Fred i vor tid?

Af Uffe Ellemann 95

I over to timer sad de overfor hinanden, Trump og Putin. Kun ledsaget af deres udenrigsministre, Tillerson og Lavrov – og så to tolke.

Allerede her var der ulighed i holdopsætningen: Både Putin og Lavrov forstår hvert et ord, de andre siger på engelsk – mens Trump ikke forstår et ord russisk. Det betyder, at når samtalen foregår via tolk, har den russiske side dobbelt så lang tid til at forberede næste træk som den amerikanske.

Men værre endnu: Det var to topprofessionelle overfor to amatører.

Forud for mødet havde Trumps sikkerhedsrådgiver, general McMaster, meddelt, at der ikke var nogen fast dagsorden. Det tror man på. Hvordan skulle man få Trump til at sætte sig ind i de papirdynger, hans forgængere pløjede igennem, for at forberede sig på møder som dette? Han ville “køre det på rutinen”, forstår man. Han har bare ikke nogen rutine i andet end at smadre små forretningsforbindelser i den form for “dealmaking”, som har gjort ham rig – og som har fået de amerikanske banker til at nægte ham kredit.

Derfor er det vanskeligt at tage forestillingen i Hamborg helt alvorligt.

Resultatet af de over to timers forhandlinger er heller ike imponerende:

Der skal laves en våbenhvile i et hjørne af Syrien. Det er forsøgt før. Måske lykkes det denne gang. Men ”fred i vor tid” som Chamberlain forkyndte, da han kom hjem fra München i 1938? Næppe.

Så skal der oprettes en direkte kontakt i spørgsmål vedrørende Ukraine og Minsk-aftalen. En positiv ting er, at amerikanerne har udnævnt den tidligere NATO-ambassadør Kurt Volker som kontaktperson. Han er ikke til at løbe om hjørner med. Men ellers er det uklart, hvad det indebærer.

Og så var der endelig en aftale om, at man i fællesskab skal se nærmere på problemerne omkring cybersecurity. Det virker nærmest latterligt, al den stund det er russerne, der har forbrudt sig.

Efter mødet forklarede udenrigsminister Rex Tillerson, at Trump sandelig var gået hårdt til Putin i spørgsmålet om russisk indblanding i den amerikanske valgkamp. Han havde så en pudsig formulering: Trump ville ikke gå videre i sagen, han ville ikke bruge tiden på ”relitigating”, men se frem….

Fra den anden side var budskabet om dette vigtige punkt ganske klart: Først Lavrov og siden Putin sagde, at Trump havde taget Putins uskylds-erklæringer for gode varer, og at der ikke var mere at komme efter.

Trist at der ikke var professionelle til stede på den amerikanske side, som kunne notere hvad der virkelig blev sagt. Men man må da håbe, at tolken ikke kun var tolk…

Det lange møde opfyldte Putins hedeste ønsker. Han blev taget alvorligt. Så alvorligt, at det åbenbart var vigtigere for USA’s præsident at sidde ”beæret” i hans selskab og blæse på de øvrige 18 verdensledere, som sad udenfor. De kunne så nyde synet af Trumps datter i lyserød flæsekjole i præsidentens stol. Som en amerikansk kommentator bagefter sagde: ”Jamen det er da ikke usædvanligt at se den slags. I diktaturstater.”

Kropssproget ved mødet vil i den kommende tid blive analyseret i detaljer. Jeg lagde mærke til et par ting:

Putin var smart og holdt hånden i ro den brøkdel af et sekund det varede, før Trump stak næven frem. Tydeligt hvem der var ”demandeur”.

Og Trumps to-hånds-greb med tag om albuen på Putin og klap på skulderen var klare tegn på usikkerhed overfor situationen, ikke overskud.

Alt andet lige er det godt, at de amerikanske og russiske præsidenter er på talefod. Men det skulle gerne være på lige vilkår. Det var det ikke. Og man forstår, hvordor de russiske statsstyrede medier flyder over af begejstring.

En enkelt kommentator i Moskva hæftede sig ved, at udenrigsminister Lavrov havde virket træt. Måske havde han arbejdet hårdt? lød vurderingen.

Det kunne også tænkes, at Lavrov – som er en af de mest professionelle udenrigspolitiske aktører på den globale scene – er gået fra mødet fuld af bekymring over at have mødt en modspiller, som var så amatøragtig og let at håndtere. Det kan lokke hans egen chef til nye eventyr. Og det lover ikke godt for verdensfreden.

95 kommentarer RSS

 1. Af E Di diriks e n

  -

  Fred i vor tid?
  Skriver Ellemann.

  Mon dog?
  Siden Anden Verdenskrig har USA været i permanent krig.
  Ofte med flere lande af gangen.
  Ca. 30 millioner menneskeliv har USA på samvittigheden i disse krige.
  Der bliver ingen fred, før EU og resten af verden holder op med at deltage i USA`s forbrydelser.
  Og USA`s forsøg på at opretholde verdensherredømmet.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære UE, var det så ikke mere opløftende at se Merkels reaktion til noget, Putin sagde til hende en passant, og hvor hun vender øjnene mod himlen!?

  Det hele minder mig mere og mere om et ophold i Abu Dhabi for år tilbage. Udenfor sejlede den amerikanske flåde rundt, og mine værter var dybt urolige, fordi de ikke kunne finde hoved og hale i amerikanernes opførsel. Det var i unge Bush’s tid, og ikke ret længe efter 11/9.

  Vi ser et miitært overvægtigt USA, der samtidig politisk er ved at blive isoleret, en kæmpebaby, hvis reaktioner er umulige at blive klog på. Smider de bomber i Nordkorea i morgen, eller kommer de op at slås med kineserne, eller laver de ulykker i i Sydamerika? INgen ved det, og ingen kan gætte det. Macron-Merkel-aksen er lige nu det, der skal holde vor verden sammen. Gad vide, hvordan Mayes har det?

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Alt andet lige er det godt, at de amerikanske og russiske præsidenter er på talefod. ”

  Endelig kan du se det.

  Man behøver faktisk ikke, at bryde sig om hverken Trump, eller Putin, for at kunne se fornuften i dét synspunkt – det er god, gammeldags realpolitik.

 4. Af Svend Jensen

  -

  Ganske langsomt har den ultrakonservative Elite vænnet sig til, at Trump ikke har to horn i panden og bukkeben. Bedst af alt – vi slipper forhåbentlig for flere uhyrlige Trump-bashere i fremtiden fra MSM’s side. Blinde høns findersom bekendt også efterhånden kornene.
  Pøj pøj til den optimistiske superduo Trump og Putin.

 5. Af Jørgen Frank

  -

  Trump & Putin = fred i verden.

 6. Af Søren Ferling

  -

  “Putin var smart og holdt hånden i ro den brøkdel af et sekund det varede, før Trump stak næven frem. Tydeligt hvem der var ”demandeur”.

  Og Trumps to-hånds-greb med tag om albuen på Putin og klap på skulderen var klare tegn på usikkerhed overfor situationen, ikke overskud.”

  Uffe Ellemann synes ikke at være helt på omdrejningshøjde med dagens verdenssituation.

  At Trump er eller virker evt. vælger at virke lidt usikker kan være særdeles positivt ligesom det kan være det at Putin kommer til at føle sig respekteret – i lyset af den ydmygende behandling Vestens ledere ellers har udvist overfor ham og hvorved de har vist at de er destruktivt orienterede..

  Putin kæmper med ryggen mod muren for at bevare Rusland som et selvstændigt land og råder over mindre end en tiendedel af de ressourcer Trump råder over.

  I en sådan situation er det, hvis man er konstruktivt orienteret, god stil at underspille sin overvældende overmagt.

 7. Af Gert Andersen

  -

  “Resultatet af de over to timers forhandlinger er heller ike imponerende:” Uffe E. er åbenbart vidende om hvad der er foregået under mødet med de 2 statsledere.
  Nej Trumf taler og forstår ikke russisk men hvilke vestlige politikere gør det? Så naturligvis har russerne en fordel når alt ellers foregår på engelsk, men skal vi ikke være tilfredse med at de mødes og taler sammen, mens vi herhjemme forbereder os med en konflikt med Rusland grundet forholdene i Ukraine, som i øvrig øger sin samhandel med Rusland, samtidig vi støtter EU Ukraine med en delvis handelsboykot mod Rusland.

 8. Af E Didiriks e n

  -

  Fred i vor tid?
  Skriver Ellemann.

  USA er ligesom nazityskland var det, en garant for at der aldrig bliver fred.
  Men mindre hele verden, ligesom Danmark og Sydkorea, helt underkaster sig USA.

 9. Af Lars Røssell

  -

  Tak for en særdeles rammende og præcis artikel.
  Dejligt at en kompetent person giver sig tid til at oplyse om magtspillet i verden.

 10. Af Ole H

  -

  Kan vi snart ikke få det på plads en gang for alle og få sat russerne på plads – om nødvendigt ryddet Rusland.
  Så han vi tage os af fjolset Trump bagefter.
  G20 burde være for demokratier. Udelukkelse af Rusland, kina og Tyrkiet.

 11. Af .l søre.nsen

  -

  Trump-putin har skabt en ustabil verden nu. Køteren. Trump ledes rundt af Putin.

  DK skal holde begge på afstand, som skal hele Europa. Løgn og mord. af kritikere er blevet det normale under de to. Europa må lede Verden.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Trump og Putin kan noget, som resten at G20 ikke evner.

  De kan føre realpolitik på virkelighedens betingelser.

  Forræderen Merkel og det øvrige slæng fører drømmesynspolitik.

 13. Af Flemming Vilbæk

  -

  Uanset Sovjet kontra USA er det faretruende for os alle at have en så uligevægtig amerikansk præsident. Putin fremtræder langt mere relevant. Det er noget af det mest faretruende jeg har set i min levetid. Og man kan intet gøre.

 14. Af Søren Ferling

  -

  “Kan vi snart ikke få det på plads en gang for alle og få sat russerne på plads – om nødvendigt ryddet Rusland.”
  og
  “Køteren. Trump ledes rundt af Putin.”

  To citater fra de, der ligesom Ellemann er fredselskende – eller hvad det nu er, de er…

  Det må da være til at se at Ellemann og politisk korrekte vestlige ledere generelt søger at oppiske en krigsstemning imod Rusland.

  Man kan med fordel huske Clausewitzs læresætning: ‘Aggressoren er altid fredselskende – han foretrækker at fortsætte uden modstand’.

  Den passer ganske godt på Ellemanns aggressivt ekspansive linie.

 15. Af Kristian Andesen

  -

  Den dag vesten stopper sine Korstoge og Israel bliver straffet for sin 75 års lange illegale besættelse samt Apartheidpolitik. Den dag måske!

 16. Af Ole H

  -

  Niels Larsen har netop begået et kinderæg, idet han åbent har vedkendt sig at være/have:
  – antidemokrat
  – fascistoide tilbøjeligheder
  – dybt racistisk

  Så ved vi da det. (At han så er så mange andre ubehalige ting også er jo blot trist)

 17. Af Niels Larsen

  -

  KRISTIAN ANDESEN

  Den dag kommer du ikke til at opleve.

  Araberne er for store kujoner og vi er for stærke. :-)

 18. Af Rune Skriver

  -

  Gamle bitre mand, du vrøvler….du har valgt at være på taberholdet der ikke kan og vil se at Trump har fat i den meget lange ende. Endelig én der tør tage styring og ikke bare gør som Ellemand selv…nemlig at følge blindt efter de store drenge i klassen (EF). Og Uffe kunne man få til hvad som helst og bilde hvad som helst ind, bare han måtte være med i klubben. Men det er den gamle skole Uffe og fader Kohl er død….der er en ny dagsorden. Væn dig til det og stop bitterheden….verden var ikke bedre i de gode gamle dage, Hr. Swann…eller jeg mener Uffe Ellemand.

 19. Af Niels O

  -

  Glimrende analyse, Ellemann.

  Og jeg siger bare: Merkel, leder af den vestlige verden.

 20. Af Lars Nielsen

  -

  Det er utroligt så meget UEJ og andre kan få ud af kropssprog eller om man klapper folk på skulderen og er “beæret over at møde dem”. Måske man bare tænker, forretningsmand eller ej, at “vi kunne måske opnå nogle gode resultater hvis hvis starter med en god stemning”.

  Iøvrigt må Trump indirekte ifølge mainstream medierne holde sig på god fod med Rusland hvis han skal gøre sig håb om at blive genvalgt eftersom de jo overhovedet ikke var de amerikanske vælgere men udlukkende Rusland som fik ham valgt. Ja, ironi kan forekomme.

 21. Af R. Harald Kristiansen

  -

  For mange år siden var jeg på en arbejdsplads, hvor der var en IT ansvarlig fra Rusland. Han var det mest venlige menneske man kunne tænke sig. Jeg spurgte ham, hvad han syntes om Putin. Han svarede. Det er ikke til at vide hvem han er. En ting skal man dog huske. Han er en KGB mand først og fremmest.

 22. Af Kristian Andesen

  -

  Kære Niels Larsen. I racister er de største tøsedrenge!

 23. Af Connie Vermouth

  -

  EJ… Havde putin flere oversættere end Tumpp. Det er eddermagme uretfærdigt. Så kan jeg godt forstå at Uffer er sur. Amerika havde jo ikke en chance så. Det kan vi ikke tage alvorligt. Der må en rebattle til.

 24. Af Paul Bischoff

  -

  Selvfølgelig skal Putin tages alvorligt, han sidder trods alt på størstedelen af europas energiforsyning (https://en.wikipedia.org/wiki/Russia_in_the_European_energy_sector).

 25. Af Thomas Borgsmidt

  -

  “Bischoff”:

  Putin og energi? Ikke ret meget længere. Det monopol er brudt.

 26. Af D Dirks en

  -

  Allerede her var der ulighed i holdopsætningen: Både Putin og Lavrov forstår hvert et ord, de andre siger på engelsk – mens Trump ikke forstår et ord russisk.
  Skriver Ellemann.

  Ja. Disse russere spiller altid med fordækte kort.
  USA præsidenter burde lære russisk.
  Så disse russiske banditter ikke kan løbe om hjørner med hæderlige yankee præsidenter som Trump.

  Men værre endnu: Det var to topprofessionelle overfor to amatører.
  Skriver Ellema nn fortørnet.

  Ja igen.
  Disse russere kan man ikke stole på.
  Men godt at Ellema nn gennemskuer dem.

 27. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, som en bekendt, der både er tidligere Mossad og tidligere KGB, fortalte:

  Han havde stået i en kø i en russisk lufthavn, da der pludselig kom en hånd ud fra væggen og trak ham ind bag ved den: Der sad såen KGB-officer bag skrivebordet: Vi i KGB står ikke i kø!

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  RUNE SKRIVER, skulle du ikke lige lære at stave din opponents navn korrekt? Så blev du måske taget bare en lille smule seriøst.

 29. Af Frans Frits

  -

  AF NIELS PETER LEMC HE – 9. JULI 2017 20:28
  “Der sad såen KGB-officer bag skrivebordet: Vi i KGB står ikke i kø!”

  såen KGB- officer?
  Er det hjemmværnets kodesprog?

 30. Af Kurt Dejgaard

  -

  Man ved en analyse er grundigt gennemtænkt når den, trods omfattende, ikke er eet ord længere end den behøver.
  -Et indsigtsfuldt skriv.

 31. Af Flemming Lau

  -

  Fascistiske anti-Fascister ser racister allevegne i Danmark, til trods for at vi ligger i bunden af den internationale skala. Den omstændighed betyder intet for det formummede og volds forherligende segment, der blot søger afløb for deres handikap!

 32. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche:¨
  Der er da ikke nogen, der tager Putins klakører alvorligt – mere!

  Det Putin har fundet ud af er: Hans indblanding i valgprocessen har kostet ham den russiske flåde. Han har også skudt sig i foden, fordi det taber han penge på.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  FRANS FRITS, Putin står ikke i kø!

 34. Af Hannibal Olsen

  -

  Når folk har behov for ideologier, er det oftest fordi deres selvbilleder ikke rigtigt svarer til den værdi de tillægges af andre. De røde (hvil i fred) mener det ville blive bedre hvis man bare tager alt fra de rige. Lidet overvejer de, at de selv stadig vil være uduelige og ubrugelige efter omfordelingen, for straks efter endnu engang at synke mod bunden. I er ikke til nytte for nogen som helst, det er ikke verden der er problemet, det er jeres egen selvovervurdering og basale værdiløshed der er kernen.

  Den nationalistiske flok ved godt selv, at de er til overs. De prøver så at stige lidt i selvagtelse gennem undergangsfantasier med dem selv i helterollen. Sådanne vrangforestillinger hører til under læsning af tegneserier i børneværelser. I den virkelige verden bringer det bare død og ulykke uden vindere. Lidt samme model som hos de røde: “Hvis jeg ikke kan vinde, skal ingen!”

  Man kan også bare give helt op og slukke for computeren i tagetagen, for så at hengive sig til overnaturlige væsners vilje. Problemet her er, at dem som påstår at vide noget om sådanne væsners vilje er plattenslagere. Men hvad fanden, bare alle er i en lige så ringe båd som mig.

  Det er så en ganske stor del af dem som skræpper op – uduelige og ubrugelige mennesker, der har taget tåbelige og skadelige livsvalg, og nu prøver at sno sig udenom ved at vræle ad andre.

  Den eneste reelle vej frem er som sædvanligt nytte og sved. Dem der ikke vil være til nytte eller svede, bliver tabere.

 35. Af Jan Petersen

  -

  “Fred i vor tid?” – et af de “kære dagbog indlæg” der dårlig er værd at kommentere . . . indholdsløs intetsigende junk – efter min mening !

 36. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Vær klar til 3. verdenskrig! Uffe ved det udmærket godt, men kan ikke indrømme det.

 37. Af Flemming Lau

  -

  Hannibal Olsen.
  Pas nu på at din dødsannonce, når den tid engang kommer, ikke kan forveksles med en dødsannonce for en arbejdshest! Hospitalernes B 6 afsnit rummer faktisk ikke så få tidligere selvstændige i 30 -35 års alderen, hvor tunnelsyn endte med en prop/ blødning i øverste etage..!

 38. Af Jorn D.

  -

  Neville Chamberlain havde en underskrevet aftale i hånden i sin ”Peace in our Time” speech i 1939
  og kaldte Herr Hitler en flink fyr og engelsk presse skrev:
  “ONE MAN SAVED US FROM THE GREATEST WAR OF ALL”
  ja
  det var jo også en engelsk agent, der opfandt Fake News i 1940
  nemlig
  spionen William Stephenson med kodenavnet ’Intrepid’ – frygtløs.
  der
  fabrikeret en Fake meningsmåling, der manipulerede US isolationister til, at gå med i WW2

  historien viser, at demokratiske valg kan påvirkes med mere eller mindre lyssky metoder
  og
  De brugte beskidte kneb og falske nyheder mod udvalgte medlemmer af Kongressen.
  som
  da Intrepid sørgede for at finansiere Fish’ modstandere, han fik trykt falske artikler,
  der antydede, at Fish var Hitler-støtte. Interprid fik også fremstillet et falsk billede,
  der viste Fish sammen med lederen af det pro-nazistiske ’German American Bund’.
  og
  Endelig plantede de falske historier om, at Fish fik penge fra tyske agenter.
  Intrepid og hans agenter gav ikke op, før Fish tabte valget til Kongressen i 1944.
  og
  Fish troede i øvrigt, at det var sovjetiske agenter, der stod bag smædekampagnen mod ham.

  Fake news blev således opfundet før de sociale medier
  og
  Efterretningstjenester og politikere frygter / ved , at valg bliver påvirket af Fake News.

  idag er Trump måske under samme behandling og mistænkeliggørelse
  med
  dennegang mistænkelige Fake News russiske forbindelser
  fra
  “Mad dogs and Englishmen” eller andre af elitens lakajer

  måske derfor er General James ‘Mad Dog’ Mattis, Donald Trump’s valg som secretary of defence
  og
  Stephenson fortsatte sit hemmelige i arbejde i årevis. Han oprettede træningslejre for allierede agenter i USA, som blandt andet uddannede fem kommende direktører for CIA.
  og
  Op imod 2.000 agenter blev trænet her. Stephenson var i den grad også arkitekten bag opbygningen af CIA efter 2. Verdenskrig – – Han blev højt dekoreret og adlet.

  hvem er mon bedst til misinformation og Fake News
  ja
  kan det være CIA eller en af de 17 andre amerikanske efterretningstjenester
  som
  da Hillery påstod at 17 efterretningstjenester havde beviser imod Trump
  der
  nu er korrigeret ned til 3 og Fake News medløberne “The Russians Did It” mediefolk fyret
  men
  hvem var det lige, der bevæbnede muslimer imod Sovjet og derved skabte nutidens muslimske monster jo
  det var jo CIA og efter charmetrolden i Libyen, der ville erstatte Dollaren med Gulddinaren
  var dræbt udbrød Hillery med blodig vildskab i øjnene: “We came, we saw, he died”
  og
  Obama var heller ikke for god ang. Fake News, da han påstod Putin var tidligere chef for KGB
  men
  det hårdtarbejdende amerikanske folk fik nok af, at blive ført bag lyset og udnyttet
  af hemmelige tjenester og den økonomiske elite og deres løgnagtige medier
  og
  valgte derfor Trump, der nu forfølges af de fravalgte
  som
  er sure over ikke, at kunne høste forventede fordele efter deres Hillery milliardinvestering
  but
  We’ve gotta have faith som Sir Cliff Richard synger i “Piece in our time”

  ironi.mus

 39. Af Per Torbensen

  -

  Uffe-mon ikke samtalen uanset sprog kundskaber foregik i tempo moderato ,måske derfor samtalen var på omkring 2 timer og ikke de 40 minutter som planlagt ifølge diverse journalister som rangerer i en skala under en ophugger m.h.t troværdighed.
  Trump og Putin er nok lige glade med semi psykologiske forklaringer på adfærd ved en samtale,man prøver sig trods alt frem og det er det positive.

 40. Af Ole Arne Sejersen

  -

  Ellemann Jensen lever mentalt (jeg kvier mig ved at skrive intellektuelt) i forrige århundrede. Verden er heldigvis blevet en smule fornuftigere siden da, og det skuffer ham, for så har han jo vanskeligere ved at vinde gehør for sine reaktionære betragtninger.

  Men det skal være ham vel undt, at han nu tilbringer sit otium med skriftligt og mundtligt at gentage alle sine tidligere fejltagelser. Dermed underbygger han jo netop, hvor fejlagtige de var.

 41. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Er der muligvis ved, at udvikle sig et militært samarbejde mellem U.S.A., Rusland, Tyrkiet, og Kina, som modpart mod et økonomisk handelsmæssigt stærkt Eu?

  Jeg ved det ikke; men noget kunne tyde på det, som U.S.A.s mulige handelsembargo, og Kinesisk deltagelse i Russisk flådeøvelse i Østersøen!
  Mvh.

 42. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Lige nu, er det mest tossede, den Amerikanske president har gjort, en aftale om gement sam samarbejde med Rusland om cybersikkerhed!

  Det er som et billede af ræven, der aftaler samarbejde, med hønsene i hønsehuset!
  Dette viser tydeligt, at enhver idiot kan blive president i U.S.A.
  Mvh.

 43. Af gerald wiltek

  -

  Selfoelgelig bliver Trump taget alvorligt!
  Det er UEJ jo selv bevis paa.
  Han har ikke skrevet om andet i maanedsvis.

  Det er ved at vaere nok.

 44. Af r. vangkilde

  -

  MENER ELLEMANN, – at demokratiet kun er for amatører, ELLER er Putin en enmandshær, og
  suverænt politisk- militært træffer vigtige beslutninger alene og professionelt. Demokratiet
  vælger jo sine politiker med laveste fællesnævner, og derfra ser det skidt for EU, NATO eller
  USA.

 45. Af Orla Guude

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 9. JULI 2017 23:06
  “Vær klar til 3. verdenskrig! Uffe ved det udmærket godt, men kan ikke indrømme det.”

  Den krig er allerede smugstartet af jihadisterne og islamisterne, men det kan de godt opgive – med påvirkingsagenter som Gür har de tabt på forhånd.

 46. Af Niels Larsen

  -

  Gür skræpper op om 3. Verdenskrig.

  En krig, muslimerne med usvigelig sikkerhed vil tabe.

  Det vil kun tage en formiddag at reducere antallet af muslimer til nogle få millioner.

 47. Af Finn Bjerrehave

  -

  Putin optræder altid som den eneste Russer som hverken forstår/taler Engelsk, altså altid et skridt foran andre, og alle accepterer tilstanden.
  Som Hitler i Rigsdagen udtalte,hvis vi ikke havde Jøderne , måtte vi opfinde dem, der skal altid være et pejlemærke for at skabe dynamik, og Rusland er vestens pejlemærke, og kun Krim og Donetsk forvirrer vores dagligdag, men den økonomiske fordel med lave brændstofpriser/ fødevarer, opvejer vores bekymring, og Krim blev trods alt erobret uden synlige tab på begge sider.
  Rusland er stadig fallit, og altså ingen trussel mod andre end pensionisterne i Rusland.
  Rusland holder stadig 200 km øst-Polen besat, og glemselen råder.
  EU,s udfordring kommer fra Merkel, nemlig Hitlers motorvejsnet skal nu restfinnanseres af os øvrige lande der mærkede Hitlers besættelse, og endda i Tysklands økonomiske gyldne tider, det skal stoppes, det er Europas svar på krigsskadeerstatninger.
  Stop Merkel. Finn Vig

 48. Af Bjørn Sørensen

  -

  Selvfølgelig er Trump en amatør som er blevet rig på at tryne små håndværksmestre.

  Jeg har svært ved at se at små håndværksmestre kan magte bygningen af skyskrabere.
  For at mestre den slags byggeprojekter skal man forhandle med politikere og byggematadorer, som langtfra er en nem opgave.
  At Trump har overlevet i den barske branche, viser at han åbenbart mestrer forhandlingens kunst.

  Vi ved at den vestlige verden er gået i stå og at det enorme bureaukrati, nationalt og internationalt er ved at underdreje de vestlige demokratier.

  Trump er den eneste leder i vesten som har fattet problematikken og er fremkommet med en løsningsmodel.

 49. Af E. Didiriks e n

  -

  AF NIELS LARSEN – 10. JULI 2017 9:24
  “Det vil kun tage en formiddag at reducere antallet af muslimer til nogle få millioner.”

  Det har USA og bl.a. Danmark forsøgt siden 2001.
  Fire millioner har Vesten vel myrdet.
  Med enorme flygtninge problemer og terror i Europa som følge.

 50. Af Helge Olsen

  -

  Viel Geschrei und wenig Wolle – hvem siger i øvrigt at Trump forstår engelsk?

Kommentarer er lukket.