Trump lukker og slukker

Af Uffe Ellemann 313

Efter et ulideligt og skabagtigt forspil kom præsident Trump så i aften med den meddelelse, alle havde ventet: USA trækker sig fra den klimaaftale, 195 nationer indgik i Paris sidste år. Det skete ”af hensyn til den amerikanske arbejder” – efter parolen ”Make America great again!”

Så I ham i aften fra Rose Garden i Washington? Det sted, hvor forgængere som Kennedy og Reagan har leveret budskaber, der skabte håb i verden. Håb om amerikansk lederskab.

Her hørte vi ham sige ud af sin forvredne mund: Jeg er valgt til at tage mig af borgerne i Pittsburg, ikke dem i Paris. (Dumt grin – og applaus)

Og så trampede han lidt på Kina og Indien – og en masse på sine egne allierede. For vi har alle sammen bare været ude på at svække USA, trække penge ud af amerikanerne, uden selv at ville yde noget…

Og mens han læste op af det manuskript, der lød som Steve Bannon Classic – med små indskudte gentagelser, for at vise, at han hørte efter hvad han læste op – kom den ene overdrivelse for ikke at sige lodrette løgn efter den anden om sammenhænge i international økonomi… Donald Classic.

Som Nuser hos radiserne plejede at sige: BVADR!

Det helt overordnede problem med meddelelsen i aften er, at USA her tager endnu et skridt bort fra den globale lederrolle, der har været afgørende for frihed og stabilitet i alle verdensdele. Når USA løber fra sine klimaløfter, ser vi det hidtil stærkeste og mest konkrete udtryk for, at USA under Trump trækker sig ud af sine internationale forpligtelser – og dermed det lederskab, der har været en naturlig pligt for verdens stærkeste demokrati. Trump er selv et resultat af dette demokrati. Det gør det efterhånden vanskeligt at sælge ”demokrati” de steder, hvor man tvivler…

USA sætter nu sig selv i bås med Nicaragua og Syrien, som var de eneste lande, der ikke ville være med i Paris sidste år. Fint selskab.

Kineserne har travlt med at udfylde det vakuum, Trump dermed skaber i den globale magtstruktur: Se bare på det kinesiske triumftog i Europa, hvor premierminister Li Keqiang forsikrer om, at Kina står ved aftalen – selv om de selvpålagte begrænsninger vil gøre langt mere ondt på den enkelte kineser end de ville gøre på den enkelte amerikaner. Helt i fortsættelse af præsident Xi’s optræden på Davos-mødet som fortaler for globalisering og frihandel. USA’s støtter i Asien, som Trump trampede på ved at skrotte den store Pacific-handelsaftale, er allerede begyndt at vende sig i retning af Beijing. Det vil mange europæere også gøre, uanset de helt grundlæggende forskelle i systemer og værdier.

Hvor megen skade kan Trump mon nå at gøre i den internationale glasbutik, han er blevet sluppet løs i – uden viden om hvad han møder, endsige fornemmelse for, hvordan skrøbelige genstande som tillid og lederskab skal håndteres?

Hvordan mon de nu reagerer, det betydelige flertal af amerikanere, som ifølge de allerseneste meningsmålinger ser positivt på Paris-aftalen og er bekymrede for klimaet? Selv blandt republikanerne er der flertal, trods massive kampagner imod. Vil der komme en reaktion ved næste års midtvejsvalg?

For der er jo et andet Amerika end Donald Trump og hans følgeskab af klimafornægtere og isolationister. Dem skal vi huske på, når vi bliver mest fortvivlede over, hvad Trump finder på.

Der eksisterer stadig det Amerika, Ronald Reagan beskrev som ”the shining city on the hill”. Og det vil genopstå, når amerikanerne finder ud af, hvordan de ved brug af de demokratiske spilleregler i det amerikanske system skal slippe af med den mand, som med hjælp fra Putin har sneget sig ind i Det Hvide Hus.

313 kommentarer RSS

 1. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Eksempelvis er opera den eneste musikgenre, som IKKE blev gennemgået i musikundervisningen – ikke på noget tidspunkt. ”

  Opera er overførelsesindkomst til borgerlige elitære . Selvom jeg da får frie billetter dertil , da familie arbejder privat i fonde.. :)
  Det skal stoppes øjeblikkeligt.

  “Desværre langt fra nok! Jeg deler sir Isaac Newtons opfattelse, at falskmøntnere skal henrettes offentligt – under tortur! Ikke engang DET må den hårdt prøvede befolkning få at more sig med!”

  Helt enig på nær mht. Tortur.
  Dødsstraf for borgerlige skattebedrager også.

  Nordea kan blive godt for Danmark med hovedkvarteret eller skidt. Den er flere gange større end danske bank , og det værste er formentlig ovre der. Den lempeligere danske banklovgivning kan dog blive et dyrt bekendtskab for landet. Barclays regner med at kursen stiger 25% hvis de flytter hertil. Hvilket meget læder til de gør. Og en del mindre hvis Finland.
  Kan blive et dyrt bekendtskab for den danske stat hvis det krakker dog.

 2. Af Per Torbensen

  -

  Husk dagen idag.
  https://www.youtube.com/watch?v=NZB5Q2KnvpM&t=3292s

 3. Af Per Torbensen

  -

  Husk dagen idag,hvor 16000 soldater døde på strandene i Frankrig i kampen mod nazismen.

  https://www.youtube.com/watch?v=NZB5Q2KnvpM&t=21s

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”:

  Vi kan hurtigt blive enige om, at Danske Bank er et stinkende lig. Vi så selv hvor rædselsfuldt, det så ud i Irland. Her har Danske Bank været nødt til at tage nogle tab – der skal nok komme flere. Det vil da gøre, fordi i det, der er solgt fra ligger nogle garantier.
  Hvis en køber rekonstruerer en kunde. hvem tror Du så kommer til at tage tabet? Den bank, der rekonstruerer eller den bank, der har afgivet garantien? Lad være med at være idiot.

  Selvfølgelig kommer Nordea ikke til at få hovedsæde i Danmark!
  De svenske banksvin forsøgte jo en “fusion” med Amro – den gik naturligvis i vasken. Finland har da heller ikke lyst til at garantere for Nordea. Det har Danmark heller ikke.
  Det får de ikke lov til. Sker det endeligt, så bliver så dyrt for Nordea, at de lige så godt kunne være blevet i Sverrig.
  Det er jo løgn, at Nordea ikke er endog værre end Danske Bank.

  Der er så også den ulempe ved Nordea, at det er én af Putins bankforbindelser, hvorfor han truede Stockholm med atomvåben. Så lad bare være.

  Du ER skolelærer. Du er så ondartet og evnesvag en kræftbyld, at Du ikke er I STAND til at have en opfattelse af noget som helst – langt mindre en meeeeening.
  Du er ude af stand til at anlægge en fingerforbinding – langt mindre en vurdering, af NOGET som helst.

  Du ER skolelærer!

 5. Af Flemming Lau

  -

  Per Torbensen.
  Flaget har været oppe i dag!

 6. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Nu tænker du som en hofnar borgschmidt. Den værste af slagsen en opera gående pingvin fuld af ækel borgerlig “elegance”..

  Danske Bank har betalt sit mht Irland. Og klogt nok. Irland skal smides ud af EU hvis de ikke indkræver virksomhedsskatterne som er det fælles EU grundlag for fair konkurrence. Selvom mærkeligt nok har de ikke ensrettet her som med længden på agurker…

  “Selvfølgelig kommer Nordea ikke til at få hovedsæde i Danmark!”

  Lad os vædde om Det? Jeg er skolelærer for altid og du et ækelt operagående fascistsvin som goebbel hvis de flytter hertil?
  Og mit bud er at 80% det gør de Ja. Giver ingen mening at ende i Finland. For småt og lidt internationalt og de vil ud af sverige..Derefter kan vi måske også tiltrække baltiske landes banker. Britexit og EU straffe på banksektoren deres,betyder at de alle prøver at finde ud af hvor de skal hen.

  Så for at opsummere , så er du en ubetydelig uvidende nar!

 7. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”

  Selvfølgelig har Danske Bank IKKE betalt for Irland!
  Danske Bank hænger nemlig stadig på garantierne! Hvis ikke, så er køberne store idioter!

 8. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”

  Jeg gentager, som Vesselina Kaserova er så enig med mig i: For at blive hørt, så skal det ikke være højt; men rent!
  Det er så ikke et spørgsmål om smag (af hvilken Du ikke har nogen – end ikke en dårlig); men om matematik, hvor Du OGSÅ er inkompetent.

  Selvfølgelig foragter jeg Dig! Det er så ligegyldigt, for jeg er inderligt ligeglad med Dig og Dine.

 9. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Danske Bank er helt ude af Irland og tab. Det siger banken ihvertfald selv. De sidder dog stadig på en nordirsk så vidt jeg erindre.
  Den er en af de sundeste banker i verden nu. Og mest profitabel..

  Mine tanker om dig er ikke foragt. For at foragte skal man hade. Jeg føler dog empati og bekymring for dit ureguleret sk olelærer og bankansatte had. Har hørt at elektrochok er på vej ind igen? Måske ville du have det bedre liggende i en gummicelle? Alle de grimme tvangstanker om krig mod de røde helt forsvundet? Tænk på freden i sindet og den gode nattesøvn?

 10. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Trump lukker og slukker forhåbentlig helt for forbindelserne over Atlanten. Tænk hvis Europa slap for fortsat at betale beskyttelsespenge til konkursboet, som om vi ikke havde vigtigere udfordringer.

  Europa kan selv uden barnepigen. Nu må EU påtage sig opgaven at lede Europa. USA har som failed state for længst demonstreret, at de ikke evner det. Det er dovenskab at vi ikke gør det selv.

 11. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”

  Hvad Du mener er mig ligegyldigt; at Du bliver slået ihjel af Dine narkohandlende terrorist narkohandlere er mig temmelig ligegyldigt – bare det ikke skaber trafikprop.

  Hvad angår russere er jeg ligeglad, men jeg vil bare ikke rodes ind i, at I kommunistsvin myrder løs på hinanden – nu igen.

  Jeg er så klar over, at Putin lider smertefulde tab på sine valutamanipulationer via Nordea.

  Der er solgt ca. 25 mia. af ½% 2027 statsobligationer til kurs PARI ! Valutareserven er kun vokset ubetydeligt. Så ved man godt, hvad tilbagekøbskursen er! De papirer kan ikke handles. Skulle de handles, så bliver det til kurs 50. Med andre ord: Din ven Putin har foræret Danmark ca. 2 mia. EUR.
  Sådan er det jo med hvidvaskede penge: De kryber så fantastisk!

  Jeg er så temmelig sikker på, at Nordea ikke får hovedkvarter i Danmark – det ville nemlig betyde en betydelig stramning af banklovgivningen (og beskatningen) i Danmark – det tror jeg ikke, at Danske Bank vil have – ved nærmere overvejelse.

  Det, jeg ser, der sker i øjeblikket er, at de højt forrentede “kriseobligationer” ombyttes lige over (næsten) med 2027. Det har nok den sammenhæng, at Nordea (eller Danske Bank for den sags skyld) skal vikle sig ud af nogle garantier fra Finanskrisens tid.
  Det kan banksvinene da godt slippe for at betale garantigebyr. De kan bare ombytte de dertil hørende obligationer.
  Det er formentlig den Nordea er ude i øjeblikket. Det er en dyr spøg – for Nordea. Selvfølgelig garanterer den danske stat ikke for en svensk bank! Lad være med at være dum!

  Derfor kan banksvinenes marionetter: Harry Potter og Tulletåben godt rende og hoppe. Nordea kommer ikke tilbage til Danmark.
  Hvor hurtigt Nordea trækker sig tilbage afhænger af hvor hurtigt Nordea tager sine landbrugstab – det kommer til at tage tid.
  Så lad bare være med at snakke for Din syge moster.

  I mellemtiden har vi det helt godt med, at Putin lider tab. Det kommer til at betale for genoprustningen. Bl.a. med gode ordrer til Estland og Polen.
  Vi skal jo ikke klatte de penge væk, som Putins “formue” er krøbet med.
  De penge Putin har lånt til Jared Kushner: Tag det roligt, de er også væk. Trumps nødlidende ejendomme i New York, de bliver da ikke mere værd.

 12. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “While the price of oil is plummeting, taking with it a significant number of jobs, the renewable energy job market is booming. It is estimated that it will grow to 24m jobs worldwide by 2030 – up from 9.2m reported in 2014 – according to analysis by Irena. ”
  The guardian

  Bedømt til at være 800.000 alene i UK med 100% vedvarende.

  Antallet af ansatte er faldet med 27% i UK under de sidste 5 års tory ledelse. Nok svarende til danske forhold også og vores borgerlige regeringer der kun satser fossilt.

  Giver absolut ingen mening som lavko er ved at hælde hele det danske vedvarende energi projekt og firmaer ud i lokummet. Ingen. Gavner kun Mærsk familien og et par hundrede

  JVM
  Dovenskab og internt “bickering” fra medlemslande internt hvor nogle er rene yankeepudeler, som Danmark og Polen.

  Europa burde være verdens leder. Og kun med EU kommer det til at ske. Vi har historien til at lede verden forsvarligt. Ikke USA….

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et nice blog kærestepar – TB og LS – smiler meget kærligt, MEN bestemt ikke misundelig . . . griner højt !

 14. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Putin har foræret Danmark ca. 2 mia. EUR.”

  Hvis så, svare det blot til en tredjedel-nok nærmere tiende del- som regeringen har givet til korrupte borgerlige pengebedragere i skat. Venstre er smurt godt ind i det. Vi vil se hovederne rulle her. Gerne på Amalienborg slotsplads med gøgl og fanfare…..

  “det ville nemlig betyde en betydelig stramning af banklovgivningen (og beskatningen) i Danmark ”

  Din absolutte bundløse perfekte uvidenhed viser her sin borgkvaj kvalitet igen.
  Borgerlige regeringer er korrupte indtil rygraden som skat der sejler viser. De repræsentere altid bankerne før folket, og tør regningen af på sidstnævnte gruppe altid .

  Genopretningen bliver aflyst. De vælter regeringen i de næste måneder og Danmark går ind i en gylden tid med en S-DF rød regering uden banksvinene fra R i rød blok. Bliver dejlige tider. Og elektrochok bliver selvbetalt for pingviner der går i operaen..

 15. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Ja, kom med noget konspirationsteori om hvorledes forurening er sundt og godt for os Jan? Hvorledes vindmøller har ødelagt synet og hørelsen på halvdelen af verdens befolkning og dræbt 90% af verdens fisk , fugle og landdyr? Såvel som millioner af børn?

 16. Af Per Torbensen

  -

  “Europa kan selv uden barnepigen”rent vås ,de eneste som vil forsvare Europa idag er
  Ungarn,Tjekkiet,Slovakiet,Polen og Rusland med Putin som ser måbende med på sidelinjen og ser et Europa som er ved at opgive ved ikke at handle.Europa handler og agerer ikke,”lederskabet” i EU er ikke eksisterende,ikke engang de ydre grænser vil de forsvare-2015,2016 og i 2017 sejler EU endog fremmede invasive befolkninger ind i vores Europa som medfører død-ødelæggelse og opløsning til følge-en omvendt D-day ?

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Lisbeth Sørensen”:

  Selvfølgelig ikke: De penge skal bruges til at lave gode danske arbejdspladser i våbenindustrien og gode arbejdspladser i resten af Europa (ok, der bliver også nogle i USA – fair nok).
  Vi omgås de penge som Putin vasker med stor forsigtighed og omhu – de skal bruges, så når/hvis Putin dummer sig – igen – som han har gjort i Ukraine, så dør russere.

  Det er så det bedste af det hele! Det betyder nemlig, at det ved den russiske hær ganske udmærket: De bliver slagtet som de ækle dyr, de er! Den russiske hær skulle meget hellere slagte russere og Putin og hans slæng – det gør de også på et tidspunkt. Det var da derfor Stalin udrensede Trotski – “Den Røde Hær” ville jo på et tidspunkt foranstalte et statskup – specielt fordi den blev tæsket sønder og sammen af polakkerne i en nazistisk straffeaktion.

  Men som den skolelæreridiot, så har Du stadig ikke fattet en hujende fis af det hele: Dem, der kommer til at betale for bankerne bliver dem, der har penge stående i banken. Reelt er der ikke fem flade øre i Danske Bank i egenkapital! Vi så det jo i Amagerbanken: Den var jo OGSÅ uden egenkapital – den egenkapital var soldet op 2-3-4 gange.

  Pengene til ansættelse af personale til forsvaret skal komme ved at der bliver fyret skolelærere – jo flere lærere, der bliver fyret, jo mindre kriminalitet, jo bedre indlæringsresultater. Som skolelærer kan Du se frem til, at Du end ikke har folkepensionen, fordi Du skal forrente og afdrage den boliggæld som Du aldrig skulle have optaget.
  Med den ulækre karl til Bondo, så er der med rimelig sikkerhed intet tilbage af lærernes pensionsopsparing.

  Tag det roligt! Skattesvigernes “gevinster” dem kommer bankerne til at betale! Kender jeg banksvin, så skal de nok rykke ud med chefernes bedragerier, når man fremholder perspektivet om et længerevarende fængselsophold – sammen med nogle af de kriminelle, de har snydt. Husk Kurt Thorsen, der blev gennembanket med en billardkugle i en sok.
  Det siger al erfaring.

  Som putlik skal Du nok blive slået ihjel på en meget smertefuld måde, når Putin finder ud af, at Du koster ham penge. Sådan plejer Putin jo at handle: Du ved hvilket opbrusende temperament, han har?

 18. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Den tosset yanknikker siger at EU med 80.000 kampvogne og 5000 jagerfly kan kæmpe mod Ruslands 10.000 atomvåben. Så er tåberiet da også totalt fra krigsmageren?

  Naturligvis drejer oprustningen sig kun om overførelse fra kassedamen til borgerlige lommer i militæret og våbenindustrien. Intet med en russisk trussel at gøre, da vi ellers hævet snakket om et fælles EU atomvåben program.

  Sats pengene på vedvarende energi og atomvåben istedet for. Det er der penge og sikkerhed i. Ikke flere af disse borgkvaj investeringer , tak!

  De færreste har mere end de 800.000 i kontanter i banken som staten garantere. Og tvangsauktioner kommer og går med ca 10-20 års mellemrum.Derfor køber kloge billigt. Familien min er eksperter på dette område.

  US har efter sidste finanskrise har til dels kopieret det danske kreditsystem, som ses som verdens bedste efter 80’ernes tvangsauktioner en masse. Flere andre nærstudere det.

  Ja ja. I går var det Israel i dag russerne der vil slå mig iihjel. Måske på tide med de chok og ikke flere spøgelser I hovedet?
  At du gik fallit er helt og holdent din egen udugeligheds skyld..og ikke din skolelærers.

 19. Af Thomas Borgsmidt

  -

  I denne situation med Trumps uprofessionelle optræden skal man være opmærksom på:

  1) Der er en igangværende efterforskning af Trumps forbindelser til Rusland af FBI.

  2) Tidl. FBI direktør Comey skal afgive forklaring til specialanklageren.

  3) Trumps svigersøn Jared Kushner har haft “konversationer” med den russiske ambassadør Kislyak.

  4) Trump har et problem med at finde en kvalificeret sagfører – der er det sædvanlige pladder om at de ikke har tid bla. bla. bla.
  Der er imidlertid 2 reelle argumenter også:
  a) Ingen advokat tror på, at Trump agter, evner og/eller ønsker at høre efter råd. Der er intet mere ødelæggende for en sagfører, der præsenterer en sag end at klienten åbner kæften og siger noget dumt.
  b) Ingen advokat tror på, at Trump vil betale SAGFØREREN. Trump betaler af princip aldrig.

  Humlen i historien er formentlig, at Trumps ejendomme i New York er voldsomt overbelånt og Trump kunne ikke få nogen bank til at låne ham pengene. Derfor har Trump opsøgt Putin mhp. at få et lån.
  Det har Putin givetvis været parat til: Dels for at få sine penge ud af Sverrig, dels fordi han som kreditor for en insolvent ejer denne insolvente. Det er det samme problem, som politikere herhjemme står med: Nemlig at deres private ejendom er overbelånt. Der var nok en årsag til at Lene Espersen trak sig.
  Det er helt klassisk korruption. Det er den måde Putin har kørt de populistiske højrebevægelser i hele Europa.

  Det er så for Danmark problematisk, da formentlig Danske Bank og med til vished grænsende sandsynlighed Nordea er rodet ind i nogle af disse transaktioner. Det vil medføre, at både Danske Bank og Nordea bliver sanktionsbelagte – FED har det dårligt med at man fumler med valutaen.
  Eller sagt på en anden måde: Der er ikke nogen, der i et køb af amerikanske dollar vil give mere end kurs 50 for de danske obligationer som Putin evt. via Nordea har fået fingre i.

 20. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Nu hvor Trump trækker sig fra Europa og England melder sig ud af EU, er det vel værd at overveje om det ikke er fornuftigt at gøre tysk til arbejdssproget. Der er ingen andre større lande i unionen, der har engelsk som modersmål, så det er lidt underligt at fortsætte med engelsk som hovedsprog.

  Personligt ville jeg foretrække Tysk, fordi det ligger så naturligt for den danske tunge. Vi er jo dybest set en slags tyskere. Det bør naturligvis bero på en undersøgelse af hvilket sprog flertallet af europæere finder mest hensigtsmæssigt. Fransk er også en nærliggende og mere charmerende mulighed. EU er jo en demokratisk institution.

  Russisk vil sikkert også engang i fremtiden blive aktuelt, men ikke før Rusland forhåbentlig inden alt for længe bliver fuldgyldigt medlem af EU, og der vil vi andre jo nok kræve, at russerne vælger det latinske alfabet, men det burde ikke være et problem, hvis jeg kender russerne ret.

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER TORBENSEN , jeg var i Leipzig lige inden det seneste forbundsvalg. Selv på SDUs plakater figurerede Merkel, ganske med tekster som, Tør de vente og se, hvad hun har i tasken? På plakaten stod netop neddykket i sin store taske. Hvem SDU stillede op anede menigmand ikke og var nok også ligeglad, for målingerne sagde, at hun alene kunne hente op mod 75% af stemmerne; resten af partiet trak fra.

  Denne gang forsøgte SDU at sætte et ansigt på, men han blev snart vejet og fundet for let.

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på beskrivelser af Margrethe I, der vist netop var en lille kone, der “uden problemer” tyrede adelen i tre lande, som hun styrede, sikkert med kærlig jernhånd. Mutti er formidabel, men ikke nogen helgen. Artiklen i KD oser af misundelse.

 22. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER TORBENSEN , jeg var i Leipzig lige inden det seneste forbundsvalg. Selv på SDUs plakater figurerede Merkel, ganske med tekster som, Tør de vente og se, hvad hun har i tasken? På plakaten stod netop neddykket i sin store taske. Hvem SDU stillede op anede menigmand ikke og var nok også ligeglad, for målingerne sagde, at hun alene kunne hente op mod 75% af stemmerne; resten af partiet trak fra.

  Denne gang forsøgte SDU at sætte et ansigt på, men han blev snart vejet og fundet for let.

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på beskrivelser af Margrethe I, der vist netop var en lille kone, der “uden problemer” tyrede adelen i tre lande, som hun styrede, sikkert med kærlig jernhånd. Mutti er formidabel, men ikke nogen helgen. Artiklen i KD oser af misundelse.

 23. Af Per Torbensen

  -

  Ingen kan naturligvis være misundelig på Merkel som i store spørgsmål beslutter og handler uden om det tyske parlament og delstaterne og borgmestrene .Det var det artiklen handlede om. Merkel og en meget snæver kreds har sat demokratiet ud af kraft-Jeg alene vide med katastrofale konsekvenser ad hoc, parlamentarismen i Tyskland fungerer ganske enkelt ikke-derfor Pagida og højrekræfternes fremmarch ,Merkel er en katastrofe og 12 år må være nok,men det må vælgerne afgøre,hvis de gider.

 24. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER TORBENSEN, du er forlængst afsløret som en putlik, for det er forkert og demagogisk, hvad du skriver. Pagida er ikke på fremmarch. Faktisk blev disse højrekræfter i Tyskland demaskeret, da betjenten blev skudt. Men naturligvis starter shitstormen nu mod hende fra øst. Der er tre måneder til at få vendt tyskerne mod hende, men så meget tyskere er de stadig, at de stadig siger: Ordnung muss sein!

  I dummede jer med Macron og fik den lige i fjæset. Det sker også i Tyskland, hvis I kommer for godt igang.

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER TORBENSEN, du er forlængst afsløret som en putlik, for det er forkert og demagogisk, hvad du skriver. Pagida er ikke på fremmarch. Faktisk blev disse højrekræfter i Tyskland demaskeret, da betjenten blev skudt. Men naturligvis starter shitstormen nu mod hende fra øst. Der er tre måneder til at få vendt tyskerne mod hende, men så meget tyskere er de stadig, at de stadig siger: Ordnung muss sein!

  I dummede jer med Macron og fik den lige i fjæset. Det sker også i Tyskland, hvis I kommer for godt igang.

 26. Af Per Torbensen

  -

  Prøv nu lige at hæve niveauet op over hjemmeværnet ved lejrer bålet og snobrødet,Dine perfide såkaldte argumentationer som putlik og i dummede jer med Macron,har absolut intet med substansen at gøre,valgresultatet i Frankrig med 25 procent sofavælgere og 12 procent blanke stemmer sagde alt,intet der at betragte som perfekt og en sejrer-tværtimod ,et udtryk for politikerlede og Du er en hjernevasket koldkriger af værste skuffe som med Dine såkaldte argumentations former, er i stand til at ødelægge enhver form for debat .

 27. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER TORBENSEN, putlik: Ja, jeg erkender, jeg er koldkriger, og vil være det indtil Rusland er reduceret en ufarlig dværg.

  Til gengæld er jeg ikke særlig imponeret over din f….

 28. Af Erik Hømmer Larsen

  -

  ” Ja, jeg erkender, jeg er koldkriger, og vil være det indtil Rusland er reduceret en ufarlig dværg.”
  Til en ufarlig dværg!! er du en putlik der ikke har lært at stave??? ;-) vink vink ha ha

  Så er ikke trussel igen blevet en trussel lemche????? Du er et pragteksembel på indoktrinering….
  Nu har du jo fået det ind med modermælken fra din racerene moder, at de onde lede russer har horn i panden, spiser små børn og hundehvalpe…….
  I 1949 inden vi skulle tage stilling til om vi skulle være medlem af Nato kunne man høre i radioen, at russerne var gået i land på syd – sjælland og senere var de set i fælledparken. Var du og familien nogen af de heldige???

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg er sådan set mere interesseret i, hvornår og hvordan man får tværet Dansk Folkeparti ud. Det kommer til at tage sin tid.

  Kronen er jo væk og ophørt med at eksistere. Kronen er udelukkende en teknisk vekslingsenhed, hvor den er 1/7,45 af 1 euro reelt er Euro’en indført.

  Bankernes problem er, at de har lånt penge ud til boliger der alene har en fiktiv værdi, så der hverken behøves at betales rente eller afdrag. Problemet er bare at opsparingen i form af pensionskasse indskud heller ikke kan forrentes.
  Der er jo masser af likviditet – masser. Visse opsparinger som ATP har formentlig været så fornuftige at forføje sig ud af landet i tide.

  Det betyder at forrentningen af pensionsopsparingen i visse pensionskasser, som FTF og DLF er negativ. Når idioten så går på pension, så bliver alene det vedkommende har indbetalt til pensionsordningen udbetalt (lidt har inflationen også gnavet i den formue); men den pension skal nu beskattes som almindelig indkomst – dertil kommer så også, at folkepensionen – p.gr.a. at der er en eller anden indkomst fra pensionsopsparingen – reduceres.

  Gælden er derimod forblevet der og skal nu afdrages – huset kan jo alligevel ikke sælges – og slet ikke til den værdi, det er gældsat til, så nu skal der afdrages.
  Problemet med det afdrag er, at det skal betales af beskattede midler. Folkepension er jo også skattepligtig.

  Ikke nok med det; men en gæld på f.eks. 2 mio. kr. i boligen, som ikke kan sælges for det beløb, den skal nu afdrages over 20 år, hvilket er 100.000 om året efter skat.
  Vi kommer i den situation, at idioten hverken har pensionsopsparing eller folkepension tilbage!

  Men betaler “skattefar” ikke sit? Næææhhhh, staten skal nok få sine penge.
  Det er jo så viist indrettet, at de penge banken indsætter i Nationalbanken, de forrentes NEGATIVT. Det er jo ikke bare kontante indskud i Nationalbanken, der har negativ rente.

  Jeg har følgende dugfriske hårrejsende nyhed fra dagens auktion af statsobligationer:

  Den 4 årige obligation på ¼% 2020 er solgt til kurs 102,35. Dvs. at man frivilligt på forhånd betaler ca. 2½% for – måske – at se nogle af pengene igen. Det er så uhørt historisk at en 4 årig statsobligation med så lav en kupon går over pari!
  Forrentningen inden indregning af inflation er på -½%.

  Er man skolelærer – og jeg skriver gerne for at gøre disse underbegavede, ondskabsfulde og skidtvigtige specielt dårligt tilpas – de tror de er så kloge og, at deres stupiditet skal være retningsgivende.
  Er man skolelærer, så bliver regnestykket endnu værre:

  Man har jo under konflikten belånt sin pension i DLF. Så ikke nok med at pensionen skal udbetales, beskattes og reducere folkepensionen: Der skal også på forhånd afdrages på den gæld man har til pensionskassen.

 30. Af Niels Peter Lemche

  -

  Men da mit svar til Erik hø høm gik i filtret, så lader jeg hans indlæg stå for, hvad det er værd.

 31. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth Sørensens gruppen.
  Det er morsomt at læse dine kommentarer på de forskellige blogs. Du har travlt med at fortælle, at du stammet fra en rig og pæn familie. Samtidigt har du travlt med at fortælle, at du er socialist. Du er faktisk en person på det aller ydrste højre. Et sted fortæller du, at din familie administrer ejendomme på Nørrebro. Tidligere har du fortalt at din familie nærmest kun består af advokater og nu fortæller du, at du ikke kan lide opera, selvom du har adgang til billetter til Operaen, på grund af familiens fonde, eller adgang til fondsmidler. Morsomt at læse. Lille Lisbeth er ikke kultiveret, hun er til gengæld en veritabel snob.

 32. Af R. Harald Kristiansen

  -

  “Familien min er eksperter på dette område”.
  Hvor kommer denne ordstilling fra? Island og Norge. En i Lisbethgruppen stammer fra “pengekriminelle” islændinge. En anden er nordmand. Nu når vi taler om nordmænd. Nordmænd er Nordens rigeste og alligevel nasser de uddannelse i Danmark. Jeg har undervist utallige nordmænd på Arkitektskolen, men kun en islænding.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN , nej Sørensen og Co. er ikke en snob, men en forvirret palæstinenser, der gerne ville være noget, hvis danske er blevet meget bedre i de år, han har været aktiv her. Men det forklarer hans helt åbenlyse antisemitisme, og hans had til vesten — læg mærke til hvordan “Sørensen-gruppen”, som du meget præcist kalder ham, hele tiden vender tilbage til temaet, at hvad IS gør, er småting i forhold til, hvad vi har gjort dem. Jeg går med andre her ud fra, at PET har ham på lystavlen.

  Og se så den svada, han øjeblikkelig svarer med.

 34. Af R. Harald Kristiansen

  -

  stammer fra, aller yderste højre og administrerer skulle der stå kl. 20.53. Beklager

 35. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Måske har du ret. Jeg havde håbet på, at det ikke var tilfældet. Jeg har tidligere skrevet, at de skader andre muslimer.

 36. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Så er situationen for “Lisbeth Sørensen” en del mere alvorlig. Vi ved jo, at PKK har en fast skare af støtter i Danmark – bl.a. i Folketinget. Det er dem jødehaderen skal være nervøs ved.

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: I morgen skal den fyrede direktør for FBI vidne.
  Sjovt nok er hans stilling ikke blevet genbesat.

  Det vil ikke undre mig det fjerneste om Trump bliver sat for en rigsret – og Comey bliver genindsat i stillingen.

 38. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, i hvert fald skal jeg ikke græde. Når vi ser det postyr, han har været årsag til de første 100 dage, så må man grue for de næste 3½ år.

 39. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det minder mig mest af alt om det sludder, vi har måtte lægge øren til fra banksvinene.

  Jeg kommer til stadighed tilbage til, at Newton fik den position, så han kunne foretage sådanne afhøringer og fik 28 falskmøntnere henrettet under tortur.

  Det værste er næsten, at han til intetgjorde en stor stor del af sine noter. Det satte informationsteorien tilbage med århundreder.

  Men ellers er den form for svindel og magtmisbrug meget almindelig.

  Sagen er ved at være rimelig tydelig: Nemlig, at Putin (helt personligt) har lånt den fallerede ejendomsspekulant Trump penge. Det fremgår af den måde, som Trump nægter at sige noget ufordelagtigt om Putin.

  Du kan jo bare se, hvordan Marie Krarup gør præcis det samme.

  Selvfølgelig er de korrupte, som Le Pen.

  De obligationsudstedelser Nationalbanken har gjort her i år. Bundesbank har lavet nogle tilsvarende bestynderligheder som muligheden for at “strippe” statobligationer. Dvs. adskille kupon fra hovedstol.

  Matematikken (hvis man altså ikke differentierer funktioner, der ikke kan differentieres og deler med nul) er rimelig klar.
  Statsobligationer har en kupon, der principielt dels skal dække forringelsen i form af inflation, dels den samfundsmæssige produktivitetsstigning.
  Det rammer man i almindelighed ikke! Kuponen er for stor, derfor stiger kursen på obligationen midtvejs mellem udstedelse og indfrielse, for derefter at gå i pari frem mod indfrielsen.
  Investorer – som pensionskasser – de har ved optagelsen af lånet betalt den kurs, som papiret er værd. Det er jo fuldstændig afsindigt, at en 10 årig statsobligation med en kupon på ½% går i pari!
  Det burde ikke kunne ske!

 40. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det, der ligger i det er:

  Man kan da godt postulere at en erhvervsejendom er f.eks. 1 milliard værd; men hvis man belåner den til det beløb og lejeindtægt (minus vedligehold, drift og skat) ikke giver tilstrækkeligt overskud til at kunne betale for lånene, så mister investor pengene.

  Du kan se de ejendomme Trump har i New York – bl.a. den man kalder “Strygejernet” – så står de tomme. “Strygejernet” har kun indtægter fra udlejning af reklamepladsen.

  Det var det samme med “Faderhuset” – de endte med at måtte rive skidtet ned!

 41. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Du kan se præcis det samme “nummer” i hele sagen omkring politiskolen.

  Hvorfor skulle den lige pludselig ligge i Vejle?
  Kunne det have en sammenhæng med, at Danske Bank/Nordea har den gamle Sygeplejeskole som en af deres utallige nødlidende spekulationer. Derfor ville det passe den barnlige platugle fra Dansk Folkeparti at skatteyderne kom til at betale for hans tåbelige sabotage af Schengen-aftalen.

  Der er så et rekrutteringsproblem til politiet. Tidligere havde man værnepligten til at gå folk lidt nærmere efter og se deres forbindelser i “miljøet”.

  Det dur heller ikke. Den værnepligt man har i dag: 20% af dem tegner kontrakt bagefter.

 42. Af Mikael Munk Kindeberg

  -

  Thomas. B. Hvis du har så meget viden om alle de forbrydelser hvorfor kontakter du så ikke ordensmagten og fremlægger din sag???
  Det er din pligt som borger at gøre politiet opmærksom på din viden, hvis ikke er det bare et råb og skrig til ingen nytte. Og hvad kan man bruge det til??

 43. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Mikael Munk Kinderberg: Det er der en meget enkel forklaring på: Det ved politiet da udmærket . Der er nemlig tale om lovkriminalitet for at blive i Olsen-bandens jargon.

  Der var et lignende tilfælde i Tønder Bank sagen, hvor Frösig blev taget med poterne i en kagedåse, der ikke var hendes – og hun måtte lægge krummerne tilbage, hvor hun havde hugget dem.
  Der var ikke tale om frivillig tilbagetræden – det er der ikke, hvis det er Finanstilsynet, der ånder dullen i nakken med en ram rovdyrstank. Som Bernstein senere bemærkede offentlig, at det var ude af proportion. Ude af proportion? Muligt; men finken havde lavet noget, der var stangulovligt – og en jurist skulle Du ikke behøve at fortælle, hvad, der er ulovligt.

  Jeg har før været ude for en svindler som Dig, der i skinhellig forargelse så sig kaldet til at belære mig.
  3 uger efter stangede Finanstilsynet en symbolsk bøde ud til Nykredit for manglende indberetning af (var det 1 million transaktioner ??? Jeg kan ikke huske tallet; men det var rigtig, rigtig mange – at Arbejdernes Landsbank så også fik en bøde var lidt synd; men ikke meget, fordi bødestraffene for bankers kriminalitet er latterlige.

  Så som det snotdumme banksvin, Du formentlig er, så er der nok nogle forhold, Du bestemt ikke ønsker at påkalde myndighedernes opmærksomhed omkring. Politifolk har det gerne med at følge op med uddybende spørgmål, som Du aldeles ikke ønsker at besvare.

  Jeg kan bare sige: Jeg har aldrig fået nogen henvendelse fra politiet i sådanne anledninger efterfølgende.

 44. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Mikael Munk Kinderberg: Hvad var det egentlig for en af bemærkningerne, der ramte lidt for tæt på noget misliebigt, Du har gang i?

 45. Af P Christensen

  -

  Så har minimalstats-partiet Venstre skyllet de første 6 mia. af 100 mia skattekroner kr. direkte i lokummet og koldkrigs-anakronismen Uffe snakker udenom vedr. Trump.
  Kast ikke med sten, når man selv er amatører.
  Er ønsker (Radikale) Venstre mon bevidst at køre DK i sænk ?

 46. Af Mikael Munk Kindeberg

  -

  “men finken havde lavet noget, der var stangulovligt – og en jurist skulle Du ikke behøve at fortælle, hvad, der er ulovligt.
  Jeg har før været ude for en svindler som Dig, der i skinhellig forargelse så sig kaldet til at belære mig.”
  “Så som det snotdumme banksvin, Du formentlig er, så er der nok nogle forhold, Du bestemt ikke ønsker at påkalde myndighedernes opmærksomhed omkring. Politifolk har det gerne med at følge op med uddybende spørgmål, som Du aldeles ikke ønsker at besvare.”

  Jeg er tømmer og har hverken belært dig om noget eller andet.. Jeg spurgte om hvorfor du ikke gik til politiet???
  ps. har din forældre aldrig lært dig at tale pænt??? Hvor har jeg brugt sådan et sprog mod dig????

 47. Af Per Torbensen

  -

  Thomas B. Hvilken bank bruger De selv ? Måske nogle gode bank anbefalinger ville være nyttig
  for kommende brugere og bare mennesker som føler sig snydt og er lidt usikker i hverdagen ?

  M.v.h. Per Torbensen.

 48. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Kinderberg: Som jeg sagde: Politiet ved da alt om ulovlighederne. Det er Uffe’s blog, hvorfor man som udgangspunkt må påregne, at indlæggene bliver overvåget af politiet og i det omfang, det er interessant bliver det formentlig ledt videre til relevant tjenestested.

  Nu er det meste af hvad jeg skriver at så banal en karakter, at man skal være en meget dum skolelærer for ikke at vide det i forvejen.

  Jo, jeg har skam lært at “tale pænt” og det fører med garanti IKKE til noget godt. Måske er Du tømrer og måske ikke – det er en af de komplet overflødige oplysninger, der ikke kan interessere nogen og som kun kan have til formål at sløre.

  “Torbensen”: Nu giver jeg KUN gode råd – og KUN når jeg er helt sikkert på, at de ikke bliver fulgt. Jeg vil da gøre mit til, at en skolelærer, som Du, tilføjer Dig selv maksimal smerte.
  Det, jeg bare ikke forstår er: Hvordan i alverden kan Du tro, at Din meeeeening ikke er mig inderlig ligegyldig? Er Du virkelig så torskedum? Hvad skulle min motivation for at lefle for sådan en undermåler, som Dig, være?

 49. Af Mikael Munk Kindeberg

  -

  Hold da ferie for en svale…. Husk din medicin eller hvad du må berolig dig med.
  Selvfølgelig har et pænt sprog og høflig tiltale aldrig haft nogen særlig effekt på mindre bemidlet personer.. naturligvis ikke.
  Hr. Torbensen det var da en hilsen der ikke var til at misforstå! :-) sikken en i…

Kommentarer er lukket.