100 dage med Trump

Af Uffe Ellemann 138

Der er noget galt i et samfund, der ved et frit demokratisk valg kan vælge Donald Trump som politisk leder.

Da han overtog embedet for 100 dage siden, var det en udbredt holdning, at han skulle have ”the benefit of the doubt”: Lad nu manden få lov til at vise, hvad han er for en størrelse!

Det har han så gjort. Og min egen konklusion efter de første 100 dage er, at han er om muligt endnu værre, end jeg havde frygtet.

Det skyldes ikke perlerækken af brudte valgløfter. Den taler nærmest til hans fordel, når man betænker, hvor mange absurde og skadelige forslag, han kom med i løbet af valgkampen: Protektionisme, mure, indrejseforbud osv. Men man kan gyse lidt over den holdningsløshed, der gang på gang demonstreres, når han vender 180 grader i en sag, hvor han tidligere udtrykte bastante holdninger: Kina, Nato, EU, Nafta, Syrien, magtanvendelse osv.

Min konklusion skyldes derimod hans mangel på troværdighed. USA’s præsident skal man have tillid til. Man skal kunne stole på, hvad der bliver sagt. Og her har Trump i sine første 100 dage desværre bekræftet det indtryk, han havde skabt allerede før valgkampen tog fart: At han former sin egen virkelighed, og uden blusel overdriver og lyver folk op i deres åbne ansigt – helt efter modellen ”hvis det er fakta, så benægter jeg fakta”, som en statsminister sagde for over et halvt århundrede siden.

Når vi skal søge noget positivt i hans præsidentskab, peges der gerne på de mennesker, han har sat ind i nøglepositioner – først og fremmest forsvarsministeren general Mattis og den seneste nationale sikkerhedsrådgiver general McMaster. Det er gode og troværdige folk. Generaler af den moderne skole, som hellere taler sig til rette med en modstander end griber til våben. Men så glemmer vi let hvem han ellers har sat ind på vigtige poster: Først og fremmest chefstrategen i Det Hvide Hus, Stephen Bannon, som er et uhyggeligt eksempel på den ekstreme højrefløjs disruptionstrang – og general Michael Flynn, en anden konspirationsteoretiker, som i en kort tid var sikkerhedspolitisk rådgiver, før han blev fældet af en løgn om forbindelserne til Rusland.

I regeringen virker udenrigsministeren og FN-ambassadøren som solide kort, om end uerfarne. Og udenrigsministeriet er endnu lammet af den fyringsrunde, som gik et lag dybere end traditionelle udskiftninger i forbindelse med et præsidentskifte. De fleste nøgleposter er endnu ikke besat, og det samme gælder den øvrige del af centraladministrationen. Et tydeligt tegn på, at præsidenten var uforberedt – og er inkompetent. Hvilket ikke øger tilliden.

Hvem har han selv tillid til, bortset fra udvalgte personer i den nærmeste familie? Vist ikke ret mange, om nogen. Man ser for sig en præsident, der sidder alene i de tidlige morgentimer og ser skæve programmer på Fox News før han griber sin mobiltelefon og sender usammenhængende tweets ud i verden som skræmmende vidnesbyrd om, hvad der foregår inde i hovedet på ”verdens mægtigste mand”.

Hans forsøg på at virke handlekraftig ved udstedelsen af ”presidential decrees”, som med stor patos bliver underskrevet for åben tv-skærm, er endt i en farce. Domstolene og Kongressen har fjernet de værste tidsler. Og hans forsøg på hurtigt at erstatte republikaternes hadeobjekt – ”Obamacare” – med et andet sundhedssystem, kørte fast i Kongressen, fordi hans egne ikke kunne enes om at bruge deres flertal.

Løfterne om hurtige og massive investeringer i den nedslidte infrastruktur var et af de få positive elementer i hans valgprogram, og sendte aktiekurserne i vejret. Men vi har intet hørt om planerne, som synes udskudt i længere tid. Til gengæld er han ved at fremlægge en ”skattereform”, som ikke vil øge væksten nævneværdigt, men derimod skabe et dybt hul i statskassen – som i forvejen slås med en enorm gældsbyrde. Til gengæld vil skattereformen gavne de allerrigeste – herunder, må man formode, ham selv. ”Formode” – fordi han endnu ikke har offentliggjort sin selvangivelse…

Hans økonomiske forhold og forbindelserne til Rusland er et par af de dunkle punkter, pressen har kastet sig over. Der graves på livet løs, og optimister ser fremtidigt stof til en rigsretssag. Vi venter i spænding.

Og man kunne blive ved med at opremse alt det, der har gjort de første 100 dage med Trump som præsident til noget, som giver én lyst til at knibe sig i armen. Foregår det virkelig? Eller er det bare en ny episode i Saturday Night Live?

Det virkeligt farlige er hans uberegnelighed i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. For her har han mulighed for at udnytte sine beføjelser uden snærende bånd til Kongressen og domstolene. Han blev rost de ”rigtige steder” for at bombe Assad efter anvendelsen af kemiske våben i den syriske borgerkrig. Og nu holder man vejret i spænding i forbindelse med magtdemonstrationerne overfor Nordkorea. Men en overordnet strategi er det vanskeligt at få øje på. Og med et lammet diplomati må vi sætte vores lid til generalerne.

Beretninger fra USA går på, at hans egne vælgere er begejstrede. Som det bliver sagt igen og igen: Trump skal man tage alvorligt, men ikke bogstaveligt. Og på den europæiske ekstreme højrefløj er der tilsyneladende også tilfredshed med en mand, der i det mindste i nogle af sine tweets har forsøgt at rokke ved institutioner som EU og Nato.

Præsident Trump har tilsyneladende fået ondt af sig selv. Det var meget sværere og langt mere arbejdskrævende at være præsident, end han havde troet, har han betroet en interviewer fra Reuters.

Det er desværre lidt sent at komme til den erkendelse. Men forhåbentlig kan det bidrage til, at vælgerne i fremtiden lader være med at hoppe på påstanden om, at man bare skal sætte succesrige forretningsfolk til at styre landet, hvis man vil have tingene fra hånden. Politik er ikke for amatører.

138 kommentarer RSS

 1. Af Kurt Dejgaard

  -

  Bosiddende i Canada, er jeg enig i Uffe Ellemanns vurdering.

  Her i Canada, befinder vi os i noget af cirkus, med hensyn til USA.
  Hvad mener Trump om Canada og vores samhandel? Det afhaenger af hvad humør han er i, lige nu.
  Det ene øjeblik er han fuldtud tilfreds med situationen. -For derefter at gå på TV og påstå at Canada bedrager USA på det groveste og lægge straftold på canadisk tømmer. Det næste øjeblik, roser han vores aftaler, for så at tvitte at NAFTA aftalerne med Canada må sløjfes med det samme, kort derefter.

  Hvordan fører man en fornuftig udenrigspolitik fra canadisk side med et andet (og ti gange så stort naboland) ledet af et barn med ADHD?

  Forestil jer et Danmark, med et Tyskland ledet af Trump. Så har i et godt billede af Canadas situation, lige nu…

 2. Af Jan Petersen

  -

  “Forestil jer et Danmark, med et Tyskland ledet af Trump”

  I øvrigt er Tyskland ledet af en tidligere DDR kommunist Angela Merkel. Jeg ved ikke lige, hvem man skal vælge af de to kandidater – for at blive ramt af enten – politisk pest eller kolera !

 3. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er den danske karikatur statsminister kommet på en idé om et “disruptionsråd”, hvis klovnen ellers er i stand til at forklare hr/fru/frk Danmark – hvad det junk står for? 90% af befolkningen er formentlig end ikke i stand til at stave til – disruption!

 4. Af Palle Hytting

  -

  Jeg tror at Trump er forelsket i sit eget billede af en handlekraftig og klog præsident, som han slet ikke kan leve op til. Han har ikke et mål og slet ingen strategi for at nå målet, derfor kører det hele på må og få. Manden er et fjols

 5. Af Palle Hytting

  -

  Jeg tror at Trump er forelsket i sit eget billede af en handlekraftig og klog præsident, som han slet ikke kan leve op til. Han har ikke et mål og slet ingen strategi for at nå målet, derfor kører det hele på må og få.
  Manden er et fjols.

 6. Af r. vangkilde

  -

  MISTILLIDEN TIL USA VOKSER, er det det I vil, ELLER maler vi fanden på væggen, med vores fjendesyn og demokratiske blindhed, hvor vi kun tænker på egen sociale velfærd og tryghed.

 7. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Trump er forretningsmand af den mest frastødende slags. Når han bliver klar over, at der ikke er noget at tjene eller svindle sig til som præsident, springer han fra. Det er kræmmerlogik, som selv danskere forstår.

 8. Af Niels Larsen

  -

  Makronen i Frankrig vil ha’ EU reformeret – ellers truer han med at Frankrig trækker sig. :-)

  https://jyllands-posten.dk/premium/briefing/ECE9542250/10-danske-ministerier-angrebet-eksperter-kalder-sikkerhedsniveau-pinligt/

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen, er der overhovedet nogle tilbage, der ikke ønsker EU reformeret? Nu er selv Marine på tilbagetog i EU spørgsmålet. Flertallet for BREXIT synes at begynde at skride i Storbritanien. Det kan være for sent, for holdningen i Bruxelles er vist ved at være, at vi ikke kan slippe af med dem hurtig nok!

 10. Af Niels Larsen

  -

  Kommissionen ser vist fortsat ingen grund til reformer. De ævler om det, men gør intet for det.

  Skidtet falder snart fra hinanden og ingen vil savne det – udover afdankede politikere, som mister gnaveben.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det, der er problemet med Trump lige i øjeblikket er, at bare man nævner Michael Flynn så går han i panik – forlader pressemødet og lader Pence samle papirerne op og løbe efter ham.

  Selvfølgelig er Flynn en FSB infiltrationsagent – og bundkorrupt. Det man så gør i øjeblikket er at “malke” Flynn for at finde ud af, hvor de andre er – om der er nogen, man har overset?

  Der har med garanti været nogle i udenrigsministeriet, fordi det er ikke bare de politiske udnævnelser, som er røget; men også laget under. Man skal ikke have, at russerne får snuset sig til USA’s energipolitik. Selvfølgelig er der spioner i udenrigsministeriet. Russerne havde infiltreret atom-projektet i sin tid.

  I Danmark er vi jo i temmelig præcis den samme problemstilling. Vi har også landsforrædere (om ikke i regeringen, så i Dansk Folkeparti). Normalt er det klogest at lade dem blive, hvor de er – så længe det er lige meget.
  Når man så får brug for det, så smider man dem ud.

  Vi har jo fyret Forsvarskommandoen, som ikke har lavet noget positivt de sidste 30 år. Det er helt normalt og fornuftigt i situationen.
  Vi ser det samme: Vi har Tulletåben i bestyrelsen for Nationalbanken – her har man været noget mere aktiv: Det sidste års tid, har der været spekulationer mod kronen og statsobligationerne. Det har været kostbart for russerne og deres bank (Nordea) – jeg vil endog sige: MEGET kostbart.

  Det store problem med de forrædere, vi kender til: Har svenskerne overhovedet råd til at betale for dem? Her ser vi så mere på om de har betalingsevnen, fremfor betalingsviljen – for selvfølgelig er svenskerne forbrydere!
  At svenskerne så lader russerne sidde med Sorteper – det kunne så være os underordnet; men da russerne begynder at true med atombomber, så kan vi ikke rigtigt forholde os passive.

  Men altså: Trumps forvirrede roden rundt er sådan set det, man skal forvente, hvis der er en centraladministration, der er infiltreret af fjenden.

  Det amerikanske forsvar går nok noget nemmere: Her sætter man dem, der forråder USA til Kina, ind mod russerne. Omvendt, dem, der forråder USA til Russerne – de bliver sendt til Stillehavet. Gammel kneb. F.eks. var der mange amerikanere i 2. verdenskrig af japansk afstamning, der kom til Europa mod Hitler.

 12. Af rune jensen

  -

  AF KURT DEJGAARD – 1. MAJ 2017 5:36

  Hvad er M-103, og hvordan harmonerer dette med ytringsfrihed?

  Er censur en god eller en dårlig ting i dine øjne?

  Er det en god eller en dårlig ting, at man kan komme ifængsel for at sige at en nazistisk ideologi er nazistisk – fordi den prædiker jødehad?

  Er fakta i dine øjne racisme, og kan racistiske fakta bruges som egentligt argument nogensinde?

 13. Af Kurt Dejgaard

  -

  @ AF RUNE JENSEN (Re: 1. MAJ 2017 18:29)

  Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen med spørgsmålet, eller hvorfor det er stilet til mig.

 14. Af rune jensen

  -

  AF KURT DEJGAARD – 1. MAJ 2017 19:08

  “Bosiddende i Canada,”

  og

  “er jeg enig i Uffe Ellemanns vurdering.”

  Søg på canada og M-103.

  Det burde indikere for dig hvorfor Trump fik succes, og hvorfor han også bliver præsident i 2020.

  Tip: Censorship.

 15. Af Jorn D.

  -

  Politik er ikke for amatører, sagde manden, der forrådte forretningen Danmark, ved
  at
  opførte sig som en amatør med en “den er hjemme Whisky” i hånden i EB
  og
  overlod magten til de røde styret af de synagogale radikale venstre
  ja
  har han i virkeligheden altid arbejdet for de synagogale radikale venstre
  og
  er Trump, der blev valgt trods den internationale synagogale medie hetz
  blot
  et offer for den kolde krig imellem Russiske og USA oligarker
  idet
  da Sovjetunionen gik i opløsning viste det sig
  at
  syv oligark familier styrede – hvoraf en familie var ikke jødisk

  den kolde krig og nuværende uenigheder og mediehetz, er vist opblussede uenigheder
  imellem
  Trump’s “praktiske grise” (eks. jødiske bygge matadorer)
  og
  Amerikanske “spekulations grise” ( jødiske penge spekulanter og medie moguler )
  i
  “Vi er ikke spejdere, men ærlige folk” Eliten i Washington
  der
  aldrig har haft et ærligt arbejde, ifølge den hårdtarbejdende kristne amerikaner
  men
  Donald Trump “Will Drain the Swamp” – “bare ærgerligt for de uærlige”

  ironi.mus

 16. Af Thomas Borgsmidt

  -

  http://www.youtube.com/watch?v=SHP_LOtx6Ik&t=133s

 17. Af Svend Jensen

  -

  Hver dag imødeser vi mediernes daglige sviner mod Trump i spænding. Det er en storslået fantasi, som medierne fremviser, når det drejer sig om at opfinde nye svinere.
  Til sidst mister alle svinerne deres kraft; ligesom den der med ulven kommer…..

 18. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Svend Jensen”: Trumps problem er, at han selv laver den daglige sviner! Han kan ikke lade være med at twitte noget ubeskrivelig dumt.

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen,

  Det er da et tilbud, han kun kan komme med én gang!

 20. Af Per Torbensen

  -

  Erdogan er lige så farlig som Merkel og Claude Jean Juncker ,de undertrykker deres respektive befolkninger ved at drukne dem (os) i “fiktive” paragraffer og juridisk junk,som altid kan bøjes efter vind og vejr,godt et oprør er på vej det kan ikke fortsætte uden en drabelig udgang,medmindre forstanden sætter ind og reagerer ,men tiden er knap.

 21. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er læseværdig artikel på JP.dk af BENT JENSEN, PROFESSOR, DR.PHIL.om Trump, “dumme vælgere” og andet godt:

  “Om at suspendere demokratiet”
  http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9545735/om-at-suspendere-demokratiet/

 22. Af rune jensen

  -

  Trump vil blive præsoiden igen 2020.

  Sålænge venstrefløjen fastholder deres extremt voldelige adfærd imod alle som de ikke er enige i, så vil Trump kun få flere vælgere.

  Det er ikke KUN Trumps vælgere det går ud over, når voldelige vesntregrupper forhindrer dem i at talepå college campuses.

  Også classic liberals har efterhånden en dårlig smag i munden.

  Selv Bernie vælgere, som i forvejen har et anstrengt forhold til demokraterne, ser deres Ytringsfrihed negligeret.

  At Ben Shapiro bliver banned er én ting. Han er ikke Trump-tilhænger, men Republikaner.

  Men hvad når f.eks. Christina Hoff Sommers – en erklæret Clinton tilhænger – bliver banned også. Iøvrigt nok en grund til, hun gik til Sanders…

  Hvad når alle med en modsat mening af demokraterne bliver blocket.

  Trump vælgere er måske nok en minoritet. Men der er en kæmpe MAJORITET, som stadig værdsætter First Amendment.

  Hint til mere på youtube: antifa violence, milo uc berkely, bamn, pepe meme hillary dishonesty

  Og så lad være med at stole på uffemanden. Han er i dén grad Fake News. Har ikke fattet en brik af hvad der foregår. Han lever i forrige århundrede, og kender absolut intet til internettet og internetkultur. OVERHOVEDET.

 23. Af ru ne j

  -

  Trump vil blive præsident igen 2020.

  Sålænge venstrefløjen fastholder deres extremt voldelige adfærd imod alle som de ikke er enige i, så vil Trump kun få flere vælgere.

  Det er ikke KUN Trumps vælgere det går ud over, når voldelige vesntregrupper forhindrer dem i at talepå college campuses.

  Også classic liberals har efterhånden en dårlig smag i munden.

  Selv Bernie vælgere, som i forvejen har et anstrengt forhold til demokraterne, ser deres Ytringsfrihed negligeret.

  At Ben Shapiro bliver banned er én ting. Han er ikke Trump-tilhænger, men Republikaner.

  Men hvad når f.eks. Christina Hoff Sommers – en erklæret Clinton tilhænger – bliver banned også. Iøvrigt nok en grund til, hun gik til Sanders…

  Hvad når alle med en modsat mening af demokraterne bliver blocket.

  Trump vælgere er måske nok en minoritet. Men der er en kæmpe MAJORITET, som stadig værdsætter First Amendment.

  Hint til mere på youtube: antifa violence, milo uc berkely, bamn, pepe meme hillary dishonesty

  Og så lad være med at stole på uffemanden. Han er i dén grad Fake News. Har ikke fattet en brik af hvad der foregår. Han lever i forrige århundrede, og kender absolut intet til internettet og internetkultur. OVERHOVEDET.

 24. Af rune jensen

  -

  Trump vil blive præsident igen 2020.

  Sålænge venstrefløjen fastholder deres extremt voldelige adfærd imod alle som de ikke er enige i, så vil Trump kun få flere vælgere.

  Det er ikke KUN Trumps vælgere det går ud over, når voldelige vesntregrupper forhindrer dem i at tale på college campuses.

  Også classic liberals har efterhånden en dårlig smag i munden.

  Selv Bernie vælgere, som i forvejen har et anstrengt forhold til demokraterne, ser deres Ytringsfrihed negligeret.

  At Ben Shapiro bliver banned er én ting. Han er ikke Trump-tilhænger, men Republikaner.

  Men hvad når f.eks. Christina Hoff Sommers – en erklæret Clinton tilhænger – bliver banned også. Iøvrigt nok en grund til, hun gik til Sanders…

  Hvad når alle med en modsat mening af demokraterne bliver blocket.

  Trump vælgere er måske nok en minoritet. Men der er en kæmpe MAJORITET, som stadig værdsætter First Amendment.

  Hint til mere på youtube: antifa violence, milo uc berkely, bamn, pepe meme hillary dishonesty

  Og så lad være med at stole på uffemanden. Artiklen her og andre eri dén grad Fake News. Har ikke fattet en brik af hvad der foregår. Lever i forrige århundrede, og kender absolut intet til internettet og internetkultur. Overhovedet.

 25. Af rune jensen

  -

  The Fall of France? | Lauren Southern and Stefan Molyneux
  https://www.youtube.com/watch?v=QjZi7wWjq3w

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  En ting som man er tilbøjelig til at overse er, at Trump meddelte Xi, at man nu smaskede Assad (og formentlig russerne), under middagen i Trumps hotel – nærmere betegnet ved chokoladekagen (en af disse overflødige detaljer, som giver en særlig autensitet til en fremstilling).

  Jeg har endog meget svært ved at forestille mig, at Xi ikke har skidt i bukserne. Xi har formentlig uden ophold meddelt Nordkorea, at de under ingen omstændigheder måtte lave en prøvesprængning.
  Efter Nordkoreanske forhold var fejringen meget afdæmpet – ja, spagfærdig. Et enkelt (formentlig mellemdistance) missil, der gik i stykker på Nordkoreansk område og nogle hundrede kanoner, der nedkæmpede en ø. Dertil kom så et torpedoangreb på den ø, som så tilsyneladende ikke ramte – formentlig fordi øen foretog nogle voldsomme undvigemanøvrer.

  Xi skal have været særdeles naiv for ikke at kunne forestille sig, at hvis det virkeligt smældede, så ville der være risiko for at kinesiske mål “ved en beklagelig fejltagelse” kunne blive ramt – ligeledes russiske. Her kunne man så ikke udelukke at “im Gewühl des Gefechtes” russere og kinesere begyndte at skyde på hinanden.

  Man kan mene om Trump, hvad man vil; men jeg tror han fik Xi til at forstå, at USA ikke længere gider høre på forhaling og snak.
  Læg også mærke til, at efterfølgende har Trump udtrykt forståelse for, at Flæskedrengen har måtte påtage sig et stort ansvar i en ung alder – efter hans far døde.

  Xi vil under ingen omstændigheder risikere en væbnet konflikt med USA over Nordkorea – igen. Det vil russerne heller ikke.

  Jeg bliver så stadig mere sikker på, at Latakya blev ramt på samme måde som Assad.
  Der er i den forgangne uge observeret 4 Fencer på vej mod Königsberg. Jeg tror faktisk det er for at få dem vedligeholdt – Königsberg har været base for Fencer – og der må være nogle reservedele, der kan bruges.
  Russerne holder ikke mere ved lige end de umiddelbart skal bruge. Der må være gået nogle Fencer tabt!

  Om ikke andet, så har aktionen i Syrien fra amerikansk side vist Xi, at man mente tingene alvorligt. Xi efterfølgende beroligende snak er så meget desto mere en indikation af, at Kina er klar over, at USA’s tålmodighed er opbrugt. Der er ny sheriff i byen.

  Kina er velkommen til at betale Rusland med guld – og dermed gå uden om at handle i USD. Trump er også holdt op med at kalde kineserne valutaspekulanter.
  Det er så en returnering af elskværdigheden fra dengang kineserne fortalte amerikanerne, at Putin havde foreslået at baisse de amerikanske realkreditobligationer. Det gav USA lejlighed til at opkøbe realkreditterne og udstede statsobligationer i stedet. Den tjeneste er en anden tjeneste værd.

  Jeg formoder også, at Trump har påpeget sårbarheden af den kinesiske guldreserve – og sikkerheden på de kinesiske udlån.
  USA kan – når som helst – baisse guld ned under vandlinjen. Det er teknisk set ikke noget problem. Det er jo unægtelig fristende for USA, at gøre det – slet ikke vendt mod Kina; men derimod mod Rusland.
  Det kan jo ikke være Xi ubekendt, at Rusland er sanktionsbelagt. Fra amerikansk side. Sanktioner, der ikke vil blive ophævet. Sanktioner, som EU har umådelig lille indflydelse på.
  Der er nok en grund til, at Merkel – trods personlig modvilje – aksler sit skin til at besøge Putin.

  Ikke dårligt for de første 100 dage.

 27. Af Jan Petersen

  -

  Danskere er vel nogle af de værst oplyste mht, hvad der sker ude i den store verden. Samtlige såkaldte “nyheder” – bragt af danske MSM – er baseret på en håndfuld globale nyhedsbureauer, hvor ALT følger en nøje tilrettelagt politisk bias. Det er muligvis ikke direkte fake news, men til gengæld kraftig manipuleret virkelighed. For at få et bare nogenlunde indblik i, hvad der egentlig foregår, er man nødt til at følge såvel udenlandsk MSM som udenlandske alternative medier.

 28. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Petersen”

  Som den lokale bladsmører for Sputnik og anden kommunistisk propaganda véd Du kun alt for vel, hvor dårligt oplyst den danske offentlighed er om alt – I tror jo stadig, at I skolelærere er andet end desorienterede.

  F.eks. er det jo lykkedes at forholde verdensoffentligheden sandheden om, hvorfor Admiral Kuznetzov tog til Libyen.

  Det skulle vel ikke være for at forhindre et mytteri i Archangelsk – det er så satans ubelejligt, at dem, der skal kvæle et mytteri i blod blandt ubådsbesætningerne – at de selv begår mytteri. Det er jo bare én formodning, der baserer sig på løse rygter.

  Med alle de usandheder og løse rygter, der er i omløb, så er det lidt svært at holde rede i hvilken russiske militær katastrofe, der er aktuel.
  En anden – ligeledes overhovedet ikke informeret kilde har en anden forklaring: At det var personellet på basen ved Latakya, der skulle nedkæmpe mytteriet, blandt dem der skulle nedkæmpe mytteriet – med al ønskelig brutalitet. Det er sådan lidt svært at følge med i hvem, der i denne uge laver hvilket mytteri.

  Heldigvis havde Tyrkiet lukket for Bosperus, så disse mytterister ikke kunne foranstalte yderligere mytterier på den annekterede base på Krim.

  Nå, men hvorom alting er: Så fik det amerikanske angreb på Latakya forhindret, at mytteriet bredte sig til Vladivostok. Det er – i følge frit opfundne rygter – i hvert fald, hvad Putin regnede med. Nu er der vel en velbegrundet angst for, at hvis Flæskedrengen ikke er artig, så får han en tilsvarende gang smæk i numsen, så mytteriet i Vladivostok kan få en tilsvarende afstraffelse – som den Assad fik,
  Man har da i alle tilfælde flyttet tropperne fra kasernerne .- ikke sandt? – så de er spredt ud så det bliver vanskeligere for mytteristerne at rotte sig sammen – nu, da de er stukket af – af frygt for en “tandrensning” med krydsermissiler…..

  Men det er naturligvis alt sammen uvederhæftige spekulationer. Der kan jo være så mange årsager til at russere slagter hinanden – det er sådan en vane de har.

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Trump har lige talt med Putin

  jyllands-posten.dk/international/ECE9548529/putin-med-trump-i-roeret-lover-syriendialog-og-ro-i-korea/

  om Syrien og Korea – hvad de to ting så ellers har med hinanden at gøre.

  Hmmm… jeg tror, at Putin vil undgå en tilsvarende ydmygelse som den i Latakya – han vil ikke have alle flyene i Stillehavsflåden ryddet af krydsermissiler, som der er masser af – masser, som i rigtigt mange – i det farvand.

 30. Af Jan Petersen

  -

  Thomas, som jeg har skrevet utallige gange tidligere, venligst bare et par link til alle de der røverhistorie. Det er da muligt, de er sande. De siger ikke mig en meter. Hvis jeg Googler lidt på de fremmede navne og steder – du oplyser, kan jeg heller ikke finde noget interessant. Mit eneste kendskab til Sputnik, er den kugle der fes omkring Jorden, da jeg var knægt. Men jeg ved da godt, der er en kanal, der kalder sig Sputniknews. Jeg har aldrig set siten, men da muligvis et kig værd. Men jeg ser da Max Kaiser show på RT af og til.

  Summa summarum, rene lommefilosofier siger mig intet. Men kan de underbygges af links til aktuelle artikler, fakta, data er de da muligvis værd at se nærmere på.

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ser et link sådan her ud, hvis andre skal kunne logge direkte ind herfra:

  http://jyllands-posten.dk/international/ECE9548529/putin-med-trump-i-roeret-lover-syriendialog-og-ro-i-korea/

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Petersen”: Jeg kunne ikke være mere ligeglad med, hvad Du mener!
  Det var så bare en mulighed for at gøre Dine ejere i FSB irriteret på Dig ved at træde i deres ydmygelse. Det kunne jo være, at de ville gøre den aflivning af Dig – som er sædvanlig procedure i de kredse – det mere smertefuld.

  Hvad bilder sådan en psykopat af en skolelærer sig ind? Perverse karl!

  Som om Du havde krav på noget som helst? Som om Du var et menneskeligt væsen?

 33. Af Jan Petersen

  -

  borg-shit du er syg i roen, søg hjælp !

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Petersen”: Og det skulle komme fra Dig???

  En pervers nazistisk torturbøddel af en skolelærer! Ondartet på alle mulige måder..

 35. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skatkammerbeviser med en rente UNDER indskudsbeviser!

 36. Af P Christensen

  -

  Fej nu for egen dør, inden man kaster sig over naboerne.
  Desværre ved man altid hvor man har Venstre – de står i kø ovre ved håndvasken.

  De har i gangsat ufatteligt mange reformer, som er snarere er “deformer”.
  Amatøragtig politik udover alle grænser.
  Eller bevidst indførelse af Foghs minimalstat slice-by-slice?

  Den nuværende fidusminister Kristian Jensen fra Venstre, daværende Skatteminister
  iværksatte EFI(asko) systemet, som hidtil har kostet modsvarende 3 Storebæltsbroer
  i tabte fordringer. Seneste har han prøvet at tørre sit ansvar af på sine – indrømmet – ligeså inkompetente efterfølgere i Skatteministeriet.

  http://www.business.dk/oekonomi/ny-rapport-system-fra-skat-var-spaekket-med-fejl

 37. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Trump er i virkeligheden helt ligegyldig. USA befinder sig i et frit fald mod bunden – og i opløsning -Trump kan hverken gøre fra eller til. Han er beviset på, at nedturen øger hastigheden. Det er for sent at ændre.

  Kina er fremtiden, og det er Kina, europæerne skal dyrke, hvis de vil en fremtid for Europa. Holder vi fast ved USA, bliver trukket med ned og vi vil opleve Kina buldre forbi. Den eneste mulighed for Europa er løsrivelse fra den angloamerikanske dødssejler.

  Det eneste alternativ for en fremtid for Europa er europæernes opslutning om dannelsen af en europæisk nation. Et forenet Europa med mere end en milliard europæere, der trækker i sammen retning kan matche Kina og på mange områder overmatche de asiatiske giganter.

  Kun på den måde opnår Europa og europæerne den nødvendige styrke til at bevare friheden og videreudvikle den europæiske kultur, og den er det værd. Ellers lades alt håb om civilisation ude.

Kommentarer er lukket.