Diplomati, løgn og forurettelse

Af Uffe Ellemann 357

Ruslands ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, er en begavet mand med en spændende fortid: Han var chef for det russiske toldvæsen med ry for at være benhård modstander af korruption og svindel, før han blev sparket ud i diplomatiet. Han er også en venlig og sympatisk mand, hvilket nok enhver, der har mødt ham, vil skrive under på. Derfor er der al mulig grund til at føle med ham, når han skal spille sin rolle i den særlige russiske udenrigspolitiske strategi, som har udviklet sig under Putin og hans lydige redskab Lavrov: Det går ud på at spille uskyldig og forurettet, hver gang nogen kritiserer Ruslands aggressive optræden på den internationale scene. Fuldstændig som den hundehvalp, vi passer for tiden: Han bliver meget fornærmet og forurettet, når han får skæld ud for at fare i hovedet på de andre hunde i nabolaget.

Den russiske regering skjuler sine handlinger bag et netværk af løgne, der er uigennemskuelige for den brede russiske befolkning – som henter sine informationer fra de TV-stationer, som har udviklet sig til rene propagandakanaler for regimet – og er vanskelige at håndtere for den vestlige offentlighed.

Det russiske diplomati spiller naturligvis en rolle i dette system – for fiktionen om, at Rusland er det uskyldige offer for vestlig aggression og ”russofobi”, er blevet en del af russisk udenrigspolitik. Og mange hopper på den – især efter det forbløffende udsagn fra USA’s præsident om, at det er amerikanerne, som er skyld i det dårlige forhold til Rusland.

I den seneste bog af den amerikanske historiker Timothy Snyder – ”The Road to Unfreedom Russia, Europe, America” – opstilles denne model for Ruslands propagandastrategi:

Først gennemføres en række handlinger, som man benægter – det kalder Snyder for ”implausible deniability” (”usandsynlig benægtelse”) – og det følges så op af ”proclamation of innocense” (”bedyrelse af uskyld”).

Et eksempel er Ruslands erobring af Krim i 2014: Alle på stedet vidste, at det vrimlede med russisk militær, blandt andet fordi bemandingen på den russiske flådebase i Sevastopol var blevet mangedoblet. Og da soldater uden kendetegn på deres uniformer besatte parlament, lufthavne osv., benægtede det officielle Rusland med Putin i spidsen, at de kendte noget til det. Det var derfor, nogen spøgefuldt talte om ”små grønne mænd”, som om de var kommet fra Mars. Løgnen var fræk og åbenlys. Men diplomatiet tog over og bedyrede fornærmet og forurettet, at alle bare pukkede på Rusland uden skyggen af bevis….

Senere vendte Putin & Co. på en tallerken, og pralede åbenlyst med det, man tidligere havde løjet om.

Det passer godt med den beskrivelse, den tidligere britiske politiker og EU-kommissær Chris Patten har givet af sit første møde med Putin. I sin bog ”Not always a diplomat” skriver Patten, at ved et møde med den daværende nyudnævnte russiske premierminister Putin i 1999 blev der stillet nogle spørgsmål om krigen i Tjetjenien – og så kommer det: ”Han løj for os. Vi vidste at han løj. Han vidste at vi vidste at han løj. Og han var bedøvende ligeglad”… ”He couldn’t care less.”

Der føres stadig blodig krig i Østukraine med russisk militær deltagelse. Krim er stadig ulovligt besat og indlemmet i Rusland. Russiske fly generer jævnligt nabolandenes luftvåben. Og på cyberområdet vælter russiske internettrolde sig i sølet. I Sverige er de især udsat, for Sverige skal have valg til september, og der gøres mange forsøg på at sprede falske historier om svenske politikere.

I Danmark har vi ikke noget at frygte – skal man tro den russiske ambassades tweets – for det ”giver ikke nogen mening at blande sig i danske valg”. Og hvorfor ikke? Nej, det giver ingen mening ”eftersom der ingen forskel er på den russofobiske tilgang hos den danske regering og opposition”.

Hvis hensigten med at blande sig i valgkampen alene skulle være at få valgt politikere, der enten er i lommen på Moskva eller har den ”rette indstilling”, så kunne der måske være noget om argumentet. Men det er jo ikke hele historien.

Indblanding i vestlige valgkampe – og i det hele taget den politiske proces – har først og fremmest til formål at så mistillid til det politiske system. Det er vores liberale demokrati, der er hovedfjenden.

Og i Europa er der desuden det særlige formål med indblandingen at styrke de politiske partier, der er fjendtligt indstillet over for EU – for EU er også en hovedfjende for Moskva, og det gælder om at så splittelse. I Timothy Snyders bog kan man læse en grundig gennemgang af, hvordan Rusland på et tidsligt tidspunkt gik ind i kampagnen for at sikre et Brexit…

Den strategi, vi er udsat for – hvor ambassadør Vanins brev blot er et lille pip – er vanskelig at håndtere. Vore journalister er opdraget til at beskrive virkeligheden, som de ser den, og til at være opmærksomme på, at en sag altid har to sider.

Men når man f.eks. ser at Krim erobres af russiske specialtropper i let gennemskuelig forklædning, og rapporterer det – og derefter får benægtelser og bortforklaringer – så opstår dilemmaet. For når ”begge sider” skal beskrives, og den ene er åbenlyst løgn og digt, hvad gør man så, hvis man ikke vil beskyldes for “russofobi”?

Vi er sårbare. Og det er der nogen, som er blevet meget dygtige til at udnytte.

357 kommentarer RSS

 1. Af Maria Due

  -

  “I øvrigt formentlig ikke mange her der evner andet end personfnidder – desværre. Små hjerner – små fornøjelser!”

  Det ved du sikkert alt om. Små barn små gleder.

  Nu har jeg tænkt mig at åbne min sidste flaske fra Franken. Tyske vine er heldigvis undervurderede i Danmark, og hvis det lod sig gøre, ville jeg dele med jer. Skulle det gå helt galt på bloggen efter midnat, er det ikke min Riesling men med større sandsynlighed Sørensens folkelige israelske rødvin, der bærer skylden., hvis en sådan partout skal placeres. I think not. Efter midnat bør ingen jage og jages rundt med ubærlige tanker, selv om Hell is empty and alle the Devils are here,

 2. Af FR.L sørensen

  -

  Jylland kan vel udmærket og fornuftigt godt afhændes til prøjserne? De elsker strande, og har meget få selv!

  Som prøjser kan lemchen vil også så flytte retur til sit hjemland? Også slap vi for borgerlige V-DF regeringer i Danmark! Der er faktisk meget tjent på alle måde, ved en sådan handel. Sjælland og øerne, sammen med Grønland og Færøerne kan derefter bede Norge om at indlemme os i deres rige. Der er masser af minerale mv. i Grønland, og Norge har ekspertisen. Så spare vi tinget væk også. Det er også samme kongefamilie, sprog så godt som, så der der bliver ingen integrationsproblemer her.

 3. Af FR.L sørensen

  -

  Jylland kan vel udmærket og fornuftigt godt afhændes til pr.øjserne? De elsker strande, og har meget få selv!

  Som pr.øjser kan le.mche.n vil også så flytte retur til sit hjemland? Også slap vi for borg erlige V-DF regeringer i Danmark! Der er faktisk meget tjent på alle måde, ved en sådan handel. Sjælland og øerne, sammen med Grønland og Færøerne kan derefter bede Norge om at indlemme os i deres rige. Der er masser af minerale mv. i Grønland, og Norge har ekspertisen. Så spare vi tinget væk også. Det er også samme kongefamilie, sprog så godt som, så der der bliver ingen integrationsproblemer her.

 4. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Så vil jeg ønske dig god fornøjelse. Får desværre selv hovedpine af garvesyren. Men jeg får af og til et sip af hustruens rødvin, når hun syntes den er rigtig god. Rigtig sød hvidvin kan jeg dog drikke et glas af. Ellers holder jeg mig til min iskolde mælk og når det skal være stort, kommer der lidt nessquick chokolade i. Uciviliseret ikke!

 5. Af Fru. Lisbe.th sørensen

  -

  Mht. Frk. dues højr eekstremistiske tanker under varmen, Je ns, ER de bygget på “hattedamesyndromet”. Hun har ikke som os boet årtier i udlandet og kender til verden, og verdenssammenhænge.
  Et par rejse i Norge og Tyskland, som hun berigere debatten med i hvert andet indlæg. Og vel derfor hun koger sammen under sølle 3o grader?

  Læste også i sidste blog at hun havet en gravhund, som blev bedækket af en vild venstreorienteret vovse da hun gik forbi Christiania? Og ascothatten faldt i renestenen under gravhundens fornøjelse? Det blev dog fjernet indlægget? Eftermælet blev vel for meget?

  Vi burde få flidspræmier for at forsøge at undervise det yderste højre om verden og sammenhænge?

 6. Af niels peter lemche

  -

  FLEMMING LAU, husk fortællingen af den fornemme engelske klub, der skulle optage et nyt medlem: Der var t ansøgere: en engelsk nouveau riche, der sagde, at det han holdt mest af , var et glas god portvin med en god cigar til. Den anden var en amerikaner, som havde følgende yndlingsmåltid: Andesteg med grøn Chartreuse til. De opt og amerikanerne, fordi, som de sagde, de havde intet mod det rustikke; men barbari ville de ikke godtage. Så put bare nessquick i mælken!

  Og ud at se måneformørkelse…

 7. Af k andersen

  -

  Det eneste sted i Danmark man kan debattere nogenlunde frit, uden at skulle omvejen omkring den berygtede fjæs-book, er vel her? Til gengæld er der så forskellige ulemper som bevirker at den demokratiske debat alligevel halter slemt, går på krykker eller er stranguleret/ likvideret, som hos mi kk el and er son. Og at redigeringen visse steder tillader debatsabotører at boltre sig, er jo heller ikke heldigt. Var det ikke noget for tante B at forbedre debat-kvaliteten og at undgå den tidsspildende opdeling i nyere og ældre kommentarer?

 8. Af Fru. Lisbe.th sørensen

  -

  “Det russiske diplomati spiller naturligvis en rolle i dette system – for fiktionen om, at Rusland er det uskyldige offer for vestlig aggression og ”russofobi”, er blevet en del af russisk udenrigspolitik. Og mange hopper på den – især efter det forbløffende udsagn fra USA’s præsident om, at det er amerikanerne, som er skyld i det dårlige forhold til Rusland.”

  ET fint eksempel her af UEJ, på hvor letkøbte de mindstbegavedeborgerlige i det yderste hø jre her er mht. deres letkøbte Putinbeundring!

  Jan fx. har brugt den officielle russiske troldemanual her i årevis nu. Såvel som et utal af andre russerbots herinde. De forsøger også at bilde verden ind, at USA aldrig har landet på månen, pga. af at der manglet i skrue i raketten. De har jo fis i kasketten?

  Deres russerstøtte er naturligvis baseret på falske botkonto i twitter og FB mv. Twitter fjerner for øjeblikket en million falske bot-trolde konto om dagen. Et utal af disse fra Rusland og Israel. Jeg får selv ca. 3o mindst fjernet om månedet. Og er blevet top bot-troldsletter der. Twitter lukker dem simpelthen ned med det samme, når jeg rapportere dem, indtil de får dem undersøgt. Fjernes 99% af tiden.

 9. Af niels peter lemche

  -

  MARIA DUE, Sørensen drikker nok Kremisan fra Bethlehem egnen eller Latrun fra klosteret. Det smager som skidt, men er bedre end de israelske vine, bortset fra Golanvinene — en italiener af mit bekendskab udbredte sig engang med et oinologisk argument for, at Israel ikke må give Golanhøjene tilbage, for omsider bliver der drukket ordentlig vin i Israel. Vinene fra Øvregalilæa er heller ikke helt at foragte.

 10. Af Paul Bischoff

  -

  “Trump inviteret til Moskva”. Ja, han kan vel søge politisk asyl dér og blive indlogeret i samme bygning som Snowden.

 11. Af Jan Petersen

  -

  Jeg havde egentlig forsværget nogensinde at oprette en facebook konto (aner ikke hvad jeg skal “lortet” til). Men har dog oprettet en udelukkende for at kunne deltage i en lidt mere seriøs debat end på Berlingske. Jeg følger ofte JP.dk blogs og vil bruge min debat tid der istedet. Synes umiddelbart lidt mere seriøst!

 12. Af Flemming Lau

  -

  Lemche, godt du nævnte portvinen. Den sammen med kranse kage. Men det er en juleting altså ligesom en Irish Coffee juleaften. Min farmor havde engang sagt til den gamle at jeg ville blive alkoholiker fordi det sprang et led over, og eftersom den gamle næsten aldrig rørte det stads, så var den tvivlsomme ære møntet på mig. Det fortalte min mor mig for 5 år siden. Det har vi grint meget af. Vi har stadig en flaske Whiskey som blev købt for 10 år siden. Med 2 cl om året vil den holde længe, mm der er en dum tand der skal gurgles. Det kan jo ske!

 13. Af Fru. Lisbe.th sørensen

  -

  “MARIA DUE, Sørensen drikker nok Kremisan fra Bethlehem egnen eller Latrun fra klosteret. Det smager som skidt, men er bedre end de israelske vine, bortset fra Golanvinene”

  Undertegnet kunne naturligvis ikke drømme om at drikke eller købe noget fra lemchenriets hjemland.Man støtter derimod en total økonomisk boycut. Er faktisk derfor blevet ulovligt for mig at rejse ind i Israel nu, da dette demokratiske ønske under Netanyahu er blevet ulovligt at fremføre. Har dog været i Israel, og har ingen interesse i at genbesøge landet..Overvejer frimurerlemchenriet ikke at rejse “hjem” dertil? Som landsforræderen, politikens fhv. chefredaktør Pundik, der acceptere at have spioneret for Israel? du mødes jo også med efteretningstjensten der, og har før sagt at de “vil slå mig ihjel”, uden tvivl med opmuntring fra dig af. Følg landsforræderen her, PET. Han har kun været i hjemmeværnet for at give Israelitterne informationer om det, som de så kan videresælge.

 14. Af Bo Frederiksen

  -

  Hvis man virkeligt vil have konspirationsguf for alle pengene, i forbindelse med terrorattentaterne den 11/9 2001, så søg på “The israeli “art” student mystery”…

 15. Af kurt andersen

  -

  I et af sine indlæg beskylder lemche modstanderne af invasion, besættelse,
  afrikanisering og islamisering for at være ude på at ødelægge velfærdsstaten. Det er virkelig at vende tingene på hovedet. Lemche påstår at kun ved at importere millioner af afrikanere og arabere til Europa kan vi opretholde og forbedre vores økonomi og velfærd. Det er jo den typiske rødradikale snak om at uden masseindvandring af arbejdskraft fra u-landene går vi rabundus. Hvorimod vi vil blive vældigt beriget hvis vi nedlægger alle grænser og nationalstater, og lader 300-500 millioner kulturfremmede migranter slå sig ned i vores lande. (= selvmorderisk vanvid)

 16. Af Jorn D.

  -

  Fessor LenChe er jo et glimrende eksempel på, at “man” ikke lærer af historien
  ja
  den største troll af dem alle, nemlig “skabsIsraeleren” og “Soros sangeren” LemChe Guevara
  der
  udelukkende tar vare på sine egne
  og
  ovre i det svenske ikke har meget til overs for det kristne Danmark og de kristne danskere
  ja
  han taler om, at indvandring er godt på længere sigt for markedsøkonomien
  men
  manden er historiker og ikke markedsøkonom og tilsyneladende ej heller dansksindet

  Fessors skabsradikale fremmedinvasion vil ødelægge Danmark – but LemChe “don’t Care”
  men
  kontrolleret indvandring kan lykkedes uden, at det går ud over den hårdt arbejdende danske skatteyder
  og
  her taler jeg ikke om skat af fessor pension, som den danske arbejdende danske skatteyder
  jo
  alligevel også betaler eller har betalt, ligesom andre overførselsindkomster

  en mere retfærdig fordeling af udgifterne til de fremmede ville våre:
  “den der vil have fremmede betaler selv”
  ja
  for 25 år siden blev vi tudet ørene fulde med, at hvis ikke vi fik indvandrer
  ja
  så ville den danske befolkning falde til 3,5 million
  dvs.
  når vi nu nærmer os 6 millioner
  ja
  så må de fremmede snart være oppe på 2,5 million
  men
  det er jo idag især utryghedsskabende mellemøstlige muslimer, der er problemet
  men
  der kommer flere og flere og de radikale og nogle arbejdsgivere vil have endnu flere
  men
  hvis vi nu havde været færre og arbejdsgiverne virkeligt manglede arbejdskraft
  ja
  så kunne de selv hente og betale for de kvalificeredes tilrejse og afrejse
  og
  ikke som det er idag med en stor “arbejdskraftsreserve” af tvivlsom kvalitet
  som
  den danske hårdtarbejdende skatteyder betaler for
  med
  højere skatter og højere pensionsalder
  ja
  det store flygtninge og indvandrer cirkus minder om et tombola
  hvor
  der som bekendt er flest nittere
  men
  forskellen er, at i et tombola er prisen på nitterne kendt
  og
  nitterne i et tombola er hverken utryghedsskabende eller farlige

  ironi.mus

 17. Af kurt andersen

  -

  Ja, vil man se en debat uden lis beth, lemche og j hansen mfl., kan man se hos jp-jalving, 24nyt.dk, 180gr, den korte, urias og snap hanen. Eller se “Kongen af sundhed” og “Sundhedsvæsnet er noget vi leger med”. (Der sker nu tusindvis af dødsfald pga. foringelser og “reformer”)

 18. Af Fru.llisbeth søørensen

  -

  testing….12..

  ……

 19. Af Fru.llisbeth søørensen

  -

  ““Tru..mp inviteret til Mos..kva”. Ja, han kan vel søge politisk as..yl dér og blive indlo.geret i samme bygning som Sno.wd.en.”

  Sno.w.den kan absolut ikke besky..ldes for at være en rus.serfo.bi. Han har masser af kritik imod det land som han er gæst i. Man naturligvis er der grænser for langt han kan gå. Han blev stoppet der, på vej imod imod Latin Amerika. Genialt træk af Amerikanerne. Det var under samme tid ca. hvor de stoppet E.vo -.bolivias præsi.dents-fly i sch.w..eiz og gennemgik det for Sno..wden mv. Så nu kan han beskyldes for at gå Russ.ernes ærin.de.

  continued…

 20. Af Fru.llisbeth søørensen

  -

  ““Tru..mp inviteret til Mos..kva”. Ja, han kan vel søge politisk as..yl dér og blive indlo.geret i samme bygning som Sno.wd.en.”

  Sno.w.den kan absolut ikke besky..ldes for at være en rus.serfo.bi. Han har masser af krit..ik imod det land som han er gæ..st i. Man naturligvis er der gr..ænser for langt han kan gå. Han blev stoppet der, på vej imod imod La..tin Am.erika. Genialt træk af Amerikanerne. Det var under samme tid ca. hvor de stoppet E.vo -.boliv.ias præsi.dents-fly i sch.w..eiz og genn.e.mgik det for Sno..wden mv. Så nu kan han be.skyld.es for at gå Russ.ernes ærin.de.

  continued…

 21. Af Jan Petersen

  -

  AF BO FREDERIKSEN – 27. JULI 2018 22:07
  Hvis man virkeligt vil have konspirationsguf for alle pengene, i forbindelse med terrorattentaterne den 11/9 2001, så søg på “The israeli “art” student mystery”…

  I øvrigt meget klogt du blot skriver “The israeli “art” student mystery” Et direkte link til artikler vil aldrig blive vist af Berlingske mainstream media fake news !

 22. Af Fru.llisbeth søørensen

  -

  del 2. ;)

  Giver op mht. anden del. sendt 8 gange i alt, i korrigeret udgaver. Også et enkelt indlæg helt næsten perfekt skrevet i fiifleriet. ;)

 23. Af kurt andersen

  -

  Ovre i landet 1-2 km fra Danmark/Kbhvn, går det hårdt for sig. Bare se hvad der foregår i Malmø, som før i tiden var en hyggelig og fredelig by. Nu er skyderier, eksplosioner, knivstik, bilbrande, voldtægter og røverier m.m. daglig rutine. Og politiet er på vej til at give op, pga. manglende opbakning fra politikerne, journalisterne og juristerne. Overalt i det røde og feministiske Sverige er hverdagsterror med trusler, overfald, hjemmerøverier og mord blevet noget almindeligt.

 24. Af Fru.llisbeth søørensen

  -

  “Ovre i landet 1-2 km fra Danmark/Kbhvn, går det hårdt for sig. Bare se hvad der foregår i Malmø, ”

  Den geografiske viden af blåjyder-højreradikale er altid fornøjelig læsning på en hellig fredag aften!

  Der er 28 km mellem kbh og Malmø i fuglelængde, 42 km i kørelængde.

  Men korrekt..København er et andet land, end Jylland!

  Trump mener nu at Rusland og US er et land. Så vidt forståes er han ved at sælge sine værdier, og regner med en ny fremtid for ham og hans forbryderiske familie i Russerasyl. Ordet “Rus” er forresten af vikingoprindelse. Hvis nogen højreradikalister ikke vidste det!

 25. Af kurt andersen

  -

  Med lysende klarhed viser Sverige os at kommunisme/ radikal rødfascisme og masse indvandring kun er vejen til elendighed, vold og død. Oveni den mangedoblede kriminalitet kommer så de mange andre ulykker som hagler ned over svenskerne, pga. partiernes, mediernes og retssystemets svigt og udskejelser. Se “Sverige er fortabt”.

 26. Af kurt andersen

  -

  Ved Helsingør er afstanden til Sverige kun 1-2 km. Fra Kbhvn. kun en hurtig tur over broen, og man er i landet hvor godhedsindustriens “humanister” er ved at ødelægge tilværelsen for millioner af svenskere.

 27. Af kurt andersen

  -

  Ved Helsingør er afstanden til Sverige kun 1-2 km. Fra Kbhvn. kun en hurtig tur over broen, og man er i landet hvor godhedsindustriens “humanister” er ved at ødelægge tilværelsen for millioner af svenskere. Se “Sverige er fortabt” og “Europa er fortabt/killing Europe” (black pigeon om merkel mv.)

 28. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  USA og UK er de sørgelige relikter af en svunden primitiv fortids imperier – ligesom nationalstaterne. Det er europæernes opgave at påtage sig ansvaret for en ny tids udvikling uden disse anakronismer. Kun hvis Europas 50 lilleputstater enes om en fælles fremtid, hvor europæere ordner europæiske udfordringer med europæiske metoder vil en selvstændig fremtid for regionen være en mulighed.

  Primitive ikke-europæiske stater og religiøse forestillinger, som vi kender dem fra USA, UK, Kina, Mellemøsten og Afrika skal bandlyses i Europa, fordi europæerne ikke kan vente længere på lighed, frihed og social retfærdighed.

  Europa behøver ikke at fortsætte deltagelsen sammen med en omverden, der er gået i stå i primitive fordomme. Kapitalisme, nationalisme, militarisme og liberalisme er onder, som det er muligt at frigøre sig for. Det er også betingelsen for frihed, lighed og retfærdighed.

  Det demokrati, vi møder, har gjort det næsten umuligt at ændre samfundet. Det sørger grundloven for, men lad os ved næste valg gøre et forsøg. Meld ud, at man vil stemme på kandidater, der vil et samlet Europa og ændre grundloven og håbe at kvalificerede emner stiller op.

  Stemmer lokker alle – også de rigtige unge, der vil en fremtid, der er anderledes end nutiden.

 29. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  Prueba 9….

 30. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  “V Helsi,,.ngø.r er afs..ta.nden til Sv.eri..ge kun 1-2 km. Fra Kb.hvn. kun en hu.rtig t..ur over b…roen, ”

  Utroligt ..umuligt at bringe lidt viden ind til debatttttttttttttttttttttten.

 31. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  Også fornøjeligt at russerjannnen skriver indlæg til sig selv ovenover, og kommentere egen kommentar i andet navn.

  Det køre for debattttttten? ;)

 32. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  Også forn.øjeligt at ru.sserjann.nen skriver indl.æ.g til sig selv ovenover, og kommentere egen komm.entar i andet na.vn.

  Det kø.re for debattt.tttten? ;)

 33. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  “Primitive ikke-europæiske stater og religiøse forestillinger, som vi kender dem fra USA, UK, Kina, Mellemøsten og Afrika skal bandlyses i Europa, fordi europæerne ikke kan vente længere på lighed, frihed og social retfærdighed.

  Europa behøver ikke at fortsætte deltagelsen sammen med en omverden, der er gået i stå i primitive fordomme. Kapitalisme, nationalisme, militarisme og liberalisme er onder, som det er muligt at frigøre sig for. Det er også betingelsen for frihed, lighed og retfærdighed”

  Helt enig.

  Europa må og skal frasortere den Amerikanske indflydelse. Dette kan kun lade sig gøre via et større fælles EU militær, med atomvåben. Projektet må straks startes.

  Brexit er bedst som “hardbrexit” uden en forhandlign på plads. Så kan EU isolere det pengekriminelle land derefter, og stoppe vores borgere fra at flytte-rejse dertil, og især penge overførelserne, som verdens største skattely af Danske statskroner. Luxembourg-Schweiz mv. er ingenting i sammenligning her. UK er skattelylandet nr. et for Danske pengekriminelleborgerlige i eliten. Legoejeren, bestsellerejeren, dem alle, de bor derover. Vi kan derefter konfiskere deres værdier, hvis de ikke følger Danske love…

 34. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  Pre.benriet…

  Der er 10 km til Sverige fra Helsingør. Der er 44.9 km fra helsingør til kbh i køremængde. 39 km i luft.

  Fortsæt bare. Det er fornøjeligt. Og så afgjort dagens højdepunkt.

 35. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche
  “Men russerne skulle absolut invadere”
  De blev inviteret af den daværende Afghanske regering 3 gange før de sagde ja, for, at sekularisere områder som den afghanske regering ikke kunne klare selv.
  Hvad syntes du om det resultat som amerikanerne ( Ronald Reagan) støttede og satte på magten? Hvilken frihedskæmper.

 36. Af Rasmus Christian Rask

  -

  Jeg havde forsvoret, at Jan ville kunne bøje verbet forsværge. Google oversætter ikke altid korrekt.

  Fugleflugt hedder det Lisbeterian. Mærkeligt hvordan du starter dagen næsten helt fornuftigt, for så at ende i fuldemandssnak. Skær ned på sprutten. Hvad betyder “køremængde”? Er det russisk Googleri?

  Maria Due skriver norsk (“Små barn små gleder”). efter at have nydt sin tyske vin. Skær ned på sprutten Maria Due.

  Alt er ved det samme på den geriatriske afdeling. Kiv og druk.

 37. Af Fru.lissebethian sørennesen

  -

  Rasmus kimolsen,

  “fugleflugtlinien” er naturligvis flugten fra mennesket og borgerligheden. Derfor der er så få fugle i DK..

  “Køremængde” er et helt naturligt brug af ord, for noget der er dybt ubehageligt i storkøbenhavn.

  Men naturligvis,,Rasmuskimolsen interessere sig kun for smådrenge til salg! Helst gratis, uledsaget indvandrerdrenge ved grænseovergangen..

 38. Af j. haN.

  -

  AF FLEMMING LAU – 27. JULI 2018 20:57
  “Pkt 3. Hvem i alverden kan man selv idag få til at investere i Afghanistan…?”

  Kina er godt på vej.

 39. Af k andersen

  -

  Et komplet sagligt indlæg om hvad der venter os, hvis der ikke kommer mere loyalitet og fornuft ind i Borgens politik, er i f ilt ret.

 40. Af j. haN.

  -

  AF FLEMMING LAU – 27. JULI 2018 20:57
  “Pkt 3. Hvem i alverden kan man selv idag få til at investere i Afghanistan…?”

  Kina er godt på vej.
  Kina og Afghanistan grænser op til hinanden.

 41. Af k andersen

  -

  Ønsker tante B en fuldstændig afsporet debat? Det ser nærmest sådan ud. (og tag mi kk el and er son som skriver at “face-book dræber debatten”. Men det samme gør mi kk el jo selv)

 42. Af k andersen

  -

  Hvorfor i alverden gives for ry k te bloggere meget mere plads end saglige bloggere? Se hellere andre debatsteder og net-aviser, det her ligner en p ar o di på debat. Se jp-jal ving og sn ap ha nen.

 43. Af k andersen

  -

  Påvisninger af at god heds- og ind van drings indu stri ens humanister og feminister og MR – forkæmpere er ved at ødelægge alt for danskerne og svenskerne, er åbenbart uønskede. Se “kon gen af su nd hed”, sundhedsvæsnets deroute, den eksploderende krimi na li tet, 24 nyt.dk og u ri as.

 44. Af j. haN.

  -

  AF RASMUS CHRISTIAN RASK – 28. JULI 2018 2:33
  “Skær ned på sprutten Maria Due.
  Alt er ved det samme på den geriatriske afdeling. Kiv og druk.”

  Kim Olse n er uden tvivl misbruger af alcohol.
  Siden han interesser sig så meget for andres indtagelse af et glas vin her i sommervarmen.

 45. Af Flemming Lau

  -

  J. Hansen.
  Ja hvis kineserne kan få en forretning op at køre med kobber og jordmineraler er det fint. Det er lidt mere naturligt, hvis de omkring liggende lande kan få et handels samkvem op at stå.

  Vestlige eller russiske investorer har næppe den store lyst til nye eventyr.

 46. Af j. haN.

  -

  AF FLEMMING LAU – 28. JULI 2018 8:21
  “Ja hvis kineserne kan få en forretning op at køre med kobber og jordmineraler er det fint. Det er lidt mere naturligt, hvis de omkring liggende lande kan få et handels samkvem op at stå.”

  Det har de jo haft tidligere.
  Silkeruten gik igennem den nuværende grænse imellem Kina og Afghanistan.
  Igennem Wakhjir Pass.

 47. Af svend jensen

  -

  @JAN PETERSEN – 27. JULI 2018 20:47
  “Hvis man går langt nok tilbage i tiden, kan Danmark vel også påberåbe sig retten til Skåne, Halland og Blekinge.”

  Den ret forskertsede de svenske konger selv ved, imod Roskildefredens bestemmelser, at svedificere Skånelandende ved terror, vold og undertrykkelse som selv Pol Pot i Cambodia ville misunde.
  I øvrigt var det Frankrig (Ludvig 14) og England, der effektivt overdrog Skånelandende som gave til svenskekongen; lønnen for kongens beskidte arbejde som lejesoldat i NordEuropa. De gjorde det endda hele 3 gange – i 1660, 1679 og 1720. Dengang forærede man rask væk andre landes territorier, ligesom man i dag effektivt har foræret Kosovo til Albanien.

 48. Af niels peter lemche

  -

  SVEND JENSEN på mit store tyske verdensatlas fra forrige århundrede, fra før 1878, dækkede Albanien hele det centrale Balkan, fra Sortehavet til Middelhavet. Egentlig har megen Balkanpolitik handlet om at komme albanerne til livs. Den nordlige del af Grækenland var albansk indtil Balkankrigene lige før 1. Verdenskrig; men befolkningens albanskhed blev undertrykt med vold og magt derefter.

  Det er ikke fordi jeg elsker dem, men ærlig talt, der er ikke mange etniske grupper i Europa, der er blevet mishandlet i den grad som albanerne.

  Det der med at forære territorier væk hørte man nok stort set op med i 1920. Men man forstod ikke territorierne som tilhørende dem, der boede på dem, men som kongernes og fyrsternes privatejendom.

 49. Af Jan Petersen

  -

  AF SVEND JENSEN – 28. JULI 2018 8:48, tak for info !

 50. Af Flemming Lau

  -

  J. Hansen.
  Jeg kender en soldater kammerat der med venner og veninder tog vejen til Indien i folkevogns rugbrød i de tidlige ’70 der. Hjalte Thim har kørt rundt i området på motorcykel med sin kone. Nu får vi at se om kineserne får reetableret og moderniseret den gamle silke vej, så vi kan få noget handel istedet for verdens betændte ideologier. Det er fint at man kan flyve til Kina, men turen i fx tog for turister, giver nok en mere total rejseoplevelse. Har selv oplevet flytur til Østrig for at stå på ski. Nemt og bekvemt, men der manglede noget. Så næste gang tog vi toget. Det var virkelig en god tur, især da vi nåede Alperne og kunne se det lange tog bugte sig gennem bjergene.

  Jeg kunne forestille mig en tur gennem Odessa-Baku-Kasakstan-Himalaya til Kina, ville sige spar to til Østrigsturen. Men det bliver nok ikke i vor tid.

Kommentarer er lukket.