Da jeg blev hacket

Af Uffe Ellemann 157

Sidste år i maj blev jeg hacket. En morgen, da jeg tændte for hjemme-pc’en, var der først ikke noget at mærke. Men da jeg ville hente en tekst frem, som jeg arbejdede på, var det umuligt. Jeg gjorde det, der plejer at virke i den slags situationer: Tager alle ledninger ud af bæstet, går en tur med hunden, og prøver igen.

Men nej. I stedet for mine filer var der små kulørte markører og en tekst, der fortalte mig, at alle mine filer var blevet krypteret (med RSA-2048 og AES-128), og at jeg kunne få en kode til at låse op, hvis jeg fulgte instruktionerne, som lå i en særlig fil.

Med hjertet oppe i halsen gik jeg ind i mit billedarkiv, hvor der lå tusinder af scannede lysbilleder fra de foregående 60 år af mit liv. Det havde taget to somre at scanne dem, og derefter var lysbillederne smidt væk.

Alt var krypteret.

Ha, ha, tænkte jeg. Det hele er også gemt i min backup oppe i skyen i Dropbox. Men der var de samme kulørte mærker på alle filer.

Så gik jeg ind i den fil, der fortalte mig, hvordan jeg kunne få en nøgle til at låse det hele op. Jeg skulle gå ind på et link, der skulle føre mig til en ”Tor Browser” – og her fik jeg vejledning i, hvordan jeg kunne oprette en bitcoin-konto, og så overføre et beløb i bitcoins til en anden konto.

Jeg begyndte at ringe rundt for at søge råd. En kontakt i politiet fortalte mig, at det ”Tor-net”, der var tale om, er en stærkt krypteret del af internettet, som benyttes af kriminelle og andre, som vil unddrage sig myndighedernes overvågning. Det var nærmest umuligt at trænge ind på nettet.

De eksperter, jeg talte med, gav heller ikke store håb. De fortalte om den ”ransom-ware”, der var begyndt at genere ganske mange mennesker – men som der ikke på det tidspunkt blev talt meget om, nok fordi de fleste betalte for at deres forretning (eller lagre af gamle familiebilleder) ikke skulle gå op i røg. Og – som en sagde – de plejer vist at levere nøglen, for ellers holder deres forretningsmodel ikke.

Så kontaktede jeg Dropbox, og endelig var der positive nyheder: De sagde, at det ville være en smal sag at skrue tiden et par dage tilbage, så jeg kunne få adgang til mine mange gigabites billeder og tekster oppe i skyen på de vilkår, der var gældende før krypteringen. Jeg skulle bare være helt sikker på, at min pc så var renset for den virus, der på en eller anden måde var sluppet ind.

Jeg ville ikke betale. Fandme nej! Så jeg pillede harddisk og andet ud af min pc og smadrede det med en forhammer, før jeg kørte hele møget på lossepladsen, og købte mig en ny pc med det seneste styresystem. Det var en god fornemmelse at smadre harddisken, det skulle bare have været de karle, som havde sneget krypteringerne ind på mine private enemærker, tænkte jeg…

Hvordan de er kommet ind, er mig stadig en gåde. Jeg lukker aldrig filer op, som jeg ikke har tillid til. Men nu ved jeg, at det ikke er nok.

Det var både dyrt og besværligt at starte forfra. Det havde utvivlsomt været meget billigere og nemmere at betale løsepenge. Men det ville jeg have haft det skidt med bagefter. Nu kan jeg glæde mig ved at have lidt forholdsvis beskedne tab.

Det, verden har oplevet de sidste par dage, sætter min oplevelse fra sidste sommer i voldsomt perspektiv.

Værst af alt er det tab af tillid, som ryster de verdensomspændende virksomheder, der er blevet lammet af hackerangrebet. Deres kunder vil uundgåeligt spørge sig selv, om det vil være mere sikkert at søge andre steder hen. Den virksomhed, som står og mangler en container med vigtige dele til en løbende produktion, rammes jo hårdt. Der skal ikke mange forstyrrelser til i det fintmaskede mønster af internationale handelsaftaler, før det mærkes i produktionens mange forgreninger.

Men der er meget, som tyder på, at hensigten med dette hackerangreb netop har været at sprede mistillid og forvirring, snarere end at hente nogle få bitcoins hjem gennem Tor-net.

Her er en teori, som begynder at tage form i den internationale dækning af, hvad der er sket:

Udgangspunktet for dette hackerangreb er tilsyneladende et IT-firma i Ukraine, hvor hackere har fået mulighed for at plante ransomware i en opdatering. Derfra er det spredt via forbindelser i offentlige institutioner og store private virksomheder, først og fremmest i Ukraine, men også i Italien, Rusland, Tyskland – og altså også Danmark. Ukraine har idet hele taget været centrum for voldsomme cyber-angreb det sidste halve års tid, som har lammet hospitaler, elværker osv. Det er gennemført så professionelt, at det må være en fremmed stat, som står bag.

Pilen peger i retning af Rusland og de hackertjenester, vi efterhånden har lært at kende for deres skumle aktiviteter i amerikansk valgkamp og mange andre steder, hvor de forsøger at undergrave sammenhold og tillid i den vestlige lejr. Det hele styres af den militære russiske efterretningstjeneste, GRU – samt arvtageren til det gamle KGB, som nu hedder FSB.

Når russiske virksomheder også er ramt, skyldes det ifølge denne teori, at man lavede en ”prøveaffyring” af et cyber-våben, som viste sig langt kraftigere end ventet. Så ryger der let et par finker af panden. “Collateral damage”, kaldes det. A. P. Møller Maersk skulle således heller ikke have været mål for angrebet, men blev bare sammen med andre fanget, da virkningerne af ”prøveaffyringen” spredte sig.

Det vi oplever i disse dage kan således være en beskeden forsmag på, hvad vi har i vente, hvis det bliver alvor.

Derfor er det så vigtigt, at de enkelte lande opruster deres kapaciteter på området. Det er en stadigt vigtigere del af totalforsvaret. Danmark er i fuld gang, og har været det et stykke tid. Men der er utvivlsomt brug for, at der skabes en langt bredere forståelse og fornemmelse for, hvad det er, vi er oppe imod.

Jeg vil nødigt være it-chef i de virksomheder, der er blevet ramt. De skal nu til at forklare deres bestyrelser – som næppe rummer mange, hvis viden er up-to-date på området – hvorfor de ikke bare kunne slå over på alternative styresystemer, gemt oppe i skyen, da det hele blev låst fast. Sådan som jeg klarede mig med familiebillederne i Dropbox…

Når det nu endelig skulle være, var det godt at få en advarsel om verdens tilstand på cyberwarfare-området i en skala, der forekommer håndterlig om end kostbar og besværlig. Det vil sætte gang i den oprustning på området, som er bydende nødvendig, hvis vi skal kunne håndtere situationen, når den opstår næste gang.

For det gør den!

157 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Gür, jeg troede ikke, at du var en af løgnefabrikkens venner. En ting er, at putlikkerne har travlt med deres afledningsmanøvre — vi kommer til at høre mere i de næste dage efter de seneste rapporter om giftgasangrebet ved Idlib — men at du står på deres side — uha, uha! Desværre eksisterer det Tyrkiet, jeg holdt af snart ikke mere, når det sikkert snart tager navneforandring til Erdostan. Så kommer I til at tale erdostansk. Men fortsæt bare. Lige nu er din præsident ved at føre Tyrkiet/Erdostan ind i en krig med det meste af arabverden. Tillykke med det. I får brug for alt det held, I kan finde.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Hvor kan man i øvrigt læse om – “de seneste rapporter om giftgasangrebet ved Idlib”? Et link eller to please.

 3. Af Per Torbensen

  -

  Gasledninger og Olieledninger fra Mellemøsten til Europa er,hvad det handler om i substansen alt andet er fyld på en gammel mølle “menneskerettigheder og demokrati” vor herre til hest.

 4. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF NIELS PETER LEMCHE – 30. JUNI 2017 22:07:

  Tyrkiet ønsker ikke krig med nogen i området. Men omstændighederne i hele området tvinger tyrkerne til at tage hurtige og drastiske beslutninger til formål at standse en mulig og hurtigtspredende konflikt indbyrdes blandt arabiske lande. Hvis Tyrkiet ikke greb ind i tide med fred, besindighed og støtte erklæring til Qatar, så ville der med al sikkerhed starte først og fremmest en kaotisk udelukkelse af Qatar og dernæst en stor krig mellem ærkefjenderne Saudiarabien og Iran.

  Det hele skyldes Trump monsteret og hans fornylige visit i Saudiarabien!
  Ironisk nok samarbejder Trumps USA med terroristerne i Mellemøsten for at destabilisere hele området. Men på den anden side beskylder den dobbeltmoralske og hykleriske Trump administration Qatar med terror støtte!

  Trumps USA vil straffe Qatar indirekte med de korrupte arabiske lande, fordi Qatar ikke vil være med til at støtte amerikanernes fup terror liste, fordi Qatar nægter at berige den amerikanske forsvarsindustri, fordi Qatar nægter at standse alt samarbejde med Iran, fordi Qatar nægter at modarbejde tyrkiske militær baser i landet, fordi Qatar nægter at bøje sig for amerikanernes ønsker ift. olie- og gasproduktion og prisvurderinger til dette formål og fordi Qatar nægter at standse samarbejdet med USA’s ærkerival Storbritannien og det nye silkevejsptojekt med kineserne. Så, problemet er rent faktisk større end Qatar og skyldes i høj grad de storpolitiske anliggender.

  Accepter det eller ej, men Erdogan er nøglen til alt, men din fatteevne er ikke istand til at kapere denne virkelighed. Fortsat du bare med verdens største løgn – evolutionslæren.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg meget enig i, at Erdogan er ophavsmand til meget shit i Mellemøsten, læs f.eks denne artikel om “freds”elskeren Erdogan:

  Whistleblower exposes how NATO’s leading ally is arming and funding ISIS
  “I am the police chief who was asked to guard ISIS terrorists”
  https://medium.com/insurge-intelligence/former-turkish-counter-terror-chief-exposes-governments-support-for-isis-d12238698f52

 6. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAN PETERSEN – 1. JULI 2017 0:53:

  Den kilde er desværre ikke et sagligt og faktuelt bevismateriale. Hvis Tyrkiet støtter IS, hvorfor angriber IS så Tyrkiet og tyrkisk militær, hvilket de (IS) jo stadigvæk gør! Og hvorfor angriber IS aldrig Israel? Så, din konspirationsteori holder altså ikke.

  IS/ISIS/IS?L er skabt-grundlagt af USA. Trump har selv givet udtryk for, at Obama administrationen med den forhenværende CIAhef David Petraeus skulle være medskyldige i skabelsen af IS.
  Hermed får du pålidelige og saglige kilder:

  https://www.google.dk/amp/s/amp.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

 7. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAN PETERSEN – 1. JULI 2017 0:53:

  Den kilde er desværre ikke et sagligt og faktuelt bevismateriale. Hvis Tyrkiet støtter IS, hvorfor angriber IS så Tyrkiet og tyrkisk militær, hvilket de (IS) jo stadigvæk gør! Og hvorfor angriber IS aldrig Israel? Så, din konspirationsteori holder altså ikke.

  IS/ISIS/IS?L er skabt-grundlagt af USA. Trump har selv givet udtryk for, at Obama administrationen med den forhenværende CIA chef David Petraeus skulle være medskyldige i skabelsen af IS.

 8. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAN PETERSEN – 1. JULI 2017 0:53:

  Den kilde er desværre ikke et sagligt og faktuelt bevismateriale. Hvis Tyrkiet støtter IS, hvorfor angriber IS så Tyrkiet og tyrkisk militær, hvilket de (IS) jo stadigvæk gør! Og hvorfor angriber IS aldrig Israel? Så, din konspirationsteori holder altså ikke.

  IS/ISIS/IS?L er skabt-grundlagt af USA. Trump har selv givet udtryk for, at Obama administrationen med den forhenværende CIA chef David Petraeus skulle være medskyldige i skabelsen af IS.

 9. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Ser i Berlingske idag, at man i NATO mener, at Rusland ligger bag det store cyber angreb der bl.a. lukkede Mærsk, og truer nu med passende angreb på Rusland!

  Grunden til, at man mener Rusland ligger bag om angrebet er, at Ukraine blev uforholdsmæssig hårdt ramt, samt transportsektorer, banksektorer, hovedsagelig i vestlige lande, og det ser ud som om Kina er gået nogenlunde fri!
  Angående Indien, ved jeg ikke men har ikke hørt, at de skulle være ramt!

  Det ser jo også ud til, at det er på tide at man giver Rusland et hak i Tuden, og jeg forventer, at man ikke giver tilladelse til den Russiske gas rørledning på dansk territorium!
  Mvh.

 10. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Er er stadig nogen der tillægger informationer fra USA, CIA eller Nato nogen som helst form for sandhedsværdi. Har man overhovedet intet lært af det, vi har været udsat for fra den side i årtier – ikke mindst i den sidste tid.

  Det er ufatteligt, at ondskabens imperium uantastet kan fortsætte at udspy fake news og desinformation i store mængder uden at nogen kræver dokumentation. Forhåbentlig er der ingen alvorligt tænkende mennesker, der hopper på løgnene.

  Danmark er før gået i krig på falske informationer fra den kant, men nu hvor vi ikke længere har en Fogh som statsminister bør vi kunne være sikre på, at det ikke sker igen, gør vi ikke? Ellers må Danmark sættes under administration – af folket.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, JVM, ligesom i de hedengangne folkerepublikker i Østeuropa! Du for nægter dig aldrig.

 12. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Er det ikke utroligt, at der stadigvæk findes psykopatiske betong kommunister, i et demokrati som det Danske?
  Man havde jo forventet, at de var emigreret over til deres Russiske paradis for lang tid siden!

  Men det kan selvfølgelig skyldes, at socialhjælpen og offentlig forsørgelse i Danmark, er højere end i Rusland!
  Mvh.

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, personer som JVM lever i deres egen drømmeverden. Før 1989 levede de i deres fantasier om den kommende verden, hvor kommunismen havde sejret. Nå, den led selvfølgelig nederlag — det gør den slags ideologier altid — men drømmede levede videre. I disse drømme taler sande kommunister russisk. Det gør Putin selvfølgelig, ergo må han efter denne forskruede logik være kommunist, selv om han er en brutal kapitalist, der har et uendelig stort antal lig i lasten. Men i JVMs drømmeverden lever alting videre, og det er umuligt at vække ham af sine drømme.

 14. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Niels Peter Lemche.
  Ja, det har du nok ret i; men det er trods alt anmærkningsværd, at en gruppe som den kommunistiske, det har været lagt for had uden lige i det Danske samfund, samt i vestlige demokratier, stadigvæk har fortalere her i landet, som nægter, at erkende det kedelige løgnagtige fakta, som sovjet Rusland stod for!
  JVMs påståelighed er fuldstændig uden for alt fornuft!
  Noget af det dummeste man kan gøre er, at benægte fakta, og det er jo åbenlys, at JVM hører til denne gruppe der gør dette!

  Yderligere er det ret irriterende, at man kan ikke skrive et indlæg på nogen blog uden det efterfølges af JVM s kommunistiske kommentarer!

  Kan den hjerneblæste person dog ikke holde kæft, og dyrke sin kommunisme hjemme hos ham selv, så vi andre slipper for ævlet?
  Mvh.

 15. Af lisbeth sørensen

  -

  Forskruet yanknikkere som Lemche er umuligt at gøre stuerene, saglige og ikke fascistiske..

  Jwm har ret her. Vi er solgt løgne på løgne af vesten mht vores krige her i Mellemøsten. Og isrealske påvirkningsagenter som Lemche har gjort sit også..

 16. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos “utroligt”, læs denne artikel på JP.dk (dansk forsvar også nævnt):

  “Storbritanniens spritnye hangarskib til 26 millarder kroner styres af forældede Windows XP-computere”
  http://jyllands-posten.dk/#ia9692139;finans

 17. Af r. vangkilde

  -

  MAFIA CYBER ANGREB, – den russiske mafia er et produkt af kommunismen, hvor værdierne,
  magt og penge er fællesskabets ejendom, med legal ret til, at stjæle, dræbe og dyrke terror
  igennem flere hundrede år. Putin har alvorlige problemer med at styre de selvbestaltede og ustyrlige oligarker.

 18. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Efter revolutionen og restaureringen af Gulag 17 vil du blive interneret der og udsat for et maximalt fysisk pres, der muligvis vil gøre dig egnet til at leve i et frit samfund men ellers er der andre løsninger.

  Du har tidligere vist små glimt af hjernevirksomhed – så måske er der nogen hjemme. Hvordan det har kunnet få dig i den blå bog, er mig en gåde. De er åbenbart ikke kræsne, så hvad skal vi egentlig med den?

  For Carl- Erik P er situationen en anden. Han kommer ikke længere end til den nærmeste lygtepæl. Ham vil man ikke spilde tid og penge på.

 19. Af Grethe L Hansen

  -

  Nu ved vi at USA’s har spyware indbygget i mere eller mindre alt elektronik/ teknologi fra TV til PC’er og har spioneret mod allierede, selv statschefer. ( Merkel) Det har vist sig at USA kan nedlægge hele den vestlige verden ned med bare et tryk på en knap, just in case.
  ( Edward Snowden) Jeg tror slet ikke på, at Rusland har den fornødne teknologi der skal til for at kunne igangsætte en sådan situation som den vi har set. Ville det ikke være mere logisk at Russerne havde udført angrebet fra en hemmelig lokalitet i USA frem for Ukraine? Nu må vi blot vente på, at de såkaldte beviser bliver lagt frem.

 20. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Gür

  Tyrkiet støtter ikke Islamisk Stat officielt, men Erdogans svigersøn, Berat Albayrak, var, efter alt at dømme, involveret i oliehandel med Islamisk Stat, og var dermed med til at finansiere den sunni-muslimske terrororganisation.

  Uddrag fra “Email cache proves Turkish oil minister’s links to Isis oil trade, WikiLeaks claims ” af Bethan McKernan, Independent 07.12.16:

  “WikiLeaks has released a cache of thousands of personal emails allegedly from the account of senior Turkish government minister Berat Albayrak, son-in-law of the country’s president, Recep Tayyip Erdogan, which it says shows the extent of links between Mr Albayrak and a company implicated in deals with Isis-controlled oil fields.

  The 60,000 strong searchable cache, released on Monday, spans the time period between April 2000 – September 23 2016, and shows Mr Albayrak had intimate knowledge of staffing and salary issues at Powertrans, a company which was controversially given a monopoly on the road and rail transportation of oil into the country from Iraqi Kurdistan.

  Turkish media reported in 2014 and 2015 that Powertrans has been accused of mixing in oil produced by Isis in neighbouring Syria and adding it to local shipments which eventually reached Turkey…”

  “Mr Albayrak, one of the most powerful individuals in Turkey, is widely seen as being groomed to be Mr Erdogan’s successor. ”

  “The emails also offer a look at the close relationship between Mr Albayrak and Mehmet Ali Yalcindag, US President-elect Donald Trump’s business partner in Turkey”…

 21. Af Tom Clark

  -

  Uffe: hvorfor er du så sikker på, at det var russerne? Vi ved at du har en stærk antipati overfor dem, men det er en dårlig erstatning for argumentation.
  Konspirationsteorien om, at russerne hackede sig ind i Hillarys og det demokratiske komitees servere, er aldring blevet understøttet af verificerbare beviser. Og nu har både director of national intelligence James Clapper Obamas CIA direktør John Brennon begge indrømmet, at det ikke var alle 17 efterretningstjenester som stod bag vurderingen (at russerne havde hacket de nævnte servere), men kun 3. Clapper har endvidere erkendt, at analytikerne bag vurderingen var “hand picked” fra CIA, NSA og FBI. Dvs, at man ikke ligefrem kan sige at der var tale om en slage neutral, eller objektiv gruppe!

  Clappers og Brennans indrømmelser forhindrede dog ikke Hillary i at gentage løgnet så sent som den 31. maj.

  https://consortiumnews.com/2017/06/29/nyt-finally-retracts-russia-gate-canard/

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Det, jeg bare undrer mig over er, hvilket modslag, der kommer til det seneste russiske hackerangreb.
  Vurderet ud fra handlen i statsobligationer – og guderne skal vide, at det har set underligt ud – så er der i de nye lavt forrentede serier købt for 40 mia. kr. – hvor vi løseligt kan regne halvdelen – ca. 3 mia. USD som rent tab. Vi kan være nogenlunde sikker på, at det er Putins Personlige Penge, der er krøbet til halv størrelse ved at bruge Nationalbanken som vaskemaskine.

  Det med at lægge mærke til det personligt irriterende og ikke det alment væsentlige:

  Jeg går ud fra, at Du gik glib af Lisa Stoll’s koncert i Florida for alpehorn.
  http://www.youtube.com/watch?v=jKu7Q2fmD24

  Den Amazing Graze er faktisk ret god – det er da interessant at høre den udsat for andet end sækkepibe. Af almen interesse burde være: Indfaldet af klarinetten.
  Det har principiel betydning, fordi “normale” messingblæsere har en overkompensation i overtonerne, der giver dem den “messingsuppe” klang.

 23. Af Niels Peter Lemche

  -

  TOM CLARK, selvfølgelig kommer du med den sædvanlige russiske påstand om, at der ingen beviser er fremlagt for noget. Naturligvis ikke. Man afslører selv ikke i vesten sine efterretningskilder. Det er løgnefabrikken mod øst eneste chance for at klare frisag, tror man, som nu med giftangrebet ved Idlib i Syrien eller nedskydningen af de malaysiske passagerflyt over det østlige Ukraine. Man lyver og bliver ved med at lyve efter det gamle goebbelske princip: Lyv, lyv og lyv. Til sidst tror folk på løgnen.

  Men blev endelig ved med at afsløre jer.

 24. Af georg christensen

  -

  Tillykke Uffe, det har du rigtigt godt af, Jeg har også prøvet det, midt i en Microsoft opdatering fik jeg en ikke Microsoft fil installeret, heldigvis havde jeg Kaspersky på sidelinien, alligevel ,selv om jeg ikke tabte noget , måtte jeg ny installe Windows 10.

  NB: Heldigvis skulle jeg ikke smadre noget som helst. Viden om?, gør underværker. Så til dig Uffe, hvorfor har Danmark endnu ikke fået et “IT” ministerium?. Et ministerium, hvis eneste opgave er : At sørge for skabning, og vedligeholdelse og kontrol, af et Dansk system, for alle i Danmark. Hvis systemet,så forlanger computere med 2 uafhængige harddiske med forskellige styresystemer, den ene åben for alle, den anden , kun for “det danske system”,
  Husk på: Intet er umuligt, viden om? gør alt MULIGT.

 25. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jørgen Willy Madsen.

  Nu får du mig til at ryste af skræk Willy!

  Hvad skal jeg gøre for, at blive en god kommunist, så i ikke klynger mig op i nærmeste lygtepæl?
  Mvh.

 26. Af Niels Peter Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, som du ved fra kommunismens historie, kan du ikke gøre noget. Hvis de ikke kan lide dit udseende, smadrer de hovedet på dig, hvis du ikke ser kommunistisk nok ud, hænger de dig i lygtepælen, hvis du hoster, skyder de dig.

  Tænk på, hvad der skete i Cambodia — killing fields, eller under kulturrevolutionen i Kina. Kommunisme og fascisme er to sider af samme mønt: Derfor er Ausschwitz bagsiden af Gulag .

 27. Af Per Torbensen

  -

  Sandheden om Hvem som hacker Hvem ,vil naturligvis aldrig blive afsløret og hvorfor ?
  Lemche leverer et rigtigt svar meget ærligt.
  Citat Lemche “Naturligvis ikke .Man afslører selv ikke i Vesten sine efterretningskilder” citat slut.
  Frisk fra fadet alle kan beskylde hinanden ,beviserne holder vi tæt til kroppen ,Vest som Øst.
  Men hvor ville det værende befriende hvis Hillary Clinton fremlagde sine “beviser”.

  En retssag Hillary Clinton versus Putin hvorfor ikke ?. Vi skal jo trods alt videre ikke.

 28. Af R. Harald Kristiansen

  -

  For dem der er interesserede, så er
  Windows 10 styresystemet også blevet hacket også sat ud på nettet i marts 2017.
  Efterretningstjenester og politi er langt bagud med al IT kriminalitet. NSA har skudt sig i foden, som allerede er blevet nævnt. UEJ brug en SSD hardisk både på din computer og i din eksterne harddisk. Den er ikke så skrøbelig, som en alm. drejende harddisk. Harddiske kan også gå i stykker og er også hængt op å bestemte systemer. Det skal man huske.

  UEJ gem dine data mange steder. På eksterne harddiske, på dvd’er (de findes af god kvalitet). De skal dog fornys hvert 5-10 år, på en server med back up, hos et servicefirma, på en cloud, dog lidt usikkert. I vores papirløse samfund er det vigtigt at skrive de billeder ud som vi holder af. EDB er som en sump, hvori alt kan forsvinde.

  Til Lemche.
  Troen har taget Mehmet Sami Gür. Det nytter ikke noget at argumentere med ham. Muslimer bærer ikke på skyld siger J Hansen, alt ond kommer udefra. Fra Vesten. De ikke vestlige kriminelle indvandrere i Danmark bærer ikke nogen skyld. Alt er Vestens skyld, sågar stenkastende teenagere i Vollsmose. Det må være nemt at være muslim. Vi kristne protestanter bærer al skylden. Katolikkerne har altid købt sig aflad.

  En ting er sikker. Det der sker mellem Qatar og Saudi-Arabien er en intern aggession mellem shia og sunnimuslimer. Saudene mener, at Qatar fraterniserer med Iran, selv om de er sunnier. De kan heller ikke lide Al Jazeera. Denne evige konflikt opstod i tiden efter at Muhammed døde.

  Tyrkerne flytter 1000 soldater til Qatar for at beskytte sine baser ved Golfen.
  Mehmet Sami Gür skyder selvfølgelig på Trump. Trump er en nyttig idiot for Saudi-Arabien, som nu bomber shiaoprørere i det ludfattige rige Yemen. Mehmet Sami Gür er så en nyttig idiot for Erdogan, som Trump er det for Saudi-Arabien.

 29. Af R. Harald Kristiansen

  -

  deres baser, skulle der stå.

 30. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN , men tyrkernes tilstedeværelse i Qatar viser, at det her ikke bare er en religionskrig, for tyrkerne er sunni lige så vel som Saudierne. Det er en regulær magtkamp, der benytter shia/sunni-dikotomien som skalkeskjul. Iranerne støtter Qatar mod Saudierne, men Qatar er vist overvejende sunni, mens iranerne er sha.

  Og den tyrkiske støtte er bogstavelig, da de er i gang med at bygge deres militære tilstedeværelse op i Qatar. Men da Edogan gerne vil være kalif i stedet for kaliffen, så har han selvfølgelig det gamle osmanniske imperium i tankerne. De er farlige disse nationalister.

  Gür er naturligvis argumentresistent. Fred være med ham! Sagde Erdogan, at Darwin naturligvis har ret, så ville han varmt støtte evolutionslæren. Problemet for Islam er, at de aldrig har haft en kritisk tilgang til deres egen overlevering. Det ramte for alvor de protestantiske kirker efter ortodoksien i det 17. årh.

 31. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Grethe Hansen
  Russerne er meget dygtige. Et af verdens bedste virusbeskyttelsesprogrammer er russisk. Hvem ved hvad virusprogrammerne laver, eller Google og Microsoft.? Hold hænderne over dynen på jeres computere. Lad være med at have noget, som andre kunne have lyst til at se.

  Måske er det en herfra, der har hacket UEJensen. Måske er hans skrøbelig fordi han har link til avisen. Måske er det fra en ondsindet mail. Det er ikke til at vide.
  Min hjemmeside til firmaet er blevet misbrugt, sammen med firmaets e-mailadresse.
  Det var “hyggelige” folk fra Indonesien. Hverken politiet, eller datatilsynet kunne hjælpe os, fordi vi var .com. Datatilsynet anbefalede os at bruge .dk, fordi så var det et dansk anliggende. Det endte med at TDC hjalp os med et filter. Nu hedder de YouSee og det fungerer ikke så godt som TDC. Vi fik flere tusinde mails igennem vores mailadresse. Vores mailadresse blev ikke brugt bogstaveligt, men som transit.

  Kineserne og Nordkoreanere er også helt med på noderne. Nogle af jer, der har Huaweitelefoner fra Kina bliver kigget i sømmene. Sikkert flere.

 32. Af Paul Bischoff

  -

  At ukrainerne beskylder russerne for noget – og vice versa, det skal man tage med en spade salt. Efter Stuxnet (https://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet) er der ingen der kan pudse glorien, slet ikke USA.

 33. Af P Christensen

  -

  Hvorfor har det overdigitaliserede DK ikke fået
  en IT-minister spørger en læser.
  Svaret er at et sådant ministerium under Venstre i givet
  fald alligevel skulle spare 2 % om året
  og primært ville bestå af “målemænd”
  der ikke lavede noget af relevans for andre end dem selv.

 34. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ellemann afslutter ofte et indlæg med et manende opråb om, at militær oprustning på et eller andet område et eller andet sted er bydende nødvendigt, hvis vi skal kunne håndtere situationen, når den opstår næste gang – og det gør den, lover han. Han er muligvis clairvoyant.

  Vi har oprustet – faktisk har vi ikke gjort andet, siden vi blev medlemmer af Nato – og der har været situationer, som vi ikke har kunnet håndtere, selvom vi var oprustede. Kunne det ikke tænkes, at netop oprustningen gjorde håndteringen vanskeligere, end den ellers ville have været?

  Kunne man ikke forestille sig, at dialog med f.eks. russerne ville løse flere problemer end oprustning. Er fascinationen af voldsanvendelse stadig en så integreret del af vore politikeres tankesæt, at andre muligheder udelukkes. Der er ikke grænser for, hvad små hjerner kan forestille sig af rystende begivenheder, der ville kræve oprustning.

  Det er skruen uden ende. Vi vil aldrig kunne opruste nok. De eneste der har gavn af tankegangen er rustningsindustrien, der gør, hvad de kan for at vedligeholde den. Det er meget, de kan gøre. De har penge nok – fordi vi opruster. Hvorfor ikke prøve – nedrustning. Jeg ved godt at US-imperiet ikke kan fungere i en fredelig verden, men vi kan være ligeglade.

  Europa kan.

 35. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Lisbeth
  Nu er den gal igen for dig. Nu hedder du Didriksen og i næste kommentar Diriksen.
  Søde Lisbeth med de mange navne.
  Jeg har kun haft to børn. Det ene døde. Således har jeg et barn tilbage, men hvilket barn. Jeg er så glad for, hvor dygtig vedkommende er, 11.7 med 4 hovedfag. Det er flot Lissy.
  Du ved godt, at jeg har to lange videregående uddannelser. Den ene fik jeg i Danmark, den anden i Island. Jeg har skam tjent mange penge for Danmark i over 30 år Lisbeth og som partner i et firma med 400 ansatte, har jeg bidraget pænt. Jeg har også undervist på KA i mange år. Du siger, at du har studeret på KA i 1 år. Siden var du på Filmskolen og sidst på tandlægeuddannelsen. Hvor mange år har du sollet SU uden at blive færdig. Du burde skrive på bloggen hos ASH. Her kan du fortælle om dine oplevelser på SU. Kære Lisbeth. Jeg fik aldrig SU, jeg arbejdede. Det er måske ikke noget du kender til. Du er på bloggen hele døgnet.
  Ellers finder jeg SU ordningen god og har altid sagt til mine studerende, at de skal være glade for den. Denne ordning findes ikke mange steder.
  Du var ikke min studerende, men en kollega havde dig. Jeg har aldrig haft en studerende, der ikke var studieaktiv. Det har jeg sørget for. Ingen af mine studerende er dumpet.
  Vi, der arbejder kan ikke ligge på bloggen hele dagen lang, som du kan. Har du prøvet fiskeolie på kapsler, eller i ren form. De skulle være gode for helbredet og fiskeolie er god for hjernen.
  Til sidst. Du har en minimal indsigt i islandske forhold. Der er næsten ingen geder i Island, men der er masser af får og heste. Jeg har hverken geder eller får, jeg har nok med mine Lizzygeder her på bloggen. Må du have en god dag på bloggen. Jeg har ikke mere tid til dig. Jeg skal arbejde i dag for en aflevering på onsdag. Mvh R.

 36. Af Egon Dirikese n

  -

  AF R. HARALD KRISTIAN SEN – 2. JULI 2017 10:58

  Harald
  Du skal ikke skamme dig over, at du er gedehyrde.
  Og uuddannet.
  Det er en ærlig sag.
  Men lad være med at lyve om din manglende uddannelse og dannelse.

 37. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, endnu et vidnesbyrd om “Sørensens oprindelse”. Som du siger: Der langt mellem gederne på Island, men ikke mellem fårene. Derimod har de masser af geder i Mellemøsten.

 38. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, endnu et vidnesbyrd om “Sørensens oprindelse”. Som du siger: Der langt mellem gederne på Island, men ikke mellem fårene. Derimod har de masser af geder i Mellemøsten.

  Jeg glemte at sige: God arbejdslyst!

  Jeg forsøger selv at komme ordentlig igang med en ny bog. Men denne sommer insprirerer ikke til noget som helst.

 39. Af Kim Olsen

  -

  Dideriksens skrivemåde og sætningskonstruktion er meget lig debatspoileren J Ha nsen.

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE L HANSEN, det hedder ikke “værd ærlig”, men “vær ærlig”!

 41. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE L HANSEN, det hedder ikke “værd ærlig”, men “vær ærlig”!

 42. Af E. Dirikse n

  -

  AF NIELS PETER LEMC HE – 2. JULI 2017 10:07
  “Men indrømmet udgiveren af hjemmesiden har en seriøs karriere bag sig.”

  Mangler der ikke et eller andet imellem ordene indrømmet og udgiveren?
  Lemc he går da ellers meget op i den slags.
  Forstår man på hans sidste indlæg.

 43. Af A. Bierce

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 2. JULI 2017 11:33
  “Jeg forsøger selv at komme ordentlig igang med en ny bog. Men denne sommer insprirerer ikke til noget som helst.”
  Brug ventetiden til at lære læsning og skrivning, men i den nævnte orden – ellers kan det let gå galt.
  NPL kan læse om “Johann Philipp Lemke”. Han var en tysk maler, der 1683 emigrerede til Sverige, hvor han fedtede for svenskekongen ved at male bataljemalerier med karl 11. afbildet som heltekonge fra svenskekrigene mod Danmark. Hans efterkommere ville nok blive udvist, hvis de rejste ind her i landet.

 44. Af Grethe L Hansen

  -

  Niels Peter Lemche
  “GRETHE L HANSEN, det hedder ikke “værd ærlig”, men “vær ærlig”!”
  Ups den må jeg tage til mig. Men koncentrer dig om indholdet af teksten og ikke så meget om grammatikken. Du er en intelligent herrer med kendskab til etik og moral, så spørg dig selv om du er i det bedste selskab?
  ps. Træk nu vejret omkring Rusland og vent på beviserne før du springer op af æsken som en trold! Det bliver bare pinligt hvis det viser sig ikke at holde stik. Det kunne også være NSA selv der har udført angrebet fra Ukraine for senere at bruge det som et påskud til et hackerangreb mod Rusland og lægge landet ned!
  Vi for at se hvad som sker?

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  GRETHE L HANSEN, din argumentation er “putinsk” og beviser få du aldrig, som jeg sagde, hvis man kun kan lægge dem på bordet ved at røbe sine kilder, så lægger man dem ikke på bordet, undtagen i en lukket, udvalgt kreds.

 46. Af Grethe L Hansen

  -

  Lisbeth Sørensen
  “Naturligvis gør det det. Hvis man har et blindt had til fx muslimer som Lemche”
  Niels Peter lemche har ikke et had til muslimer men forsvarer deres synspunkter og tolkning hvor andre påstår at andet står skrevet. Så nej her er jeg ikke enig i dine synspunkter. Men Rusland er en anden sag og speciel en person med navnet Putin. Her er der for meget koldkriger efter min smag, men hver person sin holdning og mening. Det er når han ser det samme i Rusland som andre ser i Islam jeg peger finger af. Had synden, ikke synderen. Det har jeg nu også påpeget overfor Niels Peter Lemche.

 47. Af Jan Petersen

  -

  @ PER TORBENSEN – 2. JULI 2017 17:53

  Jamen, hvor blev stålkonstruktionen af i de to rimelig høje twin towers? De forsvinder ikke bare sådan i i en støvsky eller ud i den blå luft!

  I øvrigt hvis du Googler lidt fakta om emnet, finder du ikke nogen dækning for dine lommefilosofier, hverken om London tower eller 9/11 towers!

 48. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Nu er der kommet endnu en kommunist psykopat til bloggerne! (Didriksen).
  Velbekomme!

  Har de skide kommunister ikke andet at gøre end at forurene og sabotere de forskellige Berlingske blog indlæg?
  Vorherre bevare os for parasitterne!!
  Mvh.

 49. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Da jeg blev hacket” – ville jeg føle mig rimelig usikker ved at være koblet op på Berlingske blog Intranet, hvad UEJ formentlig er. Min antivirus software protesterer gentagne gange – blot ved at browse Berlingske blogs. Efter min bedste overbevisning er der muligvis en aller anden “sygdom” på Berlingske blogs / Intranet!

 50. Af Christian Hansen

  -

  Præsident Trump havde fuldstændigt ret i sit, mere end ærlige, svar til Fox TV’s O’Reilly’s antydning af Rusland/Putin skulle være en flok mordere. Trump svarede “Tror du vi (US) er et spor bedre. Ikke mange politikere ville være ærlige og have mod til at indrømme dette. https://youtu.be/74DAI2hr9Kk

Kommentarer er lukket.