Verden er af lave

Af Uffe Ellemann 112

Hvis man er træt af alle de negative historier om præsident Trump, som kolporteres af amerikansk og europæisk presse, så kan man gå til hestens egen mund – ved at abonnere på præsidentens helt private twitter-konto: @realDonaldTrump. Den er skrevet af ham selv i de tidlige morgentimer, hvor han reagerer på det verdensbillede, han danner sig ved at have flere tv-kanaler kørende med Fox News og lignende…

Hans tweets er skræmmende læsning. Sprogtonen er vulgær, og synspunkterne ofte så outrerede, at man fristes til at tro, at ondsindede hackere har erobret præsidentens kanal til omverdenen. Men desværre: Det er the real stuff… Og i amerikansk presse har man moret sig med at opgøre, hvor mange usandheder, der på den måde er sat i omløb.

De mange udgydelser tegner et billede af et USA, som slet ikke svarer til det, jeg er vokset op med. Jeg har aldrig rynket på næsen af det hæderkronede begreb ”american exceptionalism”. Men med Donald Trump i Det Hvide Hus har begrebet fået en ny klang.

Ronald Reagan yndede at krydre sine store taler med henvisninger til ”The Shining City on the Hill” – et bibelsk billede, han havde hentet fra puritaneren John Winthrop, en af de første pilgrimmes ledere, der beskrev det Amerika, han håbede på at kunne være med til at skabe. I sin afskedstale fra Det Ovale Værelse i november 1989 brugte Reagan igen billedet af ”den skinnende by på bjerget”, der i hans vision var det fyrtårn, som ledte alle frihedselskende mennesker på vej, og hvis døre var åbne for alle, som ønskede at leve i frihed.

Find talen på YouTube, og bliv mindet om, at der er et andet Amerika end det vulgære ”America First”, som Trumpisterne udbasunerer.

I disse dage kommer der hele tiden nye historier om Trump-regimet med udgangspunkt i den skandalebog, der ser ud til at blive årtiets bestseller i USA – ”Fire and Fury” – hvor det ene oplag efter det andet rives ud af boghandlerne, og hvor Nettet flyder over med piratkopier. En frygtelig gang snask at læse – helt på linje med præsidentens egne udgydelser. Og selv om man holder sig for næsen, og nægter at tro på alt det, der står i bogen – så er præsidentens egne reaktioner og udgydelser endnu mere skræmmende som dokumentation for den form for ”exceptionalisme”, der ikke har til huse i en ”shining city”…

Hvis man skal trøste sig med, at intet i denne verden er så galt, at det ikke er godt for noget, så har det Trump’ske præsidentskab mindet os europæere om, hvor vigtigt amerikansk lederskab er for den globale stabilitet – samt at vi ikke uden videre kan tage den amerikanske sikkerhedsgaranti som en given ting. I årevis har vi diskuteret byrdefordelingen i den atlantiske alliance, uden at det har rokket væsentligt ved europæernes vilje til at øge deres bidrag til egen sikkerhed. Det er heldigvis bragt i skred, især i Østersøregionen, hvor Danmark efterhånden er det eneste land, som ikke for længst har reageret på den nye sikkerhedspolitiske virkelighed med at afsætte flere midler til det fælles forsvar.

I disse dage, hvor danske soldater tager til Estland på den vigtigste mission for dansk forsvar i det sidste halve århundrede, er der grund til at minde om denne virkelighed – og de krav, den stiller til os. Krav, som endnu ikke er indløst. Men som forstærkes af usikkerheden omkring USA’s politiske lederskab.

Vi skal dog også huske på, at der er et andet USA – selv om det har vanskeligt ved at komme til orde overfor den Trump’ske flodbølge. Der er i den amerikanske kongres politikere i begge lejre, som stadig hylder de begreber, der gjorde USA ”stort”. Og der er i USA’s forsvar ledere, som lever op til soldatens fornemste opgave: At handle så professionelt, at man undgår krig.

Men – som det er udtrykt af en tidligere amerikansk efterretningschef – den største trussel mod USA’s sikker sidder i Det Hvide Hus.

Den vigtigste begivenhed på den globale scene i det sidste år har været, at USA på en række områder trak sig ud af sin rolle som global leder. Handelsaftaler er skrottet, klimaaftaler hældt ned ad brættet og alliancer svækket.

Der er desværre ikke meget som tyder på, at det bliver anderledes i år. Og mens manden i Det Hvide Hus har travlt med at trække USA ud af globale forpligtelser, er andre i fuld gang med at udfylde det opståede vakuum, først og fremmest det fremstormende Kina med Putins Rusland i hælene. Demokratierne er truet. Verden er af lave..

112 kommentarer RSS

 1. Af jens larsen

  -

  årrrhhh hold da kæft Uffe. I det mindste taler trump sit eget sprog, og som han selv vil, og ikke som en forpulet robot, der lærer at tale af sin spindoktor, som borgerne betaler 1 million kroner for om året. Trump giver fingeren til Eliten, og det kan Eliten ikke lide. Grab them by the pussy! GO TRUMP !

 2. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Ellemann
  27 juni 1986 i Haag!
  Nu når du taler om frihed!

 3. Af Anders Nielsen

  -

  Fl. Lau, det der med djævleuddrivelse og psykiatrisk afdeling er dit bord,, Jeg har blot med få ord opfordret dig til at skrive færre indlæg, og dine konklusioner er helt ude af proportioner.
  ….

  Niels Juul Hansen: “Hold dig bare til Fox News!”

  Der kører du igen med klatten, Hansen, og hele tiden den samme melodi. Det nytter åbenbart ikke at have sin egen mening, for du skal nok bestemme, hvad andre mener, og lægger end ikke vægt på, hvad modparten skriver. . Af 11. JANUAR 2018 22:30 fremgår ellers klart, at jeg ikke hører til det publikum, der vil bruge tid på Fox News.

  Det her er stedet, hvor små enfoldige noksagter en stor del af døgnet smider skidt på kendte personer, fordi det lader sig gøre og åbenbart føles godt for mindreværdskomplekserne. Almindelig opdragelse ejer de de ikke.

 4. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Kære Uffe, der er sådan set ikke noget mærkeligt i den amerikanske situation med Trump!
  Vi har den samme situation i Europa:

  Vi har en Le Pen i Frankrig, En Gert Wilders i Holland. En Belusconi i Italien. Det er principielt de samme skadedyr som findes på venstrefløjen. Enhver, der har gået i Folkeskolen genkender den afstumpede, underbegavede, ondsindede stupiditet hos SF’s skolelærere og Enhedslistens narkohandlere. Der er ikke nogen reel forskel på Tullemanden og Marie Krarup – og SF’s jødehadende åndsdværge.

  Som det hedder i afskedigelserne af tjenestemænd: “Uduelig trods udvist flid”.

  Den slags protestbevægelser er altid meget holdbare. Det vi ser med Trump og hans støtter er, at der er 1/3 af vælgerne, som holder fast i ham – uanset hvad. De er ikke særlig politisk interesserede – ligesom skolelærerne er ikke “politisk bevidste” – de er kun affald, der er udnævnt til at tortere, nedværdige og mishandle børn,

  Det tager sin tid, at lade protestbevægelser dø ud af sig selv – det sker; men det tager tid. De transformerer sig; men er reelt de samme. SF opstod jo, da kommunisterne efter krigen begyndte at finde ud af, at en Aksel Larsen m.fl. reelt var nazister. Vi så det med Gert Petersens “ungdommelige fejltagelse” og medlemskab af nazisterne.

  Vi ser det i disse dage, hvor en landsforræder i Forsvarsudvalget kolporterer Putins kommunistiske propaganda. Vi ser det, når et valutasvindlende og pengevaskende banksvin (udtrykket må betegnes som knæsat, da Statsministeren betegnede Danske Banks pengevask som noget svineri – hvad det også er – og forventeligt) fra Nordea er bestyrelsesmedlem i Nationalbanken.

  At så Putins pengevasker kommer til at koste Putin så store summer, at Tulletåben er i alvorlig fare for at blive slået ihjel af Putins udsendte mordere. Vi véd jo hvor opfarende og iltert temperament Putin har. Danske Bank har ikke haft samme mulighed for de forretninger, så de har måttet nøjes med SF/Enhedslistens (og DLF’s) hvidvask af voldelige terroristbevægelsers narkopenge.

  Der var nok en grund til at sir Isaac Newton fik disse skadedyr henrettet under tortur.

  Nej, vi har skam vores sortiment af frastødende skadedyr. Det tager tid at lade dem uddø. Det man kan gøre er, at arbejde udenom dem. Det kommer nok også til at ske. Jeg har svært ved at se, at Socialdemokratiet ikke vil arbejde for skattelettelser til deres vælgere.

  Der er altid 1/3 af vælgerne, der er kaoter, fordi de ikke har nogen eksistensberettigelse. Det er en naturlig konsekvens af enhver form for udvikling. Man flytter sig så hurtigt, at 1/3-½ er rasende, fordi de er konstateret værdiløse og resten af befolkningen ikke gider betale bestikkelse til dem mere.

  Fænomenet er det samme i USA. Det er det også i Ungarn og Bulgarien.

 5. Af Niels Larsen

  -

  STEFAN JAEGER – 11. JANUAR 2018 21:56

  Det ville da naturligvis være mere betryggende “selv” at have fingeren på knappen fremfor at det er en amerikaner.

  Men ikke, hvis det er fru Merkeligs eller Makronens fingre. Dem stoler jeg nemlig ikke på – de vil ikke den enkelte indfødte europæer noget godt.

 6. Af Ulf Timmermann

  -

  Larsen, noget af det, der generer mig allermest ved at se ned på “vi danskere”, fra min fjerne udkigspost, er at I har styr på hele verden, ja på selve historien med, men ikke på Jer selv.

 7. Af Henrik S

  -

  Ja Trump er en forfærdelig mand.
  Idag skriver alle aviser om at han har udtalt , at hvad skal vi med indvandrere fra alle de lortelande som Haiti og visse afrikanske lande .Han vil hellere have indvandrere fra Norge.
  Når man søger Haiti på internettet skriver alle at Haiti er plaget af voldsom kriminalitet med mord,vold og røverier.
  Visse afrikanske lande er ikke bedre.
  Med uha Trump er meget værre!
  Og han siger sandheden -uha-præcis som gadedrengen i “kejserens nye klæder”.
  Men det bryder de bedrageriske skræddere sig ikke om og derfor skal Trump fjernes med alle midler.

 8. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Niels Larsen
  Om det er bedre at være død end rød, kan ingen afgøre, der ikke har prøvet begge dele.. Du kan derimod afgøre, om det er bedre at være hjernedød end rød. Du opfylder ganske vist kun hjernedødskriteriet, men det spiller ingen rolle i din situation.

 9. Af Ulf Timmermann

  -

  Og, det kan jeg så ikke gennemskue, om det er godt eller skidt, at I fører Jeres indbyrdes, ideologiske kampe over i U.S.A., måske blot for at understrege, hvor vigtigt, det er, jeg ved det ikke, men er det klogt? :)

 10. Af Ulf Timmermann

  -

  Lemche, hvor langt er du nået i at gennemgå dit CV her på bloggene? Ikke, at jeg finder det ilde, at man sådan “står frem” her på bloggene, deler ud af ens viden, erfaringer og reflektioner, “personliggører” sig – i modsætning at optræde med fake navne og ellers gennem sig på enhver tænkelig måde – og alt det der, men jeg synes nu, du “overdo’er” det. :)

 11. Af niels peter lemche

  -

  ULF TIMMERMANN, ikke ret langt, for nu er det væk, og det er helt i orden.

 12. Af hr..j hA...

  -

  Ellemann må alligevel have et blødt punkt for Trump.
  Et indlæg hvor man henviser til Trumps racistiske udtalelser om andre lande er fjernet.

 13. Af Gert Hansen

  -

  Hvad rager det egentlig os, og UEJ, hvilke mennesker amerikanerne vil lukke ind i deres land?

  Hvis amerikanerne er utilfredse med deres præsident, så står det dem frit for, at vælge en anden. (Det kaldes demokrati).

  Har vi ikke selv tilstrækkelige problemer – nogen af dem har deres oprindelse i UEJ’s lange medlemskab af folketinget, for ikke at sige ministertid – så bi istedet burde komme alvorligt igang med at klare dem, fremfor at fortælle amerikanerne hvad de skal gøre?

 14. Af niels peter lemche

  -

  GERT HANSEN, USA har siden sin tilblivelse fremstået som et lys for verden — selvom det har det med at blafre. Derfor vedrører det os alle, når en selvoptaget narcissist er i gang med at slukke for lyset. Måske var det derfor Putin havde så travlt med at få ham valgt. Intet er mere afskyelig for diktatorer end dem, der værner om lyset.

  Men Berlingeren er en sjov størrelse, som på sine blogs giver plads for hvem som helst fra Putins troldefabrik — jf. dagens artikel i avisen herom — og samtidigt så klart står for en traditionel dansk udenrigspolitisk linje.

  Det bliver interessant at følge cyberkrigen, når Trump optræder som den værste trold af dem alle.

 15. Af j b

  -

  Digital bulimia and the cous cous klan.
  The Times They Are A-Changin’.
  Has the hunter turned prey ?

  Some books if you like:

  Richistan: A Journey Through the American Wealth Boom and the Lives of the New Rich
  by Robert Frank .

  Righteous Dopefiend (California Series in Public Anthropology) 1st Edition
  by Philippe Bourgois.

  G-Dog and the Homeboys: Father Greg Boyle and the Gangs of East Los Angeles
  by by Celeste Fremon.

  Searching for Whitopia: An Improbable Journey to the Heart of White America
  by Rich Benjamin.

  And a song:
  https://www.youtube.com/watch?v=h04CH9YZcpI

 16. Af R. Harald Kristiansens

  -

  Trump er et magtmenneske, som alle politikere nødvendigvis må være og ikke en af de begavede, men en af de snu. Ingen går ind i politik hvis han/hun ikke vil magten. Problemet er desværre, at for mange politikere rekrutetes direkte fra statskunstskab og jura, journalistfaget eller som Trump fra underholdningsbranchen. I USA skal de helst være rige og de er ofte mennesker uden erfaring og titlerne går i arv fra politiker til søn/datter. Det gør det også i Danmark. Det repræsentative demokrati repræsenteres ikke længere af ildsjæle, der ønsker at gavne menneskeheden, men mennesker, der desværre ender med at blive lønslaver, eller går ind i politik for egen vindings skyld og uden visioner. Det svarer til at en lærer på universitetet ansætter sin egen studerende. Det sker faktisk ofte. Det vil sige, snart går ideverdenen i ring og intet nyt opstår. Dette har vi set i dansk politik i 30-40 år. Trump har ikke noget på hjerte, andet end at berige sig selv, sin familie og de superrige venner. Han er snu, for at komme ind i embedet talte han de svages sag. Hans twitterbeskeder får alle journalister til at fare i blækhuset, også dig UEJ, de glemmer det han rigtig har gang i, at regere i verden for egen vindings skyld. Sensationen er blevet vigtigere end nyheden.

 17. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Nej, verden er ikke af lave. For demokrati er jo et beslutningssystem, som er åben for alle samfundsgruppers deltagelse, og indebærer derfor også, at skiftende samfundsgrupper periodevis helt legalt overtager regeringsmagten. De liberales disrespekt for Trump, er derfor reelt en disrespekt for det demokratiske system. Men da de næppe argumenterer for indførelse af et andet system, ville det være rimeligt,, om de ophørte med nu på andet år at begå karaktermord på såvel Trump som hans familie. Trump er jo bare national-konservativ med en helt anden vælgerbasis end de liberale, og kommunikerer derfor naturligvis også på de medier og med en sprogbrug, hvorved han når ud til disse vælgere. Og så er den faktisk ikke længere.

  I øvrigt er det allerede efter et år i præsidentembedet lykkedes for Trump at forbedre USA’s økonomi, hvorved han p.ga. størrelsen af samme også har bidraget til forbedring af den internationale økonomi. Og sikkerhedspolitisk er det lykkedes ham bl.a. at styrke NATO ved at kræve forøgede militære budgetter i medlemslandene, og af interesse for bl.a. Danmark presse prisen på F-35.. Som tidligere forretningsmand er hans taktik jo simpelthen at melde sin position hårdt ud fra start vel vidende, at den endelig pris på markedet aldrig bliver den udmeldte. Kun den mest tåbelige forretningsmand på markedet ville jo udfra en diplomatisk taktik melde en kompromis søgende pris ud fra start.

  I øvrigt synes Uffe Ellemann at have glemt, at de liberale og røde og længe forsøgte at begå karaktermord på Ronal Regan. Han blev i pressen således karakteriseret som en halvdum B-skuespiller i westerns, som sågar tog en spådame til råds om større beslutninger. Men uanset om han reelt passede til denne nedgørende karakteristik eller je, så viste han sig især god til “at sætte sit hold”, hvor især Kissinger bidrog til Regan’s meget fine udenrigspolitiske eftermæle.

  Så når oven i købet 45% af den amerikanske befolkning faktisk p.t. synes at også Trump har gjort det godt efter kun et år i embedet, tilkommer det så en tidligere udenrigsminister i en småstat som Danmark at gå i rette med såvel denne store vælgerskare som deres præsident? Tag dog i stedet at respektere demokratiet, som det nu praktiseres i USA, og giv den valgte præsident en fair chance for at gennemføre den politik, som han er valgt til at gennemføre. “Det er demokrati, stupid, som Clinton’s nok ville have udtrykt sig, hvis de altså ikke lige havde været liberale..

  .

 18. Af Gert Hansen

  -

  N.P. Lemche:

  Jeg var ikke klar over, at det var Putin der valgte Trump som præsident.

  Jeg har en stadig vis tillid til det amerikanske demokrati, om end det af og til halter noget. Men det fik da Nixon afsat (det var vist ikke russerne der gjorde det?), og selvom amerikanerne (eller rettere The Establishment) ikke var interesserede i at få skovlen under Clinton, men i det mindste, blev konen ikke valgt, så det er da altid noget. Jeg har større tiltro til demokratiet i USA, end ikke-demokratiet i EU.

  Trump vil åbenbart have et opgør med vestlig politisk korrekthed. Deri vil jeg støtte ham, men, som i dette tilfælde, kommer det til at betyde, at noget bliver sagt offentligt som man ellers kun siger i en sluttet kreds af ligesindede, og det kan selvfølgelig have uheldige virkninger som her.

  Trump har været præsident i mere end et år, og endnu ikke startet en atomkrig. Det tror jeg heller ikke han kommer til. Men han får trådt på nogle ømme tæer rundt omkring. Som UEJ’s eksempelvis. Personligt ville jeg hverken have valgt Trump eller H. Clinton, (eller Putin – ham er du jo så ‘glad’ for), men jeg er heller ikke amerikansk vælger.

 19. Af Paul Bischoff

  -

  R. Harald Kristiansen, jeg er enig – Trump er bondesnu og ude på egen vinding. Han er ved at sikre sit afkom i mange generationer på amerikanernes bekostning, samtidig med at han reelt er ligeglad med politik, ligesom mange af de politikere han selv har kritiseret. De største tabere er hans mest loyale vælgere – den amerikanske middelklasse og øvre underklasse.

 20. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jørn Strand Nielsen

  Det var da et fantastisk skønmaleri, du fik malet af den mest kiksede præsident i mands minde.

  Hans ‘approval rating’ er faktisk på omkring 35%, det laveste for nogen præsident i den tid disse ratings har eksisteret.

  At han personlig skulle være ansvarlig for en forbedret økonomisk situation må også betegnes som en joke (fake news overlader til Trump). Den katastrofale økonomi efter ‘boblen’ blev vendt under Obama, og den positive udvikling er naturligvis forsat under Trump. Der er grænser for, hvor meget han kan ødelægge.

  Danmark og andre Natolande accepterede allerede under Obama at betale mere til det fælles forsvar. Nøjagtig hvor meget og hvornår ved hverken du eller jeg.

  Hvis du mener, at der er tale om karaktermord på Trump, så er det karakterselvmord, vi taler om.

  Jeg synes ikke, at det største problem er Trump, men at der findes så mange mennesker, som ser op til en narcissist og patologisk løgner. Han er både ustabil og en politisk amatør. Som jeg skrev tidligere, har de folkevalgte republikanere overhoved ingen respekt for Donald Trump, men når han kan skaffe skattelettelser for de rigeste, så lader de ham optræde som deres nyttige idiot.

 21. Af Finn Bjerrehave

  -

  Bravo UEJ, nemlig en person som jeg der nogle gange tænker før jeg skriver, med både Guldbryllup samt historisk erfaring,derfor 2 klik med Musen og jeg er fortid.
  Nak & Æd demokratiets fjender.. Finn Vig

 22. Af Allan Hansen

  -

  Onkel Trump og posedamerne!

  Hold da kæft hvor går det godt!

  Det fremgård klart og tydeligt, at mange debattør ikke magter
  det engelske sprog inklusiv Hr. Jensen, som hverken kan tale eller
  læse engelsk !
  Jeg ser amerikanske nyhedsprogrammer – Fox News, CNN, etc
  hver dag, og jeg kan slet ikke genkende det “amerikanske sprog,,
  på disse blogs! ( tag et engelsk kursus ).

  Lad os se på lidt fact!

  1) Onkel Trump har nedlagt kalifatet, og sendt de
  islamiske hund tilbage i støvet!
  2) Arbejdsløsheden er den laveste i 17 år!
  ( de tre posedamer Clinton, Bush og Obama fik aldrig udrette noget som helt
  – men blev rige og berømte).
  3) Stock market er det meste dynamiske i den amerikanske historie!
  4) Inevistringerne på job market stiger også fra udlandet – Japan og Kina etc,
  5) Amerikanske selskaber vender hjem til USA efter flere års skyttely
  i udlandet – og de har pege med hjem til genInevistering i USA.

  Skattereform:

  Skattelettelser, som vil gavne 90% af den amerikanske befolkning!
  Skattesfradrag for et par er steget fra 10.000 til 20.000 for enlig fra 5.000 til 10.000.
  Børnechecken har også fået et boost opad:
  Ejendomsskatterne falder, og en landmand skal ikke længer betale for, at
  arve deres eget landbrug.
  Nu skal der også bygges nye skoler, veje og hospitaler etc. ( nye arbejdspladser ).
  Onkel Trump vil genindføre grænsekontrol, og lukke ned for terror og narkosmilung!!
  Den såkaldt kæde indvandring skal også stoppes – så onkel og tante må blive hjemme!
  Det var sgu også på tide!
  Underforstået: ” Vi vil gerne have gæster, men så må du ringe på hoveddøren –
  vi vil gerne vide hvem du er før vi lukker dig ind – det kan vel ikke være så svært at forstå?
  Alt i alt en statsmand af format – en satmand, som har udrette mere end de tre posedamer
  har formået i mere end 30 år.

  P.S: Jensen og hans posedamer har kun bragt ulykker over Danmark, den danske
  befolkning og den danske kultur!

  In Trump we trust!

 23. Af Flemming Lau

  -

  UEJ, har fattet det, Au revoir!

 24. Af hr..J.. hAN...

  -

  Nu er der kommet flere detaljer om Tru mps racistiske udtalelser om andre lande.
  Og om hvorfor han ønsker Nordmænd til US.
  Det viser sig, at den norske statsminister har været et smut forbi det hvide hus.
  Dette er årsagen til, at Tru mp rent faktisk vidste, at der eksisterer et land som hedder Norge.
  Og at Norge er beboet af hvide mennesker.
  Måtte den samme ære tilfly Danmark.

 25. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  Vi har da vist også rigeligt med selvoptagne narcissister i EU. Drukkenbolten fra Luxembourg, fru Merkelig med sit “wir schaffen das” og den selvovervurderende makron i Paris som eksempler. Eller mere hjemligt den “bedst egnede” (i egne øjne, næppe i andres) udendørsminister, træklatremesteren Anders Samuelsen.

  Skulle fuppolitikeren Hillary være mere egnet end Trump? Hvorfor? USA har da vist plusser på flere parametre end det bedrøvelige EU, som halter mere og mere.

  At used-to-be’s som UEJ får sure opstød over Trump anser jeg faktisk som et tegn på, at Trump gør det godt.

  Og at han forbedre egne forhold er han da ikke ene om, PAUL BISCHOFF. Det har danske politikere (og mange andre politikere) gjort i årtier – uden at have gjort nogen større indsats for det. Intet nyt under solen i den forbindelse.

  Hvad fik Obummert for øvrigt ud af sine 8 spildte år? Ikke meget – atomaftalen med Iran har vi nok ikke set skadevirkningerne af endnu.

 26. Af Mehmet Sami Gür

  -

  USA DONERER GRATIS TUNGT VÅBEN TIL TERRORISTERNE I HELE VERDEN!

  USA har doneret (gratis) 4000 lastbiler fyldt med tungt våben til terroristerne i Mellemøsten tæt på grænsen til Tyrkiet! Det bekræfter de tyrkiske og britiske myndigheder.

  http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

  Ja, I læste korrekt. Trump administrationen i USA ønsker krig og militære kamphandlinger i Mellemøsten og Nordafrika i håb om at standse Rusland, Tyrkiet og Iran ved at donere (gratis) et utal af tungt våben til terroristerne.

  Hyklerisk og dobbeltmoralsk nok kan USA beskylde andre lande for at hjælpe og støtte terroristerne. Men hvad gør USA selv? Det samme!

  USA vil ramme Kinas og Storbritanniens nye ’silkevejsinitiativ’ med 65 landes involvering ved at ødelægge samarbejdet mellem Rusland, Tyrkiet og Iran.

  Trump er presset i hjemlandet mellem Pentagon og zionisternes organisation i USA “AIPAC” (verdensorganisationen for zionistisk lobbyisme) med Paul Reichmann i spidsen og briternes (Rothschilds) alternativ til de såkaldte ‘fredelige jøder’ “J STREET”.

  Trump forsøger ulovligt at udvide Israels uofficielle grænser ved denne gang at grundlægge og anerkende terroristernes land Kurdistan i fire lande; Syrien, Irak, Iran og Tyrkiet. USA prøver her forgæves at bremse store globale lande som Rusland, Iran og især Tyrkiet.

  Store europæiske lande som Frankrig og Storbritannien bryder sig heller ikke om Trump administrationen i USA. Derfor har de to store europæiske lande store og gensidige interesser i at nære et tæt forhold til Tyrkiet, da begge parter føler sig stærkt truet af den fælles fjende Trumps USA.

  Den franske præsident Macrons rejse til et statsbesøg i Kina lige efter mødet med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan i Paris giver vel en meget stor mening, timing og sammenhængskraft med giganternes ståsted ift. den nye silkevejsprojekt vs. USA’s overlevelse som supermagt i den nye verdensorden.

  Der er billedlige beviser på Trumps religiøse ritualer med en gruppe pro-israelske fundamentalistiske og ekstremistiske kristne evangelister i det selveste hvide hus!

  2018 vil være verdens skæbneår for hele menneskeheden og måske et stort vendepunkt.

 27. Af Eskild Rasmussen

  -

  “Aftenlandet”, er en betegnelse, der ofte bruges om den vestlige verden, idet solen om aftenen går ned i vest. Denne betegnelse, har med Donald Trump fået en ny betydning af undergang og dommedag. Den vestlige verden, som vi kender den, kommer ikke til at overleve Donald Trump. Præsidenten deler det amerikanske folk. “Og hvis et hus er kommet i splid med sig selv, så kan det hus ikke bestå.” Mark. 3,25

 28. Af Allan Hansen

  -

  P.S: Trump er også den første amerikanske præsident , der kom med penge
  hjemme fra – alle de andre posedamer kom med tomme lommer, og
  blev først rige efter de var blevet præsident!

 29. Af niels peter lemche

  -

  ALLAN HANSEN, fake news. Ingenvil kalde Bush-familien for fattig, tværtimod. Og hvad med Kennedy, de sugede vist heller ikke på labben.

  Det vil i øvrigt være en god idé, nårdu klager over andres sprog, at dit eget er i orden. Dit lange indlæg var fuld af horrible sproglige fejl.

  Men dine fake-news lyder da godt og buldrer godt i den tomme tømme, de har dem i.

  ESKILD RASMUSSEN: Aftenlandet. Ja, bare det aberdabei, at udtrykket egentlig ikke bruges på dansk. Derved være ikke sagt, at det ikke har kunnet bruges. Udtrykket spiller en rolle på tysk.

 30. Af hr..j hA...

  -

  Eskild Rasmussen.
  Tru mp er nu ikke den første præsident som er psykopat.
  Bush startede Iraq krigen i 2003. En krig som førte til krigen i Syrien også.
  Obama startede krigen i Libyen.
  Disse krige vil forandre Europa for altid.
  Med flygtninge problemer og terror.

 31. Af Paul Bischoff

  -

  Niels Larsen, “Og at han forbedre egne forhold er han da ikke ene om…”, whataboutisme gør ikke min observation ringere. Han burde jo netop kunne tillade sig at lade være, når han allerede er så rig som alle påstår.

 32. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Niels, mine oplysninger om den relativt positive status på USA’s økonomi samt vælgerstøtte til Trump stammer fra en amerikansk statusrapport om Trumps nu 1-årige embedsperiode, som blev refereret her i Berlingske for et par dage siden. Så kan blot henvise dertil. Ha en fortsat god dag. Jørn

 33. Af niels peter lemche

  -

  Trist, svar til Allan Hansen i filtret.

 34. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Ser nu, at der deltager flere Niels’er her i debatten. Men min sidste kommentar var kun en replik til Niels Juul Hansen. Sorry!

 35. Af B. Mortensen

  -

  http://i.imgur.com/rgOmL.jpg

 36. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der vel rimelig nul værdi i kommentarer fra en “knallert” – hr..j hA… – der end ikke er i stand til at stave eget navn. Den slags navne gylle burde selvsagt ende i et navne gylle filter !

 37. Af Niels Larsen

  -

  PAUL BISCHOFF

  Jeg ville såmænd blot påpege, at magt korrumperer overalt. Også blandt såkaldt pæne danske politikere, som bestemt ikke de seneste 30-40 år har holdt sig tilbage for at fylde lommerne via gnaveben, uhyrlige pensionsordninger og andet godt fra de offentlige kasser. Ofte uden at gøre en indsats for pengene.

 38. Af f.. sEn..

  -

  Så er børnemisbrugeren og tossen J an Peters en på banen.

 39. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et par knallerter mere – Af f.. sEn.. – 12. januar 2018 17:08 – Af lisbethh søørensen – 12. januar 2018 16:55 . . . .høvl det gylle ud please !

 40. Af libethh søørensen

  -

  Enig med f…sen.

  Jan og hans evige konspirationsteorier om at ingen fly fløj ind i tårnene er uværdig for enhver debat. Og avisen.

  Såvel som hans kvindehad, og ikke evne til at være debat relevant. ?????

 41. Af lisbethhh søørensenn

  -

  Enig med f…se.n.

  Ja.n og hans evige konspir.ationsteorier om at ingen fly fløj ind i tårnene er uværdig for enhver debat. Og avisen.

  Såvel som hans kvinde.ad og ikke evner at diskutere emnet. Den to.sse.?????

 42. Af r. vangkilde

  -

  KAN VI REGNE MED USA OG TRUMP, – forsvars alliancen er kommet i tillids krise, når Østersøen
  fyldes op med pipeline , og Rusland opfatter det som privat ejendom der skal overvåges.
  DEMOKRATIET ER AF LAVE, – som en dårlig forretnings model, hvor pengene fosser ud af stats
  kassen, og Putin griner i sin bare. Vi her glemt rettidig omhu i forsvar af egne danske interesser
  og indtægter.

 43. Af hR..j.. hA...

  -

  R. Vangkilde.
  Russerne er i deres fulde ret til at lægge en rørledning i Østersøen.
  Før de ikke lov til at lægge den i dansk område.
  Så bliver den bare placeret udenfor.
  Det er en ulempe for alle. Da området er mindre beskyttet.

 44. Af niels peter lemche

  -

  JØRN STRAND NIELSEN, hvis du googler det, finder du et hav af sådanne undersøgelser af Trumps popularitet, men procentdele fra 37 til langt over halvtreds. Siger mest noget om disse opinionsmålinger.

 45. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Allan Hansen

  “1) Onkel Trump har nedlagt kalifatet, og sendt de
  islamiske hund tilbage i støvet!”

  Irakiske styrker, kurdiske styrker og syriske oprørsstyrker har med hjælp fra USA slået IS tilbage til start. Hverken Obama eller Trump har ønsket amerikanske ‘boots on the ground’ i Syrien. At bilde sig ind, at det var USA, der fik nedlagt kalifatet er kun er skør tanke, der er opstået i hovedet på en narcissistisk præsident og hans mest følgagtige klaphatte.

  “2) Arbejdsløsheden er den laveste i 17 år!
  ( de tre posedamer Clinton, Bush og Obama fik aldrig udrette noget som helt
  – men blev rige og berømte)”.

  Det var Obama, der fik vendt den økonomiske deroute i USA, og arbejdsløsheden har været konstant faldende i flere år, hvilket også Trump kan sole sig i.

  “3) Stock market er det meste dynamiske i den amerikanske historie!”

  Se punkt 2.

  “4) Inevistringerne på job market stiger også fra udlandet – Japan og Kina etc,”

  Ikke på grund af Trump.

  “5) Amerikanske selskaber vender hjem til USA efter flere års skyttely
  i udlandet – og de har pege med hjem til genInevistering i USA.”

  Tror du virkelig på den?

  Er du klar over, at såfremt amerikanske firmaer flytter deres penge tilbage til USA, så skal de betale 35% i skat – den ‘gamle’ skatteprocent. Tror du virkelig, at disse firmer er så amatøragtige finansfolk?

 46. Af Niels Juul Hansen

  -

  Apropos ovenstående, så tror jeg ikke, at det bliver p.g.a. hans økonomiske politik, at han ender med at få sparket. Det bliver formodentlig på grund af hans moral – eller total mangel på samme.

  Udtryk som “grab them by the pussy” , at kalde lande for shitholes, hans narcissisme og patologiske løgne kan være nok til at få ham smidt ud på røv og albuer.

  For slet ikke at tale om hans mulige samarbejde med den tidligere KGB-chef, Vladimir Putin. Der må vi vente og se.

 47. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Verden er af lave” – kig lidt på din blogs kommentarspor kære Uffe – holy shit . . . griner højt !

 48. Af lisbeeeth søøøøreeensen

  -

  Den russiske gratis gasline- Nr. 2 her og ikke nr. 1- over Dansk territorium som truer vores natur, er til grin. Utroligt at den blåregering støtter projekter anden gang som første gang?

  Andre lande ville have krævet betaling? De får vel deres i brune konvuletter personligt , som da de frasolgte vores Grønland under v.k.o?

 49. Af lisbeeeth søøøøreeensen

  -

  Den russi.ske gr.atis gasl.ine- Nr. 2 her og ikke nr. 1- over D.ansk te.rritorium som truer vores natur, er til gr.in. Utroligt at den b.låre.gering støtter projektet anden gang som første gang , mod os Danskeres interesser?

  Andre lande ville have krævet betaling? De får vel deres i br.une konvul.etter personli.gt , som da de fraso.lgte vores Grø.nland under v.k…o?

  Hvor er den borgerl….ige interesse for F…OLKET?

 50. Af Niels Juul Hansen

  -

  Så kom LISBEEETH SØØØØREEENSEN på banen igen – og bloggen endte vanen tro i (hendes?) bodegasnak!

Kommentarer er lukket.