Du Puslingland….

Af Uffe Ellemann 64

Midt under Første Verdenskrig skrev Jeppe Aakjær et af sine prægtige digte: Historiens Sang. Det var her, han skrev: Du Puslingland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge….

Et par glimt fra de seneste dages udvikling:

Moskvas massive propagandamaskine har kastet sig over de baltiske lande. De store TV-kanaler, med millioner af seere, beretter om, hvor elendigt det står til.

Det meget populære talk-show ”Mesto Vstrechi” kunne berette om den helt fejlslagne økonomiske politik i de baltiske lande (uden smålig skelen til, at de efter finanskrisen nu er kravlet ud af hullet, og har positiv økonomisk vækst -og at alle tre lande nu er med i Euro’en!) – og ”Vremya Pokazhet”-programmet kunne fortælle sine millioner af seere, at ”de baltiske lande burde være taknemmelige for, at de fik lov til at forlade Sovjetunionen fredeligt” (vi er dog endnu nogen, der er gamle nok til at huske, at der blev dræbt mennesker i Riga og Vilnius i januar 1991 i den forbindelse) – og at ”Rusland gav dem deres frihed” (uden smålig skelen til, at Sovjetunionen havde taget friheden fra dem)…

Akkeja…

Men samtidig med det, har de i Riga vedtaget et nyt lettisk statsbudget for 2017. Det indebærer en kraftig forøgelse af forsvarsudgifterne, til 1,7 procent af BNP. I 2018 vil de nå op på de 2,0 procent, som er NATO-målet – og som Estland allerede har nået.

Og Norge meddeler at der nu er iværksat et stort projekt, hvor man vil anskaffe nye fly til overvågning af Arktis. Finland meddeler, at man næste år deltager i Sveriges forsvarsmanøvrer, som bliver de mest omfattende siden den kolde krig.

Der sker virkelig noget.

I Danmark har vi fået en ny regering, og i regeringsgrundlaget lægges der op til en forøgelse af forsvarsudgifterne.

Endelig.

Danmark har hidtil været det eneste land i Østersøregionen, hvor man forsætter med at indkassere den ”fredsdividende” som bygger på, at der indenfor en overskuelig fremtid ikke vil være trusler i vort nærområde.

Nu skal der så endelig rettes op på det. Engang til næste år.

Du Puslingland….

64 kommentarer RSS

 1. Af niels Lemche

  -

  P.T, og så er det selveste Zhirinovsky. Det må da vække tillid. At du efter Borgström måske kan få lov med at vælge mellem at være skolelærer eller bare en almindelig Puttekovn, er vel det bedste, du kan opnå.

  Og jo, for 71 år siden var der heldigvis en Montgomery, der satte proppen i flasken oppe ved Lübeck og forhindrede den røde arme i at trænge helt frem til os. Det er vi nok nogle, der er taknemmelige for.

 2. Af tage. Jakobsen

  -

  “Og jo, for 71 år siden var der heldigvis en Montgomery, der satte proppen i flasken oppe ved Lübeck og forhindrede den røde arme i at trænge helt frem til os. Det er vi nok nogle, der er taknemmelige for.”

  Jalta siger det dig noget? Måske skulle du heller sige Operation Unthinkable.
  Med hvilken midler skulle den rødehær have kunne forsætte?
  30 milioner døde, 1700 byer ødelagt, 17000 landsbyer ødelagt og 32000 farbrikker ødelagt og USA udviklet A – bomben.

 3. Af niels Lemche

  -

  TAGE. JAKOBSEN, det kunne den heller ikke, da englænderne satte proppen i. Men selv en temmelig ødelagt rød hær havde nok magtet at besætte Danmark. Vi så, hvordan det gik med de andre stater, som blev overladt til den.

  Men jeg holder næsten med Patton, der–hvis legenden har noget på sig–forsøgte at overtale Eisenhower til at fortsætte. Så blev Patton fyret. Konspirationsteoretikerne kan så sige, at det var det militær-industrielle setup, der forhindrede det, for hvad skulle de have gjort uden en fjende?

  Nu er jeg ikke konspirationsteoretiker…

 4. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Lemche

  Under Den kolde Krig beklagede jeg også at amier og tommyer ikke slog sig sammen med fritzerne og jagede bjørnen tilbage over stepperne.

  I dag er jeg ganske godt tilfreds med, at det ikke skete.

  Og naturligvis evigt glad for at den i bagklogskabens skarpe lys ret elendige general Montgomery (han var overforsigtig ved Caen og for dumdristig ved Arnhem) lagde vejen om Lübeck.

 5. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nej…. årsagen til at Patton ikke ville have fået lov til at fortsætte var, at man havde problemer nok med at forsyne civilbefolkningen i Europa med fødevarer – transportsystemet havde det ikke for godt.
  Det var i hvert fald årsagen til, at Patton af Eisenhower blev standset tidligere i krigen. Der var nemlig ikke havnefaciliteter til at holde Patton forsynet. Tænk, hvis man også skulle have fødet på russerne?
  Nu sendte man så de russiske fanger tilbage til Rusland, så de kunne blive slået ihjel af Stalin.

  Det er det samme, der kommer til at ske (måske) med russerne denne gang: De kommer til at sulte og begynder at slå hinanden ihjel – det plejer de at gøre.

  Indtil videre kan Rusland importere korn fra Ukraine – der er ikke andre, der vil købe den kvalitet. Men det holder også op, for Ukrainerne vil have rigtige penge for leverancerne – og dem har russerne ikke – penge altså.
  Det bliver svært her til vinter, at holde alle de uretmæssigt besatte områder forsynet (som Georgien og det østlige Ukraine) – bare rolig de russere skal nok krepere – af sult.

  Det er jo det, der begynder at ske med Venezuela. Kommunisterne begynder at krepere af sult. Venezuela kan ikke importere fødevarer (det burde heller ikke være nødvendigt); men med kommunister ved styret, så skal det nok gå galt. Herhjemme skal vi have miljøfimserne fjernet – alt det sludder om global opvarmning – det er nonsens.
  Isen smelter i Arktis; men det gør den en gang i mellem – at det har været et emne i den amerikanske valgkamp skyldes nok så meget, at Hillary havde brug for idioterne i valgkampen (Bernie Sanders f.eks.). Det lykkedes så ikke – det havde jeg ellers troet. Men her var jeg ikke alene om at tage fejl.
  Det er nok derfor Jill Stein har opgivet en genoptælling af stemmerne i Illinois og andre stater i rustbæltet. Den valgmanipulation, der måtte have været, har været lavet til hendes fordel. Det har hun ikke nogen trang til at dykke videre ned i.

  Hvad alle kommunistsvinene glemmer at tage i betragtning er, at man utvetydigt har tilkendegivet, at NSA tydeligt har tilkendegivet, at Putin har forsøgt at manipulere valget i USA – bestemt ikke uventet; men det vil få konsekvenser – for Rusland.
  Den olie-/gasledning skal nok blive bygget til Chicago – ingen tvivl om det – bare ikke nu om vinteren. Der er nok nogen, der ikke har læst “Det lille hus på prærien”, Der bliver satans koldt i det amerikanske Midtvesten.

  Men Venezuela er interessant – problemet for dem er, at de har lånt penge af kineserne – og kineserne vil se de penge igen: NU!
  Tro endelig ikke at kineserne har ydet lån til Venezuela – uden at have sikkerhed i deres oliereserver og olieanlæg – selvfølgelig har de det.
  Cuba skal nok også falde til patten, fordi deres eneste kunde var Venezuela. Kommunisterne i Sydamerika får dem til at længes efter Haiti og den vilde luksus Papa Doc efterlod.

  Herhjemme er kommunisternes narkodistributionsnet af kriminelle indvandrere godt i gang med at slå hinanden ihjel – det må de sådan set godt; men de er så elendige, at kugler og knive flyver forbi til fare for almindelige mennesker.
  Det er kun et spørgsmål om tid inden de gangstere går i gang med hundehovederne i SF/Enhedslisten. Jeg har set, at den små spruthysteriske Johanne er flyttet i “beskyttet bolig”. Video’erne fra dukkedrengenes udflugt til Mellemøsten har nok gjort et vist indtryk på hende og indavlskonsulent Pernille Skipper.

  Dansk Folkeparti skal også nok blive næsten medgørlige – efterhånden som deres bedragerier rykker frem i sagsbunkerne og tvangsauktionerne nærmer sig.

 6. Af P. T.

  -

  Rolig Lemche -klovn staves også med l-og ikke kovn.
  Jalta aftalen blev overholdt til punkt og prikke af russerne,de rykkede ikke længere frem en aftalt.Deres stråmand med Montgomery,som frelste Lubeck og og videre nordpå en and og uden historisk evidens .

 7. Af P. T.

  -

  Efter snart 2 års debat med Lemche og TB og deres svinske beskyldninger mod højrefløj og venstrefløj,hvor de definerer Sig selv, som de evige gode på midten,som de kældermennesker ,de egentlig er. uden historisk evidens og realisme,som de beskylder andre for.

 8. Af niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, faktisk enig. Og i stedet fik vi en ret ublodig kold krig. Tænk, hvis amerikanerne var begyndt med at anvende A-våben mod russerne.

  Stadig undskyld min navneforvirring. Jeg var ret rystet, da jeg troede, at det var dig med de famøse indlæg. Vi plejer, så uenige vi end er, normalt at have fornuftige meningsudvekslinger.

 9. Af Jan Andersen

  -

  Det mest komiske er at man opruster mod en imaginær fjene som blev opfundet af Hillary Clinton for at destabilisere Rusland. Med Trump som ny præsident tror jeg man kan skyde en hvis pind efter en koldkrig mod den imaginære fjende Rusland. Gu ve hvad Uffe E , hans venner og trolls nu skal finde på for at skabe nye konfrontationer i Europa og omegn.

  Donationer er gået fra milliarder til stort set NUL i Clinton Foundation efter Hillary tabte og ikke kan levere pay-for-play længere. Saudi Arabien er i det røde felt nu hvor man ikke længere har deres spion i det Hvide Hus, ikke får leveret hvad man har betalt for. Også pengestrømmen til diverse talerør, korrupte politiker og tidligere politikere bliver eller bliver nu kappet – hvad skal Uffe og de andre medløbere nu leve af.

  Berlingske skriver Trump har begåët en fadæse ved at tage røret da Taiwans præsident ringede – andedams journalisterne på Berlingske kan ikke forestille sig det er nøje planlagt af Trump, som har udmeldt og nu viser han er fredens og samlingens mand – hvis han da får lov af den korrupte del af den vestlige verden. Tak for vi omsider får en forretningsmand som ledelys for den vestlige verden – vi har fået nok af politikere og advokater som ikke aner hvad de foretager sig.

 10. Af Bent Kristensen

  -

  Det er da glimrende med al den oprustning omkring os, måske vi så kan sælge noget af vores antikke skrammel til de andre lande omkring os, incl hvad der måtte findes på tøjhusmuseet. Så sparer vi vores såkaldte forsvarsbuget.

 11. Af Bent Kristensen

  -

  Det er da pragtfuldt som de opruster omkring ørene på os, så er der måske et begrundet håb om at vi kan sælge vores antikke Arsenal, incl. hvad der findes på tøjhusmuseet. Jeg tror ikke på at det fremmer mellemfolkelig forståelse med sabelraslen.

 12. Af tage. Jakobsen

  -

  ” Men selv en temmelig ødelagt rød hær havde nok magtet at besætte Danmark. ”

  Så det var kun Danmark og ikke resten af europa – verden nu?
  Du forholder dig ikke til fakta, men kommer med postulater.
  Operation Unthinkable var ingen konspiration, men fakta.
  Ingen forsyninger, ingen krig eller lære man ikke det i hjemmeværnet?

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Tage Jakobsen”: Skolelærer.

  Tror Du ikke snart Putler bliver træt af Dig, så Du kan dø smertefuldt? Sådan plejer han jo at behandle affald.

 14. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Besked til Niels Larsen
  Jeg kom til at skrive, at dine kommentar af 12.41 2. december blev sendt 10.55. 12.41 er det korrekte. Interessant nok er en DFer i søgelyset i dagens aviser den 8.12.2016, hvor han udtrykker sig om det samme som du gør. Der er endnu engang kun en ting, at sige, jeg væmmes. Fattigdom løses ikke med vold. Vold skaber fattigdom, derfor flygter mennesker. I kan snakke nok om, hvad Rusland vil gøre. Ingen af jer ved hvad der kan ske i lande af populister. Manges udsagn her på bloggen er ægte radikale højrepopulisters udsagn. Og her menes radikale i henhold til ordets oprindelige betydning. God dag til de ældre herrer, der løser deres verdens frustrationer her.

Kommentarer er lukket.