Et selvmål

Af Uffe Ellemann 98

Den gamle senator John McCain (Rep.) sagde det helt præcist i en tweet: ”De seneste angreb på FBI og Justitsministeriet tjener ingen amerikanske interesser – intet partis, ingen præsidents, kun Putin’s”.

Det var hans tørre kommentar til det såkaldte ”Nunes-memorandum”, som beskylder ledelsen i FBI og justitsministeriet for at gå Demokraternes ærinde i et forsøg på at sværte præsident Trump til i den såkaldte Russiagate-undersøgelse. Notatet er udarbejdet af medarbejdere hos den republikanske formand for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Devin Nunes. Det rummer uddrag fra fortrolige rapporter, som udvalget har haft indsigt i.

McCain var ikke den eneste republikaner, der var forarget over hvad partifællerne havde gang i. Også andre med indsigt, f.eks. den tidligere formand for udvalget, har advaret kraftigt mod at offentliggøre notatet. Og både FBI’s og CIA’s ledelse advarede imod at røbe enkeltheder i det arbejde, der foregår for at afdække den russiske indblanding i den amerikanske valgkamp forrige år. Men præsident Trump vendte tommelfingeren op for at slippe notatet løs, og han har efterfølgende tweetet på sin egen private twitter-konto, at ”topledelsen i FBI og Justitsministeriet har politiseret den hellige undersøgelsesproces til fordel for Demokraterne og imod Republikanerne.”

Så er det, man tager en dyb indånding, og tænker på, at manden der har siddet en tidlig fredag morgen og formuleret dette tweet er den samme, som fyrede den tidligere FBI-chef James Comey, fordi han ikke ville droppe undersøgelsen af den tidligere Trump-rådgiver Flynns forbindelser med Moskva. Og at samme Flynn siden har erkendt at have løjet overfor FBI om dette spørgsmål.

Nunes-memo’et er på få sider. Find det selv på Nettet – og læs det.

Det bygger bl.a. på nogle private tweets fra en FBI-agent med det uudtalelige navn Strzok, som er forarget over, at Trump tog så let på sagen om russisk indblanding i den valgkamp, der sikrede ham sagen – og som i øvrigt blev fjernet fra sagen på grund af sine politiske udsagn. Notatet gør et stort nummer ud af, at der må have været lusk med i foretagendet, da en dommer gav tilladelse til aflytninger af Trump-medarbejdere. For i ansøgningen til dommeren blev der henvist til det såkaldte Steele-dossier, udarbejdet af en tidligere britisk spion, hvis arbejde var finansieret af Demokraterne. (Find selv Steele-dossier’et på Nettet. Det er noget længere end Nunes-memo’et – ca 35 sider – men underholdende læsning. Især afsnittet om Trumps påståede omgang med letlevende damer på et hotel i Moskva, og hans økonomiske forbindelser i Rusland…)

Det lyder jo ikke godt. Men et par nuancer er udeladt i Nunes-memo’et: Dels at en medarbejder hos Trump, som blev aflyttet – Papadopoulos – endte med at erkende overfor FBI, at han havde løjet om sine russiske forbindelser. Dels at en domstol tre gange gav grønt lys for aflytninger, hvilket ikke sker på et tyndt grundlag. Og dels, at det var Republikanere, der startede Steele’s arbejde i et forsøg på at bremse Trumps hærgende fremmarch i primærvalgkampen.

Kort sagt: Nunes-memo’et er et tvivlsomt dokument, der imidlertid ikke kan undgå at kaste smuds på FBI og Justitsministeriet – og dermed underminere tilliden til disse institutioner.

Og her er vi ved sagens kerne.

Den russiske indblanding i den amerikanske valgkamp – som er en kendsgerning, der er stadigt bedre belyst – har først og fremmest haft til formål at svække det amerikanske demokrati. Det skal ske ved at underminere tilliden til det amerikanske samfunds institutioner. Det har så været en sidegevinst at ende med en præsident, som man muligvis ”har noget på” – og under alle omstændigheder en præsident, som har udvist forbløffende mangel på interesse for at få klargjort det russiske spil.

Derfor er den undersøgelse, der foregår under ledelse af den tidligere FBI-chef Mueller, så vigtig. Amerikanerne ved ikke meget om Trumps privatøkonomi, da han er sluppet godt fra at holde sine selvangivelser hemmelige. Men så meget ved man, at amerikanske banker ikke længere ville låne ham penge, fordi han havde tørret sine tab ved uheldige investeringer af på kreditorer og banker gennem et par konkurser – og at hans seneste store lån, før han blev præsident, kom fra Deutsche Bank. Hvis det er rigtigt, at det er sket ved russisk mellemkomst, er det naturligvis en sag, der skal frem i lyset.

I den amerikanske debat tales der meget om, hvorvidt Trump vil benytte Nunes-memo’et som en anledning til at fyre den særlige undersøger Mueller – eller den vicejustitsminister, der udpegede Mueller, Rod Rosenstein. Da Trump i fredags blev spurgt, om han ville fyre Rosenstein, lød svaret: ”You figure that one out!” Eller om den FBI-direktør, Trump selv har udpeget – Christopher Wray – vil blive i sit job efter at blive tilsidesat i sagen om offentliggørelsen af memo’et. Hans vicedirektør Andrew McCabe har allerede forladt sit job som seneste offer i Trumps krig mod de amerikanske sikkerheds- og efterretningstjenester.

Og mens usikkerhed og mistillid på den måde spredes, må der sidde en mand i Kreml og gnide sig i hænderne. For sikke dog et selvmål….

98 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  ”De seneste angreb på FBI (…) tjener ingen amerikanske interesser …”

  Hillary mener selv, at det var FBI, der var skyld i, at hun tabte præsidentvalget til Trump.

  Hvis interesser tjente FBI’s daværende direktør, James B. Comey, da han afslørede, at FBI efterforskede Hillary for misbrug af en privat e-mailkonto, 11 dage før valget?

  Uddrag fra “James Comey’s fateful decision on Hillary Clinton’s emails is slowly coming into focus” af Aaron Blake, Washington Post, 31. januar 2018:

  “On Oct. 28, 2016, James B. Comey made a decision that I soon labeled “unavoidably horrible”: to disclose that the FBI was reviewing more Hillary Clinton emails. This disclosure, 11 days before the presidential election, is now routinely blamed for her narrow loss, including by Clinton herself.”

 2. Af svend jensen

  -

  Verdens tyndeste bog hedder ikke “Norsk humor”; det er en udbredt misforståelse. Faktisk hedder den ægte verdens tyndeste bog for “Alle EU politikeres samlede tanker og bedrifter”.

  Det må snart være muligt for “Danske Svineavleres Forening” at oprette et specialkursus for folk, der gerne vil fortælle interessante ting om præsidenten for “Amerikas Forenede Stater”. Hovedkurset skal hedde “Avancerede svinere uden kedsommelige gentagelser”.

 3. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Den russiske indblanding i den amerikanske valgkamp – som er en kendsgerning,”

  Indtil videre er det en mistanke en formodning, som efter over et års undersøgelser ikke er blevet påvist.

  “Its the economy stupid” som Bill Clinton sagde, hvilket Obama ikke fattede et kvæk af for økonomien var nærmest gået i stå under ham , i hans periode tredoblede antallet af folk på food stamps, hvilket er tegn på langtidsledighed. Gælden fordobledes.

  Så når Hillary Clinton kalder store dele af middelklassen og arbejderne for deplorables, ja så mistede hun så mange stemmer i rustbæltet som traditionelt stemte demokratisk og dermed valget.

  “Det såkaldte ”Nunes-memorandum”, som beskylder ledelsen i FBI og justitsministeriet for at gå Demokraternes ærinde i et forsøg på at sværte præsident Trump til i den såkaldte Russiagate-undersøgelse.
  Nu er det så op til kongressen at behandle de forskellige memoranda som vil blive offentliggjort og finde ud af om toppen har misbrugt deres magt.

  Indtil videre har vi kun set toppen af isbjerget, så der er stof til underholdning lang tid endnu.

 4. Af Paul Bischoff

  -

  Enig med Ellemann.

  USAs politikere excellerer for tiden i selvmål, fedtspil og sololøb. Det lader heldigvis til, at Trump har stor respekt for generalerne i hans kabinet, og der derfor ikke vil ske ulykker på det område.

 5. Af Jens J.

  -

  Tak for din vedholdenhed Uffe Ellemann.

  De seneste i en lang række af angreb på tillid og sikkerhed tjener desværre et formål.
  De er nødvendige for at alle, inkl. de største tosser kan se hvor vanvittigt det er at save i den gren som bærer samfundet. Det er meget ubehageligt at se til mens det udspiller sig.
  Jeg undres over at ikke flere republikanere tager tager afstand fra det som sker, men det er åbenbart svært at fornemme en tornado når man befinder sig i dens midte.
  Desværre er jeg overbevist om der endnu er langt hjem, virkeligheden overgår fantasien og det eneste positive er at tiden arbejder for fornuften og sloganet for den kommende præsident allerede er skabt.

 6. Af j... haN....

  -

  Ellemann har vist den lille mand i Kreml på hjernen.

 7. Af Thomas Borgsmidt

  -

  For så vidt angår Trumps pengesager – ynkelige som de er – så er det rigtigt, at ingen amerikanske banker har villet låne ham penge og derfor har Putin brugt Deutsche Bank til at kanalisere de penge han ærligt og redeligt har stjålet i “sikkerhed” hos Trump.

  Deutsche Bank har imidlertid fået en gigantisk bøde for valutamanipulation i USA – en bøde der ikke alene har bulet “egenkapitalen” hos Deutsche Bank; men halveret den.
  Den pengevaskningskanal er imidlertid nok lukket af det tyske finanstilsyn.
  Det har så medført, at Putins kriminalitet har søgt andre veje – og her er Nordea tilsyneladende redskabet for pengevasken.
  Danske Bank er også blevet taget i pengevask; men det er formentlig banal narkokriminalitet og terrorisme, der er gået gennem filialen i Estland – bl.a.

  Nej, det er formentlig Nordea, der i Tullemanden har en repræsentant i Nationalbankens bestyrelse, der manipulerer med PPP (Putins Personlige Penge). Der har gennem det seneste års tid været nogle ombytningsoperationer af højt forrentede statsobligationer, der er decideret bizarre.
  Nationalbanken forklarer, at obligationer med høj kupon vil have en højere kurs end de obligationer, der erstatter dem, fordi Nationalbanken så ikke skal betale renter i de kommende år.
  Den er jeg helt med på! Problemet er de transaktioner der går den MODSATTE vej; nemlig hvor der er blevet ombyttet obligationer med høj kupon til en LAVERE kurs.

  Ingen tvivl om, at det er Putins forsøg på at bringe sine ærligt og redeligt stjålne penge i sikkerhed. Det er så – til dels – lykkedes gennem danske statsobligationer. Problemet er bare – som med alle sorte penge: De kryber i vask. Mine overslagsberegninger tyder på, at der er tale om et “skrump” på 50%. Nu får vi se, hvor tålmodig Putin er med sin repræsentant i Nationalbanken. Vurderet ud fra andre, der har haft lange fingre i Putins pengekasse, så er den tålmodighed til at overse i forbindelse med Putins iltre og opfarende temperament. Vi er i fare for at bjerge Tullemandens afsjælede legeme fra indre danske farvande med fingrene klippet af – en almindelig måde mafiaen har at indikere “lange fingre” på. Putin har en “substantiel og robust” humoristisk sans.

  Problemet med Trump og hans russiske bankforbindelse er imidlertid, at lånene til Trumps organisation har sikkerhed i Trumps virksomheder (hoteller, golfbaner og erhvervsejendomme i New York). Disse virksomheder er – ved en reel ejendomsvurdering i tilfælde af salg – at de er overbelånt.
  Vi ser det samme fænomen med ejerlejligheder i København for tiden. De er groft overvurderede og “nogen” kommer til at tabe gevaldigt på dem.

  Vi skal her nok hæfte sig ved, at Nordea’s fusion med den hollandske Amro Bank ikke blev til noget. Dels bryder Holland sig ikke om at hæfte for Nordea’s fallit, dels har hollænderne ikke glemt nedskydningen og massemordet på hollændere over Ukraine.

 8. Af KRISTIAN MIKKELSEN

  -

  Den “gamle” udenrigsminister er en dårlig taber. En hvilkensomhelst udtalelse fra hvem som helst, der har noget negativt på Trumph bliver opfattet som et “bidrag til sandheden om Trumph” i UEJs optik.

  Muren mod Mexico, som Trumph har fået mange tærsk for blev påbegyndt under Bill Clinton! – men nej – danske politikere støtter altid Demokraterne, der jo var imod slaveriets ophævelse – vel af samme grund.

  Akcepter en gang for alle, at amerikanerne har valgt en ny præsident. med en anden og noget mere skarp profil, som der i dag er mere brug for

  – og stop gætteværket, der fortrinsvis er udformet af Trumphs politiske modstandere, og som tilsynelandende i UEJs og andres optik er den skindbarlige sandghed, ja nærmest afgivet under ed.

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tænk hvis Trump samarbejder med Russerne, hvorfor skal vi så være bange for Rusland, når vores Atomparably er Putins ven, altså vi har kun frygten som fjende, og vi elsker at købe Russisk Gas ?
  Dobbeltmål. Finn Vig

 10. Af Paul Bischoff

  -

  Trump samarbejder ikke bevidst med russerne. Putin hjalp Trump til magten for at destabilisere og afspore det samarbejde den frie verden har haft i en menneskealder. Og det gør Trump til perfektion. Det er ikke sikkert at Trump selv er klar over det, da han hovedsagelig er en selvpleaser.

 11. Af Paul Bischoff

  -

  Nu vi er ved det personlige omkring skribenten, så vil jeg gerne tilføje, at jeg nærer stor respekt for Ellemann. Det har ikke været let som udenrigsminister i 1980erne at skulle repræsentere smålig fodnotepolitik, når det var politik udtænkt og finansieret fra Kremls side og fremsat af deres tossegode følgesvende i den røde lejr.

  Derfor er det ekstra bekymrende, at den danske nationalkonservative fløj har nøjagtig den samme indstilling til Putin, som den røde lejr i Danmark havde for 30 år siden til det utopiske eksperiment i det hedengangne Sovjetunionen. Og metoderne fra Putins side er nøjagtig de samme omend mere rafinerede og finpudsede.

 12. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Næsten halvdelen af indkomne kommentarer er slettet af Uffe Ellemann-Jensen!

  Det er selvcensur og mørklægning af Uffe Ellemann-Jensen ham selv.

  Gider ikke længere debattere Uffe den arrogantes indlæg. Han (Uffe) er for selvglad og gammeldags.
  Hvor er jeg glad for, at det er forbi og fortid med typer som Uffe Ellemann-Jensen.

 13. Af sVenD.. jeNsen:

  -

  Man ved, at borgerlige børn i mange tilfælde er afkom af far-barn/fætter-kusine ægteskaber. Som en konsekvens heraf har mange af børnene defekter, både fysiske og psykiske. Som følge af generationers indavl. Det er jo ikke uden grund, at nært beslægtedes ægteskab er forbudt for almindeelige danskere – det bør det også være for højrefløjens herrefolk.
  De danske vuggestuer bør orienteres, hvis barnet er et resultat af indavl. På den måde kan man ved omhyggelig pleje formilde nogle af de værste følger af den sundhedsfarlige indavl. Samtidig bør man også undervise de højreekstremist iske forældre i det skadelige ved deres klasses anerkendelse af fætter-kusine ægteskaber. Undlader man dette, vil det være en katastrofe for den nødvendige assimilation af borgerlige kvinder i sunde ægteskaber med almindelige danske mænd. Det har ikke noget med afsky at gøre, men er sund fornuft.

 14. Af Jan Andersen

  -

  UEJ´s indlæg er jo symptomatisk for et Europa der lever i et totalt selvbedrag – selvbedraget er fuldendt ved hjælp fra pressen.

  Folk er ført bag lyset, og er ikke klar over hvor slemt det står til i Europa, hvor Europa er på vej hen. Også økonomisk og forretningsmæssigt. Europa er jo færdig.

  ALLE ser nu mod USA, i et gold rush. Siemens, Nestle, Apple tilbage – ALLE er på vej mod USA., uanset hvad UEJ og andre forsøger at bedrage folk med. Jeg har sagt til vore teenager datter hun skal tage til USA og søge fremtiden der, Europa er færdig på stort set alle planer, Danmark er måske blandt de få lande som går delvist udenom, men vil blive som en ø i Europa, sammen med bl.a. England og Østeuropa.

  Sverige er nu Balkans største køber af håndvåben og automatvåben, Belgien har for længst bevæbnet sig til tænderne, Den tyske befolkning opruster ligeledes med håndvåben.

  Vi vil se et nyt jerntæppe i Europa, denne gang for at forhindre folk i at komme in i Øst Europa, forhindre at urolighederne spreder sig ind i Øst Europa. Det Europæiske marked bliver gennemhullet som schweizerost og endu mindre homogent end nogensinde.

 15. Af Gert Hansen

  -

  Det er utroligt at UEJ beskæftiger sig så meget med Trump og USA.

  Det ser omvendt ud til, at Trump efterhånden har afskrevet Europa og Europæerne og UEJs højtelskede EU. Det er selvføgelig det UEJ ikke kan lide. Jeg forstår godt Trumps indstilling. Den rodebutik det tilbagegående EU og Europa har udviklet sig til, er næppe værd at beskæftige sig med for verdens topledere, når man skal se fremad. Brexit og Visegrad og endda Tysklands manglende evne til at danne regering. Hvem udenfor EU gider efterhånden lytte til hvad europæerne siger og mener? Så kan UEJ skrive nok så meget om ’selvmål’ i USA. Det er EUs egen skyld, men de magtfuldkomne i Bruxelles kan ikke se det, og UEJ selvfølgelig heller ikke, hvorfor han ideligt skriver om noget andet.

 16. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  Kaere UEJ, ja at De engang var Venstre mand/minister ser man ikke laengere, mere SF ville man tro. Hvor meget sludder kan De blive ved med at skrive, specielt om USA, so De desvaerre ikke ved saa meget om. Og McCain en mand som KUN blev Senator og kendt fordi han lod sig skyde ned og sad i faengsel i Vietnam i mange aar. Beklager det goer IKKE en til statsmand eller noget andet. Vi her i USA haaber at McCain snart traekker sig og sige forvel, ligesom den anden senator fra sin stat. NO LOSS for disse to.
  Er President Trump en god statsman figure? Nej det er han ikke og lad os se paa resultaterne, hvor vi nu i USA har det bedre og alle faar flere penge i loenningsposen og efter skat. Flere i arbejde og mere gang i hele erhvervslivet. Nej lad nu den ‘anden sko’ falde og lad os faa ham Obama totalt afklaedt og vist at hans regerings tid var intet mere end en Mafia operation ledet fra det Hvide Hus. Og saa kan vi haabe at Hr. Trump fortaeller jer snyltere i NATO at per 1.1.19 betaler I alle minimum 2% af BNP for rigtige militaer udgifter, og ikke milioe skibe etc som I i Danmark goer og kalder det militaer udgifter. Snyltere/moochers det er hvad I er. Og hvis ikke saa glem alt om Para. 5 af NATO erklaeringen. You are on your own when Putin moves Vest.

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er jo det ved det, at Putin har manøvreret sig ind i den – for ham – værst tænkelige position.

  Putin kommer til at tabe sine penge – ingen amerikansk domstol vil have forståelse for Putins – og Deutsche Banks krav i en konkurs.

  Putin har fået amerikanerne fysisk placeret i Skt. Petersborgs forstæder. Ikke nok med det; men også hæren koncentreret om Skt. Petersborg og Moskva – det har erfaringsmæssigt kun én udgang, når zaren bliver afsat.

 18. Af Paul Bischoff

  -

  Poul Gottlieb Jacobsen, det må være et stykke tid siden du har betrådt dit formodede fædreland, eftersom alle danskere kun tiltaler de kongelige med De. Du glemte i øvrigt at nævne de mange millioner amerikanere der ikke er så heldige at have en lønningspose.

  Hvad de to procent til militære udgifter angår, så er NATO-landene godt på vej. Nogle af dem er allerede så langt. Og pas på hvad du kalder os, vi lukker ikke længere alle ind.

 19. Af Bodil Dinges

  -

  Det er lidt svaert som dansk-amerikaner (har boet i Kalifornien i 30 aar) der foelger med i amerikansk politik at kapere arrogancen, uvidenheden og fordrejelserne i UEJs indlaeg.

  — “fyrede den tidligere FBI-chef James Comey, fordi han ikke ville droppe undersøgelsen af den tidligere Trump-rådgiver Flynns forbindelser med Moskva.”

  Google: “Why did Trump fire Comey” og se om du kan komme til den samme konklusion!

  Comey var inkompetent og ville sikkert have blevet fyret snarere havde Hillary vundet. Han leakede til pressen hvilket er uhoert uprofessionel og i stedet for bare at sige at Hillary ikke skulle tiltales i emailsagen svaertede han hende til som om han var dommer i sagen.

  —“Hans vicedirektør Andrew McCabe har allerede forladt sit job som seneste offer i Trumps krig mod de amerikanske sikkerheds- og efterretningstjenester.”

  Google: “Why did Andrew McCabe step down” og du vil sikkert finde ud af at hans kone fik et stort tilskud fra Clintons gode ven Terry McAuliffe for et politisk embede hun soegte – det var samtidig med at han investigerede Clintons emailsag.

  I UEJs fordrejede verden er det tilsyneladende lige meget om sandheden er paa Trumps side eller ej. Vi amerikanere der levede i 8 aar med Obamas inkompetance havde et slogan “Drain the Swamp” i valgkampen der har at goere med at uvalgte embedsmaend boer vaere ansvarlige overfor demokratiske valgte politikere.

 20. Af Per Torbensen

  -

  Lyt her til en russisk præsident som ikke hader USA ,men forklarer en væsentlig forskel –
  amerikanerne og USA tænker i individualisme ,vi russere tænker i en kollektiv forståelse og opfattelse.Men med både 1 og 2-verdenskrig når det stod vi sammen om fundamentale vigtige ting og det vil vi forsat gøre.
  Her .https://www.youtube.com/watch?v=3JVR0zAiyw0

  Forøvrigt må NSA snart oppe sig,med Deres totale overvågnings apparat og træde i karakter og hjælpe eller ødelægge præsidenten,hvis der er foregået noget kriminelt.

 21. Af Paul Bischoff

  -

  Per Torbensen, om man kender bare en lille smule til russisk kultur, så ved man at “kollektiv forståelse og opfattelse” er synonymt med et autoritært system. Demokrati som vi og den anglofile verden kender til er helt fremmed for langt de fleste russere, og man kan dårligt bebrejde dem, da de aldrig har oplevet andet end autoritære systemer afløse hinanden med kaos imellem.

  Og de “stod sammen” i 1. Verdenskrig? Der kom en revolution på tværs (den begyndte inden krigen sluttede). Læg mærke til, at Putin aldrig taler med sine opponenter, men altid til en instrueret mikronfonholder.

 22. Af Kirsten Jensen

  -

  Poul Gottlieb Jacobsen
  Det var flotte lønforhøjelser Trump og republikanerne gav den nedre middelklasse. En sekretær fik vist hele 9 kroner danske i lønforhøjelse om ugen. Det giver så 36 kr,-. om måneden og 432,- kroner danske om året. Paul Ryan fortalte, at det ligefrem var nok til et abonnement hos Cosco, som er en slags dansk Bilka. (Han slettede sin Twitterbesked. Der er sådan set forståeligt). Det er blandt andet disse mennesker, der stemte på Trump og han vil svigte dem. Mon ikke Trump har sørget for bedre lønforhøjelser til de rige venner.

 23. Af Paul Bischoff

  -

  Bodil Dinges, om jeg følger dit råd og googler, så oplever jeg det dilemma der er så udbredt i vore tider, nemlig at jeg skal til at vælge mellem “sandheder”. Og sandheden ligger som bekendt et sted i midten af alle de udsagn man kan google sig til.

  USA er blevet meget polariseret, og jeg er i tvivl om hvor vidt man lærer unge amerikanere til at være kritiske forbrugere af medier (og alt andet i øvrigt også). Ellemann kommer i denne blog med sine uforbeholdne mening – ikke “sandheden”, for den kender han næppe 100%.

  Jeg vil tilføje, at amerikanske medier er langt mere polariserede end de danske (f.eks. kan CNNs journalister være meget fordomsfulde), og hvis man kun kan læse gratis nyheder, og ikke de dybdeborende artikler om politik der koster penge at læse, så får man også et polariseret indtryk af virkeligheden.

 24. Af Jan Andersen

  -

  “Russerne kommer” er en illusion skabt af USA, en handelskrig.

  Rusland har konsolideret sig de seneste årtier, og kommer ikke til militært af gå mod vest – men når hvad vi kan kalde 3 Verdenskrig rykker fra Mellemøsten til Europa, ISIS, vil lande rykke mod øst; Samtlige tidligere Østeuropæiske lande, Østrig, Schweic, Østtyskland, dele af Frankrig, bag et nyt jerntæppe beskyttet mod krigen der vil rase i Europa. Om Rusland da vil rykke ind sammen med Amerikanerne for at redde Europa er spørgsmålet – måske der indgås en fredsaftale hvor Europa afgiver territorie til gengæld for fred, som naturligvis vil være en taktisk midlertidig fred. Hvor Grækenland afgives, store dele af Italien, det halve af Frankrig, det meste af Belgien og Holland, halvdelen af Sverige, 1/3 af Tyskland.

  Bemærk man ikke længere taler om EU, men om andre forhold, planen EU er nu forældet og andre planer overhaler uden- og indenom.

 25. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan man som alternativ til – ” de dybdeborende artikler om politik der koster penge at læse” (betalt plantet fake news) – faktisk finde langt bedre nyheder ved at google på et par store alternative medier . . . . der ovenikøbet er næsten helt gratis at følge (bruger finansieret) !

 26. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR – 4. FEBRUAR 2018 19:44

  Endelig er vi enige om noget.

  POUL GOTTLIEB JACOBSEN – 4. FEBRUAR 2018 21:40 & BODIL DINGES – 4. FEBRUAR 2018 22:14

  Vel talt!

  Vi, der har boet væk fra den danske andedam i nogle år, har et noget mere realistisk syn på det store udland end UEJ, som blot har bevæget sig på de virkelighedsfjerne bonede gulve.

 27. Af Paul Bischoff

  -

  Jan Petersen, nogle gange funderer jeg over om det ikke alligevel var lettere at danne sin egen mening tidligere. I min ungdom kunne jeg gå ned på vort lokale bibliotek og læse alle landsdækkende aviser – kvit og frit. Berlingske, Weekend-avisen, Politiken, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, BT, Børsen, Aktuelt og Land og Folk. De fleste af dem gamle partiaviser som man vidste hvor man havde.

  Brugerfinansierede medier? Hvor har man dem i forhold til virkeligheden? Det kan være det rene propaganda eller opspind, og ingen ved bedre fordi alt andet er “fake news” placeret af sponsorer. Og disinformation gør os alle forvirrede. Og når niveauet sænkes, så står alle medier pludselig for skud. Hvem er det der vil gøre os dummere?

 28. Af Jan Andersen

  -

  Alle tegn er der på en kommende storkrig i Europa – og det er ikke med Rusland.

  England har trukket sig, og konsoliderer. USA har startet en gigantisk oprustning, lukker grænserne. Europæiske virksomheder forbereder sig på at flytte til USA, Davos mødet mellem europas største virksomheder og Trump + SAP´s direktør.

  Netop England har de tidligere gange været en first-mover når storkrige var under optræk i Europa, det er de også denne gang.

  Store dele af forretningsverdnen i Europa er på vej mod en shut down, selv European Patent Office er jammet og reelt ude af drift – patenter og rettigheder udvandet af handelsaftaler (Alibaba). MIFID der spærrer, Frankrig og Tyskland der ikke længere kan blive enige om fælles toglinjer gennem Europa, Unicorns flytter tilbage til USA for at slippe for Marianne Vestager og EU. Listen med eksempler er næsten uendelig, herunder Trump som gennem årtier har planlagt det der sker nu, “America First”, og giver EU baghjul.

 29. Af Jan Petersen

  -

  Apropos fake news, så er vel netop dette blodindlæg med overskriften “Et selvmål” – et prima udtryk for netop . . . . plantet fake news – så det vil noget. Det er vel så langt fra fakta, som man næsten kan komme. Hvad formålet er, må guderne vide. Men nu er der i det mindste et brugbart Fisa memo fremlagt, som diverse jurister kan arbejde videre med. Jura tager lidt tid, så lad os se, hvad der kommer ud af det. Men alt peger umiddelbart i favør for Trump – og i klart disfavør for Obama, Clinton og resten af deep state swamp. Og tak for det . . . . !

 30. Af Kirsten Jensen

  -

  Det virker stadigvæk ejendommeligt, at James Comey direktør for FBI trak Hillary Clintons e-mailsag frem lige før præsidentvalget, for så at lukke sagen igen. Vi skal ikke glemme, at Comey var minister hos George W Bush i sin tid og erklæret republikaner. Comeys handling kom meget belejligt for Trump. Sagen satte Hillary Clinton i dårligt lys og gjorde måske, at hun tabte stemmer og manges respekt. Efter at Trump havde vundet valget, kom det frem, at flere prominente republikanere også havde brugt private mails. WikiLeaks havde været efter Demokraternes e-mails mm., langt tidligere i forløbet, som før nævt. Det er ikke utænkeligt, at James Comey har kendt til russersagen allerede på et meget tidligt tidspunkt (Steel) og hjulpet lidt til med at dække over den, ved at trække e-mailsagen frem, da man var bange for, at Trump tabte. Efterfølgende kan man da ikke have en mand i FBI embedet, der kender til smuds om den nyvalgte præsident og måske har vippet fru Justitsas vægt lidt til højre. Om Trump har penge vides ikke. Han er gået konkurs flere gange og blev derved sat under administration. Hvis man vil finde ud af hvor Trump får sine penge fra, så er udtrykket “Follow the Money, måske et meget godt udtryk.

 31. Af Kirsten Jensen

  -

  Rettelse
  Justitias
  Steele

 32. Af Jan Petersen

  -

  Paul Bischoff, jeg henviste sjovt nok til en meget interessant Youtube video fra Fox News i et tidligere (nu slettet) indlæg,, der forklarer dette Fisa memo ret upartisk – just pure facts. Meeeen det brød Uffe sig ikke så meget om. Jeg undrer mig unægtelig – lidt om – hvorfor . . . ?

  Så vel egentlig et meget godt spørgsmål – Hvem er det der vil gøre os dummere?

 33. Af Paul Bischoff

  -

  Jan Petersen, som svar på dit spørgsmål kan sige, at jeg ikke har den store fidus til hverken Fox News eller CNN, da jeg synes de er meget polariserede og sjældent upartiske.

 34. Af Kirsten Jensen

  -

  J P
  Både FBI og justitsministeriet anbefalede, ikke at offentliggøre memoet, fordi det var personer, der kunne komme til skade, ved offentliggørelsen. Memoet er til dels bygget på en korrespondance imellem et kærestepar, desuden er der mange tekster, der er taget ud af sammenhæng. Til sidst men ikke mindst har Nunes ændret i dokumentet, efter at det var blevet godkendt. Des mere præsidentens folk skriver, des mere utroværdige virker de. Hvad har de at skjule?

 35. Af Jan Petersen

  -

  Er der overhovedet nogen, der har læst det omtalte Fisa memo, som denne blog omhandler? Her er et link til original dokumentet. Sjovt nok viser mit Google Chrome, at siden er “usikker”. Så muligvis bliver du fanget af lidt NSA-overvågning, hvis du ser på linket. Men hvad pokker, det gør du nok under alle omstændigheder . . . griner . . . god fornøjelse:

  http://docs.house.gov/meetings/IG/IG00/20180129/106822/HMTG-115-IG00-20180129-SD001.pdf

 36. Af Niels Juul Hansen

  -

  Selv om jeg aldrig har været enig med Uffe Ellemann om Venstres politik, så har han fuldstændig ret i denne sag.

  Trump har fået sin ’stikirenddreng” Nunes til udfærdige dette notat (nutidens svar på Emserdepechen), som ikke skal tjene andet formål end at give Donald Trump en chance for at smyge sig udenom Muellers undersøgelse.

  Trump kvajede sig også gevaldigt, da han efter sin ‘State of the Union’-tale meddelte en republikansk politiker, at han 100% sikkert vil frigive notatet – FØR han havde læst det.

  Manden er total håbløs.

  Han taler konstant om ‘fake news’ – det Hitler kaldte Lügenpresse, når han blev angrebet i medierne.

  Trump er en narcissistisk lystløgner og har det ofte svært med det engelske sprog.

  For nogle dage side holdt han en tale ved de republikanske toppolitikeres årlig samling. Han sagde blandt andet: “We’ve fulfilled far more promises than we promised”.

  Er der nogle af Trumpfansene her på bloggen der kan følge ham?

  Han vil gerne vil sole sig i den økonomiske fremgang i USA, der startede med Obama – og heldigvis er fortsat under Trump (der er heldigvis også grænser for, hvor meget han kan ødelægge, selv om han har svært ved at stikke en pind i en lort uden at ødelægge begge dele!)

 37. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Er der overhovedet nogen, der har læst det omtalte Fisa memo, som denne blog omhandler?”.

  Trump havde – som jeg skrlver ovenfor – slet ikke læst det, før han havde besluttet sig for at frigive det.

  Personligt har jeg tænkt mig at vente på, at notatet fra Demokraterne bliver frigivet, så der er et ordentlig grundlag for at vurdere denne sag.

  Alene at basere sig på en ’stikirenddrengs’ bestillingsarbejde vil være for dumt.

 38. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  Det er mit indtryk, at du går meget op i konspirationsteorier.

  Så vil jeg foreslå, at du holder dig til Fox News. De er aldeles uovertrufne, når det drejer sig om konspirationsteorier.

  Og så er de helt enestående, når det drejer sig om at være ‘mikrofonholder’ for Donald Trump.

 39. Af Jan Petersen

  -

  Ja, hvis man ikke er tilhænger af deep state kriminelle netværk, må man enten være konspirations tilhænger, racist eller det, der er værre. Tro mig – den boomerang – farer lige tilbage i fjæset på dem . . . . der opfylder begge betegnelser. Og i øvrigt tweet med – “venlig hilsen” . . . . fra Trump !

 40. Af r. vangkilde

  -

  Putin har styr på vestens demokrati politik, – verdens rigeste mand har klørene i Trump, og andre magtsyge politiker der har brug for sponsor jobs i Putins handels empire, Schrøder og nu Fogh i hvidvask bank, og Elleman NEJ han laver ikke selvmål.

 41. Af niels peter lemche

  -

  POUL GOTTLIEB JACOBSEN, hvor stor en del af det amerikanske forsvarsbudget går til NATO og hvor stor en del til fladtoppene i Stillehavet? Mener du, at vi i NATO skal betale for amerikanernes diverse eventyr i fjernøsten? Ser vi på Europa og NATOs område alene, bruger vi nok lige så meget i procenter som amerikanerne.

  Noget andet er, hvis f.eks.Nordkorea skyder raketter efter USA. Så er det musketereden, der gælder.

 42. Af Knud Henningsen

  -

  @Niels Juul Hansen – 5. februar 2018 1:19
  NJH har lige leveret en af dagens tåbelige Trump tilsvininger. Nu har antiTrumpisterne huseret i over et år, uden at få publikum til andet end at føle lede ved den svinske politiske mobning af en folkevalgt præsident.
  Antitrumpisterne render bare efter de sygt kriminelle Clintonister, der prøver at skjule deres beskidte svindelnumre bag falske anklager, mistænkeliggørelse, hatespeech og pervers jagt på anderledes tænkende. Husk på at Halalary modtog 25 mill. dollars fra saudierne – til reklamevirksomhed for de kristenhadende islamiske slyngler i Mekka. Føj for en dum demokrat
  Trump er 10 gange bedre end den svage skabsmuslim Obama.

 43. Af j... haN...

  -

  Trump er godt stof.
  En åbenlyst narcissistisk, racistisk, selvoptaget, selvovervurderendelille mand indtager det hvide hus.
  Lyver fem gange om dagen.
  En tredjedel af staben fra indsættelsen er væk.
  Krænkelse af kvinder. Gået konkurs fire gange.
  Giver skattelettelser til millionærer, mens arbejderklassen, som stemte på ham, snydes så vandet driver.
  Der er simpelthen så meget stof i den mand – tænk Merkel og kedsomhed.
  Højrefløjen elsker og kryber for “stærke” mænd som Trump.

 44. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Knud Henningsen

  Antitrumpisterne?

  Tænker du på det store flertal af amerikanere, der er modstandere af Trump?

  Som Trumpfan kan du måske forklare hvad han mener, når han siger:

  “We’ve fulfilled far more promises than we promised”.”

  At han har indfriet flere løfter end han har givet?????????

 45. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Her påpeger Du – efter min opfattelse – noget meget væsentligt: Nemlig, at Nato er for USA’s sikkerhed den langt billigste løsning.

  Det er så nok ikke tilfældigt, at SACEUR var Philip Breedlove, hvis baggrund var levering af taktiske atomvåben. Breedlove løste opgaven med at sikre luftvejen mellem USA og Europa.
  Der er den primære rute Gander-Keflavik-Karup. Medregnes reserverne (det kan jo blive dårligt vejr), så er det muligt at flytte taktiske fly fra USA til Europa – uden anvendelse af lufttankning, som er en krævende operation – lige meget, hvordan man end vender og drejer den.
  Breedlove har forklaret russerne, at deres afsindige idé med en “begrænset” atomkrig – den virker IKKE. Et atomvåben mod noget nato-land vil betyde gengældelse – det første der vil blive udraderet er Skt. Petersborg og Moskva: Atombomber lige ned i Putins valgkreds!
  Det er ikke noget teknisk problem, så derfor kan Putin lige så godt slå den tanke ud af sit syge hoved.

  Problemet med at flytte noget med fly er vægtbegrænsningen: Uanset hvad, så vejer en kampvogn 60-70 tons og ingen samlesæts-løsninger ændrer ved faktum. Det er derfor man vil forhåndsoplægge kampvogne i Europa.
  Det løser imidlertid kun delvist problemet, fordi broer og veje – specielt i det gamle kommunistisk beherskede Europa

  Der er så et alternativ med færre reserver fra Gander til Rota i Spanien.

  Scaperotti er infanterist – nærmere betegnet: Luftbårent infanteri. Han kender det lette infanteris muligheder og begrænsninger.

  Forsvarsminister Mattis er marine og han ved alt om, hvor svært det er at indtage en fjendtligt holdt kyst.

  Det øvelserne har vist er, at medium styrker på hjul, der som minimum er Ruslands kampvogne overlegne; men med meget større operativ mobilitet. De flytter sig med op til 1000 km i DØGNET! Flytter sig som kampklare enheder. Der er i Europa masser af veje og broer, der holder til de 30 tons en hjulpanser vejer – og hvor der er masser af broslagningsudstyr til at sætte over selv de største floder i Europa (Donau at betegne som sådan).

  Sandheden er, at det er særdeles billigt for USA med Nato – og vi har så sandelig ikke tænkt os at betale strafporto for at give USA besparelser.
  Du kan bare se, at bortset fra F-35, så har forsvaret ikke lagt ordrer af betydning i USA! Man har så heller ikke lagt dem i Tyskland og Frankrig (hvad de havde troet): Der hvor basseørerne falder er Schweiz, Canada, Sverrig.

  Stillehavet er derimod noget helt, helt andet på grund af de enorme afstande og flader. Det er stærkt begrænset, hvad man kan lufttransportere af materiel og søtransport, så er det faktisk lettere at sejle den anden vej rundt om kloden.

 46. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det er sørgeligt – og lidt sjovt, at de gamle koldkrigere ser kommunister alle vegne. For dem er russere stadig kommunister, selvom de fleste russere formentlig aldrig har været røde. Havde de været det, ville det ikke have været muligt på så kort tid at forvandle Rusland til en elendig kopi af et benhårdt kapitalistisk helvede efter amerikansk forbillede.

  Koldkrigerne drømmer stadig om at genoprette normaltilstanden fra den kolde krig, dengang de havde deres ungdoms fulde funktionsdygtighed, indflydelse og fik masser af næser for deres kommunistbekæmpelse. Nu må man i mangel af bedre bruge russere til at udfylde rollen som fjenden, men det bliver ikke det samme. Sørgeligt.

  At beskylde russerne for at ville ødelægge det amerikanske demokrati viser kun, at koldkrigerne ikke har stor tillid til, at USA’s demokrati kan modstå et angreb, hvis man overhovedet kan tale om demokrati i USA. Jeg vil hellere kalde det en ond parodi med Trump i spidsen.

 47. Af Eskild Rasmussen

  -

  Uffe får det til at lyde, som om han forventede, at Trump opførte sig som et rationelt og fornuftigt menneske, og som om de juridisk-administrative processer i USA foregik objektivt og fair. Hvorfor ikke bare erkende, at USA med valget af Trump som præsident er i en slags nedsmeltningsproces, en implosion, der i sidste ende vil føre til nationens endeligt?

 48. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Der er en ting, man glemmer med Trump!
  Putin har pumpet relativt store summer i Trump; men Trump har da selvfølgelig end ikke overvejet at levere ydelsen.
  Selvfølgelig betaler Trump ikke! Det har han aldrig gjort – nogen sinde! Det ændrer sig ikke.

  Det er Putin, der har lavet selvmålene. På et tidspunkt går det op for den russiske hær, at det at udfordre Nato får Afghanistan og Tjetjenien til at ligne en udflugt med børnehaven – hvor skræmmende det end måtte være, så er det særdeles nemt ifht. til at udfordre Nato. På et tidspunkt vil hæren blive træt af udsigten til at blive slagtet og overveje om det ikke var lettere at skifte ledelsen ud?

  Putin er inderligt ligeglad med befolkningen: Rusland er ikke noget demokrati og har aldrig været det. Hæren er derimod en helt anden sag for slet ikke at tale om FSB.
  En krig – decideret krig – mellem hæren og det hemmelige politi er altid en nærliggende mulighed i Rusland.

 49. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jørgen Villy Madsen

  Mener du ikke, at der forelægger dokumentation for, at Rusland har været involveret i ulovlig indblanding i USA og Europa (ligesom USA’s efterretningsvæsen ulovligt blandede sig i Europa – og senere beklagede)?

 50. Af Eskild Rasmussen

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN mener, at koldkrigerne ser kommunister alle vegne, at de er paranoide, og at russerne aldrig har været rigtigt røde (underforstået: de røde er de gode, og kapitalisterne er de onde). Men det er ikke ret lang tid siden, at Putin bakkede op om en historiebog til skoleelever, hvor ærkekommunisten Stalin hvidvaskes og gøres til den store helt. Selvsamme Stalin, som var ansvarlig for millioners død i Gulag helvedet.

  Personligt tror jeg, at der er god grund til at være bekymret for russerne uanset, hvilken partifarve, de bekender sig til, eftersom russernes antisemitisme har været rimeligt konstant de sidste 100 år, og Ruslands militære oprustning de sidste 10 år svarer til Hitlers oprustning før 2. verdenskrig. Spørgsmålet er så, hvor stor en procentdel af det russiske folk, som slutter op om nedenstående:

  “God chose Mother Russia to destroy the first anti-Christ in 1812; and He chose her again to destroy the second anti-Christ in 1945. Therefore, it is no coincidence that God has chosen Mother Russia, and her leader President Putin, to face the last anti-Christ in this final battle on earth, who now takes the form of the Rothschild Banking Cabal and International Zionism, and to destroy it in the nuclear Hell of World War 3.”

  Kilde: http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/05-06-2017/137906-russia_putin_world_war-0/

Kommentarer er lukket.