BRIKS på skrump

Af Uffe Ellemann 79

Ved det netop afsluttede G20 topmøde skulle der naturligvis tages et billede af BRIKS-lederne, og de stillede sig op på stribe med værten, Kinas præsident Xi Jinping, i midten: Indiens premierminister Narendra Modi, Ruslands præsident Vladimir Putin, Sydafrikas præsident Jacob Zuma og Brasiliens præsident, der var så ny på posten efter at have skubbet Dilma ud til en rigsretssag, at det kinesiske udenrigsministerium endnu ikke havde sat navn på ham i den officielle liste over deltagerne i Hangzhou…

Endnu for nogle år siden troede vi på den hype, en smart bankøkonom lancerede omkring århundredeskiftet: At BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien, Kina – Sydafrika blev senere hægtet på) ville være verdens helt fantastiske vækst- og magtcenter i det nye århundrede. Der blev lavet fremskrivninger, som viste, hvordan BRIK-landene i løbet af nogle årtier ville give USA og resten af Vesten baghjul.

På den baggrund må man sige, at det var en lidt flosset gruppe, der stod og smilede stift til fotografen i Hangzhou: Kinas vækst er betydeligt mindre end ventet, og Xi’s autoritære og nationalistiske stil gør naboerne nervøse. Ruslands økonomi ligger i ruiner, ikke blot på grund af sanktioner og faldende energipriser, men fordi der ikke har været vilje eller evne til at gennemføre de nødvendige reformer i en økonomi, der er helt afhængig af eksport af råvarer, især energi. Brasiliens økonomi er også faldet sammen, og landet er ude i en alvorlig politisk krise. Sydafrika har under Zuma tabt pusten, og hans ANC er i alvorlige vanskeligheder. Kun Indiens Modi har grund til stadig at smile, med væksttal, der nu overgår Kinas – om end på et langt mere beskedent grundlag.

Men alligevel er der ingen grund til, at vi i Vesten trækker vejret lettet. For G20 mødet illustrerede, at den ”vestlige model” møder stadigt større modstand ude i verden – og at vi selv sørger for at svække os: I USA har de Trump, som forgifter det politiske system, i Europa har vi Brexit, som sendte premierminister May ud på en yderplads i anden række på familiebilledet fra Hangzhou. Det havde de aldrig budt Mrs. Thatcher! Og EU-kommissionsformand forsømte som sædvanligt ingen lejlighed til at fjolle rundt i manegen, da han uddelte kindkys til værten, hvilket man absolut ikke gør til en kineser.

Kineserne havde også sørget for lidt underholdning: De ”glemte” den røde løber til den amerikanske præsidents Airforce One, da Obama ankom – og de arrangerede lidt magtdemokstrationer omkring de øgrupper i Det sydkinesiske Hav, de har forstærket med beton for at markere deres krav på området. Nordkoreanerne, der ikke var med i det fine selskab, bidrog til underholdningen med prøveaffyring af nogle ballistiske missiler, som efter sigende er ved at være så udviklede, at det skaber dyb bekymring i Sydkorea.

Så der har næppe været hyggestemning ved G20-mødet. Og det lykkedes da heller ikke at komme nærmere aftaler om, hvad man skal stille op med katastrofen i Syrien.

Så er det, tankerne vender tilbage til Francis Fukuyamas bog om ”Historiens afslutning” for et kvart århundrede siden, da han efter afslutningen på den kolde krig skrev, at ”ved historiens afslutning er der ingen seriøse ideologiske konkurrenter til det liberale demokrati”.

G20-topmødet har mindet os om, at det er der. Men at det efterhånden virker, som om den alvorligste trussel mod det liberale demokrati kommer indefra: Fra vores egen manglende evne til at forsvare de værdier, der bragte os ud på den rigtige side efter den kolde krig.

På søndag kan vi højtideligholde 15 årsdagen for angrebet på World Trade Center, som kom til at ændre den verden, der endnu var præget af optimismen efter den kolde krigs afslutning. Vesten blev presset – eller lod sig presse – ind i en udvikling, som svækkede vores greb om værdierne. Hvilket var, hvad terroristerne ønskede at opnå med deres angreb.

BRIKS-landenes deroute minder os om, hvor hurtigt tingene kan vende rundt på den globale scene. Måske har vi stadig tid til at indrette os lidt mere fornuftigt på den verden, der omgiver os?

79 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Højgaard: Du kan måske få udbytte af Figaros Bryllup og Barberen fra Sevilla.

  Hele pointen er, at Almaviva har penge som skidt og er dummere end snot (snot kan i det mindste finde en udvej). Rosina tager ham ikke for pengenes skyld! Det er gåden.
  Rosina er den velbegavede og veluddannede – og frem for at alt ved hun, hvornår hun skal holde sin mund. Læg mærke til Teresa Berganza, som har den sødeste udlægning – ikke en tone fra hende.

  http://www.youtube.com/watch?v=AycfNHFqrqY
  Enzo Dara kan også synge og gøre sig til grin uden at blive latterlig.

  Pointen i Nozze er, at Rosina får fortalt ham, at Almaviva skal beskæftige sig med det han har forstand på – og lade tjenestepigerne være i fred – og ikke forstyrre dem i deres arbejde. Så skal Rosina nok tage sig af det, der kræver hjerne. Det med at lede folkeholdet, det skal hun nok også klare. Figaro er ganske udmærket og kvik. Den måde han sætter Cherubino på plads er den måde en gammel sergeant behandler rekrutter på. Det var nok også derfor han kom i tjeneste hos Almaviva, som var hans gamle officer – gad vide, hvor mange dumheder han har reddet greven ud af – den har Rosina da kikket ud.
  Susanna skal nok klare pøblen, så den lejlighedsvis bestiller noget. At Barberina vil have Cherubino fatter hun ikke – men det må hun jo om. Der er ikke små roller hos Mozart.

  Pointen er: Det er såmænd ikke pengene, der er problemet – det er anvendelse af dem.

 2. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er egentlig morsomt, at i de seneste to uger er antallet af kommentarer til Uffes spalte faldet med ½-2/3. Det selvom vi er visse, der har prøvet at holde humøret oppe med perfiditeter og lette operettetoner.
  Jeg er ikke helt nået til Wagner endnu, selvom tanken om Leitmotiv er ganske interessant.

  Nu ved jeg så ikke, hvor meget PET og Uffe luger ud i og hvor meget, der skyldes ægte smerte fra kommunisterne og folkepartisterne (der næppe har været så mange: Analfabetisme er smitsomt).
  På den anden side er der noget der tyder på, at de betalte putnikker har det svært.

  Hvem véd?

 3. Af Lars Mikkelsen

  -

  Opera? Hver sin smag…
  For ser det en smule dumt ud, når man løber rundt på en scene og råber op, at man er stukket i brystet og nu man vil dø snart.

 4. Af P. Torbensen

  -

  Nej TB-det er ikke morsomt,men tragikomisk at en tidligere udenrigsminister skriver med så lidt viden og forstand,operette har altid været operaens muntre “lille søster”.
  Men hvorfor blande opera og operette som musisk sprog sammen med Uffe,det giver ingen mening,der skal vi nok snarere over i litteraturen-ulven og rød hætte.

 5. Af P. Torbensen

  -

  Nej TB-det er ikke morsomt,men tragikomisk at en tidligere udenrigsminister skriver med så lidt viden og forstand,operette har altid været operaens muntre “lille søster”.
  Men hvorfor blande opera og operette som musisk sprog sammen med Uffe,det giver ingen mening,der skal vi nok snarere over i litteraturen-ulven og r.. hætte

 6. Af Thomas Borgsmidt

  -

  En enkelt pervers skolelærer kunne det blive til.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er bloggens debatemne total uinteressant. Måske derfor ingen gider kommentere. Hvad med feks emnet – det omvandrende lig Hillary Clinton? Det er lidt mere dagsaktuelt – og yderst nærværende . . . ikke blot for Danmark, men hele verden!

 8. Af P. Torbensen

  -

  Glæder mig til udlægningen vedrørende Wagner-enig Hillary Clinton er en syg Brunhilda.

 9. Af P. Torbensen

  -

  “Tak politikere” https://www.youtube.com/watch?v=hE0atYJi8uM

 10. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt et andet oplagt blogemne, omkring 15 årsdagen for 9/11, ville være en artikel omkring – who benefited from 9/11, og destruktionen af – Afghanistan, Irak, Ægypten, Libyen og senest Syrien? I den henseende er det vel ret påfaldende, at “konflikten” Israel / Palæstina – stort set har ligget død de sidste 10 år. Meget mystisk . . . eller er det måske ikke så mystisk endda, med det meste af Israels fjender – opløst som samfund eller direkte destrueret!

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jan Petersen: Tak – for en gangs skyld – for at komme med noget relevant.

  Det er korrekt, at den arabiske eller muslimske enhed og fællesskab – eller hvad man nu vil kalde det – falder fra hinanden: Ikke i store klumper; men decideret synker i grus.
  Teknisk set er det fordi man bygger stater op omkring kontrollen af nogle ressourcer: Det være sig olie, som i arabiske lande; arbejdskraft som i Kina, kaffe som i Brasilien eller juletræer som i Sverrig. (Det er derfor Sverrig er dødsdømt – muslimer bruger så få juletræer – sjovt nok bruger japanere en del; desuden er med anti-ryge kampagnen og engangslighteren teknologien omkring tændstikfremstilling forældet.

  Når man baserer sig på én eller ganske få kritiske ressourcer opstår monopol-dannelser – i visse tilfælde kaldet “hollandsk syge”, som er, at en branche i en periode har så god en profit, at det kan betale for alt andet.
  Er der to brancher til stede i et land opstår en magtkamp, hvor der vil være én vinder ultimativt – det er ikke kønt; men meget almindeligt – hvorved magten koncentreres i et toppunkt.
  Det er såmænd ikke, at de arabiske lande er usædvanlige – tværtimod det er de vestlige lande, der er de enestående.

  Det var egentlig Henry Kissinger, der gjorde mig opmærksom på dette forhold, da han engang i spøg sagde til Deng Xiao Peng, at kineserne var os i Vesten mystiske. Hertil svarede Deng, at vi [kineserne] ikke var mystiske. Deri havde Deng ret! Det er Vesten, der er mystisk.

  Det har – med rimelig sikkerhed – noget at gøre med kristendommen; men ikke noget med religion at gøre. Det, der dér er sagen er, at i det fjerde århundrede samles under kejser Justinian et sæt sædvaneregler i “romerrettens kompendium”. Det står ikke noget originalt i det – romerne var ikke originale med andet end opfindelsen af beton – men det samles så det fremtræder uden alt for store logiske selvmodsigelser. Juras funktion er ikke at være retfærdig; men ikke at modsige sig selv.
  Rom er på det tidspunkt reelt i forfald og har en administration, der trues af arbejdsløshed, fordi der ikke er alt for meget kejserrige tilbage at administrere (adskillige af de sene romerske kejsere er på intet tidspunkt af deres liv i Rom – administrationen kører af sig selv uden politikernes ubehagelige indblanding).
  Denne administration bestående hovedsagelig af slaver og frigivne bliver kristne – om ikke andet så fordi kristendommen er hensigtsmæssig: Dyrkningen af den guddommelige tyr er upraktisk i en to-værelses på tredje, som Putins eskapader også antyder.

  Det har altså noget med kristendommen at gøre; men INTET MED RELIGION. Det kan vi se med Tyrkiet og det osmanniske imperium. Den tyrkiske administration er en rimelig ligetil assimilation af den østromerske via den ortodokse kirke. (Det er så nok nærmere Konstantin den Store, der fjerner autoriteten fra kejserens person).

  Se det samarbejde går helt udenom den russiske og slaviske kirke. Derfor er hele Marie Krarups argumentation om det fælles grundlag mellem Rusland og Vesten via kristendommen – forkert: Ganske enkelt forkert.
  Det er kristendommen, der tilpasser sig omstændighederne – ikke omvendt.
  Reelt samfundsmæssigt har vi ikke så lidt mere med de tyrkiske muslimer (og et hav af andre religioner – det hører til undtagelsen, at man i Tyrkiet forfølger på et religiøst grundlag – det er principielt et spørgsmål om magten.

  Vi ser også, at Danmark som nation defineres under Harald Blåtand. Formentlig fordi han mangler en administration – og en organisation er nødvendig for at bygge de vikingeborge så ensartede, som de er. Der er antydninger af, at der også er et primitivt pengevæsen baseret på små og tynde sølvmønter, der er velegnede til afgørelse af mellemværender i den lille ende af skalaen, hvor hovedsagen af den reelt likvide pengemængde befinder sig.
  Hvordan byggede Harald disse borge? Helt enkelt: Han betalte for dem! Hvordan han havde skaffet de midler havde ingen lyst til at spørge ind til – kontanter kan ikke spores.

  Det går naturligvis galt, fordi administration er principielt ligeglad med hvem den arbejder for, bare den bliver betalt – formentlig derfor har vi gennem hele middelalderen opgøret mellem kirke og stat, der til sidst udmunder i reformationen (som kun er delvis) ud fra en betragtning om, at magten kun kan udøves økonomisk i længere tid over et begrænset område. Monopoldannelserne forsvinder ikke af sig selv – de afløses af andre og mere tidssvarende konkurrerende monopoler. Disse har det med at afgøre uoverensstemmelser med grov vold og ikke via bogholderi.

  Det går så galt at man efter 30 års krigen i Europa. Den kostede Europa 1/3 af befolkningen – kun til dels som følge af direkte krigshandling; men nok mere sult og sygdom. Den efterlader Europa som et etnisk særtilfælde. Det har principielt intet med hudfarve at gøre; men vi finder den i vore blodtyper, hvor A og B typerne hhv. er en tilpasning til og værn mod pest og malaria¨- eller også er det omvendt, jeg husker det ikke præcist – der er så også andre arvelige værn, som bl.a. medfører sejlcelle anæmi i afrikanske befolkninger.
  Det væsentlige i denne forbindelse er, at alle amerikanske indianere f.eks. er type 0. Der er også i Europa forskydninger i blandingsforholdet mellem A og B fra øst mod vest. Så udpræget, at det har kunnet observeres i selv så begrænset område som Danmark.
  Det har intet med racerenhed at gøre: Tværtimod! Det er NETOP MANGLEN på racerenhed, der giver effekten.
  Denne effekt – eller diversifikation af arvemassen – hvis manglende tilstedeværelse giver udslag i indavl på sigt (evt. meget langt sigt) med deraf følgende degeneration, som ses i visse jødiske sekter og på Grønland. Alleller forsvinder over generationer af sig selv. Ren Darwinisme.

  Denne 30 års krig resulterer – af bitter nødvendighed, fordi hverken den katolske eller den protestantiske side har kræfter til fortsat strid – i den Westpfalske fred, hvor der opnås enighed om at stridigheder mellem suveræne nationer skal løses på et juridisk grundlag. Det er dette grundlag, som både Rusland og den islamiske verden står udenfor.
  Ikke, at der ikke er jura i koranen, som håndklædehovederne refererer til – hellige skrifter er generelt også kompendier af alt muligt; men de har ikke udskilt juraen selvstændigt og er frem for alt selvmodsigende.
  Buddet om, at man ikke må slå ihjel gælder jo ikke, hvis man får lejlighed til at nakke en svensker – i stedet for at lade alkoholen klare sagen.

  Ser vi på USA’s system, så er det i sin grundvold europæisk; men p.gr.a. omstændighederne begrænses monopoler af landets størrelse – billig flodtransport har også en del med det at gøre, fordi det tillader monopoler at vokse sig større og dermed udnytte skalafordele – uden at blive landsomfattende monopoler. Der er som regel to-tre meget store virksomheder i en branche: Burger King og McDonalds som illustrativt eksempel.

  Man kan altid huske den Westpfalske fred fordi den kommer i 1648 – Chr. IV dødsår.
  Vil den islamiske del af verden finde sådan et kompromis: Forhåbentligt; men meget lidt sandsynligt – der er intet, der tyder på kultur af betydning i moderne islam. Kristendommen véd vi i dag HAR været i Kina – flere gange; men uddøde (gerne ved udryddelse). I Kina har man formentlig mest baseret sig på Thomas-evangeliet, der mangler sammenhængen til en administrativ funktion som den katolske kirke.

  Hvad har det så med opera at gøre?
  Slet ikke så lidt! Hvis vi ser på europæisk musik, så overvinder den umådelig komplikationer i integration af instrumenter, litteratur, sang og sprog. Både Händel og Bach er født i 1685. Händel er vel den første, der med nogenlunde resultat kombinerer så forskellige instrumenter som lut, trompet og sang (der ellers ikke har noget med hinanden at gøre, fordi de vil overdøve hinanden og trompet er umulig at stemme uden at ignorere naturtonerne – der er veje udenom; men den er bundet). For at illustrere det tidsmæssige sammenfald, så er Christian V’s Danske Lov dateret 1683.
  Buxtehude er for tidlig og dermed falder han ikke på plads i hovedstrømningerne, selvom det at få kor og orgel til at komplementere hinanden ikke er nogen lille præstation.- den sætter sig ud over homofoniens begrænsninger – man kan ikke forestille sig Bach uden polyfoni: Prøv!

  Der er nogle tidsmæssige nære sammenfald. Men at tilordne en årsag/virkning er for indskrænket skolemesteragtigt. Ikke at der ikke er en interaktion, hvilket der klart er – Händel går f.eks. på røven med det enorme krak i 1720’erne, hvorved pengene til opera falder værk.
  Men at tillægge det ene eller det andet en determinisme er for barnagtigt.

  Man kan ikke forestille sig opera uden kirkemusik – om italiensk er opera eller opera er italiensk er et af de uafklarede og ligegyldige spørgsmål, som skolelærere stiller – og føler sig indsigtsfulde over. Man kunne eventuelt have forstillet sig et andet grundlag eller rammebetingelse; men jeg ser ikke noget steds noget tilsvarende.
  Mozart, Beethoven (selvom det kun er én opera; men det er nok), Verdi og Wagner får den rene skære Otto Leisner underholdning (intet ondt i det) koblet sammen og integreret i en relevans ud over det.
  At Amerika så indtil videre er noget skuffende har måske mere med teknikkens fremmarsh at gøre. Om det kommer véd jeg ikke, men opera er så meget større end “Folket” og underlødige skolelærere.

  Det er så et svar på en primitiv ræben fra en kommunistisk skolelærer, der skulle være til at forholde sig til for selv nogenlunde intellekter og alment kulturelt orienterede.

 12. Af Lars Mikkelsen

  -

  Sikken en masse snak fra en som ikke kan lide skolelære og hvilken belæring vi fik.
  Måske burde du gå lidt mere ud blandt mennesker og se hvordan man taler og gebærder sig i samfundet hvis man ønsker, at blive taget alvorligt.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lars Mikkelsen:

  1) Jeg er da ligeglad om en underbegavet forsager til en skolelærer, som Dig tager alvorligt – bare Du kommer til skade.

  2) Jeg tror såmænd ikke Du KAN belæres – dertil er Din bakteriehjerne alt for lille. Så nej, det har ikke været hensigten. Hvis Du regner Dig selv for et menneske – hvilket er at strække adskillige definitioner – jeg havde ikke regnet Dig for et hvirveldyr; men pyt.

  3) Der er visse undermålere, jeg helst er fri for – Du er tydeligvis én af dem – jeg kan godt selv finde ud af, hvem jeg ønsker at omgås! Tak!

  4) Skolelærer er sådan et godt ukvemsord, så det bruger jeg en del. Skolelærere er almindeligt hadede og foragtede efter mine erfaringer; så ved folk hvad jeg mener.

  Apropos skolelærere: Marie Krarup

  Til noget mere væsentligt: Jeg ser at Marie Krarup har bevæget sig ud i en formelig shitstorm til fordel for Putler. Jeg undrer mig over følgende:

  1) Hvilken klemme har FSB på hende og hendes selvsmagende farmand?

  2) Er det Tulletåben fra Nordea, der har fået en advarsel fra sin bank om ikke at være i vejen for Svenske Banks misliebige transaktioner med russiske forbrydere (“Is there any other kind??” Bare rolig, jeg har check’et nettostillingen i Nationalbanken (der er stadig 160 mia. i indlån og mangler 3-4 mia. i at foliorammerne er fyldt, så den er god nok) og USD er stabil på 6,62, EUR er svagt undervurderet – så det passer godt med, at Nordea har de uædlere dele i skruestikken.

  3) Har det noget at gøre med “Open Skies” flyvningerne fra Ålborg og Sdr. Strøm fra russernes side: Det må de da gerne. Hvis der var noget, de ikke måtte se, så er det ikke dér – vores flyvemaskiner kan nemlig flytte sig. En god idé, Putler – Du skulle prøve den.

  4) Har det noget at gøre med, at Rusland ophører med at eksportere olie via baltiske havne? Jeg var godt klar over, at den russiske oliesituation var slem; men så slem, at de ikke kan eksportere? Hvorfor sætter kommunistsvinene ikke prisen NED? Årrhh… det kan de ikke – tja, så må de jo lade være med at sælge olie.

  Ak ja, narrehoveder giver anledning til flere spørgsmål end selv jeg kan belyse.

 14. Af P. Torbensen

  -

  Argh TB 13 september 2016 – 8:01.

  Deres foredrag om monokulturer er banale og evidente ingen uenigheder der,De skaber stråmænd og går derefter til angreb-De bygger stråmænd op ,som så passer og er nøje afstemte med Deres angreb,hvor personen så skal efterlades nøgen og fortabt-det kaldes manipulation.
  Romerne var ikke originale med andet en opfindelsen af beton? nå -indlagt vand og badeværelse-vand viadukter som transporterer fra A til B igennem landskaber-Limes forsvar værker-et udbygget vejnet fra London og ud til alle provinser i England og hvor de klassiske motorveje netop kan alokeres til disse idag-skal vi fortsætte?
  De klassiske komponister historie køres der let henover med krak og markedsøkonomi-trods evident viden om et slave og herre mentalitet,hvor de fleste klassiske komponister var på kontrakt og hvor den mindste spire til opstand i deres musiske værker medførte sanktioner generalt,ingen nævnt ingen glemt-de ønskede frihed alle til hobe fra kejser og konger.
  Joseph Haydn som efter 30 års tjeneste hos fyrst Esterhazy endelig blev fri og rejste til England hvor han bl.a. komponerede de berømte Londoner symfonier-endelig fri.
  Beethoven nok den første frie komponist som med den niende symfoni,Ode an die Freude
  Jenasymfonien-men den bryder Du Dig jo hellere ikke om vel?
  Men fordømmelse og ukvemsord og nedladenhed ,mestre DE.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Stupide kommunistiske skolelærer Torbensen!

  Nu bestræber jeg mig på, at mene så lidt som muligt og vide mere – og jeg er over den alder, hvor en terroristisk torturbøddel mod børn er i stand til at bidrage med noget som helst.

  Igen: Skolelærer er sådan et godt skældsord. De fleste af os har gået i Folkeskolen, hvor vi omhyggeligt lærte at hade de nazister. Ingen er i tvivl om den beskrivelse.

 16. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Men det interessante med de skolelærere er, at det begynder jo at trække sammen om dem – ellers ville de næppe blive ved så længe.

  Om det er for at gøre kommunisterne i SF/Enhedslisten bange? Nej, de skal være afsindige af angst! Jeg tror såmænd ikke de hopper ud fra høje bygninger o.lign.

  Jeg regner langt mere med, at deres narkohandlende indvandrergangstere hugger hovedet af dem, som de i øjeblikket gør i Syrien mm. Det er jo tidligere elever, så de har en årsag til at hade Jer – i stedet for som nu, at lade det gå ud over uskyldige jøder. Tror Du ikke snart de bliver trætte at slå hinanden ihjel?

  Det er problemet med Jer nazister og Jeres stormtropper – specielt alle Jeres fraktioner har jo relationer til forskellige kriminelle bander – og intet hader en kommunist som en anden kommunist, så I vil nok slå hinanden ihjel.

  Jeg tilstræber så sandelig ikke konsensus alene af den grund, at et underlødigt svin af en skolelærer så tydeligt demonstrerer, at de intet positivt har at bidrage med.
  Vi så det jo med SF’s “ministre”.
  En kommunist har ikke noget, der minder om holdning – skolelærere har karakterbrister.

 17. Af Lars Mikkelsen

  -

  Nå du er bare psykisk syg!!!

  “Der er visse undermålere, jeg helst er fri for – Du er tydeligvis én af dem – jeg kan godt selv finde ud af, hvem jeg ønsker at omgås! Tak!”

  Nu omgås vi ikke så det forbliver tågesnak og fatasier fra din side, du kan jo ikke være sammen med normale mennesker. Du søger konflikten som en flue søger efter lort.

  “Skolelærer er sådan et godt ukvemsord, så det bruger jeg en del. Skolelærere er almindeligt hadede og foragtede efter mine erfaringer; så ved folk hvad jeg mener.”
  Hvem hader sin lære( den der ikke har lavet lektion) Var du sådan en person?Ukvemsord????? Du må være en meget gammel og ensom lille mand..

 18. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lars Mikkelsen: Nej, jeg afviser såmænd bare banksvin og kommunistiske torturbødler til skolelærere.

  Om ikke andet foretrækker jeg ensomhed frem for at høre på skolelærer-nonsens.

  Du fatter ikke; men jeg kan ikke døje Dig! Lille – det tror jeg nu ikke – er over middel statur for min alder.

 19. Af Lars Mikkelsen

  -

  “Lille – det tror jeg nu ikke – er over middel statur for min alder.”

  Ok så du er fed og ensom!

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skolelærer.

 21. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Din stupide undermåler af en skolelærer!

  Sagen er, ikke at det rager Dig, at jeg på et tidligt tidspunkt besluttede, at koste, hvad det ville, så ville jeg IKKE blive skolelærer og i øvrigt i muligt omfang undgå det frastødende afskum og deres “fællesskab”.
  Jeg mødte f,eks. principielt kun op til eksamen i stedet for at spilde tiden på en ubehagelig måde i nærheden af konstaterede idioter.
  Nu er svag begavelse i sig selv ikke tilstrækkeligt til at gøre folk til sociale skadedyr – har truffet adskillige med varierende intelligens, der er udmærket selskab – og selv meget svagt begavede kan lejlighedsvis være inspirerende.

  Den afgørende skillelinje er den sataniske ondskab, der er grundstammen i nazismen og kommunismen – en skelnen mellem de ideologier er alene inferiør udenomssnak – forskellen mellem Villy med det fjogede grin, den små spruthysteriske Johanne og en Roland Freisler er end ikke semantisk.
  Der er tale om skadedyr, der bevidst har valgt nederdrægtigheden som eksistensberettigelse.

  Efter den kolde krig lod man disse udyr krybe ned i kloakken og hævde sig på børns bekostning – en ikke ubetydelig omkostning ved forståelsen med disse skidtvigtige nullerikker. Det skyldes formentlig, at opgøret efter krigen blev så rodet og uskønt, at ingen efter den kolde krig havde lyst til at tage emnet op, fordi der ville være så megen medfølgende skade på uskyldige. Vi så det bla. med Blekingegade banden, hvor en betjent blev myrdet – og han gjorde bare, hvad han skulle.

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ak nej, J. Hansen – mit formål er alene at tilføje en kommunistisk torturbøddel af en skolelærer som Dig størst mulig smerte. Har Du slet ikke set budgetforhandlingerne, hvem tror Du kommer til at betale for at kommunerne overfører arbejdsløse til førtidspension? Skal vi gætte på: Jer nazister!

  Bare et helt vildt gæt! Men det skulle gøre fyringen det mere ubehagelig.

 23. Af Thomas Borgsmidt

  -

  J. Hansen: Du er skolelærer, derfor er Du også fuld af løgn.

 24. Af Lars Mikkelsen

  -

  Hvad lavede dine forældre fra 1940-45?
  Et eller andet sted må det jo komme fra.

 25. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Mikkelsen: Også skolelærer.

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nå. nå: Skolelærer.

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nå. nå: Skolelærer.
  Det er så lidt af det, Du skriver, jeg læser.

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja…. så længe man ikke begynder med anprisning af det moderne stads.

  http://www.youtube.com/watch?v=WivrX29dufw

  Men nej, skolelærere er nok ikke de rette til at sætte mig på plads.

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  De er godt nok næsten lige så gamle som Uffe; men ……

  http://www.youtube.com/watch?v=esvQVc_E8v4

  Hvor er det dog trættende at have så meget ret som jeg har!
  Aldrig gå ind i politik – lidelsen ved at høre på så meget barnagtigt nonsens er for stor.

Kommentarer er lukket.