En stor europæer

Af Uffe Ellemann 191

Helmut Kohl skal vi danskere mindes med taknemmelighed: Han var en god ven af Danmark. Og han var en af sin generations største europæiske politikere.

I Tyskland mindes han med taknemmelighed som “genforeningskansleren”: Han så en historisk mulighed, greb den – og gennemførte den tyske genforening, som blev nøglen til et nyt og fredeligt Europa.

Det store ved Kohl var, at han ikke kun så snævert på tyske intereser. Han viste et udstrakt hensyn til sine europæiske partnere, ikke mindst mindre nabolande, som havde bitre erfaringer med Tyskland fra deres nyere historie. Der var ikke noget “gør Tyskland stort igen!” – for nu at parafrasere den vulgære og snæversynede nationalisme, der har sneget sig ind i vor tid.

Sammen med sin koalitionspartner, den liberale leder og udenrigsminister, Hans-Dietrich Genscher, fulgte kansler Kohl det gode råd, som var formuleret af Thomas Mann: Skal vi undgå et tysk Europa, skal vi skabe et europæisk Tyskland!

Og det gjorde de, på trods af massiv hjemlig modstand. I den europæiske skæbnestund, hvor opbrudet i øst og Sovjetunionens sammenbrud skabte nye muligheder for at hele den årelange opdeling af Europa, så de klart, at Tyskland måtte bøje sig for hensynet til fællesskabet. Det førte til Maastricht-traktaten og til den Europæiske Union.

Mnge vil sikket stejle, når de læser dette. Så udbredt er historieløsheden desværre blevet i Grundtvigs fædreland. Men EU og den fælles valuta, Euroen, var for det stærke Vesttyskland et stort offer på fællesskabets alter. Det var en opgivelse af tysk suverænitet på områder, der gjorde ondt – og Kohl måtte fra sine egne partifæller høre bitre bebrejdelser for, at han lod den europæiske identitet skygge for den tyske. Især indførelsen af Euroen skete på trods af indædt modstand i Tyskland, hvor stærke interesser nødigt ville af med DMarken, og så med stor mistro på de europæiske partneres evne og vilje til at håndtere det nye fællesskab.

Kohl skar igennem alle betænkeligheder. Han pointerede, at Euroen – som så meget andet i EU – ikke handlede så meget om økonomi, som det hndlede om politik. At det økonomiske samarbejde var midlet, de politiske visioner var målet. At fred og frihed er vigtigere end flæskepriser, for nu at formulere det i en dansk kontekst…

Det var modigt lederskab – på et tidspunkt, hvor der var brug for det.

Hvor det dog savnes i Europa i dag.

Kohl havde stor forståelse for betydningen af den fransk-tyske akse i udviklingen af det nye Europa efter den kolde krig. Det ikoniske billede af den tårnhøje Kohl stående hånd i hånd med den spinkle franske præsident Mitterrand siger mere end mange ord. Selv om Frankrig var gået i stå rent økonomisk, mens tysk økonomi buldrede frem, så var der ikke tale om at buldooze tyske interesser igennem.

Samme hensyn tog Kohl til små naboer, der havde problemer. For eksempel Danmark.

Da Danmark havde stemt nej til Maastricht Traktaten den 2. Juni 1992, skulle vi finde en løsning. Vi sad i en klemme, for vi havde allerede fået opfyldt alle vore ønsker i Traktaten. Det har de fleste nok glemt i dag – men vi havde i Danmark i et tæt samarbejde mellem regeringen og socialdemokratiet opnået enighed om et “dansk memorandum”, som de andre tog hensyn til ved traktatens udformning. Nu lød spørgsmålet: Hvad vil I så? Vil I ud, så værsgod! Men I skal ikke tro, I kan bremse os andre…

Det ville vi jo ikke, vi ville have nye indrømmeler – særlige undtagelser fra traktaten (eller “forbehold”, som vi selv ynder at kalde det) – så vi kunne få en ny folkeafstemning.

Det holdt hårdt. Der var adskillige medlemslande, som var stejlt imod, eller i det mindste selv ville have betaling for at acceptere indrømmelserne til Danmark.

De afgørende forhandlinger fandt sted for snart 25 år siden, ved et møde i Europæisk Råd i Edinburgh. Her blev vi slemt klemt, og på et tidspunkt var det hele kørt fast, trods en stor indsats fra et britiske formandsskab for at få et kompromis igennem.

Så i en sen nattetime slog Kohl i bordet med sin store næve – helt bogstaveligt – og han buldrede: Nu må al den smålighed høre op. I ved alle sammen, at “Paul und Uffe” har problemer hjemme med flertallet i deres parlament, og nu skal vi hjælpe dem, i stedet for at lade denne sag køre af sporet.

Og så kunne Poul Schlüter og jeg ånde lettet op og rejse hjem med et resultat, der sikrede Danmark fortsat plads i det europæiske fællesskab – omend på en sidelinie i stadigt flere væsentlige sager.

Samme buldrende storhed oplevede jeg flere gange i de mange år, jeg (på grund af alfabetet) sad ved siden af kansler Kohl ved møder i det Europæiske Råd. Når en ting skulle falde på plads, og sagerne truede med at køre fast, bankede Kohl en enighed igennem – også selv om det betød, at tyskerne endte med at betale.

Tak, Helmut Kohl, for forståelsen og hensynet til små naboer.

I den kommende tid vil vi sandsynligvis opleve en genoplivelse af den fransk-tyske akse. Med Macrons forventelige store sejr ved søndagens valg i Frankrig – og med kansler Merkels forventelige sejr ved forbundsdagsvalget i september, vil der være nye muligheder. Det er på høje tid, for Europa står med endnu større udfordringer, end det er set siden ophøret af den kolde krig: Truslen fra Putin, Brexit og Trump… Nu må vi forudse, at europæerne mander sig op til at møde det hele i fællesskab. Altså de, der vil være med. Det bliver en særlig udfordring for danskerne, som lige siden Kohl reddede os dengang for 25 år siden har fedtspillet, når det kom til store europæiske spørgsmål.

Vi kunne passende opgive fedtspillet med en tanke tilbage på Kohl og det Europa, han stod i spidsen for dengang. Tænk hvis de EU-positive kræfter i regeringen og socialdemokratiet igen kunne enes om et “dansk memorandum”, der formulerer danske bud på udviklingen af EU, som ikke er indadskuende og snæversynede…

Man kan da stadig drømme.

191 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Rasmussen

  -

  Jeg holder af Danmark, og går ind for vores folkestyre.

  Det er på ingen måde højreradikalt.

  Jeg går faktisk også ind for et begrænset samarbejde mellem nationerne i EU.

  Men det var jo ikke meningen, at EU skulle udvikle sig til en tysk domineret union – Unionen er som bekendt stendød -og det skal den forblive.

  Folkestyret i Danmark skal ikke erstattes af et korrupt teknokrati, som bid for bid fjerner danskernes rettigheder i deres eget land!

 2. Af Flemming Lau

  -

  Hæ hæ Lemche, jeg kender dig jo. Det er faktisk en udfordring både at have styr på en autonom og troløs tablet, og så dig når du er in the mode til at dele “håndmadder” ud!

 3. Af Jakob Rasmussen

  -

  Det er helt hen i vejret, når du påstår, at man per defintion skulle være højreradikal, fordi man vil forsvare folkestyret. Så skulle Stauning også være højreradikal – men du er måske også enig med de kommunister, der kaldte Stauning for “socialfacsist”?

  Det er simpelthen en absurd påstand.

  Den danske nationalisme er fredelig, og er på ingen måde en trussel mod andre lande; tværtimod.

  Du forveksler den aggressive, tyske – eller russiske – nationalisme med den danske roligan-nationalisme, som hverken er imperialistisk, supremasistisk eller caggresiv på anden måde; vi vil blot bestemme over os selv, og vores eget land.

 4. Af lisbeth sørensen

  -

  Rasmussen, man kommer ikke uden om at både dig og Lemche er zionister og hasbara manual propagandister..Her kan du lære mere om hvad det er, selvom du er ekspert i det..https://wikispooks.com/wiki/Hasbara_(2009_manual)

  MHT overvågning, har konservative May nu indført nye anti-ytringsfrihed love. Hun ønsker nu ikke kritik fra sine brændofre i London, og de skal stoppes med at kunne kritisere hende. Man kan altid regne med at det er højrefløjen der er imod ytringsfrihed. Kohl ville uden tvivl som May og Merkel have indført censur også, hvis det havet været en mulighed dengang med internet mv.. Sådan er borgerlige magthavere altid.

 5. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Det yderste højre er imod demokrati og menneskerettigheder, og vil have et førerstyret diktatur – og de er som regel også antisemitter. Jeg går ind for både demokrati og menneskerettigheder –

  Halvdelen er totalt pludder og den anden halvdel holder vand. …

  Naturligvis er det yderste højre, såvel som det normale højre, altid imod rigtig demokrati og menneskerettigheder, såvel som fri ytringsfrihed.

  Dit pludder opstår når du hasbara manual zionistisk, påstår at de er fuld af anti-semitisme, når de blot er anti-zionistiske. Selvfølgelig eksistere der lidt anti-semitisme i det yderste højre, men intet på venstrefløjen, som er baseret på anti-zionisme .. Eksistere kun anti-semitisme i dag i større mængder blandt israelske jøder mod de orginale beboere i palæstina, Palæstinenserne..

  Du må ind og ændre lidt i hasbara manuallen igen..Det møg køber ingen.
  OG pET, får nu styr på de brune konvulutter til Lemche fra israel..

  “Det er simpelthen en absurd påstand.”

  Den er ikke blot absurd, den er senil..Den tysksindet og tyske jøde lemche, er jo ikke Dansker og bliver det aldrig. ASH skriver i sin seneste blog hvor kun højreradikale har ytringsfrihed, at Krasnik skal lede genopdragelseslejre for muslimer..påstanden er ligeså absurd som lemches. En mand der skærer i sine børns kønsdele fra hans jødiske ikke danske ævl, skal lære muslimer om anstændighed og Danske normer? Påstanden er senil og absurd.

 6. Af Jakob Rasmussen

  -

  Jo, det kommer man meget nemt uden om, for det er KUN i din fantasi, at jeg er en zionistisk påvirkningsagent. Den komplet unegrundede løgn bliver ikke mere rigtig af, at du gentager den til bevidstløshed.

  Du er den eneste af os to, der skriver indlæg i påvirket tilstand – tilsyneladende stærkt påvirket tilstand…

 7. Af Thomas Jenwen

  -

  Det er grove løjer, at UEJ tør føre Grundtvig og begrebet fædreland i marken i et passioneret indlæg mod netop folkelig oplysning, demokrati og fædreland.

  Den Europæiske Union er alt det modsatte: et formørket og autoritært bedrag med kurs mod Europas forenede Stater – en opløsning af folkeslag og fædrelande. Edinburgh-aftalen var danmarkshistoriens mest snedige fupnummer – en underløbelse af et demokratisk flertals afgørelse med nej’et i juni 1992. Edinburgh-aftalen “tolkede” nej’et – det afviste nej’et og folkestyret.

  Vi ser resultaterne idag: folkelig opløsning, et dansk arbejdsmarked. Forfald, fri europæisk indvandring. Med senere tilslutning til Schengen og EU’s bedrag om Frontex og beskyttelse af ydre grænser er man i fuld gang med at smadre de europæiske folk.

 8. Af Jakob Rasmussen

  -

  De højreradikale islamofascisters antisemitisme er langt ældre end Israels eksistens; alene derfor falder dit vrøvl fra hinanden.

  Når de vil begrunde, hvorfor de slår jøder ihjel, så henviser de ikke til Israels eksistens, eller til de ulovlige bosættelser – som jeg også er stærkt imod – de citerer koranen.

 9. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Du er den eneste af os to, der skriver indlæg i påvirket tilstand – tilsyneladende stærkt påvirket tilstand…

  Rasmussen, da du er i Scientology som du stolt har proklameret her inde mange gange, som er en organisation der hjernevasker og forfølger dens sektmedlemmer, tager ingen dit vås seriøst generelt..En blandning af hubbard-Hasbara manual nonsens. Du er altid påvirket af dit religiøse sektmedlemsskab i den uhyggelige organisation. Være end selv islam og jødedommen er din religion.

  Scientology vil være de sidste til at støtte op om fri kritik og ytringsfrihed, hvis de haved magt udover internt.. De forfølger børn, forældre der når de forlader sekten og bliver sunde mennesker i hovedet igen.

 10. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jakab Rasmussen.

  Der ser du; men husk at “Sørensen” og “Hansen” sandsynligvis er landflygtige palæstinensere.

  Jeg er egentlig ikke i tvivl om, at du tror på det, du skriver om dig selv. Efter min mening repræsenterer det døden for Europa, fordi vi simpelthen er for små til at klare os selv. Det udlever os til en invasion fra syd og sydøst, og for en lidt for sulten bjørn i øst. Derfor er EU så fandens nødvendig, og derfor er ødelæggelsen af EU Putins første prioritet.

  Hvad enten du er klar over det eller benægter det, så hjælper din og dine venners politik russeren i hans projekt.

 11. Af Jakob Rasmussen

  -

  Nu bilder Lemche sig også ind, at Sørensen er palæstinenser, og Sørensen bilder sig ind, at jeg er en zionistisk scientolog, selvom enhver med blot en anelse viden om Scientology vil vide, at det blot er endnu en komplet absurd påstand fra Sørensens side.

  I bliver ofte småparanoide begge to, når I møder modsigelse, hvilket forvrænger jeres kritiske sans -især overfor jeres egne fikse ideer…

 12. Af lisbeth sørensen

  -

  Umuligt at få indlæg på til jøden og zionisten fra ålborg?

  Let gennemskueligt deres zionistiske samarbejde i landets aviser, og manipulering i pro af israels kriminelle handlinger dagligt mod palæstinensere..

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: “Rasmussen” er blot endnu en pervers kommunistisk skolelærer.

  Personligt har jeg noteret mig, at romancen mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har fået et spydigt ord med på vejen fra “Hjorten”.

  Der er noget vi ikke har fået fortalt, fordi det “svirp” skal nok virke. Hvad det er? Ja, det kan jeg jo ikke vide; men det skal nok være nok til, at et banksvin, som Tulle, bliver bange. Jeg har nemlig hæftet mig ved det tidsmæssige sammenfald mellem salget af 35 mia. i lavt forrentede statsobligationer og Tulle’s spytslikkeri. Man har noget på Tulle.
  Det har formentlig noget med Nordea at gøre.

  Det er sådan man holder en landsforræder som Tulle nede. Så længe halvkvædede viser kan holde ham nede, så er der ikke nogen grund til at blive tydeligere.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  TB, ja, her i kredsen af latrinære skolelærere så bare, at jeg indberetter alle indlæg af denne karakter. Men tilsviningerne kommer efterhånden i et sådan omfang, at man ikke bare kan ignorere det — hvilket synes at gå ganske godt for redaktionen. Det er som en kræftbyld, der ender med at dræbe bloggenne, hvorefter den selv dør, altså selvdestruktiv.

 15. Af carsten Høi

  -

  Carsten Høi-konsulent i tysk sprog og samfund:

  Det er korrekt at Kohl gjorde det rigtige i 1990 og fremefter.
  Samlede Tyskland og kom overens med Sovjet og Østblokken.
  En stor mand for TYskland og Europa- enig.
  Men Elleman har aldrig og vil aldrig komme til at forstå EUs problemer
  med åbne grænser og folks utilfredshed med systemet. Han levede og
  lever åbenbart (!) i en anden tid. Tyskerne har et udtryk for passé: Altes
  Eisen.
  Stor respekt for briterne der gerne vil bestemme selv

 16. Af Grethe. L Hansen

  -

  Lemche. Hvordan kan du så være penneven her på bloggen med en vis anden herrer, hvis sprog kunne minde om alt andet end ordenligt og respektfuldt? Jeg undre mig over denne forskel du kan se om andre. Findes begrebet ikke i Biblen som historien om splinten og bjælken?

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Jeg ser nærmere, at de ulækre skolelærere er angst med al mulig grund.
  Jeg ønsker skam ikke at bringe lærerne til tavshed – jeg vil have dem til at “synge” og derefter skrige, når deres kriminelle bagland går i flæsket på dem.
  De har det problem, at selvfølgelig er de feje; men de er bare for dumme til at finde ud af HVORNÅR, de skal være det.

  Dels så tyder de bandekrigslignende forhold på, at man har fat i en eller anden ende på det kriminelle bagland – og når de bliver trætte af at slå hinanden ihjel, så opdager de, at det er meget lettere og sjovere, at slå skolelærere ihjel.
  Dels er Tulle blevet sat på plads. Jeg har set Venstres opgørelser over flygtninge tilstrømningen, som reelt er overstået.
  Dels er der nogen, der har fået nogle rigtigt store tab ved at rende hovedet mod en tilmuret dør på statsobligationerne. Det er ikke så overraskende at interessen for skatkammerbeviser til udbetaling i 4. kvartal har haft meget lille interesse.- der ligger i forvejen 50 mia. til udbetaling i november.

  Det er man sådan set klar over og der kommer nok et dyk i valutakursen på det tidspunkt, fordi de skal delvist til Norge og Sverrig – og det vil få NOK og SEK til at stige.
  Vi taler altså rigtig store beløb – her og nu.
  Det er så ikke pensionssparerne, men nogle helt andre: Nationalbankens salgsmål for 2017 er små 100 mia. Der er netto solgt for 30 mia. indtil nu; men det dækker over, at der er indfriet for 12 mia. skatkammerbeviser.
  Skatkammerbeviserne er dyre til et “nedkast”, der ligger under indskudsbevisrenten.
  Det spændende bliver hvad der sker til november, for jeg tror Rohde vil være helt kold overfor at sælge ¼% 2020 til kurs 150. Det bliver obligationskursen, der kommer til at give sig – ikke kronen.

  Jeg undrer mig så også over, at man tilsyneladende ikke har været ude og byde euro-statsobligationer op (i korte papirer). Timingen er måske ikke helt den rigtige?

  Men om Tulle holder til at Nordea er i så prekær en situation (sammen med deres indskydere) – sådan bogstaveligt – rent fysisk? Der ligger en ulykke og venter for SEK i midten af november. Jeg ved så ikke hvilke forholdsregler, man har truffet.

  Gad vide om man køber Gulland tilbage på samme måde som Kohl købte Østtyskland?

 18. Af Preben Svensson

  -

  Lokummet EU med dets åbne grænser har givet os tusinder af falske ‘flygtninge’ der malker Dk for millarder… hundreder af romaer der bruger vore parker / byer som toiletter… kriminelle øst-europæere der plyndrer danskernes huse mens danskerne er på arbejde…udenlandske bander der skyder…afpresser og truer… DANMARK MÅ UD AF LOKUMMET EU….det er en UFFE ELLEMAN…DET ER EN OMMER…

 19. Af L Clausen

  -

  UFJ , hvis DK i morgen skulle stemme om tilslutning til EURO samarbejdet ville du så stemme JA? Hvad med Schengen synes du det er vellykket ? Ville du også i dag mene, at Bulgarien og Rumænien skal være med i aftalen? Hvordan synes du EU er til
  at håndtere problemet med flygtninge og indvandring? Synes du Tyrkiet skal være medlem af EU?
  Det kan godt være du synes befolkningen er historieløs, men er det ikke vigtere at have et realistisk forhold til virkeligheden her og nu?

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Preben Svensson”: Det var dog noget primitivt vrøvl! De sidste par år har der været meget lille indvandring.

  Men stupide bemærkninger af den slags viser udelukkende, at Du udelukkende vil gøre opmærksom på Din egen underlødige person.

 21. Af lisbeth sørensen

  -

  “kredsen af latrinære skolelærere ”

  Den latrinære fessor i oldtidsvisdom af religiøs nonsens, er en af de første til at misbruge. Kalder os for Danskere for palæstinensere , Hassan mv., men udlændningen selv er af jødisk-via tysk-scweizisk afstamning siger han, og altså slet ikke Dansker som os…Borgschmidt er lige bagefter som de 2 mest svinske debattører i denne avis.

  “Dels er Tu lle blevet sat på plads. Jeg har set Venstres opgørelser over flygtninge tilstrømningen, som reelt er overstået.”

  ““Preben Svensso n”: Det var dog noget primitivt vrøvl! De sidste par år har der været meget lille indvandring.”
  Borgkvajets

  Under de sidste 2 år er ankommet 2oo.ooo hertil, så nej den er en ommer. Borgerlige regeringer indfører altid flest velfærds og løn dumpere. Sådan har det været siden den massive indvandring startede. Kommentaren er simpelthen rent yank nikkerævl og fak enews.

 22. Af Uffe Ellemann

  -

  Vrøvl og digt

 23. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Lisbeth dit udsagn om Helmut Kohl, at han har været i Hitlerjugend, bør du bevise. Helmut Kohl var født i 1930”

  Fru Harald. Han var i hitler jugend og kæmpet for nazisterne i krigens sidste dage, Længer er den ikke At du som jan ikke var klar over det, kan jeg ikke bruge til noget. Du må i fremtiden lære at blive mere vidende hvis du skal diskutere i voksenforum..

  “De højreradikale islamofascisters antisemitisme er langt ældre end Israels eksistens; alene derfor falder dit vrøvl fra hinanden.”

  Naturligvis ikke. jøder har immmigreret der, og overtaget landet via engelsk tory hjælp. Der boet så godt som ingen der i 45, og de har smidet landets original befolkning ud..

  lo saglige kommentarer af undertegnedes er lige blevet slettet, men ingen af de to zionisters, Borgschmidts mv. Til grin. Dog rart at mange af jans ligegyldige blev fjernet.

 24. Af Ib Kyv

  -

  “Lemche: Jeg ser nærmere, at de ulækre skolelærere er angst med al mulig grund.”

  “AngstE”!

  Dosmer!

  Intet under, at den forvoksede, hadefulde baby stadig har et traumatisk til skolelærere, selvom han tydeligvis er ved at blive senildement.

 25. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Lisbeth dit udsagn om Helmut Kohl, at han har været i Hit lerjugend, bør du bevise. Helmut Kohl var født i 1930”

  Fru Harald. Han var i hit ler jugend og kæmpet for nazis terne i krigens sidste dage, Længer er den ikke At du som jan ikke var klar over det, kan jeg ikke bruge til noget. Du må i fremtiden lære at blive mere vidende hvis du skal diskutere i voksenforum..

  “De højreradikale…filteret..”

  Naturligvis ikke. jød er har immmigreret der, og overtaget landet via engelsk tory hjælp. Der boet så godt som ingen der i 45, og de har smidet landets original befolkning ud..

  lo saglige kommentarer af undertegnedes er lige blevet slettet, men ingen af de to zionisters, Borgschmidts mv. Til grin. Dog rart at mange af jans ligegyldige blev fjernet.

 26. Af Jakob Schmidt

  -

  “Dels så tyder de bandekrigslignende forhold på, at man har fat i en eller anden ende på det kriminelle bagland – og når de bliver trætte af at slå hinanden ihjel, så opdager de, at det er meget lettere og sjovere, at slå skolelærere ihjel.“

  Wow, far out…

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvorfor de stakkels skolelærere skal holde for, når tilfældet Borgschmidt får endnu en offentlig hjerneblødning, men han er tydeligvis plaget af sin intense angst for de ultrapædagogiske, danske skolelærere, selvom de ikke gør en flue fortræd.

  Har staklen ikke nogle gode bekendte, der kan hjælpe ham, når hans barndomstraumer med krakilske skolelærere fra engang i det forrige årtusinde bliver for plagsomme?

 27. Af Ib Kyv

  -

  Hvis Borgschmidt var en hund – hvilket jeg ikke vil udelukke fuldstændigt – så ville kræet blive aflivet, før det bed en uskyldig stakkel.

 28. Af Flemming Lau

  -

  LS: Længere er den ikke…?

  Jo det er den faktisk, for han var bare Flakhjælper i det sydlige Tyskland, og et par dage før kapitulationen, skred han hjemad!

 29. Af Flemming Lau

  -

  LS: Længere er den ikke…?

  Jo det er den faktisk, for han var bare Flakhjælper i det sydlige Tyskland, og et par dage før kapitulationen, skred han hjemad!

 30. Af Jan Petersen

  -

  Når jeg pludselig blandes ind i debatten, bliver jeg vel nødt til at reagere. Her er, hvad jeg skrev 18. JUNI 2017 4:11:

  Et kort citat omkring Helmuth Kohl fra Wikipedia:

  >>At the age of ten, Kohl was obliged, like every child in Germany at the time, to join the Deutsches Jungvolk, a section of the Hitler Youth. Aged 15, on 20 April 1945, Kohl was sworn into the Hitler Youth by leader Artur Axmann at Berchtesgaden, just days before the end of the war, as membership was mandatory for all boys of his age.[6] Kohl was also drafted for military service in 1945; he was not involved in any combat, a fact he later referred to as the “mercy of late birth” (German: Gnade der späten Geburt).[7]<<

  Resten kan læses på følgende link – i øvrigt hader jeg, når folk behandler fakta utroværdigt. Også selv om vedkommende er en simpel trans !
  https://en.wikipedia.org/wiki/Helmut_Kohl

 31. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Ib Kyv”:

  Det er såmænd ikke fordi, jeg har noget specielt traumatisk forhold til Jer skolelærere – ikke personligt.

  Sagen er nærmere, at skolelærere er noget vi alle har været ude for – og ingen kan fordrage Jer.

  Gennem nogle år skrev jeg om banksvin og flextumper. Udtrykkene er vel i dag nærmest knæsatte i den almindelige bevidsthed (at det så ikke er det i Din, kan have en sammenhæng med, at Du har så lidt hjerne, at det er neurologisk svært at finde ud af om begrebet bevidsthed i det hele taget kan defineres hos skolelærere), at de ikke længere kan siges at leve op til standarderne for ukvemsord og nedsættende betegnelser.

  Skolelærere derimod vækker formentlig i overskuelig fremtid stadig foragt og væmmelse.

  Skolelærere er så lette at udpege med rimelig sikkerhed og er så almindelig kendte, at det sparer en hel del på ordforrådet.

 32. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth små drenge og gamle mænd blev beordret til kamp mod USA og de allierede ved krigens afslutning. Se nu at læse lidt også dansk ikke bare arabisk propaganda. Lad nu være med at være så ignorant.

 33. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 18. JUNI 2017 12:28
  SVEND JENSEN, jeg kan godt lide mine tyske venner. Som antydet af andre befinder de sig på et niveau, man ikke møder ofte i Danmark.

  Hvordan er det muligt at have tyske venner, når de selv kun har fjender blandt deres landsmænd.
  Aldrig har man observeret et så ubændigt had til landsmænd, som da jeg var tvunget til at diminuere mig selv med arbejde i herrefolkslandet. Man forstår hvilket niveau, ovennævnte tyskervenlige personage sænkede sig ned på i Hamborg. Så han røgen, da…..?

  Det eneste, som kan befri tyskerne fra deres oikofobi, er en opsplitning i deres gamle enkeltstater, med Holstein som den allernordligste. Dermed bliver de heller ikke så farlige for deres mere civiliserede nabolande, som de er nu.

 34. Af Jan Petersen

  -

  Hvordan er det i øvrigt muligt at føre en bare nogenlunde rimelig debat UDEN folk bare sidder og pisser på hinanden? Total hjernedød JUNK!

 35. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND JENSEN, jeg ved godt, at salig Frode Jakobsen sagde, at han elskede Tyskland. Han kunne slet ikke få nok af dem. Jo flere Tysklande, jo bedre. Derfor er dit indlæg stadig noget forbandet ævl.

 36. Af Jan Andersen2

  -

  Der er vel ingen der deltager eller læser denne fascistiske og ekstremistiske blog.

 37. Af Finn Bjerrehave

  -

  Helmut Kohl som Jens Navntofte kaldte Elefanten i glashuset, men senere genforeningskansleren, og vi mærkede alle Tysklands økonomiske styrke, og hvad bliver den Europæiske regning.
  Hvad Hitler satte i værk Motorveje, ønsker Merkel nu vi ikke Tyske bilister skal finanisere i 2018, og det må ikke ske, nemlig vejene er kun skabt til Tyskere, og betalt rigeligt med blod, og Merkel må forstå historien.
  EU stop Merkel. Finn Vig

 38. Af steen juhl olesen

  -

  Uffe har helt ret. Nu må Europa stå sammen. Historien skræmer og denne gang presse vi både fra Vest (USA), Øst (rusland) og Syd (melleøsten). Et splittet Europa taber denne kamp.

 39. Af Niels Peter Lemche

  -

  Filter, er du der?

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, hvis filtret vil åbne sig, så bare til Finn, at den første tyske motorvej åbnede ti år før Hitlers magtovertagelse, og at tyskerne egentlig er trætte af alle gratisterne, ligesom de fleste andre europæiske lande. DK kræver jo også penge for at køre over broerne.

 41. Af Grethe. L Hansen

  -

  Lemche. Du har ikke svaret mig på henvendelsen fra den 18 juni kl. 19.29?
  Du har vel læst det sidste der er kommet?

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE. L HANSEN, jeg bestemmer selv, hvem jeg vil svare og hvad jeg vil svare på. Du er ikke højtprioriteret. Du spiller et spil, som andre putlikkere har været i gang med, fordi I er smadderirriterede over TB og jeg, når vi sætter turbo på operasnakken for at få fred for jer.

  I øvrigt har jeg svaret på spørgsmålet nogle gange over det sidste år.

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE. L HANSEN, jeg bestemmer selv, hvem jeg vil svare og hvad jeg vil svare på. Du er ikke højtprioriteret. Du spiller et spil, som andre putlikkere har været i gang med, fordi I er smadderirriterede over TB og jeg, når vi sætter turbo på operasnakken for at få fred for jer.

  I øvrigt har jeg svaret på spørgsmålet nogle gange over det sidste år.

 44. Af Grethe. L Hansen

  -

  “fordi I er smadderirriterede over TB og jeg, når vi sætter turbo på operasnakken for at få fred for jer.”
  Så vidt jeg kan se har det intet med opera at gøre og hvem er I???
  Når man kalder folk de værste gloser og andre klapper i hænderne må man som normal fungerende sætte spørgsmålstegn ved folks tilstand! Når man som jeg arbejder med misbrugproblematikken undre man sig.
  Hvad du har svaret andre kommer ikke mig ved, derfor stiller jeg mine egne spørgsmål.
  Hvis du forøvrigt ikke ønsker debat men kun fornærme folk hvad er så dit problem, så har du jo fået det som du vil have det!

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE. L HANSEN, putlik: Hvis du ikke ved, hvem jeg er, så må du sidde langt ude i skoven. Der er kun én i verden, der hedder det. Så gå bare igang med googleriet.

  Du er lidt mere begavet end dine meningsfæller, næsten som JUF, men så heller ikke mere. Hvorfor skulle jeg svare dig på noget, som du selv kan finde ud af. så “over and out!”

 46. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Under de sidste 2 år er ankommet 2oo.ooo hertil, så nej den er en ommer. Borgerlige regeringer indfører altid flest velfærds og løn dumpere. Sådan har det været siden den massive indvandring startede. Kommentaren er simpelthen rent yank nikkerævl og fak enews.

  Af Uffe Ellemann – 18. juni 2017 22:25
  Vrøvl og digt

  Nej, det er det ikke. Tallet kan faktatjekkes og bevises..Ifølge DST kom der 165.ooo de første 2 år af regeringen, dertil skal ligges alle de familiesammenførelser der ikke er blevet gennemindført fra de 25.ooo ankomne flygtninge på et år, altså ca. 4o.ooo oveni eller mere..Dertil skal ligges alle de uregistreret, det vil sige Rumænske tiggere, Spanske og italienske afrikanere, såvel som andre eu borgere der liver uden for systemets registrering.

 47. Af Lisbeth sørensen

  -

  “og et par dage før kapitulationen, skred han hjemad!”

  LAU, TAK!
  Man er vel ikke direkte forundret over at kohl var deserttør fra frontlinien? Han var jo konservativ kulturkristen mv.? Disse foretrækker at sidde lo km op i skyen i et bombefly, eller 3o km bag fjendens linier.

  “Også selv om vedkommende er en simpel trans ”

  Jan, er en fordrukken luderkøber, der bor i pattaya i Thailand, hvor han sidder på luder bar hele dagen lang. sammen med andre sørgelige højreradikale Danske skæbner, og finder trøst i købt menneskekød. Stakkels piger-børn..

 48. Af j b

  -

  Ja, ham vil jeg heller aldrig glemme .
  Omend han troede jeg var tysker, under hans besøg i Ginnosar i ’84.
  Ikke et ord om sorte penge eller lysfølsomhed.

 49. Af Grethe. L Hansen

  -

  “GRETHE. L HANSEN, putlik: Hvis du ikke ved, hvem jeg er, så må du sidde langt ude i skoven. Der er kun én i verden, der hedder det. Så gå bare igang med googleriet.”

  Jeg har ikke spurgt om hvem du er, men hvorfor du er penneven med en der ligger langt ude til højre at det får en vis herre fra syd til at ligne en spejderdreng!
  Hvor skulle jeg pludselig spørge ind til din person som du jo selv skriver er det intet problem at finde information. Men du svare stadig ikke på et simpelt spørgsmål om hvad du ser i det rabiale ordvalg fra en anden vis herre?

  “Skolelærere derimod vækker formentlig i overskuelig fremtid stadig foragt og væmmelse.
  Skolelærere er så lette at udpege med rimelig sikkerhed og er så almindelig kendte, at det sparer en hel del på ordforrådet.”
  Lemche hvis jeg bytter ordet skolelærer ud med Jøde – Kommunist hvad ligner det så til forveksling?? Noget vi har hørt før???
  Jeg kan jo gøre det for dig
  ” Jøder derimod vækker formentlig i overskuelig fremtid stadig foragt og væmmelse. Jøder er lette at udpege med rimelig sikkerhed og er så almindelig kendte, at det sparre en hel del på ordforrådet.”

 50. Af lisbeth sørensen

  -

  “Jeg kan jo gøre det for dig
  ” Jøder derimod vækker formentlig i overskuelig fremtid stadig foragt og væmmelse. Jøder er lette at udpege med rimelig sikkerhed og er så almindelig kendte, at det sparre en hel del på ordforrådet.””

  Bliver spændende at høre svaret her. Dog kan jeg fortælle dig at både Borgschmidtoglemche generelt ikke besvare kvinder. Har deltaget i debatten her i mange år i B…Det yderste højre deler et ret såsygt kvindesyn altid, som de ser som mindreværdige væsener.
  Den sidste blå kvinde i blå blok, må huske at slukke for lyset,, og efterlade opskriften på et kogt æg! Flere af dem burde læse Berlingskes blogge, for at følge de borgerliges kvindesyn. Det ville uden tvivl over tid fjerne 25% af alle blå bloks stemmer.

  Det sørgelige selvmord af kohls kone-hun led af lysfølsomhed-, ikke det generelle borgerlige maude migræne hattedame syndrom, men et ægte et af slagsen, føler jeg dog med..Hun lyder som et anstændigt menneske..

Kommentarer er lukket.