Skrønen om et løfte

Af Uffe Ellemann 119

Mandag indledes den store årlige NATO-øvelse i Østersøen – Baltops – som i år bl.a. vil øve landsætning af NATO-specialtropper i Finland. Både Finland og Sverige deltager nemlig i øvelserne, selv om de ikke er medlemmer af NATO, og både sidste års øvelser i Sverige og dette års i Finland afspejler den dybe bekymring i alle lande rundt om Østersøen over Ruslands optræden. Hvad er hensigten med de provokationer, vi oplever – hvis ikke at demonstrere magt og viljen til at bruge magt for at få sin vilje?

Rusland agerer naturligvis fornærmet over Baltops. Den i øvrigt sympatiske russiske ambassadør i Danmark Mikhail Vanin har forklaret i dagens Berlingske, at øvelsen er en provokation og et anti-russisk show. Vanins baggrund er ikke i diplomatiet. Han har gjort en fornem karriere i toldvæsenet, hvor han endte som øverste chef med ry for at være dygtig til at bekæmpe korruption, så måske var det derfor, han blev fjernet fra posten og sendt på mindre betydelige poster i udenrigstjenesten. Under alle omstændigheder afleverer han bare de budskaber, han får besked om hjemmefra. Sådan er spillet. Og der er ingen tvivl om, at de store russiske propagandamaskine – som er langt smartere i dag end den vi kendte under den kolde krig – vil køre for fuldt drøn, mens Baltops løber.

Læg for eksempel mærke til, hvordan en række forskere i vesten bliver brugt til at relancere den gamle skrøne om, at Vesten drejede Rusland en knap i forbindelse med udvidelsen af NATO med bl.a. Polen og de baltiske lande.

Skrønen går på, at der skulle være afgivet løfter i forbindelse med den tyske genforening – både af den daværende amerikanske regering og den vesttyske – om at DDR’s de facto indlemmelse i Tyskland ikke ville føre til yderligere udvidelse af NATO. Når man læser, hvad disse forskere bygger det på, kan man se, at der ikke ligger en “rygende pistol” i form af skriftlige aftaler, men at det alligevel “var det indtryk, der blev efterladt”. Og så er scenen beredt til de “Putin-verstehere” der kører løs på melodien om, at vi har brudt løfter overfor Moskva, og at der derfor ikke er noget at sige til, at de opfører sig lidt aggressivt – og for eksempel skiller dele af Georgien ud med magt, og erklærer dem for selvstændige stater – eller snupper Krim ud af Ukraine og gør området til en del af Rusland. Og så er konklusionen klar: Vi skal i vesten prøve at forstå Putin – for manden har jo ret et langt stykke af vejen – og vi skal lade være med at puste en situation op, så risikoen for en militær konfrontation øges.

Vent bare på kommentarerne til denne blog: Man vil se indlæg, som efter alt at dømme stammer fra “troldefabrikken” i Skt. Petersborg, hvor man for længst er vokset fra de primitive indlæg der er kørt gennem Google Translate. Nu skrives de af mennesker, der behersker det danske sprog, og kommer med tilsyneladende saglige henvisninger til artikler og tv-indslag, der fortæller den russiske version af historien. Disse trolde, som optræder overalt i de sociale medier, dækker sig under gode danske navne, og har opgivet adresser i Århus og København – som de blot ikke findes på, når man kigger efter. Og så viser det sig i øvrigt, at deres IP-adresser – som jeg har mulighed for at kontrollere – typisk er at finde på Balkan eller i Sydspanien…

Påstanden om, at der skulle være afgivet løfter om ikke at udvide NATO, er en skrøne. På et tidspunkt har selveste Gorbatjov været ude med en erklæring om, at han ikke modtog sådanne løfter. Men han anses jo næppe for noget sandhedsvidne i Rusland, hvor propagandamaskinen rutinemæssigt kører hen over ham. Ved mit sidste møde med min gamle ven og kollega, nyligt afdøde Hans-Dietrich Genscher, der var tysk udenrigsminister i årene omkring genforeningen af de to Tysklande, bad jeg ham kommentere skrønen. Han blev ophidset og slog fast, at der aldrig var afgivet et sådant løfte. Jeg husker hans indtrængende stemme, da han fortalte det en aften i Timmendorfer Strand.

Der er heller ikke noget i hele det efterfølgende forløb, der bakker skrønen op. Det blev eftertrykkeligt fastslået i det aftalesæt, som afsluttede Helsingfors-processen, og danner grundlag for OSCE, at hvert land selv bestemmer sine alliance- og traktatforhold uden indblanding udefra. Vi vil ikke længere have “interessesfærer” i Europa. Men det er, hvad Putin forsøger at skabe med sine trusler og propagandakrig mod især Ukraine og de tre baltiske lande.

Der blev indgået aftaler mellem NATO og Rusland om begrænsninger i militær tilstedeværelse og om begrænsninger i militære manøvrer og troppestationeringer. De regler er for længst brudt – af Rusland. Så der er ikke noget at komme efter, når NATO nu beroliger de spændte nerver i de truede lande med manøvrer, som skal vise, at vi er parate til at komme hinanden til undsætning.

Det er det, vi har NATO til. Og ambassadør Vanin vil forhåbentlig kunne indse, at NATO-medlemskabet også er med til at skabe ro på de grænser, Rusland har til gamle vasalstater mod vest, som ellers let kunne føle sig presset til desperate handlinger, fordi de så grumme nødigt igen vil ind under Kremls jernhånd.

Det er, hvad Baltops handler om, Og jeg glæder mig allerede til at tage til folkemødet i Allinge om 14 dage og nyde synet af alle krigsskibene i horisonten, som øver sig på at stå sammen mod trusler og intimidering udefra.

119 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jan Petersen: Nej, det gør Uffe ikke – det må han nemlig ikke, fordi han ikke er politi.

  Men det kan så være at politiet gør det og samler i mappen. Årsagen til at jeg påpeger det er, at her har man noget man kan bruge i afhøringen, når man får fingre i skolelæreren. Han vil kun blive straffet for dette, hvis han ikke sladrer om andre.

  Det skal han nok gøre: Det gør kommunister altid mod hinanden. Nazisten kan sove uroligt, for der er ikke nogen større fjende end andre kommunister.

 2. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Richard McFaul:

  //news.postimees.ee/3723605/michael-mcfaul-russians-were-never-promised-nato-non-expansion-to-eastern-europe

 3. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Korrektion: Michael McFaul

 4. Af P. Torbensen

  -

  Det er det rene skrot de skriver TB,,en forblommet ønske tænkning udtænkt og opfundet på et beskyttet værksted.Rusland er på vej op-højhastighedstog Moskva-Peking samt Wladivostok Container transport i stor til,på de gamle togskinner-Rusland åbner Sibirien,det sovende land-som amerikanerne i 1870 åbnede Midtvesten og Vestkysten-Last frontier.

 5. Af P. Torbensen

  -

  Rusland udvikler landbruget og tilbyder gratis jord på op til 10 hektar og mere til billige priser,som vil udvikle og sætte produktion igang.i det enorme rige,som er 1.8 gange større end
  USA-har skovområder større end det australske kontinent -Rusland har sat turbo på,at the last frontier nedbrydes.

 6. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Så har Løkke lavet endnu et mesterstykke.

  Selvfølgelig skal vi have flere F-35. Problemet er, at vi skal i gang NU med uddannelsen. Der er altså leveringstid på sådan nogle.
  Nu åbner Keflavik igen og Sdr. Strøm også – med en årlig leje. Denne leje vil gå til Grønland og fra bloktilskuddet.

  Selvfølgelig kommer der en eskadrille til! Men vi skal lige have Sdr. Strøm genåbnet og så betaler amerikanerne for det (de penge ER bevilget i USA’s 2017 budget) – amerikanerne sparer også penge på det – de skal ikke have lufttankere og Grønland og Island skal jo forsvares fra luften alligevel.

  Hvorfor ejer Danmark Nordatlanten: Fordi det er det billigste for alle.

  Fidusen er så i øvrigt, at man mellem Danmark, Norge, Canada og Holland nu har en mekanisme til at afregne småmellemværende. F.eks. kan noget vedligehold betales med, at man tager en vagt mere på Island.

  Det er noget USA’s flyvevåben ikke er gode til.

 7. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu kommer endnu en kæmpeidiot af en skolelærer og belææærer om landbrugets muligheder i Rusland.
  Nå, så de forærer landbrugsjord væk, ja og hvad så? Hvorfor har de ikke gjort det for længe siden?

  Det skal jeg sige Dig: Du får ikke nogen til at drive landbrug til de priser. De vil dyrke til eget behov og så ikke mere.
  Sagt på en anden måde: Russisk landbrug bliver aldrig økonomisk – så enkelt er det. Derfor sulter russerne ihjel.

 8. Af P. Torbensen

  -

  TB forstår bare ikke,at en udvikling er sat igang og at Rusland udvikler sig trods alt med store fremskridt-men det må også være svært med det sorte reaktionære fascistiske tunnelsyn den
  “mand” repræsenterer.Læs derfor noget om geografi-det med store afstande og naturens umiddelbare grænser som senere ændrer sig,politisk-økonomisk -socialt og klimatisk -men nok
  for meget forlangt.

 9. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Torbensen: Nej! Det er netop pointen!

  Der er ikke sket noget som helst fremskridt i Rusland i 100 år.
  Den eneste mulighed for fødevareforsyning er Ukraine – og de vil ikke vide af Rusland.

  Resten af Rusland kan ikke transportere fødevarerne fra disse “nye landbrugsområder”.
  Det har intet med den “onde omverden” at gøre. Det har intet med en invasionstrussel, der ikke er der – hvorfor invadere Rusland?, at gøre. Det er Rusland der er kræftsvulsten i Rusland. Rusland har teoretisk set kunnet forsyne sig med landbrugsvarer hele tiden; men hvorfor gør de det så ikke?

  At en stupid og afstumpet klakør med så bliver ved med at gentage Putins økonomiske indsigt, der mildest talt ikke kunne være ringere, hvad hans ødelagte land så tydeligt demonstrerer.

  Skolelærer.

 10. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nahhh… Uffe?

  Er tiden mon ikke kommet til at løfte sløret for, HVORDAN nazisternes onde plan om at nægte Nato adgang til de baltiske lande bliver knust?

  Der har ellers til flokken af uduelige og ondskabsfulde skolelæreres orientering været givet spor nok.

  Uffe har flittigt omtalt, hvordan Sverrig og Finland flytter tættere på Nato. Det kunne jo tænkes, at der var en bagtanke med det. Han er jo så lusket overfor kommunisterne, så han har ikke sagt direkte, hvordan russernes krigsførelse mod den Frie Verden vil blive imødegået.
  Sagen er jo, at blokade er et krigsvåben, som også Stalin forsøgte at anvende mod Berlin i sin tid – med meget ringe resultat.

  Det her kommer til at koste nazisterne i Kreml Königsberg.
  Det er rigtigt, at man ikke opnår noget ved at lukke for strømmen – det er vi godt klar over, at man har tænkt på.
  Se man skal aldrig spille kommunisternes spil – hvorfor skulle man det: De er meget bedre til at slå hinanden ihjel på den mest infernalske måde end mennesker nogen sinde kunne blive det.

  Fidusen er, at Putin har selv lavet blokaden mod sin egen befolkning i Königsberg – og det er russiske kommunister hele bundtet (ca. 1 mio.) – de kan ikke importere fødevarer fra Polen og Litauen p.gr.a. russernes sanktioner mod Vesten.
  Russerne må da meget gerne sende fødevarer til Königsberg – problemet er bare, hvor de skaffer dem fra. Sanktionerne er nemlig ligegyldige, fordi man ikke har noget at betale for fødevarerne med.

  Det bliver en “slankevinter” i det besatte Königsberg.

  Se Gorbatjov forsøgte jo at sælge Königsberg til tyskerne; men det var man da ikke interesseret i.

  Nej, Vesten har skam ikke noget ønske om at overtage det blødende russiske sår. Litauerne er heller ikke interesserede – de vil kikke interesseret på, når kommunisterne starter med at slå hinanden ihjel i slagsmålet om den usleste brødkrumme.

  Vi kan bare se på Youtube, hvordan det går for sig i Venezuela i øjeblikket – og ja, Venezuela har den højeste antal mord pr. indbygger (efter Honduras og El Salvador) i 2014 med 600 mord pr. million. Det har de så nok forbedret siden da. Blodet kommer til at sprøjte i Königsberg.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er så også helt misforstået, at de 30.000 mand, der øver omkring Königsberg skulle have den fjerneste intention om, at invadere Königsberg. Selvfølgelig vil de ikke det – det ville da være dumt – hvad skal man dog med alle de russere?

  Nej, der kan være to formål:

  a) At sørge for at befolkningen bliver i Königsberg og ikke flygter. Vi har sgu problemer nok med regulære terrorister fra Mellemøsten. Sådan som man også i København har problemer med fulde svenskere.
  Nej, russerne skal da blive i Königsberg, hvor de nyoprettede FSB styrker kan myrde dem i al fredsommelighed. Der skal nok komme et sultoprør der. Hvornår – det ved jeg ved gud ikke.

  b) Sørge for, at mytteristerne ikke kan undslippe. Det problem, vi får, bliver: Hvem gør mytteri mod hvem? Vi er sådan set ligeglade – bare de slagter hinanden – helst smertefuldt.
  Bare se, hvordan USA forholder sig overfor Venezuela: USA kan da ikke gøre noget ved den katastrofe, kommunistsvinene har bragt sig selv i. Med 600 mord om året pr. million, så er det NÆSTEN lige så slemt som russiske selvmord i den mandlige befolkning over 25 år.
  Det er faktisk lige så forfærdeligt som at gå tur i nærheden af en bank – her hopper banksvin ud og sviner fortovet og fodtøjet til.

 12. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja….. så ser man, at svenskerne på deres kravlende knæ har sikret sig en samarbejdsaftale med Storbritannien.

  Vi andre checker lige, at de 750 sømil taktisk rækkevidde, som Tornado har, passer med afstanden mellem RAF Marham og Königsberg. Det gør det.
  Sjovt nok har Typhoon fra Lossiemouth også 750 sømils taktisk rækkevidde ind i Østersøen – hvis man altså ignorerer at Sverrig eksisterer – hvilket jeg har fortalt, man bør gøre.

  Det hele lægger op til, at et Putinsk overfald i forbindelse med topmødet i Warszawa vil blive nedkæmpet med den tilstrækkelige brutalitet, hvis russerne nu igen skulle lave en “regnefejl”.

  Der er så også lige det, som I kommunistiske torturbødler af skolelærere skal huske. RAF plejer at ramme – det meste af tiden. Jeg tænker på de skadedyr, der opholdt sig i Shell-huset for en del år siden – ikke den franske skole.
  Det gjorde nas på skolelærerne i Jeres fine sorte uniformer.

  Når man har gået i folkeskole, så er der intet, der gør det sværere at holde på alvoren end den omstændighed, at læreren dør smertefuldt.

 13. Af P. Torbensen

  -

  Nej TB-Europa har valgt sin egen undergang helt frivilligt,helt uden Ruslands hjælp-tag nu et ansvar-den ydre fjende skal undskylde den indre fjendes uduelighed og mangel på dømmekraft.Valget af F35 virkelig en udstilling af uvidenhed og manglende dømmekraft,gå lidt på opdagelse skriv blot F35 på you tube og en hel anden verdenen åbner sig af viden,ovenikøbet Amerikansk i substansen.

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Som kom der en skolelærer.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu forstår jeg, hvorfor skolelærerne vender så frygteligt tilbage:

  1) Nordea er ude at skide med indførelse af Basel III reglerne, der kræver en minimumssoliditet i bankerne. Og det krav er højt for Nordea, fordi Nordea er den eneste Globalt Systemisk Vigtige i Norden.
  Det kan Nordea naturligvis ikke holde til, spørgsmålet er om Sverrig kan? Formentlig ikke.

  2) Nordea forsøger at trække sig ud af Finland og Danmark – derfor står den danske krone nok højt lige i øjeblikket (har også noget at gøre med at man ikke kan sælge DONG aktierne, så banksvinene skal ud og låne til endnu mere mellemfinansiering).
  I Finland er Finansministeren røget – og han var også Konservativ formand, det er han ikke mere – men svensker er han stadig.
  Finske skatteydere betaler da ikke de tab, som Nordea har påført sig selv – det må Nordea Sverrig gøre. Det kan de ikke, så må Nordeas indskydere betale.

  3) Det vil de ikke: Det er russerne!
  Se bare hvor sur Putin blev, da grækerne naturligvis ikke havde tænkt sig at betale de penge tilbage som han havde sat i de græske banker, hvorefter han lånte dem tilbage igen. Det gik jo galt, da han ikke havde tænkt sig at betale de penge han skylder sig selv: Det var skam meningen at grækerne (eller EU) skulle gøre det.
  Den sved i fjæset på Putin.

  4) Nu kender svenskerne også godt russerne og ved, at når man ikke betaler, så sender de atombombefly som inkassatorer. Det har de gjort før, da det kneb med den svenske betalingsvillighed. Selvfølgelig er det da russerne, der er hovedindskyderne i de svenske banker – hvem ellers? Egenkapital er der jo ikke noget af – det er ligesom Vattenfall og SAS, der er heller ikke nogen penge.
  Valutaspekulationen mod den danske krone her sidste år – ja den blev dyr – meget dyr. Mit slag på tasken på 2-4 mia. danske slog vist meget godt til for så vidt Nationalbankens gevinst angår, så vi taler nok en mia. dollars i det hele.

  5) Nu har svenskerne så hyret englænderne til at komme og vogte luftrummet. De kan godt nå Østersøen fra Lossiemouth – ikke praktisk; men det kan gøres. Det kan bare ikke gøres gratis. Det bliver dæleme dyrt for svenskerne.

  6) Der er ikke nogen anden løsning, end at svenskerne betaler os for at overtage Gulland – det bliver heller ikke billigt. At svindle en folkeafstemning på en ø, det klarer bandekriminaliteten i Stockholm snildt – ikke noget problem.
  Det vil så nok betyde, at vi skal aktivere den 3. F-16 eskadrille – ikke specielt belejligt, når vi nu skal indføre F-35; men det kan gøres.
  Piloterne skal vi nok finde, for nu fyrer SAS – og de vil ikke over på Cimbers overenskomst, så de må tigge om at flyve i Flyvevåbnet. Der bliver godt nok nogle hurtige kaptajnsudnævnelser; men jo, det kan lade sig gøre. Det bliver ikke billigt; men skide være med det – det betaler svenskerne også.
  Vi skal også have en Huitfeldt klasse med SM-2 IIIA til. Jeg har hele tiden sagt, at vi skulle bruge 4; men ville man høre? NEJ! Men det er på lidt længere sigt – skidt med det: Svenskerne betaler. Så skal Gulland også afleveres i rengjort stand. Renset for svenskere.

  Nu får vi se hvor galt det går: Jeg er så lidt optimistisk i skitsen her. Men der er jo en grund til at Uffe skal nyde sommeren bag et missilskjold i Østersøen.

 16. Af Anders Brun

  -

  Borgscmidt jeg tror ikke du ved hvor skidt det står til i det danske forsvar. Det er endnu mere udarmet end det svenske. Det er faktisk kun en millits.
  Svenskerne skal nok klare holde deres luftrum klar de har nok de bedste a2a missiler pt med meteor. Så de er nok bedre rustet end dk

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Brun: Nej, svenskerne klarer det ikke!
  Vi ser den aftale der er truffet med England/USA, så er det helt klart, at Sverrig allerede har opgivet. Det tal, jeg hæfter mig ved er 750 sømil, som dels er afstanden fra Marham til Königsberg, dels rækker på den anden side af Gulland – fra Lossiemouth i Scotland.

  Hvad angår det danske forsvar, så er der tale om en helt naturlig oprydningsoperation – som den George Marshall gennemførte i USA, hvor han smed gamle venner væk, fordi de ikke duede. Ved udbruddet af 2. verdenskrig var Dwight D. Eisenhower oberst (havde været major i 16 år). Det er helt tydeligt med fyringen af Forsvarskommandoen, at man skulle have en masse umuliusser væk.
  Man tager så med, at den forsvarsplan, de kender, IKKE er den, der skal anvendes. Det gør spørgsmålet om i hvilket omfang den er kompromitteret (det er dumt ikke at regne med det – dvs. den gamle plan er blevet til vildledningsplanen) irrelevant.

  Det, jeg også ser er, at SAS er under nedlæggelse – de svenske og norske piloter, der kommer ingen steder efter denne strejke – danskerne har man i vidt omfang fået ind under Cimber Air’s overenskomst. Dvs. der skal noget statusgenerhvervelse til; men ikke noget alvorligt – det er spørgsmålet, hvornår den 3. F-16 eskadrille skal opstilles er klar til brug. Det tager ikke lang tid.

 18. Af P. Torbensen

  -

  TB-så kom der en korporal.
  Rusland er blevet invaderet adskillige gange,skal vi tage dem bare i nogenlunde kronologisk rækkefølge.Frankrig og Tyskland 1812-Interventions krigene 1920-1923 USA-England og Frankrig.-22juni 1941 Tyskland-Rumænien og Ungarn samt frikorps fra flere Europæiske lande-hvem har truet og smadret Rusland-samtlige Vesteuropæiske lande-som pludselig føler sig truet.

 19. Af Niels Carlsen

  -

  Skrøner eller ej:

  Nato og EU ekspanderer mod øst.

  Til P. Torbensen indlæg er at tilføje:
  Hver gang ’Vesten’ har forsøgt ekspansion mod øst er det endt i hjemlige katastrofer.
  Tænk bare på følgerne for Danmark under og efter napoleonskrigene.
  Flåden, Norge, statsbankerot, fødselshjælp til- og grobund for nationalromantikken der må tage sin del af ansvaret så mange mistede livet i 1848 og 64.
  I forhold til verdenskrigene og tiden mellem, – småting – på europæisk plan.

  Kan den igangværende ekspansion østpå igen medføre katastrofer?

  At åbne grænserne i vest for fri indvandring og bevægelighed østfra har allerede haft sine omkostninger.

  En del af modstanden mod EU i de gamle vesteuropæiske stater , folkeligt som politisk,- kan tilskrives, tab af arbejdspladser, uretfærdig konkurrence, udnyttelse velfærdydelser, social dumping og alle former for organiseret kriminalitet – kommende østfra.

  Mange englændere vil sætte kryds det forkerte sted af den grund af den grund.

  Det er tvivlsomt om der kan findes én enkelt person der har haft større negativ indflydelse på opbakningen til det europæiske projekt end Uffe Ellemann Jensen.

  Det er på tide at Uffe Ellemann Jensen, som person, tager sit ansvar for at opbakningen til det europæiske projekt er ringe.

  De hjemlige afstemninger Uffe Ellemann Jensen enten har af ansvaret for – eller utidigt har blandet sig i, – er slået fejl.

  Uffe Ellemann Jensen utrættelige arbejde for at give de baltiske stater (og andre øststater) samme vilkår som de gamle vesteuropæiske stater har indbyrdes har været til gavn for øststaterne, men det truer nu hele det europæiske projekt.

  Hvorfor?
  Fordi Uffe Ellemann og Co. har sendt regning for dette projekt videre til den nedre del af den vesteuropæiske middelklasse. Som så mange gange før finder den del af middelklassen andre politiske partier at stemme på. Nationalisterne har fremgang på bekostning af europæerne.

  Et andet håb er at Uffe Ellemann Jensen holder sig væk fra al debat vedr. europæiske forhold.

  Uffe Ellemann Jensen må have erfaring og selverkendelse nok til kunne forstå at han har medvirket til at skade det europæiske projekt.

  NATO.

  Også hvad angår spændingerne østpå har Uffe Ellemann Jensen et ansvar.

  Den starts hjælp Uffe Ellemann Jensen har ydet disse helt nye stater, har medført samfund der er baseret på ultra-nationalisme, korruption, organiseret kriminalitet og mangel for respekt for de fælles europæiske normer for mindretallenes rettigheder.

  Har det været Uffe Ellemann Jensens hensigt at disse nye lande skulle udvikler til sådanne samfund, – har han haft succes –.
  Hvis det ikke har været hensigten har han fejlet.

  Det er at håbe at Uffe Ellemann Jensen har fejlet – også på dette område.

  Det er på tide Uffe Ellemann Jensen erkender sit ansvar, og påtage sig at rydde op.

  Et godt sted at begynder er at arbejde for mindretallenes rettigheder i de baltiske stater.

  Uffe Ellemann Jensen er respekteret østpå, – det er en person der lyttes til derovre. Uffe Ellemann Jensen kan – hvis han da vil.

  Det er ikke så svært:

  Giv de russiske mindretal østpå samme rettigheder som det danske mindretal har i Tyskland.

  Det vil med sikkerhed mindske spændinger i den del af verden.

  Det vil være beskæmmende at se Uffe Ellemann stikke af fra endnu en regning.
  For hvor sender Uffe Ellemann og Co. regningen for en måske unødvendig oprustning hen?

  Tja, det højtlønnede ( den øvre del af middelklassen) skal have skattelettelser, – så midt og lavindkomst grupperne skal igen til pengepungen en gang til.

Kommentarer er lukket.