Vær Beredt – det er nøglen til at undgå cyberangreb

Af Uffe Ellemann 153

Det gode gamle spejderslogan “Vær Beredt”, som raske drenge med kolde knæ i korte bukser kunne uden ad (dengang der var raske drenge til), skal tages frem og støves af i denne tid, hvor cyberangreb, hacking osv opskræmmer sindene over hele verden.

Det var det overordnede budskab her i Tallinn, hvor den årlige sikkerhedskonference afholdes i denne weekend for 11. gang. “Lennart Meri Conference” er opkaldt efter Estlands legendariske præsident, som døde for 11 år siden, og hvert år tiltrækker den et stort antal deltagere fra især Europa og USA: Præsidenter, ministre, generaler osv. Flokkes sammen med eksperter og nogle forhenværende´r, der som den eneste faste danske deltager i konferencen glæder sig over, hvor godt det går dette lile seje land. Mærkeligt, at danskerne ikke står i kø for at være med. Det gør svenskere og finner. Esterne glæder sig endda til at få besøg af 200 danske soldater senere på året, de er glade for de danske F16 fly, der sammen med en norsk fregat i havnen er med til at minde om Estlands NATO-medlemsskab, og den musketér-ed, som bør få stor naboer til at glemme eventuelt skumle hensigter… så det er lidt mærkeligt at gå rundt i år som eneste dansker på konferencen. Da vi i forvejen er det eneste land i regionen, som ikke forlængst er gået i gang med at styrke vores forsvar, kunne det let skabe indryk af, at vi er lige glade.

Men tilbage til cyber-skrækken, som naturligt nok fylder en del på konferencen. Estland er et godt eksempel på, at hvis man forbereder sig grundigt, preller de fleste angreb af. Som en af de estiske eksperter sagde med et glimt i øjet: Vi havde vores WW1 for en halv snes år siden, den lærte vi af! Den Web War, der henvises til, var russiske hackerangreb på vigtige hjemmesider i den estiske centraladministration i forbindelse med en strid om placeringen af et russisk krigsmindesmærke. Det fik Estland op på dupperne. De udviklede konceptet med E-stonia, som de i dag markedsfører verden over – og Tallinn blev hjemsted for et nyt “Nato Center of Excellence”, der beskæftiger sig med cyberwar. Sverige og Finland var – selv om de ikke er medlemmer af Nato – med fra starten. Danmark glimrede (igen) ved vort fravær, vi skar i stedet ned på den militære og diplomatiske tilstedeværelse i de baltiske lande…

I dag er esterne ikke bekymrede for, at nogen vil bryde ind i deres elektroniske valgsystemer, eller at de skal blive ramt af det cyberangreb, der i de sidste par dage har taget gidsler på vigtige netværk over hele verden.

De er beredt.

Og som det blev fremhævet på konferencen, var de også beredt i Frankrig, da der blev gjort forsøg på at genere Macrons valgkamp. Det var formentlig russerne, der var på spil – men det er mindre væsentligt at søge efter bevier, som kan være vanskelige at fremskaffe. Det vigtige er at stoppe angrebene. Og her var franskmændene langt smartere end amerikanerne, da demokraterne blev angrebet sidste år – og den ulækre Assange lod sin WikiLeaks-organisation bruge som det, den er: et instrument for russiske sikkerhedstjenester. (Hvornår holder man op med at betragte Julian Assange og Edward Snowden som helte? var der én, som spurgte. Og han fik dette svar: Det vil ikke ske, så længe naive journalister bider på, og sluger hvad de sender ud…. Det svar kunne jeg godt lide!)

I Frankrig opførte pressen sig ansvarligt, og undlod at bide på. Men de var formentlig godt hjulpet af Macrons unge it-nørder, som havde lavet en snedig fælde for hackerne: De havde lavet en “honningkrukke” fuld af falske nyheder, nogle af dem så gennemskueligt falske, at de ville få alle alarmklokker til at ringe. Og hackerne” i Fancy Bear (hvis det var dem, der stak poterne ned i honningkrukken) blev så overvældet af datamængden, at de slet ikke nåede at sortere i de 9 gigabite, der væltede ud…

Nu venter vi spændt på, hvad man finder på op til det tyske valg.

For noget vil ske, det vil være naivt at tro andet.

En af eksperterne pegede på, at i fremtiden kan vi vente stadigt mere avancerede metoder til at udbringe falske nyheder. Den moderne teknik giver f.eks. vældige muligheder for at lave falske videoer, hvor en politisk leder ser ud til at optræde i en betændt situation eller kommer med helt skingrende gale udtalelser – hvorefter det spredes på Nettet via. You Tube og alle de nye tjenester (det er kun gamle mennesker, som i dag bruger Facebook – sagde en ungdommelig ekspert).

En amerikaner fik latteren til at runge, da han sagde: Man skulle ro, russerne har hacket sig ind på den amerikanske præsidents twitterkonto og udsender vanvittige tweets. Men ak, det er ikke forklaringen…

Konklusionen er altså, at vi skal være beredt – både teknisk og mentalt – og at vi skal forsøge at regne ud, hvordan næste angreb kommer. Det kan komme fra stater – eller kriminelle – eller terrorister – eller nogen der bare er ude på at lave ballade… Og der vil blive taget helt nye metoder i brug, når vore holdninger skal drejes i en bestemt retning. Vi har allerede set, hvordan der spredes falske meningsmålinger. I fremtiden vil vi også se, at budskaber sendes målrettet til mennesker, som i forvejen har holdninger, der gerne vil bekræftes i. Og nogle af angrebene vil have til formål at svække troen på demokrati, på NATO og EU, på internationalt samarbejde osv. Her er en taknemmelig mark at dyrke, blandt andet fordi stadigt flere mennesker synes at være blevet fakta-resistente.

Det skal være en del af en nations forsvarsberedskab at kunne håndtere den slags trusler. Det kræver frie og professionelle medier – seriøse politikere – og den form for oprustning, vi normalt forbinder med krudt og kugler.

I Estland og flere andre steder har man oprettet særlige cyber-enheder i Forsvaret til at håndtere dette beredskab.

Her er en idé til den danske forsvarsminister: Hvorfor ikke lave et cyberkompagni i Hjemmeværnet, hvor man kan samle en masse af de rødder, som ved hvordan man laver ballade på Nettet, men som her kan få lov til at gå til macronerne og muntre sig med at gøre en samfundsgavnlig indsats…

153 kommentarer RSS

 1. Af Helge Nørager

  -

  Der er nok en del mennesker som er ansvarlige for updates på systemer, som burde finde sig et andet job.
  For som der skrives i artikel som jeg har linket til er fejlretninger udsendt i Marts.
  Så tiden siden updates blev frigivet, og til angreb slog igennem, over 6-8 uger.
  For de ramte statslige og private multinationale som bilfabrikken i Frankrig.
  Tyder det på en arrogance ved de systemansvarlige som kun kan betyde, de bør skifte arbejde.

  For dette angreb har aldrig kunnet finde sted hvis de passede deres arbejde, alle ved i den branche at kritiske updates fra Microsoft skal installeres.
  Så der kommer nok en del fyringer.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, det er lidt som de tosser, der ikke vil lade deres børn vaccinere, og derfor bliver til en fare for sig selv og alle andre. Se dog at få udskiftet styresystemet. For nu opdaterer Microsoft; men hvad om to år eller tre? Hvis jeres gamle systemer er så indbydende for hackere, hvad så med alle os andre, som kommer i forbindelse med jer?

  Jeg kunne også rigtig godt lide XP, men ærlig talt, Windows 10 kan så meget mere samt har sikkerheden.

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, det er lidt som de tosser, der ikke vil lade deres børn vaccinere, og derfor bliver til en fare for sig selv og alle andre. Se dog at få udskiftet styresystemet. For nu opdaterer Microsoft; men hvad om to år eller tre? Hvis jeres gamle systemer er så indbydende for hackere, hvad så med alle os andre, som kommer i forbindelse med jer?

  Jeg kunne også rigtig godt lide XP, men ærlig talt, Windows 10 kan så meget mere samt har sikkerheden.

 4. Af Jan Petersen

  -

  @ Helge Nørager – 15. maj 2017 10:34

  Jeg har opdateret min XP . . . smiler. Jeg ved da godt, det er lidt jord i hovedet at bruge XP. Jeg har bare lidt svært ved at tage mig sammen til at skrotte mit gamle skrammel . . . griner. Jeg har ikke på fornemmelsen, at særlig mange er glade for Windows 10. Så når jeg køber nyt, bliver det formentlig en Chromebook, hvor antivirus er indbygget.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget interessant at se, hvor lidt det tilsyneladende bekymrer mainstream medier – at det malware software, der hærger rundt omkring i verden, er kreeret af amerikanske NSA. Ret tankevækkende !

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN, det er den så ikke. Det er mere indviklet. NSA havde konstrueret den fidus, der gav adgang til dette hul i Windows XP, men selve malwaren var ikke konstrueret af dem. Så problemet er lidt anderledes. Alle efterretningsorganer laver den slags midler til at trænge ind … det er deres business og godt for det. Det er ofte sagt, at alt det efterretningstjenesterne vidste om hinanden, forhindrede at den kolde krig kunne udvikle sig til en varm krig. Men derfra og så til at konstruere ødelæggende programmer som det, der optrådte hen over weekenden, det er et kvantespring.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Jeg ved naturligvis ikke, om JP.dk er ude med fake news. Det tror jeg egentlig ikke:

  “Overblik: Fra NSA’s våbenkammer til globalt cyberangreb
  Det er et NSA-værktøj, der har muliggjort det cyberangreb, der i weekenden ramte over 100 lande.”

  http://jyllands-posten.dk/international/ECE9577539/overblik-fra-nsas-vaabenkammer-til-globalt-cyberangreb/

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jan Petersen, ja, det er præcis, hvad jeg skrev.

 9. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Der er altid en bagdør i et program. Naturligvis også i banksystemer. Der er langt bedre overblik over sorte pengestrømme.

  Hvorfor tror Du ellers man kan ramme med de bomber så præcist? Det kan godt være, at Bin Laden brugte kurere; men nogen skal jo have forbindelse til kurerene i den anden ende.

  Man holder også øje med seddelomløbet. Sagen er bare den, at det bliver upraktisk, når simple transaktioner kræver en lastbil. Egentlig skulle seddelomløbet være meget større med den særdeles lave rente, vi har.

 10. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nu er klartekst den mest avancerede kode! Skriv tingene uden at prøve at være “smart”: Så er man sikker på, at de kommunistiske skadedyr til skolelærere INTET fatter.

  Det er ligesom med banksvin! De ER vitterligen så dumme! De fatter ikke, at når man fortæller dem, at de er idioter, så er det sgu’, fordi det er de!

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Som sædvanlig skal man kikke efter alle andre steder end dér, hvor Uffe peger!

  Det er måske tilfældigt, at Danske Bank og Nordea nu hælder vand ud af ørerne og beklaaaager så dybt, at de ikke har været agtpågivende nok i forbindelse med hvidvask af penge.

  Selvfølgelig har de været meget opmærksomme. Ingen mulighed for at begå kriminalitet forsømmes af banksvin. Problemet for banksvinene er nu, at de står med et forklaringsproblem – ikke overfor myndighederne, de er ufarlige: Det er de andre forbrydere, de skal være bange for. Det er folk som Putin og de narkohandlende indvandrerbander og terrorister!

  De kredse er da – efterhånden – godt klar over, at sorte penge kryber i vask. Ikke nok med det; men det er rigtigt meget, de kryber.

  Det er så ikke engang en hemmelighed – ikke hvis man har fulgt med på Nationalbankens hjemmeside.

 12. Af Jan Petersen

  -

  Dyssocial personlighedsstruktur (Psykopati) !

 13. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Når spejderbevægelsen bruger udtrykket “Vær Beredt” betyder det, at spejderne skal være klar til fredeligt at møde de opgaver, som lejrlivet og snobrødet stiller dem, men når en gammel koldkriger bruger det, får det pludselig en helt anden betydning: Vær klar til at gå i krig! Sammenligningen er meningsløs.

  Det var det, den årlige koldkrigerkonference i Tallinn drejede sig om. Hvor meget mere militært udstyr er det nødvendigt at placere i inddæmningen op ad grænsen før russerne får så svært ved at trække vejret normalt, at de reagerer. Det skal naturligvis se ud, som om det er russerne, der er aggressive, selvom det er Nato. Det letter bevillingerne til forsvaret.

  Det lykkedes perfekt i Ukraine, hvor CIA lokkede flere halvfascistiske grupper med våben, dollar og gyldne løfter til et oprør, der fik den russiskvenlige præsident sendt ud af landet. I forvejen var russerne gjort til andenrangs borgere for at få dem til at forlade landet ”frivilligt”. De gjorde helt naturligt modstand og Rusland bakkede dem op, ligesom amerikanerne bakkede det ulovlige oprør op. Sådan.

  Det er ikke det internationale samfund, der står bag stramningerne overfor Rusland. Det er kun USA-militarismen, der har magt til at gøre det, og os andre der er for kujonagtige til at protestere. Mere ynkeligt kan det ikke være. Nu må et stærkt fransk-tysk samarbejde gøre det klart for USA, at den går ikke længere. Det har varet for længe. Stop Nato-aggressiviteten før USA får held til at gøre Europa til slagmark – igen.

 14. Af Helge Nørager

  -

  Niels det er mest offline værktøjs maskiner og til afvikling af ældre spil, at jeg har et par XP’er.
  Audiosoftware også.
  Mine gamer er 8.1, da 10 gav lidt overførselsproblemer med spil.
  Kontor drift mest 7 men har da 4 win 10 stående, og win 10 er et udmærket produkt efter nogle børnesygdomme er væk.
  F.eks det med de ikke slukkede når skærm slukkede.
  Men det er sjovt at lidt at vælge imellem tablet er Win 8 RM, en lidt særversion.

  Men at updatere er basal grundviden og sparer meget bøvl, ellers husk at købe et par kasser kleenex.

 15. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt undrer jeg mig lidt over hele det der hacker fis. Iflg første nyheder tjente de kriminelle hackere styrtende med penge, senere blev det nedgraderet til under 300.000 kr ved angreb på ca 150 lande. Hvad er mon egentlig op og ned i det fis? Har man bare et rimelig antivirus program installeret på ens PC, bliver det junk fanget øjeblikkelig!

 16. Af Helge Nørager

  -

  Og Jan det var DX som ikke i nye spil kunne afvikles på en XP, som tvang mig over på Win 7.
  Sprang heldigvis Vista over men kender den fra maskiner ved venner som fik service, det blev til sidst et ganske stabilt system.

  Det er en trist kendsgerning at det tager Microsoft et par år at få de nye udgaver til at være så fejlfri de kan benyttes uden alt for megen dårlig nattesøvn.

  Hvilket er årsag til at mange ikke udskifter samt det at hardware kan være problematisk, men diverse krav igen specielt til grafik tvinger kunder opad i versioner.

  Gamer ved at alle spil skal patches, og er bekendt med problemer og det ved alle som spiller både on og offline.

  At jeg har en stor bunke skrammel er fordi jeg forsøger at have stumper til bekendte for det er det jeg nu kan, hardware, og at det er sikkert min hobby, men også for at bevare lidt af mine arbejdsevner.
  Og det er nu bedst hvis nogen skal rådgives med f.eks teamwiewer, at det ikke er svært at stable 2 systemer med 2 forskellige router og IP, så mennesker kan se det i drift.
  Når sjældent en anden spillenørd kommer forbi at der er et system til ham også, så vi kan afvikle spil på forskellige systemer hvor begge kan se hinandens skærme.
  Som oscilloscop, multifunktions generator, og andre sjove egne instrumenter, er ældre bærbare ganske glimrende at bruge.
  Og alle som kender mig ved at de kan som nok hente et driftsklart kompetent stationært system jeg har for mange stående af.
  Men alle vil have bærbare…øv.
  Så det er ikke så let at forære noget væk som lever op til folks forventninger.
  Og ofte er batterier ikke gode på dem som jeg kan kyle efter folk gratis fra stablen.
  Folk er så besværlige

  Nok glorie polering, hav en rolig aften

 17. Af Jan Petersen

  -

  @ Helge Nørager, du lyder som lidt af en IT-nørd, og det er helt OK med mig. Jeg bruger kun min gamle Acer Aspire One med XP til at surfe på nettet. Og med mit Avast antivirus program installeret – virker den sgu stadig upåklagelig . . . smiler ! Kan Google, se Youtube, live TV og andet – no problem . . . so far .

 18. Af Helge Nørager

  -

  Hvordan det overhovedet er muligt at spå om hvad som er betalt, er også mig en gåde.

  Men måske berlinske skulle lave en rundspørge til landets kommuner, og høre og det er muligt at få oplyst følgende,

  Har de oplevet at få krypteret deres data og krav om løsesum stillet. ?
  Har de betalt løsesum, Og hvis de har fik de data igen. ?
  Har de nægtet at betale, og hvad var konsekvens ?.
  Har de politianmeldt hvis de blev krypteret. ?
  Og har en anmeldelse ført til sigtelser ?.

  Jeg ved med sikkerhed at det ikke er dumt at lave en sådan rundspørge, for det er tidligere sket at denne slags krypterings angreb mod løsesum er brugt,
  Og jeg kan huske indtil flere avis artikler som beskriver uheldige kommuner,

  Men jeg tror også at en sådan rundspørge vil blive ramt at lov om offentlig mørklægning og tys tys, men vil da opfordre medier som berlinske til at forsøge.
  For angreb er gennemført med held tidligere mod Danske kommuner og skoler.
  Så hvordan gik det egentlig ?.
  Hvad var lektien og hvad er retningslinjer i kommuner når disse angreb sker. ?

 19. Af Helge Nørager

  -

  Folk vil kun have noget af mit skrammel når det kan steame i god kvalitet på de nævnte steder og DR som er slem bruger offer / jeg til at teste med.
  Kan den DR, kan den bruges.
  Ofte årsag til at der skiftes ud.

  Og industrien / kontorer fjerner ofte alle harddiske og beder nogen om at fjerne resten inklusiv skærme osv.
  Og hvis de er informeret om at vil blive genbrugt er det så ok, ellers kan det blive dyrt på genbrugsplads, så venner hjælper venner med gammelt industri affald efter aftaler med tidligere ejer.
  Så er der alt det som står og flyder til storskrald. Som der ofte må tages eller fotografere licenskoder på.
  Det kan hurtigt hobe sig op

 20. Af Jan Petersen

  -

  Spørg i øvrigt denne blogejer Uffe Ellemann, hvordan det føles at få besøg af en hacker:

  “Uffe Ellemann afpresset af hackere
  En hacker troede, der var penge i den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, men …
  Tirsdag 1 nov. 2016 kl. 17:39”
  https://www.avisen.dk/uffe-ellemann-afpresset-af-hackere_413511.aspx

  NB: Men ikke mindst – hvad lavede Uffe selv af kvaje stunt for at blive hacket?

 21. Af Per Torbensen

  -

  Havde gjort det samme som Uffe,godt og grundig stædig.Men hvordan får vi fat på de svin som forpester livet (IT) -på hjul og stejle i en moderne form og bedre sporings systemer og forsvars systemer-tak

 22. Af Jan Petersen

  -

  Formentlig lidt svært, når “svinene” viser sig at være efterretningstjenester !

 23. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Den største it trussel kommer fra establiseret “lovlige”magthavere. De overvåger os overalt,vores mobiler registrere enhver forretning, hus mv. Vi går ind i nu. Og snarest køb via det kontantløse samfund.altsammen til top 0.10% interesse som Uffe mv. Repræsentere.

  Det offentlige nægter allerede det personlige møde, og snarest uden tvivl et navn mm. Falskt.faktisk nok der allerede, da de navne man tit får ikke lader til at eksistere i en klageprocess i staten-kommunen. Især i staten ved de højeste “klager”. Hvis man ikke ønsker overvågning medbringer man ikke digitalt grej. Mobiler og tv kan allerede lytte med for starten.

  “Dit vid er på samme niveau, som når ovenboen trækker i snoren på toilettet” borgshifty

  Beklager. Undertegnede bor i en luksuriøs lejlighed hvor man ikke kan høre naboerne.ej med stereo på fuld blæst. Måtte du flytte ind på en et værelses på Nørrebro da du gik konkurs, og begyndte at beskylde din skolelærer og bankekspedienten for din egen uduelighed? Som du nu ser alle du er uenige med som? Ynkeligt. Kvind dig op!

  Dit had mod lesbiske mv. Er uden for normale mennesker at gide beskæftige sig med.noget om seksuel utilstrækkelighed formentligt?

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Så er der en kommunistisk nazist af en skolelærerinde, der bruger sin perversion som argument for at hun/det kan excellere i sin infernalske ondskab mod børn ved at nedværdige, ydmyge og afstumpe børn til hendes sataniske fornøjelse.

  Men se had, det er noget man lærer i skolen af skolelæreren. Der er da ikke nogen, der ikke gerne ser skolelæreren sparket ud fra Øresundsbroen. Det er et helt almindeligt fænomen.

 25. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Men når jeg skal være ærlig, så tror jeg, at hele balladen omkring hacking mere har med at gøre, at der er større banker, der er ved at skride i svinget.

  Vi har jo ellers her hjemme vænnet os til, at der omkring månedsafslutningerne kommer “IT-problemer” og folk kan ikke få betalt deres regninger. Det skyldes jo naturligvis, at banken ikke har likvider til at overføre penge til andre banker. I Danmark er det sådan, at alle udbetalinger fra en bank skal være indbetalt i Nationalbanken – inden banken kan modtage betalingerne fra de andre banker.

  Tidspunktet lader til at være rigtigt, for der er ikke megen tvivl om, at Ruslands likviditet ikke har det for godt. Det passer også med at man har fået tallene i centralbankerne fra 1 kvartal.
  At der så er små skiderikker, der benytter det almindelige kaos, det er kun forventeligt.
  Vi skal jo slet ikke overse, at bankerne er dem, der laver mest svindel på internettet.
  Man kan kalde det “krig mod terror” og “kamp mod hvidvask” – sandheden er nok den mere enkle: Der er formentlig en eller flere banker, der ikke har likviditet.

 26. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Banker tjener styrtende.især danske.derfor er kusen røget op 30% på et år. Selvom jeg kun var inde i jyske bankaktier et kort tid men fik dog 20% hjem på få måneder.kunne normalt aldrig drømme om at købe bankaktier da de ligger vandrat generelt altid. ..

  De danskere der bruger Nordea ,gør nok klogt i at holde kontanterne til under 750.000.

  Jeg tror på 20% stigninger i år og dermed et krak til næste år i verdensøkonomien.

  Borgshifty..

  Lesbiske er skam ikke en “pervers””,.men undertegnede er nu heteroseksuel modsat yanknikkeren. Som her projicere egen problemstilling.

  Jeg tror dit had mod lesbiske kommer pga. Af manglende lagendyrkning med eget køn? Jeg foreslår at du kommer mere ud i nattelivet og forsøger med autohjælp til at starte med? Hysteri burde kunne hjælpes noget på vej væk således, kom allerede Jung til konklusionen her..

  “Der er da ikke nogen, der ikke gerne ser skolelæreren sparket ud fra Øresundsbroen”

  Jo,vi er faktisk en del der ikke er psykopat.

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Selvfølgelig tjener bankerne, da ikke styrtende!

  Aktiekursen på bankaktier går naturligvis op! Det skyldes, at bankerne køber deres egne aktier gennem stråmænd. Det er aktionærerne der vil ud af bankens aktier – netop fordi seriøse investorer godt ved, at det drejer sig om at få pengene ud, mens de er noget værd.
  Aktionærerne er dem, der tager det første smask, når der er tab.

  At det så kræver, at man “masserer” ejendomspriserne, det er noget andet. Det har så den baggrund, at der er penge, der er desperat for at komme ud af f.eks. Rusland – penge, som er sanktionsbelagt, skattesvegent osv. Dvs. de vil have sikkerhed, hvorfor de mest besynderlige ejendomspriser.

  Det minder om dengang Storebæltsbroen skulle finansieres i sin tid (1998). Dengang var det, at Japan gik i sort og alt, hvad der mindede om penge bare ville UD. Det betød, at det ikke var svært at låne til Storebæltsbroen – den havde i det mindste det, at den ikke bare tog sit gode tøj og gik sin vej. Storebæltbroen blev finansieret til den (dengang) utroligt lave rente (på var det? 1%).

  ;Men en skolelærerinde skal lade være med at belære andre om, hvad der er perverst og komme med antagelser om, at hendes frastødende eksistens er andres fejl.
  Det er ikke mig, der er noget i vejen med: Det er Dig!

  Dernæst skal et kommunistsvin, som Du lade være med at prøve at tænke: Det kan en undermåler – som Du – IKKE!
  Hver gang Du prøver, så går det jo galt! Enhver antagelse om, at Du ikke er værdiløst affald – den er jo forkert.

  Skolelærer.

 28. Af j b

  -

  Precautionary demand ..!
  ” Several of London’s largest banks are looking to stockpile bitcoins in order to pay off cyber criminals who threaten to bring down their critical IT systems.

  The virtual currency, which is highly prized by criminal networks because it is difficult to trace, is being acquired by blue chip companies in order to pay ransoms, according to a leading IT expert.”
  Makes Bitcoin some kind of a preserve currency.. ?

 29. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Borgshifty udviser sin psykopati og utilstrækkelighed ved at kalde homoseksualitet for pervers. Længere er den ikke.

  Det er en generel mangel i yanknikkere, som Potus også, i den yderste højrefløj.storforbrugere af callgirls da normale kvinder intet vil have med dem at gøre.

  Undertegnet har tjent styrtende med penge i år på især grønlandske mine aktier. Disse er nu faldet 100% igen og hopper snart på uge. Men den kloge narre den mindre kloge i Finans. Men tak for at du eksistere. Nogen skal naturligvis betale mig for min aktieprofit. At de derefter grædende og ynkeligt beskylder deres skolelærer og bankrådgiveren for deres egen idioti, er sådant set dybt fornøjeligt at bevidne når du dagligt udstiller din perfekte uvidenhed om dit eller dat.

  Tak skolelærer og bankrådgivere..

 30. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lad nu være med at “tænke”, for det kan Du jo ikke!
  Det jeg vender mig imod er, at gøre homosexualitet til et argument! Specielt i en økonomisk diskussion er det komplet ligegyldigt.

  At Du er ondskabsfuld, frastødende, selvhævdende – og ubeskrivelig dum: Det fremgår så strålende, at det ikke står til debat!

  Skolelærer!

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er hele det der verdensomspændende hacker fis tilsyneladende ude af mainstream media igen. Breaking news varer ikke længe. Showet var formentlig iscenesat af en (eller flere) rådne regeringer og deres efterretningstjenester. Men – tys tys om det – griner !

 32. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  “At Du er ondskabsfuld, frastødende, selvhævdende – og ubeskrivelig dum”

  Og dette skal komme fra Berlingskes mest modbydelige debattør? En debattør der for få måneder siden kom med en dødsliste på kendte røde politikere han ønsket udryddet?

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, der er ham med de fækale nyheder, der morer sig på Mikkel Andersons blog under navnet THOMA.S BORGSMIT – 16. MAJ 2017 18:38. Blot at du ved det.

 34. Af Jan Petersen

  -

  Jeg har ikke meget tilovers for fake skriveren LIS–BETH SØREN–SEN . Men jeg har nu heller ikke den store sympati for klaphatten borg-shit! To alen ud af samme rådne stykke affaldstræ – efter min mening !

 35. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS PETER LEMC HE – 16. MAJ 2017 20:03.

  Det muligvis falske indlæg som her omtales er ikke nær så sygt, perverst og og psykopatisk, som de indlæg Borgsm idt indsætter.

 36. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Undertegnede bryder sig så afgjort ikke om Lemche, borgshifty eller Jan.

  Dog er indlæggene ikke skrevet af undertegnede som sidder og ryger en fed cigar udover Middelhavet. De er formentlig skrevet af shirt selv for derefter at skyde skylden på undertegnede. Eller evt. Af hasbara trolden Lemche?! Præcis Israels måde.

 37. Af Jan Petersen

  -

  Gentager da gerne mig selv – Google lidt på emnet “Dyssocial personlighedsstruktur (Psykopati) – og bliv lidt klogere – også på diverse i kommentarsporet !

 38. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Tak det vidste jeg ikke; men det gør såmænd ikke så meget – alene den stund, at der ikke er nogen, der læser Mikkel Andersons blog – hvem han så end måtte være.

  Det er så en anden årsag til, at jeg kolporterer inspiration fra operaens verden. Det er jeg helt sikker på, at det bliver ikke forstået af filistrene og farisæere. Der er det ved det, at der er én dødssynd i opera! Det må ikke være kedeligt!

  Kan man forestille sig noget mere kedeligt end en bankansat skolelærer? Findes der noget mere ynkeligt, skidtvigtigt og selvhævdende?

  Jeg er såmænd ikke så nervøs for fejltagelser, for skolelærere er så nemme at genkende: Det er noget vi – uanset senere uddannelse og livsforløb – alle har været nødt til at forholde os til. Her er jeg så på sikker grund: Den holdning nogenlunde almindelige mennesker indtager til bankansatte og skolelærere går fra den milde foragt fra dem, det er lykkedes at holde det affald på afstand til aktivt had hos dem disse påtrængende og frastødende individer har tilskreget sig opmærksomhed hos.

  Fidusen er, at der er netop tale om skrigeri. Personligt mener jeg, at mikrofoner er aldeles overflødige i god opera. Der er nemlig ikke tale om at skrige: Er tonen placeret rigtigt og ren, så skal man nok blive hørt. Man kan bare tage det lille myr til Diana Damrau. Hun har ikke den største stemme – Cecilia Bartoli (og Joan Sutherland havde) en betydelig større stemme; men det er underordnet, fordi Diana smækker tonen lige hvor den skal være – og hun er rimelig fast på Metropolitan, der med sin enorme scene kan tage pippet fra hvem som helst.

 39. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  Jan.kendte nu godt symptomerne . Kunne symptomerne udenad via at læse dig her over det sidste år.

  Slå projicere op min ven.

  Mht. Cyberware er Danmark faktisk en af de større spillere. Vi har flere dybt hemmelige og ledende i deres Nietzsche på området. Dog langt efter Israel. Jeg tror man skal kigge mod Israel for de fleste hack angreb.uanset om mod Clinton eller Trump til den Macron eller virksomhedsspionering.

  Dog formentlig alt delt med usa. De investerer billioner af dollars i Israel på især dette område. Spørg bare Lemche? Eller lær her. http://www.haaretz.com/israel-news/1.742074

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  Tja, i stedet for de fantasifulde ideer om hvem-hvad-hvor, så se lidt på det, der kom frem i går. Attacken kom åbenbart fra Nordkorea. Så det, der bør diskuteres — og helt givet bliver diskuteret lige nu overalt: Hvad gør vi ved det vanvittige land? De ramte jo løs på alle og især Rusland. Er det sådan en ragnarok-tanke, der dominerer i galeanstalten: Når vi går, går alle, og når vi brænder, brænder alle!

 41. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Problemet er, at USA er de eneste, der har masse til at nedkæmpe missilaffyringerne.

  Det man fra USA’s side vil sikre sig er, at hverken Kina eller Rusland går ind på Nordkoreas side, som de førhen har gjort.

  Fra USA’s side gør man jo ikke nogen hemmelighed ud af, at både Rusland og Kina har en mere umiddelbar bekymring end USA har.

  Det interessante er, at man fra USN side stille og roligt klarmelder hangarskib efter hangarskib.

  CVN-72 Lincoln er netop tilbageleveret til flåden efter et 4 årigt værftsophold. Den er blevet afløst af CVN-73 på værftet.
  CVN-68 Nimitz har afsluttet enhedsuddannelsen.
  Osv. osv.

  Det er et tryk USA ikke alene kan opretholde; men øge så længe det skal være.
  Det skyldes nok så meget, at man har Nato til at passe på bagdøren – og det er primært flyvevåbnet og hæren, der står for det.

  Rusland finder også sine ressourcer stærkt strukket. Dvs. i Europa og i Fjernøsten. Hvis noget går i stykker, så er det hverken EU eller Nato: Det er russerne, der skal skræve så vidt, at bukserne ikke kan holde. Russerne kan jo end ikke bakke Iran op – ikke mere.

  Kina kan kun have fordele af at bringe Nordkorea under kontrol. På den ene side kan Kina få en mindre olieregning, på den anden side kan man (hvis Kina skulle få uartige tanker) ruinere Kina ved at kvæste guldprisen – netop som Kina fylder op i guldreserven.

  Tillerson har været på turne i de arabiske lande, hvor man så også vil sende Trump hen – hvis der altså skulle blive behov for totalpanik i Mellemøsten.
  Man har nok lige gjort opmærksom på, at Hizbollah (og dermed Iran) har fået en på frakken – velvilligst uddelt af Israel. Det kunne nok være en god idé at stå på lidt bedre fod med jøderne – Saudi og Israel har jo fælles fjende – ikk’?

  Vi ser også at rundt omkring i de Europæiske lande samler politiet diverse kriminelle gangstere op.
  Ved valget i Nordrhein-Westfalen blev der hakket ned i en af de værste kommunistiske forbryder grupper. Det bliver nok en CDU/SPD regering dér. Die Linke gled under spærregrænsen.
  Der lader til at blive 199 pladser i den landdag (altid et problem med Zweitstimmen). Her har CDU tilsyneladende fået 72 pladser og FDP har fået 28. Så kan CDU gå både til SPD og FDP for flertal. SPD vil næppe sige et kvæk.

  Det skal såmænd nok gå. Det ser ud som om CDU/CSU får det nemmere i Bundesrat. Jeg tror også Spoorendonk har solgt sig dyrt for at komme i regering – jeg mener: Der var jo andre muligheder……

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, og imens kan vi allesammen studere dagens historier fra Det Hvide Hus. Amerikanerne behøver ikke at dække for noget som helst: De har en Trump. Han sørger for underholdningen, og opmærksomheden rettes mod ham. Frit rum for resten-.

 43. Af Per Torbensen

  -

  Der er nok mange lag i centraladministrationens kamp mod Trump,som ikke ser dagens lys foreløbig.3 måneders kamp mod Trump er tydeligt nok og han har ikke selv formået at lægge en dæmper på denne fight. med tweets som er en absolut dårlig kommunikations form ,hvis den skal virke troværdig,brug dog officielle kanaler.
  Regere USA som i en bestyrelse i et multinational selskab ,duer bare ikke hvilket også har vist sig,han ser mere og mere træt ud.
  Forstår han egentlig hvor han befinder sig i tid og rum ?

 44. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Usa sejler i korruption nu under Trump. Det er blevet en ren isrealske dukke som bestemmer alt der.

  Ikke meget tvivl om at det er isreal der står bag alle hav. Beviserne er at de gavner deres interesse.

 45. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Hav er hacking naturligvis.

 46. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Tja…. hovedproblemet ved det kommende topmøde i Nato er at afholde Trump fra at komme med en mening.

  Det er vel det egentlige beredskab?

  I hovedtrækkene er man jo enig i Nato og EU. Principielt er den enighed, at de populistiske bevægelser (herunder Putin og Trump) ikke alene er galt på den, de er irrelevante.

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, bloggens filter stoppede en meddelelse om Nordea og Sverige
  og USA.

 48. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, Mattis har lovet svenskerne militær støtte ved russisk angreb, og Nordea flytter fra Sverige

 49. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:
  Så rydder Københavns Kommune “Bumzen”

  Indavlskonsulent Pernille Skipper hopper fra Engelsborg – schludder: Christiansborg.
  https://www.youtube.com/watch?v=p8-APBmCQyQ
  Århh… hvor er det nuttet, hun er gravid.

  Her med en af de bedre optagelser af “E Lucevan Le Stelle” fra Verdi’s Tosca med Pavarotti i hans velmagtsdage.

  Der ligger jo på den flade hånd, at indavlskonsulent Pernille Skippers voldsforbryderiske “bedre halvdel” har stukket hele banden. Præcis som Cavaradossi (“maler” og “kulturpersonlighed”) gjorde efter den rette mængde tæsk. At den lille luder så tror, at hun kan slippe udenom, det er nok tvivlsomt om hun får ret i det.

  Det er jo ikke myndighederne de kryb skal være bange for: Det er deres egne, som vil slå dem ihjel.

  Hvem var det, der sagde, at de ikke forstod, hvad opera havde med sagen at gøre? Specielt Verdi har ALT med det at gøre.

  Lemche: Forstår Du NU Eulers formel?

  e^(i*x) = cos(x) + i*sin(x) ??????

  Det er jo i politik sådan, at der gemmes rigtigt meget i det imaginære, som paphovederne ikke kan se eller høre: Det betyder imidlertid IKKE, at det ikke har en eksistens med ganske konkrete konsekvenser.

 50. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Nordea har længe desperat forsøgt at komme fra Sverrig. Her er problemet, at Sverrig ikke er i stand til at garantere for Nordea. Danmark kan – til nød – garantere for Danske Bank og deres udenlandske svindel. Det kommer så ikke til at ske – det bliver indskyderne, der kommer til at betale – herunder de fjolser, som har en pensionsopsparing i Danske Bank.
  Nordea har længe forsøgt: Først ville de “fusionere” med Amro; men hollænderne havde ikke den mindste lyst til at hænge på Nordeas fallit i de nordiske lande. Så har der været tale om Finland; men så store idioter tror jeg ikke at finnerne er.

  Det er jo det, der er problemet!

  Vi har set det med Danske Bank og deres irske eventyr. Hverken Irland eller Storbritannien har til sinds at hænge på Danske Banks fallit dér. Det påstås godt nok, at Danske Bank har trukket sig ud af Irland og solgt sine fordringer. De har Fanden, har de!
  Sagen er jo, at når man sælger en fordring, så overtages den til pålydende og sælger garanterer for beløbet.

  Når nu en køber så overtager fordringen mhp. at konsolidere en kunde, så skal der tages tab!
  Når der nu er en vifte af uerholdelige fordringer: Hvilken tror Du eftergives? Det bliver sgu nok den, hvor sælgende bank har garanteret!
  Derfor slipper en bank aldrig ud af tab! Det kan tage 30-40-50 år; men tabet kommer – om ikke andet, så når debitor kreperer og hænger sig i sommerhuset.

  Sydbank er jo stadigvæk pilrådden efter de tab som Varde Bank havde påført sig selv. At man så efterfølgende i Sydbank ikke har forsømt nogen mulighed for at begå svig og tåbeligheder.

  I Danske Bank hedder det ikke overarbejde; men underslæb.

  Det, der er sket med Putin og Sverrig er stort set det samme som skete i Grækenland. De penge som Putin og hans slæng havde indsat i græske og cypriotiske banker, de er blevet til tab. Det er jo ren kosmetik, at pålydende på de ½% 2027 obligationer regnes for den reelle nutidsværdi! Selvfølgelig er de penge tabt – mestendels.

  Man får en obligation, hvor kupon end ikke dækker selv den mest ynkelige inflation. Det er det samme som at forære penge. Regner vi med en inflation på 1½% og en årlig produktivitetsstigning på tilsvarende 1½%, så burde en 10-årig have en kupon på 3% for at gå i pari. ½% kupon 10 år, (NB! Der er tale om stående lån), må ikke gå over kurs 75. Så prima facie er der røget 5-6 milliarder i den danske statskasse.
  Reelt vil Nationalbanken ikke købe tilbage før kurs 50 – vurderet ud fra stigningen i valutareserven.

Kommentarer er lukket.