Atlantisk samarbejde på vågeblus

Af Uffe Ellemann 187

Så er Trump hjemme igen. De titusinder af politi- og sikkerhedsfolk, som skulle passe på ham under den hæsblæsende tur til Mellemøsten og Europa, kan tørre sveden af panden. De stats- og regeringschefer, som skulle være sammen med ham, kan gemme deres valium væk og slappe af i ansigtsmusklerne. Og The Donald selv? Ja, han kastede sig straks over sin mobilos, som nogen må have pillet ud af rejsebagagen, og udsendte en salve af tweets, hvor han skældte ud på pressen for at opfinde de lækager fra det hvide hus om nye spor i sagen om Russia-gate, som blev ved med at vokse, mens han var væk.

I Europa sidder vi nu og sunder os. Og kansler Merkel har som så ofte før sat tingene på plads ved at bemærke, på sin egen tørre og lidenskabsløse facon, at vi nu må se i øjnene, at europæerne ikke længere kan forlade sig på USA. Hendes konklusion: Med Trump og Brexit må det kontinentale EU forstærke sit samarbejde, også på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område.

Når man ser tilbage på Trumps optræden, er det vanskeligt at nå til en anden konklusion.

Først var der hans deltagelse i NATO-topmødet: Tænke sig, at han ved afsløringen af mindesmærker for Ground Zero og Berlin-muren vælger at komme med et af sine rablende udfald mod de NATO-medlemmer, der ikke betaler nok. Men det gjorde han! Og tænke sig, at han omhyggeligt undlod at tale om fælles værdier og USA’s vilje til at stå last og brast med sine partnere om at forsvare disse værdier. Men det gjorde han.

Det kan ikke blot affærdiges med, at Trump er en uskolet, vulgær, uvidende, narcissistisk parodi på en statsleder. Det er gammelt nyt for alle andre end Bent Blodøkse & Co. Og efter at have ventet så længe på, at han er blevet klogere, er vi tvunget til at konstatere, at det er han ikke, og det bliver han næppe.

Vist er det rigtigt, at de fleste europæiske NATO-lande snyder på vægten, når byrderne fordeles – men han gør det jo ikke lettere for de regeringer, der (forhåbentlig) er i gang med at ændre på tingene, at bruse frem på den måde.

Og hans manglende opbakning til artikel 5 i Nato-pagten – som han flere gange har draget i tvivl, også efter at være blevet valgt – har givet kuldegysninger i de lande, der mærker presset fra Moskva.

G-7 mødet på Sicilien bekræftede det triste indtryk, som var skabt i Bruxelles: Han demonstrerede tydeligt, både med udtalelser og opførsel, at hans USA ikke længere betragter sig som en partner, men som en konkurrent, der søger at rage flest mulige fordele ud af fællesskabet. America First. Både når det gælder sikkerhedspolitik, klimapolitik og handelspolitik – de tre absolut vigtigste temaer for møderne.

Og i tilgift fik han fyret en salve af mod den succesrige tyske eksportindustri, og bekræftede dermed, at hans holdning til frihandel er lige så primitivt populistisk, som det kom frem under valgkampen.

USA er fortsat vores absolut vigtigste og helt uundværlige partner. Men vi må nok erkende, at de sidste 65 års atlantiske samarbejde er sat på vågeblus, mens amerikanerne finder ud af, hvad de vil stille op med den mand, de har anbragt i Det Hvide Hus.

Det kan være, vi skal vente helt til næste års midtvejsvalg, før Kongressen mander sig op til at handle. Og det bliver verden ikke sikrere af: Amerikansk lederskab er ikke, hvad det var – selv under Obama, som blev kritiseret for at være for svag. Men hvad er værst – uberegnelig og inkompetent eller svag og kompetent? Vi har ikke brug for amerikansk inkompetence, sådan som de tektoniske plader i den globale magtstruktur bevæger sig lige nu.

Derfor giver det god mening, at europæerne mander sig op og tager større ansvar for egen skæbne. De kommende valg i Frankrig og Tyskland vil forhåbentlig give fornyet styrke til Merkel og Macron. Hvad har vi ellers at håbe på?

Det er i den kurv, vi skal lægge vores æg.

187 kommentarer RSS

 1. Af Per Torbensen

  -

  Jan de 2 tårne er ikke revet ned af et professionelt firma helt sikkert,de falder som et springvand fra toppen og ned med ødelæggelse af omkring liggende bygninger til følge,hvilket firma ville risikere sit eget ry. for dette.Selvfølgelig er angrebet en konspiration når angrebet kræver mange personer involveret i projektet-men Hvem?
  Mit personlige bud er Saudi Arabien og hvorfor det,fordi 19 af de 22 personer som deltog kom fra Saudi Arabien og det er ikke tilfældigt ,med måske forbindelser til det militære industrielle kompleks som den amerikanske præsident Eisenhower advarede kraftigt imod i begyndelsen af 1960-erne med Deres destruktive kræfter og drømme om magt og herredømme .

 2. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:
  Det er så fuldt forventeligt, at der kommer en shitstorm. En ting er, at Putin & Co. laver valutamanipulation via Deutsche Bank og Nordea (jeg ved ikke med Credit Agricole eller Santander f.eks.); men Putin slipper så utroligt dårligt fra det: Tag bare Grækenland – ingen tvivl om, at den historie var værre end en ydmygelse – det var et konstateret tab!
  Vi ser også, hvordan renterne bliver presset ned af penge, der ikke kan finde anbringelse.
  En måde man kan smide penge væk på er, at låne dem til Trump. Der er “tilsyneladende” sikkerhed i golfbanen og varemærket. Javel; men kan den golfbane forrente og afbetale lånet: Det er netop pointen – det kan den naturligvis ikke.
  Den kop kaffe, jeg laver til mig selv er så rigelig de 2 mio. dollars værd, som jeg betaler mig selv.
  En anden måde er at låne penge til den bank, der ikke kan låne penge ud – og forvente at se dem igen. Det er derfor, at indskyderne i sidste ende kommer til at betale.
  Endelig er der den måde som Nordea har valgt at smide Putins penge væk på:
  ½% 2027 obligationen har passeret pari.
  Som Parkinson skrev: Den mest dræbende form for afslag er en udsættelse.
  Om jeg vil forklare? Selvfølgelig – Senere! MEGET senere.

  Kan de obligationer ikke sælges? Jo det kan de så udmærket: Nationalbanken har på det nærmeste en prisliste over hvad de vil give for obligationerne – udtryk i den valuta, man vil have. Lad os være ærlige: ½% 2027 skal nok ned i kurs 50 før Nationalbanken melder sig som køber. Der er mange måder at betale skat på.
  Putin har bare valgt den dyreste. Jeg mener: Hvad pokker skal han med en golfbane i Canada?

  Det, der nok ligger i Merkels holdning er: Tyskland har så sandelig ikke tænkt sig at betale ågerpriser for energi. Europa er hverken afhængige af USA eller Rusland, når det kommer til energi – ikke mere.

  Man har godt nok investeret penge i noget pjattet vindkraft; men den tjener primært det formål, at lægge et låg på energipriserne. Det er sådan lidt i modsætning til USA, hvor Europa og navnlig Tyskland har investeret i energiteknologi (og vindkraft er det mindste af det hele: Den bedre udnyttelsesgrad af HVDC bliver langt mere betydningsfuld – Europa er faktisk et faldende marked for energi.
  Det er jo det, der giver briterne sved på panden. Herhjemme er man nok så fornuftig: Når det ikke længere kan svare sig at hente energi op af egen jord (farvand), så kan man udmærket tjene penge på at handle med energien.

  På et tidspunkt kommer Marocco, Algier og Libyen ned på jorden og har brug for at sælge olie – og så har man i Europa kapaciteten til at investere og udvinde den. Ikke, at vi ikke vil importere energi fra Rusland eller Saudi eller USA: Det er et spørgsmål om pris.

  Endelig så har USA et problem, fordi de har et monopol på leverance af våben til f.eks. USAF.
  Det kan udmærket lade sig gøre at købe en F-15 – Korea er faste kunder.
  Den koster omkring 100 mio. USD stykket (ca. det samme som en F-35); men ærlig talt: Er den så meget bedre end en Typhoon til 90 mio. euro?? Typhoon har f.eks. bedre stealth end en F-15K; men igen: Der findes få ting, der reflekterer radar bedre end en F-15.

  Pointen er: At på et tidspunkt bliver det økonomisk interessant for USA at købe våben i udlandet. Penge er som bekendt altid et argument. Det er nok så meget den stikpille, som Trump har fået.

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB: Du kan selvfølgelig tænke tilbage til WW 2, hvor englænderne leverede dem 1000 Spitfires, fordi de før Mustangen (som havde samme motor) ikke havde noget, som tyskerne ikke ville have betragtet som lerduer.

  Jeg mener, at de købte nogle britiske Hawks i 1990erne — skolefly, slet ikke så dårlige endda. Nu skal de have nogle nye frigatter, der skal kunne det hele på samme tid. De bliver ikke billige. Men så længe militæret — og især flåden — kan bestemme selv, så får de ikke styr på udgifterne. Og så har jeg slet ikke talt om den der moderne udgave af Monitor, er det en krydser? Den er i hvert fald så grim, så man tror, at det er løgn.

  Men så er problemet for vore velvillige forslag om at finde noget billigere i udlandet bare, at det kan Trump ikke, for han har lovet, at der skal være flere amerikanske arbejdspladser. Som i alt, hvad manden foretager sig, ender han igen med at være fanget i en fælde.

  Nå men det er vel snart tiden til at sætte sig tilrette i lænestolen for at overvære dødskampen derovre.

 4. Af Jan Petersen

  -

  @ PER TORBENSEN – 31. MAJ 2017 16:44

  Jeg troede også fuldt og fast på den officielle 9/11 forklaring, lige indtil jeg tilfældigt på en ferie stødte på en italiensk demolition expert, der hævdede, at historien ikke kan passe. Tre skyskrabere (de to twin towers plus bygning 7) kan ikke dratte sammen i frit fald og ende i en støvsky – UDEN hjælp fra en kontrolleret sprængning. Han fandt sin bærbare frem og viste mig et par Youtube videoer. Det fangede min interesse.
  Mit forslag til dig Per – se den Youtube video jeg henviste til tidligere her på bloggen, hvis emnet interesserer dig. Personlig synes jeg, det er væsentlig at vide, hvem der iscenesatte 9/11, og ikke mindst – hvorfor. Det giver også en helt anden logisk forklaring på fænomenet terror siden 9/11, og hvorfor en stribe lande i Mellemøsten skulle destabiliseres. En lang spændende og yderst kompliceret historie. God fornøjelse.

 5. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Historien var jo nok nærmere den, at man leverede tegningerne til Merlin-motoren, hvor man så i USA satte bilfabrikanten Ford til at lave dem. Sagen var, at USA manglede en vandkølet flymotor. Det er altid meget vanskeligere at lave motoren end at lave flyet.

  Hawk’en har en Adour motor. Den vejer temmelig præcist det samme som de A4 Skyhawks. Den koster en 180 mio. kr. Den er snart 50 år gammel – og har aldrig været ude af produktion – og kan stadig bestilles. Trænere har det med at blive meget gamle. USAF har et problem med udskiftning af T-38; men det har de haft i 40 år – nu har de (for Gud ved hvilken gang) sat en undersøgelse i gang af, hvad der er på markedet.

  Der er så også andre eksempler som Harrier og Canberra.

  Zumwalt-klassen er en lægtvandsdestroyer, der egentlig er et kystbatteri – hvis jeg ikke gætter galt, så er den til Malacca-strædet.
  Men den presse, der har været omkring Huitfeldt’erne, så er man begyndt at se sparekniven i øjnene. Problemet for flåden er, at der kun er 10 kommandoer på et hangarskib ad gangen – og de går altid til flyvere: Det betyder, at navigatørerne må se deres karriere-muligheder begrænsede. Sandheden er jo, at der ikke er nogen, der har så megen tid til søs, som Søværnets officerer. Problemet er imidlertid, at Huitfeldt’erne vil kræve en helt anden bemandingsmåde og kommando – og det tvivler jeg på, at USNavy kan sluge. De har ikke den helt store fleksibilitet under kasketten.

  Men Du har helt ret i, at den amerikanske våbenindustri generelt lider af “monopolatrofi”. Det er så meget desto mere alvorligt, som at der stadig er ret så store depoter af ganske udmærket ammunition. Igen: Det er ammunitionen, der koster pengene.

  Det, der er min pointe med canadierne er, at deres Halifax-klasse – alene af driftsøkonomiske årsager burde skrottes: Bemandingbesparelsen vil i sig selv kunne betale for en udskiftning.

  Men ja, Trump kan male sig ind i et hjørne, når han hvidter loftet. Ja, og jeg tror ikke, at Trump holder til midtvejsvalget. Bl.a. fordi jeg tror, at Merkel har pint tilstrækkeligt med oplysninger om hans transaktioner ud af Deutsche Bank. Jeg venter bare på en række veltimede lækager.
  Alle elsker skandaler om dem, der har taget sygeforsikringen fra dem.

  Det generelle indtryk fra MSNBC er: Det rabler for ham.
  Det typiske er også, at Trump er blevet sat fra styret af militæret – i praksis. Personligt tror jeg, at den mand, der render rundt i hælene på præsidenten med “koderne” reelt har til opgave at sørge for, at præsidenten kommer ud for et “uheld”, hvis han skulle gå amok.

 6. Af Li Sø

  -

  “AF THOM AS BOR GSMIDT – 31. MAJ 2017 15:58
  Nu ved vi jo allesammen hvilke modbydelige, jød eha dende n azisv in ææskolelærerne i SF er!
  “Søre nsens” forsvar for de skadedyr kan man ikke tage højtideligt – det er jo en skolelærer, der med sædvanlige platte løgne forsøger at hæve sig op til niveauet der måske kan nå kloa kdækslet – nedefra!

  Skolelæ rer!”

  Fas cisttho mas evindelige ævl om våbensystemer uden ellers debat om emnet ellers, påpeger naturligvis hans interesse i selv at få flere penge ud af det. Enten i militæret eller inde for våbenproduktion..

  Lemch es interesse her i ” dads army” er jo på et noget lavere niveau pengemæssigt. Men zionis ten fra israel her, har som ha sbara påvirkningsagent en interesse i at vi køber flere våb en fra isr ael. De har en kæmpe vå benproduktion sponseret af USA. Nok sidste han mest agitere ud fra som betalt infiltrator fra isr ael i at stj0 æle værdier fra Danmark.. eller blot en kulturel interesse for sin religiøs e stam me.han er jo ikke dansker..

  Mig tavs l? Aldrig. Kun filte ret stopper mig….

 7. Af Jan Petersen

  -

  Sad i øvrigt lige og læste en meget spændende artikel i min lokalavis “ugebladet” om en 80-årige tidligere søofficér der er i gang med at bygge en komplet samling krigsskibsmodeller af, hvad han kalder “den danske koldkrigsflåde”. Til de interesserede læs artiklen, meget spændende.

  “Tæt på livsværket: Kaptajn Ebbe bygger koldkrigsflåden i kælderen i Rungsted”
  http://hoersholm.lokalavisen.dk/taet-paa-livsvaerket-kaptajn-ebbe-bygger-koldkrigsflaaden-i-kaelderen-i-rungsted-/20170530/artikler/705309399/1181

 8. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Og endnu et indlæg til Uffe og Lemche.. sender det i værdikampen som PS hvor i kan læse den sidste udgave med 67 forskellige mærkelige mellemrum og kommaer. :)

 9. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Nå kom på til sidst alligevel. :)

 10. Af K. Gregersen

  -

  USA falder snart fra hinanden med de største uroligheder til følge. Landet har delt sig i en endnu større kløft mellem de dårligste uddannet mennesker i vesten. Kan det føre til borgerkrig i USA hvor flere stater ønsker sig løsrevet fra unionen? Til daglig myrdes tusindvis af amerikaner på arbejdspladsen – skolen – universitetet o.s.v. Politiet der er til for at beskytte borgerne er dem der skyder flest til hverdag, både normale raske og psykiske syge, farlig som ufarlig.
  Trump er et symptom på et land i forfald og resten af verden kan kun se på.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  Bette “Sørensen”, glem dine dumme bemærkninger og gib mig i stedet et svar på synonymet til ubrugelig. Jeg er bange for, at du stadig ikke forstår dansk godt nok, hvilket jp også dit seneste usammenhængende indlæg tyder på.

  Det er egentlig synd for dig!

 12. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB: Ja, det var Packard, der lavede motorerne. Før havde de kun de uegnede Allison-motorer, som “Mustangen” (som den endnu ikke hed) fløj med. Ikke noget, der kunne skræmme en tysker.

  Men det var stadig således, at der intet var, der overgik Spitfiren i en dogfight. Som en FW 190 instruktør skal have sagt til sine elever: Hvis I ser ud til siden, og der er en Mustang, så tag det roligt. I er i godt selskab; men hvis det er en Spitfire, så se at komme væk i en helvedes fart! Og det blev mere markant, da MkXIV kom frem i løbet af 1944. Den var helt i sin egen klasse, og kun Me 262 var bedre, men det var jo også en jet.

  Spændende egentlig hvad tyskerne kan finde på, hvis de skal til at lave andet end Leoer. Der var en historie, at på Panavias kontorgang i München, hvor de tegnede Tornadoen, sad Willy Messerschidt, Kurt Tank og Jeffrey Quill. Noget af en pedigree.

 13. Af Jan Petersen

  -

  @ NIELS PETER LEMCHE – 31. MAJ 2017 21:21

  Hvordan skal i øvrigt det usammenhængende ævl forstås? Ikke fordi jeg har nogen sympati for transen Lisbeth, but still – kan en fessor ikke formulere sig længere . . . griner!

 14. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “og gib mig i stedet et svar på synonymet til ubrugelig. Jeg er bange for, at du stadig ikke forstår dansk godt nok,”

  Du er nu helt nede på konspirationstossen Jan’s niveau Lemche, der burde være på den lukket afdeling. Undskyld i en dårekiste.

  Jeg “gib” dig intet svar da jeg ikke kan hebraisk Men din hasbara google translatør er dog blevet bedre her på det sidste. Ny opgradering?

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  Små “Lisbeth”, du taler bare udenom. Se, min lille ven, det andet ord er “uanvendelig”.. Jeg ved ikke, om du med dine begrænsede kundskaber kan se det.

 16. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er en sølle Lisbeth trans vel udtryk for den mest primitive form for konspiration – gennemskuelig for enhver. Der er ikke noget seriøst her alligevel, så lad os bare bruge bloggen til harmløs underholdning.

 17. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Små “Lisbeth” ”

  Det hedder lille Lisbeth.. sæt det ind i den hebraiske translatør den, korrekte ..Det ender med at Israels hasbara manual tranlatør, bliver helt brugelig fra før ubrugelig, når jeg er færdig her?

  Uanvenelig betyder nu også farlig Lemche ?
  Endnu en fejl at rette i hasbara translatørens påvirningsagent auto oversætter..

  Jan laver aldrig andet end indlæg, som man kan læse på hjemmesiden “The earth is flat”, samlingspunkt for de mest useriøse konspirationsteoretikere. Typer der ikke tror på at fly ramte tårnene mv. Ha ha ha.

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en video fra hjemmesiden “The earth is flat”. Den viser lidt om, hvordan man flyver et Boeing aluminium fly igennem en skyskraber bygget op af stålkonstruktioner. Og aluminium flyet fiser lige igennem stålkonstruktionen med aluminium næsen intakt på den anden side af bygningen. WOW normalt kun muligt på tegnefilm !

  Fake 9/11 Crash Footage! Plane Appears Out of Nowhere, Nose Goes through South Tower!
  https://www.youtube.com/watch?v=9cvWwIxMbmE

 19. Af Helge Nørager

  -

  Niles, Mustang er i særklasse god, og var det indtil nogen var så tarvelige at lave P111 “Lightning”

  Dogfight mellem en ME262 og spitfires er vist ikke set under WW2, da de få ME262 de havde, blev brugt til angreb på bombeflys formationer, og de havde ikke ekskorte af Spitfires, men af Hurricanes. og Mustangs.
  Spitfire selv med ekstratanke kunne ikke nå f.eks Hamburg blitzen og hjem igen.
  Og The Hawker Hurricane er stadig den bedste alround WW2 kampflyver med 1 motor de UK rådede over, med de bedste kamp statistikker.

 20. Af Orla Guude

  -

  @JAN PETERSEN – 1. JUNI 2017 3:11
  De 2 Boeing fly var hemmelig blevet ombygget af CIA, således at de også kunne flyve som helikoptere. Da disse fly ankom til tårnene, fløj de i virkeligheden om bagved dem og skiftede lynhurtigt til helikopterflyvning for at snige sig bort uskadte. Under manøvren bragtes indsmuglede eksplosiver til sprængning i tårnene i flyvehøjden.
  Undersøgelser har siden vist, at det var Filatelisternes Verdensforbund som stod bag angrebet – det er ganske vist!

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  Bette “Lisbeth”: Du lader dig trække rundt ved næsen!

 22. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Bette”er god nok. Men Lemche er ikke jyde men jøde.. :) så noget tid i landet må han have tilbragt. Så avanceret er hasbara manual translatører ikke at den kan jysk. Kun rigsdansk.

 23. Af Lis.beth Søre.nsen

  -

  “Bette”er god nok. Men Le.mche er ikke jyde men jød.e.. :) så noget tid i landet må han have tilbragt. Så avanceret er hasbara manual translatører ikke at den kan jysk. Kun rigsdansk.

 24. Af Niels Peter Lemche

  -

  Så så lille “Lisbeth”, jeg forstår godt, at det gør ondt at blive gjort til grin; men til grin er du. Hvis jeg var dig — hvilket jeg heldigvis ikke er — ville jeg trække mig tilbage for en stund og finde et nyt alias.

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  Så så lille “Lisbeth”, jeg forstår godt, at det gør ondt at blive gjort til grin; men til grin er du. Hvis jeg var dig — hvilket jeg heldigvis ikke er — ville jeg trække mig tilbage for en stund og finde et nyt alias.

 26. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Hvis jeg var dig — hvilket jeg heldigvis ikke er ”

  Ziolemche kan ikke finde ud af hvem han er. Senilitetens fremskrædenhed vises dagligt i hans indlæg. Hold du dig heller til din kolonihave i Sverige og lyt til græsset gro. Lad vær med at spise det!

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: “Små Lisbeth” er så tydelig skolelærer!

  “Hun” er ikke morsom, “hun” er latterlig!

  Har typisk en lummerkarls opfattelse af elegance.

  Ulækker type.

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB: Hen har lige sagt, at hen boede en tid i Tunis. En gang for et år eller to siden — det var i “Søren Sørensen” perioden — skrev han, at hen lige var kommet hjem fra besøg i Nablus. Konklusion: Hen er ikke en dansk skolelærer, men måske nok en palæstinensisk skolelærer.

  Og torskedum dertil.

 29. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Klammeste mand i verdens synspunkter er uinteressante. Drejer sig om at skovle flest penge ind fra statskassen altid!

 30. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Lemche er ikke i stand til konklusioner, ej følge undertegnedes liv selvom han forsøger at skrive det ned. Fremtræden senilitet..

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Så er det en SF’er og nazist. Men forhåbentlig har nogen fat i ham. Terrorist formentlig.

 32. Af Lene.H Madsen

  -

  TB nu når du snakker om nazister, så spørg din ven Uffe hvad han lavede i Estland d. 8 januar 2001 i mindelunden for faldene nazister?? Og hvor han ved samme lejlighed skam roste de faldene danske østfront soldater og udtalte sig på TV 2 ved samme lejlighed med disse ord “de var gode soldater, hvis man kigger alene på kvaliteten af den indsats de gjorde”

 33. Af rune jensen

  -

  AF JØRGEN VILLY MADSEN – 31. MAJ 2017 14:03

  “EU er håbløst forældet og ude af trit”

  Well, demokrati er, ifølge den islamiske leder af EU Kalifatet, den pædofile Ayathollah Merkel, en forældet styreform.

  Derfor har Ayathollah Merkel også i sin tid som diktator i EU Kalifatet brugt ganske mange kræfter på at komme demokratiet til livs. Hvilket er lykkedes over alt forventning.

  EU Kalifatet bygger derfor i dag ikke længere på demokrati, men på en teokratisk ideologi fra 6. århundrede kaldet islam. Ideologien er kendt for, udover at være ca. 1000 gange værre end kommunisme, også for at være “absolut”. Hvilket betyder, at den aldrig kan ændres.

 34. Af rune jensen

  -

  killfilter?

 35. Af rune jensen

  -

  Rolig nu, Lene. Uffe er en god kommunist og viste bare sine indoktrinerede sympatier for nazisme, på samme måde som han viser stærk sympati for shariah.

 36. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, jo torskedum palæstinensisk skolelærer … det er godt nok for mig, og se, hvordan han indkalder alle sine alias’er for at hjælpe sig. Skal vi kalde dem/hans forskellige forklædninger for “dum, dummere og dummest”?

  Men det er nu alligevel lidt fornøjelig at have slynglen på krogen. Sikke han spræller.

 37. Af Lisbeth Sørensen

  -

  TB og Lemche har begge været på luksusoverførelsesindkomst af staten hele livet. TB -som sygdommen-i militæret ,og frimurer broder Lemche fra israel -via prøjser-som kvaksalver på Kbh i religiøse studier. Ingen af de to er dansker..

  Deres klamme hænder i statskassen, vidner deres daglige indlæg om her i b, som altid handler om at sælge et eller andet. Som en anden v kræmmer..

Kommentarer er lukket.