Fred i vor tid?

Af Uffe Ellemann 95

I over to timer sad de overfor hinanden, Trump og Putin. Kun ledsaget af deres udenrigsministre, Tillerson og Lavrov – og så to tolke.

Allerede her var der ulighed i holdopsætningen: Både Putin og Lavrov forstår hvert et ord, de andre siger på engelsk – mens Trump ikke forstår et ord russisk. Det betyder, at når samtalen foregår via tolk, har den russiske side dobbelt så lang tid til at forberede næste træk som den amerikanske.

Men værre endnu: Det var to topprofessionelle overfor to amatører.

Forud for mødet havde Trumps sikkerhedsrådgiver, general McMaster, meddelt, at der ikke var nogen fast dagsorden. Det tror man på. Hvordan skulle man få Trump til at sætte sig ind i de papirdynger, hans forgængere pløjede igennem, for at forberede sig på møder som dette? Han ville “køre det på rutinen”, forstår man. Han har bare ikke nogen rutine i andet end at smadre små forretningsforbindelser i den form for “dealmaking”, som har gjort ham rig – og som har fået de amerikanske banker til at nægte ham kredit.

Derfor er det vanskeligt at tage forestillingen i Hamborg helt alvorligt.

Resultatet af de over to timers forhandlinger er heller ike imponerende:

Der skal laves en våbenhvile i et hjørne af Syrien. Det er forsøgt før. Måske lykkes det denne gang. Men ”fred i vor tid” som Chamberlain forkyndte, da han kom hjem fra München i 1938? Næppe.

Så skal der oprettes en direkte kontakt i spørgsmål vedrørende Ukraine og Minsk-aftalen. En positiv ting er, at amerikanerne har udnævnt den tidligere NATO-ambassadør Kurt Volker som kontaktperson. Han er ikke til at løbe om hjørner med. Men ellers er det uklart, hvad det indebærer.

Og så var der endelig en aftale om, at man i fællesskab skal se nærmere på problemerne omkring cybersecurity. Det virker nærmest latterligt, al den stund det er russerne, der har forbrudt sig.

Efter mødet forklarede udenrigsminister Rex Tillerson, at Trump sandelig var gået hårdt til Putin i spørgsmålet om russisk indblanding i den amerikanske valgkamp. Han havde så en pudsig formulering: Trump ville ikke gå videre i sagen, han ville ikke bruge tiden på ”relitigating”, men se frem….

Fra den anden side var budskabet om dette vigtige punkt ganske klart: Først Lavrov og siden Putin sagde, at Trump havde taget Putins uskylds-erklæringer for gode varer, og at der ikke var mere at komme efter.

Trist at der ikke var professionelle til stede på den amerikanske side, som kunne notere hvad der virkelig blev sagt. Men man må da håbe, at tolken ikke kun var tolk…

Det lange møde opfyldte Putins hedeste ønsker. Han blev taget alvorligt. Så alvorligt, at det åbenbart var vigtigere for USA’s præsident at sidde ”beæret” i hans selskab og blæse på de øvrige 18 verdensledere, som sad udenfor. De kunne så nyde synet af Trumps datter i lyserød flæsekjole i præsidentens stol. Som en amerikansk kommentator bagefter sagde: ”Jamen det er da ikke usædvanligt at se den slags. I diktaturstater.”

Kropssproget ved mødet vil i den kommende tid blive analyseret i detaljer. Jeg lagde mærke til et par ting:

Putin var smart og holdt hånden i ro den brøkdel af et sekund det varede, før Trump stak næven frem. Tydeligt hvem der var ”demandeur”.

Og Trumps to-hånds-greb med tag om albuen på Putin og klap på skulderen var klare tegn på usikkerhed overfor situationen, ikke overskud.

Alt andet lige er det godt, at de amerikanske og russiske præsidenter er på talefod. Men det skulle gerne være på lige vilkår. Det var det ikke. Og man forstår, hvordor de russiske statsstyrede medier flyder over af begejstring.

En enkelt kommentator i Moskva hæftede sig ved, at udenrigsminister Lavrov havde virket træt. Måske havde han arbejdet hårdt? lød vurderingen.

Det kunne også tænkes, at Lavrov – som er en af de mest professionelle udenrigspolitiske aktører på den globale scene – er gået fra mødet fuld af bekymring over at have mødt en modspiller, som var så amatøragtig og let at håndtere. Det kan lokke hans egen chef til nye eventyr. Og det lover ikke godt for verdensfreden.

95 kommentarer RSS

 1. Af Gert Hansen

  -

  E. Didiriksen:

  Jeg vil ikke forsvare al Vestens militære fremfærd i den muslimske verden. Men det er et faktum, at der dræbes flere muslimer af andre muslimer, end der gør af Vesten, og at det er sket i mange år og sker stort set hver dag, og vil fortsætte med det i fremtiden.

  Dette faktum er i høj grad også med til at skabe flygtningestrømme, om end disse også består af bekvemelighedsflygtninge og økonomiske flygtninge. Der for manges vedkommende desværre tror, at der venter guld og grønne skove i Vesten for noget nær analfabeter, med mange unger og derfor kun een familieindtægt. Dette er et problem, men noget der alt for sjældent nævnes eller diskuteres. Der er effektivt, af politisk korrekte årsager, lagt låg på en sådan debat.

  Det giver for let spil til dem der fremturer med ukorrekte oplysninger og halve sandheder. Hvilket kun gør det hele værre og sværere at løse.

 2. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Min respekt for Trump øges dag for dag. Han viser tydeligt, at han intet ønske har om at være verdens leder – tværtimod. Hans mål er America First. Det er vidunderligt ikke længere at have en amerikansk præsident, der er en trussel mod verdensfreden. Det lover godt. Jeg forudser, hvis han ikke bliver skudt af sine egne, hvilket ville være det normale, at han koncentrerer sig om at rette det amerikanske samfund op og overlader det til europæerne at udvikle det demokrati, der med EU har fået en rimelig baggrund at videreudvikles på.

  USA har i kraft af sin militære styrke i årtier været den eneste alvorlige trussel mod verdensfreden. At hævde at Rusland skulle have ambitioner i den retning må være en humoristisk kommentar? Hvis Trump fortsætter stilen og trækker sine 100 000 besættelsestropper og de deponerede atomsprænghoveder spredt over Europa hjem til USA, vil europæerne få mulighed for at løse europæiske udfordringer med europæiske metoder. Det er nødvendigt.

  Amerikanernes interesse i at vedligeholde og øge den kolde krig i Europa med de muligheder for en varm krig på europæisk territorium er forståelig men ikke ligefrem tiltalende. Et smadret Europa har aldrig forurenet eller skadet USA – tværtimod. Lad os satse på, at Trump fortsætter med at ville gøre verden til et fredeligere sted og ønske os selv tillykke. Europa har moderne ledere som Merkel, Putin og Macron, der vil et fredeligt samarbejdende Europa, hvor Trump er håbløst gammeldags.

  Hvor der er brug for grænser i Europa skal ingen ikke-europæer blande sig i. Ukrainere skal ikke skilles fra ukrainere, ligesom russere ikke skal skilles fra russere af tilfældige grænser dannet af tidligere tiders krigshandlinger. Nu vil Europa fred og godt naboskab mellem Øst- og Vesteuropa og frigøres fra det nuværende ondskabens imperium.

 3. Af Gert Hansen

  -

  Nu er der gået et halvt år med Trump som præsident, uden at vi har oplevet alle de kalamiteter nogle, bl.a. UEJ, sagde ville ske med Trump som præsident.

  Efter otte stort set spildte år med Obama, der blev fejret og berømmet at den venstreorienterede og liberale elite i Europa, selv af Nobel Fredspriskomiteen – endnu et Obama fejlskud, er det ikke underligt at Trump for dem er uspiselig.

  Men indtil videre ser det ud til, at verdens to største atommagter er kommet på talefod, efter nogle år med dårlig kemi mellem Obama og Putin. At Obama lagde Putin på is, kunne kun gavne de amerikanske og russiske militære komplekser, der ikke ønsker afspænding.

  Det er alt for tidligt at vurdere, om Putin og Trump fortsat kan tale sammen til gavn for verdensfreden. Men så længe de taler sammen, er der vel håb. I øvrigt er de største trusler mod verdensfreden ikke mellem de to parter. Men det skriver UEJ aldrig om.

 4. Af B. Mortensen

  -

  Hvad går artiklen ud på fra Ellemann’s side, andet end at ryste med sablen?
  Ønsker du en krig mod Rusland Hr. Ellemann eller??

 5. Af Flemming Lau

  -

  E. Didiriksen.

  Tabstallene for Afghanistan ligger mellem 15 000-30 000, Irak ca 650 000, Libyen op til 10 000!

  Islam har blodige grænser og når tilhængerne stikker deres voldelige hænder frem, risikere de at få smæk!

 6. Af fiador Svensson

  -

  “Putin var smart og holdt hånden i ro den brøkdel af et sekund det varede, før Trump stak næven frem. Tydeligt hvem der var ”demandeur”.

  Og Trumps to-hånds-greb med tag om albuen på Putin og klap på skulderen var klare tegn på usikkerhed overfor situationen, ikke overskud.”

  Latterligt sådan set overhovedet at diskuttere #tinyfingers håndtryk..De viser en yderst ustabil mand..Længere er den ikke.

  BS,

  Enhver der arver så mange penge fra far, kan bygge skyskrapere med andres hjem..Selv en borgerlig som dig, hvis det skulle have været tilfældet, eller en islandsk arkitekt.

  “Det kan lokke hans egen chef til nye eventyr. Og det lover ikke godt for verdensfreden.”

  Den økonomiske boycut som Ellemann har været stor fortaler for, har intet gavnet, og kommer ikke til at gavne mod kæmpen Rusland. Kun handel..Måske kan vi dog bruge en sådan boycut mod Saudiarabien-Israel, to af verdens største forbryder organisation, såvel som Tyrkiet?

 7. Af fiador Svensson

  -

  ” Han har bare ikke nogen rutine i andet end at smadre små forretningsforbindelser i den form for “dealmaking”, som har gjort ham rig – og som har fået de amerikanske banker til at nægte ham kredit.”

  Manden er naturligvis en uhæderlig,racistisk forretningsmand. Han har ruineret talrige underleverendører og smurt regningen af med på bankerne. En emmient virksomhedstømmer.

  Påpeger problemet US og DK har med hensyn til manglende straffe af borgerlige pengekriminelle i systemet. Dødsstraf for de værste her, og straf ift. samfundsomkostninger må indføres.

 8. Af fiador Svensson

  -

  Flere Indlæg i fifleriet, og her et nyt til fifleriet?

  “Af Paul Bischoff – 9. juli 2017 20:14
  Selvfølgelig skal Putin tages alvorligt, han sidder trods alt på størstedelen af europas energiforsyning”

  Kun fordi i borgerlige ikke har satset på grøn energi mens tid var..Siden 2001, er vi gået tilbage herom år efter år, pga af den borgerlige forurening-fossile pro tilgang.. Vi kunne havet været selvforsynende nu med rent grøn energi. hvis der kun havet været røde regeringer siden da. Men det har været et borgerligthelvede lige siden, kun afbrudt af det radikale-borgerligehelvede, der endte med at udvide uligheden endnu mere. …….

  Af Carl-Erik Pedersen – 10. juli 2017 5:05

  Lige nu, er det mest tossede, den Amerikanske president har gjort, en aftale om gement sam samarbejde med Rusland om cybersikkerhed!

  Det er som et billede af ræven, der aftaler samarbejde, med hønsene i hønsehuset!
  Dette viser tydeligt, at enhver idiot kan blive president i U.S.A.
  Mvh.

 9. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Mehmet Sami Gür skriver:

  “Vær klar til 3. verdenskrig! Uffe ved det udmærket godt, men kan ikke indrømme det.”

  Der vil fortsat blive udkæmpet krige i den 3. verden, men ikke i resten af verden…

  Der er ikke krig i den vestlige del af verden, eller tegn på en storkrig mellem Rusland og vesten. Rusland har ikke råd til en krig, som det heller ikke har en chance for at vinde.

  Men det er sandt, at der er krig mellem og mod en del muslimske 3. verdenslande, som plages af islamister, der anser opfatter krig mod “vantro” – som også kan være andre muslimer – som helligt, og det forsætter desværre så længe de religiøse psykopater partout VIL slås.

  Men, som krigen mod Islamisk Stat viste, så er islamisterne dømt til at tabe på forhånd, selvom de er fanatiske mordere, der ikke vier tilbage for nogle midler, fordi de er dybt irrationelle og “elsker døden”, som de siger.

  Så må de jo dø!

 10. Af fiador svensson

  -

  US og Rusland kan uden tvivl hurtig enes om at holde en eventuelt krig i det ikke atombevæbnet Europa..Det havede jeg da naturligvis også gjort..En god måde at få fjernet en konkurrent for dem begge..De ser også den europæriske humanisme som en stor trussel..

 11. Af Orla Guude

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 9. JULI 2017 23:06
  “Vær klar til 3. verdenskrig! Uffe ved det udmærket godt, men kan ikke indrømme det.”

  Den 3. verdenskrig startede, da adskillige fremtrædende politikere fra muslimske lande proklamerede, at Vesten vil blive erobret med muslimske barnevogne.
  Sandt er det, at de i Vesten invaderede muslimer formerer sig betydeligt kraftigere end godt er.
  Dette, sammenholdt med den udtalte islamiske modvilje for at blive civiliseret, betyder at den demografiske verdenskrig mellem Vest og Øst er i fuld gang – blot med produktion af soldater som våben på den ene side, i stedet for udryddelse af mennesker.
  Så snart produktionen når til et bestemt stadium, vil spørgsmålet om udryddelse af hvem, blive taget op igen.

 12. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN – 10. JULI 2017 13:31:

  Og I andre her i debat panelet.

  I aner ikke, hvad I skriver om. IS (Daesh) er ikke en ‘rigtig’ stat! Og disse monstre har intet med Islam eller muslimer at gøre. Hvornår skal det fise ind på jeres snæversynede, uvidende og fordomsplagede hjerne, at IS (Daesh) er et amerikansk (CIA) projekt? Der er ingen, der kæmper! Og hvem kæmper imod hvem? Terrorister kæmper imod terrorister! Det er ikke USA og koalitionen, der kæmper, men det er amerikansk støttede YPG, PYD og SDG terroristerne, der bekæmper IS terroristerne. De eneste her, der bliver bekæmpet og får skade af selve krigen, er desværre uskyldige civile og ældgamle (muslimske arv i UNESCO) historiske byer og bygninger!
  Når den ’såkaldte’ krig mod IS er over, hvad skal der så ske? Det skal bare blive værre og nye og ikke kendte (vestligtstøttede) terrorister vil dukke op. Det er Mellemøstens skæbne. Og her er det kun Israel, der vinder!
  Så, at udslette IS er simpelthen et vestligt planlagt teater med et par marionet dukker!

  Og derfor er det bestemt ikke det samme som at bekæmpe store muslimske lande som Tyrkiet, Iran, Pakistan, Indonesien osv. Det bliver en meget anderledes og anden smag for vesten at bekæmpe disse (ovennævnte) lande. Det bliver ikke nemt. Alene Tyrkiet er langt stærkere end alle EU lande, når det kommer til at handle om effektivitet i udenrigspolitik, militær forsyning og kapacitet og økonomisk operarionelle evner. Nu nævner jeg slet ikke koordination og samling af den 1,5 milliard muslimske verden. Tyrkiet har mange muligheder.

 13. Af Niels Poulsen

  -

  Uffe Ellemann er lige så perfid i sit angreb på Donald Trump, som Svend Auken i sin tid var det på Ronald Reagan.

  Det er en gåde, hvorfor engelsk skulle være et handicap, når det som her drejer sig om uformelle møder mellem amerikanske og russiske ledere og ikke deciderede forhandlinger. Tillerson er i øvrigt ifølge Wikipedia den amerikaner, som har haft næst flest interaktive møder med Putin qua sin karriere i olieindustrien.

  Det var i øvrigt ikke under mødet med Putin, at Trumps datter erstattede sin far, men under et møde med Indonesiens præsident.

  Ellemanns tolkning af kropssproget er også svær at følge. Trumps joviale omgang med den lidt sagtmodige og indestængte Putin minder om de to diktatorers møde i Chaplins Diktatoren, hvor Mussolini-parodien på alfahan-maner ydmyger den frustrerede Hitler-parodi.

  Min iagttagelse var, at Putin ikke ser rask ud. Trump var derimod i hopla.

  Summa summarum: Det var Trump som satte dagsordenen med sin ageren under møderne. Han opnåede gode resultater med sine bilaterale møder. Macron og Merkel havde derimod ingen succes med deres multilaterale møder. De fremstod svage, især Merkel, som ikke engang kan holde orden i eget hus.

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Det skal bare blive værre og nye og ikke kendte (vestligtstøttede) terrorister vil dukke op. Det er Mellemøstens skæbne.”

  Dét har du ret i, og det skyldes jo netop, at de islamistiske terrorister desværre har ret i, at koranen “retfærdiggør” terror og krig mod uskyldige civilister, som de islamistiske terrorister anser for, at være “vantro”.

  Jihadisterne tror desuden, at det er nødvendigt med en apokalyptisk “dommedagskrig” mod de “vantro”, hvor alle “vantro”, der ikke vil omvende sig, bliver dræbt, for at paradis på jord kan opstå…

  Sunnimuslimske islamister anser shiamuslimer for at være vantro, og shiamuslimske islamister anser sunnierne for, at være vantro, og eftersom antallet af både sunnier og shiaer vokser eksplosivt., så har jihadisterne kanonføde til at føre krig mod “vantro” i mange år endnu.

  Der vil være gode penge at tjene på aktier i våbenfabrikkerne, så længe islamisterne anser terror og krig mod “vantro”, for at være en hellig pligt.

 15. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN – 10. JULI 2017 14:42:

  Muslimerne har tre (3) problemer, som de på en eller anden måde og på et eller andet tidspunkt bliver simpelthen nødt til at løse, hvilket jeg inderligt tror og stoler på finder sted i nær fremtid:

  1) Fjernelse af vestligtorienterede marionet ledere.

  2) Føre uafhængige og suveræne udenrigspolitik, indenrigspolitik, økonomipolitik og våbenpolitik.

  3) En stor énhed (union) med hele den muslimske verden uden at fokusere på forskelle og uenigheder.

  Det store resultat: En ny, fair, fredelig, menneskelig og rig verden og Mellemøsten og den muslimske verden som civilisationens og videnskabens centrum (vugge) i verden. Langt stærkere end Det Osmanniske Imperium.

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Gür

  Det er ret typisk for dig, at du tror, at vesten har støttet Islamisk Stat, selvom intet tyder på, at det er tilfældet.

  “Vesten” har støttet radikale islamister, som f.eks. Osama Bin Laden, som USA arbejdede sammen med, om, at smide Rusland ud af Afghanistan.

  Men mon ikke det efterhånden er sivet ind selv hos de kristne fundamentalister, der har stor indflydelse på den amerikanske udenrigspolitik, at ethvert samarbejde med radikale islamister giver bagslag?

  Der er i hvert fald intet der tyder på, at USA, eller andre vestlige lande har støttet I.S.

  Israel har af humanitære grunde givet lægehjælp til terrorister fra Islamisk Stat, men det er den eneste form for hjælp, som de har modtaget fra vesten.

  Erdogans svigersøn, derimod, var involveret i oliehandel med I.S., og Erdogan udleverede som bekendt den islamistiske terrorist, der forsøgte at myrde Lars Hedegaard, til Islamisk Stat, hvor han var en ledende figur – indtil han også blev dræbt…

 17. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Poulsen

  “Tillerson er i øvrigt ifølge Wikipedia den amerikaner, som har haft næst flest interaktive møder med Putin qua sin karriere i olieindustrien.”

  Det var da også grunden til, at Trump udnævnte ham til udenrigsminister. Trump har hele tiden været Putins mand i USA. Putin var da også hurtigt ude efter møde for at fortælle, at TRump havde accepteret, at Rusland ikke havde været indblandet i den amerikanske valgkamp.

  Trump har efterfølgende foreslået at USA og Rusland skulle samarbejde om cyberspace sikkerhed. Det har fået ledende republikanere til at sige at det er noget af det dummeste, der er kommet fra TRump (og det siger ikke så lidt). Rubio har sagt, at det ville svare til at USA skulle samarbejde med Assad om at begrænse kemiske våben!

  Med hensyn til Ivanka Trump så er man ikke kun udenfor USA, men specielt i USA uforstående overfor, hvad i alverden hun foretager sig på den politiske scene.

  “Ivanka Trump, special assistant to the president, told Fox News on Monday: “I try to stay out of politics.”

  Den tidligere fotomodel og New York high societykvinde har absolut ingen politisk erfaring, og nu skal hun rådgive sin far, som heller ingen politisk erfaring har.

  Det kan kun gå galt.

 18. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN, to minusser skulle jo give et pluds, men måske ikke lige i dette tilfælde. Men hun ser da bedre ud end farmand.

 19. Af Niels Poulsen

  -

  Niels Juul Hansen

  Det er mærkeligt at erfare, at du som midtsøgende går koldkrigernes og høgenes ærinde.

  Hvorfor må USA og Rusland ikke indgå aftale om cyberspace-sikkerhed?

  Ronald Reagan lavede da også aftaler med Rusland (Sovjetunionen). Det er da bedre end den ufrugtbare ikke-dialog, som herskede under Obama (og som måske har fremprovokeret den negative Putin, vi har oplevet de sidste år).

  Er dialog og aftaler ikke bedre end kold krig og våbenoptrapning?

  Jeg kommer til at tænke på Villy Sørensens fabel Ragnarok. Selvom jeg ikke er politisk enig med ham, er det nok den bedste skildring af den kolde krig som findes: Loke vil skabe fred mellem aserne og jætterne, men aserne ledet af “koldkrigeren” Odin vil ikke. Resultatet bliver ragnarok.

  Dæmoniseringen af jætterne minder om nutidens dæmonisering af russerne. Ligesom det også er muligt at tolke Trump som en nutidens Loke. Du kalder ham uretfærdigt og unuanceret Putins mand i USA. Måske er han i virkeligheden ligesom Loke en “oprører fra midten”. Da han i et interview blev spurgt til Putins forbryderiske fremfærd, svarede han noget i stil med: At hvad med os selv (USA)? Har vi ikke også begået forbrydelser ?

  Der viser han som en midtersøgende politiker, der vil forsoning og ikke krig, men det er jo ækel tale i en koldkrigers ører.

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN – 10. JULI 2017 14:56:

  IS er skabt af USA. Den forhenværende CIA chef David Petraeus har medvirket til det. Trump har selv sagt, at Obama og Clinton administrationen stod bag det hele.
  Stadig ikke et nok bevis? Hermed beviset, værsgod:

  https://www.google.dk/amp/s/amp.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

 21. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR

  Enten provokerer du for provokationens skyld eller også tror du vitterligt på det vås, du skriver.

  I så fald er du rablende vanvittig.

  I begge tilfælde kan man nøjes med at trække på skulderen med en stille hånlatter.

 22. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Poulsen

  “Hvorfor må USA og Rusland ikke indgå aftale om cyberspace-sikkerhed?”.

  Trump har netop trukket sit eget forslag tilbage igen, så skal vi ikke vente på hans nye forklaring?

  Koldkrigen sluttede efter murens fald – og glastnost og perestrojka. George W. Bush talte sågar om ‘my friend Vladimir’. Siden har Putin strammet grebet om journalister og andre kritikere. Kun de mest hardcore Putinfans mener ikke, at den tidlige KGB-chef har stået bag likvideringer af hans modstandere. Russerne har blandet sig i Ukraines indre forhold – og Putin har støttet den syriske leder, der anvender giftgas mod sine egne landsmænd – og Rusland har bombet hospitaler i Syrien.

  Alle i USA, inklusive samtlige amerikanske efterretningstjenester ved, at Putin har været involveret i den amerikanske valgkamp. Den eneste amerikaner, der har tvivlet på det, er Donald Trump.

  Nu er det ovenikøbet lige kommet frem at Donald Trump Jn, Jared Kushner og Trumps kampagneleder Paul Manafort havde møde med en russer, som lovede at kunne give dem smuds om Hilary Clinton. De har tidlige sagt, at de aldrig havde haft møder med russere under kampagnen. Sønnen er åbenbart også en patologisk løgner som sin far.

  Se nedenfor. Det minder mere om et regeringsmøde i Nordkorea!

  http://edition.cnn.com/2017/06/12/politics/donald-trump-cabinet-meeting/index.html

 23. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF NIELS LARSEN – 10. JULI 2017 16:04
  MEHMET SAMI GÜR:

  Det er jer, der er rablende gale og forsøger bevidst at nægte faktuelle, pålidelige og saglige kilder. I er hypnotiserede og lever i en lyserød og uvirkelig verden:

  “American forces bomb one set of rebels while backing another in Syria”
  -Skrevet af Seumas Milne, the guardian-

 24. Af lisbeth sørensen

  -

  Enig med nbl for en gangs skyld. Gur du er en rabl.ende skø.r islamist fanatiker. Ævlet er for useriøst at kommentere her. Storhedsvanvid om at islam kan blive et land af fremskridt. Umuligt så længe de er troende. US gjorde det kun pga af de mange ateistiske indvandrer og kloge hoveder de har stjålet fra resten af Europa og Verden. Såvel som held efter anden verdenskrig. DK importere blot muslimske og afrikanske bønder. Så ender man jo blot med en masse venstrefolk i længden?

 25. Af lisbeth sørensen

  -

  NP,

  Ja hvad kunne gå galt mht til at dele intel med russerne? Udover alt!

  Usa’s og Israels Intel skal også helt ud af Europa. Vi skal samle et nyt internet sammen som vi kontrollere her i Europa.

  I dag leder amerikanerne alt herom. Vi kan ikke stole på yankee såvel som danske blinde yanknikkere. Vi skal isolere os fra både uk-us-russia nu.

  Som trumpetist er du yderst usagligt. En masse blind luft uden indhold. Præcis som hans redneck supporters derover.

 26. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Uanset hvilken kilde man kommer med og uanset hvad man forvalter, så har man uret, fordi man begrunder det med at have et fremmed navn og en muslimsk baggrund.

  I har altid ret og I er altid stuerene, fordi I er kristne, jøder, ateister osv. I har jo nemlig vestlige rødder, ikke sandt? Og derfor har vi muslimer ikke noget at have sagt.

  Meget ambitiøst, arrogant, hovmodigt og naivt. I er allesammen ulækre at høre på. Men tiden vil vise os, hvem der har ret og uret. Og tiden vil vise os, hvem der ler bedst og længst til sidst.

 27. Af Orla Guude

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 10. JULI 2017 16:56
  Man skal aldrig bruge kilder fra muslimske lande i vestlige lande. Her i Vesten ved vi nemlig udmærket, at i østen florerer de vildeste spekulationer og de mest afsindige konspirationsteorier.
  Man kan derfor ikke umiddelbart tro på hvad en muslim bringer til torvs. Han har i følge sin tro lov til at lyve kristne op i deres åbne ansigter, hvis han mener at det gavner den eneste ene rene tro.
  Det har mere med troværdighed end med ’stuerenlighed’ at gøre. Naturligvis lyver vesterlændinge også, men ikke så talentløst og groft som dem østfra.
  Hvis islam ønsker fremgang og udbredelse, bør islam civiliseres – dvs. underkaste sig demokrati (kald det demislam) og sekulær styreform. Kan islam ikke finde ud af dette, betyder det islams undergang på sigt, da islam er Vesten totalt underlegen på alle måder. Islams lande vil bryde sammen uden vestens teknologi og know-how.

 28. Af Anders Jensen

  -

  Det er simpelthen morsomt at læse UEJ , når har skriver om Putin eller Trump. “Lyserød flæsekjole”, “Chamberlain” og “to-hånds greb”

  Intet er for småt for en bitter UEJ. Herlig underholdning. Man kunne sikkert også skrive noget ufordelagtigt om EU’s ledere Merkel, toy-boy Macron, Tusk og “spritstive” Juncker, meen det dur jo ikke at rette skytset mod hellige EU.

 29. Af Anders Jensen

  -

  LOL Mehmet S G

  “Det store resultat: En ny, fair, fredelig, menneskelig og rig verden og Mellemøsten og den muslimske verden som civilisationens og videnskabens centrum (vugge) i verden. Langt stærkere end Det Osmanniske Imperium.”

  Det er sgu go’ humor. En overbefolket sandkasse med mennesker, der hverken kan eller vil. Mellemøsten importerer ALT bortset fra olie og dadler.. Han en muslim opfundet noget eller taget patent på noget de sidste 1000 år – næppe.

 30. Af Gert Hansen

  -

  Niels Juul Hansen:

  Det er højst tænkeligt at Bohr, ud over at være jøde, også var ateist. Han var jo et intelligent menneske.

  Der er hverken noget nyt eller revolutionerende i det jeg hentyder til. (Anders Jensen må svare for sig selv). Jeg kan kun anbefale at du selv søger viden på området, som tydeligvis er helt ukendt for dig. Det ligger helt uden for denne blogs emne.

 31. Af Gert Hansen

  -

  ‘Lisbeth Sørensen’:

  Nobel var ikke jøde, han var Lutheraner.

  Alt dit andet vrøvl vil jeg ikke kommentere.

 32. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et glimrende indlæg – @ AF MEHMET SAMI GÜR – 10. JULI 2017 16:03

  IS er skabt af USA. Den forhenværende CIA chef David Petraeus har medvirket til det. Trump har selv sagt, at Obama og Clinton administrationen stod bag det hele.
  Stadig ikke et nok bevis? Hermed beviset, værsgod:

  https://www.google.dk/amp/s/amp.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

  PS: Der er formentlig ingen her på bloggen, der har læst artiklen – eller overhovedet har lyst til at læse artiklen. Den kan meget vel vende ens verdensbillede 180 grader rundt. Google i øvrigt selv – 9/11 hoax (bedrag) – og bliv lidt klogere på rådne magthavere og verden efter den kritiske dato 9/11-2001!

 33. Af E. Dirk

  -

  AF PAUL BIS CHOFF – 10. JULI 2017 20:04

  De muslimske lande har ikke et tættere forhold til hinanden end de europæiske lande har det. de asiatiske lande har det eller de afrikanske lande har det.
  Iran er ikke et arabisk land.
  Men lande som Iraq og Syrien er ved at falde helt fra hinanden som nationalstater.
  Takket være USA`s og bl.a. Danmarks overfald på Iraq i 2003. Og den totale ødelæggelse af Iraq.
  Hvor USA tillod shia muslimerne at gennemføre en etnisk udrensning af sunnierne.
  Det førte til oprettelsen af IS.

 34. Af Bloody Mary

  -

  -Hvilken tid er vor tid?
  Min tid?
  Din tid?

  Der var fred i jeres tid men I har plantet ufred i vor tid.
  Gammelt nag og bunker af kriminelle nassereog lignende helt håbløse i opgivelsen af nationen..

  Så nyere tider uden jeres gamle vrøvl, tak.

 35. Af Jan Petersen

  -

  Her i øvrigt en glimrende ½-time video om, hvordan mainstream media (MSM) fake news arbejder – i dette tilfælde fra USA, men kunne lige så vel være en beskrivelse på DR, TV2, Berlingske, Politiken, JP . . . osv. Se video (fra idag) meget informativ og lærerig. God “fornøjelse”:

  BREAKING NEWS TODAY 7/10/17 HANNITY NEWS TODAY 10 July 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=XITD-HCq9Nw

 36. Af Paul Bischoff

  -

  Jan Petersen,
  For at forstå The Amercan Way skal man altid have følgende fantastiske citat i baghovedet:
  “Opinions are like a-holes, everyone has one. And the more they talk about them, the more they stink”.

 37. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er ovennævnte citat vel en perfekt beskrivelse på MSM . . . . . !

 38. Af Bjørn Sørensen

  -

  Der er en del uvidende som påstår at Trump ikke har nogen politisk erfaring.

  Til dem kan jeg blot sige, hvordan kan man bygge skyskrabere i New York eller andre storbyer hvis man ikke fatter det politiske spil.
  For at gennemføre noget som helst skal man være ret dreven og smart.

  Hvordan kan man besejre 17 topkandidater og vinde præsidentvalget over en modkandidat som blev forgyldt af the establishment med milliarder af Dollars.

  Naive sjæle, hvad med at sætte jer ind i de faktiske forhold.

 39. Af E Di rk

  -

  AF PAUL BISCHO FF – 10. JULI 2017 23:04
  “Nice, at se dig bekræfte det jeg har skrevet tidligere, bare med andre ord fra en anden vinkel.”

  Jeg har sådan set bare gentaget det, som jeg skrev tidligere.
  Men denne gang har du så åbenbart forstået det.

 40. Af Bloody Mary

  -

  -Freden og friheden i Danmark er mere truet end nogensinde af 180.000 islamistiske nassere. Med gulvtæpper på hovedet flere islamister i maven og grimme tålakridsdryppende kamelklappere med mææhskæg og bremsespor i hovedet nasser dagen lang i yallahbim.

 41. Af Bloody Mary

  -

  -Landsforræddere der har sværget troskab til Danmarks krigsfjender bør hænges.
  Fritgående yallahforræddere skal i hullet. Og vi har masser af pladser i hullet i Vridsløse Statfængsel. Der kan de rådne op eller skrubbe hjem til yallah.

 42. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Den amerikanske inddæmning og ophobningen af militært Nato-materiel langs Ruslands grænser er garantien for, at der ikke bliver fred i vor tid. Det er det eneste vi kan være sikre på. Det frygtelige er, at Danmark deltager begejstret i provokationerne.

 43. Af lisbeth sørensen

  -

  JWM,

  Beviseligt et det langt farligere at indføre økonomisk boycutt som vesten har gjort med cuba, nord Korea og Rusland fx. En desperat ulv er farlig da. Og to af dem har atomvåben ,hvor ingen konventionelle våben har nogen brugbarhed.

  Beviser hvor håbløs og primitiv den borgerlige politik er. Boycutten drejet sig kun om penge. Rusland var på vej som en stor konkurrent til vesten. Krim blot en undskyldning. Når den er ovre har vesten tabt da Rusland nu er selvforsynende med fx mad. Det store landbrugssalg vi har til dem vil være ødelagt. LavKO stemmende kommer nok til at spise russiske grissebaser i fremtiden.

  Vi skal dog indfører sådant mod forbryderstaten is.rael.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  Gert Hansen, ikke at jeg tror, at “Sørensen” opgiver sine vanvittige påstande: Nobel-familien hed før Nobilius, fordi de stammede fra Nöbbelöv i Skåne. Jeg tror, at man skal lede længe efter jøder, der har eller har haft tilknytning til Nöbbelöv. I dag er der ikke meget andet end et vejkryds på E22 og en stärkelsesfabrik, og slå ligge Absolut Vodkas fabrik lige i nærheden.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  “og så ligger …” naturligvis.

Kommentarer er lukket.