Behov for stærkere reaktioner mod Rusland

Af Uffe Ellemann 131

En række vestlige lande udviser omkring 100 russiske diplomater som en reaktion på giftattentatet i den sydengelske by Salisbury. Danmark udsender to, og ligger dermed i den “stærke” ende i reaktionsmønstret. Der hører vi også hjemme. Det var en korrekt – og uomgængelig – beslutning at tage. Og det er da rigtigt, som det siges, at det er et meget stærkt signal at sende til Kreml.

Men når det er sagt, kan man ærgre sig over, at der gribes til dette gammeldags våben. Russerne vil sandsynligvis gøre gengæld, og så oplever man det, der er sket så ofte før: Det er langt vanskeligere for et land som Danmark at finde kvalificerede folk at sende til Moskva, end det er for Rusland at sende kvalificerede folk til København.

Udvisning af diplomater var noget, vi gjorde under den kolde krig for engang imellem at få ryddet op i den hærskare af KGB- og GRU-spioner, som befolkede ambassaderne i vesten. Som regel var der en konkret anledning. Men for små lande med begrænsede kvalificerede ressourcer var det altid en besværlig sag.

Det er ærgerligt, at der ikke kan gribes til langt mere effektive midler til at markere den vestlige utilfredshed med Ruslands opførsel. For selv om den aktuelle anledning er giftangrebet i England, og de stærke formodninger om, at Rusland står bag kombineret med behovet for at demonstrere solidaritet med briterne – så er der også tale om en reaktion på lang tids ophobede frustration over, at regimet i Kreml ensidigt har brudt med alle de spilleregler, vi møjsommeligt forhandlede os frem til under den sidste fase af den kolde krig.

Det er de store lande, der skal gå i spidsen – så skal de små nok følge efter, selv om EU-lande som Østrig, Grækenland og Cypern forsøger at smyge sig uden om. Det bør de I øvrigt ikke slippe godt fra. Hvis det bare fejes ind under gulvtæppet, vil det være et pinligt signal om manglende sammenhold i vores lejr. Det skal naturligvis have sin pris at sætte sig udenfor.

Men vi savner udspil fra de store lande, som for alvor rammer Kreml der, hvor det gør ondt. De vestlige økonomiske sanktioner har ramt hårdt – og der findes allerede sanktioner, som er målrettet mod den personkreds, som har sanket magt og rigdom ved at udnytte situationen. Det svier, når de ikke kan besøge deres slotte ved Rivieraen eller deres børn på britiske kostskoler. Og de økonomiske sanktioner svier især, fordi der samtidig er sket et kraftigt fald i olieprisen. Men der er behov for mere endnu, og en samlet europæisk indførelse af de såkaldte Magnitsky-regler, som amerikanerne indførte sidste år, ville være et klart fremskridt.

Der er i det hele taget mange områder, hvor der kan gøres mere for at presse Putin-regimet end ved at udvise dets diplomater. For eksempel ville en periode med udelukkelse af russiske banker fra det internationale SWIFT-system kunne føles – og det samme vil truslen om udelukkelse af Rusland fra internationale organisationer, hvor Rusland høster stor prestige og fordel af at være medlem.

Men der skal handles i fællesskab i EU-kredsen. Det er f.eks. ikke hensigtsmæssigt, at en stor partner som Tyskland blokerer for etableringen af en fælles energipolitik, fordi tyske interesser beskytter store spillere som Gazprom og bygningen af Nordstream gasrørledningen i Østersøen. Det bør være en fælles EU-beslutning, om der skal gives de nødvendige tilladelser. Det er ikke rimeligt at lægge den byrde på en mindre partner som Danmark.

Hvis Putin har indtryk af, at han kan spille de enkelte lande ud mod hinanden, vil han fortsætte den kurs, han er slået ind på. Kun gennem fælles og håndfast handling kan vi gøre os håb om igen at få Rusland i tale. Det skal virkelig koste noget at bryde spillereglerne.

131 kommentarer RSS

 1. Af erlinf jriflsj

  -

  RUSLAND HAR INTET GJORT !!!! DROP PROPAGANDAEN UFFE, DU ER JO IKKE ENGANG PROPAGANDA POLITIKER MERE.

 2. Af Helge Nørager

  -

  Korrektion.
  “Men et sølle russisk amatør angreb ” ændres til
  “Men teoretisk, et sølle russisk amatør angreb”.

  Trump vil øge salg af droner, måske alt havde været bedre hvis mordforsøg var blevet udøvet med et amerikansk hellfire missil afskudt fra en nyligt eksporteret drone solgt af USA. ?
  Tjaa hvem ved flere droner bliver nu Trump velsignet og masse eksporteret, og det er in at dræbe i andre lande, den trend er USA førende i.
  Og de kan også eksportere en velfungerende bureaukratisk model til at godkende og serieproducere dødsdomme.,
  Formoder Putin er godt misundelig.

 3. Af Helge Nørager

  -

  Da Trump, tiltrådte udtrykte han ønske om at Pentagon skulle smide fløjlshandsker og se knapt så højtideligt på collateral Damag ved luft angreb samt benyttede dem oftere..
  Strategi har virket civile tabstal ved amerikanske luftangreb er vokset betydeligt.
  Det skrives der kun lidt om, men det er mange hundrede af døde.
  Putin må igen være godt misundelig.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Det mest skræmmende er nok opbygningen over 17 år det bureaukrati, som legaliser drab uden dom eller bevis.
  Gerne i et andet selvstændigt land med droner hvilket ikke er snigmord med agenter, som er fy fy
  Måske det bureaukrati, vil blive vendt mod USA,s egen befolkning indenrigs også en gang i fremtiden.
  Ret sandsynligt mener jeg.
  Putin gør det hemmeligt, USA med bureaukrati, hvilket er lidt som dem sydpå gjorde i 30,erne.
  Faktisk meget skræmmende udvikling.

 5. Af j.. hAN..

  -

  Helge Nør ager.
  Ja metoderne er de samme.
  Vesten har siden 2001 bevidst arbejdet på at umenneskeliggøre muslimer.
  Gøre dem til undermennesker.
  Kun på den måde kan vi holde os selv ud. Når vi myrder løs i de muslimske lande.
  Ingen i Vesten udtrykker nogensinde den mindste anger eller medfølelse over de millioner af mennesker som Vesten har dræbt i Mellemøsten siden 2001.

 6. Af Helge Nørager

  -

  Og det er værd at overveje om illegale i USA, vil blive de første drone mål som dens slags bureaukrati, uden dom vil blive brugt mod.
  De er jo illegale.
  Og med ønske om dødsdom til narkohandler er droner vel gode ?.
  Det er skråplan USA er ude på, så næsten hellere hemmelige mord gedulgt.
  For så kan illusion om at staten er vores beskytter opretholdes.
  Når det er helt bureaukratisk gennemarbejdet med snigmord er det svært.

 7. Af svend jensen

  -

  Der er kun behov for stærke reaktioner mod russofoberne.
  Deres behov for at oppiske en stemning mod Rusland er i direkte modstrid med vestens egne interesser i Europa.
  Er det vigtigst at stimulere folkestemningen til at øge indkøbet af våben i USA, eller er det vigtigere med nedrustning og afspænding???
  Den eneste latente trussel der findes, er den mod vestlige skatteyderes pengepung; ikke en naturlig russiske reaktion på et aggressivt nato lige udenfor Ruslands hoveddør!
  Så stik piben ind – ikke bajonetten.

 8. Af Helge Nørager

  -

  De fleste juridiske problemer ved at lade en robot detonere 500 gram C4, det rullede op til en mistænkt / skyldig med, blev afklaret da politi morderen blev sprængt i luften for kort siden.
  Hvis nogen kan huske det. ?
  Blot det at der var risiko for skade på betjente, var belæg nok for brug af 500 gram C4, placeret af en rullemarie.
  Ret skræmmende igen, men jura er vel på plads indenrigs også nu.
  Og giver spændende nye muligheder for kreativt politiarbejde.

 9. Af Helge Nørager

  -

  Det er påske, og alle ønskes en god.
  Lidt tankeforvirring.
  Det var juridisk helt legalt i Judæa for statholder at korsfæste dem som blev dømt, der til.
  Helt lovligt.
  Det var også helt lovligt efter “Dansk” lov at indlede krig mod Irak og Libyen, helt lovligt.
  Men hvor klogt var det ?.
  Og hvor menneskeligt rigtigt var det. ?
  Men lovligt var det, for det har dansken nemlig selv besluttet at det er, ganske som Statholder i Judæa havde sin lov helt i orden.
  Ingen problem alles ganz legal.
  Måske love er et forkert grundlag til de store ting her i verden, måske vores tro, er bedre.
  God påske,

 10. Af Niels Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, mange myter om collateral damage, som det hedder med dette Sløkske “som om sprog”. Det har altid eksisteret, og jeg ved ikke, om det er værre eller bedre, når det sker med kanoner, bombeflyvere eller droner. Resultatet er det samme.

  Da englænderne bombarderede København i 1807, var de civile tabstal betydelig højere end de militære, og det var ganske bevidst. I tyverne mente man, at den kommende krig ville blive menneskehedens endeligt, når eskadrer af store bombefly hældte deres last ned over civile. Picassos Guernica fortæller historien. Og Enola Gay satte streg under i 1945.

  Hykleriet er, at man foregiver at forsøge på at begrænse de civile tabstal.

 11. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Kun hvis man er skudt i hovedet, skyder man sig uhæmmet i foden. Intet tyder på, at russerne er skudte i hovederne. Det ville Salisbury-stuntet ellers være beviset på. Det var det ikke, og det kan det ikke have været. Så selvskadende er ingen russere.

  Definitionen passer derimod perfekt på amerikanerne og briterne. Amerikanerne med deres valg af Trump og hans “America First” og briterne med “Brexit” og Theresa May. To selvskadende vådeskud. Begge er så skudte, at der ikke kan være meget fod tilbage på nogen af dem. Fundamentet er væk.

  Europa bør træde i karakter og tage styringen af Europa tilbage. Det militaristiske angloamerika har været en skræmmende bremseklods for udviklingen af et fredeligt samarbejdende Europa. Nu er chancen og begrundelsen for en frigørelse til stede.

  En fredelig afvikling af det angloamerikanske åg er mulig. Lad europæerne gøre det, der skal gøres – Vov at være vis.

 12. Af R.H. Kristiansen

  -

  Bjørn Sørensen mener du, at Europa bør underordne sig Putin og derfor nedlægge Nato? Du skriver ofte om de to efterfølgende mænd.
  Hverken Asger Aamund eller Lars Seier Christensen har nogen som helst tæft til at gå ind i politik. Jeg glemmer sent hvordan Asger Aamund ydmygede ledige mennesker på en fjernsynskanal i DR. På dette tidspunkt havde han mistet sine penge i finaskrisen. Han var heldig, at dygtige forskere kunne ændre hans gæld til bankerne og skabe overskud til ham. Det er nemlig spørgsmålet, hvem der skaber værdierne? Så kommer vi til Lars Seier Christensen, ham med det dyre ur. Han er imod EU. Det forstår man godt. Han ønsker ikke at få regulæret sine økonomiske transaktioner af EU. Han ønsker ikke at betale noget af sine penge til nogen, fordi han mener at have skabt dem “selv” og skat skal man ikke betale. Det skal de andre. Så russerbjørn dine subjektive nyheder er for åbenbare. Du skal være mere subtil, hvis du vil igennem er dit budskab.

 13. Af Helge Nørager

  -

  Angående relationer til UK, lidt læsestof som udtrykker for mig ny og meget skræmmende viden om et menneske jeg altid er blevet opdraget til at beundre.
  “https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2018/03/10/in-winston-churchill-hollywood-rewards-a-mass-murderer/?utm_term=.f46ef3793588”
  Og Bomber Harris havde en teori om at man kunne kollektivt knække moral, hvis blot nok civile blev brandbombet.
  Eftertidens analyser tyder mere på at disse bombetogter forlængede krigen.
  Men i det mindste var der ingen dobbelt moral, formået var klart dræb så mange civile som muligt.
  Nogen gange bør vi stoppe op og se lidt på os selv, samt reflektere over de fejl vores helte havde.
  God Påske

 14. Af Helge Nørager

  -

  Analyse har 2 teser.
  1. At Tysker fik kollektivt had, som de ikke tidligere i krig havde følt, samt gav Hitler propaganda stof.
  2. At hvis den tonnage af bomber målrettet var blevet brugt imod tyske industrielle koncentrationer som Ruhr distrikt og andre, samt jernbaner og motorveje, havde det svækket tysk krigs indsats mere.
  Alle ved dog at sidst nævnte mulighed ikke kunne gennemføres da megen af den tyske industri havde udenlandske ejere, ganske store penge beløb var på spil for britiske og amerikanske ejere, og derfor fravalgte man mulighed nr 2.
  Og stolede på at Bomber Harris havde ret, det vidste ingen jo om ville virke, og mennesker kan jo bedre erstattes end materielle værdier.
  “War, War never changes”

  Rigtig god påske,

 15. Af Niels Lemche

  -

  Nørager, man var nok ikke så optaget af døde tyskere fra allieret side. Man havde jo set nok af news reels, der viste tyskere i tusindevis tiljuble føreren, så der var nok en idé om en kollektiv skyld hos tyskerne.

  Desuden var det ikke muligt at gennemføre disse præcisionsangreb før i krigens senere faser. Schweinfurtangrebet viste, hvad der ville ske, da amerikanerne forsøgte at bombe kugleljefabrikkerne i Schweinfurt og led uhyggelige tab. Luftwaff var jo ikke helt uden evner, og indtil Mustangjægeren gjorde det muligt at eskortere bombeflyene (fra 1944), var det selvmord. Endnu i foråret 1944 tabet de allierede luftslaget om Berlin ved simpelthen at lide så store tab, at de måtte opgive. De engelske natangreb var i sagens natur alt for upræcise. Det vidste man, men man huskede også på Blitzen 1940-41.

  Et indlæg som svar på det med droner endte vist i filtret.

 16. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE

  Efter Warszawas, Rotterdams og Londons bombardementer (bl. m. andre) var der nok ikke den helt store sympati med tyskerne, civile eller militære. Og hvorfor skulle der være det?

  Som du skriver var præcisionsbombardementer ikke mulige under den krig. Mange bomber ramte op til 5-6 km fra målet og i 1941-42 skabte briterne flere bombekratere i det åbne landskab end i by- og industriområder. Man blev dog “bedre” med tiden, så et enkelt angreb mod Hamburg som bekendt udløste evighedsbillet til 40.000 tyskere.

  I dag hyler man op, hvis 5 civile ryger med i købet…

 17. Af r. vangkilde

  -

  ER LONDON SKATTELY, – hvor russisk økonomisk kriminalitet kan søge beskyttelse i vestens demokrati, ELLER handler det om den politiske dobbeltmoral, hvor man ikke
  kender forskel på sort/hvid eller “politiske fjender” og “økonomiske fjender”………
  ELLER demokratiske “økonomiske sanktioner” der går begge veje.

 18. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, stemningen ændrede sig lidt i foråret 1945, hvor det var som at slå løs på en groggy bokser, da man smadrede Dresden. Bomber Harris fik aldrig den anerkendelse, som han skulle have haft.

  Men Speer undrede sig over, at man først begyndte at bombe fabrikkerne, der fremstillede syntetisk olie i sensommeren 1944. Det var efter hans mening den helt ofgørende ændring, da tyskerne derefter ikke havde ret meget brændstof tilbage.

  Det tyske luftforsvar fik et senere cadeau, da Josph Kammhuber i 1956 blev Inspekteur der Luftwaffe. Han blev aldrig anklaget for noget som helst.

 19. Af Helge Nørager

  -

  Alt meget rigtigt, specielt mustang ændrede vilkår heldigvis.
  Og også rigtigt at en koncentration som Ruhr kunne nok have ramt hvis viljen havde været der, det var først med dambusters at det blev ordnet.
  Og fordel var at når vandet var drænet stod maskiner og bygninger stort set klar til drift igen.
  De ville blot mangle strøm, ren win win, og trist for dem som druknede.
  Og inden den kom igen var plan at have befriet område.
  Og det er altid de uskyldige som betaler prisen, når krigen kommer, hvilket mange åbenbart har glemt.
  God påske

 20. Af Jacob Schønberg

  -

  Under Jeltsin kollapsede økonomien og vesten ydede ingen hjælp !
  Det var derfor nemt for KGB at tage masgten , og selv om det nu hedder FSB, er det stadig dem der har den reelle magt i Rusland! Men FSB er en kæmpestor organisation og der er givetvis mange “politiske” fraktioner, og selv om Putin er FSBs øverste agent så tror jeg ikke at han har ret meget indsigt i hvad de laver. Når vesten laver sådan en demonstration og sender 140 diplomater (FSB folk) hjem så udstilles den mest krigeriske , reaktionære forstokkede fraktion og de mere fonuftige vil bede dem om at stoppe.
  Putin kan nok ikke gøre ret meget da det jo er FSB der sikrer hans magt.
  Uden FSB så kunne Rusland jo blive mere demokratisk og måske udvikle sig til et retssamfund
  Det er der nok mange der ønsker ! Vi hjælper Russerne når vi udstiller magthavernes magtmisbrug

 21. Af Niels Larsen

  -

  Korrekt, Lemche. Dresden var et vendepunkt, vel nærmest fordi det var unødvendigt på det tidspunkt og på grund af de enorme tab af tyske liv. Byen var jo fyldt til randen med østprøjsere.

  Men Vestmagterne (og især Churchill) følte det vist nødvendigt med en slags advarsel til diktatoren i øst.

  HR..J. H..

  Det had, jeg måtte have, kan ikke måle sig med det muslimske. De slår nemlig mennesker ihjel af had. Det gør jeg ikke.

 22. Af Jacob Schønberg

  -

  Trotski ! og formentlig før – de er nødt til at true deres agenter med død og ødelæggelse for loyaliteten med det Russiske system er ofte ret begrænset. Nu kender vi navnet på den officer der fjerne det BUK raket-batteri der skød ML17 ned i Ukraine.
  Ruslands politiske system styres fuldt og helt af FSB , de er ikke bange for at anvende magt !

  Det er klogt af Polen at købe Patriot – det burde Danmark også gøre ! Rusland bruger 14 % af deres BNP på militær , Danmark bruger 1% –
  Hvorfor sælges Russiske statsobligationer i Danmark – Når vi presser Rusland på økonomien så falder Putins popularitet – og computertroldene popper op alle vegne

 23. Af Jacob Schønberg

  -

  Trotski ! og formentlig før –
  de er nødt til at true deres agenter med død og ødelæggelse for loyaliteten med det Russiske system er ofte ret begrænset. Nu kender vi navnet på den officer der fjerne det BUK raket-batteri der skød ML17 ned i Ukraine.
  Ruslands politiske system styres fuldt og helt af FSB , de er ikke bange for at anvende magt !

  Det er klogt af Polen at købe Patriot – det burde Danmark også gøre ! Rusland bruger 14 % af deres BNP på militær , Danmark bruger 1% –
  Hvorfor sælges Russiske statsobligationer i Danmark – Når vi presser Rusland på økonomien så falder Putins popularitet – og computertroldene popper op alle vegne

 24. Af hR..j h..

  -

  AF NIELS LA RSEN – 29. MARTS 2018 10:40
  “Det had, jeg måtte have, kan ikke måle sig med det muslimske. De slår nemlig mennesker ihjel af had. Det gør jeg ikke.”

  Nej.
  Som andre buksemariusser nøjes du med at opfordre til det.

 25. Af Niels Larsen

  -

  HR..J H..

  Kun når det er nødvendigt.

  Jeg ser ingen grund til at smide terrorister i fængsel, når nogle få gram bly kan klare opgaven.

 26. Af R.H. Kristiansen

  -

  Helge Nørager
  Måske er Assad inspireret af Bomber Harris.
  N.P.Lemche. Du har nok ret i det med toiletpapiret. Jeg er ikke militærtrænet og tænkte ikke over sagen.
  Jeg har læst øjnvidnefortællinger fra Afrin. Udeluk Erdogans imperialisme, han har ikke noget erinde her i Danmark. Det var stygt at læse om tyrkiske soldaters fremfærd. Fromt taler G u r om soldaternes fremfærd i Afrin, men det passer ikke med indbyggernes oplevelser. De sidste nyheder om tyrkere i Danmark, viser, at de kun er en tyrkisk enklave i Danmark, de er ikke en del af Danmark. Lad os ændre loven fra 60erne om tyrkiske imamer. Udvis dem, de forhindrer integrationen. Putin er jeg ikke en jeg beundrer af, men de europæiske russere ligger tættere på den europæiske kultur end en som G u r. Vi må håbe på at andre tyrkere har det anderledes.

 27. Af Finn Bjerrehave

  -

  Som jeg skrev 10.15 tør vi noget 99% nej ikke UEJ. Finn vig

 28. Af Glenn Madsen

  -

  Putin er en skuffelse.
  Trump er en skuffelse.
  Macron er en skuffelse.
  Merkel er en skuffelse.
  Lars Løkke er en skuffelse.
  DF er en samling amatører og en skuffelse.

 29. Af j b

  -

  The Clash :When Ivan meets G.I. Joe.

  Anything we should know about your change?
  So you’re on the floor at fifty-four
  Think you can last at the Palace
  Does your body go to the to and fro?
  But tonight’s the night or didn’t you know
  That Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  He tried his tricks that Ruskie bear
  The United Nations said it’s all fair
  He did the radiation he did the chemical plague
  But he could not win with a cossack spin
  The Vostok Bomb the Stalin strike
  He tried every move he tried to hitch hike
  He drilled a hole like a Russian star
  He made every move in his repertoire
  When Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Now it was G.I. Joe’s turn to blow
  He turned it on cool and slow
  He tried a payphone call to the Pentagon
  A radar scan a leviathan
  He wiped the Earth clean as a plate
  What does it take to make a Ruskie break?
  But the crowd are bored and off they go
  Over the road to watch China blow
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe
  Ivan meets G.I. Joe

 30. Af Torben Selch

  -

  Glæder mig at flere skribenter ikke bare køber Ellemanns dødssejler af koldkrigsretorik.
  Sandhenden omkring vores egen ageren i verden, begynder at sive ind alle vegne. Som beskyldt ‘konspirationsteoretiker’ kan jeg pille den ene sølvpapirshat ned fra hylden efter den anden – og erklære den for ‘anerkendt’ – anerkendt af den Vestlige presse, ellers er det jo ikke sandhed :/
  Åbenbart er Washington Post begyndt at vågne op – når nu New York Times er købt og betalt af Besos og støtte-financieret af CIA (66 mill. dollars)
  WP fortæller hvem Churchill i virkeligheden er – en rå psykopat. Men mere aktuelt har WP en artikel omkring Saudi Arabien
  https://www.washingtonpost.com/world/national-security/saudi-prince-denies-kushner-is-in-his-pocket/2018/03/22/701a9c9e-2e22-11e8-8688-e053ba58f1e4_story.html

  BEMÆRK nederst i artiklen, udtalt af K.S.A’s nuværende leder:
  “Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union

  USA/NATO – har skabt Wahabismens udbredelse –.> Taliban, Al Quada og ISIS – samtidig med de har presset KSA til at bygge Moskeer ude omkring i verden. Terror og rabiat islamisme SKABT af Vesten.

  TAK for Kaffe, siger jeg bare og go’ påske – stik den Uffe.

 31. Af Jan Petersen

  -

  Her i øvrigt en rimelig afbalanceret analyse af:

  The Unraveling False Flag Skripal Incident
  http://stephenlendman.org/2018/03/unraveling-false-flag-skripal-incident/

 32. Af j.. haN..

  -

  Bomber Harris blev i RAF kaldt for Butcher Harris.
  Havde han ikke været på vindernes side, så var han blevet hængt som krigsforbryder.

 33. Af Per Kridtensen

  -

  Uffe, gør nu e dk for en gang i livet noget der ikke bare er til egen fordel, gå til bedeman og spørg om der er rabat hvis i er 2, og så bring MareRitt
  Dk vil blive meget rigerere uden jeg to inkompetente nasserøve

 34. Af Bjørn Sørensen

  -

  @R.H. Kristiansen –
  1. “mener du, at Europa bør underordne sig Putin og derfor nedlægge Nato?
  2. Hverken Asger Aamund eller Lars Seier Christensen har nogen som helst tæft til at gå ind i politik.”

  ad.1. Nej da , hvorfor skulle jeg det. Jeg prøver blot at forstå russernes handlinger, det er ikke ensbetydende med at jeg accepterer dem.

  ad.2. Asger Aamund er en af de få erhvervsledere der udtaler sig offentligt. Jeg har læst mange af hans indlæg som jeg overvejende er enig i. Borgerlige meninger kan man ikke ustraffet fremkomme med, hvorfor erhvervslivets ledere har holdt en lav profil, til skade for debatten her i landet, og en vigtig grund til at vi ikke har formået at løse vore alvorlige problemer .
  Lars Seier Christensen skrev et indlæg forleden hvor han sagde 100% af venstrefløjen og 90% af de borgerlige er tilhængere af velfærdssamfundet, hvorfor det er umuligt at komme ud af dødvandet.
  Alle velfærdssamfund lider af kronisk underskudsøkonomi, hvilket er en uholdbar situation. Det er en hellig ko som gør at vores økonomi langsomt forværres.
  Vores velfærdsmodel har aldrig været langtidsholdbar, og det vi ser nu at den langsomt bliver droslet ned, fordi vi ikke kan finansiere den.

 35. Af Niels Larsen

  -

  J.. HAN.. – 29. MARTS 2018 13:37

  Så var det jo godt, at han var på den vindende side.

  For han gjorde en god indsats for de allieredes sag.

 36. Af j.. hAN..

  -

  Ja Niels Lars en.
  Buksemariusser som dig kan jo godt lide “stærke” mænd.
  Desværre for jer så befriede Sovjet Europa fra nazist erne.
  Det har I aldrig tilgivet.

 37. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt Salisbury update fra JP.dk:

  “Britisk politi: Russisk spion blev forgiftet i sit hjem
  Sergej Skripal og hans datter først kom i kontakt med nervegift ved deres hoveddør, siger britisk politi.”
  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10472438/britisk-politi-russisk-spion-blev-forgiftet-i-sit-hjem/

  PS: Læs hele artiklen. En gang usammenhængende ævl!

 38. Af Peter Nørgaard

  -

  åh som vi kan sparke dæk med de store drenge, når vi pisser med vinden i ryggen, men pas nu på russerne ikke kommer og pifter vores cykel, så render vi hjem til mor og gemme os under sengen, piv piv, ligesom under muhammed krisen !
  ps: sanktionerne mod Rusland er kontraproduktive, forringer vækst og velstand for den russiske såvel som europæiske borger, den europæiske antagonisme mod russerne tjener kun visse europæiske politikeres forfængelighed !

 39. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Storbritannien og vesten har løjet for at holde Putins Rusland i skak!

  Indtil videre er der ikke blevet vist et eneste bevismateriale ift. beskyldninger mod russernes indblanding i den såkaldte nervegift mord på britisk jord.

  Hvad var så formålet med briternes fiktive beskyldninger?

  Jo, for vestens næste (haste) mål er Iran!

  Derfor har Storbritannien sammen med de andre vestlige lande produceret en ‘fiktiv’ beskyldning mod Rusland ift. den såkalde nervegift mordene på britisk jord til formål at lamme den russiske hjælp og støtte til Iran.
  Krigen mod Iran og Rusland har til sigte at smide de to landes tilstedeværelse ud af Mellemøsten.

  Når/hvis målet med Iran er opnået, kommer turen højst sandsynligt til Tyrkiet.
  Dvs. vesten vil komme af med de tre konkurrenter i spørgsmålet om, hvem der skal bestemme over den nye verdensorden. De tre konkurrenter er Rusland, Tyrkiet og Iran. Og den nye verdensorden er det samme som at styre hele Mellemøsten og regionens ressourcer, samt det nye silkevejsprojekt (handelsruterne).

  Det bliver ikke nemt for vesten at klare de tre konkurrenter. Så har vi selvfølgelig også Kina, som står bag de tre konkurrenter.

 40. Af T. Selch

  -

  JAN PETERSEN – 29. MARTS 2018 15:06
  “PS: Læs hele artiklen. En gang usammenhængende ævl!” … Enig!

  Årsag – Vestlige politikere og MSM’er har en rigtig dårlig sag. Man har ikke fundet ud af hvad den rygende pistol ER for noget i det heletaget. Alligevel var alle medier ude Prompte – og hjemsendelse af Russiske embedsmænd ligeledes hysterisk overreaktion og manglende beviser. Eneste fornuftige var bl.a. Østrig.. men uuuhhhaaaa de er også rabiate højreorienterede, postfaktuelle og lügenpresse dernede. Sjov ikke? hmm

  Desuden er det efter sigende verdens værste nervegift.. og begge, far og datter skulle efter sigende stadig være i live..

  Familien fra Rusland kan bare ikke få at vide hvor de er..
  Lugter den her sag? Mon ikke!

 41. Af svend jensen

  -

  Præsident Putin er anklaget, forevist et tilståelsesdokument med tidsfrist til underskrift, og på forhånd dømt af en person, Boris Johnson, som åbenbart både er detektiv, politimand, anklager og dommer i én og samme skikkelse.
  Bevisførelse er bare spild af tid, så den skippede Boris Johnson.
  Er det i England, at man siger “Bedre godt hængt end dømt af Boris Johnson”?

 42. Af T Møller

  -

  Læg nu de våben på hylden- Rusland er ikke være end USA.
  Der skal betales flere penge til NATO (USA) det er hovedingredienserne i dette angreb.
  Det danske folk skal føle sig truet af Putin der står lige uden foran vore nabos grænser.
  Da Claus H Frederiksen var Finans minister kunne han jagte kontanthjælps og dagpenge modtager, efterlønner, pensionister og alt det det er sparet her til stats kassen kan Claus Hjort Frederiksen som forsvarsminister nu anvende til at jagte Putin- jo go jagt Claus Hjort F men der bliver heller ikke krig denne gang. Det pengene nu skal anvendes til er at støtte USA,s våben industri med nye fly – renter og vedligeholdelse der ikke måler sig med noget tilsvarende i dansk historie. men så længe det økonomiske er dækket af de svage i Danmark der ikke har til sko i 2000 kr. klassen, gratis billetter til koncerter eller gratis underbukser som andre ja så er det jo ok.
  Hvor mange krige har USA skabt? og hvor meget råber USA op– så snart der er olie med i spillet så kører det godt og Danmark jo vi er med i den Internationale klub og skal hjælpe USA.
  Anvende penge på bomber i det kan vi også.
  Hvad angår angreb på Rusland så bør sagen undersøges til bunds før vi dømmer- flovt hvis andet viser sig at være sandheden- Irak havde jo heller ikke kemiske våben som USA antog- men vi støttede med bind for øjnene. Eller retter sagt Fog Rasmussen gjorde
  Vi skal støtte Briterne mere end vi gør i dag, på saglig måde og i særdeleshed til deres udtræden af EU som er i deres ret. Det første land der melder sig ud og EU er der starks mit der straffen aktion wie immer. Se indad EU! det magtsyge EU system har kun har straf i bagtankerne så frem et EU land eller andre lande ikke holder kæft— straf staf.
  Lad nu Austria og Italien vise hvad der skal til for at tæmme EU før EU begynder at tæmme Rusland- enig hed er måske ikke at finde selv i egne EU rækker- og heldigvis for det ( godt ordsprog UEJ
  fungere EU? hvis ja! så må vi se at komme ud hurtigt.

 43. Af T Møller

  -

  Læg nu de våben på hylden- Rusland er ikke være end USA.
  Der skal betales flere penge til NATO (USA) det er hovedingredienserne i dette angreb.
  Det danske folk skal føle sig truet af Putin der står lige uden foran vore nabos grænser.
  Da Claus H Frederiksen var Finans minister kunne han jagte kontanthjælps og dagpenge modtager, efterlønner, pensionister og alt det det er sparet her til stats kassen kan Claus Hjort Frederiksen som forsvarsminister nu anvende til at jagte Putin- jo go jagt Claus Hjort F men der bliver heller ikke krig denne gang. Det pengene nu skal anvendes til er at støtte USA våben industri med nye fly – renter og vedligeholdelse der ikke måler sig med noget tilsvarende i dansk historie. men så længe det økonomiske er dækket af de svage i Danmark der ikke har til sko in 2000 kr. klassen, gratis billetter til koncerter eller gratis underbukser som andre ja så er det jo ok.
  Hvor mange krige har USA skabt? og hvor meget råber USA op– så snart der er olie med i spillet så kører det godt og Danmark jo vi er ned i den Internationale klub og skal hjælpe USA.
  Anvende penge på bomber i det kan vi også.
  Hvad angår angreb på Rusland så bør sagen undersøges til bunds før dømmer- flovt hvis andet viser sig at være sandheden- Irak havde jo heller ikke kemiske våben som USA antog- men vi støttede med bind for øjnene.
  Vi skal støtte Briterne mere end vi gør i dag en på saglig måde og i særdeleshed til der udtræden af EU so er i deres ret. Det første land der melder sig ud og EU er der starks mit der straffen aktion wie immer. Se indad i Det EU vi har og det magtsyge system der kun har straf i bagtankerne så frem et EU land eller andre lande ikke holder kæft— straf staf.
  Lad nu Austria og Italien vise hvad der skal til for at tæmme EU før EU begynder at tæmme Rusland- enig hed er måske ikke at finde selv i egne EU rækker- og heldigvis for det ( godt ordsprog UEJ
  fungere EU? hvis ja! så må vi se at komme ud hurtigt.

 44. Af Jan Petersen

  -

  T. Selch, kørende Salisbury gas-fis er vel et af de bedste eksempler på, når rådne magthavere optræder hånd i hånd med rådne MSM fake news. Der blot formidler selv det mest usammenhængende propaganda, uden at stille et eneste kritisk spørgsmål til tegneserie showet. Efter min mening – underlødig journalistik udover enhver beskrivelse!

 45. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ikke gas-fis men gift-fis. Det kommer så ud på et, med tanke på Syrien og præsident Assad og kemisk krigsførelse mod egen befolkning. Vågn dog op – please!

 46. Af R.H. Kristiansen

  -

  Lars Seier Christensen udgav en bog af den russisk fødte Ayn Rand (Alisa Zinovyevna Rosenbaum født i Petersborg) i 10.000 kopier for nogle år tilbage. Han sendte denne bog til politikere og øvrigheden. Bogen hedder på engelsk “Atlas Shrugged”, på dansk “Og verden skælvede”. Hun skrev også bogen “The Fountainhead”, på dansk “Kun den stærke er fri”. Hun stiftede en pseudovidenskabelig superliberalistisk politisk retning, som hun kaldte objektivisme, hvor kun den stærke er fri, i henhold til hendes ideer. Hendes bøger indeholder stærkt fascistoide ideer bygget på heroiske stærke mænds liv. Det lå også i tiden med Mussolini bl. andet. Hitler kom lidt senere. Det er hvad Lars Seier Christensen flirter med, en fascistoid bevægelse. Jeg ved ikke, om det står ham klart. Som litteratur er hendes bøger en slags kærlighedsromaner med svage kvinder og stærke mænd, samtidigt har de denne fascistoide undertone. Hun emigererede til USA efter den russiske revolution, eller nærmere i 1926. Skæbnes ironi gjorde, at hun døde på bistand. Det gør Lars Seier Christensen nok ikke. Han er en skatteflygtning. Jeg finder det ikke særligt heroisk, at flytte fra et stort skattetryk, men samtidigt gerne ville bestemme, ved at købe sig magt i LA og Nye Borgerlige. Nye Borgerlige har så urealistisk økonomisk politik, at ikke engang Cepos tror på deres økonomiske udspil. Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i mange år, men leflen for fascistoide tanker tiltaler mig ikke.

 47. Af Niels Lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN , sendte en kommentar til dig om Gür … i filtret.

 48. Af Niels Larsen

  -

  R.H. KRISTIANSEN – 29. MARTS 2018 11:21

  Det tyrkiske valg viste med al tydelighed, at de i Europa boende tyrkere ikke er, ikke har lyst til og aldrig bliver på bølgelængde med de lande, de bor i. De er og forbliver tyrkere og identificerer sig i overvejende grad med diktatoren i Ankara.

  De bør derfor hjemsendes.

 49. Af Helge Nørager

  -

  Nu skulle der også 2 afstemninger til før han fik sin nye forfatning.
  I anden runde kunne Tyrkere bosat i udlandet pludseligt stemme.
  Flertallet for ændring kom faktisk fra de som var bosat i udlandet.
  Tænk lige over den.
  Jeg tænker stakkels dem som bor i Tyrkiet, som nu skal leve med den nye forfatning, og skam få dem som har det trygt i f.eks Tyskland og Danmark, der stemte den nye igennem.

 50. Af Lars Nielsen

  -

  Nu har UEJ jo skrevet meget om at det var russisk cyberindblanding der gjorde Trump til præsident, men nu er det så også Facebook og Cambridge Analytical, jaja…

  Rusland har ganske vist besæt og annekteret Krim, men da det kom under Ukraine i Sovjettiden havde russere ikke tænkt på at de ikke ville være samme land (Sovjet) og ja, vesten elskede Jeltsin, men han var jo en alkoholiseret klovn som de fleste russere synes var pinlig.

  Heller ikke så meget kritik vi hører fra UEJ om vores allierede Tyrkiet der pt besætter nordcypern på 44. År og i år har invaderet i Syrien (og hejst flaget, ja da) samtidig med at Irak advares pga sit kurdiske område. Der er jo også så dejlig meget olie i det område. Det er der ikke i Afrin og det var heller ikke interessant at invadere der da den erklærede fjende IS var der…

Kommentarer er lukket.