Alternative Fakta

Af Uffe Ellemann 234

Så er en aftale med Europol på plads. Det gik hurtigere, end man kunne have forventet, og aftalen blev så god, som man realistisk kunne håbe på. Takket være dygtige danske forhandlere og særdeles stor velvilje hos vore EU-partnere. Men der er grund til at slå fast, at der ikke er tale om en ”parallelaftale”, der stiller Danmark lige så gunstigt, som hvis vi havde deltaget i samarbejdet på lige fod med vore EU-partnere, som er fri for snærende undtagelser og forbehold.

Aftalen stiller dansk politi bedre, end hvis der slet ikke havde været en aftale, og vi derfor var afskåret fra samarbejdet i Europol – men væsentligt ringere, end hvis danskerne havde stemt ja ved folkeafstemningen i december forrige år. Nu skal kontakten i det daglige arbejde nemlig gå gennem forbindelsesofficerer, og hvem kan i deres vildeste fantasi forestille sig, at de nuværende op til et par hundrede daglige søgninger i Europols databaser i praksis kan fortsætte på den måde? Ser man bare lidt ud i fremtiden, bliver det endnu værre. For når man i Europol begynder på direkte søgning fra den enkelte sagsbehandlers mobiltelefon, kommer danske politifolk for alvor til at sakke bagud. Og så må man formode, at der hurtigt bliver holdt en ny folkeafstemning.

Her må man gå ud fra, at i det mindste et af de partier, der førte de danske vælgere bag lyset forrige år, har skiftet mening – nemlig Liberal Alliance, som i det hele taget synes at være i gang med et større virkelighedscheck…. Men hvad med Dansk Folkeparti? Er de kommet indenfor pædagogisk rækkevidde?

Det er der ikke meget, der tyder på, når man ser de store annoncer, som i denne tid er klasket op på avissiderne. Her ser man partiformanden med det troskyldige blå blik levere budskabet: ”Hvad sagde vi?” Og så kommer påstanden om, at Dansk Folkepartis løfter op til folkeafstemningen er blevet opfyldt.

Det passer bare ikke. Både partiformanden og den p.t. stærkt fraværende MEP Messerschmidt ”garanterede” dengang en parallelaftale. Det var så let som at knipse med fingrene, måtte vi forstå. Det var det så bare ikke…

Annoncernes påstande om, at varen er leveret, er et forrygende eksempel på ”alternative fakta”, omsat til dansk.

Hvad bliver det næste? At Elvis lever? Eller at solen skinnede, da Trump blev indsat som præsident? Der er masser af temaer at vælge imellem.

Noget helt andet er så, at der i denne sag ligger en lære at drage for dem, der forsøgte at sikre et ja ved folkeafstemningen: Man skal passe på med ikke at overdrive sine løfter/advarsler, selv om folkeafstemninger kalder på forenklede budskaber. Det rammer en i nakken bagefter. Jeg tænker ofte med gru på kampagnen for et dansk ja til Euroen tilbage i 2000. Dengang lød advarslen fra mange ja-sigere, at Danmark på det nærmeste ville gå fallit, hvis vi stemte nej. Sådan gik det som bekendt ikke. Det korrekte budskab ville have været: Vist har vi råd til at stå udenfor, men det har en pris!

Men her har vi så problemet med folkeafstemninger: De levner ikke plads til nuancer. Det er ja eller nej. Og så fanger bordet – i lang, lang tid…

234 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nu holder Lavrov pressekonference på ambassaden i Washington – jeg kan hverken følge den engelske eller russiske tekst.
  http://www.youtube.com/watch?v=EV1bHhSOou4

  Mere væsentligt er at se på kropssprog og mimik: Det har bestemt ikke været behageligt for Lavrov, der som sædvanlig nok ikke har samme salmebog som Putin.

  Der er det forhold:
  1) Kina køber kul af Nordkorea og Kina sælger olie og fødevarer til Nordkorea. USA underbyder Nordkorea og samtidig underbyder USA Rusland med olie (hvorfor lade en markedsandel ligge, når man kan tjene penge?). Derfor er Kina interesseret i at sælge olien til Nordkorea. Det er et spørgsmål om prisforholdet mellem olie og kul. Kina er naturligvis interesseret i at tjene penge på videresalg af olie og spare penge på kulimport.
  2) Kina betaler rimelig sikkert Rusland for olieimporten i guld og modtager guld for reeksporten til Korea, samt tilbagebetaling af lån til f.eks. Venezuela i guld – Venezuela har ikke dollars.
  Det går naturligvis fint så længe guld har det rigtige værdi forhold til olie. Det er imidlertid uholdbart, når olieprisen falder: Russerne aner ikke, hvor de skal gøre af guldet! Sælge det kan de ikke, så falder prisen – brutalt.
  Både Rusland og Kina har haft stigende guldreserve. Dvs. ikke noget, Kina kan betale for den billigere olie med. Noget må give sig i handlen mellem Kina og Rusland olie- eller guldprisen: Sandsynligvis begge dele.
  3) Kina betaler (so oder so) 2 1/4 – 2½ gange mere for ris pr. ton. Det svarer nogenlunde til åndedrætstabet i svineproduktion (dvs. det tab, der er ved at sende foderet gennem grisen før det når middagsbordet). Nu afregnes korn i dollar, hvilket vil sige, at Kina fortsat skal ignorere den billige amerikanske majs – eller rettere majs i det hele taget – af valutariske grunde. Tro mig: Det gør de ikke.
  P.t. er flæskepriserne oppe (de svinger altid vildt og voldsomt), så det kan bedre betale sig for kineserne at lave deres egen bacon – det kan have ændret sig i morgen.
  Det væsentlige er, at prisen på kyllinger ryger i vejret til det dobbelte af svineprisen, så den vej udenom den generelle stigning i fødevarepriserne er der HELLER ikke.’
  Dvs. at fødevarer skal betales i USD!

 2. Af Per Torbensen

  -

  Ja TB undrede også undertegnet,hvor blev flyvevåbnet af d.9 maj 2017-men de kom senere da det grå skydække lettede og paraden var forbi.

  Men her en øvelse og forberedelse til 9 maj 2017-frigivet 7 maj 2017-Deres luftvåben er ikke gået i sort.

  https://www.youtube.com/watch?v=KHaJDohdcFQ

  M.v.h.

 3. Af Per Torbensen

  -

  Ja selvfølgelig vil russerne undgå en konfrontation med Kina,”slagudveksling” er der noget i sol og måne som kunne antyde dette ??.
  Rusland har indgået en 30 årig kontrakt med leverancer af energi,de samarbejder om en udbygning af den transibiriske jernbane med højhastigheds tog fra nord til syd og vest til øst.De taler om den nye silkevej hvor Iran bliver en del af samarbejdet og det går fremad trods vestlig pessimisme og undergangs stemning.
  M.v.h

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Per Torbensen”: Ja, selvfølgelig har kineserne da gået ind på den aftale; men det betyder da ikke, at de ikke vil tage imod billigere tilbud fra anden side. Selvfølgelig gør det ikke det.
  Det kommer bare til at ske på kinesernes betingelser.
  Det østlige “Sovjet” eller “Rusland” er da Kina Nord.

  Så længe russerne tager mod betaling i guld, så kan man da godt fylde den russiske valutareserve op med stadset.

  Det korte af det lange er at Rusland kan ikke producere energi til en konkurrencedygtig pris.

  Det næste er, at Rusland ikke kan producere fødevarer til eget forbrug, hvorfor de ikke kan eksportere det (ret længe – døde bønder laver ikke noget).n De eneste, der kan lave fødevarer i interessante mængder er USA, hvorfor enhver USD, som Kina kan tjene/afpresse vil blive brugt til at købe fødevarer i USA eller andre vestlige lande – hvis ikke de går i borgerkrig – efter at russerne har myrdet hinanden i borgerkrig.

  Men Rusland består da ikke de næste 30 år! Derfor er den aftale uinteressant – med mindre Rusland bliver kinesisk. Indtil videre er alt roligt ved den norsk-kinesiske grænse.

 5. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Per Torbensen”: Tak for henvisningen, den bekræftede, hvad jeg skrev: Det var afgjort “spareudgaven”! Der var to Lebed og en Rushlan.

  Til gengæld gjorde man meget ud af Topol-missilerne.

  Det er en kontrast til det store opbud af infanteri – marcherende.

  Det var altså ikke det dårlige vejr.

 6. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:

  Så er CVN-71 Theodore Roosevelt på vej over Stillehavet for at slutte op om CVN-70 Carl Vinson, som vi har set til bevidstløshed.
  Hertil kommer CVN-76 Ronald Reagan, som er i søen klar samtidig med, at Roosevelt kommer.

  Det er ikke noget, som man har noget imod, at Putins nazistiske/kommunistiske skolelærere véd – tværtimod – eller for den sags skyld landsforræderne i Forsvarsudvalget.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, Ronald har jo base i Japan, Yokusuka, så den skal ikke så langt. Men tre fladtoppe, og så det mylder af skibe omkring dem, inklusive dem, vi ikke ser. Der er tale om en gigantisk flåde. Gad vide om folk i almindelighed forstår det.

  For Nordkorea er det spørgsmålet om at lægge sig på ryggen eller styrets undergang. Ganske vist spiller Sydkorea lige nu rollen som the good cop, mens Trump er the bad cop. Kina, ja, de må have febrilsk travlt i Peking lige nu. Der er jo nogen, der må få overbevist kæmpebabyen i Pyongyang om, at det er nu, han skal tage mod fornuft. Det gør han nok ikke. Men det ville nu alligevel heller ikke være det værste at se det styre forsvinde. Så må vi se, hvordan man får gang i Nordkorea igen. Det er jo rene zombier, der bevæger sig rundt deroppe.

 8. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Man må sige, at amerikanerne aktivt øger indsatsen for at optrappe konflikterne rundt om i verden. Trump har forstået, at kun en krig i en passende størrelse kan aflede amerikanernes opmærksomhed fra den hjemlige elendighed, som han ikke kan gøre noget ved. USA kan ikke reddes. Det ved Trump ligesom alle os andre, men noget må der gøres.

  Kina burde have nået den teknologiske udvikling, der kan sætte de tre fladtoppe og det øvrige amerikanske militære grej ud af funktion, hvis de kommer for tæt på Kina. Hvis ikke er der kun en løsning: Nuke’em! Vi slipper ikke for voldelige overgreb med USA som politibetjent, så lad os få det overstået. Spændingen er næsten uudholdelig. Begynd festen. USA har budt op.

 9. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det er det, der er sagen. Hidtil har man anvendt destroyerne.

  Jeg er også rimelig overbevist om, at panikken også når nye højder i Moskva. At Vladivostok blev koreansk kan vel næppe siges at bekymre USA det store.

  Det jeg bare tænker på: Hvor meget information har man inde fra Nord Korea?

  Det næste spørgsmål er: Hvor meget har Flæskedrengen konsolideret sin magt – meget har han gjort; men er det nok? Hvis man antager at koreanere ikke er mere dumme end andre folk, så må der være nogle, der overvejer deres fremtid. Vi skal nok ikke regne med det – og det gør man tydeligvis heller ikke.

  Nu får vi se, hvad der sker.

  Det jeg også er spændt på er, hvor mange Marine Expeditionary Units (MEU), der er med dem.

  Men det er et tryk, man kan opretholde så længe, det skal være.

 10. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, og sådan et tryk er det kun amerikanerne, der magter.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, og sådan et tryk er det kun amerikanerne, der magter.

 12. Af Per Torbensen

  -

  Faldt over dette link TB,vedrørende missil angrebet på basen i Syrien hvor 59 missiler blev affyret ,men hvor nedslagene som ramte ikke stemte med antallet og hvor Du mente der var
  to mål-måske S300 og S400 blot blev afprøvet og virkede ? teori måske,men både amerikanerne og russerne holder helt sikkert kortene tæt ind til kroppen ?

  Her det amerikanske link
  https://www.youtube.com/watch?v=7waFEzDfS0M

  Med venlig hilsen.

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Torbensen”: Det er lige præcis det, jeg ikke tror på!

  Tomahawk’s har nemlig angrebet præcis som de skulle i lav højde, hvor der er radarskygge.
  Det enten fordi, der er kuperet terræn (det kan man også kalde bjerge) eller havoverflade.

  Det kan da godt være, at luftværnsmissilerne har lang rækkevidde: Det er bare ligegyldigt, når man ikke kan se dem. Hvis luftværnsmissiler skal virke, så skal de stilles op præcist – inden affyringen af de fjendtlige missiler. De behøver så ikke at være så forfærdelig avancerede. De fleste af tyskernes V1 bomber blev skudt ned af ganske banalt luftværnsartilleri.

  Det er så klassisk russisk, nemlig ikke at have noget troværdigt luftforsvar, hvilket vi har set så tit. Man har troet, at man kunne klare sig med missiler (og derfor er missilindkøb et af de vigtigste midler til at formidle bestikkelse i Rusland). Den går bare ikke.
  Hvis man skal have et luftforsvar, så skal det være integreret (hvilket vi véd siden Dowding). Integrationen skal udvirke våbentildeling til de forskellige mål, den skal ikke koordineres til at dække alt.
  Vi så det under den kolde krig, at kommunisterne lavede pindsvinestillinger omkring enheder i bevægelse: Det er den gale måde at gøre det på! Der vil altid være gabende huller – om ikke andet så alene p.gr.a. bevægelsen; men nok så meget som følge af manglende koordination.
  Der er en grund til at briterne stadig flyver med “Tonka”.

  Var der noget, der var blevet skudt ned. så havde Mattis ikke udtalt at 57 ud af 59 missiler havde ramt. Årsagen til, at jeg tror, der er tale om 60 missiler er, at 59 er et primtal og 57= 3*9.
  Med andre ord et antal forsagere på 5%, hvilket nok er det man kan forvente – specielt for så gammel ammunition, som de Arleigh Burke-klasser har haft. 1 af har nok været en decideret “misfire” – dvs. missilet har muligvis hårdnakket nægtet at forlade røret.
  USA fremstiller ikke ammunition i en kvalitet, der er en tøddel bedre end specifikationen – det er der ikke nogen penge i.

  Det skal så holdes op mod den russiske præstation med missilerne affyret fra det Kaspiske Hav. Så vidt man vel kan opgøre det ( bl.a. fordi en del af dem faldt ned i Iran), så har forbierne undervejs være på noget, der minder om 20%. Hvor mange “misfires” har man nok ikke nogen anelse om – ligeledes ved man heller ikke, hvor mange missiler forsagede eller ramte ved siden af. Vi taler nok i en endelig analyse om ½ af de russiske missiler, der har ramt deres mål. Det er så mere kostbart for russerne end for amerikanerne; men i forholdet mellem destruktion og omkostninger, så er det bestemt ikke dårlig for så uafprøvede våben – af dubiøs russisk kvalitet.

  Jeg er så temmelig sikker på de amerikanske standarder – siden 2. verdenskrig har man været strikse med, at sikre overholdelse af standarderne. Det skyldes nok så meget at de amerikanske torpedoer til at begynde med ikke ramte noget. Det skabte bølger langt ind i admiralskontorerne – man skulle jo have en forklaring på de elendige resultater. En stor del af de amerikanske sænkninger i den første del af Stillehavskrigen var med kanonen på ubåden.
  Vietnam gjorde det ikke bedre, fordi en stor del af de første Sparrow og Sidewinder enten slet ikke forlod flyet eller sagde “plop” – med uforholdsmæssige tab til følge: Derfor har alle lige siden haft en maskinkanon at trøste sig med, hvis alt andet svigtede.

  Nu har man fyret ret så mange Tomahawk af og partier, der ikke mødte standarden, har man givetvis orienteret fabrikanten om. Det har man så holdt sig efterretligt, for konsekvensen ville have været, at fabrikanten mistede fremtidige kontrakter – dem, han skulle tjene pengene på. Man må aldrig undervurdere et bureaukratis evne til at beskytte sig selv og skubbe skylden videre.

  Man kan også se på de efterfølgende russiske handlinger, at luftværnsmissilerne ikke har ramt noget som helst.

  1) Man har tilført Latakya en ekstra fregat/destroyer/krydser (begreberne er i disse år ikke helt klare). Det tyder på, at radarne overhovedet ikke har set noget som helst og man derfor har måttet anvende en fremskudt observatør.

  2) En udbygning af missilforsvaret i Syrien, hvilket vil være nødvendigt for at dække huller i opdækningen. Nu kan jeg så kun udtale mig om, hvad jeg ville have gjort, hvis jeg havde planlagt det angreb; men så meget ringere begavet tror jeg ikke den amerikanske flådes officerer er.
  Jeg tror man har lært af Golfkrigene, hvor missilerne kom fisende af de samme ruter i Bagdad – de virker så godt nok – første gang! Men mon ikke selv håndklædehoveder kan finde ud af at stoppe åbenlyse huller?
  Det er en forholdsvis simpel matrice at opstille. Man skal bare give hvert sit missil sin rute og time affyringen derefter. Dels udflankerer man et missilforsvar under flyvningen, dels rammer missilerne nogenlunde samtidig. Det er en forholdsvis simpel opgave, som enhver yngre stabsofficer burde kunne finde ud af.
  Som sådan spreder man dels fjendens luftforsvar og samtidig, dels koncentrerer man angrebet i tid og rum. Basalt taktisk stabsarbejde.

  3) Man har rykket 3 korvetter frem mod de baltiske lande, formentlig for at få bare antydningen af et varsel med nogen sandsynlighed.
  Det peger så på den dybe fejl i den russiske strategi med fremskudte “A2AD” (Anti-Access, Areadenial). Det betyder at et antal udposter skal holdes, hvilket er lige så svært som det var at holde et fort efter ildvåbnenes fremkomst. Når fjenden først havde bakset kanoner frem, så var det enkelt at regne ud, hvornår fortet ville falde. Udfald ville nok kunne lade sig gøre; men krævede til gengæld personel, der ville skulle bespises gennem ret lang tid.
  Derfor vil man lade russerne beholde Latakya indtil videre, for det koster dels penge – rigtige penge, dels forhindrer det en russisk evne til koncentration af kræfterne: Vi har jo netop set, at der ikke er penge til at forsvare alle de baser.

  4) Vi ser hvordan russerne koncentrerer styrker på grænsen til Nordkorea. Det vil dels sprede målene – V1 raketter og Tomahawk dur ikke mod bevægelige mål (i hvert fald ikke 1. generation af dem), dels vil de være klar, hvis Flæskedrengen skulle finde på at angribe russerne, der har nok så meget at være angst for. De missiler, han har rammer så udmærket Vladivostok.
  Jeg formoder så også, at russerne har forholdt Flæskedrengen tændsatserne til atomladningerne (Rusland producerer således 70% af verdens polonium). Jeg er heller ikke overbevist om, at “prøvesprængningerne” ikke bare er destruktion af udløbet og ustabil ammunition – men det kan man naturligvis ikke løbe an på.

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Når vi taler om “Alternative Fakta”, så er denne senatshøring med Clapper, Hayden og Stavridis væsentlig.

  http://www.youtube.com/watch?v=WlXlOOwVt1A

  Det er ikke fordi tilhørerne står på nakken af hinanden; men jeg tror, at det er meget dumt ikke at høre efter hvilken holdning McCain og Blumenthal anlægger. De står nogenlunde i hver sin ende af det politiske spektrum i USA – og når de er enige, så har senatet lidt for mange muligheder for at gøre situationen umulig for præsidenten. På den anden side, hvis præsidenten er samarbejdsvillig, så har man fra senatets side ikke nogen interesse i at fjerne ham – givet, at der er kvalificerede ministre mm. godkendt af senatet.
  At Trump er en elendig præsident – javel; men dem har USA haft mange af før: Kennedy er et nærliggende eksempel – det er slet ikke spørgsmålet. Pointen er, at senatet vil ikke finde sig i indblanding i deres valg – eller andre vestlige demokratiers – her er Danmark, Tyskland og Frankrig i samme båd.
  Den ene gang er det til den ene sides fordel, den anden gang er det til den andens side.

  Årsagen til, at jeg fremfører denne høring er: Rusland, Kina og Nordkorea kommer til at betale en pris i det omfang de har lavet cyberangreb mod USA og de demokratiske institutioner. Så meget fremgår!
  Hvordan fremgår ikke; men en direkte returnering er ikke sandsynlig – man vil ikke i videre omfang cyberangribe Rusland f.eks. – selvom det ikke kan udelukkes.

  Jeg vil her gøre opmærksom på, at USA er i dag ved at være netto-eksportør af olie. Ikke nok med det; men det USA betaler for olien ligger langt. langt under den officielle notering. Der er højt til loftet for, hvor meget man kan trykke prisen.

  Saudi vil nok ikke være alt for vrangvillig – al den stund, at deres produktionspris er meget lavere end andres – så de vil være interesseret i en større markedsandel, selv om det koster dem en smule på prisen.

  Det sagt for at gøre de kommunistiske klakører og skolelærere – ikke alene bange – men sanseløse af rædsel.
  Som en russer bemærkede for år tilbage, så er Rusland at ligne med Bangla Desh – med missiler. Målsætningen er klar: Rusland bliver til Bangla Desh – uden missiler. Denne gang bliver der ikke tale om at håndtere Ruslands sammenbrud med fløjlshandsker!

  Hvad vil Putin gøre med sine perverse skolelærere og populistiske landsforrædere? Tja… ikke noget, så længe, det ikke har konsekvenser. Men FÅR det konsekvenser, hvilket meget tyder på, så kommer det til at gøre meget, meget ondt på kommunister mm.
  Putin vil da ikke løbe an på, at hans undergravende agenter kan sno sig ud af klemmen i et retssystem – han vil slå klakører og landsforrædere ihjel – uden at blinke.

  Det er for at fortælle “Torbensen” og andre putnikker, at de tjener kræfter, de slet ikke kan overskue – og hvis loyalitet mod dem, Putin har brugt som villige redskaber er ikke-eksisterende. Putin vil slå Jer ihjel, hvis han mener, at det tjener hans interesser. Putin er fløjtende ligeglad med retsvæsen og domstole – det har han demonstreret.

  Vi ser i disse dage, hvordan USA vil udøve det fornødne tryk for at få Kina til at kvase Nordkorea som et insekt under en støvle. Det kan man have sin meeeening om; men den vil være ligegyldig. Det relevante er, hvad der kommer til at ske.
  Mon ikke Kina er klar over hvilken pris, det vil have IKKE at få Nordkorea til at makke ret?

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, selve linket er ikke særlig interessant, men reklamerne for andre indslag fra samme kilde i margin til højre er det. Det er noget af en fake news propagandafabrik denne “Per Torbensen” henviser til.

  Min kone har leet meget af Lavrovs reaktion, da man fortalte ham nyheden om FBI chefens fyring: Det kom spontant og på engelsk!

 16. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det er lidt svært, at finde ud af, hvad man skal lægge i Lavrovs overraskelse; men ja, det var en nyhed, han ikke havde ventet.
  Sagen er så, at Lavrov er lige så lidt på samme side i salmebogen med Putin, som Tillerson er det med Trump.

  Det andet er, at man har fra troldefabrikken også haft et forklaringsproblem med differencen:
  23 + 36 = 59. Dermed har man så grebet til en løgn i den hjertegribende vrangforestilling, at bare man lyver frækt nok, så bliver det troet.
  Det er præcis som skolelærerne, der postulerer, at de gør andet end skade.
  Tilsvarende er skolelærere hadet af alle på samme måde som russere er hadet af alle – bare spørg polakkerne!

  Det er så også derfor, jeg tror, at det er flyvestationen ved Latakya, der er blevet ramt. Her flyver man ikke længe nok over land til, man kan blive sporet.

  Basen ligger 35°24’42.49″N 35°56’43.36″Ø. Jeg bruger Google Earth billederne, mens de er der endnu. Senest er der i hvert fald 8 brugbare Fencer. Mellem januar og november 2015 er basens helikopter plads blevet udbygget til at kunne parkere fastvingede fly (diskussionen om at Fencer er fastvinget er akademisk). Mellem november 2015 og april 2016 er bla. Frogfoot blevet fjernet – formentlig overført til Assad. Det vil sige, at det må have været russiske piloter, der anvendte nervegassen.
  Det vil i hvert fald kunne forklare, hvorfor man “ikke håbede” at russere var omkommet – det er de sandsynligvis. Noget har været parkeret på/ved startbanen tidlige, hvilket ses af det afbrændte græs – meget typisk for russisk praksis, man har også kunnet set det på Engel.
  Hvorom alting er:

  Det er sådan set ligegyldigt, for blot 1 Tomahawk med ½ ton trotyl kan så udmærket have udslettet det hele, da de i april 2016 slet ikke er beskyttede.

  Derfor kan vores teorier begge være rigtige: Man har skudt 24 missiler af mod Assads base og 24 mod Latakya og 12 af mod giftgasfabrikkerne – eller omvendt. Jeg har en mistanke om, at de Google Earth billeder ikke bliver opdateret og de historiske bliver fjernet. Google har været meget følgagtig overfor russerne.
  Selvfølgelig er der slået russere ihjel – det er et gammelt kneb fra russisk side. Det gjorde man også under koreakrigen, hvor man lod russiske piloter flyve fra kinesiske baser. Den gang knaldede amerikanerne også russerne ned inde i Kina.
  Der er ikke noget nyt under solen: Én gang kommernist, altid kommernist, som Wilhelm Buhl sagde.

  Hvad mere væsentligt er: Basen ligger kun 3 km fra vandkanten – eller ca. 20 sekunder. Det har ikke kunnet missilforsvares med 12 målfatninger og affyringer i løbet af den tid.
  Selvfølgelig har kommunistsvinene ikke ramt 36 mål!
  Jeg ville ønske, at skolelærerne i det mindste kunne lære at lyve; men heller ikke det kan de finde ud af.

  Men jo, der er tale om “Alternative Fakta” – også kaldet: Gemen løgn.

 17. Af Per Torbensen

  -

  Lavrov besøger næppe President Trump i disse dage,hvis de har bombet den russiske luftbase Latakya come on,et angreb på den base er lig med et angreb på Rusland.

 18. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Torbensen”: Selvfølgelig kan Lavrov da det, for så vidt Lavrov ved, så er det aldrig sket. Det samme kommer til at ske med Dig. Der er da ikke nogen der interessere sig for liget i undergrunds banen: Hvarffor’ et af dem?

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, korrekt, der er otte Fencers. men panorerer du en anelse mod nordøst, finder du fire Flankers. De er nok så interessante. Der er også lidt andet i samme afdeling som de otte Fencers, men jeg kan ikke helt genkende dem. Måske et par gamle syriske Floggers.

  Dato for billede er 13.5. 2016. Så billedet er et år gammelt. Basen er i øvrigt også Latakias almindelige lufthavn. Ikke at det betyder så meget i en syrisk sammenhæng. Men alligevel siger det, at havde der været et angreb på basen/lufthavnen, så ville det være mere end vanskeligt at hemmeligholde det. Dertil er arabiske guerrillas alt for åbenmundede. Der havde stået mindst én med de rygende rester som baggrund og fægtet i vejret med sin AK-74 og råbende “Allahu akbar!”

 20. Af rune jensen

  -

  Det er vigtigt, i kampen imod fake news, at vi også ser på den hate speech propaganda, som kommer ud af disse online organer, som spreder fake news.

  SPLC (Southern Poverty Law Center) har en online formular, hvor man kan anmelde hate speech med få klik.
  www. splcenter.org/reporthate

  Jeg har selv rapporteret denne artikel for at bruge hate speech propganada til at sprede fake news:
  www. splcenter.org/hatewatch/2017/05/08/what-kek-explaining-alt-right-deity-behind-their-meme-magic

  Den bruger ekstrem had propaganda til at sprede fake news omkring Pepe, en grøn JPEG eller GIF frø, men det lader til at være Pepe specifikt, som SPLC hader, ikke GIFs eller JPEGs generelt.

  Anklagen er, at Pepe er såkaldt “white supremasist”, altså én, som mener, at kun den hvide race har ret til at eksistere.
  Dette er en åbenlys hate speech artikel, da en grøn frø selvsagt ikke kan være white supremasist. Derfor er denne artikel hate speech, fake news og hadpropaganda imod Pepe.
  Og jeg har derfor bedt SPLC tage affære imod artiklens publicist, SPLC.
  Om nødvendigt, må SPLC tvinges i retten, sådan Pepes gode navn og rygte kan gendannes.

 21. Af rune jensen

  -

  Det er vigtigt, i kampen imod fake news, at vi også ser på den hate speech propaganda, som kommer ud af disse online organer, som spreder fake news.

  SPLC (Southern Poverty Law Center) har en online formular, hvor man kan anmelde hate speech.
  www. splcenter. org/reporthate

  Jeg har selv rapporteret denne artikel for at bruge hate speech propganada til at sprede fake news:
  www. splcenter. org/hatewatch/2017/05/08/what-kek-explaining-alt-right-deity-behind-their-meme-magic

  Den bruger ekstrem had propaganda til at sprede fake news omkring Pepe, en grøn JPEG eller GIF frø, men det lader til at være Pepe specifikt, som SPLC hader, ikke GIFs eller JPEGs generelt.

  Anklagen er, at Pepe er såkaldt “white supremasist”, altså én, som mener, at kun den hvide race har ret til at eksistere.
  Dette er en åbenlys hate speech artikel, da en grøn frø selvsagt ikke kan være white supremasist. Derfor er denne artikel hate speech, fake news og hadpropaganda imod Pepe.
  Og jeg har derfor bedt SPLC tage affære imod artiklens publicist, SPLC.
  Om nødvendigt, må SPLC tvinges i retten, sådan Pepes gode navn og rygte kan gendannes.

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Billedet er for dårligt til, at jeg vil lave flykending på det – er man i tvivl melder man ukendt.

  Flanker er sådan set, deres standard; men den dur ikke mod skibsmål. Russernes præcisionsvåben.

  Men jeg har set et andet rygte, som kan være sandt. Jøderne pillede S300 missilerne ud med F-35 – det ville forklare hvorfor russerne ikke har skudt én eneste af de Tomahawk ned! Det kan de nemlig ikke have gjort, fordi Mattis sagde, at 57 af de 59 havde ramt deres mål.
  Jeg så på billedet af den syriske base to kratere på en rullebane: Det kan være, at en eksplosion “tiltede” dem i sidste øjeblik.
  Mattis vil ikke lyve; men han vil heller ikke fortælle HELE sandheden, hvorfor skulle han det? Når det ikke tjener hans formål.

  Der skulle være leveret 3 F-35 for en måneds tid siden, hvilket jeg også erindrer at have set video om. Det kan godt passe at jøderne vil klippe et missilbatteri – hvis de også får fjernet et til Hizbollah, hvad de givetvis har gjort. Israel plejer at handle prompte, når de har muligheden.

  Det kunne ligne Israelerne, at (som modydelse) fortælle USA præcis fra hvilket tidspunkt man ikke skulle bekymre sig om S300.
  Når russerne så har fået meldingen 15 min før Tomahawk angrebet, så har der været totalt kaos på den flyvestation. Bomber? Hvilke bomber? Eller rettere: Hvilke af dem? Der er en del i øjeblikket – nårrrhhh dem – de kommer nu!

  Det kan godt være, at det ikke er den præcise forklaring; men hovedtrækkene skal nok være rigtigt. Det er også en af måderne at genkende “Fake News” – det er som regel sådan, at der er tale om en udførlig historie, der er lige præcis i alle detaljer FORKERT.

  Det er typisk for skolelærere, der korrigerer stavefejl, fordi de overhovedet ikke har fattet noget som helst væsentligt i hele deres perverterede eksistens!

  Mine løse formodninger har mere information og sandhedsværdi end en kongres for skolelærere – ikke at det siger så forfærdelig meget om min krystalkugle.

 23. Af rune jensen

  -

  Her er min Hate Speech rapport til SPLC omhandlende nævnte hate speech og fake news artikel på SPLC:

  HATE SPEECH REPORT TO SPLC
  In the mentioned article, SPLC has been guilty of Hate Crime and for spreading false information and deformation.
  SPLC accuses a green frog, PEPE, of being a white nationalist.
  It is not possible for a green frog to be white nationalist, which should also be logic to everyone.
  The motivation behind this article seems to be hatred against a cartoon frog, and to move the public opinion in the direction of hatred towards said frog.
  This organization, SPLC, spreads hatred and Fake News online, and it needs to be dealt with, if nessesary in Court of Law.
  As for the motivation, it is very interesting, who is behind SPLC.
  The organization SPLC is funded and controlled by a terror organization named Muslim Brotherhood, which has close connections to isis and Saudi Arabia.
  I hope you can take care of SPLC, as it is highly problematic, that a well funded terror organization has the power to set the public discourse.

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Rune Jensen”: Ikke helt overraskende melder den kommunistiske skolelærer sig på banen – nu er det som om Putin skal have noget af galden ved ydmygelsen gå ud over nogen, så Du kan godt glæde Dig til at “have hængt Dig” i lokumssnoren, sådan plejer Putin jo at reagere.

 25. Af rune jensen

  -

  Thomas,

  Uanset hvad, så er fake news ikke det værste.
  Det værste er, hvis disse falske informationer indeholder had propaganda imod minoriteter.
  Og artiklen på SPLC er et mønstereksempel på netop blandingen af fake news og had propaganda imod en fuldstændig uskyldig.
  Og artiklen er jo klart lavet for at få offentligheden, som ikke kender Pepe, til at mene det samme om Pepe, som SPLC.
  Derfor min hate speech rapport til SPLC om SPLC, derfor min kommentar her.
  For mere information om, hvorfor artiklen på SPLC er had propaganda og pepeofobi og hate speech og, ja vel også racisme, se her:

  https://www.youtube.com/watch?v=LJRdGSJiZ_g

 26. Af rune jensen

  -

  Thomas,

  Uanset hvad, så er fake news ikke det værste.
  Det værste er, hvis disse falske informationer indeholder had propaganda imod minoriteter.
  Og artiklen på SPLC er et mønstereksempel på netop blandingen af fake news og had propaganda imod en fuldstændig uskyldig.
  Og artiklen er jo klart lavet for at få offentligheden, som ikke kender Pepe, til at mene det samme om Pepe, som SPLC.
  Derfor min hate speech rapport til SPLC om SPLC, derfor min kommentar her.
  For mere information om, hvorfor artiklen på SPLC er had propaganda og pepeofobi og hate speech og, ja vel også racisme, se her:

  www. youtube.com/watch?v=LJRdGSJiZ_g

 27. Af rune jensen

  -

  Thomas,

  Uanset hvad, så er fake news ikke det værste.
  Det værste er, hvis disse falske informationer indeholder had propaganda imod minoriteter.
  Og artiklen på SPLC er et mønstereksempel på netop blandingen af fake news og had propaganda imod en fuldstændig uskyldig.
  Og artiklen er jo klart lavet for at få offentligheden, som ikke kender Pepe, til at mene det samme om Pepe, som SPLC.
  Derfor min hate speech rapport til SPLC om SPLC, derfor min kommentar her.

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, det tør jeg godt. Fire Flanker, otte Fencer, og de tre med lyse næser er Flogger. Sikkert syriske.

  Camouflagen på de fire Flanker er også deres standard bemaling. So, trust me!

 29. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, det, “Rune Jensen” foretager sig, er blot støjforurening. De er blevet lidt spage og mundlamme derovre.

 30. Af rune jensen

  -

  Nåh?

 31. Af rune jensen

  -

  NIELS PETER LEMCHE,
  Hvad har du imod Pepe?
  Er det fordi du rent faktisk er racist?

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Man har faktisk forfulgt en fornuftig plan, da man nedlukkede forsvaret efter den kolde krig.

  Man har beholdt de rigtige teknikere og den tekniske infrastruktur. Det er noget, der er meget krævende at genopbygge – og let at spare på.
  Man har sådan set holdt teknikerne beskæftiget med noget fornuftigt hele tiden.

  Flyvevåbnet: Man har beholdt en struktur, der kan tage nye våben i brug. Den har begrænset kapacitet; men den er der. Man har beholdt 3 hovedflyvestationer med deres værksteder. Plads har der været nok af – masser.

  Søværnet: Har løbende udskiftet skibstyper: Der har hele tiden været en ny type under udvikling og opbygning.
  Man kan se, hvor radikalt Standardflex-konceptet har transformeret Søværnet.
  Huitfeldt-klassen er i allerhøjeste grad et skib, der er bygget på maskinmestrenes præmisser og erfaringer. Alene det, at man er gået væk fra konceptet om, at skulle have både gasturbiner og stempelmotorer. Det kan godt lade sig gøre; men det er et helvede at vedligeholde.
  Samtidig er man gået fra at holde skibene så fysisk små som muligt. Niels Iuel-klassen af korvetter var rædselsfuld: En helvedes masse slagkraft; men ikke nogen udholdenhed. En Huitfeldt-klasse, der kan man komme til i maskinrummet: Det er en arbejdsplads!

  Alt pladderet med, at det går sandelig ikke: Vrævl. Med 4 dieseler, der er fornuftige og til at arbejde med – og samtidig har haft en produktion, så prisen er kommet ned.

  Hæren har haft det største problem med hundehoveder, der har tilbedt den hellige og almindelige værnepligt – i dag ser vi hvor skadelig den var. HKK har bemærket, at forsøget med at indkalde værnepligtige er en dyb misforståelse! Kun 20% af de indkaldte havde lyst til at fortsætte det vanvid. Værnepligt er rent pengespild – på en for personellet frastødende måde.
  Det kunne jeg godt have fortalt dem – guderne skal vide, at jeg har gjort det! – om man har hørt efter? Svært at sige.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, jep, og det er måske derfor, der er så vanskeligt at poste flere penge ind i forsvaret. Det er strømlinjet som få andre, og som du siger, specialisterne er på plads. Man skal jo ikke bare kaste penge i grams, men tænke sig rigtig godt om, hvor man eventuelt kunne bruge flere midler. Et par skibe til og nogle flere F-35, men er det så ikke mest det. Nogle Iron Dome batterier måske, men de ville befinde sig bedst på skibene.

  Ja, og så stakkels Olfert. Da den kom hjem fra golfen, kunne den så overhovedet sejle mere?

  Nå men denne blog glider vel ud af billedet inden for de næste 24 timer, så må vi se, hvad putlikkerne vil gøre med UEJs nye blog, nu de selv fik den lige i sylten.

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg mener stadig – et par år hen ad vejen, at der skal Taifun til. Det er for risikabelt at satse på kun en jagertype – specielt, når der plads til den.

  Der, hvor man kan komme med noget meningsfyldt er transportflyene. Jeg er stadig ikke overbevist om, at man har opgivet An-124. Jeg mener så også, at det er knald i låget, at USA har de Spartan og Sherpa stående i ørkenen.
  Er der én ting, man har brug for masse af – så er det transportfly. Det kan jo ikke svare sig at lave dem til civile formål. Det er så nok også det sted, det er nemmest at skaffe reserveofficerer.

  Der går jo altid ét eller andet i stykker på et ubekvemt sted.

  Der kan blive tale om at opstille nogle ekstra hærenheder, hvis man kan skaffe de kvalificerede folk. Det lader jo til, at bevogtning og træn, der rækker hjemmeværnet.
  Men reelt koster hærmateriel ikke ret meget.

  Det er jo helt typisk, at det, man anskaffer er PMV og lastbiler.

  Du har så ret i, at luftværnsmissiler er bedst på skibe – de Hawk-batterier var ikke noget specielt at samle på.

Kommentarer er lukket.