USA taber global indflydelse

Af Uffe Ellemann 278

Man må indrømme præsident Trump, at der engang imellem er en vis indre logik i hans udspil. Når han ønsker dramatiske beskæringer i den amerikanske udenrigstjeneste, er det kun logisk, at han samtidig foreslår massive stigninger i forsvarsudgifterne. For med en svækket udenrigstjeneste vokser risikoen for, at problemer vokser til konflikter, der kræver militær indsats.

Det er denne sammenhæng, som ligger bag en alvorlig advarsel fra den tidligere øverstkommanderende i NATO, admiral James Stavridis,i det nye nummer af TIME Magazine. Han peger på, at det amerikanske udenrigsministerium – State Department – er en livsvigtig del af den nationale sikkerhed – og at det er ved at være uhyggeligt svækket.

Admiral Stavridis minder om, at USA’s globale indflydelse bygger på ”de tre D’er”: Defense, Diplomacy og Development. Det første D er ”hard power” gennem et stærkt militær – de sidste to D’er er ”soft power”: diplomati og udviklingsbistand. De tre hænger sammen – men i Trumps udspil skæres der voldsomt på ”soft power”, som i forvejen fylder meget mindre i budgetterne end det første D.

Det falder især i øjnene, at Trump – med sine ideologer i Det Hvide Hus – er godt i gang med at sønderlemme State Department. Der er udnævnt en ny udenrigsminister, som er uden erfaring på området – forretningsmanden Rex Tillerson – og det er tydeligt, at han helt bevidst er holdt borte fra den indercirkel, som fastlægger USA’s kurs. Hertil kommer, at han ikke får lov til selv at bestemme, hvem der skal sidde i hans hold af seniordiplomater.

En historie, som høres blandt amerikanske diplomater, fortæller om Tillersons første dag i ”Foggy Bottom”, som er hovedkvarteret for State Department. På 7. sal, hvor ministeren og seniorstaben har deres kontorer, var der gabende tomt. Det Hvide Hus havde fyret alle, fra viceministre til kontorister. Så kunne Tillerson begynde på en frisk, men udsat for ustandselige benspænd fra Trumps inderkreds i Det Hvide Hus. Indtil nu har Tillerson kun sat navn på 6 ud af de i alt 119 ledige poster, som kræver senatets godkendelse.

Det mærkes naturligvis ude i verden, at State Department er alvorligt svækket – og det mærkes også, at Trump generelt har store vanskeligheder med at få toppen i sin administration på plads. Trump beklager sig naturligvis over, at Demokraterne forsinker godkendelserne af hans kandidater i Senatet – det ligger tydeligvis i mandens natur, at det altid er “de andres” skyld – men han har endnu kun sat navn på en tiendedel af de 5-600 poster, som kræver godkendelse. Så hans klagesang klinger hult.

Når der på den måde opstår et vakuum, er der naturligvis andre, som rykker ind.

Det ser man i Asien, hvor Kina har travlt med at fylde den plads ud, som USA har siddet på. Kinas præsident Xi mødte frem på årets Davos-møde for at tale smukt om frihandel og markedsøkonomi – og en række af USA’s traditionelle allierede i Asien er i fuld gang med at indrette sig på en ny situation, hvor USA trækker sig ud af den frihandelsaftale, Obama havde forhandlet på plads, og Kina erklærer sig parat til at indgå andre aftaler. De har mere eller mindre opgivet amerikanerne.

Den luksus kan vi ikke tillade os i Europa. Men her er der også gang i overvejelserne om, hvem der egentlig er den mest pålidelige leder i forsvaret af de værdier, vi bygger vore liberale demokratier på. Kina er det af gode grunde ikke. Men hvis vi ikke kan regne med USA som før, må europæerne jo selv mande sig op til at gøre en større indsats – både når det gælder frihandel og forsvar og når det gælder de andre D’er, diplomati og udviklingsbistand. Det er måske det mest positive, man kan sige om Trump, at han sætter gang i den slags overvejelser.

Forløbet af forbundskansler Merkels besøg i Washington understreger, at europæerne må finde sammen. Det fremgik klart, at Trump ikke aner, hvordan handelsforhandlinger foregår – han troede tydeligvis, at USA og Tyskland forhandler bilateralt, og er ikke klar over EU’s rolle. Han er formentlig også ligeglad, eftersom han tidligere har betegnet EU som et skalkeskjul for at svække USA’s interesser på verdensmarkedet.

Jeg bed mærke i kropssproget ved det akavede pressemøde efter deres samtaler – og sammenlignede det med et tidligere møde i det ovale værelse.

Da den japanske statsminister Abe var på besøg for nogle uger siden, og fotograferne råbte på det traditionelle håndtryk, greb Trump fat i den stakkels japaners arm med et greb, som fik sveden frem på Abes pande. Da han endelig fik sig gjort fri, vendte han sig bort med et chokeret og lidende udtryk i ansigtet. Find det selv på You Tube. Det er kostelig underholdning.

Da fotograferne ville have et håndtryk mellem Trump og Merkel, lod han, som om han ikke hørte det. Da hun lidt genert, som det nu er hendes stil, begyndte at række hånden frem, reagerede han ved at se bort og tromme med fingrene på benet. Så hun måtte trække sig tilbage i lænestolen.

Manden er en tølper. Det vidste vi godt. Men når han sidder i Reagans gamle lænestol i det ovale værelse, kan han i det mindste lade som om han fatter sit embedes betydning. Det magter han åbenbart ikke, eller også er der et eller andet budskab han ønsker at aflevere. Begge dele er lige skidt for europæerne.

278 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Denis Voronenkov er myrdet.

  “Som russisk parlamentsmedlem havde han dog selv stemt for annekteringen af Krim, og derfor var mange kritiske over, at han fik ukrainsk statsborgerskab.”

  Det burde vække eftertanke hos landsforræderne i Dansk Folkeparti – ligegyldigt, hvor meget man lefler for russerne og assisterer dem med hvidvasken af deres stjålne penge – så bliver man skudt, når man har udtjent sit formål.

  Ikke, at jeg har ondt af dem i Dansk Folkeparti, der praler af at rende rundt og samtidig holder en pistol mod egen tinding.

 2. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Du demonstrerer markant alle borgerskabets mest modbydelige egenskaber især den primitive ensporethed som er så henrivende hos små børn. Du takker endog for, at du voksede op i et korrupt kapitalistisk helvede af borgerlig indoktrinering, og er helt ude af stand til at fatte dine påtvungne grænser for intellektuel udfoldelse.

  Du har været et lærenemt indoktrineringsoffer, som så mange andre på den fløj. Det man gjorde ved jer er blodig synd. Hvad kunne I ikke være blevet til, hvis I fået muligheden? Kapitalisme, nationalisme og konservatisme gjorde jer komplet uegnede til at forstå den virkelige menneskelige verden, som nu er under opbygning uden den gammelborgerlige kræftsygdom.

  I øvrigt er Nordkorea resultatet af de amerikanske overgreb ligesom Sydkorea, hvor diktaturet også blev holdt ved magten som mange andre steder med amerikanske våben. Amerikanerne arbejder indædt på at vedligeholde konfrontationen mellem syd og nord i Korea på samme måde som konflikten mellem Øst- og Vesteuropa vedligeholdes med stadig mere benzin på bålet. Den amerikanske drøm lever – uden for USA.

 3. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche: “Hvem kan være vred på italienerne ret længe af gangen?”

  Nej, det kan du have ret i. Og de var jo også gudsjammerligt trætte af Mussolini i ’43.

  JVM

  Man må beundre din evne til forvrænget syn på virkeligheden. Men det er også det eneste gode, der kan siges om dig.

 4. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Niels Larsen
  Det er ikke lykkedes mig i dine indlæg at spore bare et glimt af noget, der kunne betegnes som et gode. Tværtimod. Du repræsenterer på kvalmende vis elendigheden i det segment, du tilhører.

  Hvis jeg troede, at du kunne redegøre for, hvad der driver dig til at levere det ene indholdsløse bidrag efter det andet, ville jeg bede dig om det, men svaret ville også være – elendighed.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt det vanlige ligegyldige person rettede junk her. Men OK linjen er lagt – tølper!

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt skal danske EU/FN administrator Lars Løkke mødes med Trump kommende torsdag. Mon der allerede er en ledig global tjans til en ellers detroniseret bilagsfusker – og ikke at forglemme – ekspert i underbukser!

 7. Af Rune Jensen

  -

  TERROR i London. Og KUJONERNE her på siden sammen med LANDSFORÆDDEREN uffe elleman jensen er ved at falde over hinanden for at snakke om noget andet end det EGENTLIGE problewm, som er ISLAM.

  KÆRE uffe KUJON elleman,

  Mener du NU, at islam er en “freds” religion?

  Hvor mange flere LIG skal på bordet uffe KUJON før du får ind i dit hoved at DU er med til at ødelægge Danmark?

  For det kommer jo også hertil, igen ikke, uffe KUJON?

 8. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Når man i Berlingske Tidende kan læse, at 400 ikke vestlige indvandre/asylmodtagere har modtaget offentlig forsørgelse i 20 år, eller mere og, at 3000 har modtaget samme forsørgelse i 10 år eller mere, kan man ikke andet end konkludere, at disse tal er samfundsødelæggende!

  Dette system kan ikke opretholde i dets nuværende form, da man selvfølgeligt ikke kan komme fra et ikke Europæisk land, og blive forsørget i mange år, eller på livstid af Danske skatteydere!

  Det Canadiske system, hvor man får offentlig hjælp i de første 6 måneder efter, at man er kommet til landet, og derefter er på egen forsørgelse, er betydelig mere retvis, og burde også etableres i Danmark, gældende ikke vestlige indvandrer/asylmodtagere!
  Mvh.

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, seks måneder, eller et år, eller to som Erik Larsen har nævnt, eller endda tre-år, som jeg selv står for. Så er der tid til uddannelse–ikke mindst i sproget–og til at etablere sig. Men ellers enig. Det med den årelange understøttelse er fuldstændig sindsygt. Og den understøttelse, der gives, må være målrettet mod uddannelse og integration. Intet for ingenting!

  Før 1989 var det overbevisningen i især DDR, der så vesttysk TV, at på den anden side af muren var slaraffenland. De blev overraskede, da de efter genforeningen måtte sande, at man kun får noget (eller burde få noget), hvis man arbejder derfor. Mange blev vist ret fornærmede. I stedet for at sige til potentielle indvandrere, at de bare skal holde sig væk, så skal man fortælle dem: Jo, I kan da komme, hvis I er parate til at arbejde minimum 8 timer om dagen. Det har de aldrig prøvet før.

 10. Af Rune Jensen

  -

  Forestil dig følgende tre scneraier:

  1. En person afbrænder offentligt det danske flag

  2. En person afbrænderoffentligt en kopi af Darwins “On the Origin of the Species”

  3. En person afbrænder offenligt en koran

  i 1) siger den dandske flaglov klart, at afbrænding af ANDRE landes flag er ulovligt, men afbrændig af det danske flag er LOVLIGT

  2) Der er INGEN lov imod at afbrænde videnskabelige værker

  3) En lov, som OPRINDELIGT er tiltænkt KRISTENDOM er blevet brugt som løftestang til at gøre afbrænding af en koran ULOVLIG. Denne helt ufattelige CENSURLOV hedder “blasfemiparagraffen”, og den gør det tydeligt, at afbrænding af en koran, følges af STRAF.

  i 3) har der ikke i mange år været NOGENSOMHELST hjælp at hente for kristne. INGEN.

  ALLE de tiltag der har været til at bruge den imod blafemi imod kristendom har FEJLET.

  og ikke at dette er DÅRLIGT, men pga. KUJONER i folketinget som landsforædderen uffe KUJON elleman, så er denne blasfemilov bevaret, netop for at KRITIK AF ISLAM KAN FØLGES AF STRAF.

  Det var hvad KUJONERNE i folketinget KLART sagde, da de besluttede sig for at BEVARE den censurlov. “Det vil gøre det ulovligt at afbrænde en koran”. Det var NØJAGTIGT de ord, som KUJONERNE brugte.

  Nu har vi så en konklusion på ovenstående, som siger at

  1. Man må gerne hade DK og vise det ved at afbrænde Dannebro
  2. Man må gerne lave masseafbrænding af reel VIDEN
  3. KRISTNE har, givet tidligere afgørelser INGEN rettigheder her
  4. ISLAM har SÆRRETTIGHEDER

  Og dette er ÅRSAGEN til, at venstrefløjen har blod på hænderne. Det NÆSTE terroranslag vil være DERES værk. DE skal have skylden for det.

  Ved IKKE atbeskytte danske værdier, ved direkte at OPFORDRE til at gå imod danske værdier som YTRINGSFRIHED, så vil VENSTREFLØJEN samt en stor del af KUJONERNE i venstre være MORDERE. N’jagtigt som Ayathollah Merkel er MORDER og skyld i VOLDTÆGTER.

  I DK gør KUJONERNE i folketinget ALT HVAD DE KAN, for at signalere til ex muslimer og moderate muslimer, at FANATIKERNE HAR VUNDET I DK. Netop ved at give disse fanatikere SÆRRETTIGHEDER.

  DK er på en liste over de lande, hvor isis opfordrer til at begå terror.

  HUSK DETTE VED NÆSTE TERRORANGREB I DK

  VENSTREFLØJEN med samt KUJONERNE i og udenfor folketinget, som for eksempel uffe KUJON elleman, er SKYLDIGE I DEN TERROR.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja…. nu er der rigtigt gået skolelærer i den!

  Føj, for den lede!

 12. Af niels Peter Lemche

  -

  TB, og så er det eneste af betydning i “skolelærerens” indlæg, at man ikke må afbrænde koraner i Danmark. Det ved vi ikke endnu, da der er tale om en løbende retssag, men for denne “skolelærer” er sådanne små detaljer ligegyldige.

  Men du har ret, han og et par andre har vist fået os til at nå kvalmegrænsen.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nu er det så lidt, jeg hører efter skolelærere, så jeg tager mig roligt en wienerbasse til capucino’en.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, pas nu på med det: De nationalkonservative skolelærere vil gøre vrøvl over WIENER-basse. Så må den være fra Wien, altså ‘indvandret’!

 15. Af Helge Nørager

  -

  I glæden over at ACA ikke blev ændret, er det tankevækkende at mange af de GOP som ikke ville støtte Trump.
  Ønskede mere vidtgående begrænsninger i kvinders ret til prævention, abort, graviditetshjælp osv.
  En del ønskede også mere vidtgående besparelser.
  Verden er sgu underlig.
  Læste et sted, at Trump burde indse at Tea party, eller Freedom Caucus, som de vist kaldes, ønsker endnu mere reaktionære indgreb end ham selv.
  Og at han derfor vil blive nødt til at samarbejde med Demokrater, set på lang sigt.
  En spændende teori.

 16. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg har tænkt på det! Men her tror jeg, at man undtagelsesvis lægger mere vægt i de kredse på udlandets holdning: På engelsk hedder de: Danish!

  Det er så på linje med Danish Butter Cookies, som er det vi andre betegner som småkager, som i uhyggelig mængder kan anskaffes i ethvert velrenommeret supermarked til “hyldens billigste” pris. (Jeg har så i den forbindelse hæftet mig ved, at chokoladekvaliteten på de billigste småkager er blevet væsentlig bedre! Nu er der tale om noget, der rent faktisk har chokolade i sig – og ikke blot kakaosmør og – pulver. Selv på dette noget beskedne område har EU åbenbart haft en positiv indflydelse med sine standarder for f.eks. krumme agurker!)

  Sagen er jo, at småkagers popularitet på verdensplan er EU’s skyld. Man havde nemlig på et tidspunkt et problem med smørbjerge i EU. Det gjorde, at man omdannede smørret til smørolie, som blandet med mel og sukker gav udmærkede småkager – som man så kunne sælge til stærkt naive amerikanere med en eksorbitant profit.

  Lad os sige det sådan: EU ikke alene sikrer Danmark et solidt (og problematisk) overskud på handelsbalancen som følge af Nordsøolien – hvilket man må sænke skatten på – for at få udgifterne til at slå til!
  Der er endog problemer med den udvundne smørolie!

  Det kan godt være, at luksus-problemer generelt er positive; men de er ikke desto mindre problemer.

  Det er ufatteligt, hvad EU giver Danmark af luksusproblemer!!!

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg kunne ikke i denne forbindelse lade være med at komme med en stikpille til de uvidende skolelærere!
  De ved jo ikke, at suppositorier støbes af kakaosmør!

 18. Af Niels Lemche

  -

  Nå, TB, jeg fik ikke lov til at fortælle dig fra konditoriernes barndom!

 19. Af Rune Jensen

  -

  Sande kujoner stikker hovedet i jorden og håber på, det onde går væk af sig selv.

  Sande kujoner vil ikke forsøge at opponere før det onde har taget magten og de sande kujoner har fået frataget deres ret til at ytre sig.

  Sande kujoner vil derfor før eller siden stå med et valg imellem at konvertere eller få kappet hovedet af.

  Islam levner INGEN rum til konkurrence på diktaturfronten.

  Det er enten islam eller døden.

  Jeres venstrefjøjsfantasier om et multikulturelt marxistisk totalitært utopia kan i godtglemme alt om.

  I kæmper på samme side som islam NU. Men islam er sin egen, når den endelig kamp om magen oprinder, og det vil i sande.

  Marxister, kommunister, utallige former for SJWere… I har hvad… 50-100 års erfaring i det her?

  Islam har 1400 år plus.

  Gæt HVEM af jer der bliver taberen her.

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Ham “Rune Jensen” er ENTEN splintrende vanvittig og åndssvag landsforræder ELLER kommunistisk terrorist – meget selvmordstruet.

  Kombinationen er meget almindelig i Dansk Folkeparti, Danske Bank og SF/Enhedslisten.

 21. Af Niels Lemche

  -

  TB: han skriver bare løs. Hvad bloggens emne er ham inderlig ligegyldigt, så han fylder bare op, ligesom bademesteren fylder bassinet op, han dog med gylle.

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det er det, jeg siger: Skolelærer!

 23. Af rune Jensen

  -

  muhammad havde sex med Aisha, da hun var 9. Dette kan læses i en kanonisk haddith.

  Og det er ikke svært at finde. Søg på: sunnah aisha nine years

  Lærde og skriftkloge anerkender, at muhamad var pædofil. Men de ser det ikke som noget slemt, tværtimod – for muhammad er et eksempel til efterlevelse for enhver muslim, og alt hvad han gjorde var moralsk rigtigt uanset, da muhammad gjorde allahs handlinger.

  Hvordan implementeres dette så i virkeligheden i et land med shariah lov?

  Ifølge HRW, så bliver sex med piger ned til ni år ikke straffet i Iran,et SHIA muslimsk land med shariah lov.

  Søg på Google efter: 2017 iran hrw nine years

  Så her er en klar linje fra skrift til lærd til lov.

  Hvad kujonerne her på siden ser, er Danmarks fremtid med pædofili lovliggjort.

  Og pædofili er det mildeste i Islam. Der er også tortur, slaveri og sex slaveri, drab på minoriteter, behandling af kvinder som kvæg, jødehad, terrorisme og censur og diktatur.

 24. Af rune Jensen

  -

  Apostasi, det af fravige islam (eller muhammads vej), straffes med døden under shariah lov.

  Der er indtil flere haditter, samt i hvert fald ét koranvers, som bakker dette op.

  Men den mest direkte og kanoniske og umisforståelige, er haditten som direkte kommanderer dødsstraf for ateisme (ateisme er afvigelse fra muhammads vej, samme er apostasi, samme er blasfemi, straffen er derfor døden i alle tilfælde).

  Den kan findes ved at søge på: sunnah apostacy Zanadiqa

  “Hvem end, som forlader sin islamiske religion, dræb ham”.

  Hvordan bliver dette implementeret i virkeligheden i et shariah infected land?

  I Saudi Arabien, som er et SUNNI muslimsk land, er straffen for apostasi, døden. Søg på: hrw saudi arabia poet apostacy

  Hvad kujonerne her på siden ser, er et Danmark, hvor det at afvige fra muhammads vej, for eksempel tale negativt om muhammad eller endda kun lave sjov med muhammad, straffes døden.

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  RUNE JENSEN, alt sammen korrekt; men læg lige mærke til, at ateister og vantro ikke omfatter kristne og jøder. Det er en moderne, islamistisk tilføjelse. Vi tilhører alle “bogens folk”. Ligesom Islam anerkende både Det Gamle og Det Nye Testamente som åbenbaringsbøger. Jesus er således ikke en vantro, men en profet.

 26. Af rune jensen

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 25. MARTS 2017 21:17

  Jizya. Og dhimmi.

  Jeg kan ikke huske den korrekte ordlyd, men fra muhammad “Overmand jøderne og de kristne, få dem til at betale jizya, giv dem dhimmi status, og lad dem forstå, hvem der er boss. Indtil de til sidst anerkender, at der er én og kun en gud, allah, og muhammad er hans apostle”

  Hvordan dette spiller ud i virkeligheden, kan vi gå til Pakistan for at se, søg på: pakistan christian percecution churches

  og det er ikke nok med den skrevne dokumentation. Søg på det på youtube også.

  Kristne og jøder er som minoriteter i shariah lande på vej til at blive udryddet. Fordi en status som dhimmi er en slags semi slave. Man betaler til mafiaen for at værei live. Bliver konstant udsat for vold (så man føler RESPECT for muslimernes overherredømme), har ingen ytringsfrihed og ingen RET til offentligt bedested.

 27. Af rune jensen

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 25. MARTS 2017 21:17

  Jizya. Og dhimmi.

  Jeg kan ikke huske den korrekte ordlyd, men fra muhammad “Overmand jøderne og de kristne, få dem til at betale jizya, giv dem dhimmi status, og lad dem forstå, hvem der er boss. Indtil de til sidst anerkender, at der er én og kun en gud, allah, og muhammad er hans apostle”

  Hvordan dette spiller ud i virkeligheden, kan vi gå til Pakistan for at se, søg på: pakistan christian percecution churches

  og det er ikke nok med den skrevne dokumentation. Søg på det på youtube også.

 28. Af Rune Jensen

  -

  Det kan godt være, at Trump opfører sig kejtet og kluntet i visse situationer, men han var den eneste kandidat, som formåede at sætte ord på vores pt. største problem, islamisk terror.

  Det er umuligt at finde løsninger på problemer, som man ikke må diskutere fordi kilden til dem er tabu, hvilket Sverige er et helt fantastisk eksempel på. Så Trumps direkte og politisk ukorrekte tilgang til problemet, gør ham i mine øjne til den enste kandidat, som har en chance for at gøre noget ved problemet.

  Med Clinton ville vi bare få mere af det samme korrupte indspiste og endda mere islam, og det var ikke hvad befolkningen i USA ville, det er IKKE hvad jeg vil heller. At vælge en kandidat UDELUKKEDE fordi denne er kvinde? Er IMØ fuldstændigt vanvittigt. Og det var hendes BEDSTE argument.

  BTW, mht. hvordan kristne beghandles i shariah lande, søg også på: egypt christians persecution 2017

 29. Af Rune Jensen

  -

  Det kan godt være, at Trump opfører sig kejtet og kluntet i visse situationer, men han var den eneste kandidat, som formåede at sætte ord på vores pt. største problem, islamisk terror.

  Det er umuligt at finde løsninger på problemer, som man ikke må diskutere fordi kilden til dem er tabu, hvilket Sverige er et helt fantastisk eksempel på. Så Trumps direkte og politisk ukorrekte tilgang til problemet, gør ham i mine øjne til den enste kandidat, som har en chance for at gøre noget ved problemet.

  BTW, mht. hvordan kristne beghandles i shariah lande, søg også på: egypt christians persecution 2017

 30. Af Niels Peter Lemche

  -

  Rune Jensen, korrekt, at de sidste hundrede år har været ensbetydende med en de facto udryddelse af kristendommen i Mellemøsten, og tager vi et par år med også i Tyrkiet. Det forstærkedes efter 1948, da det var så let at ophidse de lokale befolkninger mod dem som agenter for Israel.

  Desværre er det, du ser, måden, som religiøse fanatikere kan ophidse og vildføre en uvidende befolkning. De eneste lande, hvor det var ved at ændre sig, var desværre Saddams Iraq og Assads Syrien. Iraq er sunket tilbage i det religiøse vanvid, så slaget raser lige nu i Syrien — blot endnu et element i cocktailen af problemer i det land.

  Islams store problem i dag er, at deres religiøse ledere som flest intet har at byde ind med i en moderne verden. Derfor forsøger de at genskabe en fortid, som aldrig var. Det sidste, de er i stand til, er at sætte sig ned sammen og se på, hvordan de får bragt Islam på linje med den verden, religionen i dag eksisterer i. Det var jo ikke altid således. I middelalderen havde de et formidabelt lærdomssystem og en filosofi, der kunne måle sig med den vestlige. Det er ikke uden grund, at du finder Averroes på Rafaels billede af Akademiet i Athen sammen med alle de store navne fra Platon og Aristoteles og fremefter (han sidder i forgrunden til venstre). Men derefter gik den verden i stå, mens vores buldrede frem.

  Det her har også betydet, at det nuværende religiøse vanvid ikke blot går ud over kristne og andre religiøse mindretal, men også over det vi kunne forstå som mere moderate grene af Islam som sufismen.

 31. Af Niels Larsen

  -

  Løsningen, Lemche, ligger lige for.

  De store ægs strategi.

 32. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, ja, og du er sikker på, at du ikke ender med selv at få et i hovedet?

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, ja, og du er sikker på, at du ikke ender med selv at få et i hovedet?

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Lad nu det religionssludder ligge!

  Der sker så meget andet lige nu.

  Jeg har da også bare ventet på, at det, at man i Danske Bank og Nordea har hugget 1 mia. euro af Putins penge ville begynde at “kaste noget af sig”! Banksvin har det med at genfinde en særdeles god hukommelse og bortkommet dokumentation, når udsigten til “kundekontakt” bliver påtrængende.

  Dansk politi bruger skam ikke tortur; men det gør RUSSERNE. Tanken om få fjernet de alt, alt for lange fingre med en grensaks er noget som gør banksvin meddelsomme – meget meddelsomme.

  Det betyder naturligvis, at hele venstrefløjens kriminelle bagland bliver noget oprørt: Özlem bliver smidt ud af SF og Holger K. kommer op at mundhugges med den små spruthysteriske Johanne. Der er jo også en bandekrig i gang, hvilket vi kan se af drabstallene. Her er “kamp om markedsandele” heller ikke blot en talemåde.

 35. Af Niels Peter Lemche

  -

  Problemet er bare, TB, at det religionssludder har dræbt mange flere end bankgrisene. Bare bild folk ind, at du er messias eller kalif, og de styrter ud for at slå hinanden ihjel. Og tror du, at de bliver klogere af det?

  Putin ved det i udpræget grad. Han har rottet sig sammen med den russisk-ortodokse kirke i sin panslavistiske projekt.

 36. Af Niels Peter Lemche

  -

  Problemet er bare, TB, at det religionssludder har dræbt mange flere end bankgrisene. Bare bild folk ind, at du er messias eller kalif, og de styrter ud for at slå hinanden ihjel. Og tror du, at de bliver klogere af det?

  Putin ved det i udpræget grad. Han har rottet sig sammen med den russisk-ortodokse kirke i sin panslavistiske projekt.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Der skal jo et eller andet påskud til for at sløre tyverier. Her er religion noget, der ligger lige for. “Giv Caesar, hvad Caesars er”.

  Det er jo ligesom Özlem og den små spruthysteriske Johanne, der citerer deres “sociale engagement”, når det, det engagement, det drejer sig om, reelt er simpelt kriminelt.

  Religiøs argumentation fører INGEN steder hen – det er lige så ørkesløst som at prøve at få sandheden ud af et banksvin. Her hjælper kun tortur – til gengæld er tortur en udmærket spørgeteknik, når man taler med banksvin – faktisk nok den ENESTE.

 38. Af Rune Jensen

  -

  Jeg holder landsforæddere på hele venstrefløjen samt landsforædderen uffe kujon elleman personligt ansvarlig for det næste terrorangreb i DK. Dette indkluderer socialdemokratiet, som er falsk som ind i h… Det indkluderer en stor del af Venstre også. Landsforæddere og hyklere og KUJONER.

 39. Af Rune Jensen

  -

  EU er islamisk, styret af en fanatisk kommunistisk/marxistisk crackpot Ayathollah Merkel.

  Og EU vil have sin egen hær.

  Det betyder kontrol over Frankrigs atomvåben.

  6 millioner mennesker står og venter på, at Erdogan ikke får sin vilje, og stryger den aftale han har med Ayathollah Merkel.

  Eller… Tyrkiet kommer med i EU Kalifatet, med det resultat, at vi nu skal regne efter laveste fællesnævner i fht. demokrati.

  Danmark ligger klemt inde imellem to lande, som er under transformation imod shariah.

  Canada er en smule foran Tyskland og Sverige i den transformation. Der er nu indført formelt censur imod på nogen måde at nævne islam i en negativ kontekst. Men retningen er ganske klar, og Tyskland og Sverige vil ikke eksistere længere som demokrati om ti år.

  Og Danmark…?

 40. Af Rune Jensen

  -

  EU er islamisk, styret af en fanatisk kommunistisk/marxistisk crackpot Ayathollah Merkel.

  Og EU vil have sin egen hær.

  Det betyder kontrol over Frankrigs atomvåben.

  6 millioner mennesker står og venter på, at Erdogan ikke får sin vilje, og stryger den aftale han har med Ayathollah Merkel. Konsekvenserne kan man tænke sig til.

  Eller… Tyrkiet kommer med i EU Kalifatet, med det resultat, at vi nu skal regne efter laveste fællesnævner i fht. demokrati. Ikke at der allerede er demokrati i EU Kalifatet, det bliver bare ydeligere eroderet.

  Danmark ligger klemt inde imellem to lande, som er under transformation imod shariah.

  Canada er en smule foran Tyskland og Sverige i den transformation. Der er nu indført formelt censur imod på nogen måde at nævne islam i en negativ kontekst. Men retningen er ganske klar, og Tyskland og Sverige vil ikke eksistere længere som demokrati om ti år.

  Og Danmark…?

 41. Af Niels Peter Lemche

  -

  God kronik i dag i Berlingeren af Elbæk, som ellers ikke er min livret.

  Jep, vi får stadig de højrenationale opstød og rutineangreb; men ved grød, hvilken verden de vil efterlade.

  Putlikkerne hører vi forhåbentlig lidt mindre fra, nu de skal til at lappe på det seneste indtryk fra Putlistan, nedkæmpelsen af demonstrationer mod korruption i det ganske Rusland. Der har man virkelig hevet bukserne af Putin og hans kumpaner — hvis altså, der er mere at hive af dem.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  God kronik i dag i Berlingeren af Elbæk, som ellers ikke er min livret.

  Jep, vi får stadig de højrenationale opstød og rutineangreb; men ved grød, hvilken verden de vil efterlade.

  Putlikkerne hører vi forhåbentlig lidt mindre fra, nu de skal til at lappe på det seneste indtryk fra Putlistan, nedkæmpelsen af demonstrationer mod korruption i det ganske Rusland. Der har man virkelig hevet bukserne af Putin og hans kumpaner — hvis altså, der er mere at hive af dem.

 43. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Selvfølgelig bliver putlikkerne da ved med at gabe op med deres perfide sludder: Det er jo skolelærere!

  De højrenationale er et kendt fænomen fra 1930’erne; men de strækker sig længere tilbage end som så. Der er ikke noget nyt i dem. Det er bare nogen, der ikke er blevet klogere – meget almindeligt.
  Det er ganske almindelige korrupte gadebøller – ikke noget særligt dér – udover, at deres hovedproblem i dag er, at rollatoren er blevet punkteret.

  Vi slipper nok også luften ud af dem her hjemme – der er så nogle af dem, der er så uduelige, at selv Putin bliver træt af dem og slår dem ihjel.
  De venstreorienterede er slet og ret ganske almindelige voldelige narkokriminelle.

  Det mere spændende er, hvad Løkke får ud af at snakke med Trump? Som det ser ud nu, så er Trump ikke i stand til at udøve noget, der minder om ledelse: Jobbet keder ham og han er ligeglad; men nu får vi se.
  Det skal så siges at de sidste to statsministre Danmark har haft: De har faktisk ikke været dårlige! Helle Thorning var mærkelig – meget mærkelig; men egentlig ikke dårlig. Spørgsmålet er om Socialdemokraterne kalder hende tilbage, fordi det sammenrend af kriminelle skolelærere (is there any other kind?), gamle nazister og narkohandlende terrorister – som er SF/Enhedslisten – det kan ingen bygge på.
  Der er så den fejlslutning, at fordi man frastødes af de kommunistiske skolelærere, så er man sympatisk indstillet overfor de korrupte narrehoveder i “højrebevægelserne” – det er ikke tilfældet. Hele opstillingen er falsk. Vrøvl kan ikke godkendes som grundlag for noget som helst.

  Det er som de idioter, der siger at de skam kender mange dygtige skolelærere…… Vor Herre bevar’s…. det er at modsige sig selv inden, man åbner munden.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, nej, det tog ikke lang tid, før Trump endte som a sitting duck i Det Hvide Hus. En amatør oppe imod the establishment.

  Men så er det da godt, at han har fået tid til at spille golf.

 45. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg er mere loren ved om man kan forklare Trump, hvordan pengevasken i Danske Bank virker?

  Som vi alle kan se, så er der 17 mia. af ½% 2027 statsobligationer i omløb – ganske fortrinlige til formålet at vaske penge! Nu venter jeg bare på at se valutareserven for marts. Der skulle være en stigning i valutareserven på – skal vi sige 5 mia. kr.
  Det vil nemlig betyde, at man er klar til at købe ½% 2027 tilbage til halv pris. Det tror jeg så ikke Putin gør, for et tab – her og nu – på 1 mia. dollars er noget, der vil gøre nas på Putins selvglæde.

  Jeg er ikke helt sikker på, at Trump er så avanceret, at han helt forstår, at Danmark skal meget gerne opruste alt det, det skal være – så længe Putin har tænkt sig at betale. For betale – det kommer han til.
  Vi kan være temmelig sikre på, at det er Putin, der står bag valutamanipulationen .- det tilsiger beløbet. Der er ikke mange, der ligger med 15-20 milliarder kr. i skillemønt, At købe ½% 2027 til kurs pari – det er der ikke nogen bank, der gør for egne penge! Der må være en skummel køber bagved.
  Alternativet: Nemlig at købe 4½% 2039 til kurs 168 og dermed betale nedskrivningen på forhånd: Den har ikke vundet umiddelbar jubel! Der er kun solgt 1/3 mia. kr.).

  Den idiot, der forsøger at lave “numre” med den danske krone – de får så eftertrykkeligt rumpen på komedie.

  Vi er jo heller ikke i tvivl om, at det er russerne, fordi man har gjort et stort nummer ud af, at det er Danske Bank, der har lavet hvidvask (Nordea også; men mest via svenske kroner).

  Endelig er jeg ikke sikker på, at det ikke er til Danmarks fordel, at Nord Stream 2 bygges (for russiske penge altså). Her skal vi være opmærksom på, at Thyra-feltet i Nordsøen bliver renoveret – hvis jeg ikke tager fejl: Fidusen er, at den platform også bliver til modtagelse af LNG, hvorfor vi slipper for trafik med disse tankere gennem Storebælt. Der er meget i den sammenhæng, der ikke er kommet til offentlighedens kendskab. Hvad vi véd er, at hele rørnettet til Storbritannien, Danmark og Holland er på plads allerede!

  Jeg kan ikke se, at Danmark og EU skulle gå væk fra én monopol-leverandør bare for at lefle for en anden. Hele tanken med EU er at FORØGE konkurrencen til gavn for forbrugere og erhvervsliv. Samtidig har vi nogle investeringer i vind- og vandkraft. Disse investeringer kan ikke svare sig i sig selv – selvfølgelig kan de ikke det! – men de KAN lægge et låg på olieprisen!

  Danmark vil da gerne importere Russisk og Amerikansk olie/gas – hvis de er konkurrencedygtige i prisen!

  Tilsvarende køber vi da gerne amerikanske våben – hvis de er konkurrencedygtige. Danmark har købt ind hos Schweiz, Frankrig, Sverrig, Canada, Holland – og USA! Var det ikke på tide, at man købte noget i Danmark: Vi har skam udmærkede fregatter (hvad USA IKKE har) til en absolut hæderlig pris – og hvis man vil sætte USA først: Jeg kan ikke se, at der skulle være noget i vejen med licensfremstilling. Et andet perfidt spørgsmål: Hvad med isbrydere? (hvor USA har et stort udækket behov!) Finland har udmærkede; men også dér er Danmark leveringsdygtige.

  For mig er spørgsmålet er: Hvor meget forstår Trump af problemstillingen? Hele sundhedsområdet har han demonstrativt ikke fattet en pind af – ikke at han har gidet gøre noget for det. Hans eksperter på sikkerhedsområdet er ikke helt overbevisende! Mattis vil tale om sine Marines der øver i Norge iført snesko…. alle europæere ved jo, at man bruger ski!

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jamen, TB, hvad kan du forlange af en sømand?

  Men vi kan blive enige om en ting: Putin er sur. Så nu skal demonstranterne have tæsk! Godt, at han har nogle at slå på. Putlerne kommer han sikkert også efter, og når Marine har tabt, så har han — foreløbig — også tabt slaget om Europa. I Syrien går det ad helvede til for russerne. Amerikanerne og iraqerne er ved at erobre Mosul, Kurserne og amerikanerne Raqqa. Selv sidder han fast med sin lille marionetdukke, Assad, i et Damaskus, som snart ikke er sikker for nogle af dem længere. Assad tager sikkert et Aeroflot-fly ud af Damaskus, hvis det altså ikke ‘falder ned’ på vejen.

  Så i stedet for at vise sin styrke har han på den klareste måde vist sin svaghed.

 47. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg ville sateme også være sur, hvis mit lydige og villige redskab huggede mine velstjålne penge: 1 mia. euro ad gangen.
  Ikke nok med det; men brugte dem til :
  http://www.youtube.com/watch?v=eFSZigjP5ew

  Jeg forstår så ikke, at den ikke kan sættes på et Leopard 1 chassis? Det kan den måske også? Vi får måske se? Jeg mener hydraulikken til ankeret skulle jo være til rådighed, når man piller tårnet af? Men har vi skydeterræn, der er langt nok?
  Jeg mener: med en løbslængde på 8 meter? Leo 1 er 9½ meter med kanon fremad. Eller er det CV90 chassiser man tænker på? Motoren sidder nok lidt bedre dér? Nå, vi får se.

 48. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB: fransk teknik, hm!

 49. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB: fransk teknik, hm!

 50. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Den beslutning stiller flere spørgsmål end den besvarer.

Kommentarer er lukket.