Vær Beredt – det er nøglen til at undgå cyberangreb

Af Uffe Ellemann 153

Det gode gamle spejderslogan “Vær Beredt”, som raske drenge med kolde knæ i korte bukser kunne uden ad (dengang der var raske drenge til), skal tages frem og støves af i denne tid, hvor cyberangreb, hacking osv opskræmmer sindene over hele verden.

Det var det overordnede budskab her i Tallinn, hvor den årlige sikkerhedskonference afholdes i denne weekend for 11. gang. “Lennart Meri Conference” er opkaldt efter Estlands legendariske præsident, som døde for 11 år siden, og hvert år tiltrækker den et stort antal deltagere fra især Europa og USA: Præsidenter, ministre, generaler osv. Flokkes sammen med eksperter og nogle forhenværende´r, der som den eneste faste danske deltager i konferencen glæder sig over, hvor godt det går dette lile seje land. Mærkeligt, at danskerne ikke står i kø for at være med. Det gør svenskere og finner. Esterne glæder sig endda til at få besøg af 200 danske soldater senere på året, de er glade for de danske F16 fly, der sammen med en norsk fregat i havnen er med til at minde om Estlands NATO-medlemsskab, og den musketér-ed, som bør få stor naboer til at glemme eventuelt skumle hensigter… så det er lidt mærkeligt at gå rundt i år som eneste dansker på konferencen. Da vi i forvejen er det eneste land i regionen, som ikke forlængst er gået i gang med at styrke vores forsvar, kunne det let skabe indryk af, at vi er lige glade.

Men tilbage til cyber-skrækken, som naturligt nok fylder en del på konferencen. Estland er et godt eksempel på, at hvis man forbereder sig grundigt, preller de fleste angreb af. Som en af de estiske eksperter sagde med et glimt i øjet: Vi havde vores WW1 for en halv snes år siden, den lærte vi af! Den Web War, der henvises til, var russiske hackerangreb på vigtige hjemmesider i den estiske centraladministration i forbindelse med en strid om placeringen af et russisk krigsmindesmærke. Det fik Estland op på dupperne. De udviklede konceptet med E-stonia, som de i dag markedsfører verden over – og Tallinn blev hjemsted for et nyt “Nato Center of Excellence”, der beskæftiger sig med cyberwar. Sverige og Finland var – selv om de ikke er medlemmer af Nato – med fra starten. Danmark glimrede (igen) ved vort fravær, vi skar i stedet ned på den militære og diplomatiske tilstedeværelse i de baltiske lande…

I dag er esterne ikke bekymrede for, at nogen vil bryde ind i deres elektroniske valgsystemer, eller at de skal blive ramt af det cyberangreb, der i de sidste par dage har taget gidsler på vigtige netværk over hele verden.

De er beredt.

Og som det blev fremhævet på konferencen, var de også beredt i Frankrig, da der blev gjort forsøg på at genere Macrons valgkamp. Det var formentlig russerne, der var på spil – men det er mindre væsentligt at søge efter bevier, som kan være vanskelige at fremskaffe. Det vigtige er at stoppe angrebene. Og her var franskmændene langt smartere end amerikanerne, da demokraterne blev angrebet sidste år – og den ulækre Assange lod sin WikiLeaks-organisation bruge som det, den er: et instrument for russiske sikkerhedstjenester. (Hvornår holder man op med at betragte Julian Assange og Edward Snowden som helte? var der én, som spurgte. Og han fik dette svar: Det vil ikke ske, så længe naive journalister bider på, og sluger hvad de sender ud…. Det svar kunne jeg godt lide!)

I Frankrig opførte pressen sig ansvarligt, og undlod at bide på. Men de var formentlig godt hjulpet af Macrons unge it-nørder, som havde lavet en snedig fælde for hackerne: De havde lavet en “honningkrukke” fuld af falske nyheder, nogle af dem så gennemskueligt falske, at de ville få alle alarmklokker til at ringe. Og hackerne” i Fancy Bear (hvis det var dem, der stak poterne ned i honningkrukken) blev så overvældet af datamængden, at de slet ikke nåede at sortere i de 9 gigabite, der væltede ud…

Nu venter vi spændt på, hvad man finder på op til det tyske valg.

For noget vil ske, det vil være naivt at tro andet.

En af eksperterne pegede på, at i fremtiden kan vi vente stadigt mere avancerede metoder til at udbringe falske nyheder. Den moderne teknik giver f.eks. vældige muligheder for at lave falske videoer, hvor en politisk leder ser ud til at optræde i en betændt situation eller kommer med helt skingrende gale udtalelser – hvorefter det spredes på Nettet via. You Tube og alle de nye tjenester (det er kun gamle mennesker, som i dag bruger Facebook – sagde en ungdommelig ekspert).

En amerikaner fik latteren til at runge, da han sagde: Man skulle ro, russerne har hacket sig ind på den amerikanske præsidents twitterkonto og udsender vanvittige tweets. Men ak, det er ikke forklaringen…

Konklusionen er altså, at vi skal være beredt – både teknisk og mentalt – og at vi skal forsøge at regne ud, hvordan næste angreb kommer. Det kan komme fra stater – eller kriminelle – eller terrorister – eller nogen der bare er ude på at lave ballade… Og der vil blive taget helt nye metoder i brug, når vore holdninger skal drejes i en bestemt retning. Vi har allerede set, hvordan der spredes falske meningsmålinger. I fremtiden vil vi også se, at budskaber sendes målrettet til mennesker, som i forvejen har holdninger, der gerne vil bekræftes i. Og nogle af angrebene vil have til formål at svække troen på demokrati, på NATO og EU, på internationalt samarbejde osv. Her er en taknemmelig mark at dyrke, blandt andet fordi stadigt flere mennesker synes at være blevet fakta-resistente.

Det skal være en del af en nations forsvarsberedskab at kunne håndtere den slags trusler. Det kræver frie og professionelle medier – seriøse politikere – og den form for oprustning, vi normalt forbinder med krudt og kugler.

I Estland og flere andre steder har man oprettet særlige cyber-enheder i Forsvaret til at håndtere dette beredskab.

Her er en idé til den danske forsvarsminister: Hvorfor ikke lave et cyberkompagni i Hjemmeværnet, hvor man kan samle en masse af de rødder, som ved hvordan man laver ballade på Nettet, men som her kan få lov til at gå til macronerne og muntre sig med at gøre en samfundsgavnlig indsats…

153 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg mener, det er meget mere praktisk.

  Der er jo ikke nogen tvivl om, at Rusland og Putin bruger kriminalitet til at hævde sin “indflydelsessfære”, som de tror, de er berettiget til.

  Det kan skam godt lade sig gøre! Det har bare – rent kontant – sine omkostninger. Man kan ikke bevise (eller ønsker ikke at gøre det), at en given handlen, som Putin og Rusland benægter kendskab til har sine omkostninger.
  Alle ved jo, at Putin og Rusland blandede sig i det amerikanske og franske valg – problemet er bare, at det ikke vil være omkostningsfrit for Rusland at gøre det.

  1) Invasionen og krigen i Ukraine – uha, nej her medvirker Putin og Rusland så bare for at genoprette ro og orden! Selvfølgelig gør Putin og Rusland ikke det: De har folk til den slags.
  Problemet er bare, at det kommer til at koste Putin penge.
  Man har i de sidste par år fået etableret en alternativ gasforsyning til alle lande i Europa.
  Alene det, at Lithauen fik den flydende gasterminal “Independence” betød, at differencen i gaspris mellem de Baltiske lande og det øvrige EU forsvandt.
  Sagen er, at misbruget af markedspositionen til politiske formål har kostet Rusland et milliardbeløb, der ikke uden videre kan opgøres.
  Desuden har det kostet Rusland sanktioner – og lad endelig være med at hoppe på den limpind, at det klarer Rusland da bare – selvfølgelig gør de ikke det.

  2) Det at Rusland har brugt giftgas i Syrien – for selvfølgelig er det russerne, der har gjort det! Så avanceret er Assad slet ikke. Det har så sin pris!
  Den ligger nok i nærheden af 1 mia. USD.

  3) Indblandingen i det amerikanske og franske valg: Det koster i hvert fald, at de sanktioner aldrig bliver hævet.

  4) Spekulationen mod den danske krone og truslerne mod de baltiske lande: Mine løse overslag siger en russisk omkostning på mellem 1 og 2 mia. USD.

  5) Cyber-krigsførelsen mod Vesten – det kan Putin da godt; men det har sin pris. Det er derfor, jeg tror man i denne omgang benytter et kommunistisk angreb som dække/påskud til at hacke Putins bankkonti og i øvrigt skade de banksvin, som hjælper Putin.

  Rusland tør ikke konfrontere Nato og EU med en rask lille krig, for Putin ved udmærket, at han vil få så læsterlige tæsk. Faktisk så alvorlige prygl, at Rusland holder op med at eksistere, som det rent faktisk skete under 1. verdenskrig.

  Jeg hælder stadig mere til den konklusion, at betragtninger om, hvad Rusland og Putin vil og kan om 10 år, er stadig mere akademiske. Rusland falder fra hinanden for øjnene af os – i store klumper.

 2. Af Helge Nørager

  -

  “Af Jan Petersen
  – 13. maj 2017 23:29
  Lemche, helt ærligt vil det være så nemt som at klø sig i nakken – at afsløre disse hacker angreb. Din, min og alle andre PC, mobiltlf og andet værktøj har én unik ip-adresse. Muligvis er der software, der kan fifle lidt med denne adresse. MEN du kan under alle omstændigheder finde tilbage til original adressen. MEN det vil man tilsyneladende IKKE. Spørgsmålet er så – hvorfor vil man ikke det ?”

  Nej de fleste brugerehari dag dynamiske og ikke statiske IP adresser.
  MAC adressen er dog den samme uanset IP nr.

  “Af Jan Petersen
  – 13. maj 2017 20:09
  @ NIELS LARSEN – 13. MAJ 2017 19:40

  I øvrigt er det ret ligegyldigt, om man bruger ny eller gammel software (jeg bruger stadig Windows XP), hvis der sidder en tumpe ved PC’en og hjælper en hacker ind. Halvdelen af danske PC brugere har end ikke installeret et antivirusprogram !”

  Jan du skriver at du stadig benytter XP, dermed er du en del af problem, da det siden Maj for nogle år siden, ikke længere blev opdateret for kritiske updates.
  Der med er du en del af problem………………..
  Du er som en TB patient som hoster i en overfyldt bus.
  Samt det er svært med en XP browser at tilgå f.eks Berlinskes netsider.
  Faktisk kunne jeg fristes til at udtrykke at du er fuld af løgn.
  Alternativ er at du fuldt ud bevidst arbejder med et system som er åbnet som en ladeport og kan virke som infektions spreder.

  Men det med sikkerhedskopier, og fuldt opdaterede programmer er kun for geeks og tumper.

  Husk rigtige mænd tager ikke backups,…………de græder,

 3. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg har det også svært med alle de uforglemmelige oplevelser, jeg ikke kan huske.

 4. Af rune jensen

  -

  “Og der vil blive taget helt nye metoder i brug, når vore holdninger skal drejes i en bestemt retning.”

  OK, ja. Muslim Brotherhood er langt med spredning a isis propaganda på sociale medier. Men de bruger ganske velkendte metoder fra russiske spam “campaigns”. Programmerne kan købes billigt, og der er reklamer for dem på youtube, ligesom der er forums for dem. Hver succesfuld infection har en pris, kan ikke huske hvor meget, men lad os sige 10 cents. Og der er valideringsssytemer, sådan at “kunden” (isis) til en sådan kampagne kan verificere, at “budskabet” kom igennem. Botnets er ganske effektive til spredning af fake news fra isis, og et sådant botnet kan bestyres af ganske få mennesker, sålænge de bare forstår hvad et GUI er, dvs. enhver teenager. Og Ayathollah Merkel vil jo gerne have, isis får success, så hendes “EU Caliphate anti hate speech code of conduct”, rammer aldrig isis, men altid dem, som kommenterer imod islam. Hvilket er begyndt at inkludere selv Bernie supporters…

  “Vi har allerede set, hvordan der spredes falske meningsmålinger.”
  Jep. For eksempel. Det amerikanske præsidentvalg. Hvilket viser hvor totalt korrupte MSM medier er.

 5. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  I gør jer de laveste og mest modbydelig anstrengelser for også at smadre denne blog, og mon ikke det lykkes for jer? Jeres teknik er uden lige. Den kan I være stolte af. Hvad er egentlig formålet?

  Man kunne bruge spalten til noget fornuftmæssigt, men på den anden side, hvad skulle formålet være med det? Det er for jer helt ligegyldigt. En eller anden burde fortælle Ellemann, at han skal stoppe som blogskribent. Er det ham, der betaler jer?

  Hans indlæg tænder igen alle de laveste instinkter hos musketerer, spejdere og jer to. Det er temmelig ulækkert.

 6. Af J. Hanse n

  -

  AF THOMAS BORGSMI DT – 14. MAJ 2017 8:57
  “Lemch e: Jeg har det også svært med alle de uforglemmelige oplevelser, jeg ikke kan huske.”

  En følge af demens, høj alder og alkohol.
  Men hvad rager Borgshits og Lem ches private og indbyrdes og private problemer dog vi andre.

 7. Af J. Hanse n

  -

  AF THOMAS BORGSMI DT – 14. MAJ 2017 8:57
  “Lemch e: Jeg har det også svært med alle de uforglemmelige oplevelser, jeg ikke kan huske.”

  En følge af demens, høj alder og alkohol.
  Men hvad rager Borgshits og Lem ches indbyrdes og private problemer dog vi andre.

 8. Af rune jensen

  -

  Helge nørager,
  “Din, min og alle andre PC, mobiltlf og andet værktøj har én unik ip-adresse.”
  Lad mig hurtigt lave et GUI Interface program i Visual Basic til at spore morderens IP…

  127.0.0.1 ?

  MORDEREN ER IBLANDT OS! HJÆLP!

 9. Af rune jensen

  -

  Helge nørager,
  “Din, min og alle andre PC, mobiltlf og andet værktøj har én unik ip-adresse.”

  …Det foregår i REALTID!

  Lad mig hurtigt lave et GUI Interface program i Visual Basic til at spore morderens IP…

  127.0.0.1 ?

  MORDEREN ER IBLANDT OS! HJÆLP!

 10. Af ru ne jensen

  -

  “Din, min og alle andre PC, mobiltlf og andet værktøj har én unik ip-adresse.”

  …Det foregår i REALTID!

  Lad mig hurtigt lave et GUI Interface program i Visual Basic til at spore morderens IP…

  127.0.0.1 ?

  MORDEREN ER IBLANDT OS! HJÆLP!

 11. Af Helge Nørager

  -

  Kære Rune, hvis du anstrenger dig vil du læse at det er Jan som er ophavs mand til udtalelse, Jeg har anført den i citat og som et fuldt tekst klip.
  Men vel svært for dem med høj IQ og meget belæste at se.
  Du bedes undlade at lade det fremstå som om det er mine ord.
  Jeg skriver at få bruger statiske IP adresser, og at kun MAC adresse er konstant på udstyr da det er en hardware integreret funktion / værdi.

 12. Af rune jensen

  -

  Helge Nørager,
  Hvis du anstrenger dig, kan din IQ sikkert nå op på en sten.
  Din manglende sans for humor, som alle normies med default negativ IQ, vil du dog aldrig kunne ændre.

 13. Af Jan Petersen

  -

  @ Helge og Rune, jeg kører stadig XP software og bruger Avast antivirus, og det virker aldeles perfekt. Men er da godt klar over, det skal udskiftes. Det skal min gamle notebook også. Men jeg køber aldrig noget Microsoft baseret mere. Så bliver det en Chromebook. I øvrigt var jeg nok lige skråsikker nok i min udtalelse om ip-adresse. Er da godt klar over den kan skjules via f.eks en VPN. OK !

  Men jeg føler mig stadig overbevist om, at man kan spore en internet bruger – uanset VPN, kryptering og andet. Hvis ikke, hvordan kan man da optrevle f.eks pædofil grupper, der formentlig har sikret sig i hoved og røv?

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Så er der igen en flok kommunistiske skolelærere, der skal gøre sig så helvedes kloge.

  Men hvad? Det er vi så vant til. De har aldrig gjort andet end skade.

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, desværre er Berlingske blogs pga. friheden til at skrive under pseudonym blevet en skraldespand for enhver slags markedsskrigere. Men det er betegnende for selv såkaldte seriøse nyhedsmedier idag (jeg går ud fra, at Berlingeren faktisk gerne vil være et sådan), at sagligheden er ligegyldig; det eneste, der gælder, er nyheden og den stærke — gerne ikke underbyggede — mening.

 16. Af Niels Peter Lemche

  -

  Og er der forresten nogen, der husker, at bloggen handlede om det måske mest ødelæggende angreb på internettet og dermed rygraden i vor verden, der endnu er set. Og så larmer skrålhalsene løs om alt muligt, der er irrelevant.

 17. Af Jan Petersen

  -

  “det måske mest ødelæggende angreb på internettet” – ca 200.000 i omkring 150 lande er ramt – spis lige brød til. Rent amatør angreb !

 18. Af j nielsen

  -

  “Og er der forresten nogen, der husker, at bloggen handlede om det måske mest ødelæggende angreb på internettet og dermed rygraden i vor verden, der endnu er set. Og så larmer skrålhalsene løs om alt muligt, der er irrelevant.”

  Det er rigtigt. Alt muligt irrelevant. Skolelærere for eksempel. Eller andre fobier, der lige skal luftes, nu når lejlighed byder sig.

  Tak for at sætte fingeren på det ømme punkt.

 19. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det er sådan skolelærere er!

  Stupide, ondskabsfulde, selvhævdende, løgnagtige undermålere!
  Vi kender typen fra skolen, gymnasiet og studiet. Det er skidtvigtige, underlegne tidrøvere.

  De mener præcis det samme som for 40 år siden: På INTET område er de blevet klogere!

  Det er netop det karakteristiske ved dem: De er fundamentalt ikke i stand til at lære! De er IKKE i stand til at have en mening. De har samme sociale kapacitet som andre rotter. De kan INTET positivt – de skader kun og går i vejen.
  De er aldrig kommet ud af deres infantile studentikose selvfølelse.
  De kan kun hævde sig på bekostning af børn, der er bedre begavet end de er med samme perverse metoder som nazisternes torturbødler i koncentrationslejrene.

  Det er skolelærere!

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt til alle Microsoft brugere, Google lidt omkring – CIA vault 7. Så kan man selv finde ud af, hvilke hacker værktøjer ens PC kører i baggrunden, uden ens vidende !

 21. Af j nielsen

  -

  Q.E.D.

  Skolelæreren og Skrålhalsen. Skælder hinanden huden fuld – uden at nogen af dem opdager det. Se *det* er underholdning.

  “Løsenet hedder: Opgrader, opgrader og opgrader! Og husk at patch’e ind imellem.”

  Man skal holde sig langt væk fra Windows. Én uendelighed af genstarter og småreparationer.

 22. Af J. Hanse n

  -

  Borgshit hader skolelærere.
  Fordi de forgæves forsøgte at tampe lidt lærdom ind i staklen i hans barndom.
  Og fordi Borgshit hader skolelærere, så følger Lemch e trop.
  Og hader også skolelærere.

  Blandt andre som hadede skolelærere var Pol Pot og hitler.

 23. Af j nielsen

  -

  Og så sætter det alt det her med digitalisering i relief. Det er helt utroligt sårbart. Det er sgu meget godt at have tingene på tryk. Det forsvinder ikke sådan lige uden videre, det hele på én gang. Så kan man sige til sådan en gang bitmarodører, cyberverdenens svar på Smadremanden: I kan rende os!

 24. Af Jan Petersen

  -

  Så vidt jeg kan finde ud af. Så er alle PC’er, der bruger Microsoft software, præinstalleret med CIA / NSA bugs, der kan aktiveres efter ønske. Jeg ved ikke, om Google Chromebook er meget bedre. Begge selskaber er amerikanske, og formentlig underlagt såvel CIA som NSA. Men med Chromebook slipper man i det mindste for at betale for antivirus software – er bygget ind i Chrome software.

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN, plidder pladder. Det er tumperne, der ikke har opgraderet til Windows 10, der rammes. Vi med 10eren får konstant opgraderet vores systemer. Den store opgradering kom i marts i år og har vist lukket det hul, som denne orm eller hvad man nu kalder det kom igennem.

  Det er også derfor, at russerne er så hårdt ramt. Som sødvanlig har de forsøgt at klare sig med kopivarer eller piratkopier, og så kommer der ingen opdateringer.

 26. Af Jan Petersen

  -

  @ Lemche, jeg kører stadig XP software som uden tvivl er fyldt med CIA/NSA bugs. Det er i øvrigt også Windows 10 – formentlig langt flere og mere sofistikerede bugs. Google i øvrigt stadig – CIA vault 7 – og bliv lidt klogere !

 27. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Ja. Borgshifty har et mærkeligt had mod skolelærer og banker. Jeg tror grunden, som hos Lemche, var dårlige karraktere og dårlig forretningsmand eller blot grådighed uden at forstå verdens sammenhænge og dermed økonomi. Derfor skyder de skylden på disse. Sørgeligt og ynkeligt at bevidne.

  Alt er overvåget. Debbatører som fx. Den kvindelige liberalist lakaj påpeger altid i debatten når jeg befinder mig i udlandet. Dette ses naturligvis.og er formentlig ikke engang lovligt at offentliggøre uden min billigelse.men aviser er naturligvis ligeglad.

 28. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Ja. Borgshifty har et mærkeligt had mod skolelærer og banker. Jeg tror grunden, som hos Lemche, var dårlige karraktere og dårlig forretningsmand eller blot grådighed uden at forstå verdens sammenhænge og dermed økonomi. Derfor skyder de skylden på disse. Sørgeligt og ynkeligt at bevidne…

  Alt er overvåget. Debbatører som fx. Den kvindelige liberalist lakaj påpeger altid i debatten når jeg befinder mig i udlandet. Dette ses naturligvis.og er formentlig ikke engang lovligt at offentliggøre uden min billigelse.men aviser er naturligvis ligeglad.

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”!
  Lad nu være med at prøve, at tænke! DU KAN IKKE!

  Du ER skolelærer, Du er vitterligen mindreværdig! Du KAN IKKE tænke!
  Gør som Du plejer, Din idiot – lad være med at tænke: Det går jo galt, NÅR Du prøver – uduelig som Du er!

  Det er ligesom, når Du prøver at være morsom! Vi genkender det med det samme! Stereotyp åndløshed! Det stereotype er aldrig morsomt. Det er ligesom i musik: Det er kun kedeligt.
  Det er derfor, at “skolelærerhumor” er et folkeligt begreb.
  Dit vid er på samme niveau, som når ovenboen trækker i snoren på toilettet! En ligegyldig; men aldrig velkommen oplevelse.

  Lad dog være med at forsøge at tænke: Det demonstreres jo ideligt, at HELLER IKKE det evner Du!
  Du kan ingenting, dur ikke til noget – og så er Du ondartet!
  Den påtrængende ondartede kedsommelighed er så udpræget hos skolelærere, at man med god sandsynlighed kan slutte omvendt.

 30. Af Jan Petersen

  -

  Dyssocial personlighedsstruktur – ingen specielle nævnt, ingen glemt !

 31. Af J Nielsen

  -

  “Blandt andre som hadede skolelærere var Pol Pot og hitler.”

  Pol Pot underviste adskillige år i privatskole før han gik ind i khmer rouge.

  Hvad angår H. så husker jeg det som jøder. Men jeg har før husket forkert og sproget er alligevel omtrent det samme som her på bloggen. Raseriet skal have frit løb – hvem man raser mod er mindre vigtigt.

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Pedersen”: Som Lemche siger: “Lad være med at bruge fremmedord, Du ikke er korpulent til!

 33. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en web site over emnet Dyssocial personlighedsstruktur (Psykopati)

  http://www.netdoktor.dk/artikel/dyssocial_personlighedsstruktur.htmDyssocial personlighedsstruktur (Psykopati)

 34. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Jan Pedersen” – halvdelen af tiden kan Du jo ikke huske, hvordan Du har stavet det sidst.
  Almindeligt træk hos skolelærere: Talentløshed.

  Uduelig, der med stor omhu dokumenterer sit inderlige uvedkommende nonsens med uoriginalt og irrelevant vås.

  Skolelærer!

  Det er såmænd ikke så meget had (omend den almindelige afsky for skolelærere så sandelig også er til stede), men nærmere en grænseløs foragt for talentløsheden, der hævder sin eklatante uduelighed som værende en kompetence.

 35. Af Jan Petersen

  -

  Må blankt indrømme – jeg er ikke lige klar over, hvad man betegner dem, der befinder sig over niveauet . . . . . . Dyssocial personlighedsstruktur (Psykopati) !

 36. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skolelærer!

 37. Af Jan Petersen

  -

  Psykopat !

 38. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er jo netop det, jeg har gjort: Betegnet det, der ligger over dyssocial personlighed: Skolelærer!

  ak, ak, ak…..

 39. Af Jan Petersen

  -

  Læs i øvrigt linket:

  http://www.netdoktor.dk/artikel/dyssocial_personlighedsstruktur.htmDyssocial personlighedsstruktur (Psykopati)

 40. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det link må være irrelevant, da det formentlig ikke indeholder en beskrivelse af skolelærere!
  Det beviser som sådan kun, at skolelærere OGSÅ er begavet væsentligt under det forventelige for læsning af en tekst.
  Det er så ikke overraskende – det er rent ud sagt: Trivielt! Som sådan er det skolelærerens postulat uvedkommende pr. definition.

  Det er det, jeg har sagt hele tiden: Skolelærerne her er END IKKE I STAND TIL AT HAVE EN MENING.

 41. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er som jeg har påvist: Skolelærere kan ikke have en “holdning”, fordi der er tale om en karakterbrist.

 42. Af Jan Petersen

  -

  Gentager da gerne mig selv – psykopat. Må vel fise ind på lystavlen – på et eller andet tidspunkt !

 43. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jeg er da godt klar over at skolelærere gentager sig selv! Det er netop fejlen!

  Skolelærere bliver aldrig klogere! Det beviser bare, at man ikke kan tillægge deres ytringer nogen værdi: Skolelærere gentager blot, hvad er ubestrideligt gendrevet.

  Det er så ikke en mening – det er en konstatering.

 44. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu er der så sket det interessante ved valget i Nordrhein-Wesphalen, at den rød-grønne koalition med Hannelore Kraft og Sylvia Löhrmann er blevet overbevisende væltet af Armin Laschet fra CDU (Merkels parti).

  Hvad der er interessant for denne diskussion omkring skolelærere og banksvin er:
  Hannelore Kraft er banksvin og har svindlet med sit CV.
  Sylvia Löhrmann er lesbisk skolelærer.
  Som sådan eksemplificerer dette tilfælde mit generelle påstand om at skolelærere og banksvin er såvel påtrængende, som frastødende eksempler på begge gruppers underlødighed.

  Men det er som jeg hele tiden har sagt: Skolelærere.

 45. Af J. Hanse n

  -

  AF THOMAS BORGSM IDT – 15. MAJ 2017 3:18

  Vær beredt lille Thomas.
  Din skolelærer har ikke glemt dig.
  Hun kommer efter dig med spanskrøret, hvis du ikke opfører dig sømmeligt.
  Og ikke laver dine opgaver.
  Er du ikke selv lesbisk?

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “J. Hansen”: Du bliver nok snart slået ihjel af en af Dine gamle elever – bare det kommer til at gøre rigtig ondt på Dig.

  Skolelærer.

 47. Af J. Hanse n

  -

  AF THOMAS BORGSM IDT – 15. MAJ 2017 7:12

  Thomas er tidligt oppe idag.
  Men det er nok ikke for at passe sine lektier.

 48. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Skolelærer!

  Som om jeg ikke bevidstløs og sovende var i stand til at udstille Dig som den åndsamøbe, Du er? Ak.. ak… ak… Valgresultatet i Nordrhein-Westfalen er jo ikke nogen egentlig overraskelse.

 49. Af j b

  -

  Eternal Blue is used to spread WannaCry ransomware.

 50. Af Helge Nørager

  -

  J.B yes.
  Og Jan, Microsoft har taget konsekvens og updates til Win XP, Win 8 og Win 2003 server, er tilgængelige. Så lidt håb endnu, for os XP freaks.
  Kilde.
  https://en.wikipedia.org/wiki/EternalBlue

Kommentarer er lukket.