel må anses for uforsvarlig.

  Man skal også hæfte sig ved at USS Donald Cook, som man så åbenlyst generede, har SM-3, som er et anti-ballistisk missilsystem. USS Cook har ellers været en af de 4 Aegis-destroyere liggende ved Rota i Spanien.

 35. Af Anders Brun

  -

  Nå JVM så har føringsofficeren været framme med pisken igen mod dig, kan du ikke komme med noget nyt i det mindste

 36. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Bruun
  Dine indlæg overbeviser mig om, at du er så dement at uanset, hvor mange gange jeg fortæller sandheden, burde det være nyt og uforståeligt for dig hver gang. Problemet med sandheden er, at der kun er en, og at jeg derfor ikke kan undgå at gentage mig selv.

  Jeg skal dog gerne fortælle dig en løgnehistorie engang imellem. Hvad gør man ikke for at glæde en senil ældre herre. Jeg har faktisk gjort det flere gange, og jeg husker hvor glad du blev. Du ligefrem savlede af fryd.

  Jeg skal hilse fra min føringsofficer. Han ønsker dig god bedring, men det skal du nok ikke regne med. Han siger det kun, fordi han er et velopdragent menneske, men den slags omgås du nok ikke, hvis overhovedet nogen.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Brun: Nej, det er nemlig det, der er ved at være tilfældet.

  Putler er ved at løbe tør for handlemuligheder. Han aner ikke, hvad næste hug bliver. Han aner nok, at det har noget med Norge at gøre; men hvordan? Det kan han ikke for sin snarlige død regne ud.

  Putler kan også regne ud, at gasprisen – blæse være med olieprisen i øjeblikket – kun kan bevæge sig ned. Den ligger for den russiske eksport på 4 USD/MMBTU og Henry Hub ligger på 2 USD/MMBTU. Det er ikke pokkers svært at regne den retning ud – selv for en underbegavet skolelærer som Putler.

  Putlers lydige køtere i Vesten trimler den ene efter den anden. Nu må vi se om vi ikke kan få åbnet for Stasi arkiverne. Vi skal også have åbnet for vore arkiver fra den kolde krig, så vi kan udrense miljøidioterne med den fornødne brutalitet.

  Spørgsmålet er, hvornår vi bygger den fjerde Huitfeldt-klasse.
  Hvornår tigger svensken os om at overtage Gulland? – og hvor meget får vi for det?

 38. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 23. MAJ 2016 19:59: Bare typisk, at du i stedet for at diskutere bare går over til personangreb. Har du virkelig ikke noget bedre at byde ind med? At din kjontrafaktiske beskrivelse af begivenhederne er i overensstemmelse med det mytiske historiebillede, derer skabt i Kremls korridorer, det er så en anden sag.

  Fred, jo hvis vi underkaster os banditten i øst! Putins fred, næppe en pax romana.

 39. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Personligt foretrækker jeg myterne i Kreml fremfor myterne i Langley. Kremlmyterne har genkendelige menneskelige træk og virker sandsynlige i modsætning til CIA-myterne. Hvordan skulle noget godt og ægte komme fra det USA, der atombombede Nagasaki og Hiroshima og havde frækhed nok til at hævde, at det var for at spare menneskeliv. Det er den slags kontrafaktiske historier, du tror på. Hvorfor ikke kalde det løgnehistorier?

  Bombningerne i Japan, Korea og Vietnam er al terrors moder, men terroristerne kan ikke straffes for krigsforbrydelserne. Så længe det ikke sker, kan al terror begrundes med at det er for at redde menneskeliv og derfor ikke straffes. Hvorfor skal amerikanerne slippe ustraffede? Vi ved hvorfor – de vil gøre det igen – for at redde menneskeliv. Det kan blive os næste gang. Amerikanerne har gjort det klart, at de er uden normale menneskers hæmninger.

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 24. MAJ 2016 12:08: Når russerne kunne slippe godt fra deres massevoldtægter i Østeuropa helt frem til Berlin, så går det nok med de amerikanske bomber. Og så glemmer du meget bekvemt specielt de engelske tæppebombninger af tyske byer, hvor specielt Dresdens ødelæggelse hører til de meningsløse. Og formålet for Bomber-Harris var netop at terrorisere den tyske civilbefolkning til overgivelse, et mål han ikke engang kom nær. Amerikanerne var aldrig med på den idé, men led hellere store tab om dagen for at undgå de meningsløse massakrer på civilbefolkningerne.

  A-bomberne over Japan er de bedste bomber nogensinde, fordi de i deres perversitet viste, at disse våben ikke kan benyttes. Hvad tror du egentlig ville have holdt dine herrer og mestre og deres amerikanske modparter fra at bombe hinanden med disse våben f.eks. i forbindelse med Cubakrisen, hvis man ikke havde set, hvad de afstedkom. Men i alle dine anklager har du egentlig kun ét virkeligt holdepunkt: Vietnamkrigen, som blev det dybe sår i efterkrigstidens historie. Og så glemte jeg lige Korea: Ligegyldigt hvad, så var de bomber med til at forhindre, at hele Korea skulle lide under det kommunistiske styre, som nu tres pr senere har forvandlet Nordkorea til det værste hul på jorden.

  I det hele taget, så kan du forsøge dig med din propaganda over for dem, der er for unge til selv at have oplevet det, der foregik, og som aldrig har set det ødelagte Østeuropa efter murens fald. Det er en moralsk kloak, du repræsenterer.

  Og nu er Putin igang med at opbygge sin egen Putinjugend! (dagns avis). Hvornår skal han have fipskæg?

 41. Af Niels Peter Lemche

  -

  Rettelse: Moustache

 42. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Det står helt klart for mig, at du mener, at amerikansk terror overalt i verden er et uvurderligt gode. Det mener amerikanerne jo selv. Det må være derfra, du har det. Hvis russerne på et eller andet tidspunkt går i panik på grund af Natos inddæmningsforsøg og de amerikanske igangsatte sanktioner og kaster en bombe eller to i et par amerikanske landsbyer af Hiroshimastørrelse for at løsne kvælergrebet, er det derimod rystende bestialitet.

  På mig virker det som om du har deltaget i militære kurser i USA, hvor indoktrinering af den slags vrøvl er det primære. Alle vore civile og militære topledere er på kursus i USA, hvor de indlærer den rette tro. Selv vore piloter bliver sendt til USA – på kursus! Flyve kan de i forvejen, eller de kan lære det her, men de skal trækkes igennem indoktrineringsdelen, den allervigtigste set fra amerikanernes synspunkt.

  Hvad er det for stoffer, de fylder jer med og som gør jer helt hjernelammede og ude af stand til at tage et selvstændigt standpunkt. Jeg ved godt, at soldater især officerer i forvejen er gode til kæft, trit og retning. Det er simpelthen betingelsen for at kunne blive officer, men synes du ikke selv, at det en lille smule for meget? Jeg ved det godt – ridderkorset kræver det – men alligevel.

 43. Af Kurt T wagner

  -

  “I det hele taget, så kan du forsøge dig med din propaganda over for dem, der er for unge til selv at have oplevet det, der foregik, og som aldrig har set det ødelagte Østeuropa efter murens fald.”
  Jeg er født i 1973 i DDR og kan fortælle dem, at hvad jeg modtog som barn kan jeg ikke give min egen søn i et samlet tyskland.
  Hvad var det der foregik som ikke findes her i dagend Danmark(Europa)
  Overvåning, restriktioner mod arbejdsløse, bistandsklienter uden rettigheder, ældre borger i eget snavs/afføring, underernæring af pensionister på plejehjem, udrejseforbud for borger uden egne midler.o.s.v
  Jeg kan huske min far var vred over ikke, at kunne komme til Vest Berlin og vest Europa men han talte også om sin egen valuta som ikke var anerkendt og derfor kunne han ikke købe vestvare selv hvis han fik lov til at rejse.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  KURT T WAGNER – 24. MAJ 2016 13:33: En dag i Wismar 1988: Folk kom styrtende fra nær og fjern mod en butik, hvor der i vinduet med håndskrevne bogstaver stod: Heute Zitronen!

  Indhegnet fattiggård, som Helmut Schmidt kaldte DDR. Mine venner og kolleger i Hamburg talte om integrationen i udgifter som at stikke hånden i lommen og tage lidt lommeuld frem. Da jeg kørte gennem landet i sommeren 1990 fra Hoff i syd til Helmsted i vest, blev jeg klar over, at det kom til at koste meget mere. Der var intet tilbage, som ikke skulle genopbygges. Landet var en stor ruin. Men senere besøg i Berlin, Leipzig og Dresden har vist mig, hvad tyskere kan udrette, hvis de har pengene dertil.

  Så din nostalgi mod det forgangne slavesamfund, behold du bare den.

  Og din ven JVM, ja, han kan kun gentage sig selv gang efter gang. Men det siger Putin- klakkørchefen vel, at han skal. Han har intet andet at komme med end det gamle Goebbelske råd: Når du fortæller en løgn, så lad det være en stor en, og bliv så bare ved med at gentage den indtil, folk tror på den.

 45. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos klakør og tilbage til Muhammed-krisen i 2005. Hvem her ved så, at imam Ahmed Akkari havde hemmelige møder med Niels Helveg Pedersen, Thøger Seidenfaden, ledende SF-politikere ….. og Uffe Ellemann-Jensen. Ikke en kontakt, jeg kan mindes, Uffe har fortalt nærmere om – offentligt. Hvorfor mon ikke?

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  For nu at komme med noget emnet relevant, der med garanti går hen over hovedet på alle narrehovederne:

  Anna Netrebko debuterer som Elsa i Lohengrin – hun siger selv, at hun ikke har haft problemer med at synge igennem.

  Til orientering er Netrebko – ligesom Savtjenko – ukrainer.

Kommentarer er lukket.