Trump og pressefriheden

Af Uffe Ellemann 269

Trump har erklæret pressen krig. Hvordan skal pressen håndtere den situation? Luften er tyk af forslag til, hvad der skal gøres ved ”alternative facts” og ”fake news” – og ved en regering, der har udnævnt pressen til ”oppositionspartiet”. Rundt i verden findes der regimer, hvor censur, retslig forfølgelse og til tider fysiske trusler mod journalister er hverdagskost. Er det en virkelighed, man nu også skal indstille sig på i USA?

Det er lidt selvmodsigende, at en person, der i næsten sygeligt omfang forlanger opmærksomhed, i den grad lægger sig ud med journalister over en bred kam. Det vækker bekymring over hele den frie verden: Den internationale journalistsammenslutning – som repræsenterer 600.000 journalister i 140 lande – har opfordret Trump til at indstille sine angreb på medierne. Problemet er, at Trump (og hans grå eminence Steve Bannon) har gjort det til deres raison d’etre at udfordre det etablerede, også når det gælder pressen. Og et problem er, at i deres angreb på journaliststanden rammer de nok en taknemmelig klangbund i det dybe vælgerhav.

Derfor kan det være værd at studere et internt memo, som chefredaktøren for Reuters har udsendt til nyhedsbureauets næsten 3.000 journalister over hele verden.

Steve Adler – der er en af USA’s mest anerkendte journalister, tidligere chefredaktør for Business Week og i chefredaktionen for Wall Street Journal – gør opmærksom på, at Reuters rapporterer uafhængigt og redeligt fra mere end 100 lande, herunder en del, hvor en fri presse absolut ikke er velkommen: “Vi gør vort bedste for at rapportere, hvad der sker – upartiske og uafhængige, i overensstemmelse med de ”trust principles”, som blev skabt for Reuters for 75 år siden”, skriver Adler. Principperne blev skabt under Anden Verdenskrig, hvor risikoen for censur og propaganda vanskeliggjorde journalisternes arbejde, og disse principper er stadig det fyrtårn, der styres efter. “I dækningen af Trump-regeringen skal Reuters følge de samme principper som alle andre steder”, lyder det.

Her er chefredaktør Steve Adlers liste over, hvad der skal gøres og ikke gøres:

I skal aldrig lade Jer intimidere – men I skal ikke deltage i unødvendige slagsmål eller begynde at skrive om os selv.

I skal holde forståelige dag-til-dag frustrationer for Jer selv. Det gør vi i mange andre lande, for at vi kan gøre vores arbejde uden at blive mistænkt for at have en personlig dagsorden. Sådan skal vi også gøre i USA.

I skal ikke beklage Jer over vilkårene for Jeres arbejde. Se det som en mulighed for at træne de færdigheder, vi har brug for på meget vanskeligere steder rundt i verden.

I skal huske vores mission: Både i USA og alle andre steder skal vi gøre en forskel gennem professionel journalistik, som er både frygtløs og fordomsfri. Når vi laver fejl, retter vi dem. Når vi ikke ved noget, gør vi opmærksom på det. Når vi hører rygter, forsøger vi at få dem verificeret, og rapporterer kun, når vi er sikre. Når noget skal undersøges nærmere, bruger vi den nødvendige tid til at gøre det.

I skal ikke være bekymrede over, at adgangen til officielle kilder begrænses eller at man forsøger at spise Jer af med pressemeddelelser. Vi sørger for at finde kilder. Vores dækning af Iran er fremragende, selv om vi ikke kan have journalister i landet. Men vi har kilder.

For en gammeldags journalist er Steve Adlers huskeliste en del af ”journalistikkens DNA”. Men det er godt at få det repeteret, nu hvor pressen står overfor helt nye vilkår på verdens største og vigtigste marked for nyheder.

De ”trust principles”, som Steve Adler henviser til, overvåges af en særlig bestyrelse, som har repræsentanter fra hele verden. Det er uafhængige personer, med en fortid i journalistik, politik og den akademiske verden. Jeg sad i den bestyrelse i en årrække, de sidste fire år som dens formand. Ved årsskiftet var det slut. Men ih hvor det kribler i fingrene efter at være med i det arbejde, der forestår nu! Det skal jeg ikke forsøge at skjule…

Trump repræsenterer et angreb på pressefriheden og en række andre frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden, som nok er det alvorligste vi har set i mange år. Og han har sympatisører mange steder, også i Danmark.

Han er en fjende, det er vanskeligere at stille skarpt på end de formørkede islamister, som stikker ild til ambassader og svinger med knive mod bladtegnere. Dem kender vi, og dem ved vi, hvad der skal gøres ved. Men Trump og hans følgesvende? Den er svær.

269 kommentarer RSS

 1. Af Niels Lemche

  -

  TB, jo, de spørger jo også derovre om det ikke er Pence, der kører løbet sammen med Mattis. Hvad laver state egentlig?

 2. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Så Du det med attentatet på Montenegro’s præsident, som Putin har foranstaltet.

  Der er ikke nogen tvivl om, at Nazi-Marie og Tulletåbens liv er i største fare, fordi Putin er ved at opdage, at han er blevet snydt så vandet driver.

  Det er jeg ved at være helt sikker på:
  Se cirkulationen af ½% 2027 obligationen er nu over 9 mia.
  En ting er det direkte salg af obligationen, som er på ca. 6½ mia, ; men hertil kommer at 2½ mia. er blevet ombyttet! Specielt den milliard på 7% 2024. Det er noget INGEN institutionel investor ville gøre.

  En nogenlunde investor ville have de obligationer i beholdningen: “Holdes til udløb”, hvorved de ville figurere i regnskabet til kurs pari – og dermed ikke regnskabsmæssigt skulle justeres efter en børskurs.
  Se en professionel og seriøs investor ville bare have ladet de obligationer løbe ud – uden at bekymre sig om børskursen – og så have været glad for en forrentning på 7% – hovedstolen den skal nok komme til udbetaling – som oprindeligt lovet. Der er ikke nogen ko på isen, hvis man ikke har ladet sig forblænde af vrangforestillingen om egen fortræffelighed.

  Det er så også Putin i en nøddeskal! Han er så overbevist om, at han er genial, at det er latterligt. Det spiller lige til hans barnagtige forfængelighed – hans voldtægter af større og mindre fisk.
  Tulletåben er af helt samme type! Den stupide barnligheds stolthed over egen begavelse, mission i tilværelsen og dramatiske snedighed. Komplet latterlig og underlødig person.

  Forfængelighed er kostbar, specielt når man kommer op mod en erfaren parfumesælger – og Rohde laver al den parfume, du skal bruge.
  Nu har jeg ikke finde om tonmængderne af den russiske guldreserve er blevet opdateret ult. 2016; det er sådan set også lige meget, fordi det guld er usælgeligt og egentlig ikke en reserve – guld er værdiløst, fordi begynder man at sælge af det, så falder værdien til 1/10 – med det samme.
  Læg mærke til: Danmark har ikke nogen guldreserve; men en valutareserve på ca. 4-500 mia. DKK – oven i købet rentebærende (ikke meget; men dog).

  Det ender sgu med, at mit oprindelige gæt på kurs 60 for ½% 2027 kommer til at være temmelig præcis – vi har passeret kurs 85 – for nedadgående. Meeeen vi kommer nok til at holde ved kurs 75 (lige så løst og ubegrundet et gæt, som så meget andet).

  Men indtil videre: Så har Putin skovlet ikke 1½ mia. i statskassen, vi taler nok det dobbelte.
  Selvfølgelig skal vi bruge MANGE flere penge på forsvaret, når nu Putin insisterer på at betale for det! – Helt personligt!

 3. Af Maria Due

  -

  Mike Pence holdt den tale, som europæerne gerne ville høre og udsendte i det hele taget de signaler, der var brug for. Men – som han sagde – fred er afhængig af. styrke, og til sidst så vi lige et glimt af Claus Hjort Frederiksen, der så yderst bekymret ud. Men der er ingen vej udenom, vi må op på de 2 pct.

  En meget dygtig taler, den Pence. Præsentabel og amerikansk på den gode måde. Lidt af en John Wayne-type. En solid og troværdig udstråling. Så det er da på sin plads at nævne, at han var præsident Trumps valg. Stoltenberg så også glad ud. Med sådan en vicepræsident går det ikke helt galt.

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nu har Rex Tillerson ikke været i forbindelse med mig personligt og indviet mig i sine planer, så det må blive formodninger fra min side.

  Der er nogle ting vi kan formode – uden at gå alt for meget forkert:

  1) Tillerson er oliemand fra Exxon. Hele Ruslands økonomi (og de Mellemøstliges ligeså) drejer sig om olie og gas – til dels også andre råstoffer.
  Jeg tror rent faktisk, at det er Tillerson’s opgave at styre Ruslands økonomiske sammenbrud, så man på den ene side får forhindret (hvad der tilsyneladende er lykkedes nogenlunde) en seriøs russisk oprustning. Hvis der havde været noget seriøst teknologi på bedding i Rusland, så havde vi set det nu. Der har været Armata-kampvognen trukket af en bjergningspanser på parade. Der er nogle Fullback, der har fløjet en tur – til inderlig banden og svovlen for den norske pilot. Men ellers ikke noget – ja ikke ud over, at russerne bruger de resterende flyvetimer på deres materiel med en imponerende fart.
  På den anden side skal Kina ikke komme for godt i gang. Det reguleres med at olieprisen er konstant målt i USD; men den kinesiske RMB taber i værdi. Forholdet USD/EUR er nogenlunde konstant.
  Indtil videre kører Tillerson det show nogenlunde. Den russiske valutareserve er ubrugelig, fordi begynder Putin at sælge ud af guldet, så vil prisen på guld styrtdykke. Det vil alle vi andre være fløjtende ligeglad med.

  2) Ikke alle Trumps rablerier er totalt meningsløse. Hans frådende trusler om at tage olien fra Iraq er ikke helt hen i vejret. Vi kan se, hvad der sker i Venezuela i øjeblikket.
  Det kan godt være, at Maduro sælger olie langt, langt under “markedsprisen”. Han har de største problemer med at opfylde sine finansielle forpligtigelser.
  På et tidspunkt vil den oliestrøm holde op, fordi olieledninger og – kilder skal altså holdes ved lige – ellers holder oliestrømmen op. Det har Maduro ikke penge til. Tror Du at et firma som Schlumberger levere noget som helst uden at have sikret sig forudbetaling og sikring af deres ansatte (og materiel) – selvfølgelig gør de ikke det.
  Man venter bare til Venezuela er totalt brudt sammen og der kommer en eller anden form for restrukturering -.og noget, der minder om en stat og regering. Så går man ind og renoverer olie-kilderne – og styrer, hvad Venezuela nu kan få for olien, så markedet er rimelig velforsynet.
  Tilsvarende med Libyen og Marocco, så Sydeuropa er forsynet. Læg mærke til, at der så småt kommer en lille (ikke meget; men lille) smule facon på indsatsen i Libyen. Man skal have den olie til at flyde gennem de rørledninger, der allerede ligger under Middelhavet. Selvfølgelig skal man ikke have olietankere gennem Suez og Gibraltar – for slet ikke at tale om gastankere.
  Netto effekten er, at man får kontrol over olien.

  3) Endemålet med Kina er, at prisen på fødevarer kommer op (så det kan svare sig for bønderne i USA – og resten af verden for den sags skyld – at producere). Når det sker – og noget er der sket de sidste par år i den forbindelse, så vil værdien af USA’s eksport stige.
  USA betyder alt på majs (svinefoder), en del på hvede og intet på ris – så skal kinesernes formue nok få ben at gå på.

  Det er det, jeg tror sker i øjeblikket med State Department. Det man vil have Kina til er, at gøre noget ved Nordkorea.

 5. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Marie Due: Pence er – som så mange andre – blevet proppet ned i halsen på Trump. Når det drejer sig om ministre, så går det nogenlunde ved, hvem der kan godkendes af senatet. Det var derfor Flynn var et problem: Han skal nemlig som sikkerhedsrådgiver (hvilket ikke er en kabinetsposition).
  Problemet med Pence er, at han er en del af “mormon-mafiaen” som også tæller Orrin Hatch fra Utah – og var en af dem, der arbejde på at få væltet Clinton som præsident. Men nu er han 82 år, så hans tid rinder ud.

  Selvfølgelig skal vi op på de 2% af BNP – eller noget lignende, for der kommer en hel del bogholderi-gymnastik omkring Nordatlanten med Grønland og Island.

  Det er slet ikke de 2%, der bekymrer mig! Det er hvem, der kommer til at betale!

  Som Obama sagde i det canadiske parlament: “We need more Canada!”
  Tag ikke fejl – canadierne er (med ordentligt materiel) af prima kvalitet, næsten lige så gode som nordmændene – men også kun næsten.
  Det mener jeg helt seriøst, for der er ikke nogen, der kan sejle mellem Svalbard og Norge. Det er så rædselsfuldt et farvand, at det kan kun nordmændene.

  Det man egentlig vil have Danmark til er, at stille mere personel og ledelse af den kvalitet, som man har vist i de internationale operationer. Det Danmark mangler er noget masse; men ellers er det udmærket og pålideligt, det danske soldater laver.
  Danmark er den ledende magt i Østersøen – af den simple grund, at vi vil kunne holde orden til en rimelig pris – og så er dansk overherredømme i Østersøen noget alle kan leve med. Tyskerne vil ingen have dér, russerne kan ikke finde ud af noget som helst, polakkerne er ligeglade, bare det ikke bliver tyskerne og svenskerne? Sverrig skal nedlægges som jeg har sagt så tit: Et komplet overflødigt land!

 6. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ganske rigtigt! Nu rabler Trump om det kaos, der er i Sverrig.

  Det er så ikke helt forkert – for Sverrig er jo kun egnet til opbevaring af radioaktivt affald og svært belastede kriminelle.

  At Trump så fornærmer svenskerne, det kan man jo kun bifalde. Er der noget land, hvor indvandring er ude af kontrol og kriminalitet en livsholdning, så er det Sverrig.
  En ting er, at indvandring er et problem; men når man som Sverrig går målrettet efter at få narkohandlere, voldsforbrydere – og andre kriminelle, så tigger man altså om ris til egen rumpe.

  Skolelærere.

 7. Af Niels Lemche

  -

  TB, så du støtter svenskerens forslag forleden om , at Sverige skal erklære Danmark krig om formiddagen, og kapitulere om eftermiddagen, hvorefter Skåne, Halland og Blekinge afleveres tilbage til Danmark.

  Det vil jo nok kræve, at den gamle svenske skik med ryttergårdene skal rulles tilbage.

  Mit eneste problem med forslaget er, at jeg ikke gider betale danske ejendomsskatter og bilpriser.

 8. Af Maria Due

  -

  Mike Pence er irsk katolsk opdraget. Ikke noget med mormoner.

 9. Af Niels Lemche

  -

  TB, men Pence selv er kun 57 år. Hvis Trumpie ikke holder, står han rede i sin bedste alder. Og mormon er han ikke, bestemt ikke, men tidligere medlem af Tea Party. Han er ærkekonservativ, men ikke mere end Bush-familien plejer at være det.

  Helt sikkert, at han blev proppet ned i halsen på Trumpie.

 10. Af Niels Lemche

  -

  TB, men Pence selv er kun 57 år. Hvis Trumpie ikke holder, står han rede i sin bedste alder. Og mormon er han ikke, bestemt ikke, men tidligere medlem af Tea Party. Han er ærkekonservativ, men ikke mere end Bush-familien plejer at være det.

  Helt sikkert, at han blev proppet ned i halsen på Trumpie.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Due: Han er “born again”.

 12. Af Jørgen Lang Jørgensen

  -

  Vi skal tage en person som Trump alvorlig – selvom jeg har svært ved at tage ham alvorlig.
  Den måde han opfører sig på er urkomisk. Man tror det er løgn, at han er valgt som præsident i USA.
  Han fylder befolkningen med den ene løgnehistorie (alternative facts) efter den anden og når han så bliver konfronteret med samme løgnehistorier siger han, at han har fået det at vide af andre – af hvem kan vi ikke få oplyst.
  Det alvorlige er, at han besidder det mest magtfulde job i verden og ingen aner hvad han kan finde på i de næste fire år.
  Man må håbe, at de fornuftige republikanere som senator Mc Cain med hans syn på verden kan forhindre, at USA`s politik både ude og hjemme går helt grassat.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Mht. Sverrig. Tilbageleveringen af Skåne, Halland og Blekinge sker ikke så hurtigt: Det skal ske i rengjort stand – renset for svenskere. Vi er derimod ved at være der for Gullands vedkommende, som jeg har sagt i de sidste par år.

 14. Af Maria Due

  -

  “Han er “born again”.

  Jeg er fuldstændig ligeglad, bare han holder til det og kursen. Han er yngre, end jeg troede, og det er jo også fint. Jeg har det, som de tre nationalkonservative, som Sørine Gotfredsen skriver om, jeg ser gerne stærke mænd ved roret men ikke hvem som helst, og forleden fandt jeg såmænd “Kaveleriets gule bånd” frem igen.

  Trump undgår jeg helst at læse om, er langt mere interesseret i, hvordan den amerikanske forfatning fungerer under de nuværende forhold, og jeg tror, at den tæmmer ham og virker beroligende på ham. Pt. er han snoskforvirret.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Mht. til Trump og Sverrig!

  Jeg forstår da godt, at svenskerne undrer sig! Terrormord og bandekrig mellem narkohandlere – det er da ikke noget usædvanligt i! Der er jo også en bandekrig i gang i Københavns vestlige omegn (der har sjældent være så mange drab i Danmark som de sidste to måneder.

  Men, at Trump først NU har opdaget, at Sverrig er én stor kriminel latrinkule – kæreste venner, det har vi andre vidst de sidste par hundrede år – absolut ikke nogen nyhed. Sådan er de jo – svenskerne!

  Det bemærkelsesværdige er, at Carl Bildt udtaler sig. Er der én man ikke kan døje i USA, så er det Carl Bildt. Bildt var på tale som generalsekretær for FN – det blokerede USA for: Alle andre end Bildt – kunne man dog ikke finde en passende arabisk gedehyrde i stedet? – langt mere kvalificeret.

  Man skal slet, slet ikke tage fejl!
  USA har ikke glemt, at Sverrig faktisk er bankejet, og dem, der har penge i svenske banker er Putin og hans slæng. Ellers havde russerne ikke gentagne gange truet svenskerne med atomvåben – og slet ikke så tydeligt, at det var Stockholm: Både med flyene og ubådene i skærgården.
  Man skal heller ikke overse, at svenskerne nu har inviteret Nato til fri afbenyttelse af svensk luftrum – med strategiske bombefly (det er så nok ikke atombomber; men på den måde de B-52 fløj, så er det spørgsmålet om minering af Skt. Petersborg). Sverrig har opgivet pretentionen om at være en selvstændig stat.

  Jeg kommer heller ikke bort fra, at Rohde lige har tørret Nordea – og navnlig russerne for et milliardbeløb -.ved at sælge nogle usælgelige statobligationer. Usælgelige og usælgelige: ½% 2027 kan såmænd godt sælges – ikke noget galt dér; men kursen vil ikke være 98½; men nok nærmere 75.
  Man startede med 7 mia. på auktionenerne – de kan så godt byttes om med USD eller EUR – men det bliver med RABAT. Efterfølgende er der så ombyttet for 2 mia. Så vi nærmer os stærkt kurs 75 – som jeg har sagt hele tiden.
  Sådan en handel går Nordea ikke ind i – med mindre man har en kæmpeidiot af en kunde til de papirer. Den beskrivelse passer ganske godt på Putin.

  I følge min hovedregning, så har Putin – helt personligt – foræret Nationalbanken 2 1/4 mia. kroner. Nationalbanken venter bare på, at de bliver udbudt til salg til kurs 75 – og så køber man dem tilbage og annullerer dem – så kan gevinsten hjemtages.
  Jeg tror stadig, at det er det lån fra Schröder til Putin, der brænder Putin i lommen – han er nødt til at betale tilbage. Det bliver MEGET dyrt – for Putin.

  Personligt har jeg det godt med at anskaffelser af nyt materiel til forsvaret bliver betalt af Putin. Jeg tror også – med den ombytningsaktion – at der bliver råd til PzH 2000 – folkene skulle være klar til at uddanne sig på dem.
  Der ligger vel for ½ mia. kroner – det spændende er, hvor mange man køber af dem. Jeg kan ikke lide chassiset og den er alt for tung med 55 tons – problemet er at få den på Piranha V chassis – med støtteben – hovedparten skal altså have en anstændig vejhastighed.
  Men når nu Putin er i “gavehumør”, så skal der ikke mangle noget.

 16. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Marie Due: Det kan Du have meget ret i!

  Lige nu er man ved at pakke Trump ind, så han kan få lov til at twitte til sin noget overdrevne lyst. Keystone er jo også blevet godkendt, så den leverer olie og gas til sommer.

  Den amerikanske forfatning er såmænd udmærket. Trump får da sine ministervalg godkendt – man stryger bare alle de øverste navne, han har på sin liste – så ender man med noget brugbart.
  Selv undervisningministeren er gået igennem – og det på trods af, at hun vil være brutal mod skolelærerne (de er ikke bedre end her hjemme). Det var jo skolelærerne, der i vidt omfang betalte for Hillary’s kampagne.

  Sørine Godtfredsen er en nar! Efter hun lobhudlede Kim Larsen til skyerne! Opera er skam en alvorlig sag – specielt den komiske.

 17. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Danmark/regeringen har ikke noget valg, U.S.A. (Nato), vil ikke vente på en Dansk politisk beslutning, om opgradering af forsvarsudgifterne, til forligsforhandlingerne i 2018!
  Opgraderingerne af forsvarsudgifterne til 2% skal ske inden udløbet af 2017!

  Tyskland har annonceret, at deres opgradering af de militære udgifter vil ske i år!

  Så regeringen er allerede nu Tvungen til, at finde de 17 – 20 milliarder som de mangler til forsvaret! Hvilket i øvrigt ikke er så svært, da der findes et internationalt lånemarked, hvor vi er velanset!
  Mvh.

 18. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, jeg tror ikke, at pengene er noget problem. Næ, det er meget værre: Der er nogle politikere, ikke mindst tyksakken Claus, der vil tabe ansigt. Så må verden hellere bryde i brand.

  Men så er der jo også oberst Lars Møllers forslag!

 19. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, jeg tror ikke, at pengene er noget problem. Næ, det er meget værre: Der er nogle politikere, ikke mindst tyksakken Claus, der vil tabe ansigt. Så må verden hellere bryde i brand.

  Men så er der jo også oberst Lars Møllers forslag!

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg tror det er noget andet, der forhindrer forsvarsforliget: Nemlig hjemfaldspligten på Grønland og Island. Dernæst er der landsforræderne i DF.

 21. Af Maria Due

  -

  Som vi da kæmper med det filter. Hvor blev jeg af?

 22. Af Niels Lemche

  -

  TB, du er alt for rar.

 23. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: For rar? Det er bestemt ikke med vilje – skal ikke gentage sig!

 24. Af Niels Lemche

  -

  TB, så har jeg det godt igen!

  PS: Det siger noget om “begavelsen” hos putlerne, når de i den grad er ude efter dig, fordi du gerne så dem stillet op ad muren. De tager det helt bogstaveligt, fordi “det er sådan, de gør hjemme hos sig selv”. Vi andre drømmer bare derom.

  Men jeg forstår det godt. Til russisk i sin tid læste vi et ualmindelig trist skuespil af Tchekov, og blev noget overraskede, da vi fik fortalt, at i Rusland gik det for at være en komedie.

 25. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er såvel fessoren som borg-shit som taget direkte ud af en Ludvig Holberg kommedie !

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det er såmænd ikke russisk humor, det er skolelærer-humor: Du kender den så godt!

  Det er disse perverse og ondartede eksemplarer. Nogle af dem er ansat i banker.

  Men jeg mener faktisk – at de lever livet farligt!

  Der er nok ikke nogen tvivl om, at Tulletåben, Nazi-Marie og Søren Espersen er i yderste livsfare. Russerne har jo foranstaltet et attentatforsøg på Montenegros præsident. Selvfølgelig vil Putin ikke lade det, at hans tro landsforrædere i Danmark “hugger” af Putins private penge (ellers kan jeg ikke fuldt ud forklare Nationalbankens ageren) – og vi taler med det, jeg kan følge med: 2½ milliard kroner – for indeværende.
  Bl.a. kan man følge den noget mærkelige rute gennem det internationale banksystem med supplementskøb og ombytninger af en ekstra milliard.
  Der er specielt tale om ombytningen af 7% 2024, der er et typisk investeringspapir, hvor kursen er ligegyldig, fordi de holdes til udløb.

  Motivet fra Nationalbankens side er formentlig, at man gerne vil spore betalingerne og Nordea’s kriminalitet. På et tidspunkt bliver disse obligationer jo udbudt til salg for at betale regninger. Vi er oppe på en cirkulation af disse obligationer på 9,145 mia. kroner.
  I første omgang blev der solgt for 7,1 mia.; men noget tyder på, at virkeligheden har indhentet Putin og Nordea her, så man har skullet bruge flere obligationer, fordi markedskursen ligger ganske betydeligt UNDER pari.

  Det fine ved de obligationer er: Kommer der en renteforhøjelse, så vil de rasle yderligere ned i kurs – altså en 10 årig statsobligation med en kupon på ½%. Så torskedum skal man være banksvin eller skolelærer for at hoppe på.
  Sverrig vil jo heller ikke være med i Bankunionen, det har Nordea bestemt. Derfor skal man have klippet de obligationer i øret, så man kan følge transaktionerne på anden måde.
  Det gøres ved, at man skal have at vide, hvem afkastet skal sendes til. Det er jo lidt surt at fortabe 5 mio.kr. på en milliard.
  Jeg ved, at Rohde i sin tid lavede et specialstudium på russisk pengepolitik i zartidens Rusland. Det ses i dag af mange ting. Bl.a. af kravet om at dagens betalinger skal foreligge fuldt indbetalt ind transaktionen foretages.
  Det har irriteret Danske Bank så meget, at de ikke vil med i netbank ordningen; men have deres eget system – så de kan svindle videre.

  At Nationalbanken så kommer af med de irriterende 7% 2024 er kun et pikant krydderi. Det er det, man kalder at skyde på idioten i flugten, når han falder ud over klippekanten.

  Selvfølgelig vil Putin slå Tulletåben, Nazi-Marie og Søren Espersen ihjel – formentlig lidt demonstrativt. Klakørerne? Tja…. de kommer måske ud for et trafikuheld – også meget almindeligt.

  Skolelærerne i SF/Enhedslisten skal nok blive plaffet ned af de tilbagevendende Syrien-krigere. Ikke, at jeg har ondt af dem: De fattede ikke, at når man lod dem slippe rimelig fra deres gamle landsforræderi, så var det fordi de skulle holde deres kæft, som de andre nazister gjorde – hende Bartram f.eks.; men hun er jo også død for nylig.
  Hvem gider i øvrigt efterforske, hvordan en nazist som Villy Søvndal kreperer? Det var bemærkelsesværdigt så hurtigt, han blev syg – og kom sig. Det må have været fordi undskyldning med “mere tid til familien” er noget tyndslidt.

  Det er et problem for gamle forrædere; nemlig: Der er ingen ære blandt kriminelle og andre former for kommunister/nazister.

  “Jan Petersen”: Skolelærer.
  Du kommer også til at lide en smertefuld død – som ingen gider høre om.

 27. Af Jan Petersen

  -

  Jeg ved end ikke, hvordan fænomenet borg-shit egentlig skal defineres ?

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Petersen”: Til gengæld er man i stand til at beskrive Dig og Dine andre pseudonymer ganske godt:

  Pervers, ondsindet klakør! Typisk skolelærer!

  Kan ingenting, hvilket skadedyret selv indrømmer. Typisk skolelærer.

  Malign parasit! Typisk skolelærer.

 29. Af Jan Petersen

  -

  Det tjener vel ikke noget formål at debattere med intellektuelle undermålere !

 30. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu bliver Le Pens kontor ransaget af politiet.

  Hvornår bliver Nazi-Marie og Tulletåben henrettet? Putin får travlt!

  Så har det jo igen været weekend igen og Trump har angrebet Sverrig som den latrinkule af kriminalitet det altid har været. Han er ved at finde formen.

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu beundrer Nazi-Marie “dygtige skolelærere” – i sandhed en begrænset del af befolkningen.

  Der skal virkelig spares på folkeskolen – når der er så mange folkeskolelærere at foragte!

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Så er Ruslands FN-ambassadør “pludselig” død!

  Tulletåben, Nazi-Marie og Kommunist-Espersen (jeg mener ikke her Lene Espersen – naturligvis) kan se frem til en snarlig afslutning af deres løbebane. Det kommer til at blive smertefuldt.
  Putin er ikke flink ved dem, der ikke er effektive – han myrder affald som Tulletåben, Nazi-Marie og Kommunist-Espersen.

  At Putin så, snydedum, som han er ikke har fattet, at han bliver ruineret – helt personligt.

  Hvorfor tror jeg nu, at Tulletåben bliver slået ihjel af Putin: Tjooo…. der er fortilfælde.
  Vi så det med Grækenland, hvor der kom en drastisk forringet sundhedstilstand blandt Putins banksvindlere. Knebet Nationalbanken har brugt minder i udpræget grad om den redning de græske banker var udsat for.
  Højforrentede obligationer blev ombyttet med lavt forrentede med meget længere løbetid.

  Knebet er klassisk. Rusland havde en stor portefølje af franske statsobligationer – de såkaldte konsoller. En konsol er et papir, der aldrig udløber; men kun er rentebærende. Derfor beregner man fortsat – mener jeg at have hørt – efter revolutionskalenderen – der ligger nemlig nogle papirer uden udløbsdato, som ikke kan købes hjem, fordi de er rent faktisk forsvundet i en eller anden russisk revolution. Rent fysisk forsvundet.

  Sagen er jo, at med udstedelsen af ½% 2027, som der er en ganske god interesse for, så forærer Putin rent faktisk Nationalbanken pengene!
  Putin kan ikke videresælge de statsobligationer, fordi kurstabet er for stort – en skolelærer som Putin vil naturligvis ikke se i øjnene, at han har tabt!
  I øjeblikket lader det til, at kurs 75 er den, som Nationalbanken vil købe tilbage på – og de kan købe dem kontant – i USD eller EUR – der er en massiv valutareserve.
  Ingen andre vil da byde mere! Selvfølgelig vil de ikke det!
  De vil løbe stille og roligt til udløb – med mindre Putin er nødt til at tage tab, for at betale sine regninger. Det er derfor Putin er så liderlig for at få ophævet USA’s finansielle sanktioner. Nu er jeg så ikke helt klar over, hvilke sanktioner Obama fik indført i sidste øjeblik – det har jeg ikke set oplyst – udover at visse yderligere personer er kommet på den sorte liste.

  En 10 årig statsobligation skulle have en kupon på 3-4% – hvilket svarer til en kurs på 66-75. ½% er solgt til 98½. Det er helt typisk for en idiot, som Tulletåben: Han er banksvin og KAN DERFOR IKKE REGNE!
  Putin har fået manøvreret en præmieidiot ind på en bestyrelsespost i Nationalbanken. Selvfølgelig ved man, at Tulletåben er landsforræder og valutasvindler for Putin – ikke mindst i Nationalbanken. Man véd også hvorfor Tulletåben er modstander af Bankunionen: Han tror nemlig, at den selvstændige danske krone er en mulighed for valutasvindel, som hans ejer: Nordea kan bruge. Hvis man vil have en landsforræder placeret, så skulle man altså finde en, der ikke er komplet idiot, som den lille perverse lort.

  Tulletåben, Nazi-Marie og Kommunist-Søren bliver skam ikke henrettet for deres landsforræderi – det overlader man til Putin. Det var da derfor Nordea fik opsporet Pia Kjærsgaards feriested på Santorini. Det var da Tulletåben, der gav det tip! Hvem ellers kan Pia Kjærsgaard have fortalt det til?
  Pia Kjærsgaard forstod da godt – omsider (hun er faktisk, så marginalt begavet, at det i sig selv er en indikation på manglende vejrtrækning) – hentydningen og overlod pladsen til Putins håndgangne mand.
  Læg mærke til, at det banksvin, der hoppede ud fra 6. sal – han var fra Nordea! Han var da godt klar over, hvad der ventede ham – så hellere selv tage flyveturen – fornuftig mand.

  Det er sådan det plejer at gå forrædere – ligesom Corfitz Uldfeldt. Man lader opdraggiveren om eksekveringen. Meget almindelig praksis.

 33. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Petersen”:

  Ganske enig! Jeg mener ikke at have debatteret med Dig, når Du nu selv nævner intellektuelle undermålere!
  Jeg har blot fastslået, at Du er et skadedyr af en skolelærer – det står ikke til diskussion – det er en konstatering.

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  En anden ting, der viser, hvor tåbelig Putin er: Den russiske guldreserve!

  En ting er, at oliehandlen mellem Kina og Rusland (formentlig målt i barrels) er tiltaget. Det er Kina helt indforstået foregår i guld. Sagen er nemlig at guld som valutareserve er værdiløs – kommer det mindste guld på markedet, så falder kursen omgående.

 35. Af Thomas Borgsmidt

  -

  At Putin opfatter Tulletåben, Nazi-Marie og Kommunist-Søren som værende “nyttige idioter” .- tja.. det har han hidtil gjort.
  Spørgsmålet er, hvor længe endnu?

  Ingen tvivl om, at jeg ønsker at gnide så meget salt som muligt i Putin’s sår – fordi, jeg vil fremskynde det tidspunkt, hvor Putin anser Tulle-tåben, Nazi-Marie og Kommunist-Søren som havende udlevet deres nytte – således at forstå, at deres tilstedeværelse koster Putin penge – rent kontant.

  Når denne fatsvage tyran endelig ser, at disse ynkelige landsforrædere skader hans egen målsætning mere end de hjælper, så vil Putin skaffe sig af med dem – sådan som han har myrdet sine modstandere i Rusland.

  Indrømmet: Jeg vil måske tillade mig et lille fnis, når Nazi-Marie bliver smadret i et trafikuheld – men det bliver ikke mere end da Villy Søvndal “meldte sig syg”. Eller da banksvinet fra Nordea hoppede ud fra 6. sal.
  Om jeg tror at Søvndals “sygdom” var diplomatisk – ja, selvfølgelig gør jeg det. Tilsvarende Ole Sohn’s pludselige opgivelse af sin ministerpost, da han i embeds medfør havde et kort og meget ubehageligt møde med Danske Bank. Selvfølgelig har banksvinene oplysninger på Ole Sohn’s bedragerier. Det svarede lidt til det telefonopkald, som direktøren i Amagerbanken fik fra Finanstilsynet – her var man så heldig, at et bommesi-slag tog livet af banksvinet.

  Hvorfor nævner jeg ikke Nordea i denne forbindelse? Helt enkelt fordi alt tyder på, det var Danske Bank – det var jo også Danske Bank, der ville være Lærerforeningen behjælpelig med købet af DONG.
  Normalt har skolelærere ellers nok Nykredit til at finansiere deres overvurderede huse. Det ses af jammerklagerne, når Nykredit laver et nyt fup-nummer. Stilen i dem er en rimelig indikator.

  Det, der kommer til at ske – og man skal ALTID høre meget nøje efter, når Rohde siger noget, det er, at Nordea’s pensionsordninger bliver ophævet, så deres flextumper kan betale deres bankgæld – herunder i andelsboligerne.
  Har Nordea’s kunder, så ikke nogen pensionsordning? Nej, da. Der kan være noget i ATP; men pensionsordning – NEJ.

 36. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er yderligere en måde, man er nødt til at slås mod banksvinet og landsforræderen Tulletåbe:

  Det er gennem den igangværende omlægning af statsgælden. Nationalbankens rente på indskudsbeviser er -2/3%. Renten stiger (jævnfør) rentekurven jo længere restløbetid, der er.
  Problemet er bare, at vi skal helt op på 10 års løbetid inden renten begynder at komme i nul. Det går endda, fordi inflationen er så lav. Ca. 1/3%. Men på kort sigt er 1/4 % 2021 over pari – dvs. (indregnet inflation) er forrentningen nok negativ.

  Eller gav 2015 stormløbet for en revaluering – et stormløb som banksvinet Tulletåbe kender fra nærmeste hold – ikke alene Nationalbanken; men også landsforræderens ejere: Nordea.
  Det mislykkedes jammerligt, fordi der ikke er en øvre grænse for valutareserven. Den var oppe at røre 750 mia. kr. (p.t. 450 mia. kr.).
  Det havde så den effekt, at Morten Messerschmidt – som den foragtelige platugle, svindler og kassebedrøver han er – blev trukket ud i lokummet. MM er så snotdum, at han ikke fattede hans fortalen for devaluering af kronen var i direkte modstrid med, hvad der var ved at ske. Man skulle have forsvoret, at man kunne være så svigagtig, landsforræderisk og – først og fremmest – torskedum, at man IKKE KUNNE være i Dansk Folkeparti; men det kunne altså lade sig gøre.

  Det, der sker nu er, at man konverterer indeståendet i Nationalbanken til lange lavt forrentede obligationer – som med overordentlig stor sandsynlighed vil tilføje bankerne et sviende tab – fordi de går over under pari (ganske automatisk).
  For provenuet vil Nationalbanken nok købe forrentede USD og EUR obligationer – renten blive ikke høj; men sammenlignet med en negativ forrentning, så går det.
  US statsobligationer ligger p.t. med en forrentning på 2½% og canadiske ligger på 1 3/4%. Så rentespændet (i Nationalbankens favør) på 10 årige obligationer ligger på minimum 1%. Jeg håber Rohde fik fyldt op med canadiske statsobligationer, så der også kom kursstigningen på CAD – men det har han nu nok gjort – om ikke andet, så for at jage en skruetrækker i øjet på Tulletåben.

  I det omfang det lykkes at få konverteret indestående i Nationalbanken til lange obligationer uden rente – så er der stensikker gevinst til Nationalbanken: Det skyldes, at så snart kursen falder under pari, hvad den nødvendigvis må gøre for at få de obligationer solgt, så kan Nationalbanken bare købe dem op med fortjeneste. Det er et spil banksvinene ikke kan vinde!

  Det er også et spil flextumperne ikke kan vinde! De kommer til at betale rente på deres bank og realkreditlån – kald det rente, kald det administrationsbidrag; men de samme penge skal udlånes til flextumperne selv – og anbringes i statsobligationer. At spare op til pension i en bank er idioti. Man skal ikke låne penge af sig selv. Banksvinene vil under alle omstændigheder spilde en del på vejen fra den ene lomme til den anden.

  Man skal altså være banksvin eller skolelærer for at låne penge af sig selv. Skattebesparelsen skal nok forsvinde – den kommer nemlig som overskud i Nationalbanken. Man kan vende det som man vil; men skatten skal nok blive indkrævet.

  Den anden effekt er, at valutareserven vil vokse – så Nationalbanken (storgrinende) kan tilbage købe alle statsobligationerne under kurs pari – de sælger blot de udenlandske papirer (til en – beskeden – bedre valutakurs). Det har vist sig – om ikke umuligt, så særdeles vanskeligt – at få tvunget Danmark til en revaluering. Nu arbejder man på at gøre en devaluering umulig.

  Se det er en udvikling, som Dansk Folkeparti med deres landssvigere og russiske værnemagere næppe kan holde til. Om ikke andet, så bliver Putin så sur på dem, at han slår dem ihjel – ganske som han plejer – skadedyr som Tulletåben, Nazi-Marie og Kommunist-Søren: De er ganske enkelt for dyre i drift, så de skal nok som de andre “genier” i Putins kreds komme til at lide en voldsom død. Hænge sig i lokumssnoren, køre mod en sneplov med privatflyet, færdselsuheld, udspring fra 6. sal, der er mange måde at nulstille personnummeret på.

  Der er ikke nogen, der vil savne Tulletåben og Nazi-Marie – specielt ikke, når arvingerne finder ud af, at de kun efterlader gæld. Det er alt sammen set før – når begravelsen foregår i allerdybeste tavshed.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja… det tog ikke længe for Sverrig at vise sine sande grangræn-blå og pestflags-gule farver.

  http://www.aftenposten.no/verden/Politiet-i-Stockholm-avfyrte-varselskudd-mot-steinkastende-ungdommer-615625b.html

  Der er kun én god slags svenskere: Døddrukne og dinglende fra juletræerne. Rettelse der er kun én slags svenskere.

  Who should have believed that?

  I for starters. To know Swedes is to hate them.

  Skolelærere hele bundtet.

 38. Af Niels Lemche

  -

  Interessant lige nu: Trumpie holder “festtaler” for sine tilhængere rundt omkring — har måske opdaget, hvor komfortabel Airfoce One er at rejse i. Der fortæller han dem alt det, de elsker at høre, og de er fuldstændige ligeglade med, om han lyver eller taler sandt (hvis det sidste skulle ske). Samtidig sender han sine tunge drenge til Europa, som så fortæller de forvirrede europæere lige det, de gerne vil høre: Stærkt NATO, EU-opbakning, der er ingen grænser for, hvor godt det er.

  Hvis det er planlagt, er det hypersmart. Når så den svenske regering går med på spøgen, og vil have hans løgnehistorier uddybet, så kan det med Trumps øjne ikke være bedre.

  Ærlig talt, får man ikke på fornemmelsen, at han overhovedet ikke er tosset, at han derimod helt nøjagtig ved, hvordan han skal manipulere de forskellige grupperinger omkring sig?

  Pressefriheden: En by i Rusland (måske bogstavelig talt!)

 39. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Vi, Europa befinder sig i en meget kedelig situation, for uanset forskellige Amerikanske udsendte, af den Amerikanske administration hævder, at U.S.A: og Præsident Trump står 100% bag om Nato, kan vi ikke være helt sikker, da det ikke er Trump selv der har udtalt dette! Hvorimod, har han sagt, at han vil begrænse hjælp til lande der ikke har betalt deres aftalte 2% af brutto national produktet til Nato militær oprustning!

  Så, mon ikke det er tænkeligt at Putin vil afprøve Natos beredskab? Jeg tror han vil, og dette med yderligere aggression mod nogle Nato lande!

  Derfor er det uforståeligt hvad Danske politikere venter på, med hensyn til militære investeringer, for de har så sandeligt fået tilstrækkelige opfordringer om, at komme i gang!

  Ved at trække tiden ud udsætter politikerne os Danskere for en mulig, unødvendig Russisk aggression, og nu er det politikernes første opgave, at beskytte landet, så mon ikke i burde komme i gang med investeringerne, før det er for sent!
  Mvh.

 40. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, ikke så godt: Jeg er igen 100% enig.

  Man kan til nød forstå holdningen den 9 APR. Nærmest total nedrustning i 1930erne og ingen alliancer. Man valgte at lægge sig på ryggen, ofrede et dusin sagesløse og forsvarsløse soldater, og håbede at uvejret ville gå hen over hovedet på dem — og de fik jo ret. Havde vi haft et opgør efter besættelsen i stil med det franske, havde samarbejdspolitikerne prydet træerne rundt om i København.

  Men der er ingen undskyldning for landsforræderi i dag, og det bliver der tale om, hvis vi ikke kan forsvare os. Hvis russerne vil statuere et eksempel, kan de jo blot lige snuppe Bornholm.

 41. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det ville nu ikke have været hængende fra træerne – det ville have været liggende på gaden med to kugler gennem hovedet – altid to.

  Men ja, jeg er enig i, at Tulletåben og Nazi-Marie kunne trænge til en kugle gennem vandgrøden. For ikke at tale om udyrene i SF og Enhedslisten. En Villy Søvndal, Holger K., Margrethe Auken osv. Mht. Den små spruthysteriske Johanne og indavlskonsulent Pernille Skipper, så skal det nok komme: Deres fundamentalistiske bagland er jo allerede ude med riven efter dem – den små spruthysteriske er jo flyttet, formentlig fordi nogle af hendes “dukkedrenge” har fået det indtryk, at hun har fortalt myndighederne om, hvor i Syrien de kunne forefindes. Nu kommer de – ret så sure – tilbage. Den små spruthysteriske får vi nok at se på Youtube i opsprættet tilstand.
  Tilsvarende vil narkohandlerne nok begynde at slå diverse SF’ere ihjel – med kniv – og evt. gaffel: Bare vi dog kunne få noget ordentlig kriminalreportage, hvor man så blodet sprøjte fra det ondsindede dyr til skolelærerne.
  Selvfølgelig hader man skolelærere. Det er slet ikke dem, der hader kommunistsvinene, der er farlige: Det er skolelærernes “venner” – tænk bare når ISIL-veteranerne samles til fest for gamle elever – aftenens clou: Skolelæreren tæves ihjel.

  Jeg gider ikke slå de skadedyr ihjel! Det må deres egne klare! Hvilket indtryk tror I ikke politiet giver kommunistsvinene? “Tja…. Abdullah har det “indtryk”, at årsagen til, at hans bror blev smattet ud af en bombe i Irak var, at Du havde været behjælpelig med at sørge for, at De kurdiske fjender udpegede, hvor han forlystede sig med at voldtage mindreårige drenge. Nå, se så at rykke ud med sproget!”
  Det med tortur er skam ganske overflødigt – det lader vi de hjemvendte krigere om.

  Mht. forsvarsudgifterne, så tror jeg ikke den går på plads – men USA kommer til at få betalingen i naturalier. Dermed forstås, danske skibe i Nordatlanten – sammen med britiske. Jeg tvivler også på, at canadierne får snøvlet sig færdige til at producere de skibe, så de bliver nødt til at sejle med dobbelt besætning.

  Det spændende er, at Willemoes er i Middelhavet med et amerikansk hangarskib. Hvis man så også kan operere i flåde med dem, så er det jo ikke uddannede søfolk vi mangler. Thetis-klassen giver danske søofficerer mere tid i søen end nogen andre.
  Det er altså ikke vores fejl, at vi laver tingene bedre end de andre – og til halv pris.
  Jeg tror det kommer til at gå på den måde! En ting er sikkert: Fabrikanterne kommer til at ærgre sig, når vi har det rette materiel til halv pris.
  For resten, hvor er Iuel? Ved at få sat RIM-66 på?

 42. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Mere til emnet om demokratiet:

  Jeg ser i Berlingske, at konservative brugte 10 gange så meget som Alternativet på valgkampen.
  Det viser bare, at der er ikke mange, der synes det er synd for flextumperne i Kokkedal og omegn. Det med topskattelettelser til bankerne, det kan I godt glemme.

  Det er faktisk helt tilsvarende med Trumps kampagne – den kostede IKKE 1/5 af Hillary’s. En af de store bidragydere til den kampagne var – sjovt nok – skolelærernes fagforening. Fatter I det ikke? Der er ikke nogen, der kan fordrage skolelærere. Det er ikke bare mig – det er et endog meget udbredt fænomen. Det har så heller ikke noget med den samlede uddannelse at gøre. Om man er ufaglært eller akademiker – vi hader skolelærere!

  Men nej, man kan ikke købe et valg: Når det ikke kan lade sig gøre i USA, så kan det heller ikke i Danmark. Det, der tæller er resultater. Derfor er jeg heller ikke så bange for Dansk Folkeparti – når nu Tulletåben og Nazi-Marie bliver ydmyget og fremvist som de latterlige korrupte skvat, de er (det kommer godt nok til at tage tid), så forsvinder interessen af sig selv.
  Der er jo næppe heller nogen tvivl om, at de Konservatives eftersnakken af Danske Bank fortfarende kommer til at svække dem – helt ud af Folketinget.

  Tilsvarende kommer det nok til at gå i Tyskland – ikke med de konservative, for dér har man en blodhund i Wolfgang Schäuble, der får banksvin til at hænge sig, når han hvisler Steuerhinterziehungsstrafvollzugsgesetzverschärfung.

 43. Af Niels Poulsen

  -

  “Havde vi haft et opgør efter besættelsen i stil med det franske, havde samarbejdspolitikerne prydet træerne rundt om i København.”

  “Nu kommer de – ret så sure – tilbage. Den små spruthysteriske får vi nok at se på Youtube i opsprættet tilstand. Tilsvarende vil narkohandlerne nok begynde at slå diverse SF’ere ihjel – med kniv – og evt. gaffel: Bare vi dog kunne få noget ordentlig kriminalreportage, hvor man så blodet sprøjte fra det ondsindede dyr til skolelærerne.”

  Hvorfor er I så blodtørstige? Er det, fordi I er gamle, syge og bitre? Det er da ikke normalt. Jeres indre må være et mareridt.

 44. Af Niels Lemche

  -

  NIELS POULSEN, har du et bedre forslag til, hvad man skulle have gjort med samarbejdspolitikerne?

  Vi lytter!

 45. Af Niels Poulsen

  -

  Niels Lemche

  Jeg overværede – for lang tid siden – en diskussion om samme emne mellem Bo Lidegaard og Mikael Jalving på DR2 . De kunne da godt diskutere det svære emne uden at ende i voldsfantasier.

  Det samme med Anders Fogh, som vel var den første til at tage et opgør med samarbejdspolitikken under besættelsen og lave en måske tvivlsom sammenkobling med det nuværende Danmarks deltagelse i USAs krige, altså den aktivistiske udenrigspolitik.

  Bemærk, at jeg godt kan skrive om et emne, uden at blodet nødvendigvis skal sprøjte, Er det ikke det, der adskiller os fra barbarerne?

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Trumps historie om Sverrig kom bare en dag eller to for tidligt – for selvfølgelig er det rigtigt, at Sverrig er ved at kollapse i sit spytslikkeri for Putin.

  Bare hør den lokale udgave af Villy Søvndal.

 47. Af Niels Lemche

  -

  TB, ja, den gik her i huset i formiddags, direkte …Jeg kan godt lide Lavrov aka Molotov II. Han minder mig om Luca Brasi i Godfather I.

 48. Af Niels Lemche

  -

  TB, ja, den gik her i huset i formiddags, direkte …Jeg kan godt lide Lavrov aka Molotov II. Han minder mig om Luca Brasi i Godfather I.

 49. Af Niels Lemche

  -

  TB, har du også noteret, hvorledes putlerne, når de bliver slået over fingrene, hyler op og jamrer over, at vi er onde imod dem. Denne “Niels Poulsen” er da et godt eksempel, og jeg har en “B. Mortensen” på en anden blog at slås med.

  Se nu Poulsen, der refererer til en TV-debat, hvor man holdt kammertonen … men det er netop ikke meningen, at man i TV siger tingene ligeud som her.

  Jeg bliver gladere og gladere for din metafor “(kommunistiske) skolelærere”. De minder om en gammel Bo Bojesen, hvor lærerinden i en DDR skole — sådan en rigtig tysk frøken med pandekagefrisure — korrekser en elev, fordi eleven i sin stil har skrevet, “din modbydelige fede kapitalistiske tud”: Det hedder ikke “tud”, det hedder “næse”!

  Bo Bojesen havde i øvrigt også en tegning i Blæsprutten i 1987, der virkelig sætter den nuværende hetz mod de fremme fra højefløjen — og “venstrefløjen” — i relief. På den optræder Glistrup sammen med Knud Jespersen og Søren Krarup.

Kommentarer er lukket.