Stærke indicier mod Rusland

Af Uffe Ellemann 182

Den britiske regering har fremlagt stærke indicier for, at det er Rusland, som står bag attentatet i Salisbury mod den tidligere oberst i den russiske militære efterretningstjeneste (GRU) Sergey Skripal. Det er sket i et brev til Organisationen for forbud mod kemiske våben (OPCW).

Der nævnes fire punkter:

– Det kemiske våben, som er anvendt i attentatet, er identificeret af eksperter i det britiske forsvar som ”Novichok” – en våbentype, der er udviklet af Rusland.

– Den britiske regering er vidende om, at Rusland tidligere har produceret denne våbentype, og fortsat er i stand til det.

– Rusland har tidligere arrangeret stats-sponsorerede drab.

– Det er den britiske regerings vurdering, at Rusland opfatter nogle afhoppere som legitime mål for drab.

Den britiske regerings konklusion: Enten er der tale om en handling, begået af den russiske stat, og rettet mod mål i UK – eller også har den russiske regering mistet kontrollen over disse våben, og har tilladt, at de er havnet i andres hænder.

Er det ”klokkeklare beviser”? Nej. Men det er vanskeligt at forestille sog andre muligheder. Og det er så stærke indicier, at den britiske regering er i sin gode ret til at forlange, at Rusland over for OPCW forklarer, hvordan det kan gå til, at dette våben er blevet anvendt ved attentatet. Det er ikke noget, ukyndige uden videre kan anvende endsige fremskaffe.

Ar Rusland protesterer højrøstet og truende kan ikke undre. Det er sket tidligere i situationer, hvor det siden har vist sig, at Rusland ikke havde rent mel i posen.

Konventionen mod kemiske våben er meget klar: Den forpligter deltagerlandene til at afstå fra at udvikle, producere, anskaffe eller opbevare kemiske våben.

Rusland var med til at underskrive konventionen, som blev underskrevet i 1993, og trådte i kraft i 1997. Den førte siden til oprettelse af den organisation – OPCW – som i 2013 fik Nobels fredspris for sit arbejde for at kontrollere og fjerne kemiske våben.

De stærke britiske indicier tyder på, at Rusland har brudt konventionen. Enten ved at have sløset med sikkerheden – eller ved bevidst at have anvendt et kemisk våben til et attentat i udlandet på en måde, som har bragt mange uskyldige menneskers liv i fare.

Derfor er det vigtigt, at alle lande, der har underskrevet konventionen, bakker op om det britiske krav om en fyldestgørende redegørelse fra Rusland.

Det er ikke blot et spørgsmål om solidaritet med briterne. Det er også et spørgsmål om at sikre respekten for en traktat, der skal befri verden for et af de modbydeligste våben, der er skabt.

Jeg føler stærkt for den konvention, for det var en af mine sidste handlinger som udenrigsminister at skrive den under. Det skete i Paris den 13. januar 1993, aftenen før Tamil-rapporten blev offentliggjort i Danmark…

182 kommentarer RSS

 1. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jeg tænkte også på dem bl.andet, men du har ret N.P.Lemche, dem har russerne aldrig kunne styre. De har flere gange været håndlangere, men også udført udåd på egne vegne. Dem er Putin oven i købet bange for. Både Dukajev i København og gidseltagerne i et teater i Moskva 2002 var tjetjenere mm.

 2. Af Niels jensen

  -

  Kortsynet og tåbelig politik eller gangstervælde risikerer at udslette alt med kultur og civilisation. Det blev demonstreret i Sovjet og na zi-Tyskland. Lige nu foregår det i Sverige og mange andre lande: deres demokrati og velfærd samt lov og orden smuldrer. Se den korte og national geographic.

 3. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  Ja for Lise Sorensen og andre som stadig tror at Trump ikke vil goere noget mod den National Socialist Putin, saa laes dette: (haaber I kan laese engelsk)
  The Trump administration issued for the first time sanctions against Russia for meddling in the 2016 U.S. presidential elections and cyberattacks, targeting the Kremlin’s intelligence agencies and individuals indicted by special counsel Robert Mueller for their role in election interference.

  In sanctioning five entities and 19 individuals, the U.S. Treasury also cited a cyberattack known as NotPetya and a nerve agent attack in the U.K. that left a former Russia spy and his daughter in critical condition earlier this month.
  Saa kaere Danskere vi goer hvad vi kan for at stoette vores venner i England, hvad goer I og hvad har den danske regering gjort/udtalt???

 4. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 15. MARTS 2018 11:13

  VLAK er bestemt ikke befolkningens venner.

 5. Af Hans Nielsen

  -

  Der er ingen beviser, derfor er der ikke noget at være “solidarisk” overfor. Alt tyder på at det er et fejt forsøg på at sværte russerne, fordi “Vesten” ikke kan acceptere at være blevet ydmyget i Syrien og tabt denne forfærdelige borgerkrig som den selv instigerede og i 2013 forsøgte den med et false flag angreb at give den syriske regering skylden for et påstået gas-angreb, men det var takket være dygtigt russisk diplomati at et såre uigennemtænkt angreb blev afværget, noget alle ærlige og retskafne mennesker bør glæde sig over. Uffe Ellemann og Lars Løkke er ikke ærlige fordi de tillige med de Berlingske blade støttede et angreb på Assad, dengang i septemper 2013, hvor altså OPCW blev oprettet E-F-T-E-R den dygtige russiske indsats gående ud på fredeligt og diplomatisk at afværge et uigennemtænkt amerikansk angreb. Siden har russiske styrker modigt fået renset grundigt ud i de forfærdelige terrorister(lejesoldater i Syrien, som USA og Storbritannien og Frankrig har støttet,- altså de selvsamme som har konstrueret denne falske historie om et gift-angreb i Salisbury, en ur-engelsk lokalitet i Wiltshire, kun få kilometer fra Stonehenge, som er meget besøgt af turister, så alt dette er et forsøg på at sværte russerne, og alle ærlige mennesker gennemskuer det, men ikke journalister/politikere,- som er det laveste menneskemateriale som vi haver her i vore vestlige samfund, og som er sådan en kilde til skam, hvergang de viser deres uforstand overfor os ærlige og retskafne mennesker.

 6. Af Hans Nielsen

  -

  Den pågældende nervegift har været tilstede i alle de tidligere sovjet-republikker, sådan som den tidligere chef for kontraspionage i FSB Nikolay Kovalev, har påpeget (se link), dvs. at det kan være Vestens “kæle-dægge”, Ukraine, som kan have gjort det, eller det kan være de udspekulerede israelere, som også har et horn i siden på Putin, ligesiden han gjorde op med oligarkerne, to tredjedele af hvilke var jøder, men det var ikke fordi de var jøder at han gjorde det, men fordi det var det han blev valgt til at gøre i 2000. En anden grund til at israelerne ønsker et opgør med russerne er, at han har stoppet deres planer om at “fjerne” “Assad-regimet” – hvilet de har RIGTIG GODT af. Det er på tide at nogen stopper disse uhæmmede zionister, som allerede har skabt kaos i resten af Israels nabolande. Israel selv er så sikker blandt sine hegn og mure, og er indifferente overfor det kaos som har ramt mellemøsten og blandt andet bragt over en million flygtninge til Europa. https://www.rt.com/news/421123-uk-complicit-skripal-poisoning/

 7. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Efter Mays hysteriske reaktion skal vi være taknemmelige for at situationen, takket være Putin, ikke er bragt helt ud af kontrol. Med aktivister som May og Trump befinder Europa sig konstant på randen af krig og kaos.

  Heldigvis har Europa ledere af format, der kan sikre freden. Uden Macron, Merkel og Putin havde Europa været ilde ude. De har styrken til at forhindre de nye krige i Europa, som musketererne i Nato har som deres egentlige mål.

  Det er på tide, at europæerne tager over og henviser den angloamerikanske militarisme til skammekrogen. Den har haft sin tid – nu skal vi se fremad. Europa kan og skal mobilisere de ressourcer, der fremmer uafhængighed af USA og andre ligeså primitive ikke-europæiske magter.

 8. Af Hans Nielsen

  -

  Den pågældende nervegift har været tilstede i alle de tidligere sovjet-republikker, sådan som den tidligere chef for kontraspionage i FSB Nikolay Kovalev, har påpeget (se link), dvs. at det kan være Vestens “kæle-dægge”, Ukraine, som kan have gjort det, eller det kan være de udspekulerede israelere, som også har et horn i siden på Putin, ligesiden han gjorde op med oligarkerne, to tredjedele af hvilke var jøder, men det var ikke fordi de var jøder at han gjorde det, men fordi det var det han blev valgt til at gøre i 2000. En anden grund til at israelerne ønsker et opgør med russerne er, at han har stoppet deres planer om at “fjerne” “Assad-regimet” – hvilket de har RIGTIG GODT af. Det er på tide at nogen stopper disse uhæmmede zionister, som allerede har skabt kaos i resten af Israels nabolande. Israel selv er så sikker blandt sine hegn og mure, og er indifferente overfor det kaos som har ramt mellemøsten og blandt andet bragt over en million flygtninge til Europa. https://www.rt.com/news/421123-uk-complicit-skripal-poisoning/

 9. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Siden “Putins” tiltræde som president i Rusland, har landet udviklet sig til en slyngelstat, på højde med Nord-Korea, og Iran!
  Han truer jævnlig sine naboer med atomvåben. Hans FN ambassadør udtalte ved mødet i FN, i går, at vi er kultiverede folk der ikke giver andre lande ultimatummer. Hvad mon han mener med dette? er det kultivere gang på gang at true sine naboer med atomvåben?
  En person på en Dansk villavej der truer sine naboer med et våben vil ret hurtigt blive anholdt!

  Rusland overtræder gang på gang konventioner de selv har skrevet under på, og når de bliver taget med hånden i kagedåsen, hævder de at omverdenen er fjendtlig indstillet mod dem!
  Det tror da fanden, når man har en kopi af Hitlers politik!

 10. Af Niels Larsen

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN

  “May’s hysteriske udmelding”

  Tyskland, Frankrig og USA har stillet sig solidarisk med UK – og du har sat dig udenfor det gode selskab.

 11. Af Hans Nielsen

  -

  Carl Erik Pedersen,- man kan ikke regne med hvad du skriver eller måtte mene, fordi du har været i fremmedlegionen, dvs. være blevet kommanderet rundt med af franskmænd!!!!, og så har du boet i et østland, nærmere bestemt Sverige, i en menneskealder. Al den slags sætter sit spor hos et menneske!!! Alt dette er JEN ting, men kan du ikke holde det for dig selv i Sverige i stedet for at lave disse ekskursioner ud i den frie verden?

 12. Af Bjørn Sørensen

  -

  Hr Lemche nu vi er i gang med gætterier om hvem som står bag forgiftningen af dobbeltspionen og hans datter, er Ukraine da en suspekt nation.
  Men hvad interesse har Putin i at likvidere en forræder, medmindre han stadigvæk er aktiv, han fik sin straf og blev udvekslet med russiske spioner. Mener du helt ærligt at Putin skulle være i besiddelse af Stalins nidkære had mod folk som sagde ham i mod, og dermed likviderer enhver som er imod ham.
  Både i Rusland og tidligere sovjetlande er der gangsterbander som likviderer for et Som du ser er der mange muligheder for hvem der har ansvaret for det seneste mordforsøg.
  At NATO-lande puster til ilden er en kendt sag, siden forsvarsorganisationen blev aktiv krigerisk, med temmelig uheldig udgang. De svigtede deres løfte om ikke at trænge ind i tidligere sovjetstater, hvorfor Rusland har svaret igen.godt ord. Har Putin trådt dem over tæerne.

  Rusland har ikke den militære overlegenhed som NATO, hvorfor de med udsøgt snilde chikanerer vores verden.
  Hverken du eller jeg ved hvem der står bag mordforsøget, så dit gæt er lige så godt som mit..

 13. Af Hans Nielsen

  -

  Du har helt ret, Bjørn, russerne har INGENSOMHELST interesse i al det postyr som nu er opstået, så det er galimatias at forestille sig at de skulle være så tumpede at gøre slige ting midt i en by,- en ret ‘turisticeret’ lokalitet, hvor mange turister gør holdt på vej til eller fra Stonehenge, som ligger kun få kilometer væk, og der ligger også “Salisburys forgænger”-by på en naturlig fortifikation/høj lige uden for byen. Hvis nogenpartout skulle likvideres, så ville det være sket stille, for eksempel ved at fingere en trafikulykke, eller hvad ved jeg, men at bringe sig selv i søgelyset med giftig nervegas!! HALLO!! . Er det hjemlandet til Conan Doyle og Agathe Christie, som i sin offentlige kåbe/klædebon er sunket så dybt og nu åbenbart tror vi er så dumme? Kun de ringeste i blandt os, journalister og politikere — og Uffe Ellemann er begge dele — hopper på sligt.

 14. Af Jan Petersen

  -

  Hele det Salisbury plantede fake junk minder til forveksling om utallige andre udokumenterede vilde anklager om f.eks Syrien og præsident Assad kemiske krigsførelse mod egen befolkning. Hvis en magthaver virkelig ønsker at begå politisk selvmord, jamen så er det vejen. Hvem – ved sine fulde fem – tror virkelig nogen magthaver er så stor en idiot?

 15. Af Jan Petersen

  -

  Det er ren tegneserie – ret analog til fake iscenesatte terror stunt 9/11. I øvrigt villigt bakket op af fake news MSM medier!

 16. Af Henrik nielsen

  -

  Har man glemt Litvinenko som blev myrdet med polonium? Hvor radioaktive spor pegede hele vejen tilbage mod Rusland? Iflg. ja n p er alt hvad der sker, fake nyt. Er det nu så enkelt? Men hvor smart er det at genstarte den kolde krig?

 17. Af Jan Andersen

  -

  Man har jo i flere år lagt op til at gå i krig med Rusland – Trumps valg til præsident udskød blot krigen, selv Trump kan ikke kæmpe imod planen lagt. Alt er parat og forberedt til storkrigen, Misiler og tungt militær er opstillet langs den russiske grænse fra nord til syd, sanktioner stablet op, en strøm af false flags der skal vende folks stemning mod Rusland.

  Når det helt store false flag sker, vil alle råbe “det var russerne”, og man vil gå i krig med hele verdens ( altså den vestlige verdens) velsignelse.

  Dette false flag kan være flere ting; hacking af central bankerne der lægger hele bank systemet ned, nedlægge Europas og USA´s powergrid, måske giftbombe(r).

  Jeg tror på hacking af centralbankerne der lægger Interbank markedet ned, idet man har øvet sig på private virksomheder inden den helt store aktion. Hvem står bag et mulig gigantisk false flag ? Tjo, det er der ingen der finder ud af i et mudder af fake news.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Hvor mange andre har i øvrigt mistet livet – under mystiske omstændigheder – i såvel Øst som Vest gennem tiden? Listen er formentlig uendelig lang! Men MSM fake news i såvel Øst som Vest bestemmer helt suverænt, hvilke myrdede der omtales!

 19. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  UEJ, det er interessant at laese at De nu har tiltrukket alle kommunisterne i Danmark til Deres blog. Hvor meget vaas kan disse ulidelige kommunister komme op med, er en gaade, naar man laeser det fra et frit land.

  Gud bevare Danmark fra disse tosser.

 20. Af svend jensen

  -

  Det giftige attentat er nu blevet omdøbt til et “giftangreb” af hele “fake news” slænget i MSM, bare for at give showet et militært tilsnit.
  Nu skal der skrues op for retorikken; mestendels som beskæftigelsesterapi for Nato’s afdeling for ‘agitprop’.

  Den klamme sandhed er, at al den paranoide hype omkring Putin kun har 2 formål:
  Det ene formål går ud på at retfærdiggøre Nato’s eksistens.
  Det andet formål går ud på at øge indtjeningen for vestens våbenindustri.

  Rusland og Putin er de nemmeste ofre for den vestlige elites syge planer, for det fæle Sovjet er naturligt blevet det fæle Rusland.
  Det ville være smartere for vesten, at påbegynde afspændingsforhandlinger om nedrustning og samarbejde, i stedet for at være marketingafdeling for Nato og andre militærindustrielle komplekser.
  Almindelige mennesker har for længst gennemskuet de syge strategier. De ser helst at alle lande snakker fornuftigt sammen og ikke rasler med sabler i tide og utide.

 21. Af Jan Petersen

  -

  Her i øvrigt et link til såkaldte “kommunister”

  Who financed Lenin and Trotsky
  http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html

 22. Af frederik andersen

  -

  Ja n p fantaserer. At angribe Rusland er idioti og ville være det samme som at begå globalt selvmord. Hele kloden ville blive til en askeørken.

 23. Af Jan Petersen

  -

  Læs i øvrigt ovennævnte – Who financed Lenin and Trotsky – og bliv blot en anelse mere vidende. Vil gavne enhver politisk debat betydeligt.

 24. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Hans Nielsen.
  Er du totalt blæst i bøtten? Du skriver om den frie verden, som jeg ikke skal blande mig i, samtidigt vil du pålægge mig hvorledes jeg skal opføre mig!

  I den frie verden pålægger man ikke andre mennesker hvad de skal gøre, syntes, eller mene!
  Er det feset ind på lystavlen psykopat!
  Mvh.

 25. Af Ib Kyv

  -

  “Stærke indicer”!

  Send missilerne afsted…

  Trump og Putin er venner, og begge er mafia-relaterede.

  Trump har lavet forrretninger med mafiaen i hele sin karriere, og “illegal, grænseoverskridende, økonomisk aktivitet” har nået et omfang, der betyder at den organiserede krimninalitet er blevet en spiller, der ikke kan overses, elle holdes uden for indflydelse.

  Det var f.eks. penge, der stammede fra mafiaaktivitet, der reddede de amerikanske banker i 2008, og mon ikke både de russiske og de amerikanske mafiaer har aktier i våbenindustrien i henholdvis USA og Rusland?

  I denne sag repræsenterer de to, bundkorrupte regeringsledere de militærindustrielle komplekser i henholdsvis Amerika og Rusland, der har stærkt brug for et nyt international oprustningskapløb, så de kan tjene milliarder på, at sælge våben til allierede.

  Både Ruslands og USA importerer langt flere varer, end de eksporeterer, fordi Ruslands og USA’s virksomheder ganske enkelt ikke kokurrencedygtige.

  Derfor er de to lande tvunget til, at forsøge at tvinge deres allierede til, at købe våben hos dem, for at rette op på det katastrofale eksportunderskud, som er ved at få begge lande til at gå fallit.

 26. Af Ib Kyv

  -

  Rettelser:

  “Både Rusland og USA importerer langt flere varer, end de eksporterer, fordi Ruslands og USA’s virksomheder ganske enkelt ikke konkurrencedygtige.

  Derfor er de to lande tvunget til, at forsøge at tvinge deres allierede til, at købe våben hos dem, for at rette op på det katastrofale eksportunderskud, som er ved at få begge lande til at gå fallit.”

  Uddrag fra “Drug money saved banks in global crisis, claims UN advisor” af Rajeev Saval, Guardian 13.december 2009:

  “Drugs and crime chief says $352bn in criminal proceeds was effectively laundered by financial institutions”

  “Drugs money worth billions of dollars kept the financial system afloat at the height of the global crisis, the United Nations’ drugs and crime tsar has told the Observer.

  Antonio Maria Costa, head of the UN Office on Drugs and Crime, said he has seen evidence that the proceeds of organised crime were “the only liquid investment capital” available to some banks on the brink of collapse last year. He said that a majority of the $352bn (£216bn) of drugs profits was absorbed into the economic system as a result.”

  Derfor var det selvfølgelig akut nødvendigt at invadere Afghanistan, da Taleban stoppede opiumsproduktionen i Afghanistan…

 27. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Som situationen ser ud i dag, skal Rusland ikke have tilladelse til, at fremføre “Nord stream 2” i Dansk farvand!
  Dette ville være sikkerhedspolitisk selvmord!
  Ved en krise med Rusland, kan de lægge en misilbevæbnet flåde eskadre, oven over gasledningerne på Dansk territorial farvand, og hævde, at de beskytter deres ejendom!
  Mvh.

 28. Af Ib Kyv

  -

  De to supermagters økonomi er tilsyneladende stadig baseret på eksport af våben til deres allierede, og derfor har både Rusland og USA stærkt brug for, at genoplive den kolde krig, selvom kommunismen er forsvundet, og systemkonflikten mellem de to lande, og deres allierede, er overstået.

  Uden våbeneksport, er både Ruslands og USA’s handelsunderskud med udlandet så stort, at fallitten truer.

  Derfor har de to venner, Trump og Putin, stærkt brug for at genoplive den kolde krig, selvom systemkonflikten mellem kommunismen og kapitalismen for længst er overstået, og selvom Rusland ikke er en reel, militær trussel, som Sovjetunionen var.

  Rusland har ikke råd til, at føre krig mod NATO i mere, end en uges tid før krigskassen er tom.

 29. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Uffe Ellemann-Jensen, du hopper en detalje over…

  Hvorfor blev den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, fyret lige efter Storbritanniens beskyldninger om russernes nervegift angreb overfor russere bosat i britisk jord…?

  Hvilken sammenhæng er der her? Det kan godt være, at der er stærke indicier mod Rusland, men vesten er heller ikke helt stueren, ikke sandt?

 30. Af Lyse sørenesen

  -

  Testingforfreedomofspeech…56

 31. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jeg citerer Hans Nielsens tekst kl. 16.18 den 15. marts 2018. Brugen af verbet instigere er lidt ejendommelig i lige præcis denne tekst.

  Instigere betyder at lokke eller ægge nogen til noget. Det lyder nærmest erotisk. Nu kommer Hans Nielsens citat:
  “Alt tyder på at det er et fejt forsøg på at sværte russerne fordi “Vesten” ikke kan acceptere at være blevet ydmyget i Syrien og tabt denne forfærdelige borgerkrig, som den selv INSTIGEREDE og i 2013 forsøgte den med et false flag angreb at give den Syriske regering skylden for et påstået gas-angreb…….”. Det er helt i orden at skrive ukorrekt dansk, det gør jeg også selv en gang imellem. Sproget afslører, at H. Nielsen ikke kommer fra Danmark. Er det hele den russiske ambassade, der er i gang her, eller trollefabrikken?

  Nu er det sådan set Assad, der startede en krig mod egen befolkning. Han har flere gange angrebet sin befolkning med tøndebomber mm. og derved er manden blot en regulær krigsforbryder. Ingen er helt i denne modbydelige krig.
  Syriske=syriske
  false flag=ikke dansk
  gas-angreb=gasangreb
  have tabt
  Med venlig hilsen R.H.

 32. Af David Israel

  -

  “Hvorfor blev den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, fyret lige efter Storbritanniens beskyldninger om russernes nervegift angreb overfor russere bosat i britisk jord…?”

  Naturligvis fordi denne ønsket langt vidtgående reformer. De indførte her er allerede indført af Europa, mod disse navngivne personer. Med andre ord er de Russiske sanktioner helt og altdeles virkningsløse, som set af disse indført af USA nu. Disse personer har allerede reelt haft indrejseforbud til USA, pga. af udvekslingsregler med eu. Så altså, USA har ingenting gjort.

Kommentarer er lukket.