Uvidenheden i højsædet

Af Uffe Ellemann 340

Blandt mine yndlings-westerns er John Fords gamle film med John Wayne som sej kavalleriofficer langt ude vestpå. I en af dem – var det ”Kavalleriets Gule Bånd”? – optrådte Victor McLaglen som barsk gammel sergent, der modtager rekrutterne med denne manende advarsel: ”Watch Them Words!”

Sådan lød det også fra den afgående CIA-chef i USA, John Brennan, da han i weekenden sendte denne besked til den kommende præsidents hær af rådgivere: ”… når han taler eller reagerer, så bare sørg for, at han forstår konsekvenserne, og at virkningen på USA kan være stor”.

Når man ser på den linde strøm af tweets, der siden valgsejren er flydt fra The Donald som skidt fra en spædekalv, forstår man bekymringen. Vi var vel en del, der havde håbet på, at han ville lægge tonen om, når først valgkampen var overstået, men nej… Han har næsten overgået sig selv i udfald mod alt og alle, ofte gamle trofaste allierede.

Senest er det gået ud over EU i almindelighed og kansler Merkel i særdeleshed.

I weekenden lod han sig interviewe til BBC – for øvrigt af Brexit-forkæmperen, den tidligere justitsminister Michael Gove, der blev hældt ud af den britiske efter at have dolket sin premierminister Cameron i ryggen – og fik her sagt, at det var vældigt ”smart” (et Trump-yndlingsudtryk) af briterne at forlade EU. Fordi – som Trump sagde – EU er jo lavet for at befæste tyskernes magt, og han forventer, at andre lande følger briternes eksempel. Og da EU desuden i hans optik er designet til at genere USA på verdensmarkedet, vil han se med sindsro på, at foretagendet går i opløsning…

Han fik også sagt til tyske medier, at Merkel da er en mulig partner – ligesom Putin, som hun her blev sidestillet med – ”men lad os nu se…”

The Donald fik her demonstreret sin uvidenhed om historiske sammenhænge.

Den europæiske integration, som er manifesteret i EU, blev skabt som følge af krav fra USA om europæisk samling. Det var en betingelse for Marshall-hjælpen til Europas genopbygning efter Anden Verdenskrig. Og en vigtig gevinst ved EU har været at hindre tysk dominans i Europa.

Det udtrykte min gamle ven og kollega Hans-Dietrich Genscher fornemt med dette Thomas Mann-citat, da vi i 1990 kårede ham til første udenlandske æresmedlem af Venstre: Hvis man vil undgå et tysk Europa, skal man skabe et europæisk Tyskland.

Det var derfor vi fik Euro’en, trods kraftig modstand fra tyske finanskredse. Den skulle sikre os imod en altdominerende DMark.

Men det er desværre ikke kun Trump, der har glemt historien – eller aldrig har gidet sætte sig ind i den. Det samme gælder det kor af europæiske nationalister, som hylder Trump og hans angreb på den bestående verdensorden med regler og institutioner, som holder store og små sammen i forpligtende samarbejde.

Vi finder det såmænd også her hjemme. Som i den forgangne uge, da det geni, der er EU-ordfører for Dansk Folkeparti, fik udtrykt sin støtte til Putin (og Trump) ved at erklære, at Krim altid har været en del af Rusland – og at Ukraine i øvrigt ikke er en ”rigtig stat”…

Til hr. Berths oplysning: Ukraine var medlem af FN fra organisationens start, også selv om Ukraine reelt var en del af Sovjetunionen. Det var den eneste af de sovjetiske republikker, der havde denne status. Og i 1994 garanterede en række lande – blandt dem USA, Rusland, Tyskland, England og Frankrig – Ukraines grænsers ukrænkelighed til gengæld for, at Ukraine gav afkald på sine lagre af atomvåben.

Ved han det ikke, er han uvidende. Og man kan så spørge forsigtigt, om det er voldsomt begavet at udstille denne uvidenhed?

Men det er måske snarere sådan, at det forholder sig som man fornemmer, det forholder sig med The Donald: Man gider ikke sætte sig ind i tingene, men bralrer bare op med, hvad der passer i situationen. For går den så går den. Og hvis nogen kritiserer, kan man jo bare affærdige dem med, at det kommer fra ”eliten”, altså de der utåleligt bedrevidende, som har ulejliget sig med at sætte sin ind i tingene.

340 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg ved ikke om det er populisterne, der er kommet til magten i USA – og hvor meget til magten, de rent faktisk er kommet.

  Er Hillary ikke i lige så høj grad en populist, som Trump?

  Er SF/Enhedslisten ikke lige så meget populister, som Dansk Folkeparti?

  Det jeg bare konstaterer er, at det spørgsmål Marie Krarup rejste i Folketinget til udenrigsministeren blev til en konstatering af, at Marie Krarup og Iben Tranlampe begge var propagandister for en fjendtlig magt.

 2. Af georg christensen

  -

  Når uvidenheden sendes på banen, kommer den nok fra den alvidende, eller bare måske fra et sølle individ som betragter sig selv som alvidende.

 3. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  I 1994 garanterede en række lande – blandt dem USA, Rusland, Tyskland, England og Frankrig – Ukraines grænsers ukrænkelighed, skriver Ellemann. Derfor er helt i orden at skade Rusland med sanktioner og øget militær oprustning i grænsestaterne. Men hvor var de samme lande, da CIA krænkede Ukraine og med våben og økonomiske midler til private halvfascistiske grupper med det klare formål at rejse et oprør, der skulle gøre Ukraine til natomedlem?

  Natogeneralerne har vedtaget, at Ukraine skal annekteres og indlemmes i Nato. Det skulle gøres lidt fikst ved at love dem, at medlemskab af EU ville bringe dem guld og grønne skove. Hvem kan sige nej til et godt tilbud? Underforstået var, at som EU-medlem forventes en automatisk en ansøgning om natomedlemsskab, som selvfølgelig vil blive imødekommet. Det er demokrati, selvom borgerne ligesom i Danmark ikke bliver spurgt. Det er vestligt demokrati.

  Rusland var det eneste land, der gjorde modstand mod Natos anneksionsplaner og mod det CIA-konstruerede “oprør”. USA, CIA og Nato krænkede Ukraines grænser og tvang ruserne til modforholdsregler. Natomedlemsskab betyder US-missilbaser rettet mod Moskva. Hvorfor vil Vesten ikke garantere, at Ukraine ikke bliver gjort til et opmarchområde i den fortsatte inddæmning af Rusland og opbygningen af en ny kold krig i Europa? Det er sørgeligt at europæerne stadig er med på vognen, når det gælder militarisme som løsning på europæiske udfordringer.

 4. Af Jan Petersen

  -

  Google i øvrigt – CIA Psychological operations (PSYOP). Der findes ægte manualer og håndbøger om emnet. Lignende findes uden tvivl om russiske FSB (tidligere KGB), hvis man behersker Google søgninger på russisk. Det gør jeg desværre ikke. Men i de manualer omtales alt om plantede fake news, manipulation af offentligheden via MSM og lignende.

 5. Af Niels Lemche

  -

  JAN PETERSEN, nej, du vil hellere sidde hjemme og more dig over danske tumper, som du skrev. Som sagt, du har afsløret dig og dine løgne kan du holde for dig selv.

 6. Af Jan Petersen

  -

  Fessor – læs lige selv det ævl, du skrev på en anden blog . . .griner højt!

 7. Af Niels Lemche

  -

  JAN PETERSEN, grin du bare; men du afslørede dig selv i går. Grin bare. Du er for langt væk. Der er ingen, der kan høre dig.

  Skulle du ikke bare skifte identitet som andre af dine kumpaner? Så går der i hvert fald 24 timer, før vi har afsløret dig igen.

  Og det er virkelig noget, som chefredaktøren burde overveje: Der er i dag et kort indlæg om løgnefabrikkerne østpå i din avis. Var det ikke en idé med en ordentlig, dybtgående behandling af emnet, gerne med eksempler. Der er nok af dem på bloggene. Aktiviteterne kan spores på alle blogs rundt om her i landet og givetvis overalt i den vestlige verden. Stop det dog ved at hænge løgnene til tørre. Det skal vel ikke kun være FE, der skal have glæde af dem. Jo, og så dem, der læser Davidsens nye spionroman, dem må jeg ikke glemme.

 8. Af Jan Petersen

  -

  Apropos løgne fabrik – Google CIA Psyop, hvis du tør . . . griner igen!

 9. Af Niels Lemche

  -

  Jan Petersen, skift nu ´navn. Du er afsløret.

 10. Af Flemming Lau

  -

  CIA har forsøgt mange ting i tidens løb, fx i hippie tiden hvor man brugte paranormal warfare i programmet Stargate. Ret syret, jf “How to starre a goat to Death” Uri Geller blev anvendt i en lang periode, hvor han jævnligt fløj med samme fly som sovjetiske diplomater. Når de kom hjem var alt slettet på efterretningstjenestens bånd. Programmet blev stoppet i ’95 da det var dyrt og en ny chef ville ikke have noget at gøre med “Mambo jambo. Til gengæld ser israelerne ud til at kunne Geller!

 11. Af Jan Petersen

  -

  Muligvis har CIA også en Psyop om – genopstået fra de døde – det ville være en virkelig fed joke. Men kan muligvis bruges på Elvis, Diana, Jesus og andre celebrities . . . griner i øvrigt stadig højt!

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  NIELS LEMCHE – Roald Als er vores bedste, satiriske tegner.

  https://www.altinget.dk/artikel/roald-als-portraet-af-lykketoft-afsloeret-jeg-er-meget-tilfreds

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:

  Der er det ved det, at det ikke er usædvanligt med den slags klakører. Dem har vi været ude for den sidste lille snes år.
  Set tilbage, så var ejendomsmæglernes og bankernes løgnhalse – og jo, de kommer stadig forbi en gang imellem – hverken værre eller bedre. Er nogle holdt op? Muligvis. Flere er i fængsel (specielt kommer det frem blandt ejendomsmæglere), nogle er hoppet ud af vinduet.

  Det, der bedrøver noget er, at visse af disse bankfolk stadig lever; men det gør sådan nogle – en tid. Det er det samme med kommunisterne i SF/Enhedslisten. Nu er det Dansk Folkeparti, der står for tur – landsforrædere, som de er.

  Vi er skam ikke alene: Der er f.eks. masser af dem i Tyskland (der var jo en flok af dem, der kom fra StaSi – de er jo ikke blevet menneskelige væsener af ventetiden). Sådan er det i enhver tid af omskiftning – der er masser, der tabte sidste gang, der mener at de skal have revanche.

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er sagt noget ret så afgørende om præsident Trump, der går direkte til Uffes tema:

  Trumps fjender tager ham bogstaveligt; men ikke alvorligt. Hans støtter tager ham alvorligt; men ikke bogstaveligt.

  Når Uffe taler om at ord har betydning. Javel! Men i hvilken sammenhæng og ud fra hvilke præmisser?

  Der er en forfærdelig masse antagelser om, at egen dagsorden er den afgørende og den, der skal lægges til grund for hele verdensordnen. Se det kommer ikke til at ske.

  Vi kan tage eksemplet med Kina: Kina har gennem 10-20 år forsøgt at holde sin valuta undervurderet ifht. USA og overvurderet ifht. Europa. Se sådan spiller klaveret bestemt ikke – heller ikke selvom det er veltempereret.
  Det er komplet ligegyldigt, hvad forskellige narrehovder “synes”, fordi det i øjeblikket passer deres dagsorden – en dagsorden, som som oftest går på: Hvordan kan jeg svindle de andre?

  Det kunne jo være, at de andre også kan læse og skrive? Det forhold bliver problematisk, når idioterne ikke selv har et indtryk af de mest basale forhold.

  Eksempelvis:
  Morten Messerschmidt brægede op (i det mindste indtil han blev afsløret som den ynkelige kassebedrøver han er) om, at Danmark skulle devaluere kronen. Det gjorde idioten samtidig med, at Nationalbankdirektører med sveden springende af panden kæmpede for at undgå. at spekulanterne tvang os til at revaluere.
  Schweiz var i samme situation ved årsskiftet 2014/2015; men havde ikke held/vilje/evne til at modstå presset og har revalueret 10-20%, hvilket har haft en hærgende effekt på deres erhvervsliv. Vi véd det herhjemme, fordi de udmærkede Piranha PMV nu pludselig kan svare sig at blive produceret i Danmark – tro mig der har været fyringer i Kreuzlingen!
  At hele Dansk Folkepartis økonomiske og pengepolitiske platform på den måde er blevet bevist som det rene skære (og skøre) vanvid – det afficerer ikke landsforræderne i det parti.
  Hvor meget, der er underbegavet og skidtvigtigt bedrageri og hvor meget der er eklatant selvhævdende stupiditet, det er man – som altid – i tvivl om med det parti.

  Naturligvis har parasitternes amøbehjerner gjort som deres ejere (bestikkelse i udbetales i vore dage som et “lån”, vedkommende ikke har nogen realistisk chance for at betale tilbage) har forordnet.
  At den kombination så er en “talent-konkurrence” på TV, hvis eneste berettigelse er, at talentløshed kan udstilles på det mest nådesløse, det er centralt.
  Vi mindes Danske Bank og deres “avancerede matematiske modeller” omkring investeringsteori, som naturligvis ikke kan stå for selv den mest overfladiske kvalificerede betragtning.
  Sagen er: Valutabevægelser mm. er nemlig slet ikke normal fordelt – den eneste fordeling som idioterne kender navnet på. Tåbernes fejltagelse om egne kvalifikationer overser så ganske, at den slags kapitalsammenbrud sker med enerverende regelmæssighed hver ca. 20-30 år – hvorfor enhver bankmand i højere funktion end mønttællemaskinen i hjørnet, har oplevet en sådan – helt personligt!
  Der er skam masser af fordelingsfunktioner, der hverken har middel eller varians – jeg henviser – formentlig få – der har interesse og hjerne på bare et basalt plan til Cauchy-fordelingen, som behandles på f.eks. internettet.
  Noget, der i de statistiske lærebøger, jeg har set (få) omtales – i det mindste i en fodnote.

  På trods af at parametren for normalfordelingen (som er en variant af funktionen:
  f(x) = exp(-x^2)
  Kun (eller lettest) kan bestemme parametrene ved at skifte til polære koordinater – ja, heller ikke det har de skidtvigtige, ukvalificerede “bankøkonomer” og “bankdirektører” gidet sætte sig ind i.
  Jeg kan kun være enig med Newton, at den strengest tænkelige straf bør ifalde den slags statsfarlige svindlere.

  Som det er: Så dividerer “bankgenierne” gladeligt med nul, hvilket enhver elev i 4.klasse burde vide (skønt med den kvalitet af lærere i folkeskolen, så er det sandsynligt, at de hensvæver i idioti) IKKE kan lade sig gøre!

  At almindelig regning går langt hen over hovedet på læserne er mig helt klart; men det skal ikke være en undskyldning, at det ikke er fordi, de ikke er blevet underrettet om deres perverse uduelighed.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  I det hele taget behandles selve begrebet intelligens af idioter, der postulerer, at de ikke selv er åndsvage.

  Se:
  Intelligenstest er defineret som, at ½ af befolkningen skal ligge mellem 90 og 110 og 3/4 mellem 80 og 120.
  At det skulle være en approximation til en normalfordeling er grundløst nonsens hevet op af skraldespanden.

  Om folk med en IQ på 110 er 10% bedre begavet (subsidiært mindre åndssvage) end en med en IQ på 100 er uafklaret, fordi det antager, at intelligens er kardinalt måleligt, hvilket jeg ikke har set godtgjort (jeg har ikke set alt og gider ikke rode rundt i diverse mere eller mindre racistiske “betragtninger” – livet er for kort til skolelæreres nonsens).

  Det gør nu nok ikke så meget, hvad angår normalområdet for de 75% af befolkningen; men når man udstrækker målingerne ud over den grænse bliver resultatet grotesk. Man kan nemlig ikke måle med noget der ligner mening ud over en uddannelse på linje med en gammeldags studentereksamen (at en Marie Krarup overhovedet kan undervise på gymnasiet er i sig selv foruroligende). Respondentmaterialet bliver ganske enkelt for tyndt til at kunne nærme sig en meningsfuld måling.
  Kommer man under f.eks. 60, som efter definitionen skulle omfatte ca. 3% af befolkningen, så er det ganske enkelt umuligt at få et svar!

  Det leder til at Mensa-målinger med IQ på (skal vi sige?) 150 og derover er rent nonsens – som kun “kvikke” undermålere kan finde på at prale med – meget hyppigt skolelærere, der har bevist mangel på begavelse (for ikke at tale om bankansatte, der med usvigelig sikkerhed ruinerer sig selv og deres “virksomhed”).

  Det leder tilbage til min foregående redegørelse for sandsynlighedsfordelinger: Nemlig at intelligenstest overhovedet ikke udtaler sig om 12½% af den bedst begavede befolkning.

  Rent faktisk siger den bedst begavede del af befolkningen slet ikke ret meget. Man er endnu ikke færdig med at udgive Leonard Eulers samlede værker, hvoraf en ikke ringe del er at gendrive nogle af Fermats formodninger. Hvis den bedre begavede del af befolkningen siger noget, så er det som oftest sådan at “Folket” ikke KAN forstå, ikke VIL forstå – og vil slet ikke forstå, at de er noget, der bevæger sig i kloakslammet.

  Det er “Kejserens nye Klæder” om igen.

 16. Af Niels Lemche

  -

  TB, problemet med Maria Krarup er, at hun, så vidt jeg ved, er russerløjtnant. Det er altså ikke landets dummeste, der klarer den uddannelse, som indiskutabelt er den hårdeste i landet. Jeg har selv en søn, der klarede den (nr. 2 på sit hold, nr. 1 var opvokset i Moskva); men han var også kommet ud som nr. 1 i sin årgang på gymnasiet.

  Nej Maria Krarup er som hendes søstre alt andet end dumme, nærmest tværtimod, og det er det foruroligende.

 17. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Med det danske uddannelsesniveau er der ikke noget underligt i, at uvidenheden er i højsædet. Flertallet af børn slipper igennem uddannelsen ude at kunne noget – men får stemmeret. Det må man undre sig over, og det er der efterhånden også mange, der gør.

  Danmark og mange andre lande har med partier indført systemer, der sikrer, at det uvidende flertal, selvom det har repræsentanter i parlamenterne, ikke får politisk indflydelse. De er fuldt optaget af at bekæmpe hinanden og overlader gerne eliten den fulde kontrol over retssamfundet.

  Det der betyder noget, får flertallet ikke indflydelse på. De vigtige sager afgøres af folk, der ikke kunne drømme om at spilde deres kostbare tid på noget så ligegyldigt som at være medlem af folketinget.

  Ingen kunne drømme om at lade folket afgøre, om det skal sendes i krig et eller andet sted. Det vil ikke blive spurgt. På det område gælder enevældens principper urokkeligt. Suverænen, der nu kaldes folketingsflertallet, er suverænt og kontrolleret af udenomsparlamentariske kræfter. Kapitalen, er mit gæt.

  Det gemene folk skal ikke lande sig i sligt. Det tillader deres uddannelsesniveau ikke. Det niveau har eliten sørget for er vil forblive lavt, og det vil fortsætte til solen brænder ud. Danskerne blev heller aldrig spurgt, om vi ville være medlemmer af Nato. Det blev vi bare. Hvorfor spørge os?

  Vi er samtidig blevet bondefanget i en musketer ed, der er i strid med menneskerettighederne. Vi skal i krig, hvis USA føler sig gået for nær. Bliver spurgt om vi vil det? Selvfølgelig ikke, det spørger man ikke en uvidende befolkning om. Hvorfor finder vi os i det?

 18. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Fair nok, Lemche: Så er det rendyrket ondskab og landsforræderi.

  Krarup kan så ikke være i tvivl om, hvor meget Dansk Folkepartis politik skader Danmark og danskerne. F.eks. politiunionen, der kunne hjælpe med at forhindre og opklare forbrydelser blandt ikke alene narkohandlende indvandrere og terrorister; men også banksvinenes pengevask og skadelige spekulation.

  Der er Bankunionen, der kunne være behjælpelig (i gensidigt samarbejde) med at få nedlagt bankerne og deres ubeskrivelige misbrug (jeg tror så heller ikke at banksvin er dummere end andre – andre amøber, altså – de er maligne kræftsvulster) og afpresning af samfundet. Det omtaler så heller ikke pengevask, skattesvig og anden kriminalitet.

  Endelig er der tale om ikke at gå med i Euroen, der til de grader ville være til dansk fordel. Det er kun med de største vanskeligheder, at man i Nationalbanken kan undgå større katastrofer.

  Når hun nu er så dygtig og kendt med Rusland, så må hun været hvervet KGB-agent – og landsforræder. Marie Krarup vil kun Danmark ondt. Hvis hun skulle være i Dansk Folkeparti for at holde andre forrædere under kontrol, så er hun ikke særlig kompetent.

  Jeg kender godt sprogofficersuddannelsen perifært. At den skulle være den hårdeste? Lidt svært at vurdere, fordi når man ser og hører det sludder som “bankøkonomerne” kommer med, så er kriteriet sat uhyggeligt lavt. Gud nåde og trøste mig, hvis jeg ikke havde lært noget de sidste 30 år.
  Det tyder ikke på nogen videre begavelse hos skolelærerinden, at hun fremturer i det afsindige nonsens – den onde vilje og perversion har Du overbevist mig om – men det er en personlig fornærmelse, at antage, at en nogenlunde rask og rørig skolopender ikke skulle kunne gennemskue vrøvlet.

 19. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Til emnet er Heather Conley’s betragtning relevant.

  “Alle magtoverdragelser er præget af usikkerhed; men der er med den forøgede usikkerhed fra Trumps side tale om et lag ovenpå den usikkerhed som Rusland og Kina oplever, hvilket øger risikoen for fejlberegninger.”

  (Min frie gengivelse efter hukommelsen)

  Det manglende overblik udstrækker sig også til Europa, hvor man ikke kan sige, at Tyskland udgør nogen klippe i det stormfyldte farvand.

  Det bliver mere og mere klart, hvor skrøbeligt Rusland er – landet kan, når det skal være, brase sammen i borgerkrig. Det er så altid farligt, som vi ser i Syrien og Libyen, hvor “flygtningeproblemet” er en udløber af nationers sammenbrud.

  Problemet for USA består i, at få bragt sammenbruddene af Rusland og Kina ud af trit. Man klarede næsten at få bankernes sammenbrud taget først (for der er jo generelt tale om zombier). At Rusland og Kina bryder sammen samtidig – det vil blive mere uoverskueligt. Som Obama har gjort er måske ikke det værste: Koncentrere sig om at få pillet atomvåbnene fra Nordkorea (og det kommer kineserne til at gøre – de har ikke råd til andet) og Iran. Det koster så Europa en lidt længere tid, hvor vi skal høre på miljøidioterne og skolelærerne i SF/Enhedslisten, der argumenterer for afskaffelsen af Tyngdeloven.

  Rusland er så – tilsyneladende i færd med endeligt at demontere sin flåde og opretholder Murmansk, Königsberg og Krim som Potemkinkulisser, som kun koster dem penge.

  Kina pålægger amerikanske soyabønner en antidumpning-told. Problemet er her, at kinesisk landbrug ikke kan producere kvægfoderet til en pris som mælkepriserne kan holde til. Der bliver vundet lidt ved, at man udskifter okser med benzinmotorer som trækkraft; men ikke noget, der batter noget i sammenhængen.
  Bare for at indikere, hvor alvorlig situationen i Kina er. Må jeg erindre om krisen med tørmælk og forfalskningen af de New Zealandske produkter. Det var samme kneb, som Sverrig har benyttet mod danske fjerkræavlere.

  At tallene fra Rusland og Kina er dybt forfalskede er alle efterhånden klar over – situationen er begge steder meget, meget værre. Da begge lande i en sammenbrudssituation er udadreagerende, siger sig selv, at situationen er farlig.
  Specielt fordi USA’s alliancestruktur i Stillehavet er langt mere “porøs” end i Europa.

 20. Af Niels Lemche

  -

  TB, som du forstår kender jeg en del til sproguddannelsen. Jeg var også selv optaget på den, men sprang fra, før jeg startede pga. en pige. Nå hende fejrede jeg guldbryllup med sidste år, så det var nok i orden. Men kravene til eleverne på den uddannelse ville knække 99% af alle andre. Det er de boglige uddannelsers jægeruddannelse. Og at lære og blive fuldstændig flydende i russisk på de få måneder, der er meget flot. Jeg læste det selv en overgang inde på universitetet, fordi eksamenslæsningen blev for uinteressant. Som knægten sagde: Det er sjovt at studere sammen med nogen, der kan lide at studere — modsat alt for mange på de højere uddannelser, som falder hen, fordi der ikke stilles nok krav til dem. Som jeg sagde til mine dygtige studenter: Det er universitetslærernes opgave at piske de studerende med skorpioner! De unge mennesker kan for det meste sagtens klare det. De kan faktisk lide det, hvis deres lærer selv er interesseret i sit fag.

  Husk om videnskab, hvad Schiller skrev derom: Für einige ist sie die ewige Himmelskönigin, für andere eine tüchtige Kuh, die ihnen mit Butter und Milch versorgt (frit, der er sikkert flere fejl, som andre kan finde).

 21. Af Flemming Lau

  -

  TB. Jeg kan ikke se at sagen om Europol, som andet end magtbrynde. I politik er alt muligt, hvor der er vilje! Vedrørende Forsvarets sprogskoles prioritering efter murens fald, forbavsede det mig at den ikke blev suppl med arabisk sub Farsi!

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Flemming Lau: Det var noget absurd nonsens!

  Danske Bank har villet dele med nul – resultatet ser Du.

  Du er som den fede kælling, der vil have Folketinget til at afskaffe tyngdeloven.

 23. Af Flemmimg Lau

  -

  TB. Jeg kender shit til bankvæsen. Men hvis jeg havde ansvaret for at få Europol til at funke optimalt, ville jeg sige til politikkerne i EU, Fjern nu de barrierer der forhindre medlemslandene fuldt ud at kunne give og modtage nødvendig information. Kritikkerne kan jo med rette hævde at med fuldt medlemskab, følger der 117 forskellige retsprotokoller og tillægs forordninger med, som de ikke er glade for! Selv i denne uge har juridiske spidser, været ude med kritik til EUCR fordi de i egen drift, nøder de enkelte lande til at ratificere og indføre lovgivning, de ikke har bedt om. De er udenfor demokratisk og politisk kontrol! Men det er måske fordi man fra centralt hold, ikke vil erkende at Islam er i krig med vesten..?

 24. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Det meste af ølkælderstuesnakken kan passere i ignoreret tilstand, men angrebene på tyskerne i almindelighed og på Merkels person i særdeleshed kræver en aktiv stillingtagen.
  Lau linkede til en hjemmeside. Det var i sig selv langtfra nok, men trods alt kunne det have været begyndelsen til en egentlig argumentation og dokumentation.
  Men når man så gik ham lidt på klingen med sagen, faldt det hele fra hinanden. Da spredehaglene slap op, blev der i stedet sendt papirflyvere i alle retninger. En af dem havde retning mod Nordkorea, men så langt nåede den slet ikke, inden den styrtede til jorden af sig selv. Der slynges ud til alle sider, men intet af rammer.

 25. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Thornvig: Det er vi så vant til fra Putnikker.

 26. Af Flemming Lau

  -

  ATS.
  Vi er bare uenige!

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lau: Næ, Du er bare idiot – og formentlig skolelærer.

 28. Af Flemming Lau

  -

  TB. Hvis reaktionær antikommunisme og anti islamisme er idioti, er jeg helt klart skyldig!

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  nå.

 30. Af Niels Poulsen

  -

  TB

  Det er tydeligt, at du har en personlighedsforstyrrelse. Stor asocial viden, mangel på empati for dine medmennesker, skolelærere, bankansatte, mennesker med større viden end dig selv. Søg lægehjælp hurtigst muligt. Inden du går i Breiviks spor. Jeg mener det!

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Niels Poulsen: Det er Du ikke i stand til at vurdere!

  Så derfor kommer disse perverse angreb. Det var ikke uventet, idet jeg ser at det kommunistiske skadedyr til Bondo vil lave “sympatikonflikt” i forbindelse med at Jeres pjækkeri er blevet underkendt af en voldgiftsret – så derfor er det ikke en overraskelse at konstatere skolelærere, som Dig bruge de sociale medier – jeg kom bare først.

  Perverse svin til skolelærer. I har endog lavet sabotage af politiskolen med den underlødige landsforræder i har som udvalgsformand.

  Der er noget, der klemmer til, som ikke helt er kommet til offentlighedens kendskab.

  Skolelærer!

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu får vi se om den politiskole ikke bliver bygget i Herning alligevel, nu da borgmesteren har skrevet til Tulletåben?

  Jeg tror Tulletåben er lidt for sårbar til ikke at bøje sig. Men vi får se.

 33. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skolelærere og banksvin større viden end mig?

  Muligt; men i det mindste deler jeg ikke med nul og kan tælle til 20 uden at tage sokkerne af.

  Jeg ved i det mindste en anelse om, hvad et veltempereret klaver er. Jeg differentierer ikke funktioner, hvor de er indifferentiable og diskontinuerte.

  Så… jeg klarer mig nok!

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skulle jeg have en forstyrret personlighed? Teoretisk muligt!

  Hvorom alting er, så er den ikke mere forstyrret end, at det ikke ligger lige for mig at påstå at “Niels Poulsen” overhovedet HAR en personlighed.

  Mengele havde vist heller ikke.
  Det vi kan konstatere er at skolelæreren er et ondt og skadeligt dyr! Nærmere artsbetegnelse er næppe interessant; men er et sted i kloakkerne.

 35. Af Niels Lemche

  -

  TB, i hvert fald ved vi, at der er en mængde af dem, du metaforisk (det har de ikke opdaget) kalder skolelærere og banksvin repræsenteret her. Utroligt at LEIF PEDERSENs fækalier for lov til at blive trykt.

 36. Af Niels Lemche

  -

  UEJ, jeg mente alvor med mit sidste indlæg — til glæde for filtret: Kunne vi ikke slippe for Leif Pedersens ulækre skriverier. Jeg ved ikke, hvor mange af reglerne for Berlingske blogs han overtræder.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg går ud fra, at politiet har fat i sagen.

 38. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nu ser vi, at Marie Krarup er agent for Putin – med hendes klager over FET.

  Det er det, jeg har sagt hele tiden. Marie Krarup er landsforræder.

 39. Af Niels Lemche

  -

  THOMAS BORGSMIDT, enig. Hun ved også bedre, så det er ren demagogi. Hun ved godt, at når hun siger FE, er det kun en del heraf, der er involveret. FE er givetvis lige så optaget af Mellemøsten med alle problemerne der. Det er bare en anden afdeling.

  Jeg ved ikke, hvad de forestiller sig i DF — måske ingenting — men deres russervenlighed minder om den ungarske leders. Han skal vist møde Putin snarest. Men de der højrenationale demagoger kender ingen skam. Det ligger nok i deres forvirrede hjerner.

  Så i øvrigt, at Trump nærmest direkte har truet kineserne med krig. Det bliver interessant at se reaktionen. Det er måske det, han har aftalt med Putin, der er langt mere bange for kineserne, end vi er for ham.

 40. Af Niels Lemche

  -

  Men, TB, der er ved at blive sat en ny dagsorden i disse dage, og det viser sig alle vegne. Jeg har lige fået at vide, at Netanyahu har lukket for den israelske hærs russiske afdeling (i hvad der svarer til FE). Hvorfor? Min kilde siger: Iran! Putin er igang med et mægtig game dernede. Han har fået et tæt samarbejde med Tyrkiet og givetvis også et med Israel, og målet er at skubbe Iran ud af Syrien. Bibi tager til Washington i næste måned. Denne politiske marginalisering af Iran er givetvis også støttet af Trump.

  Det sidste, man må i tilfældet Putin, er at undervurdere ham.

 41. Af Niels Lemche

  -

  Og TB, nu fik May sin blodtud!

 42. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det passer nok, hvad Du fortæller. Det passer i hvert fald sammen med så meget andet.

  For Rusland drejer det sig om olien, som man ikke vil have på markedet. Tyrkiet er sådan set ligeglad, for alt skal igennem Tyrkiet uanset. Derfor er man helt med på, at Iraq kommer i omdrejninger igen – penge er penge.

  For Tyrkiet er det et spørgsmål – ikke om radikaliseret islam: Dem piller man ud efterhånden som de kommer over grænsen. Det er kurderne – eller rettere PKK. Tyrkerne vil da elske, at se PKK skubbet ind i Iran (også fra Irak) for at slås det sidste slag – det presser så islamisterne op i “Stan’erne”, hvor russerne under ingen omstændigheder vil have dem.

  Hele randen af lydstater syd for Rusland er hamrende ustabile.

  Israelerne vil med stor fornøjelse skubbe Hamas o.lign. ud af Libanon og Syrien (den syriske hær er for svag til at være nogen faktor) – at det så betyder, at ISIL bliver klemt mellem de to kæber, det er da kun godt. Det er ikke tilfældigt, at vi har sendt en 100 jægere til Irak.
  Jeg giver så ikke så meget for genierne herhjemme, der vil se en plan.

  Planen er en bevogtningsplan af radaren, hvis jeg ikke tager fejl: Endelig vil man lave en ordentlig bevogtning af en flyvestation. Det skal nemlig gøres i dybden – kommer fjenden/terroristerne først frem til objektet, så er det for sent. Det man skal gøre er at patruljere offensivt og lægge sig i baghold. Det er farligt; men ikke så farligt, som at vente på, at de kommer. Det var den taktik Orde Wingate lærte jøderne lige efter 2. verdenskrig:

  HELT frem og nakke dem umiddelbart efter de har forladt deres støttepunkt. Principielt det samme som skete i Teuteburger Wald. Det er offensiv kamp med lette styrker. Det er noget vi ellers ikke i Danmark har været gode til, fordi man har haft et hjemmeværn, der ret så effektivt overvågede området – meget slap igennem – første og anden forhindring; men der er altså langt fra Horsens til Holstebro på navlen. Intet er så effektivt i den overvågen som aftenturen med vovse – specielt ikke hvis det er en rottweiler. En grand danois er ikke så god – siger man: “Apport”, så kommer den sgu med skiderikkerne inden i Folkevognen – ikke godt for tandsættet. I dag er signalmidler ikke noget problem med mobiltelefoner.

  Jeg forstår så også, hvorfor man nedlægger den russiske afdeling i den israelske hærs efterretningstjeneste: Hele slagordnen er forældet – russerne skal først til at bygge den op igen. Det interessante er om der begynder at dukke russiske marineinfanteri-enheder op: Et sted skal de jo komme fra.
  Der bliver næppe tale om videre tungt panser; men masser af lette og medium styrker.
  Russerne vil så holde de tunge enheder ved Hviderusland og de Baltiske lande – om ikke andet, så fordi de er for besværlige at flytte.
  Vi skal nok kikke efter, hvad der sker i Königsberg, fordi den marine-infanteri enhed ville være noget af det, jeg ville udspare og reformere til noget som Iran. Så kan man også få slået dem ihjel – så er der den besparelse. Cæsar havde et noget ambivalent forhold til X legion, da de ikke var artige.

  Ellers vil man holde kampvogne og luftværnsartilleri vendt mod Nato – om ikke andet så som Potemkin-kulisse.

  Bagved Iran-offensiven vil man fylde ud med Putins Nationalgarde – så løber de ikke den forkerte vej.

  Man skal ikke tage fejl: Rusland er ikke det mindste mere fornøjet med Iranske atomvåben end USA er. Nu bliver Rusland bare nødt til at gøre noget ved det. Bliver terroristerne (af forskellige bekendelser) trængt op mod Tyrkiet, så bliver de knust – tyrkerne slår man sig på – specielt i terrænet i det østlige Tyrkiet – noget af det bedste defensive terræn – overhovedet.

  USA har så ikke noget imod, at Iran bliver afvæbnet i al fremtid for atomvåben.
  Olieforsyningen til Europa kan så komme i gang igen fra Libyen, Algier og Marocco. Det betyder naturligvis, at ISIL vil flygte ned mod Nigeria – og hvem kan have noget mod det?
  Der bliver noget genopbygning i Nordafrika; men ikke noget der buler investeringsbudgetterne.

 43. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Vedr. May.

  Nu har Storbritannien jo ikke nogen forfatning; men anvender sædvaneret, så det er ikke overraskende. Om hun bliver nødt til at “gå mod Folkets vilje” – ja, sandsynligvis. “Folkets vilje” er lige så fast og hård som kogt spaghetti.

  Du har jo set, hvordan Dansk Folkeparti også smelter i vinterkulden. At Putin benytter sig af populistiske strømninger er hverken overraskende eller nyt; men nogen egentlig målsætning er vanskelig at forestille sig.

  Man skal også være opmærksom på, at GBP er faldet 10-15% siden i sommer – det vil nok fortsætte i langsommere tempo. Det er jo investeringerne, der forsvinder ud af Storbritannien, hvorfor den overflødige mellemrolle som GBP indtager mellem USD og EUR. På samme måde, som den overflødige og irriterende DKK har en mellemposition mellem EUR og SEK. Det skal jo gå galt – for SEK – og specielt bankerne (Nordea).

  CAD er også stigende, så det er nu, vi skal komme med tilbud om Huitfeldt-klasse og lukke positionen med Challenger til Cimber – naturligvis efterlader vi svenskerne med tabene i SAS.

 44. Af Niels Lemche

  -

  TB, jep, de geopolitiske betingelser har ikke ændret sig meget, når man kommer fra Mellemøsten og skal på på den anatolske højslette: De kilikiske porte ligger stadig, hvor de l¨på Alexanders tid. Taurusbjergene er heller ikke De fynske alper. Og østpå, der må skydes!

  Ideen med at lave en aftale med Iran om atomvåben var meget blåøjet. Jeg er ingen Bibe-fan, men her har han ret. De er nogle snu djævle. Man skal ikke glemme, at de efter krigen snød Stalin, der havde ført tropper helt til Teheran, og så nem var han ikke at snyde. Saudierne er heller ikke kede af det, bare de får givet mullaerne i Iran en blodtud. Tænk, det kunne være alt dette, som virkelig synes at være begyndelsen på en ny verdensorden, kunne skabe fred i Mellemøsten, så god som en fred der nu kan blive. Hvis Putin så bare kunne holde sig fra sine dumme små eventyr i Østeuropa og nu — med Ungarn — i Centraleuropa. Han har med sine venner i Washington egentlig ikke længere noget at være bange for.

  Som du selv antyder, så er hans egentlige bekymring stanerne med de sindsyge mennesker, der lever i dem og Kina.

 45. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hvor snu iranerne er? Jeg ved det ikke? At gøre sig uvenner med både Rusland og Tyrkiet – samtidig er ikke nogen god idé.

  Men jeg skimter Mattis her. Han er jo gammel CENTCOM-chef.

  På et tidspunkt vil Iran komme krybende til USA. Deres eksportmuligheder er lukkede. På sæt og vis var Obama ikke så dårlig – jeg mener spille for at vinde tid.

 46. Af Niels Lemche

  -

  TB, Iranerne og tyrkerne: Tja, de ville spille det kurdiske kort. De har 1/3 af kurdistan inden for egne grænser. Russerne er de ikke mere bange for end os.

  Men Irans muligheder som dominerende magt i Mellemøsten vil være udtømt. Saudierne vil være himmelhenrykte, fordi der vantro shiitter får, hvad der bekommer dem. Så klarer de nok også, at olien ikke kommer til at stige foreløbig.

  Tilbage er Iraq med den shiamuslimske mafia, der leder landet. Mon ikke Putin får overtalt sin ven i Washington til at få den sag klaret.

  Tænk, jeg føler pludselig den luksus at tro på, at der kan ske noget positivt i Mellemøsten. Men det er nok dagdrømmerier.

 47. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:

  Jeg ser, at SAS sælger Cimber. Jeg havde troet, at det skulle være muligt for staten at komme ud af SAS uden brug af stråmand; men det blev så ikke til noget. Så må man gå omvejen.

  Det skulle være et fordelagtigt tidspunkt at sælge nogle Huitfeldt-klasser til Canada – og lukke valutapositionen med køb af Challenger. Så kan man være ligeglad med valutasvingningerne – gyngerne og karrusellerne.

  Nu kommer Canada så nok til at få F-35 til en hæderlig pris.

  Vi skal måske have nogle af de Spartan, der står og keder sig i ørkenen. Så må vi hellere have besætningerne til dem.

  Challenger: Mon ikke man lægger vedligeholdet i Billund/Vandel, så skulle det passe. Tirstrup gætter jeg på skal have Sherpa og evt. Spartan. Mon ikke det er den handel, der er blevet lavet?

  Spørgsmålet er om Venstre kan tvære DF ud i Vejen-kredsen. Socialdemokrater er der ikke mange af – derfor. Politiskolen kan så komme til Holstebro. Dermed skulle DF være hængt til tørre. Herning får jo under alle omstændigheder forsvarsstaben og helikopterne.

 48. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: USA ordne Iran? Det tror jeg nu ikke.

  Iran skal nok falde til patten. Forbindelsen til Kina bliver afbrudt, så Irans olie kun kan komme ud gennem Tyrkiet.

  Hvor har Du fra, at olieprisen skal stige???

  Den skal falde – meget. USA vil da ikke have, at Rusland beholder atomvåbnene. Indtil videre har Kina kunnet få billig olie fra Venezuela; men det holder også op med det land i sammenbrud.
  Kina har jo haft en devaluering på ca. 10% ifht USD det sidste års tid, så olien er rent faktisk blevet dyrere målt i RMB.

  Kina har formentlig prøvet at købe olie med guld; men det er der nok ikke blevet det store ud af. Russerne er nemlig interesserede i USD – ikke spillemærker – og guldprisen kan falde, hvad øjeblik, det skal være til 1/10.

 49. Af Niels Lemche

  -

  TB, fint nok, så længe det er de Challengers med vinger og ikke dem med larvefødder!

 50. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Yeps!

Kommentarer er lukket.