Kan Italien regeres – eller er det for farligt?

Af Uffe Ellemann 39

Mens Europa’s populister med Marine Le Pen, Nigel Farrage, Geert Wilders, Beppe Grillo osv. i spidsen reagerede slukøret på søndagens præsidentvalg i Østrig, fik de hurtigt armene op natten til mandag, da resultatet af den italienske folkeafstemning blev kendt: Et tordnende nej til statsminister Matteo Renzis reformforslag – som omgående fik ham til at meddele sin afgang ved et følelsesladet pressemøde i Rom.

Men tøv en kende.

Det vil være alt for overfladisk og nemt at fremstille valgresultatet i Italien som ”populisternes sejr over eliten”. Og det er da også værd at bemærke, at mandag morgen – hvor der var ventet store kursfald på de italienske bankaktier – skete der stort set ingenting. Markederne reagerede roligt, selv om de er præget af stor nervøsitet. Det bør vi andre også gøre.

Renzi ville gennemføre en politisk reform for at gøre det lettere at regere Italien. Det italienske senat skulle have sin størrelse og magt begrænset, så der lettere kan vedtages love i Parlamentet. I dag kan senatet forhale lovene i årevis.

Men spørgsmålet er – for nu at stille det lidt skarpt og uvenligt op – om det overhovedet ville være en fordel for resten af Europa, hvis det bliver lettere at regere Italien.

Italien har allerede fået en valgreform, som i praksis giver det største parti næsten diktatorisk magt i Parlamentet – også selv om det kun er et mulehår foran det næststørste parti. Det var en reform, som blev til i en uhellig alliance mellem Renzis socialdemokratiske parti PD og Berlusconi’s Forza Italia. Hensigten var tydelig: De to mangeårigt regeringsbærende partier ville bremse komikeren Beppe Grillos ”femstjernebevægelse” M5S.

Men hvad nu, hvis M5S bliver største parti ved næste valg, og man samtidig har fjernet det tokammersystem, som hidtil har holdt de værste excesser i ave? Det er slet ikke utænkeligt, når man ser, hvordan meningsmålingerne har bevæget sig. Så ville magten samles hos Grillo & Co., som bl.a. vil gennemføre folkeafstemninger om Euromedlemskab og meget andet… Det ville få de europæiske samarbejdssystemer til at bryde sammen. Er det noget at ønske sig? (Og til Jer, der straks råber JAAAH, blot et lille spørgsmål: Hvad vil I sætte i stedet?)

Grillo har udråbt resultatet af folkeafstemningen som en kæmpesejr, og sandt er det, at hans M5S sammen med ekstreme højrepartier som Lega Norte har agiteret voldsomt mod Renzi – som på et tidspunkt var uforsigtig nok til at gøre folkeafstemningen til et spørgsmål om sin egen politiske overlevelse. Det var for fristende for populisterne.

Men det var ikke kun den uskønne forsamling af populister og fascister, som var imod reformen. Det samme var moderate tidligere statsministre som Mario Monti og Massimo d’Aleme – som argumenterede for, at den ville give alt for meget magt til regeringen.

Her er vi ved kernepunktet: Italien er muligvis ekstremt vanskeligt at regere – men det vil være for farligt at gøre det lettere at regere Italien…

Italien har vældige økonomiske problemer. Ingen vækst. En stor offentlig gæld. En kriseramt banksektor. Og tillige problemerne med flygtninge og migranter, hvor Italien og Grækenland bærer deres uforholdsmæssige andel af problemerne i EU.

Renzi blev modtaget som en frelser, da han fra borgmesterstolen i Firenze drog til Rom og ved et kup sikrede sig magten i PD, hvorefter han blev regeringsleder – uden et parlamentsvalg.

Han har talt meget om reformer af økonomien – men brugte i stedet kræfterne på en politisk reform, der skulle cementere hans egen magt.

Han fik løn som forskyldt.

39 kommentarer RSS

 1. Af Svend Jensen

  -

  Hvis det at være ‘populist’ betyder at være folkets forsvarer mod ‘Eliten’ – ja så er populist en æresbetegnelse.
  Følgelig må de ‘Elitære’ personager der anvender ‘populist’ som en insinuation, være kandidater til medlemsskab af ‘Eliten’.
  I Elitens optik er en populist næsten det samme som en nazist; deraf den lumre insinuation
  I populistens optik er Elitær næsten det samme som fascistisk.
  Goddag mand – økseskaft.

 2. Af niels Lemche

  -

  Jeg har i mange år defineret Italien som verdens bedst fungerende anarki. De utallige regeringer har egentlig aldrig betydet noget alvorligt. Derfor kunne man altid gøre grin med den offentlige service, jernbanerne, der aldrig var præcise, postvæsnet, hvis arbejdsrutiner altid undrede, endeløse køer på offentlige kontorer, siestaen, der afbryder alt.

  Don Corleones irritation over sønnen, der meldte sig til den amerikanske hær og blev krigshelt er tydelig: Han valgte staten frem for familien. Det system er helt dominerende i Italien, familien først, derefter den lokale fodboldklub og la machina, bilen. Staten, glem den!

  Endnu i 1980erne var det første, når man kom over Brenner, at smide sikkerhedsselen i bilen. Ingen brugte den, fordi staten sagde, at man skulle. Tyve år senere havde de fleste fundet ud af, at det måske var en god idé alligevel, men ikke fordi staten sagde det.

  Så reaktionen dernede har nok været, at den bette fyr fra Firenze skal trække snuden tilbage. Vi skal nok selv finde ud af det. Og jeg ville være forsigtig med at tilregne det specialle højrepopulistiske kræfter, inklusive fascisterne.

 3. Af Niels Larsen

  -

  Hofer tabte på den korte bane. Han vinder på den lange. FPÔ (Freiheitliche Partei Österreichs) og socialdemokraterne er ved at finde hinanden. Og landet er stadig delt nærmest 50-50.

  Og den vattede professor, de har valgt får næppe nogen længerevarende effekt.

  Italien er på vej ud af euroen, må det forventes. Den euro, som politikerne dummede sig med fra første færd ved at tro, at de kunne sætte sig ud over loven om de forbundne kar. Det kunne de naturligvis ikke – og det har kostet både Sydeuropa og tyskerne dyrt at gå med på en fransk præsidents vanvittige ide.

  Heldigvis var vi danskere noget klogere.

 4. Af j b

  -

  In Milan, traffic lights are instructions, in Rome they are suggestions, and in Naples they are decorations.
  Fare regnum.

 5. Af bent v jensen

  -

  KUN ÆGTE BORGERLIGHED KAN REDDE EUROPAS CIVILISATION FRA UNDERGANG…!!!

  Det går nu så stærkt med nye debatemner, at det er svært at følge med. Kan det betale sig at debattere på blogs der er mere end to-tre timer gamle? De er jo allerede på vej ud i glemsel. Og blogs er jo blevet gemt lidt af vejen af tante B for en måneds tid siden. Hvad borgerligheden angår, søger nogle bloggere vist at forvirre begreberne. En ægte borgerlig dansker er vel i dag bare et menneske der gerne vil forhindre at Danmark får samme skæbne som Sverige, hvor nedskæringer, forbrydelser, ulykker og katastrofer hagler ned over de almindelige menige svenskere. Det civiliserede svenske samfund går sin undergang i møde, efter “sossernes” katastrofale svigt de sidste 10-15 år.

  Mændene hetzes, familierne tyranniseres og splittes, børnene må ikke længere være drenge og piger, men skal statsopdrages til at være intetkøn, og til at mene at kommunisme, globalisering, islamisering og masse indvandring er det eneste rigtige. Feminister og feminiserede mænd har længe domineret svensk politik, borgerlige svenskere lægges for had i medierne, og hele vejen igennem er det svenske “system” nu gennemsyret af hykleri, vanvid, pladderhumanisme og rødtotalitære tankesæt.

  Der er tale om en yderst u-borgerlig og uhyggelig udvikling der kan ende i statsbankerot, borgerkrig eller folkemord.

 6. Af Jacob Fiil

  -

  Renzi var indlysende nok aldrig andet end en marionetdiktator med den selvudnævnte Bruxelles-elites hånd langt oppe i røven!

 7. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg bare hamrende træt af at se ordet populist konsekvent koblet op på – Marine Le Pen, Nigel Farrage, Geert Wilders, Beppe Grillo osv. ALLE politikere er sgu da populister. Hvis ikke de var, så var de heller ikke politikere! Hvem kan sælge et eller andet politisk junk til “populus” (folk), hvis vælgerne er imod det junk? INGEN!

  Største problem med såvel Italien, Danmark og andre demokratier er vel, at umiddelbart efter et valg udtrykker magthaverne deres dybeste disrespekt for vælgerne. Hvorfor stemte de “idioter” nu igen – “forkert”?

  Det er valgte politikeres forbandede PLIGT at arbejde ud fra det populus mandat, de har fået – UANSET hvor håbløst det ser ud. Demokrati SKAL være svært. Det er ligesom hele pointen i, at 51% IKKE kan udelukke de 49%, MEN må indgå kompromisser!.

 8. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Lemche – 5. december 2016 12:09
  Siestaen endnu en gang.
  Med god grund holder man fri i dagens varmeste timer midt på dagen. Alle vinduer lukkes til med træskodder. På de breddegrader er solen virkelig stærk på det tidspunkt.
  Men det hører jo så lige med til historien, at italienernes arbejdsdag starter klokken syv om morgenen og varer til hen på aften.
  Og hvis man ikke tror på italienernes evne til at tage tidligt på arbejde, kan man selv prøve at arbejde sig gennem trafikkøerne i myldretiden.

 9. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg havde en samtale med en ærkesocialdemokrat, som forklarede mig at det var lavt uddannede som stemte på Trump.
  Og jeg som troede at det var socialdemokratiets traditionelle vælgerskare.

  Er det så svært at forstå hvorfor arbejderklassen stemmer på andre partier når partiet svigter sine traditionelle kernevælgere.

  Den socialliberale politik med globalisering og åbne grænser har skabt massearbejdsløshed blandt de lavere uddannede, så det er dem som føler konsekvensen af den førte politik.

  Det er åbenbart kun højrefløjen som har ideer om hvordan man skaffer beskæftigelse til den voksende ledighed.

 10. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Bjørn Sørensen: Selvfølgelig er det “lavtuddannede” – dvs. faglærte (betegnelsen “lavtuddannet” er hægtet på af folk, der heller ikke kan tage en svendeprøve).

  Selvfølgelig gider “arbejdere” ikke at betale for miljøfimsere og skolelærere.

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt for en gangs skyld en DR.dk artikel, der er værd at læse:

  “EU er tonedøv overfor valgnederlag
  Folkeafstemninger i Danmark, Storbritannien, Holland, Ungarn og Italien får ikke EU til at ændre kurs.”
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/eu-er-tonedoev-overfor-valgnederlag

  PS: Min egen udlægning – EU (landenes regeringer) karter rundt i blinde – uhyggeligt!

 12. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nå, Putins nazistiske skolelærer “Jan Petersen” er sendt i byen med endnu en populistisk kommentar.

  Det var såmænd forventeligt, at EU ikke skifter kurs: Man er nemlig godt klar over, at det er troldefabrikken i Skt. Petersborg, der står bag ved.

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et imponerende nuanceret ordforråd – spejderdrenge, hjemmeværnsfolk og koldkrigere, er i besiddelse af . . . griner højt . . . holy shit !

 14. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt fed business for en dansk læge at deltage i cirkus asyl, iflg TV2.dk:

  “Når asylansøgere udvises skal læger med på turen: Tjener 20.000 i døgnet”
  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-12-05-naar-asylansoegere-udvises-skal-laeger-med-paa-turen-tjener-20000-i-doegnet

 15. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt klar tale på den globale front, iflg JP.dk:

  »Hvis Kina ikke bryder sig om det, kan de rende os«
  http://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE9204428/hvis-kina-ikke-bryder-sig-om-det-kan-de-rende-os/

 16. Af niels Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN, jeg har været i Italien utallige gange siden 1956, i op til flere måneder ad gangen. Jeg kender alt til varmen dernede. Egentlig skrev jeg ikke noget for at håne dem, for jeg holder umådelig meget af dem. Jeg gjorde bare opmærksom på, at siestaen er en hellig ting i den italienske dagligdag.

  De eneste provinser, jeg ikke har besøgt, er Sicilia, Sardegna og Calabria. Sicilien kommer jeg forhåbentlig til næste år. Desuden læser jeg sproget, men taler det i dag kun dårligt pga. manglende træning. Jeg har nok også italienske forfædre, selv om jeg var så tosset at punktere familiemyten om den italienske contessa, der stak af med slotsforvalteren. Så det, jeg skrev, skrev jeg i kærlighed. Det er også min holdning, at havde vi en nådig Gud, fik vi kun lov til at bo i Italien, og hvis det er en rigtig nådig, så kun mellem Firenze og Siena.

 17. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Ikke bare EU politikere; men alle Europas politikere, er blevet total tonedøve over for, deres befolkningers krav om, at respektere de national staternes grænser, og selvbestemmelse! Der ibland vores egen statsminister!

  Denne ignorerende, af folkets krav på deres politikere, vil i længden blive opløsning af EU i dets nuværende form, og som først kommer nog Euroen, at stå for tur, så gud ske lov, er Danmark ikke indblandet i denne økonomi, selv om det selvfølgeligt vil berøre os!

  Det eneste der kan redde EU’s samarbejde, er erkendelse af National staterne, og glemme alt om et federalt Europa samt, at lade landes politikere føre den politik landenes befolkninger kræver!

  Vi kan i Europa udmærket handle med hinanden, selv om vi holder kontrol med vore grænser, og har restriktioner om, hvilke personer vi ønsker, at modtage i vore lande!
  Vi bestemmer jo trods alt, hvilke personer vi ønsker som gæster i vore hjem!

  Vi bliver også nødt til, at opsige konventioner som i mange tilfælde virker kontra produktive, og vandvittige!

  At “Merkel” med arme og ben, samt krogede tær, holder fast i EU idets nuværende form, bliver vi fra Dansk side nødt til, at ignorere, da det er en taber indstilling, for folkevalgte politikere, at gå mod den befolknings krav, som har valgt dem!

  Så til EU’s tilhængere: Velbekomme!
  M.v.h.

 18. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Lemche – 6. december 2016 8:47

  Sådan er vi så forskellige…

  Jeg mener, at havde vi en nådig Gud, fik vi kun lov til at bo i Tennessee, og hvis det er en rigtig nådig, så kun mellem Gatlinburg og Sevierville.

 19. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Lemche – 6. december 2016 8:47
  I så fald mislæste jeg tonen i dit indlæg, beklager hermed.
  Jeg mener blot, at italienerne ikke ligger tilbage for os i Norden, hvad flittighed angår. Endsige, hvad opfindsomhed angår.
  Toscanas landområder ville bestemt være et interessant valg som bopæl, hvis man er godt ved muffen.
  Til det med varmen midt på dagen hører også, at flere af Mellem- og Syditaliens storbyer ligger i bjergdale. I nogle tilfælde er det ret smalle aflange bjergdale, og bjergene stejler op til begge sider. Områderne langs flodkanterne kan være sumpede. Det kan give en tung og fugtig luft, og bilosen kan ikke komme væk.
  Et langt indlæg kom åbenbart ikke igennem, så her er et resume. Jeg tror, at de italienske vælgere stemte om præcis det de blev spurgt om, den italienske forfatning som et rent internt anliggende.
  Italienerne vil gerne have stærke selvstyrende regioner, og italienerne kan ikke lide, at en statsminister – som Renzi – i tide og utide forcerer beslutningsprocessen ved at gøre både små og store sager til et kabinetsspørgsmål. Så derfor stemte de nej til forslaget.
  Det er jo heller ikke et ukendt fænomen i dansk historie, at forslag til grundlovsændringer dumper til prøven ved folkeafstemninger.
  Hvis Italiens nuværende produktivitetsfremgang fortsætter uændret opad de næste 3-5 år, vil jeg gætte på, at Italien forbliver i euroen. I modsat fald ved jeg ikke, hvad der sker.
  M.v.h.

 20. Af niels Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN. de bliver i euroen, hvis de skønner, at det er til deres fordel. De færreste ønsker nok det kaotiske lire-cirkus tilbage. Men ellers enig i det du skriver om deres regionalisme. Vi husker jo nok Bossi og Lega Nord. Det passer dem aldeles godt med en svag centralregering.

  Vigtig at huske i denne sammenhæng med al den muslimbashing, der foregår:

  GIs under krigen fandt araberne upålidelige, snavsede og rædselsfulde. De fandt italienerne upålidelige, snavsede og pragtfulde.
  Man skal være et skarn, hvis man ikke kan lide dem. Den bedste karakteristik af dem er måske i Eric Newberry., Love and War in the Apennines.

 21. Af niels Lemche

  -

  EricNewby–sorry!

 22. Af P. T.

  -

  Overskriften er lidt diffus -Kan Italien regeres-eller er det for farligt ?
  Naturligvis kan Italien regeres,det viser historien trods alt,men nok ikke fra den bedste side,hvis moral og etik skal gå op i en højere enhed.
  Din gode ven Giulio Andreotti ,lederen af det kristelige demokratiske parti,som De har lovprist i høje toner år tilbage, blev afsløret og røg ud i mørket som den kriminelle mafia personage han var og i retten indrømmede Han også,at have beskyttet mafiaen.Den pukkelrykkede hykler-kært barn mange navne-farligt ikke for ham-men tænk på Aldo Moro og alle de nedskudte dommere ,anklagere og fagforeningsfolk som døde som fluer.Staten i Italien er mafiaen derfor tror ingen på den-sørgeligt men sandt.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Giulio_Andreotti

  M.v.h.

 23. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Lemche – 6. december 2016 18:19
  Det er netop dér usikkerheden ligger.
  Så længe Tyskland og Frankrig deltager i euroen, består den. Selv hvis euroen kun havde disse to lande som medlemmer. Men hvis et af de to lande forlader euroen, ophører den. Det er på samme måde med EU som helhed.
  Frankrig med Fillion som præsident forlader hverken EU eller euroen. Det kan man godt slå fast allerede nu.
  Fillon var modstander af Maastricht-traktaten ved folkeafstemningen i 1992, men han accepterede den få år senere, og han var tilhænger af forfatningstraktaten ved folkeafstemningen i 2005. Han var også med til at gennemføre Lissabon-traktaten som erstatning for forfatningstraktaten, da sidstnævnte faldt ved folkeafstemningen.
  Fillon er ikke pro-EU med hjertet, men med forstanden. De Gaulle var ligeledes ikke pro-EF med hjertet, men med forstanden. Ikke underligt, hvis briterne er lidt nervøse for en mulig gentagelse af, hvad de oplevede med de Gaulle i 1960’erne.

 24. Af Flemming Lau

  -

  P.T.
  Googlede lige at Italiens største firma består af Mafiaen Costra Nostra, den napolitanske Comorraen og den Calabriske N’drangheta, sidstnævnte opererer så langt mod nord som Hamburg!. “Hvid forretning” 670 mia Kr pa, Fiat kun 215 mia Kr.
  “Sort forretning” Menneskehandel, narko og våben!

  Det er sørgeligt at Andriotti lod Mafiaen dræbe de nok 2 modigste personligheder i det 20′ århundrede dommer Falcone og politichef Borselino!

 25. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en overskrift der præger mange store udenlandske medier – har endnu ikke set den nævnt i danske medier:

  >>Robots to steal 15 MILLION British jobs in coming decades, warns Bank of England boss
  Mark Carney warned that the next technological revolution will “mercilessly” destroy jobs and livelihoods<<

  15 mill jobs i UK svarer til næsten 50% af arbejdsstyrken i UK. Samme robot revolution vil gøre sig gældende verden over. Hvad skal 7-8-9 milliarder mennesker på kloden egentlig beskæftige sig med i fremtiden?

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja… hvis man har set Frederica og Jens’ fælles udtalelse, så har Italien fået ikke så lidt – ikke, at det ikke er rimeligt; men… det tidsmæssige sammenfald… tilfældigt?

 27. Af P. T.

  -

  En film til Flemming Lau.
  Filmen er en god indgangsvinkel til forståelsen af landet Italien ,som først blev samlet omkring
  sidst i 1860-erne.Tankevækkende er det med sproget,at det først med TV og Radio i begyndelsen af 1960-erne,satte en udvikling igang så Syd og Nord Italien kunne tale korrekt og forstå hinanden ,så ældre er den italienske stat heller ikke.

  https://www.youtube.com/watch?v=9JG4WYXC8Ho

 28. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt news i kategorien – iscenesat organiseret svindel, humbug og bedrageri, iflg DR.dk:

  “Rekordmange asylbørn viser sig at være voksne
  Knap 600 asylbørn er i år blevet vurderet til at være over 18 år, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.”
  http://www.dr.dk/nyheder/indland/rekordmange-asylboern-viser-sig-vaere-voksne

 29. Af Jan Andersen

  -

  “uskønne forsamling af populister og fascister” – Uffe E glemte sexister, rascister, islamfobister og hvad Hillary ellers har hjernevasket medløberne og andet skidtfolk med.

  Dagens verden står nu ikke i højre mod venstre, kommunister mod kapitalister – men GLOBALISTER mod NATIONALISTER. EU og Clintons USA står for GLOBALISMEN, destabiliseringen af Nordafrika, Mellemøsten, Ukraine og Rusland er sat iscene af GLOBALISTERNE.

  BREXIT var første step, Trump bliver sikkert det næste, selvom alt stadig kan ske i den amerikanske valgkamp hvor Clinton og GLOBALISTERNE er parat til hvad som helst for at beholde magten, selv en nuke vil man kaste om nødvendigt.

  Ingen kan vel være i tvivl om Italiens holdning til EU som kolonimagt, og set i lyset Italien ikke ville være med i et fælles EU patent, sammen med Spanien står det soleklart af disse to lande aldrig vil afgive deres land til EU. Lande som Polen og Ungarn vil heller ikke afgive deres land til EU – derfor bliver der intet EU som det er planlagt.

 30. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jeg synes det er påfaldende med det frådende had fra Putins klakører – netop som Mogherini og Stoltenberg har undertegnet en aftale, der bringer EU og Nato endnu mere sammen.

  Men, hvad, det skulle jeg måske ikke: Der skal ikke så meget til at bringe skolelærere i affekt – fordi begge nerveceller kortslutter.

  Lad os nu se, hvordan det udvikler sig.

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er jo altid klogt, at hæfte sig ved, hvad der foregår samtidig andre steder:

  Der er i estisk presse en interessant artikel om Edgar Savisaar: Tallinns bundkorrupte og russofile TIDLIGERE borgmester (lider af dårligt helbred – som Villy Søvndal – fik sat mere end et “ben” af) og hans forbindelse til Tulletåbens bank, Nordea.

  Det kunne jo have en sammenhæng med den aftale om cyber-sikkerhed, som Stoltenberg og Mogherini lige har aftalt. Hvor skulle man ellers have fået de transaktionsoplysninger fra.

  Vi ser en samtidighed i populisternes skrigeri i Italien og Danmark. Der er åbenbart ved at komme gang i “informationsstrømmen” vedrørende deres bankforbindelser og bedragerier. Noget, der nok ikke kommer de lokale danske populister belejligt.

  Som sagt: Sverrig har ikke statslige banker: Sverrig er en bankejet stat!

  Selvfølgelig er det italienske banksystem også i en håbløs forfatning.

  Sagen er jo, at Putin kan ikke få sine stjålne penge ud af nogen bank – heller ikke Nordea. Det er så småt ved at gå op for ham, at HAN kommer til at betale for restruktureringen af Europas banksystem – hvis de penge rækker.
  Derfor har han populisterne oppe at ringe mod EU!

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Netop som jeg ville afsløre for den uvaskede hob af EU hadere, banksvin og Putler-klakører – samt ikke mindst nazistiske skolelærere, hvad der sker i Italien med den folkeafstemning, så gør Vestager det for mig.

  Konkurrencekommissæren har klasket en bøde på ½ mia. Euro på Credit Agricole, HSBC og JPMorgan. Det er så småpenge i sammenligning med de 10 mia. USD, som FED har idømt Deutsche Bank. Det er så formentlig en udløber af den sag.

  Det med, at EU koster penge: Sikke noget vrøvl! EU er på vej til at blive selvfinansierende – og banksvinene betaler.

  Bøden til Deutsche Bank er så stor, at de end ikke kan lade som om, at de har egenkapital.

  Forbindelsen til Italien er indirekte: De italienske banker er forholdsvis små til forskel fra f.eks. Spanien, der har Santander og BBVA som følge af en tabskonsolidering i den spanske bankverden – den er ikke sket i Italien.
  Det betyder imidlertid ikke, at de italienske banker ikke er lige så pilrådne som de spanske – britiske – tyske (Commerzbank er også storeslem) – Danske Bank og Nordea.

  Italien og Grækenland har imidlertid et noget større problem med skattesvig end Danmark. En del af pengene er forsvundet ind på konti i f.eks. Schweiz, hvilket heller ikke længere er en god idé, for EU skal nok komme efter dem alligevel – ellers vælter man Schweiz, som det skete for et års tid siden. Det var derfor, vi i Danmark fik produktionen af Piranha 5 til forsvaret – MOWAG’s tilbud CHF var ikke gunstigt – så den opgave gik fabrikken i Kreuzlingen næsen forbi.
  Den anden måde skattesvegne midler gemmer sig er i guld; det er så et bedrageri i den mindre kategori: Alene det at en milliard EUR i guld p.t. vejer 30 tons – det er noget der går ud over fjedrene i selv en Mercedes, så det har sine naturlige grænser – at komme over – altså.

  Problemet er for de italienske banker, at dem, der skal betale “underbalancen” er indskyderne, dvs. pensionskasserne; men det går ikke, fordi USD er kommet op på 7 kr. igen, fordi alle investorerne (dvs. pensionskasserne) er parkeret i amerikanske statsobligationer.

  Nu har alle banksvin og andre kriminelle et inderligt had til EU, fordi de flår deres bedragerier op. F.eks. i Danmark så er det ikke skattesvigere, der skal betale bankfallitterne: Det er pensionskasserne (og her står Danmarks Lærer Forening i første række).
  Det, der skal til er, at pensionsordningerne ophæves og bruges til at betale af på bank- og realkreditgæld – efter de er blevet beskattet.
  Det er dumt at låne penge af sig selv: Kreditor er idiot og debitor er svindler og bedrager.

  Den anden store “bidragyder” er Putin og hans slæng (der ikke kan hæve pengene fra banken). Derfor sendte Putin strategiske bombere mod Stockholm (dvs. Nordea’s hovedsæde) – ikke specielt raffineret; men til dels virkningsfuldt. Vi ser de bandbuller som det perverse banksvin til Tulletåben svovler (jeg vil endog sige selenerer: Selen minder kemisk meget om svovl – og lugter meget, meget værre) ud over den (næsten) sagesløse offentlighed med sin løgnagtige og perverse propaganda. Jo, Tulletåben er Nordea.

  Så jeg er såmænd ikke så bange for de populister: Hvis de er heldige, så ender de snart i fængsel – hvis de er heldige. Ellers hænger de sig i sommerhuset – også en udmærket og smertefuld løsning.

 33. Af niels Lemche

  -

  THOMAS BORGSMIDT, hvorfor ikke under en bro over Tiberen, som der er fortilfælde til!

 34. Af P. T.

  -

  Nok bedre hvis de globale mennesker med al deres profit grådighed hængte sig.offentlige som
  private personager,der har kørt vores samfund ud på kanten af total opløsning og mismod-
  men det gør de ikke Thomas,fordi politikkerne og statsadministrationen og andre administrationer diger ved deres bryst-slikker opad sparker nedad-del og hersk politikken i sin rene form-genfortalt til ulidelighed igennem generationer.
  Frihandel er ingen populister imod, hverken fra højre eller venstre når det drejer sig om produkter,varer eller tjeneste ydelser med undtagelser naturligvis-Men når arbejdspladser og beskæftigelse,og social tryghed ned trampes uden hensyn til egen befolkning og 3-verdens befolkninger med brutal udnyttelse og udbytning til følge,siger alle fornuftige anstændige befolkninger fra,højre som venstre ingen nævnt ingen glemt fra.Men om de ansatte i Babelstårnene rundt omkring i vores verden forstår det,vil tiden vise,men stille og roligt bliver det nok ikke desværre,hvis ikke den herskende klasse skifter stil og ændrer adfærd og ser ud over egen næse og privilegier .Vores verden er i opløsning og det går stærkt og det skulle vi gerne forhindre i tide.
  M.v.h

 35. Af Flemming Lau

  -

  P.T.
  Tak for linket, har bestilt Novecento til de sure vintermåneder!

 36. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Årh… hold da kæft i perverse kommunistsvin og skolelærere.

  Selvfølgelig skal skolelærere fyres og smides langt væk, så de i det mindste ikke gør skade.

  Den eneste sociale velfærd, der ligger i bestikkelsen af indvandrerkriminelle er understøttelsen af de kommunalt ansatte parasitter.

 37. Af niels Lemche

  -

  Til bloggens titel, som forlængst er glemt: Kan Italien regeres?

  Har nogle tænkt på, at det måske er bedst, hvis Italien ikke regeres. De er smaddergode til at finde ud af det selv. Regeringer er kun til pynt.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Google i øvrigt transen borg-shit på Google+ og få et godt billigt grin med at kigge lidt billeder. Langt bedre end kommunistsvin og skolelærere . . . griner skævt!

 39. Af ThomasLem Borgsmidt

  -

  Lemche: Il Tevere? Tja…. hvorfor ikke?

  Det skal jeg sige Dig: Tulletåben er medlem af bestyrelsen i Nationalbanken, hvorfor han véd, at der bliver spekuleret mod kronen. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at nationalbankdirektøren vil henholde et bestyrelsesmedlem i uvidenhed.
  Når jeg kan finde ud af det, så kan alle.

  Vi så også, at Marie Krarup begyndte at propagandere for Putin.

  Det, der er sagen er, at denne populistiske bevægelse har nok så meget med bankerne at gøre – og jo: Den ældste italienske bank er ved at gå ned.

Kommentarer er lukket.