Jamaica, Jamaica, Jamaica…

Af Uffe Ellemann 85

En af mine yndlingssange fra ”Den store Åh Abe sangbog”, når der skulle synges godnatsang med børnebørnene, er ”Jamaica-dans”, hvor der står: ”Jeg var genert, og lidt træt var jeg også, men jeg ku’ bare ikke la’ vær’. Jamaica, Jamaica, Jamaica. Vi danser hele dagen på Jamaica…” En smægtende melodi, det var svært at få ud af hovedet, når ungerne sov…

Lige siden det tyske valg den 24. september har kansler Merkel forsøgt at få fire tyske partier til at danse Jamaica: Hendes egne CDU og CSU, det liberale FDP og de Grønne. Partiernes farver – sort, gul, grøn – genfindes i Jamaicas flag. Deraf navnet ”Jamaica-koalition”.

Men danselysten var ikke til stede. Forleden brød forhandlingerne sammen, da FDP gik og smækkede med døren. Afstanden mellem partierne var for stor, mente de. Og det har de formentlig ret i. Men man kan naturligvis undre sig over, at de liberale syntes at have vanskeligt ved at gå med i den give-and-take model, som syntes at være ved at manifestere sig mellem så forskellige parter som CDU/CSU og de Grønne i udlændingepolitikken.

Der har nok også spillet andre forhold ind: De liberale var lige kommet ind i Forbundsdagen igen efter at være røget under spærregrænsen som følge af opslidende deltagelse i en tidligere koalition med kansler Merkel, så de er naturligvis bekymrede for, at noget lignende kan ske igen. Hertil kommer, at de liberale i mellemtiden under en ny leder – den unge og kontante Christian Lindner – har udviklet en række EU-skeptiske holdninger, som jeg aldrig havde ventet at se hos mine gamle partnere i FDP. Det var også en skuffelse, at Genschers gamle parti åbenbart savnede mod til at kaste sig ind i det opslidende ansvar, som nu engang følger med at være en del af det repræsentative demokrati.

Men nu sidder kansler Merkel tilbage uden dansepartnere, og hvad så?

Kan socialdemokraterne i SPD presses til at indgå i en ny ”stor koalition” efter deres fjerde valgnederlag i træk? Næppe. Det var heller ikke lige det, vælgerne signalerede med betydelige tab til alle deltagere i den sidste ”Große Koalition”.

Nyvalg? Skrækkelig tanke. Det vil næppe kunne føre til en mere arbejdsduelig sammensætning af Forbundsdagen. Det nye AfD-parti vil formentlig score stort på vælgernes utilfredshed med deres valgte politikere, og hvorfor løbe den risiko?

Så tror jeg mere på den sidste mulighed – en CDU/CSU-mindretalsregering – selv om mange tyske politikere slår syv kors for sig ved tanken.

Men er den egentlig så skæv? I Danmark er det efterhånden blevet normen med mindretalsregeringer, som må finde ud af at samarbejde med parlamentet. Den politiske debat vil blive bragt tilbage til Forbundsdagen, og det ville kunne styrke det politiske klima i Tyskland. Mindretalsregeringer har nemlig en stor gevinst indbygget: De gør magthaverne mindre arrogante! Kunsten består så i at få vælgerne til at indse det.

Den kunst skal fru Merkel vise, om hun besidder. Mon ikke hun kan? Hun har udviklet sig til at være den stærkeste vestlige politiske leder i dette århundrede. Europa har brug for hende lige nu, i lyset af alle de ulykker, der er væltet ind over os: Putin, Brexit, Trump osv. Europa har brug for det lederskab, der kan leveres af Merkel og Macron i tæt samarbejde.

Naturligvis er kansler Merkel blevet svækket af valget i september – det dårligste for hendes parti siden 1949 – og naturligvis vil det blive en hård opgave at skulle lede landet med den første mindretalsregering i det nye Tysklands politiske historie. Men hverken hendes egne eller SPD og FDP ønsker at se hende væltet, så det skulle ikke være en umulig opgave at holde en mindretalsregering i live. Den kan jo også spille på den konstante trussel om at fremkalde et nyvalg, der vil udstille oppositionen for manglende samfundssind.

Man kunne have undt kansler Merkel en blidere skæbne i de kommende år, der bliver hendes sidste i tysk politik. For hun nærmer sig det tidspunkt, hvor hun skal finde et svar på det vanskelige spørgsmål, hvordan man skal bære sig ad med at forlade politik på en ordentlig måde. Det har været vanskeligt for hendes forgængere. Tænk blot på kansler Kohl, der blev siddende så længe, at han pludselig ikke længere var uundværlig.

Angela Merkel er endnu ikke nået det punkt. Hun er stadig uundværlig for resten af Europa.

85 kommentarer RSS

 1. Af Fake Name

  -

  @JAN PETERSEN – 22. NOVEMBER 2017 23:20
  “Der er bare så mange navne fakes her – det skriger til himlen . . . . !”

  It takes one to know one. Jihad Petersen ser konspirationer alle vegne. Pas hellere på – der lurer måske en alternativ ved hans bagparti!

 2. Af per jensen

  -

  indlæg kom ikke på?

 3. Af Niels Juul Hansen

  -

  Jeg synes at det er godt, at vi har Tyrkiet med i Nato, især da mange problemer i verden har med islamister at gøre. Tyrkiet har også hjulpet med til at tage ‘presset’ af flygtninge til Europa. Det skal dog ikke afholde os fra at kritisere den tyrkiske regering, når de ikke lever op til kravet om ytringsfrihed.

 4. Af Per Torbensen

  -

  Merkel har ganske enkelt siddet for langt tid på posten som kantsler ,Merkel har udviklet en magtfuldkommenhed og en arrogance som ingen kan være tjent med,hverken i Tyskland eller i Europa og det såkaldte “lederskab” i EU totalt i hegnet-fraværende på alle planer.
  Opløsningen startede allerede med finanskrisen i 2008 og med invasive arter i 2015,spørgsmålet er blot hvornår vi får den totale nedsmeltning af Europa.

 5. Af hr..j . h ANse n.

  -

  “AF PER TORBENS EN – 23. NOVEMBER 2017 17:00
  Merkel har ganske enkelt siddet for langt tid på posten som kantsler”

  Det mener tyskerne jo så ikke.
  Og tyskernes valg har danskerne jo heldigvis ingen indflydelse på.
  Danskerne vælger jo hellere utroværdige og populistiske svinehunds leflere som Løkke, Støjberg og hvad de ellers måtte hedde i de populistiske regeringspartier. Samt DF.
  Ingen vil vist kalde Mutti Merkel for populistisk.
  Da de flygtningestrømme som Danmark havde været med til at skabe strømmede til Europa, da udviste Merkel statskvindeskab og ansvar.
  Luskebuksene i Danmark løb fra ethvert ansvar.
  Selvom man hæmningsløst havde deltaget i de krige som skabte flygtningeproblemet.

 6. Af hr..j . h ANse n.

  -

  “AF PER TORBENS EN – 23. NOVEMBER 2017 17:00
  Merkel har ganske enkelt siddet for langt tid på posten som kantsler”

  Det mener tyskerne jo så ikke.
  Og tyskernes valg har danskerne jo heldigvis ingen indflydelse på.
  Danskerne vælger jo hellere utroværdige og populistiske indre svinehunds leflere som Løkke, Støjberg og hvad de ellers måtte hedde i de populistiske regeringspartier. Samt DF.
  Ingen vil vist kalde Mutti Merkel for populistisk.
  Da de flygtningestrømme som Danmark havde været med til at skabe strømmede til Europa, da udviste Merkel statskvindeskab og ansvar.
  Luskebuksene i Danmark løb fra ethvert ansvar.
  Selvom man hæmningsløst havde deltaget i de krige som skabte flygtningeproblemet.

 7. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau.

  Ja, det er noget af et puslespil, hvor ingen brikker passer perfekt, mens andre til nød kan mases sammen. For en tid.

  Vedr. det magiske land “Palæstina” ville jeg ønske, at nogen en skønne dag optrevler og publicerer baggrunden for den myte, så at vi en gang for alle får at vide, hvem der opfandt den. Det eneste, vi med sikkerhed kan siger, er, at det skete efter 1948, dvs. efter at Israel af FN var blevet legitimiseret som et jødisk nationalhjem og en selvstændig stat. Det mytiske land Palæstina må jo have haft grænser, men hvilke? Det havde vel også en hovedstad, og hvad hed den? Hvem kan nævne navnet på en konge eller anden statsleder eller fortælle landets historie?

  Fakta er, at området i århundreder var en del af det osmanniske rige og beboet af en blanding af mange folk, fx tyrkiske bønder, jøder, arabere og omvandrende nomader, der ofte krydsede grænser i et stort mellemøstligt område, som de betragtede som deres hjemland, men som i dag er delt op i flere lande.

  Ang. Nato vækker manøvren med Tyrkiet som fjende en del forarget opmærksomhed hos naboerne mod nord. Hvordan kunne Nato begå sådan en “blunder”, dvs. dumhed/fiasko, spørger folk, og nogen vil have Norge ud af Nato, fordi de mener, at Nato ødelægger Norges “moralske autoritet”. Så har man hørt det med! Men det er ikke overraskende, at nordmænd ligesom svenskerne betragter sig selv som en befolkning med særlig moralsk autoritet, deres myte skyldes Gro Harlem Brundtlands udtalelse om, at folket besidder en typisk godhed, og den har Arbeiderpartiet gjort et stort og vedvarende nummer ud af.

  Og så er der jo det med Norge og Rusland, så alt i alt er det hele meget indviklet, og når man tænker på, hvad der ryger gennem luften mellem Tyrkiet og Tyskland og andre lande på kryds og tværs, synes jeg, at vi trods alt skal være glade for, at vor store sydlige nabo har en Angela Merkel. Stod det til mig, skulle hun vise større forståelse overfor AfD, ligesom jeg kunne ønske, at islamkritiske danskere holdt op med at påstå. at Lars Løkke Rasmussen sover og intet fatter, og han på sin side holde op med at hævde, at terror ikke har noget med religion at gøre, hvilket han bebrejdes langt uden for Danmarks grænser. Man kan også gå for langt i forstillelse, og vi ved jo godt, hvad terroristerne råber, når de slår til og er rede til at dø for. At undlade at tage det alvorligt og gøre det til et socialt nødråb er også at gå for langt.

 8. Af Niels Christensen

  -

  “Under blå mindretalsregeringer i DK, som røde, er alt generelt også segnet i indførelsen af flere fremmede løn og velfærdserodere. Som fx masser af islæninge-nordiske i vores uddannelsessystem, på os danskers bekostning.

  Mindretalsregeringer i DK , har altid betydet komplet borgerlig kontrol. 80% af partierne er borgerlige. Derfor er Uffe glade for dem.

  Folket er ikke klog nok til at indse at Ø er eneste alternativ. Selv SF er borgerlig købt!”
  Af li s beth sørensen – 22. november 2017 19:14

  Ikke uenig i denne bedømmelse!

  Dog er Ø ikke løningen, men S! Jeg tror oprigtigt talt på at de her støtter Danskerne mere i interesser, en Ø? Men vi har stadig brug for jeres stemmer!

 9. Af per jensen

  -

  Man fatter jo ikke at debatsabotører af værste slags altid slipper igennem, mens dansksindede bloggere næsten altid blokeres.

 10. Af per jensen

  -

  Ihvertfald er det nærmest umuligt at sætte grundige, seriøse, oplysende og højaktuelle indlæg på. På alle debatter sorteres de fra.

 11. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Er det virkeligt en god ide, at Tyrkiet fortsat er medlem af NATO?

  NATO er en forsvarsalliance for demokratiske lande, og Erdogan er først og fremmest islamist, derefter demokrat – han anser kun demokratiet som et middel til at vinde magten; han har som bekendt sagt at “Demokratiet er en sporvogn, når man har nået endestationen (vundet magten) stiger man af”…

  Desuden er der tæt forbindelse mellem den kriminelle underverden, voldelige organisationer, som De Grå Ulve, og den “dybe stat” i Tyrkiet

  Erdogans svigersøn smuglede olie til Islamisk Stat, og er endnu ikke blevet straffet for det.

  Den tyrkiske regering fik løsladt medlemmer af den islamistiske terrororganisation, al-Nusra, da de blev pågrebet i Tyrkiet med flere kilo sarin et par måneder før saringas-attentatet mod den syriske by, Ghouta.

  Desuden opretholder Tyrkiet fortsat besættelsen af den ene halvdel af det lille NATO-land, Cypern, selvom besættelsen for længst har mistet det sidste skær af legitimitet; den tyrkiske regering truede endda i 2011 med at sætte luftvåbenet ind, hvis den tyrkiske regering begyndte at udnytte et olie/gas-felt, der ligger syd for Cypern.

 12. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Jeg er meget ambivalent overfor Merkel. Hjertet siger at hun nok ikke invadere Rusland imorgen men fornuften siger at hendes forsøg på at styre tyskernes holdninger, er en reminiscens fra hendes kommisær dage i en totalitære kultur. Jeg finder det adeles uhørt, at hun dyrker maskepi med Zuckerberg. Heldigvis fik den tyske forfatningsdomstol i eftersommeren, stoppet hendes absurde tiltag med massive hus ransagninger, hvis folk udtrykte den mindste kritik overfor indvandringen.

  Løkke er sat på hold. Det næste halve år har han i EU regi mulighed for at få gjort noget ved konventionerne. Herhjemme er det nu ikke kun prof Mads Bryde som opponerer imod den dynamiske fortolkning, domstolene lægger for dagen. Højesterets dommer Jens Peter Christensen blander sig nu også i koret samt rigsadvokaten der har fundet at der indtil videre er 7 domstolsafgørelser der ikke er endt med udvisning. Siden 2012 er der sket en fordobling af voldtægterne, fra 16 til 35 om året begået AEH’ere. De udgør nu 50% af sagerne, uagtet de kun udgår 3.5%.

  Vedr Palestinas så kaldte Kejser Hadrian 135 ad landet for Syria- Filistea. Og Jerusalem for Aelia Capitolina. Vedr Palestinas mandatet fra Sykes-Picot, gik der jo kun et par år før de jordanske arabere fik 77% af mandatet og mht fred med araberne får jøderne ikke i vor levetid. Jerusalem har altid virket dragende på alverdens mennesker, blandt andet fordi karavane ruterne flere 1000 år er gået igennem.

 13. Af Gert Hansen

  -

  Flemming Lau:

  ‘…og mht fred med araberne får jøderne ikke i vor levetid.’

  Næh, og araberne får heller ikke fred med jøderne i vor levetid. Foreløbig har de ’slåsset’ med hinanden i mere end 3000 år, med lejlighedsvise stilstande, så hvorfor skulle de stoppe nu?

  Der bliver primært ikke fred imellem de to parter, fordi religiøse extremister på begge sider ikke ønsker nogen fred, og fordi disse religiøse mindretal har vetoret og får magt til det.

 14. Af Per Torbensen

  -

  17.27. Merkel er trods alt stadig væk arrogant og nyder magtens sødme-trods det faktum,at
  Tyskland netop ikke deltog i krigene i Mellemøsten,som nu ligger i ruiner på alle planer og hvorfor så påføre sit land med en unødvendig plage og smerte samt de lande der grænser op til Tyskland -Merkel vil ih så gerne være et moralsk kompas,men støtte de forfulgte tvangsarbejdere i tyske arbejdslejre og koncentrationslejre med kompensation fra de svære tider, forøvrigt ganske få overlevende tilbage ?? Ja der er udbetalt latterlige beløb som vitterlig hvis de stilles op mod de enorme udgifter Hun har påført Europa med wir schaffen ,ude af proportioner ,ganske enkelt.

 15. Af Flemming Lau

  -

  Gert Hansen.

  “Ekstremister på begge sider?” Ja det kan vi jo overføre til Europas situation idag. Hvis blot vi hvide mænd kunne styre vores aggressioner, så havde vi nok haft en fred ala den svenske, eller…..?

 16. Af N. Jensen

  -

  Hvor meget betaler CIA/Mossad, NYT, WAPO ?

 17. Af Lis..beth søre...n.sen

  -

  “Dog er Ø ikke løningen, men S! Jeg tror oprigtigt talt på at de her støtter Danskerne mere i interesser, en Ø? Men vi har stadig brug for jeres stemmer!”

  Jeg stemmer altid på socialisterne…Ø har landets strammeste indvandringspolitik , via at kun de reelt kæmper imod løndumpning…S siger de gør, men jeg tvivler at der er mange interesser her derom!

  Er dog korrekt at Socialdemokratiet lader til at ville en strammere indvandringspolitik ihvertfald af dem der ikke er asylansøgere fra krigene vi har begået? Men tvivler mht. EU borgerne som koster endnu mere?

  Nordiske-EU statsborgere i det Danske uddannelsessystem er en anden ting der må rettes op på!, De tager en Danskers uddannelse, på favorable vilkår over deres hjemlande, mens ingen Danskere så godt som tager den anden vej pga. deres lave SU og selve uddannelsesomkostningerne?

  Så når man analysere det samlet regnestykke, tror jeg at Ø har en strammere indvandringspolitik end S, såvel som naturligvis resten af blå blok..

 18. Af Lis..beth søre...n.sen

  -

  Jøderne er da ikke mere positive end muslimer i Danmark , Lau? Oh, eller kristne?

  De første to skærer begge i deres drengebørns kønsorganer frit og kvit i Danmark, og udøver altså børnetortur…De kristne er vel ikke bedre, da de indoktrinere poderne deres i det religiøse vrøvl fra dag 1?

  Lad os forbyde religiøs indoktrinering af alle Danskere før det 18 år som start..Og derefter alle former for religion..

 19. Af Lis..beth søre...n.sen

  -

  Det bedste der kunne ske i Dansk indvandringsdebat, er alle religiøse forbydes adgang til statsborgerskabet som nye borgere…Og at man erklæret Danmark en ateistisk stat..

  90% af os er ateister…Latterligt hvorledes den nuværende regering har sat kristendom ind på programmet for første gang i en menneskealder, og nu kalder Danmark officielt et kristent land mens kun 10% af os Danskere tror på gud, og nissen i skyen?

  Billig manipulering..Gud har altid været et af borgerlighedens våben for at vildlede folket..De får ikke succes tyvende gang heller.

 20. Af Lis..beth søre...n.sen

  -

  Det bedste der kunne ske i Dansk indvandrin.gsdebat, er alle religiø.se forbydes adgang til statsb.orgerskabet som nye borgere…Og at man erklæret Danmark en atei.stisk stat..

  90% af os er atei.ster…Latt.er.ligt hvorledes den nuværende regering har sat kristendom ind på programmet for første gang i en menneskealder, og nu kalder Danmark officielt et kristent land mens kun 10% af os Danskere tror på gud, og nissen i skyen?

  Bi.llig manip.ulering..Gu..d har altid været et af borgerligh.edens våben for at vildl.ede folket..De får ikke succes tyvende gang heller.

 21. Af N. Jensn

  -

  Det burde være almen viden, at CIA/Zionisterne har placeret påvirkningsagenter overalt i ‘den frie verdens’ medier. Således har den Amerikanske våbenindustri (MIC) en trofast støtte i UEJ.

 22. Af georg christensen

  -

  Jamaika, jamaika og endnu engang “jamaika” illusionen. Tysker folket tør ikke tage chancen for et folkelig “demokratisk” styret Europa, og er bare i fuld gang med at “hænge” sig selv ,endnu en gang , denne gang i deres egen amerikaniserede “grådighed´s “.fornemmelser. Fornemmelse som ikke tilhører “Europa folket” i sin helhed , og slet intet har at gøre med “globaliserings tankegangen”.

  Jamaika? , Ja eller nej. Det er på tide, at tyskerne melder klart flag, bare ikke på samme måde som franskmændene gjorde. Så hellere sammen med englænderne sige “nej” tak til det nuværende EU, som også Amerikanerne sagde nej tak til deres daværende USA med en “trump” skabte røre i den såkaldte vestlige verdens “andedam”.

  NB: Hvis “globaliserings tankegangen” virkelig ønskes, vil intet som det var i fortiden
  i fremtiden være “værdig” og eksistens berettiget overfor hele “jordfolket”. Illusions fornemmelser og magtbegæret´s tomme ord´s forvirringer, med “oplysningstidens” fremskridt blive “elimineret”. .

  .

 23. Af lis.beth s.øørensen

  -

  “sige “nej” tak til det nuværende EU, som også Amerikanerne sagde nej tak til deres daværende USA med en “trump” skabte røre i den såkaldte vestlige verdens “andedam”.”
  Georg Christensen

  Aldrig..USA og EU kan ikke sammenlignes..
  Nato ledes af Amerikanske interesser, modsatte Danske EU interesser. Kun et fælles EU´s forsvar kan kun forsvare os imod Amerikansk-Britisk- Russisk og kinesiske angreb!

  De deler alle fælles interesser imod opsplitningen af EU mv.

  I blinde Amerikanere tilhørere…..Hvorfor skulle USA have en interesse i et fælles stærk Europa? Fjolser i er..Nyttige Amerikanere imod Europa..

 24. Af lis.beth s.øørensen

  -

  “De deler alle fælles interesser med opsplitningen af EU mv.”

 25. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Maria Due
  Din fortælling om Palæstina den 23.11.2017, kl 17.39, må høre under en såkaldt alternativ historiefortælling. Du burde læse dig bedre til om opdelingen af hele Mellemøsten før 1948, inden du begynder at belære andre. Du burde også vide mere om tilblivelsen af det, der blev staten Israel, inden 1948. Den fortælling hører vi sjældent. Du burde faktisk også fortælle om de jødisk/russiske mm. partisanere, der dræbte den svenske mægler, Folke Bernadotte. Han forhandlede om delingen af Palæstina og staten, der blev til Israel. Arvtagere af disse partisanere sidder i regeringen i Israel i dag. Mellemøstens historie er yderst kompliceret og værd at sætte sig ind i. Den indsigt har du ikke endnu, kan vi læse os til. Historien ses altid med forskellige øjne. Staten Israel er et faktum. Jeg mener også, at Israel har sin berettigelse, men deres ageren er somme tider svær at forstå. De har selv har været et forfulgt og statsløst folk, udsat for Hitlers udryddelsesmaskine.

 26. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Rettelse. De har selv været et forfulgt og statsløst folk, ….

 27. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Flemming Lau
  Du skriver om den romerske kajser Hadrian, der regerede fra 117-138. Du er interesseret i religion. Det er spændende at læse om Simon Bar Kokhba, som kæmpede mod romerne i “Judea” 132-136, “The Bar Kohkba Revolt”. Du kender emnet måske? Mange mente, at han var Messias. Interessant nok kaldte han sig “Nasi”, som betyder prins. Om det er beslægtet med ordet nazi ved jeg ikke. Hvis du googler Hadrian på engelsk, får du størst overblik og henvisninger.

 28. Af j.. ha NSE n.

  -

  Nogle misforstår vist Tyrkiets medlemsskab af forbryderorganisationen Nato.
  Tyrkiet er medlem fordi Nato har en stor fordel af medlemsskabet.
  Det er ikke omvendt.
  USA kunne ikke gennemføre sine overfald på muslimske lande uden sammenarbejde fraTyrkiet.
  Tyrkiet har været et militærdiktatur i størstedelen af den tid, hvor Tyrkiet har været medlem af Nato.
  Og USA er bedøvende ligeglad. USA sammenarbejder med tyrraner, despoter og militærdiktaturer over hele Verden. Bringer dem ofte til magten.
  Hvad Nato landene i Europa måtte mene, eller som oftest ikke mene, det er helt uden betydning.
  Også Sydeuropæiske diktaturer har været medlem af Nato.
  Nato har intet med demokrati, frihed og menneskerettigheder at gøre.
  Tværtimod.
  Det er en organisation som blev dannet for at sikre USA`s adgang til gratis recourcer.
  De europæiske lande blev i øvrigt nærmest tvunget ind i alliancen.
  De fleste af de første medlemmer gorde sig afhængig af amerikansk bistandshjælp, Marshall hjælpen. Også Danmark.
  Modtager man bistandshjælp, så må man opfylde betingelserne for at modtage bistanden.

 29. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Nasi er hebraisk og betyder chef, prins etc.

  Mange tyske partier tør ikke gå i regering med Merkel. De er bange for, at miste følge, se bare de tyske socialdemokrater SPD. De tabte stort. Det er ret sørgeligt, at politiske partier tænker mere på egen vinding, en landets ve og vel. Man kan forstå vælgerne, Tyskland har taget mange flygninge og de har en meget stor gruppe af tyrkere i landet i forvejen. Det samme er der sket med Alternativet og Enhedslisten i Københavns Kommune. Her plæderer de for god behandling af indvandrere, hvilket er menneskeværdigt, men samtidigt vil de ikke røre ved de problemer, der skyldes manglende integration. Det er der en ansvarsforflygtigelse fra deres side. De bor måske for bekvemt på Østerbro?

 30. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  EU bliver nød til at opbygge en stærk fælles forsvarsalliance. Putin gnider sig i hænderne i øjeblikket. EU landene bør blive i Nato. Det er nok mere smart at have Tyrkiet med, så er der lidt styr på tingene.

 31. Af Kristoffer Hansen

  -

  De arabiske lande påstår at de har slået Islamisk stat. Send ALLE de forenede arabiske lider lorte hjem. Hjem til Muhammed og Allepo. Fri os fra bøssepik sekten NAZiSLAM. Brænd terrorister på Rådhuset i dag.

 32. Af Orla Guude

  -

  Nogle misforstår vist forbryderlandet Tyrkiets medlemsskab af Nato.
  Tyrkiet er medlem fordi Tyrkiet har en stor fordel af medlemsskabet.
  Det er ikke omvendt.
  Muslimske lande kunne ikke gennemføre deres overfald på Vesten uden sammenarbejde med Tyrkiet.
  Tyrkiet har altid været et militærdiktatur i størstedelen af den tid, hvor Tyrkiet ikke har været medlem af Nato.
  Og Tyrkiet er bedøvende ligeglad. Tyrkiet sammenarbejder med tyranner, despoter og militærdiktaturer over hele Verden. Bringer dem ofte til magten.
  Hvad Nato landene i Europa måtte mene, eller som oftest ikke mene, det er af betydning.
  Også Sydeuropæiske demokratier har været medlem af Nato.
  Nato har alt med demokrati, frihed og menneskerettigheder at gøre.
  Det er en organisation som blev dannet for at sikre Vestens lovlige adgang til ressourcer.
  De europæiske lande kom i øvrigt nærmest frivilligt ind i alliancen.
  De fleste af de første medlemmer gjorde sig ufhængig af amerikansk bistandshjælp, Marshall hjælpen. Også Danmark.
  Modtager man bistandshjælp, så må man opfylde betingelserne for at modtage bistanden; undtagen muslimske lande.

 33. Af orLA.. G UUde.

  -

  AF ORLA GU UDE – 24. NOVEMBER 2017 11:30

  Så er Kim P. Ol sen igen på banen med syge og racistiske indlæg i mit navn.

 34. Af N. K. Nielsen

  -

  “Mange mente, at han var Messias. Interessant nok kaldte han sig “Nasi”, som betyder prins. Om det er beslægtet med ordet nazi ved jeg ikke.”

  Du må være meget udvidende eller bare muslimsk.

 35. Af Flemming Lau

  -

  Rosa Harald Kristiansen.
  Den af Esajas profeterede Messias havde været der da Bar Kokhba tronede frem på scenen. Jesus passede bare ikke ind i jødernes forestillingsverden om hvordan Messias skulle være.

  Folket fik valget mellem Jesus og Zelotten (frihedskæmper og morder) Barrabas. De valgte sidstnævnte, med deres stenhårde hjerter! Det vidste Jesus jo udemærket, for mennesket har svært ved at hævde deres jordiske perspektiv, opad. Så da han lod sig korsfæste, fuldførte han sin mission som profeteret. Dermed betalte han løsesum for hvert enkelt menneske!

Kommentarer er lukket.