Der blev skrevet verdenshistorie

Af Uffe Ellemann 98

Der har været mange store nyheder i medierne den sidste uges tid: Terrorangrebet i Florida, USA’s første kvindelige præsidentkandidat, Trumps grovheder og succes, Brexit-tilhængernes fremmarch… Alt sammen store og væsentlige begivenheder. Men set i en større historisk og geopolitisk sammenhæng overskygges de af en begivenhed, som kun er tildelt forholdsvis beskeden plads i nyhedsstrømmen: Indiens premierminister Modi’s besøg i Washington og hans tale til den samlede amerikanske Kongres.

Ved den lejlighed blev der rykket nogle store brikker i den globale magtstruktur!

Modi talte om, at Verdens to største og ældste demokratier aldrig har været så nær hinanden – på et tidspunkt, hvor verden for alvor behøver deres fælles værdier: ”I dag har vort forhold overkommet historiens tøven. På ethvert område i Indiens march fremad, opfatter jeg USA som en uomgængelig partner!” sagde han. Hvorefter han besøgte Arlington Kirkegården for at ære amerikanske soldaters mod og opofrelse for frihedens og demokratiets idealer.

Der er tale om et af de mest betydningsfulde skift i stormagtsrelationer i nyere historie. For det er jo rigtigt, som Modi udtrykte det. Der har i mange år været ”tøven” i Indiens forhold til USA, trods lejlighedsvis bejlen, faktisk lige siden Indien slap ud af det britiske kolonistyre. Indien gjorde meget ud af sin alliancefri status, og havde i mange år nære bånd til Sovjetunionen.

Det er Kinas stadigt mere aggressive fremfærd, som nu har fremkaldt et skifte.

Der er fortsat uløste grænseproblemer efter den korte krig mellem Indien og Kina helt tilbage i 1962, og med mellemrum er der uro på grænsen. Kina har pustet til ilden i striden mellem Indien og arvefjenden Pakistan. Og i sin aktuelle ekspansion har Kina blikket stift rettet mod Det Indiske Ocean – samtidig med at Kina i de nærmere have har travlt med at hælde cement i små ubeboede klippeskær, som omdannes til militærbaser trods protester fra de lande, der ligger nærmest. Et af de større projekter ligger ubehageligt tæt på Manila, og Philippinerne har rejst sagen ved voldgiftsretten under Den Internationale Domstol i Haag. Der ventes snart en afgørelse, men kineserne har på forhånd antydet, at den vil de blæse på, hvis den går dem imod.

Denne adfærd samt Kinas massive oprustning sender kuldegysninger gennem hele regionen – og naturligvis føler Indien også sine interesser under pres.

Indien er en spiller, som fylder stadigt mere på den internationale scene. Om kort tid vil Indien overhale Kina som verdens folkerigeste land. Den økonomiske vækst i Indien er i dag højere end den kinesiske (om end fra et mere beskedent udgangspunkt). Og hvis ellers Indien kan få løst sine problemer med det kvælende bureaukrati, rummer det store demokrati et enormt vækstpotentiale, med en voksende middelklasse og mange veluddannede unge.

Indien ruster også op, og har bygget sit eget første hangarskib ved flådeværftet i Cochin i Kelara. Det er en stor teknologisk præstation. Der foregår flådemanøvrer sammen med Japan og USA i Det Østkinesiske Hav tæt på de omstridte Senkaku-øer, som administreres af Japan, men kræves af Kina (og Taiwan). Og så er Indien atommagt, hvilket stiltiende anerkendes af flere og flere.

Der er ikke noget at sige til, at landene i regionen rykker sammen, når Kina forsøger at håndtere dem ét ad gangen – og at de søger støtte hos det USA, hvis ”pivot to Asia” hidtil har været hæmmet af store og uforudsete opgaver i Mellemøsten og Europa.

I den situation kan tilnærmelsen mellem USA og Indien få uhyre stor betydning i indsatsen for at afbalancere den kinesiske udfordring.

98 kommentarer RSS

 1. Af r. vangkilde

  -

  USA HAR BRUG FOR EN TRUMP ! – politisk oprydning indenrigs og udenrigske demokratiske fejltagelser, magten ligger ikke længer hos et militærets forsvar, når religiøse fanatiker angriber
  det nationale samfund. Den globale magt deling handler mere om energi værdierne og billige ressourcer i arbejdskraft, hvor Indien har en central rolle , som en gammel britisk koloni kender
  man de demokratiske fordel og ulemper, imedens Kina store sats ligger i Afrikas energi, og dermed i transporten på vandvejene, også russisk energi er en friværdi udenfor politisk demokrati. Problemet for EU og demokratiet er blevet en integreret del af USA igennem NATOs
  magt politik og nationalismen, der splitter befolkningen i Europas lande.

 2. Af Henning Svendsen

  -

  Der blev skrevet historie??men er det nu rigtig–hvorfor blød den historie ikke skrevet under Ghandi istedet kaster man sig i armene på Pakistan og lader muslimerne formere sig i Indien og som nu trækker i trådene lefleriets for USA forarmer hele Europas befolkning
  I dagens avis kan man se hvordan der stadig bliver grinet af Trump i er simpelthen for naiv til den her verden

 3. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nej, det var ikke mig.
  Havde Du regnet med, at jeg kunne fatte mig i så stor korthed?

  Nedrakning, fornærmelse og bagvaskelse er en litterær genre, som kræver et vist talent – måske ikke stort; men trods alt.

  Selvfølgelig er denne blog i en shitstorm. Uffe har den vane at snakke aldeles udenom, når en afstraffelse af kommunister er i gang.
  Vurderet ud fra den almindelige barnagtige kommunistiske trodsreaktion, så er denne blog nok en af FSB’s grundlæggende kilder.
  Det vil så være illustrativt for, hvor desperat deres situation rent faktisk er.

  Jeg prøver i hvert fald med omhu at skade diverse tumper maksimalt (i det omfang jeg gider) ved at spille på deres så åbenlyse mindre intelligens og groteske selvovervurdering.
  Du kan sammenligne dem lidt med bankrådgivere. Ingen har jo gjort et større og mere omfattende arbejde for at ødelægge deres eget levebrød end bankfolk, Husk f.eks. Straarups påstand om, at Danske Bank var “kernesund”. Den konklusion er fjolset jo ikke kommet til ved at drikke kernemælk.

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Uffe har undret sig over, hvad opera har med sagen at gøre.

  Svaret er faktisk meget enkelt:

  Se det propaganda bræk som troldefabrikkerne hælder ud er talentløst som dansktoppen (jeg ved ikke engang om den eksisterer endnu – har ikke gidet undersøge). Det var så meget populært al den stund, at det blev hørt overalt – eller rettere blev ikke hørt og som sådan kommer definitionen af støj ganske tæt.

  Man kan sidde og i baggrunden høre en koncertoptagelse med Bartoli – og så ganske uden varsel, så hører man Sabine Meiers vidunderlige bassetklarinet.

  Intet som opera afslører talentløshed så ubarmhjertigt. Det betyder ikke, at den perfekte præstation forekommer, der er altid noget at indvende. Pavarotti havde bestemt sine off-dage. Er opera “demokratisk” i folkeskolelærerforståelsen? Nej, selvfølgelig er det ikke det! Talent er ikke noget, der er til afstemning – enten er det der eller også er det der ikke.

  For ganske nylig var der én der gjorde mig opmærksom på Rolando Villazòn’s udgave af “Una Furtiva Lagrima” – oven i købet givet som da capo. Jeg hørte den flere gange og kunne ikke komme på, hvor jeg havde hørt noget lignende. Vi har alle hørt arien, som er tenorens pralestykke. Lidt som “Una Voce Poco Fa” er for sopraner – den skal kunnes!
  Så slog det mig pludselig: Det var Enrico Caruso! En oldgammel optagelse fra 1905 elektronisk vasket og strøget; men ja, der var det. Ikke så meget det tekniske; men den tætte smukke stemme.

  Jeg er ikke så bange for de betalte klakører – selvom de skulle have et talent – så nytter det ikke noget, fordi tekstforlægget er så talentløst. Uanset, hvor stort et talent man måtte have, så er det svært at få Gasolin til at gøre varigt indtryk – de vil blive glemt.
  Omvendt kan et romersk bybud med en frase hæve sig over bylarmen, så man spidser øren – selv mit mådelige øre.

 5. Af Javier Martinez

  -

  Jørgen F

  Du har helt ret mht. At USA er opbygget på de bedste stjåldne hoveder i Europa. Dette fortsætter ufortrødent. Et land som usa kan tilbyde flere penge til eliten.

  Dette kunne man bla stoppe eller sænke ved at straffe folk der flytter til usa økonomisk. USA udnytter europa på det groveste og det er på høje tid vi indser at de ikke er en ven.

 6. Af Javier Martinez

  -

  Vangkilde

  Både kina og Indien er ved at overtage Afrika og vestens før eneret til misbrug.
  De er langt mere korrupte og skruppelløse der en vesten nogensinde var.

  Borgerlige i opera drejer
  sig om hattedamer,pingviner og show off.
  Denne kunne sagtens spares væk. Er den dyreste rød betalte institution og kun for blå.
  Undertegnet har dog gratis billeter dertil. :)

 7. Af Jan Andersen

  -

  Uffe E er jo som de øvrige danske politikere højtråbende bondeflok med storhedsvanvid der råber op som var man et land med 100 millioner indbyggere. Hvad vedkommer Kina og Indien Uffe E og Danmark ? Det ligger altså på den anden side af jordkloden. Blander Indien og Kina sig i Danmarks anliggender …

  Hvad om Uffe E koncentrerede sig om Danmark og det er vedrører Danmark.

  Heldigvis ser det ud til England kommer ud af EU, og bliver selvstændigt igen – vi har brug for et England udenfor EU og USA´s klamme omfavning. Vi står i samme situation som i 1939, hvor især danske politikere var meget glade for Hitler. Idag er man meget glade for Merkel, og historien gentager sig. England er et af de få lande i Europa der ikke er besat af USA.

  Det ser heldigvis ser det ud til Trump bliver næste præsident, og vi kan håbet på han gør som han siger, trækker USA ud af Europa. Når USA trækker sig ud af Europa får vi igen fred i Europa og nabolandene. Det ser vi frem til.

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  Nu har jeg vist tre eller fire indlæg i filtret. Altså UEJ, du har før bedyret mig, at jeg ikke er bandlyst; men det er efterhånden vanskeligt at tro på.

 9. Af J M

  -

  “England er et af de få lande i Europa der ikke er besat af usa”
  Jan

  Det bliver det dog efter farvellet. En ren ba.nanstat af usa. Det er allerede skattesvi.ndel paradis nr. 1 for danskere. Ved udgangen vil dette eksplodere. Så mens svejts bliver mindre der, vil UK overtage. Skotland forlader snarest uk efter nej’et. De vil gå direkte mod USA, når eu indføre handelssanktioner….

  En tredjedel af uk økonomi er city of london som verdens spekulations hovedkontor. Den vil tyskerne og franskmændene have hjem til sig selv.

  Indvandringen vil også stige der. Ingen samarbejdsaftaler længere. Frankrig vil sejle dem direkte til søgrænsen. Mod betaling naturligvis. En katastrofe for den lille mand bliver det i uk.

 10. Af Tom Sawyer

  -

  Lige ud:
  Trump – godt nyt for USA, endelig opgør med verdens mest korrupte establishment i USA’s top
  Brexit – godt for britterne, EU er en dødssejler: Grækenland, krise i Syd, flygtninge, Grexit, Brexit, mure og pigtråd lande imellem, fasisme på fremmarch i flere lande…behøver man sige mere
  Asien – ja, vinden blæser mere og mere derfra. opgør ml. Kina og USA lurer i horisonten.
  Ml.Østen – oliepriser vil gøre en ende på Saudierne, prisen på kamel er steget. Tyrkiet er blevet en diktatur på renden af borgerkrig.
  Lad os slutte af med : What a wonderful world.

 11. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Også Danmark ligger underdrejet for de mange radikale vildfarelser, medløbere og deres landsforrædderi, USA og deres svindelnumre af organiserede verdensomspændende klamme imperiale fiduser!

 12. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  UEJ, hvor typisk af Dem at skrive alt dette totalt pjat. De kender jo slet ikke USA og hvor megen skade Muslimen Hussein Obama har gjort til USA sammen med hans socialistiske democrat parti. De lever som Kissinger i en foraeldet verden. Folk her er traette af de ‘gamle’ politikere som Dem og dem som er i vores Kongress og Senat. De siger meget foer valget og bagefter er det kun om at faa saa meget som muligt og blive genvalgt, uden at goere folkets forretning, og goere ting for We The People, vaelgerne. Korruptionen er overalt i den federale regering og i Senatet og Kongressen, ja ikke smaa bribes, nej det er stoerre beloeber og favours som goeres, og paa hvilken disse “folke valgte” lever fedt. Jeg er ikke en aeldre misundelig person, tvaerti mod jeg er FRI og lever et FRIT liv i en UFRI verden, og goer hvad jeg vil saa laenge det ikke skader andre. det som USA var bygget paa. I i lille Danmark forstaar ikke den FRIHED vi har haft.
  Naar De her UEJ taler om Trump, ja hvad sagde han efter Orlando?? Stop midlertidig Muslimsk indvandring og stop alle fra mellemoesten. Overvej nye vaaben kontroller, som dem der er paa ikke fly lister etc. eller som har vaeret interviewet af FBI, IKKE kan koebe vaaben foer de er blevet undersoegt igen. Ja NRA oensker ikke det, dog Trump er villig til at overveje det. Og hvad sagde saa Obama: han kom ud rasende og naesten skrej: “when will this anti Islam/Muslim stop” ja jeg saa det live og taenkte NU endelig vil han indroemme at han er MUSLIM, men nej han fornaegter sig. Dog Hillary Clinton naesten bekraeftede det, da han rettede sit lyvende skyts mod Trump, hvor hun sagde, “Hvor vover han at sige saadan om Obama, da Trump sagde: Obama angreb mig mere en morderen i Orlando, og maaske ved han noget han ikke siger” Og Hillary lagde dette til at indirekte at sige Obama er og har altid vaeret et MUSLIM. Vaagn op UEJ de er ved at blive alt for gammel, tid at traekke sig, eller maaske Seppuku dozo onigaishimasu!

 13. Af Jørgen F.

  -

  Obama er muslim – længere er den ikke. Han opfatter måske sig selv som en crossover, et mix, men summen af en totalitarist og demokrat er – en totalitarist.

  Verden har aldrig nogensinde set større forfølgelser af kristne (samt jøder, bøsser, små piger what ever) siden Obama trådte til.

  Og USA’s forkellige magtinstrumenter er i perioden blevet pacificeret og manipuleret, udspillet mod hinanden, fra det hvide hus til bare at lade stå til.

  Og så undrer establishment sig nu over at folket kaster blikket på Putin og Trump – mens de selv ævler videre om ‘klimaforandringer’.

  Christ….

 14. Af J j M

  -

  “Verden har aldrig nogensinde set større forfølgelser af kristne (samt jøder, bøsser, små piger what ever) siden Obama trådte til.”

  Rent høj.reradikal white trash sludder..usa har ikke været så velfungerende i et halvt århundrede. Næsten ingen krige har de deltaget i i 8 år. Trump vil starte tredje verdenskrig…

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jeg ser at Uffe andetsteds omtaler B-52 som havende en minelægningskapacitet. Normalt er det ikke noget, man reklamerer med; men en egentlig hemmelighed er det vel heller ikke. Det er nok så meget for at forklare russerne, hvad man flyver med dem dér for.
  Den var så ret tydelig, fordi hvad skal det skrummel ellers dernede? Atombomber kan de jo ikke levere så lavt, så ryger de jo selv med.

  Det kan jo ikke overraske siden Haiphon i Vietnam. Det er så en klar påmindelse til russerne om, at vi – når det passer os – kan lukke for Ruslands havne og deres Baltiske Flåde kan de godt spare sig: Den kommer ikke ud at sejle.
  I mellemtiden vil Khaliningrad være et blødende økonomisk sår – ligesom Krim.

  Man har da så sandelig ikke tænkt sig at hjælpe kommunisterne af med et økonomisk problem. Problemet er ikke, at man vil have Königsberg – der er som følge af kommunisternes racepolitik og etniske udrensninger kun russere der – de skal da have lov til at dø af sult. Det kommer også!

  De har ikke råd til mad, for de matadorpenge de prøver at prakke nogen på er lige så værdiløse som venezuelanske bolivar. Russerne kan lige så godt nedlægge den baltiske flåde og Iskandermissilerne på land.
  Russerne kan lige så godt først som sidst skrubbe af fra Kaliningrad og Krim. De kommer kun til. at dø. Langsomt og pinefuldt.
  Det er ikke, at Nato udvider øst på – det er folk, der flygter for at komme væk fra Rusland.

 16. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Jamen hov Uffe, jamen hov din gode gamle ven Jean-Claude Juncker søger sig nu idag tilbage til Vladimir Putin og Rusland, Jean-Claude Juncker kom til fra start at vælge fejl side, USA viste sig kun en joke, men nu vil Jean-Claude genoptage samhandlen med Rusland ………jamen jamen Uffe, jamen jamen, se at det er rigtige venner, Jean-Claude Juncker begik fra start en kæmpe stor brøler, EU gik i selvdestruktion, men Jean-Claude forsøger nu at rette fejlen, stort når en Jean-Claude EU præsident erkender sine fejl, og nu et omend halvhjertet forsøg at gøre ret for sig, bedre sent end aldrig, end aldrig Uffe ….&….. Jean-Claud & Putin nu rigtige venner!

 17. Af P. Torbensen

  -

  TB og Uffe Ellerman Jensen,nok mere Jensen er enten den samme person eller siamesiske tvillinger-mage til nonsens i et belgisk blad,skal man lede længe efter-rent Daffy eller Anders And.Spis lidt sol over Gudhjem og tag en dyb indånding ,russerne kommer ikke,kun når de bliver angrebet.

 18. Af P. Torbensen

  -

  Rettelse-nok mere Ellerman end Jensen.

 19. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Torbensen”: Den sammenstilling tror jeg ikke Uffe vil bryde sig om, men kan man ikke bruges til andet, så kan man da altid være et afskrækkende eksempel.

  Jeg er så ikke sikker på, at Uffe har interesse i mezzosopraners registerskift og sammenfaldet med overblæsning i klarinetfamilien. Ellers et dybt interessant emne.

  Sagt på anden måde: Overlegne intellekter kommer lejlighedsvis til samme konklusion ud fra forskelligt udgangspunkt.

 20. Af J M

  -

  “De skal da have lov til at dø”

  Tourette barnet er uden tvivl af et materiale som bonde regeringen kunne finde på at sende til rusland som fredsmægler. Giv ham en bankansat og en skolelærer med som hjælpepædagog til at håndtere det praktiske og forhandlingerne i det hele taget.

 21. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “J M”: Du har ikke fattet en hujende fis af det hele!

  Putin er slutspillet! Den eneste grund til, at han lever endnu er, at hans bagland i FSB ikke aner, hvem der skal overtage efter Putin. Helt ligesom da Hitler knaldede sig en kugle i hovedet – man anede jo ikke hvem, der skulle efterfølge og overgive sig.
  Mulighederne for en forhandlet løsning var jo forspildt, da Stauffenberg mislykkedes.

  Der bliver ikke tale om nogen forhandling i den forstand.
  Dönitz troede også, at han havde noget at snakke om – det havde han ikke.

  Problemet for Putin og hans slæng er jo, at deres stjålne penge for længe siden er flygtet ud af Rusland. Planen fra Putins side var jo at lade Rusland gå fallit – dvs. virksomhederne i Rusland gik konkurs. De kunne så købes for en slik og så kunne man evt. reinvestere.
  Det samme nummer som Janukovitch har lavet i Ukraine, hvor han reelt har stjålet Ukraine.

  Problemet er bare, at det kneb er set før! Derfor referencerne til den Glade Enke. Det er lige det nummer Danilo lavede.

  Det er da derfor, at pengene er indefrosset i bankerne – de tab bankerne har skal da betales af Putin og hans slæng. Helt normal procedure.
  Du tror da heller ikke, at Ghadaffi’s stjålne midler nogen sinde bliver løsgjort for binding? Selvfølgelig gør de ikke det. Det er helt normal procedure.

 22. Af J M

  -

  TB

  Her har du en pointe. Ingen har stjåldet så meget som franskmænd i Afrika dog. Fx da diktatoren Mobuto døde efterlod han 30 billioner dollars i landets banker. De kom aldrig retur til landet han stjæl dem fra.

  Vi ser samme i DK i panama og england mv., og hvorledes borgerlige white collar kriminelle har stjådet dks værdier. Ca 1000 milliarder kroner. Minimum.Derfor vi skal have dødsstraf for pengekriminalitet af liberalister.

 23. Af J M

  -

  Milliarder… :)

 24. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  JJM De skriver:Rent høj.reradikal white trash sludder..usa har ikke været så velfungerende i et halvt århundrede. Næsten ingen krige har de deltaget i i 8 år. Trump vil starte tredje verdenskrig

  ja helt klart at De ikke bor her ovre, og at de kun laeser de radikale rykrads loese media. Det har aldrig gaaet saa daarligt som nu i USA, med en gaeld paa naesten $20 trillion, ja De JJM ved vel ikke hvad en Trillion er. Det er mange penge og dobbelt saa mange penge i gaeld, end da Hussein Obama tiltraadte. Godt gaaet. Og de skriver naesten ingen krige, hvad med Iraq, Afgarnistan og Yemen, og Syrien?? hvor har De vaeret de sidste 8 aar. Nato har lige forlaenget baserne i Afgarnistan for 5 aar til!
  Det er vel saa typisk at man kan sidde i DK og tro man ved saa meget om hvad der foreggaar i USA, og naar jeg laeser jeres aviser dagligt paa nettet, kan jeg godt forstaa hvor lidt I ved om de virkelige forhold her. Jeres skribenter er som en Trads, der har sine radikale/sociale roede briller paa naa han skriver og fortaeller jer om USA, ham kan man slet ikke stole paa med noget herovre fra.
  Obama er det stoerste CON/bedrag som nogenside er blevet drevet paa USA og verden. og for ham ogsaa kan man oenske: Sdo.

 25. Af J j M

  -

  Gootlieb

  Gælden er opbygget af Bush og reagan. Obama har fået styr på finanserne. Som altid er det røde der må rydde op efter de blå og deres tyverier i statskassen. Den gæld der steg blev udbetalt til wall st. Som havet ødelagt verdensøkonomien under bush. I dag har usa en yderst rentabel bilindusri fx.

  Obama overtog disse krige fra koldkrigeren Bush. Og afsluttet dem. Men for sent naturligvis da millioner nu er døde ved falleret stater. DK har masser af blod på hænderne fra vko tiden. Krigsforbryderen fogh skal for en domstol og dømmes for at lyve for at gå i krig…

  Den gode obama har gjort det bedre en clinton. Men usa er ikke et demokrati men et plutokrati.

 26. Af Kim P Olsen

  -

  Vær opmærksom på, at den kendte blogsabotør s øren sørensen nu optræder under navnet JJM.

  Visse indlæg er så stupide, at bloggeren ikke vil lægge eget navn til.

 27. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  ……ligeledes ender Europa i et blodbad…… militæret vil ikke løfte en lillefinger for at forhindre en islamistisk magtovertagelse af Europa……..da det sker med Danmarks/ EU/ NATOS/ USA’ velsignelse.
  Desværre.

 28. Af georg christensen

  -

  Verdenshistorie i et fallitbo? Det kapitalistiske systems undergang?.

  At et psykisk syg individ i USA er gået amok, ligner til forveksling ,tanken om en psykisk syg i Norge, som for et par år siden gik amok. At “enkelt individer” overalt, med udvidet “viden om?”, ikke længere vil finde sig i “diktaturlignende” tilstande, som er skabt af selv ud nævnte, såkaldte demokrater, som i virkeligheden, til for væksling stadig ligner enevældens “diktatore” med demokratiet , som en “illusion”,

  Hvis vi bare ser på det danske , valg hvert fjerde år, medens politiske alliancer binder sig på kryds og tværs, ud over den fire årige valgperiode , og dermed i virkeligheden gør det umuligt for vælgeren at vælge noget “NYT”.

  Problemet er : Lukkethed i magtbegærets struktur med navnet demokrati.
  En lukkethed, som bør åbnes, hvis en form for repræsentativ eller folkedemokrati ønskes.

  NB: Ud fra mit synspunkt , som socialist, vil jeg håbe, at Englænderne med skotterne og irerne i spidsen, samlet tør sige “NEJ” til den nuværende EU union, for at vise sin foragt overfor det nuværende, men vise sin Respekt overfor og viljen til at være med i en “ny udvidet EU union”, hvor også , de nærmeste naboer fra en ny begyndelse, får lov til at være med.
  De nærmeste naboer er : Russerne og Tyrkerne. Uden dem er EU ikke andet ,som en illusion.

  Her bør den nye verdenshistorie finde sin begyndelse: Et nyt stort stærkt Europa i samlet flok samlet med Russerne og Tyrkerne samt deres provokerende sattelitstater. I samlet flok kommer Europafolket kun videre, Med de nuværende amerikaniserede tyskere i spidsen kommer ingen af os Europærer videre.
  Konfrontation er ikke løsningen, hvorimod integration for hele det nye Europa, kan danne grundlag for fremtiden.

  Lad os i fællesskab komme igang, gerne med Englænderne i spidsen, Skotterne med deres sækkepiber, Irerne med deres stædighed og englænderne, med deres kop te (uden London city modellen) , komme igang med nyskabelsen af folkenes EUROPA.,

 29. Af Javier Martinez

  -

  Problemet med ud af eu i uk er at de vil indføre et amerikansk system istedet for. Desværre har de fattigere nej siger ikke fattet dette endnu.

  Uk bliver det nye Svejts og Luxembourg i Europa. Derfor mange i eliten også stemmer nej. Dog ikke dem med firmaer. De forstår godt at penge på kontoen ikke betyder nye penge på kontoen.

  Men er for ud af EU for Danmark. For vi kan skabe et bedre samfund her. Vi har stadig demokrati. Uk og usa er to tre parti diktaturer.

 30. Af J M

  -

  KO

  Når psyKO er retur.

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Kina har i øjeblikket et ånderum som følge af de lavere energipriser (og det er alene et spørgsmål om tid inden de falder væsentligt igen) og det er ikke til at se, hvordan de rent faktisk bruger dette ånderum. Det bedste gæt er til at svine mere med pengene som de plejer.

  Kinesiske virksomheder drives ikke ud fra et profitmotiv; men et ønske om beskæftigelse for at undgå masseoptøjer.

  Kinas flåde ekspanderer; men hvor seriøst det skal tages er lidt af et uafklaret spørgsmål, for de kan da let lave en masse skibe; men det er spørgsmålet om at operere med dem.

  Problemet for Kina er, at alle andre også har de lavere oliepriser.

  Ruslands problem (og Venezuelas i øvrigt også) er, at enhver oliekilde har et faldende udbytte over tid, hvorfor der hele tiden skal investeres for at få fat i mere olie/gas.
  Som det ser ud nu, så er der ikke penge til de investeringer – og ingen er så afsindige, at de investerer i Rusland eller Venezuela for tiden, så de kører bare længere og længere ned.

 32. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvorfor Modis visit i USA skulle være specielt verdenshistorisk for andre end Ellemann, har jeg svært ved at se. For alle andre er invitationen og æresbevisningerne det vigtigste led eller påskud til amerikanernes evindelige inddæmningsforsøg af kommunismen, der for amerikanerne er en religiøs tvangstanke. Intet må kunne genere multimilliardærerne – man skulle tro, at det var det vigtigste amendment i forfatningen. Enhver der ikke er med USA, er imod USA, og vil blive behandlet derefter.

  Det samme ser vi ske med Rusland, der stadigvæk betragtes som et kommunistisk sammensværgelse rettet mod den frie verden – forstå det hvem der kan. Det militaristiske USA har ikke været i stand til at ændre kurs inden for så kort tid. Koldkrigsretorikken fra Washington buldrer videre helt uanfægtet af kendsgerningerne. De kan ikke sikre USA’s hegemoni.

  Det nyeste forsøg på inddæmning af Sovjetunionen var Cia’s indsats i Ukraine, hvor fascistiske militser blev fodret med våben og dollars, hvis de startede et oprør, der kunne fordrive den demokratisk valgte russiskvenlige præsident. Det lykkedes som altid, når der kommer dollars på bordet. Man fik en USA-positiv ledelse, der mod endnu flere dollars/Euro ville søge medlemskab af Nato og EU.

  De spændende intentioner lykkedes dog ikke helt. De russiske borgere på Krim og i Østukraine havde absolut ingen intentioner om medlemskab i en organisation som de anser for en fortsættelse af nazismen. Forskellen mellem Nato og Nazi er heller ikke så stor, at alle kan få øje på den. I hvert fald er der Drang nach Osten identisk.

 33. Af Hans H

  -

  Thrump er en reaktion på politikerleden. Politikerleden er en reaktion på elitisme, især på grund af islamisterne. Det kommer ikke til at gå stille af.

 34. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Danskeren nu 4′ rangs borger i sit eget land! ???????

  Rusland er ingen trussel for Danmark for Norden, medmindre vi selv truer Rusland, hvad vi nu konstant gør under NATO flag, Danmark en forsamling af US-medløbere, vi er sunket dybt!
  ISIS og islam er derimod den store trussel for Nordens eksistens, Norge og Sverige drukner nu i islamisme, i vold aldrig tidligere set, Norden forvandler sig til et lukket islamistisk mandesamfund af frustrerede macho jævle.
  USA nu konflikt igennem NATO, et USA inddæmningsforsøg, faretruende for Nordens folk vores fremtid vores selve eksistens, USA vil krig, for det skal gå USA som det gik den 6 armee og Afrika Korpset…….USA og deres medløbere, bliver ikke til andet end støv i sandet!

 35. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Hans Højhed har ret……….”Det kommer ikke til at gå stille af.”

 36. Af J M

  -

  Kina bliver rigere og rigere mens Vesten bliver fattigere og fattigere ved at forårsage verdens krige. Kina opbygger hjemme og føre stille udenrigspolitik. Vestens kinesiske plutokrater hjælper dem ved den kontinuerlige udflagning af arbejdspladser.

  Vesten har isoleret Rusland mere og mere, og skabt en indestængt ulv hvis eneste vej frem er selvmordet. Det er farligt. Og hvorfor venstrebønder mener dette er vejen frem er et spørhsmål om manglende intelligens i grissehandler partiet.

 37. Af P. Torbensen

  -

  Nej der er ikke blevet skrevet verdenshistorie med Modi”s besøg i USA,Indien er måske et bedre demokrati-men i forhold til hvad med deres kastesystem som stadig fungerer og Kina som aldrig har været bare i nærheden af demokrati og demokrati er blot i mange sammenhænge blot en hul skal,når der graves i skorpen.

 38. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nej, nej, nej – J M – Det er Dig, der et underbegavet kommunistsvin – en rigtig skolelærer.

  Selvfølgelig bliver kineserne da ikke rigere!
  De kan samle alt det guld og amerikanske statsobligationer, de vil – de kan bare ikke brugen dem. I det øjeblik de sælger dem, så falder kursen omgående. Den falder så meget, at bare truslen om at sælge får kursen på deres værdipapirer til at falde så meget, at uanset beløbet så ruinerer de sig selv.

  Der er kun én vej, til at få “fuld valuta” for sin reserve: Nemlig at købe fødevarer til højere pris – altså simpelt hen byde verdens fødevarer op i pris, hvilket propper penge i lommen på verdens bønder – fortrinsvis USA’s, fordi USA laver så mange fødevarer.

  Rusland udgør et specialstudie i idioti. Det, der sker for øjeblikket er, at sammensætningen i valutareserven – med raske fjed og fodsvamp – marcherer mod en større andel guld. Da Rusland selv udvinder guld i stor mængde, så kan de holde den valutareserve de vil. De kan bare postulere, at de har udvundet mere guld – der er masser af måder, at svindle med en guldbeholdning.

  Problemet er bare, at de kan ikke sælge det! De forsøgte her ved sidste årsskifte at sælge guld – en forholdsvis beskeden mængde efter hvad jeg kan regne ud – 25-50 tons. Hvad skete? Tja…. guldprisen faldt 20 %, så det holdt de meget pludselig op med igen.
  Rusland kan da godt lægge deres valutareserve mere over i guld – ikke noget problem, det er den hurtigste måde, de kan ruinere sig selv.

  Vesten er temmelig ligeglad med guldprisen. Det er rigtigt, at USA har 8000 tons i sin reserve og det samme har Tyskland, Frankrig og Italien til sammen. Den samlede guldmængde i verden er reelt ikke noget videre, når man regner i internationale økonomiske sammenhænge. Derfor vil Vesten være temmelig ligeglad med guldprisen.

  Guldprisen kommer så til at falde: Kobberprisen falder nemlig – den vakler på 2 USD/lb. – guld findes i ikke ringe grad sammen med kobber – og det er rimelig let, at udvinde det af “anode-snasket” – sølv i øvrigt også.

  Det er ligesom ejendomspriserne: Mærsk pragtvilla i Gentofte var usælgelig og ingen havde råd til at bo i den, så de måtte rive huset ned. Sådan hænger det sammen.
  Det kan da godt være, at fjolserne i Danske Bank giver “guldnarrene” ret; men hvem er det nu lige, der har kørt deres forretning uhjælpeligt i sænk?

  Der er sådan set ikke noget vanskeligt i dette her – rimelig banal logik – og finansiering.

  Men “synspunktet” er almindeligt blandt underbegavede og selvhævdende skolelærere.

  Men man skal holde sig fra en meeeeening, når man end ikke kan understøtte en opfattelse.

 39. Af P. Torbensen

  -

  Nej Kina bliver ikke rigere-de ejer 25 procent af USA”s gæld i pengesedler,som i substansen blot er gældsbeviser og med USA”s astronomiske gæld,hvor seddelpressen og tandhjulene snart er nedslidte-et enormt problem som verdens økonomien også udviser-stagnation.

 40. Af P. Torbensen

  -

  Kort og godt,banksvinene for at blive i TB”s sprog verden,kan i nærmeste fremtid sagtens splatte ud på fortovene i adskillige byer-set før.

 41. Af P. Torbensen

  -

  Derfor er Rusland ,Kina,Indien ,Iran med flere igang med alternative betalings systemer som alternativ til vestens Visa,Master cards etc på flere niveaer -petro dollaren som verdenens valuta reserve vil blive ned droslet på længere sigt-det er her slaget står og fremtidige krige skal udkæmpes-krig er blot det synlige visuelle ,substansen er altid finans og handel i sin kontekst.

 42. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ja, selvfølgelig vil de kinesiske banksvin få det ubehageligt – meget – også i Kina.

  Men økonomi og finansiering har Du ikke forstået noget af.

  Det, der er sket er, at pengemængden er aftaget. Ganske enkelt fordi man f.eks. ikke kan bruge Venezuelanske Bolivar til noget – eller kinesisk yuan for den sags skyld. At den islandske krone er forsvundet, det er så til at overskue.

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  Det var trist at blive lukket ude fra denne blog. Men bare et sidste forsøg: Kina har det vel kun lidt bedre end Rusland. Deres problem med USA er det gamle: Skylder du banken 1000 kroner, ejer banken dig; men skylder du banken en million kroner, ejer du banken. Beløbene skal nok opdateres i nutiden. Der er ingen, der tør lade amerikanerne gå fallit.

  Amerikanernes problem hjemme er, at de alligevel ikke turde tage en Bernie Sanders, der måske kunne rette op på ødelæggelsen af den amerikanske middelklasse, der er rygraden i deres samfund, som den er i ethvert moderne samfund.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  Fantastisk: Indlægget kom med!

 45. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Hr Lemc he “Fantastisk: Indlægget kom med!”
  ….det undrer også mig, kun at konkluderer at de Radikale må være fuldt ud tilfredse med sig selv, den fuldendte mission, en fuld destruktion, der skjuler alle spor efter dem deres landsforrædderri, kronen på værket, den totale selvudslettelse.
  Men Hr Lemc he, Hr Lemc he det skal du få at se, onskabens imperium USA går nu så godt og grundigt fallit, at de rejser sig aldrig igen, intet smukt syn at se Hr Lemc he, det kommer du nu selv at se: Et elendighedens USA….et fallitbo!
  .

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche!

  Du har ikke fanget problemstillingen!

  Se: Prisen på fødevarer – f.eks. hvede (for nu at tage noget, hvor USA ikke er altdominerende).
  For 10 år siden lå hvedeprisen stort set som i dag: 175 USD/ton.
  Det, der er ændret er kursen på USD (lad os måle ifht. DKK eller EUR – det er nok det nemmeste og mest retvisende) steget fra 5½ krone pr. USD til 6½ krone pr. USD – dvs 15-20%. Reelt er fødevare priserne så i lokal valuta steget 15-20%.

  I samme periode er prisen på olie faldet fra 55 USD/brl. til 45 USD/brl.
  Samtidig er USA gået fra at være storimportør af olie til at være eksportør.
  Målt i lokal valuta ude omkring i verden, så koster olien det samme i dag, som for 10 år siden.

  Undskyld mig; men vil Du helt seriøst fortælle mig, at man ikke kan betale sin gæld, når man får 15-20 mere for sine varer og køber ind til samme pris som for 10 år siden. Selvfølgelig kan man det! Bare rolig, det skal nok blive meget bedre.
  Olieprisen vil falde igen og kornprisen vil stige.

  Rent faktisk er USD blevet revalueret overfor alle andre landes valuta.

  Fidusen er, at man kan ikke spekulere dollarkursen ned. Alle flygter ind i USD.
  Hvad Kina vil eller ikke vil, er sådan set lige meget.

  Det svarer til at man politisk bestemmer sig til at ophæve tyngdeloven – Du kan lukke øjnene ´på badevægten; men de knækkede fortovsfliser fortæller en noget anden historie.

 47. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Hr Lemc he, spørgsmålet ikke at ingen tør lade USA gå fallit, den omvendte problemstilling; at ingen tør lade USA fortsætte deres imperiale vanvid, derfor ingen tør andet end at nu lade USA gå fallit, der slukkes simpelhen for USA deres respirator, det koster, javist, men vi kan ikke lade USA fortsætte deres imperiale krige!

 48. Af Hul igennem?

  -

  Hr Uffe Elleman har jo ret i at Indien snart er mere overbefolket end Kina.
  Kina har nogle erfaringer med begrænsning.
  Måske skulle vi herhjemme overveje vores bidrag til overbefolkning mht støtte og lære af Kinas erfaringer..
  Danmark er ikke uendeligt.
  mvh

Kommentarer er lukket.