Et vigtigt valg for danskerne

Af Uffe Ellemann 93

Præsidentvalget i USA i morgen vil påvirke alle danskeres fremtid. Desværre har vi ikke stemmeret. Men vi bør nøje overveje, hvordan vi bedst kan indrette os på den nye situation, vi vil befinde os i.

Hvis alle USA’s allierede havde stemmeret, er der ikke tvivl om, hvem der ville vinde valget.

Det er i sig selv forbløffende, at man kan møde Trump-tilhængere i et oplyst land som Danmark, men det tager jeg som et udtryk for, at også vores politiske kultur er i skred. Lavmålet blev nok nået af den skribent, som (desværre i Berlingske) udnævnte Trump til USA’s Grundtvig… Men flere har været på banen.

Trump er et helt særligt fænomen. Ikke blot fordi han er løgnagtig og vulgær og yderst tvivlsom i forretningsanliggender, for nu at sige det med et anstrøg af diplomati – men fordi han åbenlyst har skiltet med nogle grundholdninger, der ikke har hjemme i det frie amerikanske demokrati, som stadig er et forbillede for mange, herunder denne blogger. Både i ord og gerning har han demonstreret, at han er racist, fremmedfjendsk, sexist og protektionist. Og han har afsløret dyb foragt for grundpiller i det liberale demokrati – først og fremmest retsstatens principper.

Trump er ikke blot en fare for det amerikanske demokrati. Han er en fare for sammenholdet i det, vi kalder ”den frie vestlige verden”. Derfor må vi inderligt håbe, at han får et så solidt valgnederlag i morgen, at han vil få vanskeligt ved at markedsføre sine klynkende myter om valgsvindel.

At det er kommet så vidt, at den mand er endt som præsidentkandidat i Lincolns og Reagans gamle parti er forbløffende og deprimerende. Og når man ser, hvem der er hans støtter rundt omkring i Europa, kan man passende mindes Knud Kristensens gamle ord: ”A sajer walbekom’!” For det er ikke kun Putin & Co. Det er hele det slæng af nationalkonservative populister, som hærger i europæisk politik, og som både har afstedkommet et Brexit og et dansk nej til samarbejdet i Europol og et hollandsk nej til EU-samarbejde med Ukraine, for nu at tage nogle helt nære eksempler… Alle dem, der forsøger at markedsføre sig som “folkets røst” imod “eliten”. Hvilket er en grov undervurdering af “folket”.

Det er klart, at skulle det ulykkelige ske, og Trump bliver valgt – så vil Danmark og resten af Europa skulle respektere amerikanernes valg. Vi skal finde en måde, hvorpå vi bedst muligt kan fortsætte samarbejdet med USA. Nemt bliver det ikke.

Men hvis Hilary Clinton vinder, kan vi ikke bare synke tilbage i sofaen med et lettelsens suk. Det er ikke det samme USA efter denne valgkamp. Og vi må indrette os på, hvad det betyder.

Både Trump og Bernie Sanders, som forsøgte at blive Demokraternes ´præsidentkandidat, førte så stærkt protektionistiske synspunkter ind i debatten, at det – desværre – smittede af på Clinton-kampagnen. Det giver problemer i Asien, hvor Kina bejler til flere af USA’s hidtil trofaste allierede, som er blevet skræmt af debatten i USA. Der er samtidig voksende europæisk modstand mod frihandelsaftaler, og det giver de europæiske regeringer en pligt til at skærpe kursen og tale klart sprog i disse spørgsmål, så populisterne og protektionisterne bydes alvorlig modstand.

Og selv om Trumps trusler om at svigte f.eks. NATO’s musketér-ed om fælles forsvar er blevet skarpt afvist af Hilary Clinton, så står det klart, at der vil blive stillet større krav til europæerne om fælles optræden overfor truslerne fra Rusland. Der er for mange lande i Europa, som sakker bagud med forsvarsudgifterne – herunder desværre i meget høj grad Danmark! – og det må der laves om på, for at bevare sammenholdet i NATO og det amerikanske engagement i Europa. Det skylder vi de lande, vi har inviteret med ind i NATO – først og fremmest de tre baltiske lande.

For Danmark specielt er svaret på de udfordringer, som skabes at det forandrede USA, ligetil: Vi skal gøre en ekstra anstrengelse for at styrke det europæiske samarbejde, og sikre vores egen placering så tæt på kernen i EU som muligt.

Det kan være ubekvemt i en situation, hvor en masse nære problemer maser sig på – men det er en klar opgave for de regeringsbærende partier, og det vil først og fremmest sige Venstre og Socialdemokratiet, at tale rent sprog overfor dem, der alt for længe har fået lov til at bremse Danmarks europæiske engagement.

Selv om vi ikke har stemmeret i morgen, så har vi både ret og pligt til at indrette os bedst muligt på at møde de nye udfordringer. Og det kræver et stærkere europæisk engagement.

93 kommentarer RSS

 1. Af Hul igennem?

  -

  Nå, nu er det så over snart ; så går der 4 år igen!Gab gab- heldigvis
  Nu kan vi så glæde os til hvid jul og mere x-faktor
  Tror også uflyvelige fly flyver videre på phantasiens vinger – bare ikke lige så mange, vi har nemlig ikke pengene. Vi er fattige- vi producerer for lidt og vi har ikke våben nok.
  Måske skulle vi til at eksportere nogle mere realistiske svin til vores gamle nabo Rusland
  Vi mangler nemlig penge. Penge til ournalister som snart alle er på støtten.
  Varmluftprædikanter af alle slags får heller ikke nok i tiggerskålen..
  Der er nok i realverdenen at tage fat på så op i r med andres præsvalg.
  mvh

 2. Af Fritz Wolder

  -

  En berettiget kritik af det amerikanske demokrati er, at det i virkeligheden er et plutokrati. Uden millioner af dollars kan ingen opnå et højere officielt embede i USA. At valg foregår over en meget lang periode hører en tid til, da hestevogn og flodpramme var de vigtigste kommunikationsmidler. Og det betyder, at pengemagten bliver endnu mere afgørende. Kortere valgkampaner ville være billigere for kandidaterne og dermed mere demokratiske.

 3. Af Benny Benny

  -

  Vi er mange, der på trods af medierne, glæder os til at få drænet sumpen og se Uffes sure fjæs.

 4. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Vi vil se flere og flere diskokugler, så som Trump skinne i aftenlyset. For mange mennesker uden kultur regerer i verden. Uden kultur ingen civilisation. Vi har også vores hjemlige diskokugler, så som LA og Nye Borgerlige.

 5. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  USA er ikke et demokrati. Kun en person der er både døv og blind, vil påstå det. Alene det underlige skuespil, der opføres for folket netop nu, burde være nok til at indse det. Det er ikke andet end brød og skuespil, der som altid skal lulle befolkningen i søvn, og det virker – hver gang. Uheldigvis er begge hoverolleindehaverne så usympatiske, at man burde have valgt andre. Men det er med til at gøre forestillingen spændende.

  Heldigvis vil ingen af dem få indflydelse på noget som helst. Det er helt andre kræfter, der i det skjulte træffer afgørelserne og betaler skuespillerne for indsatsen – eller får dem skudt. Det spiller ingen rolle for amerikanerne. Den amerikanske drøm har ikke plads til noget så mærkværdigt som demokrati. Amerikaneren tror ikke på det. Han vil have stærke, koldblodige, kyniske ledere. Førere, der ikke ryster på hånden, når han begår overgreb. Han skal kunne masseudslette hele befolkninger, som da man atombombede Nagasaki og Hiroshima – alle tiders terrorhandling – al terrors moder.

  Hadet til demokratiet fremgår tydeligt i hadet til kommunismen. Tanken om at andre end en næsten guddommelig lederskikkelse skulle have rettigheder er fuldstændigt fremmed for amerikaneren. Han ved udmærket, at kommunismen er den eneste mulige form for demokrati. Derfor hader han den. Amerikanerne har udviklet sig til et herrefolk, der følger føreren, der vil gøre dem stærke og sejrrige. Det har vi oplevet mange gange før. Verden skal underlægges USA, Hvornår stopper verden USA?

 6. Af J. Hanse n

  -

  Et vigtigt valg for danskerne.
  Skriver Ellemann.

  Hvorfor er det vigtigt for danskerne, om den ene eller anden psykopat vinder valget?

 7. Af Anders Munch

  -

  http://imagizer.imageshack.us/a/img921/3885/6LaicC.gif

 8. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hmm…. hvordan det ender mere til Trump end jeg troede.

  De forskellige stater er tættere end man skulle tro.

  Hvorom alting er, så er der noget galt med de matematiske modeller.

 9. Af Henrik S

  -

  Verden har fået nok af selvgode hyklere!

 10. Af Hul igennem?

  -

  Trump fører.
  Eu bliver slukket.
  Marine le Pen
  Geert Wilder
  Jimmy Åkeson
  Orban
  Vermund
  -og farvel Merkel
  -og farvel yallah

  Og aller mest hurra – Farvel Saudi, farvel Qutar, farvel burka,farvel nass farvel farvel
  mhh
  Danmark køber ingen uflyvelige klumper

 11. Af gerald willtek

  -

  Det er dog forbloeffende at man har en tidligere udenrigsminister som ikke forstaar et kuk af hvad der foregaar!
  Folket stritter imod!. Imod den evindelige konformitet, den aftvungne underdanighed og de korrupte politikere! Det skulle vel ikke vaere saa svaert at fatte?

  Det kommer til Danmark. Jeres allierede, jeres krige, jeres droemme! De er faerdige, og DK skal ud af EU. Og det kommer naturligvis osse!

 12. Af Helge Nørager

  -

  Hvornår mon det går op for dem som laver menings målinger, at der findes en DF effekt,
  Brexit og Trump, må medføre at de laver deres algoritmer om.
  Det er Rasmus modsat.
  Når alt og alle skriger skingert at det er det forkerte valg, eksperter, statsledere, film og musikstjerner, alle dagblade osv.
  Er det helt naturligt at folk føler sig forlegne hvis ikke, de mener det politisk korrekte når de bliver adspurgt i en meningsmåling.
  Der gemmes jo cookies som sælges til 3 part, deres oplysninger gemmes osv,
  Derfor er de værdiløse, da meningsmålinger ikke længere helt “anonyme”.
  Men det siver nok ikke ind ved de politisk korrekte, som har mistet alle forbindelser og relationer til socialgrupper B, C, og med den nye politik D, E og F osv
  Globaliseringen har givet os konkurrence samfundet hvor alle som ikke kan deltage skal have et usselt liv fordi de er dovne og ubrugelige.
  Den politisk korrekte elite har blot glemt at fratage dem stemmeretten, men har da læst indlæg som argumentere for det også. :(

 13. Af Benny Benny

  -

  Nu må det være gået op for alle, at vi ikke kan stole på medierne og deres polls.
  MS. medier er ræve røde og manipulerende.
  Tid til at dræne sumpen!

 14. Af Hul igennem?

  -

  Almindelige mennesker, det almindelige folkefolk ligesom jeg, vi ved godt hvordan tingene er.
  Men vi bliver beløjet, misinformeret, snydt og bedraget igen og igen-
  og det bliver vi med for 16 milliarder propagandapenge fra vores egne lommer lige ned i varmluftprædikanters slughalse og især fra PR og PR2 (propagandaradio).

  Og lige nu vender de deres slikne tunger til Trump for at suge nye penge..
  mvh

 15. Af Henning Svendsen

  -

  De læser nok ikke Berlingske derovre ?de ved dog at Danmark vistnok har en digter Der hedder Hassan Andersen der vistnok er død men har en stor pukkelryggede familie der vistnok er på finansloven-og EU fremkalder en hovedrysten
  Det unge Amerika skuer fremefter mod en bedre verden.

 16. Af Hul igennem?

  -

  ..og en masse danske politikere som har svinet Trump kan godt begynde at øve sig på at sige “yes mr Trump, your are so rigth mr Trump oh so funny of you mr Trump, let me kiss your big ass” når de skal over at stå ret i Hvide Hus..
  mvh

 17. Af Benny Benny

  -

  Væk med DR. (Danmarks fjendtlige radio), tv2 og mediestøtten.

  Pengene bliver udelukkende brugt til misinformation og manipulation:
  Beviset: Ikke en eneste positiv historie om Trump i smatlige Danske medier.

  Det er ikke mangfoldighed, men propaganda og magtmisbrug.

 18. Af r vangkilde

  -

  USA og Europa i demokratisk afmagt ! – den liberale handlefrihed gælder også, når Ellemann har svigter sine EU tanker, og lægger alt den politiske energi i NATO som splitter Europa politisk, og demokratiet i USA er et total politisk multietnisk splittet land. ELLER er vi blevet USA trætte!

 19. Af Svend Jensen

  -

  Tillykke til den civiliserede verden – Halallary tabte.

 20. Af Hul igennem?

  -

  Smatlig er et herligt nyt ord synes jeg. Da måtte jeg le. Smatlig- haha
  mvh

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  Som jeg lige har skrevet til en amerikansk ven: Måske har vi været for selvtilfredse i for lang tid, siden vi nu ser alt det under nedbrydning, som er bygget op siden Den 2. Verdenskrig. Amerikanerne har tydeligvis sluttet op om de samme tendenser, som hærger her i Europa. Lad os se. Multimilliardæren Trump skal ud og snakke med multimilliardæren Putin. Gad vide, hvad der bliver af almindelige mennesker i den verden, de leder: Brød og skuespil?

  Trump minder mig i den grad ikke om Adolf, men om Mussolini: Samme mimik, samme selvtilfredshed, samme retorik (eller manglen på sammenhæng i det, der siges), basalt set samme budskab.

  Men klart en begmand til the establishment her og derovre, og et memento til dem, der nægter at tage højreradikalismen alvorligt (Sverige).

 22. Af Flemming Lau

  -

  Onsdag 9/11 08:35 2016. Mennesket spår, Gud rår! Tillykke USA!

 23. Af Jan Petersen

  -

  Mainstream media er pure lort – propaganda mis- og disinformation – det har jeg skrevet, jeg ved ikke hvor længe. Men ingen har hidtil troet på det. Bare lidt konspiration . . . griner. Måske er the real world så småt ved at gå op for selv den mest hjernedøde. I øvrigt har jeg altid opfattet Uffe Ellemann som et simpelt CIA-asset. Ved ikke om jeg har ret , men formentlig. Der er mange andre CIA-assets, Bilderberg og New World Order operatives plantet hos MSM verden over!

 24. Af Niels Larsen

  -

  Suckers…

  Så kan det være, at det går op for de skide uduelige politikere, hvor vrede vi vælgere er!

 25. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det var tilsyneladende kvinderne, der sikrede Donald Trump valgsejren.

  Læren af dette valg må være; “If You grab’em by their pussies, their hearts and minds will follow”…

 26. Af Gert Hansen

  -

  Resultatet er ikke overraskende. En stor begmand til den etablerede elite, der på trods af massiv opbakning fra main-stream media (en del af eliten), har fået en overvældende demokratisk lussing.

  Dette resultat vil uden tvivl få indvirkning på kommende valgresultater i Europa også. Det store spørgsmål er nu, hvad eliten fremover vil gøre, for at forsøge at inddæmme denne tendens?

 27. Af Jørgen F.

  -

  …En mere i sækken.

  Nu mangler vi så bare det østrigske omvalg.
  TTIP revet ned og Paris akkorden smidt i kakkelovnen.
  Det franske præsidentvalg.
  Og Merkel, Mogherini og Juncker sendt på pension.

  Forfra begynd.

  (Og hvor himmelråbende st.pidt har det bare været at følge de danske medier og kommentatorer?)

 28. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Ja, valget af Trump, kommer ikke som nogen over raskelse, når man betænker korruption, og sammenspisningen mellem Wall Street og politikere i U.S.A. (Clinton Fundation)!
  Man havde etableret et system hvor de rigeste 5%, og politikere rage enorme beløb til sig, på bekostning af mellem klassen, og fattige!

  Obama blev låst af den republikanske majoritet i Senatet, og repræsentanternes hus, så i det store hele, er det dem der har været drivkraften, til dagens resultat!

  Og mon ikke Danmark skal til, at have fat i lommeuldet og få betalt de mindst 2% til militæret i Nato, hvis de vil regne med hjælp under en krise!
  Danmark, inklusiv Europa, har som NATO medlemmer skåret deres militære forsvarsevne ned til sokkeholderne, og resultatet blev, at U.S.A. stod for 75% af NATO’s udgifter, så det er ganske forståeligt at U.S.A. siger stop!

  Så der kommer mere af samme skuffe i lande som Frankrig, Holland, Østrig, hvis ikke man besinder sig i Bruxelles, og lytter til folket, som er meningen med demokratiet!
  Velbekomme!
  M.v.h.

 29. Af Torben Kjær Andersen

  -

  En masse mennesker hader, hvad de kalder eliten, og stemmer derfor på en mand, der er født ind i eliten og i 50 år har pisset på dem, der nu stemmer på ham. De er utilfredse med tapetet og vælger derfor at brænde huset ned. Og herhjemme jubler folk, som ikke er i stand til at skelne lort fra lagkage.

 30. Af Ester Clasen

  -

  At USA stadig er dit forbillede Uffe. Der røg den sidste rest af af respekt for dig. Har dog hele tiden vidst at du også er imod det sikkerhedsnet vi har i Danmark, vores velfærd.

 31. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Med Englands Brexit og med Trump som præsident har Europa netop nu en enestående chance for at vriste sig ud af det angloamerikanske kvælertag, der alt for længe har påtvunget europæerne den angloamerikanske drøm – en verden styret af markedskræfterne.

  Europæerne kan nu vælge at kæmpe for den europæiske drøm om frihed fra fremmede ikke-europæiske magters indflydelse. Vi kan skabe en union baseret på europæiske værdier. Vi kan bekæmpe den amerikanske militarismes, den islamiske fundamentalismes og den asiatiske kapitalismes undergravende indflydelse.

  Europa er i dag udviklet nok til at kunne klare den opgave at klare sig selv, både politisk, socialt, økonomisk og militært. Vi behøver ikke USA’s, CIA’s og Natos opdragelsesmetoder. Vi kan selv. Lad os komme i gang, nu hvor muligheden er større end nogensinde.

 32. Af Niels Larsen

  -

  @ Jørgen Villy Madsen

  Ellers tak! Vi foretrækker kapitalismen fremfor EUs planøkonomi! Den europæiske drøm er endt som et mareridt.

 33. Af B. Mortensen

  -

  Ronald Reagan part 2……
  Befolkningen i USA fortjener en idiot som Trump…
  Man ligger som man har redt……
  Lad os skære mere ned på uddannelse og sende mere underholdning som paradis hotel, big brother og andet der glimmer, det skaber vinderkultur….

 34. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Nu glæder jeg mig til Marine Le Pen i Frankrig vinder præsident valget, og får Frankrig meldt ud af EU!
  Super Europærerne i Bruxelles forstår ikke, at de er der for at tjene folket, og ikke den anden vej rundt, hvor folket er der for, at tjene dem!

  I Bruxelles har man aldrig forstået hvad demokrati betyder!
  Men jeg kan oplyse dem om, at det betyder hvilken politik der skal føres, ifølge folkets ønske, og, at det er de Europæiske landes befolkninger der sætter dagsordenen!

  Men bare vent, flere lande melder sig ud af globaliserings idiotiet, som man prøver, at gennemtvinge, på bekostning af de Europæiske landes befolkningers velfærd og økonomi!
  M.v.h.

 35. Af Hul igennem?

  -

  Ja ja for nu at slutte- det var så det valg.
  Og virkeligheden har kørt allerede 7 timer videre. Jeg håber der er kartofler nok i kulen.
  Fortsat god dag.
  mvh

 36. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Med det Amerikanske valg i baghovedet, tænker jeg på vores situation i EU, med åbne grænser, fri indvandring, menneskerettigheders konventioner, EU’s stræben efter et federalt Europa, asyl til millionsvis af muslimer, og globalisering. og alt dette, betalt af Europas skatteborgere, på bekostning af velfærden, og det Europæiske militære forsvar, samt stor arbejdsløshed blandt Europas unge og de fattige!

  Aldrig har så få, lavet så meget lort, for så mange, som EU politikerne i Bruxelles!
  M.v.h.

 37. Af Peder Roed

  -

  Endnu en politiker (Uffe) der har mistet jordforbindelsen.
  Det er os på gulvet, der ser os omkring og er bekymret.
  Vi takker Gud for vores stemmeret.
  Og bruger den!!!

 38. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg ser gud hjælpe mig, at nogle Danske politikere ikke har forstået, hvad der foregår i de vestlige demokratier i dag!

  Holger fra SF siger på TV. at som det ser ud nu, må vi have mere EU!

  Europas befolkninger har skreget til jer politikere i åre vis, at vi vil have mindre EU!
  Har i misted jordforbindelse fuldstændig?

  I er folkevalgte politikere til, at varetage befolkningens ønsker, og ikke den anden vej rundt!!!
  M.v.h.

 39. Af Flemming Lau

  -

  Carl-Erik Pedersen.

  Rolig nu, det er jo alletiders udtalelse Holger kommer med for så ved vi andre at vi skal den stik modsatte vej. EU er et projekt for såkaldt “dannede” kulturliberale og deres ventreorienterede kammerjunker. Jo flere sådanne meldinger fra den kant, jo hurtigere får vi andre kvalme og lysten til at trække stikket til EU! Alt i alt en god dag på kontoret.

 40. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg gad vide, om det nogensinde går op for vore politikere, at de er ansat som tjenere, af befolkningen, som betaler deres løn for, at udføre befolknings ønsker nu!!!

  Til Danske politikere kan jeg kun sige “you are fired”!!!!

  Hvorfor? Du gjorde ikke dit arbejde!

  Dit arbejde er: Stoppe indvandring, og asyl ansøgning fra muslimske lande øjeblikkeligt, uden hensyns tagning til konventioner der skader landet!

  Politikere er ikke ansatte til, at fortælle folk hvad de skal mene! Det er folket der fortæller politikerne hvad de skal mene!

  Politikerne har fået vend situationen til det samme, som hvis restaurationsgæster, opvarter og serverer for restaurations personalet!

  Smid hele den politiske elite ud med skraldeposen, og ansæt et par vestjyske fiskere et par landmænd, et par dygtige erhvervsfolk, et par gamle politibetjente, nogle gamle officerer!
  Hvis Danmark gør dette, har vi en regering der sætter Danmark , og Danske interesser i første række, og et rigtigt folkestyre!

  Selv Haugård kan gøre det bedre end nogen af dem der sidder på Christiansborg i dag!
  M.v.h.

 41. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  @ Carl-Erik Pedersen
  Dine udgydelser er efterhånden ulidelige og vil formentlig blive værre. Du har helt overset, at du ikke er folket, at dine vanvittige forestillinger ikke er folkets forestillinger, og at du på ingen måde repræsenterer folket. Det er temmelig uhyggeligt at tænke på, hvad du egentlig repræsenterer. Det ønsker jeg ikke at vide. Det bliver for grimt.

  Hvis der findes et normalt tænkende væsen uden granatchok og storhedsvanvid i din omgangskreds, så tal med vedkommende og prøv at få en slags forståelse for folkets tanker. Ikke at jeg tror, at det vil ændre din afsindigt primitive omverdensforståelse, men det kan man jo ikke vide, før det har været prøvet.

  Det ville under alle omstændigheder være sundt for dig at komme op af kælderen og ud i lyset blandt almindelige mennesker. God bedring!

 42. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Hvis man i årevis kan sidde i en stilling som Dansk politiker uden, at virke for landets bedste, så har man ikke opfyldt det arbejde som man er ansat til, og er moden til en opsigelse på gråt papir!

  Asger Åmund, som trods alt har mere end 2 brikker, at flytte rund med, har udtal ,at vi er nødtvungne til et øjeblikkeligt stop, for muslimsk indvandring, og asyl modtagning, da vi ikke længere kan håndtere dette, på grund af kultur, religion, og kriminalitet!

  Derimod er der nogle konventioner, der er forhindrer dette, altså kan dette ikke lade sig gøre!
  Hvad er dette for en gang vrøvl? Opsig konventionerne!

  Vi har nikkedukker af politikere, der påtager sig arbejdsopgaver, der aldrig er blevet dem pålagt, som bland andet, at sidde i Bruxelles og skamme sig på Danmarks vegne!
  (Radikale Venstre)!

  For lige at huske det, så er det heller ikke politikeres opgave, at undervis befolkningen i politisk korrekthed! Og især ikke, når denne korrekthed er til skade for landet!

  Personlig er jeg bedøvende ligeglad med personlige holdninger, blandt vore politikere, bare de gør hvad der kræves af dem,; nemlig virke for Danmark fremgang!
  For min skyld kan de være Nazister, Gammel Kommunister, Homoseksuelle, religions fanatikere, eller noget andet, bare de giver fremgang for landet som helhed!
  M.v.h.

 43. Af niels Lemche

  -

  Jamen, Holger har jo helt ret. EU er helt nødvendig for vores selvstændigheds skyld. Det er jo klart nok, at hele denne skare af Putteklakører, der skriver løs her og mange andre steder, er ansat til at nedbryde alt det, der forsvarer os mod en mere og mere aggressiv russisk fjende. Jeg er egentlig ligeglad med hvilke løgnehistorier, de fylder os med. Vi har NATO og EU som det, der har beskyttet et lille samfund som det danske i nu snart 70 år. Og selvfølgelig er det disse organisationer, som Putin og hans fæller vil have opløst. Så kommer truslerne tilbage, og han regner med, at hele dette slæng af svage nationalistiske politikere bliver lette nok at vikle om sin lillefinger: Vil I have en bombe i hovedet?

  Hørte for lidt siden en svensk sikkerhedsspecialist holde foredrag på svensk TV i Folk och Forsvar om den russiske militære genopbygning, som er massiv, og som indtil i år har været fritaget for de betydelige besparelser, der derovre har ramt velfærd og uddannelse. Nu synes sanktionerne at virke således, at også det russiske militær må holde for. Men særlig vægt lagde han på cyberkrigen, som kører for fuld udblæsning, og som vi hver dag kan iagttage bl.a. på disse blogs. Det er betegnende og fremgik ganske tydeligt, at efterretningstjenesterne har fuldt overblik over Putins investeringer i BREXIT-bevægelse, i Front nationale, i hans engagement i den amerikanske valgkamp, og hvad han ellers har gang i. Nyt var hans redegørelse for russiske agenters virksomhed i Montenegro og Hercegovina–NATO og EU-kandidater.

  Vi kan sagtens tro, at den kolde krig ikke er tilbage for fuld styrke. Det er den, men vi gemmer os bag vore illusioner. Holger, der vist fra sit partis fortid har en langt bedre forståelse af kræfterne på den anden side, har derfor fuldstændig ret. Og så skal det bare tilføjes, at den svenske ekspert ikke tog stilling til noget som helst, men fremlagde sin sag baseret på fakta.

  Jeg håber virkelig, at der er nogle amerikanske generaler og admiraler, der får fortalt Trump, hvad der er i gang: Nemlig at han sagtens kan lege isolationist; men han kan som Roosevelt blive belært af virkelighede, men forhåbentlig inden modparten tror, at han kan vinde.

  Og så skal vi bare vente på hylene fra klakkørerne. De er ikke ubegavede.

Kommentarer er lukket.